Mint már említettem már minden tisztításon túl vagyok , a gép kívül belül ragyog, egyébként nem vagyok híve a trisós, ecetes, szódabikarbónás, stb. tisztításnak. Mindenesetre köszönöm a segíteni akarásod.
Közben tanulmányoztam a beírt hozzászólásokat János 1983 problémája ugyanaz mint az enyém,csak más a típus. Elindítottam egy szárítást leszerelt burkolatokkal és rájöttem,hogy meleg maradt a kondenzátor. A hűtővíz mágnesszelepe nem engedett vizet a hűtésére.
Most várom a megrendelt szelepet, hétfőre ígérték, remélem jó lesz.
Pár hete én is jártam electrolux szárítógéppel ,nem szárított.
Szétszedtem a masinát, hőcserélőt lemostam ,lefújtam róla a port/szöszt.
De nem lett jó :( ,nagyon valószínű a gáz megszökött belőle.A gáz töltése meg elég körülményes ........ elkérnek érte 30-40 Mátyást és lehet fél év után elszisszen ismét.
Inkább vettem egy újat ,az electrolux 6 évet bírt .
Próbáld meg te szétszedni ,ha nem vagy "ügyes kezű" akkor egy olyan ismerősnek szólni ,aki jártas a "bütykölésbe".
Lehet hogy nem is ez lesz a baja .........
Mérlegelni kell hogy megéri-e szervizbe vinni ,ahol aztán vastagon fog a filc és előfordul ,hogy később más alkatrész adja meg magát (mivel már 7 éves) .......
Vagy veszel egy olyan masinát ami nem a legolcsóbb , de nem a legdrágább és elmegy megint kb 7 évet.
Sziasztok! Van egy AEG Lavatherm T86280 IC típusú szárítógépem. Nem fűt, úgy néz ki meghalt benne a fűtőbetét. 10 éves már a készülék. Gyárilag 1400+600 W fűtőbetét van benne, de van hozzá kompatibilis 1900+700 W-os fűtőbetét. Belerakhatom szerintetek, vagy lesz vele gond? Köszi!
6 éves Electrolux hőszivattyús szárítógép (EW7H438B típusú) nem szárít ...
Szétszedtem darabokra ,hőcserélőt átmostam lefújtam ,de így sem szárít.
Az elején kiírt időt mindig kitolja,gondolom azért mert a nedvességérzékelő nedvesnek érzi a ruhát.
Picit utánanéztem ennek-annak , lehetséges hogy a gáz ment el belőle.Írják is hogy nem igazán érdemes utánatölteni,mert körülményes és nem is olcsó ,kb 30-40 rúgó ami aztán lehet fél év után ismét eltűnik.
Valakinek esetleg valami ötlet,mit nézzek még meg ? vagy tuti a gáz ment el belőle ?!?
Feleslegesen nem akarok kidobni pénz töltésre ,inkább akkor eladom kb. 10-ért mert a többi alkatrész működik.
Nézegettem szárítógépeket, olcsót nem akarok venni,drágát se.
230 körül lenne a keret,feltétel hogy 8 kg-os legyen .
Alapból 2 év garancia van ezekre,de lehet 5-évig is kitolni a garanciát +25 ezerért egyik áruházba.
Lehet vennék hozzá még 3 év garanciát és 5 évig tuti lenne gépem ......
Esetleg valakinek valami hasznos tanács ,ez ügyben ???
Tudjátok mit, igazatok van csak elmondom azt amit itt elmondtam aztán meglátjuk mi lesz belőle - végülis az hogy a múltkor rossz tapasztalatom volt, nem jelenti azt hogy most is az lesz.
Levegőáramlási gond lehet (ventillátor). A szerelő majd megállapítja, hogy mi a bajság, a hibajelenségből kiindulva összetett hiba lehet - nem egy szokványos megállt a motor, elszakadt a szíj. Szerintem neked elég annyit mondani, hogy "rossz" - a többi nem a te problémád.
Szerintem, ha van gyári kiterjesztett garancia a gépre, akkor ne idegesítsd magad, a gyári szerviz majd kideríti a hiba okát, és a hibás alkatrészt gyárira cseréli, amire esetleg lehet, hogy várni kell pár napot. Mást ne engedj a géphez nyúlni, mert elbukhatod a garanciát. Amit itt leírtál, bőven elég ha a szerelőnek is elmondanod, és bízzál benne, hogy érti a szakmáját. Mást úgysem tehetsz.;)
Sziasztok szeretnék segítséget kérni , nem műszaki beállítottságú , laikus emberként.
Adott egy kondenzációs szárítógép amely korábban tökéletesen megfelelően működött
, Electrolux EDC2086GW3 típusú.
Mostanában azt csinálja , (mindegy hogy mekkora méretű és milyen ruha anyagból készült adagot próbálok vele szárítani, próbáltam már kevesebb és több ruhával műszállal pamuttal vékonnyal vastaggal mindennel) , hogy a ruhák érezhetően forróbbak a szokásosnál bármelyik programot is választom , sőt mintha maga a gép is melegebb levegőt fújna ki a szokásosnál, jobban befűti a fürdőszobát mint eddig.
Amikor lejár a program , a ruhák szinte gőzölnek amikor kinyitom az ajtót.
Túl forróak és nem száradnak meg rendesen.
A másik érdekesség hogy úgy látom mintha nem gyűlne annyi víz a fiókban szállítási ciklusonként, mint szokott.
Gyakorlatilag az összes programot végigpróbáltam már, az eredmény igazából ugyanaz.
Az összes szűrő ki van tisztítva.
Valamilyen érzékelőre vagy a szivattyú hibájára gyanakszom.
Van electrolux által értékesített kiterjesztett garancia a gépre és ki fogom hívni a szervizt, csak nagyon sokat segítene hogyha valaki aki nálam jobban ért hozzá adna egy kis támpontot, mit mondhatok a szerelőnek segítségként.
Másik szárítógép javításakor nagyon rossz tapasztalatom volt a szerelőkkel, akik annyit néztek meg a gépen hogy forog a dob és megy a fűtés = gépnek nincs semmi baja (szerintük!) , így egy három-négy körös hercehurca lett egy amúgy egyszerű javításból.
Ebből kiindulva, örülnék ha mostani esetben egy kicsit jobb esélyeim lennének rátapintani a hiba valódi okára, ezért próbálok előre egy kis támogatást keresni.
Köszönöm szépen előre is hogyha bárki segíteni tud.
Az elsajtolás előtt el szokták vágni a töltőcsonkot (hűtőközel levákumolása után), újat (akár szelepeset) beleforrasztanak, nitrogénnel megnyomják, szivárgáskeresővel kiderül hol ereszt a kalorikus kör.
De lutri, ha olyan helyen szivárog, akkor gazdasági totálkár és még a hibafelderítést is fizeted...
Szervusztok! Egy Navon/ Vestel szárítógép (BFT 7 AA DM Hőszivattyús szárítógép) javítása iránt érdeklődöm. Sajnos egyre kevésbé szárít, kondenzvíz is kevés, szinte semmi. Kiskunhalason egy szervízben szétszedték, és megállapították, hogy 20-25 C-os meleget csinál, valószínű kevés a gáz benne. (töltő csonk sajtolással van lezárva). Tudtok valakit aki a szivárgás ellenőrzésével, és ennek töltésével foglalkozik?
Mikor a szerelőkolléga figyelmeztetett itt (hál'isten), h a használatiban benne vannak a feladataim bementem a márkaszervízbe. Rákérdeztem a, h miért nincs benne a tisztítás, akkor azt mondták, h valóban az enyémben nincs benne, de ott egy A4-es fotózzam le.