Keresés

Részletes keresés

handras Creative Commons License 2016.10.22 0 0 170599

Ha megtaláltad, oszd meg a linket, légyszíves.

Előzmény: Mylord3 (170598)
Mylord3 Creative Commons License 2016.10.22 0 0 170598

Mindjárt rákeresek, kösz!

Előzmény: Zsolimano (170594)
Zsolimano Creative Commons License 2016.10.22 0 0 170597

Speciel nálam a tele van. Mi több el is fogy egy tartály víz naponta. Vagy max két naponta.

Előzmény: Bazs09 (170596)
Bazs09 Creative Commons License 2016.10.22 0 0 170596

+1

 

Ha nincs teletöltve a GC tartálya, akkor bőven elég a 60-as. Nálam hónapok óta nyoma sincs vízkőnek a tartályon, gyanta patron mellett mindig megjelentek a csíkok.

Előzmény: Zsolimano (170594)
zscz Creative Commons License 2016.10.22 0 0 170595

Istenbizony rendelek WB-től valamit. (Asszem erre mondtátok, hogy nehéz az eltarthatósága) És beteszem ilyen mini befőttes üvegbe.

 

Amúgy a Blacksheep nekem tényleg ízlett. Érdemes próbálni.

Előzmény: Katoczi (170583)
Zsolimano Creative Commons License 2016.10.22 0 0 170594

Oszkár. 

Állítólag tuti.

Én is most akarok majd venni.

Előzmény: Mylord3 (170592)
Mylord3 Creative Commons License 2016.10.22 0 0 170593

Bocs, de mégis kit vagy mit osztok meg? Téged??

Előzmény: kahvesi (170591)
Mylord3 Creative Commons License 2016.10.22 0 0 170592

Na, akkor javasolhatnál vmilyen gyantát a GC tartályába. Most egy kis gyantapatron van jelenleg benne, de nem biztos, hogy az kell nekem hosszabb távra.

Esetleg a danettitől vmit?

Előzmény: Zsolimano (170590)
kahvesi Creative Commons License 2016.10.22 0 0 170591

Mert megosztó vagy, mint egy balta.

Előzmény: Mylord3 (170589)
Zsolimano Creative Commons License 2016.10.22 0 0 170590

Akkor ez az a szag? :-)

Mert nálad mindig belekeveredik, minden hozzászólásodba 1/2 X ! :-)

Nézz be a péhára, ott pereg az élet. :-)

 

Előzmény: Mylord3 (170589)
Mylord3 Creative Commons License 2016.10.22 0 0 170589

Zsoli, milyen az idő nálatok? Azt ugye tudod, hogy a déli szelet ki fújja felétek? :))

 

Egyébként pedig mi a szent xarért van az, hogy egész héten halódik ez a fórum, de ha én írok vmit a KV tárolásról, azonmód mindjárt heves reakciókat váltok itt ki, pláne az érzékenylelkű fórumtársakból? El kellene tenni a zsepiket.

Előzmény: Zsolimano (170588)
Zsolimano Creative Commons License 2016.10.22 0 0 170588

Esküszöm, ha nem ismernélek, azt mondanám, hogy a beépített embere vagy. :-)

Látod, hogy mindig ide lyukadsz ki. :-) Mondtam a múltkor. 

Bármilyen kérdésből képes vagy Félixig eljutni.

Egy láda sörbe, hogy a csillagkutatásból is el tudsz jutni hozzá! :-)
 

Előzmény: Mylord3 (170579)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.22 0 2 170587

Nem lehetne kihagyni minden második hozzászólásból a "szegedi"emberkét?...(rohadtul unalmas szerintem...)pont ezzel csinálsz/csináltok neki reklámot. Hagyjátok már a saját levében ázni. Aki beveszi annak hiába magyarázod, aki meg nem az enélkül is leveszi a dolgokat. Mondom ezt úgy, hogy egy véleményen vagyunk róla.

Katoczi Creative Commons License 2016.10.22 0 0 170586

Nyilbán nem, és nem is szükséges, mivel amilyenkávékat iszol azoknak nem szükséges. Ez a macera csak ott szükséges ahol az újhullám felüti a felyét a konyhapulton.

Előzmény: Mylord3 (170585)
Mylord3 Creative Commons License 2016.10.22 0 0 170585

Jajj, már dehogy is! :-) Kizárólag a Kapuczínerről volt szó a részemről, és rossz az, aki mindjárt rosszra gondol. Felőlem beszélgethetünk a KV-tárolásról, mint hobbiról, úgyis ez lenne az eredeti téma. ...de erről már leírtam a saját gyakorlatomat, amire valszeg nem fogok pár hét, hónap után ráunni. :-)

Előzmény: Katoczi (170582)
heted7 Creative Commons License 2016.10.22 0 0 170584

Katoczi 170578-as válasza a tuti, többet én sem tudok hozzátenni.

Előzmény: zscz (170575)
Katoczi Creative Commons License 2016.10.22 0 0 170583

"Igazából ott kérdeztem, hogy mi értelme olyan kávékat pörkölni, vagy úgy pörkölni, hogy 3 nap azaz idő, amíg eltartható a kávé. Tök reménytelen az ilyen."

Azért kell ilyen kávékat pörkölni, mert abban a három napban olyan élményt nyújtanak amit a klasszikus pörkölés nem. Nem mindenkinek van erre az élményre igénye (akinek meg van az szeretné ezt az élményt kitolni időben), de sokan vannak akinek van. És egy kis utómunkával ez az élmény kitolható a akár 2 (+1 a pihentetés) hétre, ami alatt elfogy (lásd adagonkénti tárolás, amiről napok óta folyik a diskurzus a PH-n). 

 

Előzmény: zscz (170581)
Katoczi Creative Commons License 2016.10.22 0 1 170582

Értem én, hogy miről szeretnél beszélni, csak a kívülálló még félreértheti. Még azt találná gondolni valaki, hogy bármelyik másik pörkölő ajnározná itt a kávéit, vagy beépített háttéremberekkel dolgoztat. Az általam említettek közül egyik sem tett ilyent az elmúlt 2 évben amióta itt vagyok a fórumon.

Előzmény: Mylord3 (170579)
zscz Creative Commons License 2016.10.22 0 0 170581

Azt gondolom, hogy ez a 3-as felosztás már rég eltűnt. A Kapucziner (ahogy az összes jó minőségű pörkölő) már olyan profilokkal dolgozik, amik a kávé sajátosságainak kihozatalára helyezi a hangsúlyt. Ezen felül azt gondolom, hogy folyamatosan változik ez a profil, mégha nüansznyi is a különbség, mert hogy a kávé egy élő dolog így változik. Láttam már onnan nagyon világos és sötét pörkölést is, de ált a kettő között mozog. A túl világost én sem preferálom. Az eltarthatósága rohamosan gyengül, minél világosabb. Egy kávés rendezvényen beszélgettem az egyik Korzós teszterrel. Igazából ott kérdeztem, hogy mi értelme olyan kávékat pörkölni, vagy úgy pörkölni, hogy 3 nap azaz idő, amíg eltartható a kávé. Tök reménytelen az ilyen.

 

Előzmény: beeex (170580)
beeex Creative Commons License 2016.10.22 0 0 170580

Kapucinert mikor hívtam, azt mondták csak francia pörkölésű kvjuk van, olaszt nem csinálnak, így nem rendeltem. Nem tudtam megállapítani mennyire világos a pörkölésük

Előzmény: Mylord3 (170579)
Mylord3 Creative Commons License 2016.10.22 0 1 170579

A Kapuczinertől nem tapasztaltam azt sem, hogy pl. akár ezen a fórumon aktívan jelen lenne, és ajnározná a saját KV-it, termékeit...., a minőség és a vásárlók bizalma, továbbá valszeg, a kereskedői mentalitása, az üzletének hitele sem teszi számára szükségessé és indokolttá ezt, ja, és felteszem, privát háttér levelezésekkel "sem küldi harcba katonáit" KV-s fórumokra, a konkurencia ellen.

Szal szerintem is az egyik legjobb, ha nem a legjobb magyar pörkölő cég itthon.

Előzmény: zscz (170572)
Katoczi Creative Commons License 2016.10.21 0 1 170578

Ki is tárgyaltuk többször. Van kinek ez jön be, másnak amaz. A rendszeresn említett pörkölők mind képesek kiszolgálni az itteni igényeket. Az, hogy egyesek itt összevesztek kettesekkel az más téma. (Paljoc, Kalmár, Kapucziner, AVX, Casino mocca, Pacificaffee stb. Hosszú a lista mindenki talál magának valót.)

Előzmény: zscz (170577)
zscz Creative Commons License 2016.10.21 0 0 170577

Igazából talán ez lenne a legfontosabb része ennek a fórumnak hogy kik az igazán jó pörkölők, akik folyamatosan képesek jó minőséget biztosítani.

Előzmény: zscz (170575)
blaze73 Creative Commons License 2016.10.21 0 0 170576

Figyelem : akinek van eladó EREDETI La Marzocco szimpla (single) vagy Strada szimpla (single) szűrő eladó, jelezze. Használt vagy új. LM-ből utángyártott nem érdekel, az Nekem is van 6-7 éve   E-mail jöhet :)

 

zscz Creative Commons License 2016.10.21 0 0 170575

Jöhetnek a nevek!

 

Előzmény: heted7 (170574)
heted7 Creative Commons License 2016.10.21 0 0 170574

Szerencsére azért nem ő az egyetlen. 

Előzmény: zscz (170572)
Katoczi Creative Commons License 2016.10.21 0 0 170573

Ha átlépsz a prohardver kávés fórumra és elolvasod az utolsó 50 hozzászólást épp az adagonkénti tárolás előnyeit és hátrányait boncolgatjuk.

Előzmény: handras (170565)
zscz Creative Commons License 2016.10.21 0 0 170572

Erre mondom azt, hogy ezt meg lehet oldani. Ugye ez az a dolog, amikor a vásárló diktál nagyjából. Ha egyre több embernél igény van ilyenre, akkor egyre inkább erre van kihegyezve a pörkölő is. Kapucziner bácsit ezért szeretem annyira. Írok neki pl pénteken, hogy hiány van. Akkor van, hogy megmondja, hogy csak kedden fogja küldeni, mert akkor pörköli azt a kávét, vagy csak hétfőn. Kialakult egy rendszer, kb mindig friss kávém van. Akkor van kis baj, ha én se vagyok itthon és 3 hetes lesz a kávé. Így jártam. Jobban szőkül kicsit. Tőle egy hétnél régebbi pörkölést még nem kaptam. 

Előzmény: Mylord3 (170571)
Mylord3 Creative Commons License 2016.10.21 0 0 170571

Stimt, szerintem is vhol itt van az igazság, a bespájzolás mértékében.

Csak, hát ehhez nem árt minimum Kapucziner bácsi szomszédjában letelepülni. :-)

Itt Pesten sajnos én sem ismerek megbízható, korrekt és jó házi pörkölőt, friss KV-kínálattal.

Előzmény: zscz (170570)
zscz Creative Commons License 2016.10.21 0 0 170570

Amúgy egy jó megoldás van. Annyit vegyünk, amennyi elfogy 1 hét alatt. És úgy vegyük, hogy 5-6 napos pörkölés legyen. Valahol 5-6 naptól 3 hétig jó kb. Legalábbis amit eddig vettem.

Előzmény: Mylord3 (170569)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!