Az én "megmentőm" pont egy dietetikus szakember, tehát a cukor problémádra is biztos tudna működő megoldást. Sajna az étrendemet nem tudom átadni, mert ennek az a lényege, hogy személyre szóló, a te egyéni ízlésednek megfelelő. El kell menni hozzá, ő megmér, számol és az adataid és ízlésed alapján összeállít egy étrendet.
A módszere alaptétele az, hogy naponta 6-szor kell enni, és mindig ugyanabban az időpontban. Szerinte nem a MIT-MIVEL kérdése a fontos, hanem a MIKOR. Úgy gondolja, hogy ha a szervezeted mindig ugyanabban az időpontban kap ételt, egy idő után tudni fogja(emlékezni fog arra), hogy nem kell mindent behasznosítani és tárolni, hisz hamarosan úgy is újra jön a következő étkezés, és ez a lényeg!
A másik alaptétele az, hogy minél lassabban mennek le a kilók, annál jobb, mert az a tartós fogyás. Ebben is igaza van, mert tényleg nem jön vissza.
15 éves tapasztalatból mondom, hogy a módszere zseniális!!!
Nagyon örülnék ha megosztanád velem. Gond az, hogy úgy néz ki cukros vagyok. tulképp ezért kéne lefogyni, mert akkor rendeződhetnének a cukorértékeim. Szóval kérem szépen a diétádat.
Alakformázósba benéztem, de én nem tudok konditermekbe járni. Van egy légjáróm kint az erkélyen, azt be kéne hozatnom a párommal, oszt légjárnék. Vagy a Viva előtt táncikálnék. Erre gondoltam mint mozgás. Amúgy egész nap ülök.
15 éves többszöri remenytelen fogyókurás próbalkozás után, tavaly találtam egy zseniális dietetikust, a módszere MŰKÖDIK, HATÁSOS, de lassú. Nekem 30 kg-ot kell fogynom, erre kb. egy évet adott, június óta 16 kg-ot sikerült leadnom. Nem jött vissza semmi, csak szépen, lassan fogyogatok! Ha érdekelnek a részletek, szívesen megosztom.
Ha van kedved, olvass bele az ALakformálásba. Ha csak kevesebb evéssel, a jó falatok megvonásával próbálkozol, rosszkedvü leszel, de nem csak azért, mert nem mennek le a kilók :)
Szia:) Igen, egy hét után nagyon türelmetlen vagy. Ez egy hosszú távú projekt, néhány hét legfeljebb átmeneti eredményt hoz, az is inkább vízveszteség. Az, hogy mikortól indul meg a fogyás, teljesen egyéni, van, hogy 3-4 hétig sem történik semmi, és csak azután indul be a folyamat.
Cijasztok!
Múlt kedden elkezdtem diétázni. Azóta egy jó falatot nem ettem. + még szedek napi 2 BioSlimet is. Mégis kb. 1 kg ment le rólam:o(
Van valakinek tapasztalata, mikortól kezdenek lemenni a kilók? Nagyon türelmetlen vagyok 1 hét után? Biztos nagyobb lökést adna, ha látnék valami eredményt, de kábé mikortól számíthatok rá?
Leander!
www.mindmegette.hu-n találod a leírást és a fórumot is.
Leírás: http://mindmegette.hu/main.php?app=cikkek/cikkek.php&cikk_id=167
Fórum: http://mindmegette.hu/main.php?app=forum2/forum2.php&a=2&forum_id=123
Érdemes olvasgatni az elejét is, sok jó info van rajta.
ÉKL
Neeeem, csak ügyintéző. Járom a várost, és intézem a melóhelyem apró-cseprő ügyeit.
Ma reggel pl. a Thai Követségen kezdtem. Fönn van a Rózsadomb legtetején, oda még a madár is géppel jár :) Én meg gyalogosan. Nem kis túra, de jóleső. Megaztán ott vannak a metrók megannyi aluljárói. Lépcsőzhet az ember napestig -ha muszály. Márpedig föl kell valahogy jönni a mélyről.
Szóval simán összejön a napi 4 óra sportos gyaloglás :)
Köszi!!
Ideiglenesen átköltözöm a szétválasztós fórumra (mindmegette), majd jelzem az eredményeket :) Te nem vagy ott? Elég jó a hangulat, és erőteljesen tartják a lelket egymásban az emberkék.
Találtam itt egy cikket, ami asszem a problémádról szól:
http://body.builder.hu/pub_dietazas.htm4
Részlet:
"Az emberi anyagcserét az égő tűzzel szoktam összehasonlítani, hogy érzékeltessem az emberekkel, hogyan étkezzenek úgy, hogy az zsírveszteséget okozzon. Mi történik, ha fát dobunk a parázsló tűzre? Az égés fokozódik, és lobogó tűz lesz az eredménye. Ahogyan elég a fa, a tűz égése lelassul, visszaáll az az állapot, amíg újra csak a parázs marad, így takarít meg a tűz, szervezetünkhöz hasonlóan energiát, hogy ne aludjon ki. Adjunk hozzá még egyszer fát és újból sokkal erősebb lángon fog égni, több energiával. Ha folyamatosan dobunk fát a tűzre, az állandóan égni fog, az égés nem lassul le."
Köszönöm!
Válaszoltam, de most jövök rá, hogy a válasznak semmi infótartalma nem volt :)
Annyit kérdeztem csak benne, hogy ez az a fajta, amit mindenhol olvasni (fehérje, protein, szénhidrát, stb.), vagy vm speckó diéta?
En meg csak 2,5 hete csinalom (hu, pedig sokkal hosszabb idonek tunik :)) ) Tehat hosszu tavu eredmenyekrol nem tudok beszamolni. En azt a fajtat csinalom, amikor napokra valasztja szet, es ez nekem azert jott be, mert raszorit a tobb zoldsegre-gyumolcsre, leszoritja a zsiros kajakat, es megis tarthato. Eddig nem okozott nagy gondot. Es 3 kg minusznal tartok, ami orommel tolti el kicsi szivemet, mert hat van mibol leadni. :)
EKL
Ó, felőlem lehet rokon is, meg % sem érdekel, a lényeg az, hogy segítsen. Én is olyan embert ajánlok, ha erről van szó, akiben bízom, és az általában barát, rokon, stb. :)
Vhogy biztos. :))
Hat nem vagyok profi, de ugy gondolnam, hogyha raszansz egy "kis" idot, hogy rendesen kajalsz, akkor bar az elso idokben az lenne a logikus, ha felszednel kicsit, de egy ido utan normalizalodna az anyagcsered. Hogy mennyi ez az ido, fontos reszlet, de fogalmam sincs!
Esetleg kezdj el egy szetvalasztos tipusu dietat, ott nem a kaloriat szamlaljak, hanem arra figyelnek, hogy a feherjet kulon egyek a szenhidrattol, mert allitolag mas az emesztesi metodusa.
De szerintem a legokosabb lenne most egy dietetikussal konzultalnod, en anno beszeltem eggyel, aki eleg konnyen elerheto es segitokesz, ha gondolod, szivesen megadom az elerhetoseget. (Nem rokon, es szazalekot sem kapok :)), de biztos okosabbat tud mondani, mint en. :) )
EKL
Szia, Savitri!
Épp az elmúlt hetekben vettünk fogyókúrás (és keresztedzéses) megfontolásból egy AmysaII. típusú mágnesfékes ergométert (programozható szobabicikli, ha jól mondom, de majd a hozzáértőbbek kijavítanak.) Van kormányba épített pulzusmérője, és okos programokkal segít a céljaink elérésében. Két felhasználó adatait tudja tárolni. Nagyon meg vagyok vele elégedve: halk és könnyen kezelhető.
Ár/érték arányában szerintem teljesen jó: már nem gagyi viszont nem túl drága, itthoni használatra abszolút megfelel.
masik oldalrol viszont ne lepodj meg, ha az jon ki, hogy tul keveset eszel, mert mivel az ember alapveto tulajdonsaga a tuleles, ilyenkor az alapanyagcsere "hozzafogy" a bevitt energiahoz. Ez rossz, mert ha aztan tobbet eszel vmi miatt, akkor aztan azt egy az egyben gyorsan elraktarozza, mert ki tudja, mikor kap megint ilyet? Hogy kicsit megszemelyesitve beszeljek az anyagcserenkrol. :)))
EKL
Nagyon köszönöm.
Pulzusmérőm sajnos nincsen, de akkor nézelődök. A számolásokat majd megtanulom az alakformálósból, azzal nem fárasztalak Benneteket :)
"A bevásárlóközpontokban tizenpár ezer forintért kapható szobabicajok nagyon vackok?"
Nagyon.
"Milyen típust érdemes venni?"
A lényeg, h. mágneses vagy olajos fékezésű legyen - az olcsó szalagfékes típus egyrészt borzasztó hangos, másrészt nagyon kopik, így nem is tartós. Komoly előny, ha rá lehet szerelni szabványos biciklinyerget és -pedált, mert a szobabringázásra gyártottak borzasztó vacakok: a nyergek túl szélesek és kidörzsölik a combot, a pedálok csúszósak. Jó még, ha a kormányon előrehajolva könyökölni is lehet, mert akkor a fenék izmai is dolgoznak. A kompjúter tudása másodlagos: tudja mérni a fordulatszámot és (ha nincs testen hordható pulzusmérőd) a pulzusodat. A csak a drágábbakon található funkciók (kalóriaszámolás, testzsírmérés) amúgy sem működnek megbízhatóan (finoman szólva)! A legismertebb márka a Kettler, azzal nem nagyon foghatsz mellé.
Rá fogsz jönni, hogy elég lesz térdkímélő stílusban: kis ellenálláson, de nagy fordulatszámmal (min. 90/perc) tekerni ahhoz, h. a zsírégető tartományba emelkedjen a pulzusod és ott is maradjon! A "hegymenet" (nagy ellenállás, kis fordulatszám) segítene az izmaidat vastagítani, de a zsírból fogyás szempontjából nem szükséges, a térdnek viszont árthat.