Sziasztok! Esetleg valaki le tudja írni hogy kell a tágulási tartály nyomást felemelni. Beretta ciao24. 2 ève hívtam szerelőt, pik pakk felfujta egy 20-asèrt. Megint fel kellene de nem akarok költeni rá ennyit. Kompresszorom van. Ha jól emlékszem először a nyomást leengedte valahol ès utána fújta fel. Köszönöm szépen előre is a hozzászólás okat!🙏
Anno 7 éve amikor vettem használtan egy szerelőtől ( kb. 1 - vagy 2 évet egy nyaralóban állt használat nélkül ) - tehát olyan 8-9 éves készülék lehet.... digitális kijelzővel.
Nos a vétel után kb. 1 évvel a szerelő akitől vettem valami hasonló hibát hárított el..
A kazán kijővő csövén közvetlenül a hőcserélőből kijövet van egy fekete gomb szerűség... két sarus csatlakozással. Azt birizgálták /tisztították/ vagy cserélték anno. A saruk után egy rézcső szerűség mennek a .... na az egyik egy másik sztemkóhoz, azon keresztűl a mágnesszelephez, a másik vége szintén a mágnesszelephez.
Van ezen a forró kijövő csövön egy harmadik valami olyan csipesze csatlakozással. Ebbő a kettő vezeték közvetlenül a szabályozóba /fehér függőleges / megy.
Most éppen megy a készülék még nem kapcsolt le, pont 51 fokon áll, kb. 40 perc szünet után.
kb. 7 éves , mostanában talán egy hete a következőket produkálja. Indítás után szép lassan kúszik fel a hőmérséklet, majd úgy 52 -54 fok körül kialszi... leáll az egész fűtés. Ez kb. 40 perc.
Újra indítás csak a rendszer teljes kihűlése után az őrláng újra indításával lehetséges. Kezdődik újra a ciklus.
A leálláskor mindig egy nagy kattanás.
Korábbi cirkó nál több hiba is volt.
2 x őrláng termoelem (hőelem csere ) 1 x szivattyú csere és egyszer hőcserélő csere 24 év alatt. És a szokásos tisztítás.
Vajon mi a hiba ?
A szerelő csak hétfőn érkezik.
A beállítások. A hővédelem úgy 75 fokra van állítva, az egyensúlyi üzem 57 - 60 fok között.
Demrad kazánom van, ami időnként, fűtés közben hangosan sípol. Ha csak vizet melegít, akkor nem. De fűtés közben se mindig, és látszólag nincs összefüggés semmivel. Van, hogy hideg indulásnál rögtön sípol, van, hogy nem. Máskor napközben kezdi el, amikor a termosz épp újra beindítja.
Ha leállítom, és újra bekapcsolom, akkor van, hogy megszűnik a sípolás, van, hogy nem.
A nyomást már próbáltam lejjebb és feljebb is venni, de változatlanul jelentkezik a sípolás.
Volt itthon egy bontott C-30-as (1 éve vásáoltam olcsón donornak baj esetére) annak a vízes része nem eresztett. Átraktam a membrános armatúrát, annak a tengelye meg is volt kenve jó vastagon egy zöld sűrű állagú zsírral. Az első pár indítás után még ugyanúgy kikapcsolt állapotban is égett a fő égő, de fél napi használat után most eltűnt. Nem tudom, hogy a zsír vagy az, hogy már nem érte víz ... egyelőre működik :)
FÉG C30 kazán esetén olyan probláma alakult ki, hogy a termosztát kikapcsolása után nem csak az örláng ég, hanem a fő gázégő is 2-3mm kis lánggal. Ez a kis láng az álló szivattyú mellett felmelegíti a vizet pár perc alatt 90 fok felé amikor a biztonsági szelep elzárja a gázt. Amennyire átlátom a működését a víztérből egy membrán szabályozza a keringetés függvényében a fő gázégőt és valamiért nem tudja teljesen elzárni a gáz áramlását. Ez jellemző hiba? A vízben lévő lerakódások miatt alakul ki vagy maga a gáz oldali rész kopása? Gázszerelőn kívül van mire ránézni vagy ez bárhogy szétszedés?