Ha van 3VD parts list pdf-ed (miért ne lenne), akkor hozd el, össze lehet vetni a 4TX-ével, hogy mi kompatibilis a hengerfejből, aztán viheted is, az öntvény az ugye az ominózus kókler felújítás miatt további azabályozásra szorulna vezérműtengely csapágyfészek ügyileg, az meg szerintem nem éri meg, de a többi alkatrésznek szerintem semmi baja. Lapkák nincsenek benne, ennyi. Évek óta hirdetem, de érthető okból a kutyának se kell.
Majd kiszedek egy biztosan jó szeleptől mindent és átteszem ide, és ha azokkal is ugyan ez van, akkor vagy a szelep vagy a szelepülék. Ha meg azokkal jó, akkor keresés hogy tányér vagy ék a hiba.
Távgyógyászatilag arra tippelek, hogy a szelepei jók, csak a rugótányér viszonylagos pozíciója jött felfelé. Vagy valami kutyulás van az alkatrészeknél.
Esetleg a most magasan lévő rugótányér/ék kombót át kéne lökni egy másik szelepre.
Gondolom a szelepszárak átmérője fix, nem csiszolták, szabályozták le őket kisebb átmérőre ami ezt a tünetet okozná elméletben.......
Nézd, azt gondolom, mivel az ékek pozíciója fix, ha " összeugrott" volna a két szélső kipufogószeleped, akkor azok a rugók helyzetén is látszódnának, mert elméletileg jobban összehúzná őket. ( ezen a képen is látszólag egy magasságban van minden szelep ) Mondjuk így a képeidből elég egyformán állnak, de a fax tuggya innét eldönteni, azért kéne méricskélni.
Mivel felrakáskor nem mértél hézagot, ezért azt sem tudjuk, hogy eredetileg mekkora volt a kindulási érték, csak azt, hogy most nem mértél semmit.
Mi van ha a kolléga felcserélte a tőkéidet? Most ki kéne legózni, hogy a 170-es lapkára tedd rá a 120-as tőkéjét és mérjél. Esteg a 170-es lapka is elmerül a gyanús rugótányérban?
Úgy látom az kimaradt nálad, hogy reggel összeraktam egy mérés erejéig LAPKÁK NÉLKÜL de úgy se nem nincs hézag. Ehhez képest a cserénél mire számítanál, hogy egy vastagabb lapkával előkerül a hézag vagy mi?
Az ott a képen nem az ominózus, mert azt már kivettem a helyéről, ez a másik amelyik szintén nem hézagos., faxom tuggya, majd ha kivettem egy jót is, akkor lesz mihez hasonlítani. Úgy 2 hét múlva.
Figyú! Má elég fáradt vagyok ehhez, de mi a szitu akkor, ha a két lapkát átcseréled?
Illetve méricskéljed meg a tőkék belsejét is, amin keresztül érintkezik a lapkával, nem az szopatja kendet? Valahol benézünk valamit...
A keresztbelógatást jól vágod, nem mikronokat kell most keresni, hanem egy bázist kialakítani és ahhoz kimérni a két szelep végét. Ha közel azonos értéket mérsz, akkor a lapkázás dob át minket, vagy a fax tuggya :-))))
Vazze, ha lenne rendszám a Divin, hónap már Pókházán szakérthetnénk, mert a távgyógyászat csak a TV-ben müxik! :-)))
De a rendszámra még várni kell, de már nem sokáig! Addig meg reméljük, nem kimérve végzi a Tehén! :-))
Negyed milliméteres értékről beszél kend, amit nem a hengerfej szélén, hanem a közepén kék mérni, tehát valamit keresztbe kell lógatni és ahhoz viszonyítva mérni egy kézi(nem digitális) tolómérővel, és annak a keresztbe tett izének egész biztosan nem lehet se hajlása, se göröngye, se vetemedése, se csavarodása egy hengerfejnyi szélességben még negyed milliméter se. Haggyon mán kend a hülyeségekkel...:D
Itten van a kép. Az egyiken, szerintem olvashatóan ott van hogy 170, és az kilóg a rugó síkjából felfelé. Na, ott tökéletes a hézag, nem kell hozzányúlni.
Oszt van a másik kép, a 120-as számmal, láthatóan a rugó síkja alatt. Na, ott semennyi hézag nincs.
Töltsük meg tartalommal azt az elvágott hegerfejet és nézzük meg, hogy néz ki alkatrészekkel, ezúttal egy yz450f-es modern injektoros masináét látja!
Így talán jobban megy a gondolkodás! :-))
A mérőszközpark miből áll egy jól menő vidéki gazda garázsban? Akad az állványos fúrógép, kompresszor, műszerész eszterga, hegesztőgép, stihl fűrész, hegesztőpajzs ( remélem nem hagytam ki semmit! )mellett a polcon esetleg valamilyen használható mérce?
Ha igen, vegyed ki a vezérműtengelyt, a szelepemelőtőkét ( amit kend faszán lecsészézett ) és a hengerfejről, mint bázisról mérje már meg, mekkora az érték a gyanús szelep végénél. Aztán végezze el ezt a másik kip.szelepnél is. Ha van eltérés - nem csak szemre! - hanem a mérőeszközzel is, akkor lehet okoskodni,mitől van a szelep más pozícióban, mint kéne.
Azt gondolom vágja, hogy a szeleptányér / szelepülék kapcsolat alapján a szelep nem tud feljebb menni, csak ha leszakad a tányér. Ellenkező irányba ( amit " zsugorodás"-ként, összement-ként olvastam itt tegnap ) tökéletes kompresszió mellett csak akkor tudna elmozdulni, ha a szelepülék nincs a helyén, vagy nem jól marták ki az új üléket, de ezt nem matatták, ahogy leírta. Érdekes eset, az már biztos...
Keveset írok, néha olvasok, akkor sokat, de mindig élvezettel és örömmel :)
Jó arcok vannak a TDM fórumokban.
Macna Sunrise motoros textildzseki fekete/uv
XL-es méret. Lényegében hibátlan, frissen kimosva. Egy-két helyen látszik pici elszíneződés az uv sárgán. de attól tartok ez elkerülhetetlen ennél a színnél. Jobb képet tudok küldeni bármelyik részéről.