Keresés

Részletes keresés

Mr. Pepe00 Creative Commons License 2023.04.29 0 0 137246

Ezt így nem fogod megtudni.

1. az adattáblát nem látom

2. ki kéne mérni melyik tekercsnek melyik a két vége

Előzmény: kozso1 (137245)
kozso1 Creative Commons License 2023.04.29 -1 0 137245

Sziasztok. Villanymotor forgásirány változtatással kérnék segítséget.

Melyik vezetéket hogyan kell átkötnöm, hogy ellenkező irányba forogjon?

Nem szeretnék google.zni.

Piros, feket, zöld és fehér vezetékek jönnek a motorról.

Köszönöm.

Garfield007 Creative Commons License 2023.04.29 -1 1 137244

Egyszer kellett volna az ügyfélszolgálaton rendezni és nem történik semmi, de egy ismételt utalás is megoldotta volna, vagy a sárga csekk befizetése. Aztán mindent jóvá írtak volna.

De könnyfakasztóan, szőke HR-es sztori lett ez így...

Előzmény: Mekk Elek ezermester (137235)
Garfield007 Creative Commons License 2023.04.29 -1 0 137243

2010 óta, az már valóban jó ideje.

És még mamutokra vadásznak. Igen. 

:-D

Előzmény: Törölt nick (137234)
Mutual Friend Creative Commons License 2023.04.29 -1 0 137242

A villanyóra leszerelő szakember az egy egytollú indián semmi más. Balga dolog feltételezni hogy nála bármit is rendezni tudsz. Szerinted melyik szolgáltató embere az aki POS terminállal kószál és ügyfélszolgálati funkciót is ellát.

Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2023.04.29 -1 1 137241

"egy idő után nagyon hiányozna az IRL kapcsolat. De biztos hogy van az az állatfaj"

Ilyen szempontból az embereket két csoportra szoktam osztani (a munkaadóknak is ezt javasolnám):

1. csoport: olyan emberek, akinek a társaságát folyton sokan keresik, mindenki együtt szeretne lenni velük (hozzájuk törleszkednek), stb

2 csoport: azok akik folyton mások (leginkább az első csoportba tartozók :) társaságát keresik, együtt akarnak lenni velük, rájuk akaszkodnak, folyton a nyakukba lihegnek, pletykálnak, csacsognak, smúzolnak, stb stb

Az első csoportból lesznek előbb-utóbb az ingerült embergyűlölők (vagy boldog remeték :)

a második csoport tagjai számára már rövid távon is kínszenvedés a home office.

Szerintem az ideális munkahely kb:

- egy rohadt kényelmes fotel

- egy bazinagy  (80 centis) monitor az oromtól 50-60 centire

- halálos csend

- négy csupasz fehér fal

- emberiség többi tagja a falakon KÍVÜL.

Előzmény: Mutual Friend (137238)
Mutual Friend Creative Commons License 2023.04.29 -2 1 137240

Elek!

Olyan szánalmas hogy mindenkit minuszolgatsz még akkor is ha az irja le hogy "erregyenlőuperi" magadat meg plusszolgatod.

Az a baj hogy nem tudsz csendben maradni időszakosan, kurva sok vagy, ki igy gondolja ki ugy de valamekkora méretű marhaságokat irsz le. Nyilván a barátod is pont ilyen ezért nem veszik fel sehova mert már a csunya HR-est is kioktatóan kezeli. 

Ha valaki be akarja dolgozni magat egy számára jó munkahelyre akkor nem ugy indit hogy én delben akarok kezdeni és este 8-ig tudnék lenni, mert reggel nem szeretek dugóban ülni, délután megest ...

Előzmény: Mekk Elek ezermester (137230)
Mutual Friend Creative Commons License 2023.04.29 -2 0 137239

Sikerült 2020-ban leverni a földelő nyársat?

Neked nyilván elég stukkolni fejjel a földet egyszer és már meg is van a betontörés a következő lendülettel toltad is le homlokkal a kívánt mélységbe. 

Előzmény: Monito (137228)
Mutual Friend Creative Commons License 2023.04.29 -1 0 137238

Kolléganő férje távoli felügyeletet csinál home office-ban angolul. Kezdetben feljárt budapestre, majd a covid hazazavarta őket és ugy is maradtak mert a cég rájött hogy megy ez otthonról is.

Most azon vitatkoznék, hogy ez mennyire jó mert én "beleértve a hülyéket is" megtért emberszerető vagyok igy egy idő után nagyon hiányozna az IRL kapcsolat. De biztos hogy van az az állatfaj aki tökéletesen tobbzódik az efajta életben is.

Hja, az nem irtam hog a srác az valójában cukrász ...

Előzmény: Jahno (137225)
Mutual Friend Creative Commons License 2023.04.29 -2 0 137237

Ha jó, én a PC-s munkahelyi világban szocializálódtam, igy ezek a speckóbb rendszerek kimaradtak az életemből.

Nyilván volt UNIX és XENIX is ami egy komplexebb computer rendszerhez volt rendszeresitve mint terminál.

Ami biztos szerintem, hogy ez a fajta fórumosdi dolog velünk együtt fog kihalni rövid időn belül. :)

Előzmény: Jahno (137224)
kiggyo Creative Commons License 2023.04.29 0 1 137236

a szolgáltató rendszerében honnan látszott volna hogy ki fizette be?

Más néven lett elküldve az összeg, és a közlemény rovatban sem szerepelt hogy milyen számlaszámra vonatkozik. Ez csak egy utalás volt a napi sok százezerből.

A nagyobbik kérdés hogy ezután mi is történt:

"ez után az MVM next küldött két-három figyelmeztető levelet, hogy a villanyszámla nincs befizetve (miközben az öreg kezében ott volt az átutalási igazolás a helyes öszegggel)"

bement az öreg az ügyfélszolgálatra az utalási bizonylattal? Mert ha igen akkor átvezetik.

"ez után az MVM Next küldött egy kikapcsolási értesítést (miközben az öreg kezében ott volt az átutalási igazolás)

végül Az Elmű mégiscsak lekapta az öreg villanyóráját, pedig az összeg időben be volt fizetve, csak (mint utólag kiderült) az MVM next az átutalásból nem tudta azonosítani a befizetőt. "

nem, ez az elejétől kezdve világos minden épeszű embernek, ha más néven, más azonosítóval küldöm, nem fogja tudni beazonosítani.

De küld felszólítást, amire lehet válaszolni.

Ha baszol válaszolni küld kikapcsolási értesítést, igen.

"Jogállamokban..."

Bármelyik jogállamban kikapcsolják a francba az áramot ha nem fizeted be a csekket, és szarsz a felszólítára.

A jogállamban a polgárnak sem árt tisztában lenni a jogaival, kötelezettségeivel.

Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2023.04.29 -1 1 137235

"szolgáltatásból kizárásra 10 milliós  nagyságrendű vélelmezett lopás,"

Amely esettel én találkoztam, ott egy 19 ezer forintos átutalás (villanyszámla) megjegyzés rovatába valaki értelmetlen zagyvaságot írt (az öreg éppen kórházban volt és a hülye sógora vállalta, hogy befizeti helyette a villanyszámlát),

ez után az MVM next küldött két-három figyelmeztető levelet, hogy a villanyszámla nincs befizetve (miközben az öreg kezében ott volt az átutalási igazolás a helyes öszegggel)

ez után az MVM Next küldött egy kikapcsolási értesítést (miközben az öreg kezében ott volt az átutalási igazolás)

végül Az Elmű mégiscsak lekapta az öreg villanyóráját, pedig az összeg időben be volt fizetve, csak (mint utólag kiderült) az MVM next az átutalásból nem tudta azonosítani a befizetőt.  Pedig az öreg direkt szólt a sógorának, hogy eszébe ne jusson utalni, fizesse be a sárga csekken.

Ráadásul a villanyóra leszerelő szakekembernél nem lehetett kifizetni a 19 e Ft-ot, nem érdekelte volna befizetett postai csekk, nem lehetett felhívni/elérni a főnökét, sem senkit, csak csendben fejet hajtva beengedni a kapun, csak ne hívjon rendőri segítséget.

Jogállamokban tiszteletreméltó dolog a polgári öntudatosság/jogismeret, diktatúrákban viszont a Hatalom igyekszik lenullázni, nevetségessé tenni.

(Magyarország természetesen jogállam, amely a gonosz brüsszeli szankciók miatt éppen most lesz kénytelen kilépni a EU-ból és a NATO-ból, véletlenül egyenesen valamelyik baráti kommunista nagyhatalom védőszárnyai alá ;)

Előzmény: Törölt nick (137232)
Törölt nick Creative Commons License 2023.04.29 -1 0 137234

ICQ az már egy ideje orosz csevegő...ahogy ott még az XP a default oprendszer.

Előzmény: Jahno (137224)
cosomega Creative Commons License 2023.04.29 -1 1 137233

Már újra résnyire nyílt az ajtó, a porszívóügynök tolja be a leköpködött pofáját.

"véget nem érő haszontalan vitá"-ról te gondoskodsz, mindig belőled indul, de te pofátlanul engem vádolsz.

Figyelj egy kicsit kecske, már megint másképp látja valaki süketelésed, mint te, amivel egy újabb vitáról gondoskodsz. 

"Gratulálok, vissszakerültél a képernyőmről letiltott fórum-felhasználók 10-es listájára."

Nem érzed, milyen röhejes vagy? Úgy jársz, mint régebben egyszer, amikor mások válaszaiból kellett következtetned arra, hogy mit írtam és arra kellett válaszolnod. És te válaszoltál.

Elmebeteg, könyörgöm, ne tilts le, inkább menj a picsába.

Előzmény: Mekk Elek ezermester (137226)
Törölt nick Creative Commons License 2023.04.29 -1 0 137232

"egyszerűen leszereli a villanyórádat "

A szolgáltatásból való kizárásnak megvannak a jogszabályi feltételei, de felhívnám a figyelmedet ,hogy még lakodalmas lajos ingatlanjaiban, és az általa elkövetett bűncselekményekkel érintett fogyasztási helyen is a szolgáltatások folyamatosak voltak, szolgáltatásból kizárásra 10 milliós  nagyságrendű vélelmezett lopás, (jogellenes vételezés) és egyéb kapcsolódó bűncselekmények (korrupció, stb) kapcsán SEM került sor.

Előzmény: Mekk Elek ezermester (137200)
kiggyo Creative Commons License 2023.04.29 -1 1 137231

Tiltakozom! Kéretik nem elvenni a címet a jogos tulajdonosaitól. A napelemnepper és a Natis öreg foglalja jelenleg :-)

Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2023.04.29 0 1 137230

"te vagy az akibe már mindenki beletörölte a lábát"

Egyeseknek az okoz kéjes kielégülést, ha belerúghatnak valakibe :)

Előzmény: Mutual Friend (137222)
Garfield007 Creative Commons License 2023.04.29 0 3 137229

Erős a verseny, azt azért lássuk be. 

Monito Creative Commons License 2023.04.29 0 1 137228

Hát, szerintem pedig nálad nagyobb bunkó az egész topicban nincs... Ugye érted?

Mr. Teddy Creative Commons License 2023.04.29 0 0 137227

Köszönöm mindenkinek a tippeket!

Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2023.04.29 -2 1 137226

Látom ismét próbálsz a szokásos gonoszsággal újabb véget nem érő haszontalan vitát gerjeszteni a fórumban.

Gratulálok, vissszakerültél a képernyőmről letiltott fórum-felhasználók 10-es listájára.

Előzmény: cosomega (137215)
Jahno Creative Commons License 2023.04.29 -1 0 137225

És akkor haversrác tavaly  kapott egy melót, akit a maga bőven 50+ évével alapban elküldenének a HResek, de mégsem. Oszt hümmögött, hogy drága a benya, kipróbált egy jelentkezést céghez és rögtön lett +50%os ajánlata. Pedig csak pár sort írt a munkásságáról, rendes pék informatikus is lehetne, mert alapban makettezik, esztergál és fest. Meg persze tudja mi az a címtár, takács szerver és hasonló dolgok. Ellentétben Mekk kitalált haverjaival akik biztosan nem tudják, referencia sincs és pár sort sem akarnak írni magukról, mert minek.

Ez csak úgy eszembe jutott.

Előzmény: tfe_tng (137218)
Jahno Creative Commons License 2023.04.29 -1 1 137224

"Nyilván MS-DOS-on futó progival"

Mit nyilván? Idehaza erősen AmigaOSnél kezdődött, de Unix/Linux/szirszarok meg OS2 is bőven volt alatta.

"Van még ilyen?"

Hááát, pár hülye retró hobbista mindenhol is előfordul. Ahogy pár ismerős zöldre vált ICQn.

De ez nem mérvadó. Szélsőséges érték mindenre van.

Mutual Friend Creative Commons License 2023.04.28 -1 0 137223

Nyilván az a haszna hogy a "félnótások" is tudjanak dolgozni mert létezik egy itiner a számukra.

Nekem nincs dolgom a szabványokkal mert sok esetben kész tények elé vagyok állitva. Csinálnak akárhova egy telephelyet akkor a szolgáltató valamilyen algoritmus alapján lerak egy geyer szekrényt mint mérőpontot. Onnan rendre földkábelen megkapjuk. Kültéri aggregátor hálózat kapcsoló, kültéri Ac elosztó mondjuk a régmultból, és jöhet a fogyasztó. Ebből manapság mi szabványos és mi nem - viszonylag kevés dolog - a kutya nem tudja. AVK nincs mert nem lakossági az "előfizetés". 

Előzmény: Mekk Elek ezermester (137210)
Mutual Friend Creative Commons License 2023.04.28 -2 0 137222

Még mindig te vagy az akibe már mindenki beletörölte a lábát baromságaid miatt és meg most sem adod fel.

Én ezzel csak azt akarom jelezni hogy ez a fajta kommunikáció - maga az index fórum jelen állapotában - egy kihalófélben lévő őskövület.

Balga dolog azt hinni bárki részéről hogy bármi témában itt világmegváltó gondolatok készülnek. Bár tudom vannak még olyan topikok de inkább hívjuk közösségeknek ahol tényleg jó dolgok születnek és kommoly információ áramlás van a szakértőbbek és a laikusok között. De ez nem mindenhol jellemző.

Azert irtam 50-100 között mert a fiataloknak ez már nem pálya. Sokkal gyorsabban futó platformokat kedvelik.

Valaha volt egy olyan technológia hogy BBS

Nyilván MS-DOS-on futó progival felhivtál még akkor modemmel egy másik számot, bejelentkeztél és a PC-n lévő szoftverrel elküldted a topikba irt hozzászólásaidat és letöltötted a többiét. Majd otthon offline megválaszolgattál mindent. (Nyilván a BBS-ek éjjel hogy olcsóbb legyen küldözgették egymásnak az adatot még telefonvonalon.)

Van még ilyen?

Ugye nincs.

Előzmény: Mekk Elek ezermester (137209)
Mutual Friend Creative Commons License 2023.04.28 -1 0 137221

Én pontosan 56 vagyok. :)

Előzmény: tfe_tng (137207)
pampalini111 Creative Commons License 2023.04.28 0 0 137220

Szia!

Amikor még alig voltak gépeink kis mélyedéseket véstünk amibe gipszet és u alakú drótot nyomtunk, tökéletes volt, főleg beton mennyezetnél fúrógép hiányában.

Az olcsó gépekkel tipli, csavar, hiltiszalag rögzitéssel lett a munka felgyorsitva.

Előzmény: Mr. Teddy (137211)
östermelő Creative Commons License 2023.04.28 0 3 137219

Én 99%-ban szórakozni járok ide. A maradék 1%-ban pedig kérdésem van,és a kedvenced akkor is szokott "alkotni".

Előzmény: tfe_tng (137218)
tfe_tng Creative Commons License 2023.04.28 -2 5 137218

Elek, te még mindig nem fogtad fel, hogy nulla hiteled van a topicban. Semmi, zéró. Bárki, aki 10 percnél többet tölt a topic tanulmányozásával azonnal leveszi, hogy ignorálni kell az összes hozzászólásod. Tudom, hogy nem olvasod (faszt nem), és ugyanúgy írogatod tovább a faszságokat, de ez kikívánkozott. 

Előzmény: Mekk Elek ezermester (137214)
cosomega Creative Commons License 2023.04.28 -2 2 137217

Én is röhögök barma amikor válaszolsz arra, amit nem is olvasol.

Te csak akkor gondolkodsz kecske, amikor idézel tankönyvből és megváltoztatod az idézet tartalmát. Ugye emlékszel rá? De neked nincs a pofádon bőr, nyomulsz gátlástalanul, olyan vagy, mint Amerikában a pórszívó-ügynök. Ez viszi előre a te kecskeakolos pékségedet.

Előzmény: Mekk Elek ezermester (137214)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!