Keresés

Részletes keresés

solti2 Creative Commons License 2024.11.11 -1 0 9998

(sóhaj) valószínűleg igen, elég hasonlók, de erre sajnos már sem tudásom nincs, sem olyan, aki értene hozzá.  

Megpróbálom visszaküldeni, akkor csak a kétszeri postaköltséget buknám. 

2012-es a gyártás. De ez a gép mondjuk nem a háztartási, hanem a (kis)ipari vonal volt, azt gondolnám, ezeket erősebbre méretezték. Kívülről tényleg az, meg hatalmas dob, meg úgy masszív az egész (77 kg, a mostani szárítók inkább 50 kg alattiak, csak a vicc kedvéért). 

Előzmény: W211E320T4MATIC (9997)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 2024.11.11 0 0 9997

Igen, a 355 az nem 395... Az is igaz, hogy 20 évet ke kellene bírnia... ha 2000 előtt gyártották. Akkor módosult tíz évre a tervezett élettartam... Van pár '95 környéki gépem ebból a fajtából, mind csinálja a dolgát. Egyébként némi barkácsolással a 355 is munkára fogható a 395 helyén.

Előzmény: solti2 (9996)
solti2 Creative Commons License 2024.11.11 0 0 9996

Sziasztok, 

ha valakit esetleg érdekel, okulásul, még mindig (már nem sokáig) a Miele szárítógép (ami igazából 12 éves, nem 15, ahogy írtam a múltkor, csak a történelmi hűség kedvéért): megérkezett az eladó által megerősített módon ugyanolyan, csak más évjáratú szárítóból kiszedett elektronika (ELP355, és láss csodát, nem azonos a benne levővel (ELP395). Nagy része azonos, de három vagy négy csatlakozó eltér, totál más helyen vannak vagy és/vagy más felépítésűek is. 

Szóval kedves gyerekek, ilyet ne csináljatok.

Bár én továbbra is sajnálnám kidobni (amilyen masszív, átgondolt, meg az egész rozsdamentes acél), de már eléggé elment a kedvem tőle, és a hátam is beállt a szereléstől. Na meg, ha belegondolok, hogy a híre szerint egy Mielének 20 évig illene problémamentesen működnie...

Előzmény: solti2 (9995)
solti2 Creative Commons License 2024.11.04 0 0 9995

Sziasztok,

update-ként a szárítógép témában: 

1. az elektronika panelo(ko)n nem láttam közvetlenül nyomát égésnek vagy elfüstölt alkatrésznek. 

2. megpróbálkozom a javítással. Arra jutottam, hogy rendelek(-tem) használt elektronikát és kicserélem arra, a mostanit pedig átnézetem valakivel, ha találok megfelelő embert, és akkor lesz egy tartalék elektronika, talán így olcsóbb, mint a szakszerviz?  

3. szétszedtem a szárító hátsó részét is, és ami meglepő, hogy a hűtő-fűtőlamellák szép tiszták hátulról is (előlről is, ha benézek), szinte semmi lerakódás, a ventillátor is szépen forog. (Talán a gumi tömítés lehet, hogy nem volt megfelelően betéve, mert amikor kivettem, szinte kizuhant, de ez nem biztos.)

4. de ha ez így van, és tiszta a kalorikus kör, akkor miért lehet hajlamos túlmelegésre?

A jobb oldali hűtőrészt nagyjából megtisztítottam (valami fekete volt benne korábban, úgy kellett körömreszelővel átjárhatóvá tenni a lamellákat). A hűtőventillátor bekapcsol és működik, szívja a levegőt. A szűrőszivacs tiszta. Talán kicsi neki a fürdőszoba, és egy adott szobahőmérséklet már nem elég neki hűtésre???

Köszönöm, hogy elolvastátok, ha továbbjutok, még frissítem az infokat. 

Előzmény: W211E320T4MATIC (9985)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 2024.10.24 0 0 9994

Nem hiszem, hogy egy ökör ára... általában relé, mikrokapcsoló, nagyfesz dióda, kondi, enkóder valamelyike azokott meghalni. Ha nem cseszték szét javítás címszó alatt, akkor menthető szokott lenni... Mondjuk szerintem ennek a gazdája csillagász, de egy ötöst megér foxposttal... Egy másik talentet működőképesen hirdetnek ennyiért...

Előzmény: Panameira (9993)
Panameira Creative Commons License 2024.10.24 0 0 9993

Nincs mit, épp én is nézelődtem, ja, tényleg, a légkeverés funkció hiányzik erről. Egyébként mekkora költség lenne ezt amit linkeltem helyreállítani? Tudom, hogy távolról csak tippelni lehet, aztán a valóság egészen más is lehet. 

Előzmény: W211E320T4MATIC (9991)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 2024.10.24 0 0 9992

Előzmény: W211E320T4MATIC (9991)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 2024.10.24 0 0 9991

Ez még sajna mindig nem a keresett... Ebből a forrólég-keveréses sütő funkciót spórolták ki... De köszönöm a kitartásodat. :-)

Előzmény: Panameira (9990)
Panameira Creative Commons License 2024.10.24 0 0 9990

Van itt még egy Whirpool Talent mikrohullámú sütő. Esztétika úgy látom oké. Inox belső talán a legjobb megoldás, kis tisztítás után újnak nézhető.

Nem csinál semmit, hibás. 6000Ft.

Auto Defrost és Auto Crisp, akkor ez is súlyérzékelős lesz, mint az enyém.  

Előzmény: W211E320T4MATIC (9976)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 2024.10.13 0 0 9989

Mi is köszönjük az infót...

Előzmény: SesztakE (9988)
SesztakE Creative Commons License 2024.10.13 0 0 9988

Sziasztok. Aeg 8000 típusú szárítógép a beállított idő pl2. 20 helyett 4-5 órát szárít. Első óra viszonylag pontosan számol vissza, de a következő egy óra alatt csak 10 perc megy le a számlálóról. Kimostam 2x az egész gép minden porcikáját a probléma nem szűnt meg. Köszönöm 

W211E320T4MATIC Creative Commons License 2024.10.13 0 0 9987

...inkább...

Előzmény: blasi19R (9986)
blasi19R Creative Commons License 2024.10.13 0 0 9986

Sziasztok! Adott egy Candy GVH D913A2 típusú kb. 6-8 éves hőszivattyús szárítógép.

A ruhák nem száradnak meg benne teljesen, a tartályba alig kerül víz, és a program végén ha kinyitom a dobot, szerintem nincs benne az a hőmérséklet, ami szokott. Van valami amit érdemes lehet benne cserélni, vagy inkább kuka? 

Köszi

W211E320T4MATIC Creative Commons License 2024.10.08 0 0 9985

Sajna mindent ki kell venni ahhoz, hogy a kalorikus kört ki lehessen tisztítani, majd összerakni, ami nem gyors munka, ergo nem olcsó. Ehhez már a paneljavítás nem nagy tétel. Persze a szakszerviznél nincs idő - és ember - a hibakeresésre, javításra, náluk panelcsere... ami szintén horror.

Előzmény: solti2 (9984)
solti2 Creative Commons License 2024.10.08 0 0 9984

Ebben teljesen igazad van. 

De a szétszerelést - mind ahogy az elektronika tényleges javítást is - tényleg szakértőre bíznám. Ha van ilyen, akit itt a fórumon lehet ajánlani. 

A hűtőkör gondolom, így is érzékeny (15 éves gép, nem tudom, mennyit bír még), és ha az elmegy, akkor tényleg kuka az egész...

Előzmény: W211E320T4MATIC (9982)
akos51 Creative Commons License 2024.10.07 0 0 9983

Az nem baj, hogy nem vagy képzett. Kérdés, hogy hajlandó vagy-e tanulni? :) Ha a vezérlőelektronikával van baj, akkor lehet, hogy van látható nyoma. Ha van kedved, szedd ki, és nézegesd. Keress égésnyomot, szakadást, púpos kondenzátort, sérült tokozású alkatrészt, szóval valami rendellenességet. Egy próbát megér. Ha elakadsz, kérdezel.  De ha nagyobb a kényelmed, mint a kényszered, akkor ne :)

Előzmény: solti2 (9981)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 2024.10.07 0 0 9982

Jobban jársz, ha a javítással együtt ejted meg a szérszerelést...

Előzmény: solti2 (9981)
solti2 Creative Commons License 2024.10.07 0 0 9981

Az elektronika kiszerelését szerintem meg tudom oldani (pár dolog miatt szedtem már szét, szíjcsere, szénkefe csere), de az elektronikai hibakereséshez nem vagyok elég képzett. 

Ha van olyan szakember, aki ebben otthon van, akkor szívesen megmutatnám neki :- ) 

A melegedés miatt terveztem csináltatni valahol egy szétszereléses tisztítást, de ez most egyelőre nem játszik.  

Előzmény: akos51 (9980)
akos51 Creative Commons License 2024.10.07 0 0 9980

Valahol elakad a delej... Hs szét tudod szedni, és kideríteni, hol a hiba, akkor már félig nyert ügyed van. Ha szerelő kimegy, és megvonja a vállát, az 20e...

Látatlanban én arra fogadnék, hogy az elektronika tápja adta fel  harcot, de ez csak.tipp. Azt 15-20 körül szokták nekem javítani, ha odaviszem a kiszerelt nyákot. 

Ha túlmelegedési gondok is vannak, akkor nem biztos, hogy  tartós lesz a javítás.

De látni kéne, mert ez így csak találgatás.

Előzmény: solti2 (9979)
solti2 Creative Commons License 2024.10.07 0 0 9979

Sziasztok, 

Miele PT5137 hőpumpás szárítógép egyik pillanatról a másikra megadta magát, se kép, se hang, semmire nem reagál, nem lehet bekapcsolni. (Szerencsére a programot még nagyjából végigvitte). 

Mit gondoltok, tapasztalataitok alapján érdemes a javítással foglalkozni? 

Kb. 15 éves gép, nálam kb. 5 év, nem problémamentes. Hajlamos túlmelegedni (pedig nem tűnik koszosnak) és akkor hibát dob, illetve utána kiírja, hogy "Hálózat kimaradás. Programstop", vagy valami ilyesmi.

De szépen szárít, nem gyűr, nem fogyaszt sokat, és amúgy - ha jó lenne - még szívesen megtartanám. 

Ha érdemes javítani, akkor ki lehet az, aki foglalkozik ilyennel (Bp) és mi lehet az az ár, ami befigyelhet? 

Ha nem érdemes javíttatni, akkor mit vennétek helyette? 

Köszönöm szépen előre is a kommenteket!

W211E320T4MATIC Creative Commons License 2024.10.04 0 0 9978

Köszönöm, ezeket láttam... a veszprémi nem érdekel, a szolnoki az, ami közelít a keresetthez. Amit keresek, azon egy gombbal több van, perforált a hátulja, és légkeverős sütőként működik... Nem sürgős, tartaléknak szeretném. Tudom, a pontos tipust fel kellett volna jegyeznem, de az elmaradt - így marad a vadászat...

Előzmény: Panameira (9977)
Panameira Creative Commons License 2024.10.03 0 0 9977
Előzmény: W211E320T4MATIC (9976)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 2024.10.03 0 0 9976

Ha valakinél lapul Whirlpool Talent mikro bármilyen műszaki, de jó esztétikai állapotban arra vevő lennék... :-)

Előzmény: Panameira (9975)
Panameira Creative Commons License 2024.10.03 0 0 9975

Hát, igen, a régi szép időkből származó WP mikrók, az még más kategória volt, mint a mostaniak. Van is nekünk egy inox Whirlpool, digitális, grilles mikrónk, kb. 25 éve, ez még Made in Sweden, és még ma is úgy működik, mint újkorában, és a legdrágábbat vettem anno, mert azt javasolta egy barátom. De nem is bántam meg. Ja és van egy  alapmodell is, azt csak kaptuk ajándékba nemrég, használt, de újszerű, tartaléknak megteszi.

A mai WP mikrókkal össze se lehet hasonlítani, már megnéztem párat. Mára a WP európai üzletágát is eladták a törököknek, úgy hallottam. Szerintem amikor bejött Magyarországra a WP, akkor még tartós, minőségi termékeik voltak egy ideig. 

Ha most kellene új mikrót venni, gőzöm nincs melyik márkát kellene....

Persze nézz rá bármelyik szárítóra, bár ezek már nem sima kondenzációs gépek, mint amik korábban voltak, és nem jelentős a fogyasztásuk, mert hőszivattyú termeli a meleg levegőt, nem elektromos fűtőszál. Átlagos használatra vetítve évente 235kWh, de meg néztem egy 3+ost, ami 177kWh. Tehát 58x 35Ft lehet ha az alapdíjjal számolunk mondjuk 200Ft évente? De ha 10x ennyi is lenne, még az se jelentős.  

Előzmény: -Almos- (9974)
-Almos- Creative Commons License 2024.10.03 0 0 9974

Köszi a választ.

Bár nem mosó/szárítógép, de évekig használtunk Whirlpool sütőt és mikrót, azokkal nem volt probléma. Amikor a sütőben fűtőszálat kellett cserélni, az is viszonylag könnyedén megoldható volt. Ahogy említettem, nálunk ezek a gépek elég gyakori, napi használatnak vannak kitéve, a sütő pl. az állítólagos átlagos heti egyszeri helyett min heti 4-5x volt használva nálunk...

Ránézek az elektrolux kínálatra is, a linkelt  Electrolux EW7H458B sajnos "csak" A++, mi viszont kb 30%-kal magasabb fogyasztás, ezért elsősorban inkább az A+++ kategóriában keresek.

Előzmény: Panameira (9973)
Panameira Creative Commons License 2024.10.02 0 0 9973

Hello!

Ha már itt vagyunk, van egyébként olyan márka vagy típus, technológia, amit érdemes kerülni?

Van. A Whirlpoolt rögtön a listám végére tenném. Se a termékei nem tartósak, se a szerviz, se az üfsz, semmi nem jó szerintem.

8 kg-os szárítók közül most ezt találtam jó vételnek: Electrolux EW7H458B, kb. 172500-ért rendelhető, ingyenes szállítással. https://www.electrolux.hu/laundry/laundry/dryers/heat-pump-dryer/ew7h458b/ Sajnos pár hete szüntették be az ingyenes 5 év gyári gari promóciót, viszont meg lehet venni hozzá, ott a honlapon:  Az alap biztosítás díja 3 évre 29.990 Ft, ami nem olcsó, bár mashol is ilyesmi körül lehet. Itt nem néztem utána, de asszem nincs kikötés se, meg apróbetűs részek se, de olvasd át te is, ha érdekel. 

https://www.electrolux.hu/support/warranties/kiterjesztett-garancia/

Vagy ugyanott bármelyik, ha van értelme hogy többet tud, vagy jobban tetszik. Jó féléve vannak ezek a kuponok: 

ELXKOMPENZACIO20 és EXTRA5

A kuponokat be kell írni a kosárban, és bármelyik nagy háztartási gépre alkalmazható, ha másik jobban tetszene. Ja, és a Visszaküldés 20 napon belül Ingyenes, ha mégse tetszene. 

Vagy ha nem gond, hogy sokkal drágább, Bosch-tól valamelyik 6-os szériást, de hogy AutoClean vagy SelfClean, vagy melyik a jobb, azt nem tudom. Azok úgy 230k-tól vannak, de ha + garit is vennél, akkor 260 ezer lehet vagy felette. 

Előzmény: -Almos- (9971)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 2024.10.02 0 0 9972

Van bennük egy szivattyú, ami tartályba nyomja a vizet. Ennek a csövét lehúzod, és belerakod a lefolyóba... akkor sem vagy előrébb (ugyanúgy dolgozik a szivattyú), csak nem kell üríteni a tartályt.

A "milyet válasszak" egy szubjektjv kategória, ebbe alapból én nem folynék bele... Végülis mindegyik csinálja a dolgát, abban a két/három évben biztosan, amire tervezték. Amit mérlegelni kell: nagyobb áramfelvétellel gyorsabban, vagy kisebbel, de lassabban szárít, milyen hangosan működik (nemcsak a dB, hanem a frekvencia is szempont), stb. A legfontosabb, hogy tetszik-e annak, akié a gép lesz - ha nem, akkor mindig minden baj lesz vele, ha igen, akkor a kissebb bakikat is megbocsátja neki...

A csilivili kijelző, wifi, szoftveres diagnosztika, túlbonyolított hajtásrendszer, huszonnyolcadik érzék számomra csak parasztvakítás, de ízlések és pofonok...

Előzmény: -Almos- (9971)
-Almos- Creative Commons License 2024.10.02 0 0 9971

Köszi a gyors váőlaszt!

- nincs automata vízleeresztés, gyűjtés van. Opcionálisan leereszthető. 

Akkor lehet én értettem félre, vannak gépek, ahol az szerepel, hogy van közvetlen leeresztési funkció, én úgy értettem, hogy ilyenkor nem kell a tartály űritenem, hanem közvetlenül a lefolyóba engedi a gép a vizet. Nem jól értettem volna?

Ha már itt vagyunk, van egyébként olyan márka vagy típus, technológia, amit érdemes kerülni?

A 200-250 ezres árkategóriában gondolkodva jelenleg egy Whirlpool W6 D84WB EE áll a listám elején, de természetesen nyitott vagyok másra is. Ami fontos, hogy A+++, 8Kg, csendes legyen, legyen közvetlen vízleeresztési lehetősége, és bírja a napi használatot egy 6 fős családnál...

Előzmény: W211E320T4MATIC (9970)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 2024.10.02 0 0 9970

- továbbá bizonyos, Bosch, Siemens, stb gépeken is van öntisztító funkció. Csodákra nem képes, de teszi a dolgát.

- nincs automata vízleeresztés, gyűjtés van. Opcionálisan leereszthető. 

- a wifi nem rakja be a ruhát, kb ugyanazt látod, amit a kijelzőn. A gép is tud sipákolni, mint állat, ha elkészült - és haa baja van.

- ha elég mély a gép, bármivel (akár kétoldalas ragasztószalaggal is), és bármilyen géppel összeszerelheted, akár kihúzható fiókkal is. Legalább van hova rakni a        ruháskosarat.

Előzmény: -Almos- (9969)
-Almos- Creative Commons License 2024.10.02 0 0 9969

Hello,

Szárítógép vásárlás előtt állok, és tanácsot kérnék, hátha valaki már lefutotta ezeket a köröket, vagy van tapasztalata:

- Bizonyos Whirlpool gépekben öntisztító kondenzátor van. Ez mennyira hasznos, vagy inkább csak parasztvakítás, plusz hibalehetőség? A szárítógép hétköznap napi használatban, hétvégén napi többszöri használatban lesz (nagy a scalád, sok a mosnivaló), ezért fontos szempont a szűrők kaprbantartása is

- Jól gondolom, hogy az automata vízleeresztés az gyakorlatilag minden gépnél adott? 

- A Wifi funkció mennyire használható? Néhány Samsungnál láttam, Whirlpool-nál nem igazán. Amire használnám, hogy jelezzen, ha elkészült a gép, nem tudom, hogy a gyártó által biztosított app-ok mi plusz funkciót tudnak...

- A mosógép Samsung, és szeretném majd ráépíteni a szárítógépet, ebben az esetben mennyire érdemes azzal foglakozni, hogy a szárítógép is Samsung legyen, vagy univerzális kerettel bármit össze lehet rakni?

- Összeépítő keretnél létezik olyan, aminek kihúzható tálcája van, ez mennyire hasznos, érdemes áldozni rá, vagy inkább csak parasztvakítás?

Köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!