Az orczy-n vannak ilyenek. V-gyűrű címszó alatt keresd (legalábbis erről a fotóról inkább tűnik v-gyűrűnek mint szimmeringnek). Viszont mivel sokféle létezik előbb be kell azonosítani a méretet.
Én a wp mosógépbe az egyik közeli csapágyboltban vettem, ~500 Ft körüli összegért.
A válasz kérdésére is reagál légy szíves, már ha van rá válasz. Szóval: Van valamilyen mód, dátumkód, bármi amiről kideríthető, hogy egy adott mosógépet mikor gyártottak?
Nagyon köszi a segítő szándékot, de elküldenéd mégegyszer a mailt, amit említesz, mert nem találom. Nem tudom hogy kell bejelölni, de nem kaptam információt az üzeneteitekről sem.
Pont most voltam egy mosodában programozni egy gorenjét.Mellette van egy ilyen miele.Mondta a fickó hogy 1évet bír az is azt kuka.Gorenje jobban bevált nekik
Nem az enyém, hanem egy haveromé. ...és az is igaz, hogy sablon szöveget használ, de a gép biztosan jó és kivételesen jó állapotban van. (érdekes módon én sem tudtam megmagyarázni neki, hogy ez nem egy pár éves gép...)
Na, mindegy is. Csak azért tettem ide mert nemrég voltak itt olyan emberek akik ilyesmit kerestek és gondolom segítek nekik.
Az egész műanyag első rész jön le , de nem a kezelő, hanem a gép eleje felé. Oldalra pedig azért nyomd, mert a szélétől befelé nyolc- tíz centire van a fül (mindkét oldalon), ami bentről kifelé (középtől a széle felé) kapaszkodik.
Nagyon szépen köszönöm a válaszod, csak egy kis pontosításra lenne szükségem.
Tehát alul kicsavarom azt az egy csavart ami van, és szemben állva a mosógéppel nyomjam előre fele (a mosógép vezérlő rész felé) az elülső panelt amibe a fül van? és akkor így le kell jönnie az alsó nagy műanyag enged annyit?
Van egy Beko WB 6106 SD mosógép, ami a következő hibát produkálja: https://www.dropbox.com/s/4tmgx2is059cqun/2015-03-25%2020.03.24.mp4?dl=0 Bárki tudja mi lehet a baja, és mennyibe kerülhet a javítás?
Tisztelt Szakerto Urak! van egy kb 8 eves AEG 42360UPDATE felultoltos mosogepunk. Ami fura, hogy mosas kozben morgo bugo hangot ad.
A MOSOGATOGEP topicban mar segitettek (veletlenul oda irtam:-)), hogy valszeg a keringeto szivattyu.
Annyi kerdesem volna hogy: - Erdemes vele foglalkozni? - Ha igen mennyibe kerult (alkatresz + mukadij). - Esetleg hazilag is megoldhato? Ha igen hol keressek hozza alkatreszt (bp.i vagyok)
Siemens A12-26 előltöltős az utóbbi pár napban nem öblít. Pontosabban az öblítési idő/folyamat lefut, de az öblítő benne marad a tartályban és a ruha nem öblítődik ki.
A tartály nincs eltömődve, a felette lévő lyukacsos rész is takarítva van. Valamennyi víz jut az öblítőre, tehát ez is elvileg rendben van, azt nem tudom, elegendő mennyiség-e ez ahhoz, hogy az öblítő kifolyjon.
A bimetál azért bimetál, mert két fémből van. Ez pedig azért van így, mert a két fém másként tágul hő hatására, így a kettő együttese meggörbül, amiért is kellő meggörbülés után az egyik állásból a másikba billen.
Szerinted ilyen esetben ez javitható ? vagy esély nincs rá :) azért köszi hogy szakszavakkal megfogalmazod, amit nem tudom hogy mi-mi. Mindig tanul az ember :D
Igen szinte gondoltam hogy úgy fogod érteni hogy mindhármat összekötöm, de itt úgy van hogy van egy kék szál, egy fekete ami a hőkapcsoló, és egy másik kék szál ami két szálból áll. :) és ugye én szétszedtem a kapcsolót amibe volt egy billenő vagy nemtudom milyen kapcsoló a közép állás amire megy a fekete szál....
annak a kerámia korongjának az éle le volt töredezve.... viszont ezt nem értem hogy miként húzza be a billenő kapcsoló... most ez a kerámia korong ami alatt van két lap az egyik ilyen rugó acél lapnak tűnik a fene se tudja nem én gyártottam le nem tudom az elvét :D
Az inda fotókhoz feltöltöttem a képeket nem tudom meg tudod-e nézni azokat..... Amit irtál azt gondoltam én is de megakartam bizonyosodni róla hogy jól gondolom-e. Köszönöm a segitséged, egy darabig igy elmegy a mosás :)
Állj, állj. Ha mindhármat összekötöd, annak pukkanás a vége. Csak kettőt szabad összekötni, a harmadikat szigeteld le.
Azt a kettőt kösd össze, amelyiket az érintkező is zár. Ebből "úgy tudja" a panel, hogy zárva az ajtó - de mégegyszer: ideiglenesen, saját felelősségre!
Köszi a gyors reagálást és segitséged. Az addig rendben hogy azt a három szálat összezárom. De a biztonsági hőkioldó kapcsolót nem kell összekötni?, hogy vissza kapja a jelet hogy az ajtó bevan reteszelve?
Sziasztok. Valaki ha tud segitsen nekem fontos lenne. Van egy Zanussi Pr N száma : 9142610008 számú Mod FA : 623-as régi mosógép, aminek az ajtó zár kapcsoló része meghibásodott, ha becsukom az ajtót nem indul el a program. Szétszedtem a kapcsoló rész 3 sarus az egyik a bejövő fázis, a másik gondolom ami párhuzamosan van össze kötve a hőkapcsolóval(időzitővel) a másik pedig amit a hőkapcsoló zár össze, gondolom én. Szeretnék segitséget kérni hogy tudom kiiktatni a hőkapcsolót, mert szétszedés után a kerámia lap elszenesedve találtam na meg szikrázott is egyet gondolom zárlatos lett, nem tudom hogy más dolog sérülhetett-e a zárlat miatt szerintem nem :D Képeket töltök fel ha valaki tud segitsen. Előre is köszi.
Albérletben a Bosch mosógépen (felültöltős) először hátul víz folyt ki, így leállítottam. Azután Bátyám (villamosmérnök) szét- és összeszerelte, így még néhány alkalommal tudtam vele mosni, ugyanakkor legutóbb már igen aggályos sipítós (súrlódó) hangot adott ki időközönként.Bátyám szerint csapágyas, a tengely mozog oldalirányba.
Mivel a tulajdonos semmit sem segít és nem is támogat, nekem kell intézkednem. Érdeklődtem, csapágycserás javítást 25-30e Ft körül vállalnak, ugyanakkor telefonon egy segítőkész szerelő (aki egyébként nem vállalta) nemigazán javasolta a javíttatást, mert 1. lehet a dobot is cserélni kell, ami megduplázza a javítás költségét 2. egyébként is rövid életűek ezek a mosógépek, így akár csapágycsere, akár csapágy+dob, nem számíthatok több éves működésre. (Kb. heti 2x mosok vele.)
Mit javasoltok, javíttassam, vagy nézzek használt mosógépet? Ő használt Miele gépet javasol. Nálam a méret nagyon fontos, mert kicsi a fürdőszobám (a mostani gép 46x55 cm keresztbe-hosszába, de még azért van némi hely...), illetve olyan 40 ezer Ft-nál kiszállítással, bekötéssel együtt nemigazán költenék rá.
Úgy döntöttem, hogy elegem lett a Siemen Siwamat XL 544-ből és nem rángatlak ismét ki hozzá (nem szívja ki a vizet a dobból), mert már vagy 3 éve kimondtad rá az "áment".
Viszont: mit szerezzek? Tudom, hogy a legolcsóbbat, de 3 gyerek mellé az kevés. Hirtelen körbenéztem és a Siemens WM12K268BY elfogadható áron van - még 5 évvel is. Mit várhatok tőle? Azt az 5 évet? :)
Vagy találtam egy 4 éves használtat: Bosch Maxx WFO 2480-at. Ennek az előnye, hogy nem műanyag dobos - ha jól olvasom a német leírást. Ez 40-be fájna.
Röviden: melyikkel tudsz vmit kezdeni ha később elromlik?
Én nem hülyeségnek mondanám, hanem kapzsiságnak. Néha-néha adtam el mosógépet, de ma már én sem, mert mondjuk 25 ezer foruintért elvárja a vevő, hogy házhoz szállítsam, lehetőleg szombat délután :) üzemeljem be a helyszínen és vállaljak garanciát, ami ugye semmiképp sem lehet rövidebb egy évnél! :)))
na ekkor kezdtem bontani a gépeket, mert úgy jobban jövök ki.
Kapzsiság! Sokan kérdezik milyen gépet vegyenek, mondjam meg a tutit! Aztán pár nap múlva találkozunk és boldogan mesélik, hogy milyen szerencse érte őket, "szállítás sérült" géphez sikerült olcsón hozzájutniuk! Kérdezem mennyi volt az az olcsó? 95 ezer! Nem azt ajánlottam, hogy vegyék meg reguler kereskedelemben a legolcsóbb új gépet? De ez, amit vettek csúcsmodell és ők 30 ezerrel olcsóbban megkapták! És boldogok, de meddig???
Szerintem nem sok értelme előre tájékozódni eladóról, egy embernek sincs két egyforma eladása. Lehet, hogy hibátlan a gép, amit elad, de nem tud pl rejtett hibáról, ami a vevőnél jelentkezik...vagy szállításnál leszakad a függesztőrugó, mert nincs rögzítő a használt géphez, szétakad a lengéscsillapító, szétveri a lengő üst a kezelő/ vezérlőpanelt, beteszi a korzába a mosógépet oldalára fektetve, akkor mi a helyzet? Szóval laikusként ne vegyen az embert használtan?
Régebben adtam el gépeket, de leszoktam róla pont az emberi hülyeség miatt. Két év után felhív, hogy elromlott az a gép, amit tőlem vett anno, és egy sz@rt adtam el neki, mert nem veszi be az öblítőt...
A vateránál sem kikötés a 100%, de az látszik, ha valakinek sok eladása van és mondjuk közel 100%-ban pozitív értékelései vannak. Azonkívül az értékelések kommentárjaiból is sok minden kiderülhet az eladó és a minősítő jelleméről is.
Teljesen másképpen veszel (vagy vennél) te egy mosógépet, én egy mosógépet és egy teljesen laikus ember.
Te lehet hogy megvennél egy komolynak, de nem végzetesnek tűnő hibával is egy gépet is kavicsokért, mert mondjuk van típusismereted, tudod, hogy mondjuk melyik filléres relé cseréjével kelthető életre, vagy van hozzá alkatrészed, stb.
Én szintén belevágnék egy nem 100%-kos gépbe jó áron, ha mondjuk csak az ajtaja van betörve, vagy kicsit folyik vissza a víz a mosószertálca alól stb... mert az még nem megoldhatatlan, sőt! Még élvezném is megjavítani.
Egy teljesen laikusnak viszont kifogástalan minőségre van szüksége...
Szóval ahogy nőnek az igények, úgy csökkennek a lehetőségek és könnyebb a lyukra futás lehetősége. Ez ellen adhat némi védelmet, ha valamennyire leinformálható az eladó és nincs különösebb oka az embernek a kételkedésre...
Nekem például a vakerán egy hígvelejű rossz laptopot küldött, kölcsönösen lenegatívoltuk. Akkor tőlem már ne vegyen senki gépet, mert nem százas a vakera? Hááát, nem tudom... Egyébként, ha foglalkoznék eladással, akkor csinálnék egy csilivili oldalt... más kérdés, hogy ami rajta van, annak a fele sem igaz (...éppen most vitték el, de...), rásóznék az érdeklődőre egy másik gépet... Akkor én vagyok a faszacsávó?
Hát, például az ismert aukciós oldalakon az eladóknak van értékelése... ha meg csak úgy simán jutna el hozzád a vásárló akkor nyilván személyes referenciákon keresztül stb... szóval nem lehetetlen a dolog, de mindenképpen érdemes energiát beleölni és kissé gyanakodni, mert azért laikus végfelhasználóként egy teljesen ismeretlen embertől hamar bele lehet futni akár kemény koppanásba is!
Például, ha én adnám el, abból mi derülne ki? Azaz érdekelne, hogy milyen szempontok alapján derülne ki mondjuk a bivalyröcsögei Aztalos Józsi bá feleségéről, hogy jó gépet árul vagy hulladékot?
Hát 50 körül már nem reménytelen a használt Miele sem, (már persze az aukciós oldalak mezőnyében...) de a max büdzséből sok jóra és pláne tartósságra ne nagyon számíts... szerintem inkább a használt kategóriát se korlátozd 50-ben, mert akkor még akár garanciás használt is beleférhet például onnan ahonnan én vettem. Nem akarom reklámozásba fordítani a topikot, de nemrég emlegettem, szóval kis keresés után megtalálhatod azt is.
Ilyenkor mindig eszembe jut John Steinbeck módszere: patentos fedelű műanyag vödörbe a szennyes+víz+mosószer, az egészet reggel be a csomagtartóba, este hazaérés után teregetés! Ingyen! :)
Amit eddig a clactronic "márkanév" alatt láttam az kivétel nélkül mind ótvar gagyi volt. A hjundájnál már árnyaltabb a kép, de nagyobbrészt az alatt a felirat alatt is silány vacakok rejlenek.
Konyhai (ergo tisztacucc) mosáshoz kellene (konyharuha, folyosón lévő ajtófüggönyök (20 centis valamik), terítő, kéztörléshez használt konyhai törölköző, effélék): dedikáltan csak ezekhez lenne, nem kerülne bele gatya, póló, mifene. Nagyságrendileg 5-6 konyharuhát kéne befogadjon, amihez kábé luxus beindítani a nagy gépet.
Kérdés: jók ezek valamire? A Clatronic manualját megleltem, de az nem írta, hogy milyen meleg vizet lehet ezekbe beletölteni... pedig ez konyharuhánál elég lényeges pont lenne :) Attól még, hogy műanyag akár bírhatja is, vízforraló is a legtöbb műanyagból van.Ha jók valamire, akkor a fenti kettő közül melyik lehet a jobb?Köszönöm a segítséget, további szép napot!
Kááááár, pedig direkt azért járok ilyen fórumokra, hátha ráakad valaki a horgomra, ráadásul még a mosógépekhez, sőt a háztartási gépekhez is ért. Na ez nem jött be. :) Akkor unatkozva reszelgetem tovább a műkörmöm, és figyelek. :))
Media Markt webshopjában nézegettem energiatakarékos, A+++ típusú mosógépeket. 100.000Ft körül van a határ, a fölé nem nagyon tudok menni árban. Ezek alapján ti mit ajánlanátok a rengeteg márka közül? Egyelőre az ECO Bubblet néztem ki a webshopban, de még bizonytalan vagyok.
Ha a dob és az üst azonos, akkor a csapágy is azonos lesz, de ha már láttál mosógép csapágyazást akkor tudod, hogy ott nagy különbségek nem szoktak lenni. Azoknak a csapágyaknak sem a dob fordulata, sem az ébredő erők nem okoznak különösebb kihívást és nem az a szűk keresztmetszet hanem a szimering ami egy idő után ráereszti a csapágyra a lúgot és onnan hamar a történet végére szokott érni a dolog.
Egyébként is AEG 60260 és 61260-as gépeket említettél (szerintem a 61260 az inkább 71260 lesz..) és mindkettő 1200-as centrifugát tud... tehát nincs minek erősebnek lennie... :-P
Nem fogok :) , pláne nem a 8-10e ft-s árkülönbségen, nem számottevő... :)
Nem a dobról , üstről volt szó hanem a felfüggesztés csapágyazás. Ezt nem állította senki sem , az eladó sem. Erről meg is gyözödtünk , mivel a két gép egymás mellett volt.
A design sem más , ugyanaz ! Nincs eltérés , rosszul mondod :) Nem csak ráírva van tudja is az 1200-t , ellentétben a kistestvérével.
Ma 2 helyen is megnéztük, mind ilyen, az electroluxok is. Amelyeknek az ajtón van a tömítés mind ilyen holtjátékkal záródik.
Amelyeknél a felső kereten van besüllyesztve a tömítés azoknál talán 1mm-el kisebb ez a mozgás. A víz nem jön ki ennyi :)
Igen köszönöm, erősen ezen gondolkoztam, most megerősitettél hogy ez lesz a legjobb hogy 3 napon belül visszavisszük.
A géphez az alábbi jellemzőket írja ::
"Egyensúly-ellenőrzés :A készülék kiegyensúlyozza a ruhák eloszlását, így a mosógép mozdulatlan marad. "
"Silent System :A kifinomult zajszigetelésnek, a rezgéscsillapítónak és a dobfelfüggesztésnek köszönhetően a mosógép szinte teljesen zajtalanná válik még centrifugálás közben is. "
Ehhez képest úgy közepesen erősen remeg centrifugálásnál , a dob olyan passzentosan forog és súrlódó a hanga, mintha valami illesztés szoros lenne vagy hozzáérne , tapadna valami belül..
Az hogy a teteje 2-3 mm mozog fel -le a zárnál az egy jó nagy hab a tortán , pláne amikor centrifugál..
Nem értem hogy ez hogy kerűlhetet ki a munkaellenőrzési osztályról , így ezekkel a látható halható hibákkal..
Ezek után elbizonytalanodtunk hogy megint AEG -re cseréljük le... Először Electrolux -ot akartunk , de meg győztek hogy ez mennyivel jobb minőségű , prémium márka. Ráadásul a az AEG 61260 az erősebb csapágyazásban mint az AEG 60260 -s , az 1200-s centrifuga miatt is, ezért elvileg a "jobbat" választottuk... Így jártunk.. :(
Amúgy nagyon szimip , klassz gép lenne, az igényeiknek megfelelő.
Tegnapi nap vásároltunk egy AEG L61260 TLE felültöltős gépet. A problémám a következő : Bezárt állapotban nem elég passzentosan zár a teteje, centrifugálásnál elég szépen "berezonál". Bezárom , bekattan és simán le lehet nyomni 2-3mm-t , olyan mintha rosszul lenne méretezve vagy esetleg beállítva. Centrifugálásnál szépen berezonál , hangos is emiatt , de ha kicsit lenyomom kézzel , akkor már jó lenne elvileg.
A másik zavaró probléma, hogy ha forgatom a dobot, a csapágy felfüggesztés felől súrlódó hang jön , nem igazán ilyennek kellene lennie szerintem egy új gépnek..
Esetleg valami ötlettel , tanáccsal tudnátok segíteni, köszönöm előre is !
Mert miért is kellene többet? Ennyi idő alatt bőven kijön ha esetleg valami gyártási vagy anyaghiba lenne benne...
A sok év gari az olyan típusoknál fontos ahol kétségeid vannak, hogy bírja is majd a strapát... Egyébként minden Miele géphez vásárolható 10 év extra garancia is, ha a tulaj kicsit parásabb fajta...
A "mennyiségi automatikának" inkább a víz felhasználásban van szerepe és nem a centrifugánál. A dolog röviden annyi, hogy ha a program szerint 50mm vízszintet kell tartania az üstben akkor először beengedi a megfelelő mennyiséget, majd amikor átforgatta a mosnivalót akkor pótolja a ruha által felszívott vizet, hogy ismét 50mm legyen a szint. Ehhez egyes gyártók olyan litániát tudnak költeni, amit a marketingesek képére ráfér! Láttam már olyat is ahova azt írták le, hogy "a ruhanemű súlyának és az anyagának megfelelő automatikus vízszintszabályozás" :-) ami végtére is igaz mert a műszál kevesebb vizet vesz fel mint a pamut...
...csak azt felejtik el odaírni, hogy ez nem különleges tulajdonság hanem egy teljesen alap dolog.
(persze egyes Miele gépekben van valamilyen súlyérzékelés is, például a W377-ben ha jól emlékszem, az %-ban képes kijelezni a ruha mennyiségét)
Nem megyek bele, mert tönkremegy a bill, leírtam már párszor... :-))
Az új gépek mintát vesznek a motor áramából (másodpercenként párezret), és a jel lefutását összevetik egy, az eepromban tárolt mintával. Ha ez "jelentős" eltérést mutat a mintától, akkor nem engedi a fordulat növelését csak akkor, ha már "belefér" a mintába. Ekkor "érzi" úgy a hatszátötvenhetedik érzéke, hogy egyenletes a ruha elosztása, és mehet a centrifuga anélkül, hogy szétesne a gép.
Persze ez az anyagból készült, mosásra tervezett gép(ek) re nem vonatkozik... ;-)
Mennyiségi automatika :-) ez megint egy izgalmas téma, de meghagyom W124E300TDT4MATIC fórumtársnak!
Viszont nekem az újabb mosógépekkel többnyire mindig gondjaim voltak a centrifugálással. Egy ing, vagy póló vagy olyan ruhanemű ami elvileg nem nagy súlyú az többnyire mindig feladta a leckét és általában az eltérő méretű anyagok amikkel eleve jól tele van a dob, na annak a szétoszlatása sem ment nekik simán. Ilyenkor csak forgatta jobbra-balra és egy istennek sem kezdte el pörgetni, pedig a kevés ruhával meg sem rebbent a dob, de mégsem tetszett neki. (üres dobbal mindig simán és elsőre, és volt hogy a tele dobbal is úgy hogy össze vissza ugrált a dob, de kevés ruhával meg nem)
Szerintem két harisnya nem okoz gondot, de mérget nem vennék rá...
(természetesen a Miele ilyet nem produkált még soha!)
változó kitöltésű impulzussal meghajtott motor! Nem a hagyományos egyen vagy (szinusz) váltakozó feszültségű elektromos energiával működik, hanem egy állandó feszültségű négyszögjellel aminek a kitöltési tényezője változik.
Az meg, hogy ez neked miért jó vagy rossz, na azt neked kell tisztázni magaddal. :-)
A mennyiségi automatika megzavarhatja a centrifugázást? Tehát, ha 2 db harisnyanadrágot akarok centrifugázni, egy mennyiségi automatikával rendelkező típussal, akkor mennyire boldogul vele a mosógép? Bocs, ha nagyon hülyeséget beszélek. :))
Kérdés, hogy mennyire szeretnéd szétborítani a gépet... a hátsó lemezt levéve bármilyen petroleum alapú fújkálóval megtámadod a programkapcsoló felfelé álló nyelét, és a felső három sorát, az jelentősen megkönnyíti a húzgálást. Ha nem akarsz belemélyedni, akkor a kapcsolós konnektor a nyerő.
Nem, korabeli AEG lavamatból sikerült ungerálni. Végülis az egész energomat sztori egy klón, eltekintve attól, hogy az AEG pár év után váltott kefés motorra, és 800-1000 fordulatú centrifugára...
Szia! Nálam is ugyan úgy adja a képeket mint az előttem szólónál. Annyira jó lett a masina hogy most már a lúghűtést is csinálja, eddig ezt nem tette. Ennek örömére meg is ajándékoztam szép új szimeringekkel, Rá is fért már 23 éves. Különben ez a kapcsoló orosz?
Érdekes...megnéztem a forráskódot, és helyreállt a rend... x akta. :-(
Hát igen. Akkoriban bevallottan minimum húsz évre tervezték - és építették - a gépet, a német szokások szerint jobbára 4 - 6 családra egy gép. Nem lehet mondani, hogy beépítették a tervezett avulást...
Nekem akkorába jelennek meg, hogy alig lehet velük mit kezdeni ráadásul amíg az ablakukat ki nem nagyítom teljes képernyősre addig görgetősávok sincsenek, így mozgatni sem tudom!
A nagyításra használd a Ctrl+egérgörgő kombinációt! ...hátha ott van a teljes felbontású kép, csak neked meg kicsiben...
Szia! Meg oldódott a probléma, tegnap szereztem egy program kapcsolót, MÉH telepről, 300ft. , igaz az egy minimat volt, kipróbáltam mikor haza értem, adtam a szinkron motornak áramot és teljesen jól működött. Azért nem azt tettem be mert annak a típusnak közbetétess a tengely vége, szét szedtem a kapcsolókat és ami a képen van azt az oldalit rá tettem az enyémre. A képen be jelöltem a hibát hátha tudok ezzel segíteni másnak is. A fehér fogaskeréknek meg kopott a végén a csap meg a persely és így át lépett a fogaskerék. Köszi a segítséget!
Ismeretségi körömben van olyan Miele, amit 1986-ban a németek kidobtak, hazahoztuk, gatyába ráztam. Azóta folyamatosan mosodában (!) dolgozik, reggel hattól este nyolcig folyamatos üzemben. Eddig két ékszíjat (igen, ez még ékszíjas), egy fűtőbetétet, és két szennyvízszivattyút evett meg. Motor, programkapcsoló, szintérzékelő még nem volt bántva... Rozsda értelemszerűen nincs rajta, a mosószerfiók már magán viseli az idő jeleit...Csapágyak is eredetiek, a dob/ üst nem lett bántva, a centrifuga 1000 fordulatú...
A végzettségeim közt sajnos nincs műszaki irányú. Hogy melyiket vedd, ezt a topikot hátukon vivő Szerelőktől kell kérdezned.
Amit személyesen én vettem, az első a családban teszi a dolgát azóta is, a másik egy négycsaládos szállón mos naponta legalább egyet gond nélkül. Tudásom szerint azzal sincs gond.
Egy altalanos gep energiahatekonysaga nem sokkal lett jobb mint egy hajduje, csak mas parameterekkel dolgozik.
Ugyanis a legfobb fogyaszto a futes, es abban otven ev ota nem tortent semmi forradalmi :(. Ha a Hajdunak toredek vizet kellene melegiteni az is energiatakarekosabb lehetne.
Motor ugyben pedig az inverteres gepek verhetnek a kalickas motorokra, de azert a ketto nem
Ezek a Miele gépek hány évesek voltak és hogy bírták a strapát? (lejjebb érdeklődtem, hogy 3 kiszemelt használt masina közül melyiket érdemes vennem, van köztük egy kb. 10-15 éves Miele 1050 mondia is)
A szárítót és is a mielegepek.hu oldalról rendeltem, személyesen a tulaj hozta ki a gépet és helyezte üzembe. Tőle már vásárolt az egyik kollegám is, szintén ő szállította le a gépet. Ott voltam, hárman cígeltük fel a 100 kg-s masinát a 4.-re.
Viszont tavalyelőtt karácsonykor egy másik eladótól vásároltam egy Miele w 733 mosógépet 25-ért, majd tavaly októberben ismét tőle vettem egy Miele w 701 -es 22-ért. Felújítva, újracsapágyazva. az eladó száma: 06303885980. Számlaképes, magánvállalkozó, nem simlispista.
Megszárad a ruha benne, persze hogy meg. De nem LEVEGŐVEL, ami a szárítógépek működésének alapfeltétele, hanem vízzel történő szikkasztással és a végeredmény a kombi és a különálló szárítógép által megszárított ruhák között: óriási.
Hogy értsd is: Ezt a videót én készítettem és tettem fel. Na ezt nem fogja tudni soha egy kombi sem, mivel más a felépítésük.
Tavaly június 10-e körül, 120 vagy 125-ért, (már nem emlékszem) 1 év garival egy W435-Plus gépet Méhsejtcellás dobbal 1500-as centrivel. A korát nem tudom csak azt, hogy van rajta egy 2006 márciusi dátum és, hogy amikor megvettem akkor volt benne 3690 üzemóra és most van benne 4177! Tehát van használva... :-)
Valahol Pesten, de futárral kiküldi a gépet és miután elégedett vagy, csak akkor kell fizetned. Én is onnan vettem és szerintem nagyon korrekt srác! ...csak az árai kissé elszálltak mostanában... szerintem.
Mosógép vásárlás előtt állok. Mind a felültöltős és mind az elöltöltős is szóba jöhet. Régebben volt egy felültöltős Whirlpool de az rozsdásodott, csapágyas lett illetve a tekerős programpanel is meghalt benne.
Ti mit ajánlotok (mostani Whirlpoolok megbízhatóak)? Én találtam egy Samsungot, de nincs róla infóm, hogy milyen lehet. Vélemény?
Találtam egy oldalt a neten, ahol árulnak használt Miele gépeket, tettem is fel kérdést, de még nem kaptam választ. A napokban sztem telefonálok, mert van elérhetőség írva.
Nekem 20 éves Philips- Whirpool gépem van, szinte semmi baja nem volt soha, most csapágyazni kellett, illetve meguntam, hogy gyenge a centrifugája. Ezért gondolkodom másik gép vásárlásán. De minél többet gondolkodom, annál jobban elmegy a kedvem az egésztől.
Szárítógép témában: Siemens légkivezetéses gépünk van, 12 éve. Mikor családi házba költöztünk, akkor kellett venni, ugyanis mi is penészedtünk. Én nem szárítok vele gyakran, főleg azóta, mióta szigeteltük a házat és kandallóval is fűtünk. Egyébként ügyes találmány. De 2in1 terméket én sem vennék.
A mosó-szárító, azaz a kombó egy szükségmegoldás. Soha nem szárítja, hanem szikkasztja a ruhákat. Nem tudja a szárítógépet pótolni: nem szösztelenít és nem lesz puha a ruha. Ráadásul a fele mosott cuccot mindig ki kell venni szikkasztáskor.
A vízfogyasztása kiemelkedően magas a kombó gépnek ( mivel ezzel szikkaszt). Ha van lehetőséged, külön gépeket vásárolj.
Igazad lehet, de én gyakorlatból másként tapasztalom az ujrahasznosítást...és nem akarok fényképhegyeket csatolni az erdőkben, bozótosokban újrahasznosuló háztartási nagygépekről. :-(
Mindig lesz olyan aki csalódik... A lényeg, hogy olyan is legyen aki elégedett! Az előbb emlegetett fogyasztói modellben a beállított életciklus nem feltétlenül éri el a más szempontok szerinti avulás idejét. (formaterv, funkciógazdagság, összefoglaló néven: "marketing bullshit") Amikor a jövedelmeid olyan szinten mozognak, hogy nem teher időről időre lecserélni egy-egy háztartási gépet, mert az papíron energiatakarékosabb, vagy szebb, vagy csak jobb a marketing mögötte és nem elromlott az előző, akkor nincs csalódott vásárló! Az emberek többségében alapvetően van birtoklási vágy valami újabbra, vagy jobbra ez már csak így van...
Nem feltétlenül! Egy jól működő fogyasztói modellben a hulladékkezelés és az újrahasznosítás egyre nagyobb jelentőséggel bír. Az is sokaknak ad munkát, jövedelmet és mozgatja a gazdaságot. A mai egyszer használatos berendezések életciklusába az újrahasznosítás is bele van tervezve, de a buherált javítás és a második életciklus nagyon nincs. ...de ez gazdaság filozófiai téma, ami meg többnyire igen könnyen hitvitákba tud torkollani!
6 éve vettem egy bosch mosógépet,nem is a legolcsóbbat, hosszútávú céljaim voltak vele.
azonban sajnos pénteken a közös életünk végetért.
kiderült,hogy elromlott a vezérlő elektronikája, nem fűti fel a vizet.
alkatrész, javítás, 70000 ft lesz összesen.
eléggé magam alatt vagyok.
nem szeretnék ennyit rákölteni, mert ki tudja mit hoz neki még az öregkor.
viszont akkor mit vegyek? boscht már nem szeretnék. samsung, lg tetszett, de nagyon megoszlanak a vélemények.aeg ?
illetve 150000 ft-nál nem szeretnék rá többet fordítani, de ennyiből ne tervezzek 5 évnél többre?
láttam, hogy többen használt miele gépet vesznek, arra viszont 1 év garancia van csak.
teljesen összezavarodtam, jó lenne egy jó vételt összehozni...
ráadásul, helyhiány,és masszív penészesedés miatt nagyon elgondolkodtunk egy szárító-mosógépben verzióban is, tudom, hogy a hibridek nem jók, viszont ezt csak rövid távra vennénk, mert remélhetőleg 5 éven belül nagyobb lakásba költöznénk.
nagyon megköszönném, ha segítenétek, olvasgatom a fórumokat is, de nehezen jutok előre.
Annyi a gyártó, hogy öt élet is kevés végigvásárolni mindet...arról nem is szólva, hogy egy gyártócsoport harminc név alatt publikálja a hulladékait. Egyébként is az "élj a mának" elv érvényesül az előrelátás helyett. Hol érdekli a gyártót, hogy esetleg tíz év múlva mégegyszer realizálhat esetleg valami hasznot? Lehet, hogy addig nyolcszor felvásárolják, csődbe megy, stb. Most jól lehúz, és csá...aztán, ha nem végzel oknyomozást, akkor következőleg megveszed a másik néven gyártott ugyanazt. :-(
"Persze, ugyan így meg tudnák csinálni szinte örök életűre is, és még csak nem is lenne drágább, de az kinek biznisz?"
Így sem jobb biznisz, mert a csalódott vásárló legközelebb biztosan nem ugyanazt a márkát fogja venni. Azután persze a másodikban is csalódik és végigmegy, mondjuk, hétfajta mosógépen az élete során, szidva az összes gyártóját. Ezen a sémán az első mosógép gyártója egy centtel sem keresett többet, mintha tartósra csinálta volna a gépet és a vevő elégedetten használta volna 40 évig!
Sőt, az utóbbi esetben a vevő szeretné a márkát és a mosógéppel szerzett jó tapasztalatok alapján szívesen venne tőlük és nem mástól bojlert, porszívót, mikrót, tévét és a többi...
"Csak azt nem tudom, hogyan lehet atlag 1000 ciklusra meretezni egy tomitest..."
Teljesen simán! Akár hiszed, akár nem, az utóbbi legalább 2 évtizedben már a fejlesztések zöme arról szól, hogy a legpontosabban addig bírja egy-egy alkatrész mint amit elvárnak tőle! Ennek persze vannak pozitív hozadékai is, mert egy-egy modern berendezés energiahatékonysága nagyságrendekkel jobb mint egy 20-30 éves gépé. Ezt pont te mérted ki... Persze az igazi fogyasztói társadalomhoz olyan bérek is kellenek, hogy minden kényelmetlenség nélkül max 5-8 évente le bírd cserélni a berendezéseidet és ezek vissza kerüljenek a körforgásba és ne kezdjenek új életet egy barkács javítás után...
Gondolom játszanak az anyagminőséggel. Olyan vegyületek vannak, hogy simán meg tudják csinálni, 1000 üzemóra környékére keményedjen ki annyira az anyaga, hogy elkezdjen átereszteni kicsit, a többit meg ismerjük.
Persze, ugyan így meg tudnák csinálni szinte örök életűre is, és még csak nem is lenne drágább, de az kinek biznisz?
Képzelj el egy jóféle BASF magas kaucsuk vagy viton tartalmú szimeringet, szépen megkenve az ajkak között oda való zsírra, meg két picit túlméretezett FAG csapágyat. Kinek lenne ez jó? Használnád a gépet 30évig és a végén csak azért dobnád ki, mert megunnád...
Használt mosógépet szeretnék venni albérletbe, és nincs túl nagy keretem rá. Az itt olvasottak, és a lehetőségeim alapján az alábbi 3 mosógépet szemeltem ki. Kérném a szíves segítségeteket, melyiket lenne érdemes megvenni, mert más-más évjáratúak. Mindegyiket úgy hirdetik, hogy működőképes.
Csak azt nem tudom, hogyan lehet atlag 1000 ciklusra meretezni egy tomitest... Ez am a tudomany. Ennyi forrassal ki lehetne talalni azt a tomitest ami orokke birja... Ja fogyasztoi tarsadalom...
Nem a csapágy a szűk keresztmetszet hanem (első alkalommal) a szimering! Kb.: 1000 mosási ciklus után megadja magát, a mosólúg bejut a csapágyhoz és elvégzi a dolgát... nagyjából itt a vége a történetnek.
Nekem ezt a mutatványt szinte percre pontosan kétszer adta elő egy (nem is olyan olcsó) Whirlpool sokadik érzék. Szerencsére első alkalommal még a garanciális időben. (de egyébként is olyan sivalkodó hangja volt, hogy az kriminális és ez sem volt hajlandó néha centrifugálni...)
A ragasztott üstöt is szokták javítani kókányolni, a legvékonyabb vágókoronggal szétvágják az üstöt a hegesztés mentén, megjavítják, majd tömítő anyaggal (szélvédő ragasztó!) összecsavarozzák az üstöt. Csak a baj ott van, hogy nem csak a szimering pontosan méretezve, hanem a többi alkatrész is... és tipikusan az így "javított" gépek szoktak utána csillagtörést szenvedni (a dob hátulján van egy három ágú alumínium ötvözet öntvény ami a tengelyt is magában foglalja).
Nekem is kb.: fél nap alatt vitték el a kiselejtezett (újszerű esztétikai állapotú) Whirlpool-t az ilyenkor szokásos 5000ft-ért... :-)
A srác azt mondta, hogy a boltokban csereakcióban leadott jól kinéző daraboknak is ez a sorsa... megkapja a buhera tuningot (mert manapság már az összes műanyag üst, ebben a kategóriában ultrahangos hegesztéssel készül) és megy a használt piacra...
A mosógép szerelők szerint a mai gépek javításánál az egyik legfőbb probléma a csapágyazás. Ugyanis szinte mindegyik márka ragasztott dobbal van ellátva, ami az alap probléma. Nem értek hozzá.......
Én csak egy megbízható gépet szeretnék, ha esetleg meghibásodna, akkor viszont javítható legyen. Felültöltősből Zanussit, Electroluxot mondanak a szakik. Elöltöltősből Privileget. Ahogy említettük a Miele lenne a legjobb. De 250-280 ezer Ft nagyon sok pénz. :(
Hát, a 10-15 év az egy Miele esetében 99,99% de lehet, hogy kevés kilencest írtam...
(persze rendszeres karbantartás azért kell neki, de ez kimerül néha egy-egy magasabb hőmérsékletű tisztító átmosásban, de semmi extra ahhoz képest mint amit egy normális mosógép is igényel)
A másik, az a minőség ami süt az egész gépből!
Csöndesen működik, még a legrosszabb esetben és a legmagasabb centrifuga fordulaton is csak maximum némi remegést produkálnak a mosógépen lévő szárítógép tetején a flakonok!
Nem kell várni az ajtó nyitására, ha éppen elkapod a program végét, mert az ajtó nem kilinccsel hanem elektromosan nyitható abban a pillanatban amikor megáll a dob!
Lemossa a habot az ajtóról, így nem marad mosószer a mosás végén a mosótérben! Aki erre allergiás, annak már ez a tulajdonság kincset ér.
Egyszerűen beállítható a kívánt mosási program semmi extra funkció kavalkád csak a legszokásosabbak!
Robusztus kialakítás (majdnem 100kg!) külön váz és nem az oldallemezek alkotják a nyiklő-nyakló tartóvázat!
Nem festett, hanem zománcozott lemezek! Ezek nem fakulnak és rozsdásodnak...
Már láttam párat belülről, más típust is és egy Miele leginkább egy német autó motorteréhez hasonlít, méghozzá egy tiszta motortérhez! A műanyagok mér ott is ahol esetleg rendszeresen hőnek vannak kitéve, még ott is szépek és rugalmasak, nem törnek, nem szakadnak, a gumi alkatrészekre szintén ez vonatkozik! (a reklámokban látható szétmálló gumicsövek biztosan nem Miele mosógépből valók...)
Ha esetleg valami baja is lenne, akkor is egyszerűen javítható és nem csak fődarab cserével...
Nekem volt már szerencsém több típusú mosógéphez is, Fagor, Indesit, Whirlpool, de ha annak idején egyből egy Miele-ét vettem volna akkor most ugyanúgy egy Miele lenne a fürdőszobámban és sokkal kevesebb pénzembe és bosszúságomba került volna...
Az első Fagor kivételével mindnél előfordult az, hogy nem tudták rendesen eloszlatni a ruhát és egy órán át csak molyolt, mire csurom vizesen maradt az összes ruha... a Miele ilyet még nem csinált!!!
(persze ezzel nem azt mondom, hogy a többi márka gépei használhatatlan vackok, de a részemről bármilyen gép elromlik legközelebb, amit a Miele gyárt, akkor csak az jöhet helyette!)
Fenntartásaim vannak a használt dolgokkal kapcsolatban, de a szükség sok mindenre ráviheti az embert. Néztem új Miele-t a neten, 249.000 és 279.000 Ft a két legolcsóbb típus. Ha biztosan tudnám, hogy legalább 10-15 évet bírna,akkor nem gondolkodnék sokat rajta. Nem vagyok az a típus, aki követi a trendet a háztartási gépek terén, nem érdekelnek a fölösleges, tízezreseket zabáló, extra programok, a mosogatógépemen és a mosógépen is csak kettőt használok a sok közül. Hamarosan döntenem kell, az idő ellenem dolgozik. :(
Én a sokadik tönkrement "neves" gép után vettem a Miele W-435 Plus gépemet használtan és egyáltalán nem bántam meg! El is döntöttem, hogy ezek után ha tönkremegy valami akkor csakis Miele lehet a váltótípus. A Porszívónál be is vállt már az elv! (persze igaz, hogy nem olcsók, illetve szerintem nagyon is azok a teljes élettartamra vetítve, de csak egyszer kell egy nagyobb összeget kiadni érte és utána nincs vele gond! ...és nekem a minimál dizájnos külső is bejön!
Jelenlegi tapasztalatom alapján, azt mondhatom, hogy jó.
9 év után az előttem hozzászóló ÚRIEMBER segítségével orvosolva lett a hibája.
Ami nem volt más csak a tisztítás hiánya.
Most már én is gyakrabban elvégzem(főleg, hogy tudom, hogy kell)
Feleségem szerint mosógépet használtan nem veszünk,én azt mondom a mielét használtan is megvenném.Az Olx-en láttam ugyanolyat mint az enyém, 69000ft.
W 527.(az enyém 9 éve akciósan volt 250000)
Ennyiért kapsz egy újat is garanciával, te döntöd el, hogy neked mi kell, a garancia(amíg javítják nincs mosógép,) vagy egy gép ami esetleg nem romlik el addig mint a másik.
Természetesen ezt senki nem tudja előre. A használt gép mindig rizikós.
A Miele nem véletlenül annyi amennyi, hosszútávon ez a legolcsóbb választás és akár használtan is beszerezhető, ha nem akarsz 300 ezer körül kiadni érte.
Mosógép vásárlás előtt állok, mi a tapasztalatod Miele-vel kapcsolatban?
Nagyon rossz véleménnyel vannak a mosógépszerelők a mostani gépekről, tök mindegy melyik márkát említettem. Egyedül a Miele, amit ajánlanak, na de az ára, nem éppen barátságos!!!!! Úgyhogy megfőttem, szinte döntésképtelen vagyok.
Akkor ez azt jelenti hogy mehet a kukába, szerzek egy másik kapcsolót és meg csinálom azzal mert sajnálnám még ki dobni a jó öreg vasat, ugyanis a mai gépekről nem sok jót hallani. Köszi!
Milyen gép? A zendékásat anno sose mértem, de a wp-re még korábban ráraktam egyszer az ecetezés alkalmával a nem akkredittált fogyasztásmérőmet, üres dobbal 95 fokon 0,9 KWh volt az eredmény. Mivel a hozzáadott táblázat szerint ez a 60 fokos mosásnak felelt meg ezért tovább nem foglalkoztam vele.
Tegyél a szinkronmotorra fix tápot, és nézd meg, hogy körbemegy- e a prk. Evvel kizárod a prk hibát - akkor valamelyik jel hiányzik a továbblépéshez. Próba alatt a mágnest ne piszkáld.
Az endéká nemturmixgép hanem mosógép úgy emlékszem a szinkronmotor hibája miatt csinált hasonló hülyeségeket. Asszem az energomatok is hasonló vezérléssel működnek.
Sziasztok!! Tudna valaki tippet adni Hajdú Energolux hideg vizes mosógéphez. A program kapcsoló nem lép tovább, pl. 4-es programon el indítom be ereszti a vizet fel is melegíti, és a dobot folyamatosan le állás nélkül forgatja, ezt csinálja amíg le nem állítom. Köszi!!
na és persze azért az extra olajos, koszos holmit illik legalább 60 fokon, 2 órás programon és előmosással kimosni... csak hogy utána ne a mosószerben legyen a hiba. ;)
mosódió felejtős, rossman-os szereket nem próbáltam, de a DM (DenkMit) mosóPORok nagyon jók!
vagy a lidl-ben néha eksönben kapható OMO mosópor... nemrég vettem... szerintem van olyan jó, mint amit anno Ausztriából hozattunk gyakran. több mint 5 kg (70 mosáshoz) volt 2 ezer Ft körül a lidl-ben. :)
ráadásul az OMO és a DenkMit is szuperkoncentrált, 4-5 kg ruhához össz. 40 ml por kell.
Letört alul a lengéscsillapító az üstről! Valamilyen (fehér cérna, drót, kábelkötöző) szóval műszaki megoldással :))) rögzítsd vissza. Vehetsz is új lengéscsillapítót az orczy-nál, fent vannak a neten.
Remélem nem tévedek nagyot, ha ebben a topicban teszem fel a bánatom...)
Vörlpúl elöltöltős csodamasina sok (na, egye fene: néhány) év normál működés után kb. 3 hónapja olyanokat ugrál, pattog, mászik, aminek korábban jele sem volt. 46 éves műszaki végzettségű ember vagyok (bár nem mosógép szerelő), tehát sejtem, hogy nem olyan részletkérdésekben van a hiba, mint pl. vizszintezés, ugyanis kezdetektől fogva ugyanazon a helyen, ugyanabban a helyzetben / vízszintben dolgozik a gép.
Nyilván előbb-utóbb kihívom a mestert, de, ha valakinek volt ilyen tapasznyalata és van rá valami megoldási javaslata, kérem tolmácsolja felém!
Én nem :) de több felhasználóval beszéltem, volt aki imádta, volt, aki szerint koszos maradt a ruha a diótól. Olajos munkaruhához biztos nem jó, ahhoz Biopon kell! :)))
Hány éves vagy, Hercegem? ...és még hiszel a mesében?
Ha elveszed a vizet, akkor olcsóbb a működés, kérdés, hogy ha nem öblít ki rendesen, akkor az kinek jó - mert olcsó(bb), az biztos... de azért optimalizáljanak nyugodtan...végülis horror pénzért vannak vevők pl a lézeres vértisztítóra is, aztán otthon meg a pofáraesés. :-(
Biztosan van benne valami, de egy piros masnitól nem lesz az öreganyám a Miss. World 2015... már csak azért sem mert reálisan valamikor a '30-as években lett volna abban a korosztályban...
Hát, jelenleg még csak információkat gyűjtők, hogy belevágjak-e egy ilyen optimalizációba, mennyire reális az ajánlat stb., mivel kicsit szkeptikus vagyok. Válaszod alapján arra következtetek, hogy téged nem győzött meg.
Az a kütyü egy útválasztó szelep. Ebbe a típusba egy bevezető cső van és az az útválasztó tereli a befolyó vizet a megfelelő csatornákba. A házat csak előröl és egy oldalról fogják csavarok, összesen nem tudom, hogy mennyi, de emlékei szerint nem túl sok.
Viszont elképzelhető, hogy az előlapot is le kell venni, mert alatta is bujkál egy csavar. Mindenképpen jó lenne kivenni az egész házat mert akkor lehet szépen szétszedni és átmosni a tetejében lévő csatornákat és a fúvókákat. Próbáld óvatosan mozgatni, és ahol nem enged ott kell még tovább bontani. Lehet, hogy a kezelőpanelt is meg kell bontani. Annak a menete: erősen megfogva húzd le a programkapcsoló gombját a tengelyéről, azután egy pici lapos csavarhúzóval, vagy egy kés pengéjével nyúlj be a kezelőpanel feliratos előlapjának felső szélén ott ahol a legtöbb hely van és óvatosan feszegesd ki a teljes felső szélét. Ezután már ki tudod majd venni a panel burkolatát és láthatóvá válik az összes csavar ami a kezelőpanelt tartja. Nézd körbe alaposan! Általánosan alkalmazható a "mozgasd és ahol nem enged ott keresd a maradék csavart" elv! Ha levetted a kezelőpanel házát akkor már mindent látni fogsz! Az elektronikát nem kell kivenni, elég ha félrehajtod ameddig a vezetékek engedik.
Ha sikerült a mosószer adagolót kivenni, akkor egy asztalon óvatosan szét tudod szedni az útválasztót is. Alapjában egy logikus szerkezet az egész, értelem szerűen összerakható, csak gondold végig a működését és adni fogja magát a sorrend. Érdemes egy lavórban, vagy nagyobb vödörben alaposan beáztatni vízkőoldóban a ház felső részét, hogy az összes csatornából eltávolítsd a vízkövet. Ahol van némi kenőanyag, ott lehetőség szerint tartsd meg, vagy ha kell akkor pótold, lehetőség szerint tiszta szilikonos zsírral vagy esetleg vazelinnel.
Legjobb tudásom szerint az ajtóra vezetett víz egy zárt rendszerben megy és ráadásul nem is kerül bele semmilyen mosó, vagy öblítőszer csak csapvíz! Tehát nem tartom valószínűnek, hogy az záródott, vagy szűkült volna be, de ha így is történt volna akkor az valószínűleg a gépen belül okozott volna vízfolyást, amire meg a WPS izgult volna be (feltételezem van benne úszó és biztonsági kapcsoló) Ami sokkal valószínűbb, az egyrészt a mosószer adagoló házából az üstbe vezető, egyébként szifonos kialakítású cső részleges vagy teljes elzáródása, mert ilyenkor a mosószer adagolóba befolyó víznek az a része ami nem tud az üstbe ömleni, az a fiók alatt fog a gép elején kifolyni a szabadba.
Másrészt az öblítőszer tartójának szifonos kifolyójába szappanosodott bele az anyag és onnan nem tud kifolyni az öblítővel elkeveredő víz akkora keresztmetszetben amekkorán a tartóba befolyik az adagolóház tetején lévő fúvókákból és ezért inkább a tartály tetején túlfolyva jut a szabadba. Erre utal az is amit az elején említettél, hogy csak kevés, talán 1,5 liter víz folyik ki... mert ahogy azt megfigyeltétek az öblítőszer bemosása az üstbe csak rövid ideig tart, ezután az ajtóra enged vizet a gép.
Javasolt karbantartás, havonta egyszer kivenni és alaposan megtisztítani a mosó és öblítőszer tartó fiókot, a szifonos részre különös figyelmet fordítva!
Üdv ismét! Nem szeretnék senkit bosszantani, csak leírom a tapasztalatomat. Én is tapasztaltam vízkifolyást elöltöltős ipari miele-nél (most négy évesek), hasonló kivitelű mosószer tartóval és vízadagoló rendszerű megoldással működik, mint az 527-es. A különbség annyi, hogy esetemben a főmosás és az előmosás rekeszbe történő vízbeeresztés alkalmával történt vízkifolyás. A mosószer adagolót és a mosószer adagoló helyét is szemügyre véve, nem láttam nagyon jelentős vízkő lerakódást, és a félre szórt mosópor mennyisége sem tűnt túl soknak, de esetemben a tisztítás mind a mosószer adagoló, mind a mosószer tartó helyének, és a vízbeömlő nyílások környékének alapos tisztításával a vízkifolyás megszűnt. Esetedben az öblítőszer beadagolásánál történik folyás a mosószer tartón kívülre, így a beömlő nyílásokat (2-vagy 3 db) tisztítsd meg. Fültisztító pálcikával próbáld meg a beömlőnyílások belsejét is megtisztítani, lehet el vannak vízkövesedve és félre hord, és a víz döntő része szétfolyik az öblítőrekesz csapóajtaján. Ha jól tudom a gép csak rövid ideig engedi az öblítőszeres rekeszbe a vizet, utána az ajtó üvegére spriccel, és úgy tölti fel az öblítéshez szükséges vizet a megfelelő vízszintre -legalább is az ipari így működik. Én félévente kitakarítom, ha kell -ha nem a mosószer tartót és a helyét, azóta nem folyik a víz. Tapasztaltam vízkifolyást felültöltősnél is (13 éves), az első és második öblítésnél, de az utolsó öblítésnél nem. Törtem rajta a fejem mi okozhatja, de ebben az esetben is el volt vízkövesedve a mosószer adagoló, és a vízbeömlő nyílások. Esetemben nem kellett szétszedni a gépeket (az ipariakat).
Ha mégis javítani kell, akkor sok sikert, kitartást, és még annyit, hogy a mielét is emberek tervezték. Én a felültöltősömnek a belsejét már láttam, és tetszik.
A beszélt nyelv és a nyelvtanilag helyes nyelv az általában két teljesen különböző dolog... Minden szónak az a valódi jelentése amit a beszélő el akart mondani vele.
Ebből a szempontból a topiktársunk által használt "egyenlőre" szó a nyelvtanilag abban a környezetben helyes "egyelőre" szó jelentését hordozta. De ezzel nincs semmi baj!
Aki ezt megszólja, arra kicsi iróniával simán ráfogható a "Nelvtan-náci" vagy a "Nyelvész-náci" jelző.
(angolul "grammar nazi" ...kicsit jobban hangzik és hitelesebb is talán)
A témában írt pár igencsak érdekes könyvet Sándor Klára nyelvész, volt SZDSZ-es politikus. Akit a téma érdekel annak csak ajánlani tudom, mert érdekes és jól megírt könyvek. Ilyen például a legutóbbi a "Határtalan nyelv" című, vagy akit esetleg az anyanyelvünk eredete érdekel annak a "Nyelvrokonság és hunhagyomány - Rénszarvas vagy csodaszarvas?" című könyvet ajánlom, de ezeken kívül írt még sok könyvet is, bármelyik remek és érdekes olvasmány lehet ha az ember rászánja az időt.
Ne aggódj, Lőrincze Lajos "örökösei" így tanították...aztán jött az új divat, az "egyelőre", ami gyakorlatilag értelmezhetetlen, án nyelvtanilag helyes... :-)
(számomra az "egyelő" az az a földműves, aki kapával egyengeti a talajt gyomirtás közben) Az egye lőre meg evésre ivás. :-D
Épp meg akartalak dicsérni, hogy a megszokotthoz képest mennyire szabatosan fogalmazol, erre tessék, a végére benyomsz egy "n" betűt az egyelőre szóba...:)
Abban teljesen igazad van, hogy akinek van egy kis műszaki érzéke és némi szakértelme a téma iránt, az jobban jár, ha maga csinálja meg a saját dolgait. Én is ezért váltam amolyan ezermesterré, mert vagy átvertek -ami nem feltétlenül jelent rossz indulatot- vagy egyszerűen nem tudták tartósan megcsinálni és a hiba mindig elő jött.
A gép elejével kezd! Alul van egy műanyag elem amit csak a két szélén megfogva erősen meg kell húzni előre, ha nem jönne, akkor a széleitől 8-8cm-re be kell dugni egy közepesebb csavarhúzót és a nyelét felfelé meghúzva húzd a szélét és akkor kijön majd.
Az üstszájgumi alsó részénél lesz a drótbilincs rugója, a rugó végeinél lévő szemekbe kell bedugni egy közepesebb, vagy nagyobb hegyesebb kúpos fogót, vagy seeger-gyűrű fogót és a rugót szétfeszítve levenni a bilincset. A gumit magát ezután le lehet fejteni az előlap pereméről.
A betöltőnyílás alatt kell lennie egy hatlapfejű csavarnak amit ki kell hajtani és alul az először lefeszített műanyag alatt lesz 3db csavar amit kicsavarva az alját kissé előrehúzva lefelé kijön az előlap. Vigyázz az ajtóra és az ajtózár kábelére. (...ha esetleg a későbbiekben csinál olyasmit a gép, hogy se kép, se hang, akkor nagy valószínűséggel a zárról esett le a csatlakozó! Ilyenkor az üstszájgumit kell majd félig lefejteni a nyílásról és vissza dugni a csatlakozót.)
Ezután már látni lehet majd az oldalsó lemezt tartó csavarokat, ezeket kicsavarva fog lejönni az oldalsó lemez. (...ha jól emlékszem akkor emelni, vagy leengedni kell előbb és visszatenni is egyszerűbb ha meg van döntve a gép, de majd látni fogod!)
Egyébként elmondható, hogy a MIELE gépekben nem, jellemző a rejtett csavarok alkalmazása, tehát mindent látni fogsz amit ki kell venned.
Az adagoló fészek alján, az üstbe vezető "S" alakú cső alapos tisztítását javaslom!
Ha e leírás alapján inadba szállt a bátorságod (megeshet, hogy van olyan lépés amit kihagytam, de én nem szakmabeli, hanem maximum csak lelkes amatőr vagyok!) akkor keress egy szerelőt vagy kérj itt segítséget a lakóhelyed megjelölésével és biztosan ajánlanak majd valakit.
Kompletten az egész adagolót vedd ki, szerencsésebb ha a gép oldalát is leveszed akkor mindenhez hozzáférsz. A nagyon balhés része a dolognak szinte csak az üstszájgumi rugós rögzítő drótbilincsének szerelése lehet... ehhez jó ha van egy közepes vagy nagyobb kúpos fogó, vagy seeger gyűrű fogó. (a gép elejét is le kell venni és ezután jön le a gép oldala, ha jól emlékszem, de ha nagy hülyeséget mondtam akkor majd a többiek kijavítanak) Azt a csövet nem fogod tudni levenni csak a fészekkel együtt kivenni, azután a fészket szét tudod majd szedni és rendesen kipucolni minden járatát.
Egyébként meglett, hogy hol folyik? Nem árt tudni, nehogy olyat javíts meg ami nem is hibás...
Nem vagyok szerelő. Eddig 2 db miele pw5065, W165F, és W149-t kezeltem felhasználói szinten, tehát csak tippeket tudok adni. A mosószer adagoló fiók és a fiók ürege is legyen lerakódás és vízkőmentes, és tiszta. Vízkőtlenítéshez citromsav, puha szivacs, hatóidő. Az öblítőszer trutyihoz zsíroldó és szivacs. Súrolást, súrolószert mellőzni. A mosószer tartó, és a helye legyen tiszta.
A fedél oldalán az elejétől hátrafelé nyolc centire van két műanyag dugó, azt vedd ki. Alatta van egy- egy csavar, azt is, majd hajtsd fel hátrafelé a fedelet. Ott a fészek, rajta pár csővel. Tedd öblítésre a gépet, és nézd meg, hol folyik...
A mosógép típusa a mielének? A mosószer adagoló fiók eltávolítása után, az üregbe benézve felül, a vízbevezető lyukak felső részén -körül vízkő lerakódás, vagy mosószermaradványok (öblítőszer lerakódás) láthatóak?
Ha hozzá lehet férni, és van szerszámod, meg némi affinitásod, akkor vedd le a tetejét, az elejét, majd a bal oldalát. Ha innen nem látszik, hogy hol ereszt, akkor tedd vissza az elejét és indítsd el, akkor egyből látni fogod, hol a gubanc...
Szerszám nagyon kevés kell hozzá, csak egy 10-es kulcs és egy torx készlet (abból is talán csak a T-25 emlékeim szerint...)
Köszönöm a választ.Ősszel csapágyazásnál cserélnem kellett a vezérlés minden jó volt kb 1hete nem fűtött 40C° -on azt hittem,hogy fűtőbetét ma vettem 2,500ft ért de semmi változás.Ugyanúgy hideg a víz akár melyik fokon nézem,amikor szívja a vizet akkor kap áramot a fűtőbetét utána már nem.Mit tehetek esetleg fújjam be valamijén kontakt spray vel ?Köszönöm.
Van egy felújított Electrolux EWT1015-ből származó motorom. Mivel nem ez volt a gép baja, így gyakorlatilag felújítás óta nem volt használva. Jó lehet többféle géphez is, ha valait érdekel a nickem mellé írja hogy @freemail.hu ;)
Van egy defektes mosógépünk, amire azt monda a szerelő, hogy nem érdemes javítani. Állítólag leszakad a dob felfüggesztése. (A hiba az lenne, hogy elindul a program, de a dob nem forog) Ez tényleg ekkora gond lenne? A mosógépünk egy 7 éves AEG Lavamat 1046EL.
Ha le kell modani, akkor ezeket nézegettem. Van tapasztalata valakinek ezekről?
Köszönöm,hogy segítettél! Tényleg az volt a baja!!! Menetes az a mágnes és ki volt csavarodva. Azóta teljesen jól működik a gép. Nélküled nem tudtam volna megcsinálni.Örök hála!
A motor hátulján van egy tekercs, amiről két drót megy a csatlakozóba. Annak a fedelét vedd le (ha van rajta), a tekercs közepén van egy mágnes. Azt rögzítsd a tengelyen (ragasztás pl).
Kérdésem lenne hozzátok hátha valaki tapasztalt hasonlót. Van egy Zanussi mosógépünk ami 16 éves már .Eddig semmi baja nem volt de most nem úgy működik ahogy kellene.
Elindul a program ,de a szokásos mosási dobfordulat helyett egy hirtelen centrifugálási fordulatot csinál ami majdnem felborítja a gépet. Ez hírtelen 23 másodpercig tartó centrifuga löket.
Bármilyen programra állítom ugyanaz a helyzet. Nem tudna valaki segíteni? 3 gyereket nevelünk és nincs pénzünk sajnos másik gépre. Meg hát a mostani gépek már alíg bírják 1-2 évig.
Árban nincs nagy különbség köztük. Én az AEG felé hajlok, a boltban viszont az Electroluxokat ajánlják, mivel az AEG régebbi konstrukció, az Electroluxok újabbak. Tudásuk nagyjából egyforma, az Electroluxoknak erősebb (1200 fordulatos) centrifugájuk van. Kérem aki tud, segítsen!
Az adapter gyakorlatilag, egy megfelelő vastagságú fém lap (mondjuk 50x5 az már elég bikás) amiben a Hajdú helyén van két furat, az Ariston helyén meg két tőcsavar?
Ti mennyiért cseréltek ki egy 120 literes villanybojlert, régi leszereléssel, emeletről lecipeléssel, új felcipeléssel, elektromos bekötéssel, 1 db 1/2" golyós csap cserével, egy db flexibilis bekötőcső cserével, réz fitingek beszerelésével, tömítésekkel kompletten?
Igen, haza lehet vágni a gépet. A két vastag közül az egyiket zárja a másikra - ha feltételezzük, hogy a narancs a fázis, akkor a fehér a nulla. Az ajtókapcsolón tudsz ellenállást mérni (kohm) nagyságrendben. Az egyik a fehér, a másik a bejövő narancs. Elvileg, ha elindítod a programot, akkor e kettő közt hálózati feszültséget tudsz mérni. Jobbára a középső az egyik (bejövő) narancs, ahol szakadás van, az a másik vastag. A maradék a fehér...
Segítséget szeretnék kérni. Whirpool FL5053 típusú mosógépen a program egyáltalán nem indul el. A programkapcsoló motorja sem jár.
Az ajtókapcsoló a gyanús nekem. Lehet hogy szétszedés után rosszul raktam vissza a vezetékeit...
3 vezeték megy rá, két narancs / vastag / és egy fehér / vékony /.
Kérdésem, hogyan lehetne kizárni az ajtókapcsoló hibáját, letesztelni? Illetve mi a helyes bekötése? Azzal hogy rosszul raktam rá a vezetékeket hazavághattam az ajtókapcsolót?
vadiúj a gépe, és már többször olvastam, hogy sokan csak program lejárta után fél-egy órával szoktak kipakolni, mert addig száradnia kell az edényeknek, úgyhogy elég általános dolog lehet ez.
Hat, egy 120l hordo keves lenne... Megmertem egy feltoltetes ciklust is. 1.8kWh. Ha kevesebb vizet fogyasztana, kevesebbet kellene melegiteni neki, takarekosabb lehetne. Gondolom meg lehetne hekkelni a vakumdobot, hogy harmadoljuk a vizfogyasztast.
Most járt le a mosás éppen és kifejezetten néztem, hogy mi zajlik. A mosási folyamatnál látom, hogy tovább tart.
A centrifugálásnál nem veszek észre különbséget, elég gyorsan összerendezgeti a ruhákat és centriz is. Ellenben 0:53 percnél beragad a kijelző 17 percre és 0:47-nél is legalább negyed órára.
Mi okozhatja egy mosógépnél (Gorenje 7543), hogy egy mosási ciklus eddig 1:15 percig tartott, az most 1:45 percre szökik fel?
A ruhamennyiségtől függetlenül csinálja ezt és csak az elmúlt pár mosás alkalmával. Eddig pontosan mutatta, hogy mikor jár le, most meg van hogy egy bizonyos percet vagy negyed órán keresztül mutat.
hát én is próbáltam lebeszélni barátosnémat az aeg mosogatógépről, de hiába mondtam neki, hogy bosch-t vegyen, csakazése... azóta azért voltak érdekes megjegyzései, pl. egyszer itt volt, épp lejárt a gép, a pulton jópár szennyes edény várakozott, úgyhogy azonnal nyitottam és pakoltam belőle kifelé... tökre meglepődött, hogy szárazon vettem ki az edényt a gépből, az aeg-gel várakozni kell jó ideig, meg az ajtót kinyitni, hogy száradjon... hááát...
ha már itt vagyok, csak megírom... vettem a múlt heti Lidl akcióban a 7,2 kg-os OMO mosóporból (2 ezer körül volt az ára) egy dobozzal.
ma mostam vele először... nem csalódtam, gyönyörűen mos és extra puhák a ruhák tőle, szerintem még mindig hozza "a régi formáját" az OMO. :) majd figyelem a jövőben is, ha lesz megint eksönben, veszek még belőle.
Nem raknék ecetet olyan töménységben (literszámra) a gépbe... jobb félni, mint megijedni...
Mikor mit kapok éppen... Polly-t nagyon jónak tartom, de elég nehézkes a beszerzése.
Legtöbbször DM-ből, vagy Lidl-ből veszek mosógép (és mosogatógép) tisztító lötyit, most is épp a Lidl-ből vettem, kettőt adtak 550,- Ft-ért eksönben. :)
Vagy még a Dr. Beckmann's is jó, azt is használtam már többször, DM-ben és Tesco-ban is meg tudod venni.
Üdv, sanyooo, legolcsóbbat 90-ért találtam, van Whirlpool és Bosch, egyformák, garancia cváj év. Miccósz, inkább Bosch, ugye? (Leszámítva persze, hogy mindig láttunk karón varjút.)
Kezdetnek elég megnyugtató, azért majd végigbogarászom a papírokat, ismeretlen konstrukció :) Igaz, hogy utoljára a Vjatkánkhoz hívtunk szerelőt, az utolsó kettőt semmi kedvem nem volt javíttatni, vigyék el ingyen, nagyon fogok neki örülni.
Nekem is olyan van, elromlott a szárítógép a gyári gari után, ekkor lép életbe a biztosítós, hívtam a biztosítót hogy mi van, ő küldött szerelőt, az megnézte hogy mit kell kicserélni, leadta az igényt a biztosítónak, az rámondta az áment, alkatrész megrendelte, majd beszerelte miután megjött.
A biztosító közben folyamat tájékoztatott a fejleményekről, a végén megkérdezte meg hogy mennyire voltam elégedett. Nagyon.
Köszönöm a célzott és korábbi hozzászólásokat, Elektrolux lett 6 év garival, férj szerint mindent tud, amit minket érdekel, hát majd meglátjuk, igény esetén időnként visszajövök helyzetjelentésre (esetleg elsőbenyomásos kommentre is), addig is kívánok nekünk élménydús mosást.
Márpedig, ha ugyanarról a Buk Robiról beszélünk, akkor érdekes az eset, ugyanis többször javította a tv-met, a panelen/modulon meghibásodott alkatrészek cseréjével és nem az egész részegység egyszerű cserélésével.
Az a panel tényleg döglött lehet, amit közös ismerősünk sem tud megjavítani... :)))
Most dob ki ügyfelem egy aeg mosogatógépet, 5 éves, úgy elfüstölt a panelja, hogy Buk Robi Barátom csak nézett, mint a luki nyúl! Javíthatatlan a panel, az új valami 72.000 aprópénz, nem is tudom! :(
Egyetlen AEG-et találtam az Euronics-ban, 120 ezer, 1 év garancia, előbbit sokallom, utóbbit keveslem. Majd a ház ura körbenéz, remélhetőleg új géppel állít haza, ebből az itthoniból hirtelen nagyon elegem lett.
A néhány éves LG hűtőnkről szép tempóban hullanak az alkatrészek, alig van már épkézláb darabja az üvegpolcokon kívül, különben is türkiz-bézs a fürdőszoba, hülyén mutatna benne a piros pipacsos mosógép :)
én meg pont úgy tudom, hogy azok a gépek hajlamosak büdösödni és penészedni, amikben legtöbbször nem mosóport, hanem gélt használnak, ÉS általában alacsony hőfokon mosnak.
soha egyetlen gépem sem volt penészes, heti 4 program megy 70 fokon, kéthetente egy program 95 fokon plusz havonta egyszer üres dobbal és mosóporral 95 fokos tisztító mosást indítok, negyedévente pedig megy bele automata mosógéptisztító cucc... és a 6 éves gépnek olyan illata van, mintha vadonat új lenne.
cizellával egyetértek abszolút abban, hogy nagyon sok embernek lehet a legszuperebb mosógépe, ha amúgy fogalma sincs magáról a mosásról, eszik-e vagy isszák.... szuper géppel is képesek hitvány eredményt produkálni, utána meg hajlamosak a gépet szidni, mert csak az lehet xar, nem ők hülyék a mosáshoz. erről ennyit.
Van valakinek tapasztalata a Whirlpool szervizelésről?
A 1,5éves felültöltős úgy néz ki csapágyas lett. Az elején erősen recsegett-ropogott-nyikorgott majd 2-3mosás eltelte után már csak a jellegzetes zörgő csapágy hang hallható. A mosás elején még szép csendes, a program felénél kezdődik a hang.
Az például egy különleges higiéniai ok, a mosógéptisztítás. Nem energiatakarékosság miatt nem ajánlott a ruhákra a magas hőmérséklet, hanem mert egyrészt lényegében beléjük ég a piszok, másrészt a műszál reménytelenül elszíneződik. Törölközők, konyharuhák, lepedők - kábé ezeket lehet elindítani (áztatás után!) 90 fokon. Bennem egy kicsit él a gyanú egyébként, hogy ott kezdődött mindig a rozsdásodás, az ecetes forró vizes programnál, de ez tényleg csak puszta spekuláció.
Nekem az a véleményem, hogy az "energiatakarékosság" kezd az emberek agyára menni! Mosni csak meleg vízzel lehet, akárki akármit is mond! A gépekben a sok trutymó is azért rakódik le, mert mindent 40 fokon mosnak, okádék sok gép belseje! :(
Hát, mosni még csak-csak mosnak a mosógépek, de gondolkodni nem nagyon szoktak, azt nekünk kell helyette. Erősen szennyezett ruhát nem lenne szabad magas fokon mosni (a nem erősen szennyezettet meg minek, hacsak nincs valami különleges higiéniai oka), nagyon sokat számít a mosószer minősége és mennyisége, a centrifuga fordulatszáma, a ruha alapanyaga, meg persze a víz keménysége + rozsdatartalma, nálunk például a legrosszabb kombó van, kemény a víz, és időnként láthatóan sárga. Bizonyára hozzátesz mindehhez maga a mosógép is, de szerintem nem az a döntő; vannak emberek, akik bármivel mosnak, mindenképpen ronda lesz a végeredmény. Az a tippem amúgy, hogy aiket én szeretnék, azt manapság minden mosógép alapból tudja.
Időközben belenéztem az utolsó félezer hozzászólásba. (Meglepve látom, hogy a rozsdás tető az olyan velejárója egyes gépeknek, mint a karcolás az autókon; nem emlékszem, hogy életem első negyven évében hallottam volna ilyen problémáról, a minimatok meg a vjatkák se nem rozsdásodtak, se nem penészedtek.) Úgy tűnik, hogy de, telhetetlen vagyok kicsit :) Ha jól értem a topik velejét, akkor kábé 100 ezerért vegyem meg azt a gépet a legszebbek közül, amelyikre hosszú garancia van. (Hálistennek mindegyik fehér, egy gonddal kevesebb.)
csak felültöltős gép fér be a fürdőnkbe (már egy keskeny elöltöltős is eléggé problémás lenne, máshová kellene helyezni a vizes szerelvényeket, a normál elöltöltós meg tisztára reménytelen). Most a második felültöltősünk megy úgy tönkre (egy Fagor és egy Indesit), hogy a tetejét kábé két év után elkezdte szétenni a rozsda, ezért gondolkodom olyan verzióban, ahol a mosószertartály nem az ajtóra van szerelve, hanem a dobhoz. Ilyen a Zanussi, csak elég érdekesen néz ki élőben, igazából nem is tudom megmondani, mi vele a bajom, mintha túl kicsi lenne a nyílása, meg furcsán matt a dobnak az anyaga. Itt rettenetes minőségű víz van, nem látom értelmét hiperdrága gépnek, de azért a körülményekhez képest mosson szépen (meg legyen benne kímélő mosás, meg rövid program), meg bírjon már ki épségben mondjuk 6-8 évet. Szerintetek az említett korlátokat figyelembe véve vállalható a Zanussi?
És az eldobható termékek világa, az emlegetett fogyasztói társadalom. Mert az a kiöntő mindenhol 7500-nál kezdődik. Jóanyám talán Bosch teafőzőjébe szintén venni kellett(ehhez is elég horror árak vannak), erre csak egyszerűen besétáltunk a gazdaáruházba és vettünk 2e-ért egy olyat ami pont aláfér a tea pont olyan benne, mint a másikban.
Aki INDESIT WP-100 típusú mosógép csapágy cserén gondolkodik,bátorítani tudom,amennyiben rendelkezik némi műszaki beállítottsággal.Nem nagy kunszt a csere,de azt sem mondom hogy túl egyszerű.
Jó magam nem vagyok mosógép szerelő,épp ezért kértem itt segítséget,sajnos nem teljesen pontos választ kaptam.
Nevezetesen a dob házat nem csavarok,hanem egyetlen bilincs szorítja össze.
Tulajdonképpen én majdnem lebontottam mindent,mire rájöttem.Csak a motort kell levenni(2db csavar+ 1db tartóstift fogja)
A házat óvatosan egy tompa végű csavarhúzóval szét lehet feszíteni,ügyelve a gumitömítés épségére!
A csapágy mérete:1db 6203 2RSR,ILLETVE 1db 6204 2RSR.(erre kaptam itt is segítséget)
A simmering mérete(amit kiszerelés után tudtam csak meg):25-47-8/11.5.
A csapágyakat egy alutüskével ütöttem ki.A visszaszerelést egy a csapágyak külső méreténél pár tized milliméterrel kisebb átmérőjű szerszámmal ütöttem vissza.(A kisebbiket pl egy 30as crovával.)
Nekem router vásárlással volt pont ilyen (MM vs edigi) tapasztalat, hasonló árarányokkal. És mikor ezt felvetettem az MM-ben, az „eladó”gyerek még meg is akarta magyarázni, hogy az edigi-vel ilyen-olyan rosszak a szerviztapasztalatok, a garanciaérvényesítés. Hát, a router négy vagy öt éve megy hibátlanul. Ha menet közben gajra megy, akkor is az MM-es árból megspórolt pénzen még egyet vehettem volna.
ez 7000Ft, jó áron van. A hülye azért nem vagyok boltban maga a kiöntő 8200Ft a tavaly agyonreklámozott alkatrészrendelésen belül. Nekünk a kiöntő repedt el. Vettem komplett gépet az edigitalból.
Én mindig a felültöltős mosógépeket részesítettem előnyben. Volt is egy nagyon jó kis masinám ami 17 évig szolgált a kötelékben, de sajnos tönkrement. A testvérem mondta, hogy nézzem meg a Media Markt online újságját (http://hir.mediamarkt.hu/flyer/MM_fly3r_k3l3t_0121-0201/). Megfogadtam a tanácsát ahol azzal szembesültem, hogy most 0%-os THM-re tudok mosógépet venni. Hát vettem is egy felültöltős Whirpool mosógépet.
Ahogy beleolvastam a fórumba szerencsés vagyok. 10 éves a Zanussi TE 855 felültöltős gépünk. (van egy 99' körüli Zanussi Muteromnál is) Elégedettek vagyunk vele, viszont most nagyon hangos lett (surlódik) forgás közben, mintha csapágyas hangja lenne.
Érdemes-e, lehet-e javítani? Mennyibe fájhat egy 10 éves szerviz hogy megint tovább működjön heti 4 mosással. Mit érdemes cserélni ilyenkor a csapágyon kívül? Köszi előre is. ;)
Sziasztok van egy Samsung wf0502nuv tipusu mosógépem előltőltős kb 4-5 éves és mostnában elég dúrva hangja van én a csapágyra tippelek. A kérdésem a következő hány darab csapágy van benne? Mert találtam egy oldalt ahonan meg lehetne rendelni de ott ehez a tipushoz két darab csapágy van és nem tudom hogy az a kettő egyfòrma csak a minőségük miatt más az áruk vagy kettő kell a gépbe?
Nekem az a srác mondta akitől a gépet vettem, de neked készséggel elhiszem. De miért is tesz jót neki? (a ruha miatt nem érdekel, mert nincs olyan ruhaneműnk amit jó szívvel betennék a miele-be "főzőcskézni" de a gép szemszögéből nagyon is érdekel. Ha, másért nem, hát azért, hogy másnak ne adjak rossz tanácsot! ;-)
Értem én, hogy neked (meg nekem, meg sokaknak) nem teszik a tervezett élettartam, de ez nem jelenti azt, hogy tönkremenne a gép attól, hogy üzemszerűen, 95°C- on használod...
És igenis jót tesz a gépnek, hogy magas hőmérsékleten futtatod. Mintahogy a fehérítésre váró ruhának is... ;-)
...qrva index, hogy nem lehet szerkeszteni a hozzászólást...
De ha azt kérdezed, hogy van-e olyan gyártó aki szándékosan beépít a gépekbe olyan alkatrészeket amik élettartama... hogyan is fogalmazzak... meglehetősen szűken van számolva, akkor a válaszom: igen! Van olyan gyártó!
Bocsi, 600 az a 800, de most végzett, és mindent végig csinált...
22 perccel a program vége előtt rövid centrifuga, aztán öblítés, megint centrifuga, majd öblítés és kb 7 perccel a vége előtt centrifuga kb 4-5 percig két részletben... a dobban láthatóan nem maradt víz...
Az öblítő rekeszéből egy szifonos megoldáson keresztül ürül az anyag. Ez egy viszonylag szűk valami és könnyen beleszappanosodhat a cucc. Szét lehet szedni és ki kell pucolni időnként.
A nevezett szerszámokat végszükség esetére mondtam.
Amennyiben szerelek valamit, én is a megfelelő célszerszámokat használom, ha nincsenek, inkább el se kezdem a műveleteket.
Egyébként cseréltem már csapágyat vésővel, kalapáccsal, csavarhúzóval, abroncsok szereléséhez való feszítővasakkal, az út szélén, valamikor a '80-as évek elején, amikor a kölcsön-Dacián azonnali hatállyal felmondott a hátsó kerék csapágya és a kocsiban csak ezeket a szerszámokat találtam.
Hiába, a szükség nagy úr, kreatívvá, találékonnyá teszi az embert... :)))
Csá sleek! :) Nekem volt LG is, az olcsóbb fajtából, most AEG van, a drágább fajtából. Az LG is, most az AEG is, tökéletesen működnek. Ha nem kellett volna a nagyobb kapacitás, meg a kicsit "okosabb" programozhatóság, talán még mindig az LG lenne. 6 vagy 7 évesen adtam el, hibátlan állapotban.
Köszönöm Neked is,de ha komolyan mondod azt a vésőt,kalapácsot,akkor tényleg kuka lesz,és nincs ember ki összerakja.
A nevezett szerszámot víz-,villanyvezeték véséshez szoktam használni.Csapágyat általában lehúzóval,vagy kiemelő célszerszámmal illik kiszedni.Attól függ hol,és miben helyezkedik el a csapágy.De vannak még trükkök,de ezt Te talán jobban tudod:)))
A mosás sikerült,remélem ha ruha lesz benn akkor sem lesz gond.
Bár az elszántság nagy bennem,de szakirodalom,képek hiányában szerelőre bíznám a továbbiakat.Bár szét akartam szedni,de már a tetejét sem tudtam levenni.
Ami mégis a csináld magad mellett szól az a szerelőhiány(jött egy szerelő,de meglátta, hogy miele és ez elég is volt neki)és miele szakszervíz 21+áfa kiszállási díja.(És akkor még csak eljöttek).
Kösz a választ. Már megoldódott a kondenzátor kérdés. Korrigáltam a bekötést.Az jó. A korábbi probléma azonban fennmaradt. Továbbra sem forgatja a dobot a motor, akkor ha ruha van benne. Csak sima vízzel semmi probléma. Tudnál, tudnátok valami megoldást erre a problémára?
Van egy vékony szuszogócső a mosószertartály, és a szennyvízkifolyó hátsó falra épített műanyag vetőcsöve között - általában fekete gumicső. Vedd le, és a csövet,valamint a lyukakat pucold ki.
Szóba jöhet még a fészek kiszerelése, a leömlő gumi, és a dobszellőző kitakarítása is...
Indesit wp100as mosógépünk csapágya eszméletlenül zörög.Levettem ma a szíjtárcsát,hogy megnézzem hányas csapágy kell bele.Nos a tárcsa felőli 6203as.Vajon a másik is az?
A csapágy cseréhez esetleg egy kis segítséget,jó tanácsot tudna valaki adni?
:) Igazad van. Butaság volt, hogy nem írtam le. Természetesen beszereltem. Vártam egy-két percet, de csak kattogott és berregett a gép. Amúgy a gépben kétsarus volt én pedig négy sarust kaptam. Jelent(het) ez valamit?
Az lenne a kérdésem, hogy mitől lassulhat be a mosógép? (Zanussi FL 622C) Ha csak víz van benne, akkor simán forgatja a dobot, de ha ruha van benne csak nyög-bög. Gondoltam kicserélem benne a kondenzátort. 14 mikrofarádos volt benne, vettem egy ugyancsak 14 mikrofarádosat. Azzal meg meg sem mozdult egyáltalán. Az hogy lehet?
Igen, azzal semmi baj nincs, ha leírják, hogy át kell nézni a zsebeket. Csak láttam a leírásban egy képet, melyen egy zseb volt, mellette egy áthúzott kulcscsomó. Ennyi erővel áthúzott mobiltelefon is lehetne. De aztán rájöttem, hogy pusztán a zsebek üressé tételét akarták ábrázolni vmilyen mindenki által ismert tárggyal.
Ma ismét próba féltöltettel, eredmémy ua. Mosás közben leáll, 90 perc és intenzív lámpa most egyszerre felvillan háromszor, aztán 20 mp sötétség, aztán megint felvillannak egyszerre háromszor és ez ismétlődik.
Alul egyébként a szűrőfedél simán kijön, de a fekete szűrőbetét be van ragadva ... ez lehet ok ?
Köszönöm Zeki! Teljesen igazad van, csak ebbe nem gondoltam bele, pedig az autókban otthon vagyok. Ha egy sokmilliós járgánynál lutri a megbízhatóság, mit várok el egy mosógéptől?
Kinéztem egy mosógépet, 5 év kiterjesztett garival megvettem (rózsafüzért morzsolgatva). Az előző 16 évet ment nálam, megköszöntem neki és eladtam egy szakinak.
A 90 perces lámpa folyamatosan ég, az intenzív gomb felvillan néhányszor, aztán minden sötét. Kis idő múlva kezdősik elölről. A gél tele vízzel, program elakadt.
Sziasztok ! Van egy Candy GO mosógépünk és leáll a program, világít a 90 perces időzítő és villog az intenzív gomb néhányszor, aztán minden sötét. Aztán ismét villog a két gomb. Mi lehet ?
Ez a vízbeeresztés hibájának tűnik, esetleg az is lehet baj, hogy a mosószer fiók feletti vízbeeresztő nyílások némelyike eltömődött és így a mosószer tartó feletti nyílásokból az öblítőszertartóba fröcsköl a víz.
Érdemes a mosás elején a víz beeresztésekor kissé kihúzni a mosószertartó fiókját (felteszem elöltöltős a gép...) és megfigyelni, hogy honnan jön a víz. Ha nem látszik rendesen, akkor teljesen ki is veheted a fiókot. Ha csak fröcsköl és összevissza spriccel, akkor elég kitakarítani a nyílásokat, ha egyértelműen rossz helyről jön a víz, akkor szerelőt kell hívni.
Van egy LG Direct Drive mosógépünk. Nagyon meg vagyunk vele elégedve. Viszont egy ideje az öblítéssel valami gond van. Ha az elején öntjük bele az öblítő szert, akkor már a mosás elején kiüríti az öblítő tartályt és a mosás végeztével üres is marad. Ha nem öntünk bele semmit, akkor tele lesz a végére a tartály vízzel.
Sajnos úgy kell használnunk, hogy mosás után töltjük bele az öblítőt és indítjuk el az újabb öblítést.
Ha nem működik, akkor a „Múkoggy!” felszólításra mégis? Vagy ha az összes tervezőjét és kivitelezőjét visszaküldöm az édesanyjukba, akkor megsértődik, és miszlikbe aprítja a ruhákat?
Reszeteléssel sikerült az Aeg-et újra életre bírni, de biztos ami biztos vettem egy ,,Görénykét". Nem ragasztott az üstje, így a csapágyazását meg tudom oldani. :)