Vásároltam hibakód kiolvasáshoz egy VAG908 nevezetű kábelt. Kínai kábel, de elvileg mindent tud (Dual-K és CAN-t is)... Van hozzá egy szoftver, ami a lemezén van: VAG908_Install_v100.exe
Sajnos a szoftver nem akar elindulni a laptopon, gondolom a Win7 miatt.
A szotvernek használhatom ezt a verzióját (?): VAG908_Install_v150.exe? Ez ugyanaz a szoftver, csak 1.50-es verzió... A kábel driverét nem cserélném le, mert a kábelt látja a gép.
Gondolom a szoftver az nem gond, vagy igen? Hiszen a kábel drivere az eredeti, és ugye a szoftver a driveren keresztül használja a kábelt. Használhatom vele?
Vagy ezeknél a kábeleknél csak a hozzá adott szoftvert szabad használni??? Okozhat kárt a kábelben, vagy az autóban??? Ha nem tudja kezelni a szoftver a kábelt, akkor max nem ismeri fel (gondolom). Azért a szoftver újabb verzióra való cseréje mégsem olyan, mint ha átkötnék valami szálat máshová...
De lesz magyar-kínai verzió is, mint a magyar narancs (kicit sargabb, kicit keserubb, de a mienk!...))))))))
Tehát a magyar melett kínaiul is meg lehetne jeleníteni a cimkéket, feliratokat........:-)))))))Kínaiul szigorúan csak kínai írásjelekkel-))))
És még a klónoknak is mennie kell majd a legújabb verzióval, persze csak kínaiul, és mindezt occon, egy db sok pénz, sok darab kicsi pénz elven....:-))))))))
És mindenki kicsi pénzert sok munka kell végezni.........és mégtöbb ingyen végezni.....
Most már megvette kicci kinai az országot ilyenkor mi van??:)))
Ha kinai a cucc akkor hamisitvány vagy nem??:)))
Betelepednek a gyártók,plusz itt lessz az elosztó nyugat felé,és még Álamkötvényeket vettek lehet,hogy az egéssz álam adóságot fedezik akkor ök diktálnak!!
Diagolnék egy régi audi 80-ast, ABC motorkódos. Nem viszi a VCDS a motort , túl sok kommunikációs hibát ír. Előkotortam egy dos-os laptopot, a Jendt féle progi vígan viszi. Melyik időzítésen kéne és merre állítani? Találkozott már valaki ilyennel?
Adott egy Skoda Octavia MK1, benne egy 1C0 959 799 A komfortmodul,gyárilag nem volt hozzá távirányítós kulcs.
Szeretnék rá tanítani, de sajnos se a kétkulcsos módszerrel, sem kábellel nem akarja. VAGCOMban 46/10 nél beírok 1-et, és a SAVE után semmi. Mivel nem volt gyárilag az autóhoz távos kulcs, lehet, hogy hiányzik a komfortmodulból az adó/vevő rész?
(érdekes, mert eredetileg a VAGban 46/10/01-nél 1-es volt gyárilag.)
Jópár típusú kulccsal próbáltam már, tehát sztem nem az a gond.
Igazad van de engem az zavart meg hogy először nem állításra kell utána meg mégis arra. De a Te verziód is egy lehetőség, és ha így van akkor tényleg vegyen egyet.
Ezt megértem és igazad van, mindenki ott spórol ahol tud. De a fábiásat még mindig nem értem. De abban is igazad van biztos csak nem figyeltél mit írsz.
Az Audim műszerfalában előjött a tipikus gyártói hiba, pixel hibás lett a kijelző. Megkérdeztem, "nevet" már nem mondok, HOZZÁÉRTŐ céget,
akiktől azt a váaszt kaptam, vigyem el az autót, hozzájuk Pestre, és kb 100ezer jó magyar forint lesz a javítás. És hagyjam is ott 1 napra az autót.
1. nem vagyok pesti, nekem már az út is elég sok(k)ba kerül, főleg úgy, hogy hagyjam is ott.
2. az Ebay-en megvettem a kijelzőt, csomagköltséggel együtt 23ezer volt, és a helyi "pákamester" barátom beforrasztotta.
Én magam kivettem a műszerfalat, szétszedtem ahogy a kijelzőhöz kapott leírás megmutatta, majd VCDS segítségével pontosan a helyére raktam a mutatókat:)
És tökéletesen működik!
Így egész pontosan 75 ezer forintot, és még kb 15ezer utiköltséget takarítottam meg.
Akinek ez nem pénz, az adja nekem:)
És ha ez a beirásom bántja bárki szemét, azt is sajnálom:)
Szó szerint a kezedben van minden lehetőség. Persze évjárat függvényében van a műszerfal alatt alkalmazható forrás, de nem biztos, hogy egyszerübb hozzáférni, valamint biztosítékot is igényel.
Srácok valaki segítsen,aki vágja a e-gázpedál és a fojtószelep közötti kapcsolat rendszert.
azt írja a doksi,hogy a 062nél ha nézem élőadatban a négy ablakban a következőt kell nagyjából látnom.
15%. 75%. 15% 7%
az első ablakban a százalék felfelé megy a gázpedál lenyomására
a második ablakban pont ellenkezőleg kellene
a harmadik megint felfelé megy
a negyedik pedig a harmadik fele kb. mindig
megnéztem egy audin,ez tényleg így is működik
nekem mindegyik felfelé dolgozik,de a negyedik is kimegy maxig és nem a harmadik fele
Már én is gondolkoztam kiárusitást csinálok és eliszom addig is zsibbadok és nem idegeskedem mi lessz holnap miböl fizetek számlákat frissitést meg a többit:)))
Senki nem néz gazembernek de egyszeri beállításért vegyen valaki erre alkalmas eszközt az furcsa. Lehet drágább lesz az eszköz mint ha megcsináltatnád a Haudekkal. Ő meg külömben is digit használ ugyhogy a Vag-Tacho-hoz igazán nem sokat tud hozzászólni még ha segíteni akar akkor sem. És össze vissza beszélsz ami még furcsábbá teszi a dolgot.
"
Egyébként nem csalásra kell a dolog, ezt hozzátenném!!! Sem pedig visszaállításra, nem is irnám ki ide különben!"
Akkor most mire is kell?
"Urak, akár hiszitek, akár nem, tényleg csak a SAJÁTOMAT akarom, és fogom is állítani!"
Akkor most minek is akarsz venni? A Te dolgod de én ezt nem értem.
Tényleg ne vedd magadra, nem személyeskedésnek szántam én sem. De ha valóban csak egy alkalomra kell, akkor nem érdemes beruházni. Inkább csináltasd meg valaki olyannal, akinek már sikerült, és vállalja is, hogy egy esetleges probléma esetén nem hátrál ki.
Nem hinném, hogy bárki is tanácsot adna konkrét óravisszaállítás ügyben, főleg hogy rebesgetik már a büntethetőségét, ill. Nem viccből nem reagál rá senki, pedig biztos tudja rá jópár topiklakó a konkrét választ.
Azért mielőtt vennél egy ilyen valamit, érdeklődd meg komoly órajavító cégnél akik már több évtizede csak órákkal, és nem műszereladással foglalkoznak (pl. Haudek Bp. Alig utca), hogy mi a véleményük. Ha tönkremegy az óra nem lesz olcsó a javítás. Hozzáértő (szakemberekből álló), komoly cég nem 10-20 dolláros kínai klónokat használ. Milyen óra van az autódba, mi a baja konkrétan, stb.
Nem akarom elvenni semmitől a kedved, de sajnos hallani nem jól sikerült órabeállításokról.... Egy új óra százezernél is többe kerülhet, és a rátanítás sem ingyenes, mert nem csak egyszerűen kicseréled...
Oh. Koszonom a felvilagositast! :) Akkor mar ertem ezt a reszet. Es honnan lehet K-s programot szerezni, illetve milyen csatolo es progi kell a smarthoz?
Szeretnek par tanacsot kerni toletek kabel/programmal kapcsolatban. Vagy egy VAG-CAN 1.4-es kabelem, ezt ebay-en vettem kinabol, egy golf V 2004 1.4 FSI autohoz. Azt amire kell, kivaloan alkalmas, olvassa es torli a hibakodot, a hozza kapott egyszeru program segitsegevel. Van meg a csaladon belul egy Fabia Praktik 2004 1.9SDI, illetve egy 2001 Smart 800cdi. Nos ezeket viszont nem tudom ezzel a kabellel kiolvasni. Igazabol meg sem nyitja a diagnosztikai csatornat (Target not responsible). Gondolom a kabel problemaja a sikertelenseg, bar azt viszont nem ertem, h a golfot miert olvassa.
Szeretnem a Smartot is jobban megismerni, jobban atlatni a diagnosztikai port adta lehetosegeket (pl szerviz intervallumokat is szeretnek torolni, az elvegzett szerelesek utan, stb). Mit tegyek ennek erdekeben? Milyen szoftvert vagy milyen kabelt vegyek hozza, hol lehet ezt beszerezni, es mennyit kernek egy alkalmas eszkozert?
Ne kísérletezz vele, mert csak horrorr kiadásokba verheted nagad. Vidd el olyanhoz, aki ért hozzá, és ha gond van akkor meg tudja javítani helyben. Kérdezz meg több szerelőt is, ki javít profin órát stb.
Pl. A márkaszervízek tájékoztatást adnak a tulajdonosnak az autó előéletéről, elvégzett szervízek, esetleges javításokról. Sokszor már itt kiderül, hogy az 5-6 éves dízel autó 70-80 ezer km-t mutató órával már a 200 000-es szervízen is rég túl van....
Sokan kezdtek mindenféle műszerekkel "óra szereléssel" (magyarul óravisszaállítással foglalkozni), akik közül nagyon kevesen értenek is az órák javításához. A gond akkor van ha elszáll az óra (aminek az ára 100 ezrekbe is kerülhet, + az autó nem indítható, mert az Immo is az órába van... (szállítás, gar. veztés stb..)) Ilyenkor ezek az emberek általában nem vállalják az okozott kárt. (Vagy mert anyagifedezetük és sokszor tudásuk sincs rá, vagy mert csak azt mondják, hogy Te akartad visszaállítani, szar az órád, nem az én hibám....)
A megrendelő ismer egy tel. számot, és max egy rendszámot, és nem nagyon fog hatósághoz fordulni......
Egy hozzzáértő szerelő pedig az autó állapotából tud következtetni a km-re.
A Fabia 2 (és Roomster)-nél nem írom, hogy kormány állapota, mert 60 ezer után olyan, mintha az autóban többszázezer lenne, főleg ha a tulaj laptopot használ az autóban (munkája miatt pl.)...
Ok: Az olcsó anyagok használata a gyártásnál......
Ezek szerint ugyanaz a fajta "gané" óracsoport van benne, mint az audikba? Megkérdeztem pár céget, akik csak műszerfal javítással foglalkoznak, mind azt mondta, hogy kb 2 perc, és kész a dolog. Persze a technológiát nem kérdeztem meg:)
Egyébként nem csalásra kell a dolog, ezt hozzátenném!!! Sem pedig visszaállításra, nem is irnám ki ide különben!
Ezek érzékeny órák, ha elrontod, akkor az autó sem fog indulni, mert az órában van az IMMO is. Meg egyszerűen rá lehet jönni a Fabiánál, hogy át van írva az óra, így érdemes átgondolni, hogy megéri-e. Ha megjelenik az órán az ERROR felirat, és ott is marad, akkor drága játék lesz.
Van egy egyszerű olcsó KKL-kábelem, amit eddig csak a Skoda Fabiamhoz használtam. Használható ugyanez a kábel VW PASSAT 2006-hoz is? Csak egyszerű hibakódolvasáshoz kellene, régebbi vag-commal használnám.
A világításé a harmadik, csak erre nincsen ráhúzva az izzótartó.
"elég lesz neki a 15A-es biztosíték?"
Az aljzatnak bármi elég, az a kérdés mit akarsz róla működtetni. Ha az 10-12A-nél nem vesz fel többet, akkor elég a 15A-es. A testet bárhová rákötheted a karosszériára, csak fémesen érintkezzen.
Az elektronika egy kicsit átírja a gázpedálút adatait, nem igazán megoldás szerintem. Az inkább chiptuning lehet ami segít a kérdéses dolgon. Eléggé szegénykeverékesre vannak állítva a gyorsítási állapotok az emisszió miatt. Vagy valami hibája is lehet az autónak ha nagyon nagy a késedelem.
Éppen ma csináltam egy hasonlót , az Passat volt . A kárpitot le tudod venni ( ha hátul kurblis az ablak akkor a kárpit levétellel sem kell szenvedned). Keresd meg a motor vezetékeit . Ezután mi ketten csináltuk , az egyikünk tápot adott a vezetékekre , a másikunk püfölte az ajtót kézzel , hogy minnél jobban rezegjen . A harmadik negyedik ütésnél kinyílt a zár .
Kezdőként egy kis segítségre lenne szükségem. Seat Altea XL(2007)tip autóban ha jól feltételezem már elektromos gázpedál van (potméter és semmi bowden). Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet-e változtatni azt a holtidőt míg a pedál lenyomása után a rendszer leköveti a változást és fordulatszámot emel, gyorsít. Hallottam már olyan verziót, hogy egy elektronika kerül beépítésre a pedál és a motorvezérlő közé. Az érdekelne, hogy a vezérlőben van-e beállítási lehetőség, amit a vcds-el be lehet állítani.
Urak! Egy kis segítség kellene, biztos volt már ilyen valakinek...
A Golf 4 esemnek elromlot a jobb hátsó központizár motorja,sajnos pont reteszelve bezárva adta meg magát. A többi ajtó nyilik. Hogy lehet a legkissebb kárral kinyitni az ajtót, mert így bezárva szétszedni sem tudom?
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A központi zár egységem egyik pillanatról a másikra egyszerűen elfelejtette felhúzni az ablakokat bezáráskor. A zárást egy riasztóról kapja, ami komfortzárásra van állítva (20s), mint előtte.
A4 facelift az alany, vákumpumpás központizár vezérlővel.
Megnéztem és ahogy írod csak a helye van meg :( Konkrétan mit lehetne oda belerakni hogy tudjon jelet venni?Amúgy milyen jelet használ az elekrtomos kilométeróra?
Minden jeladót külön kell kiméregetni,kábel köteget letesztelni mert hiába nézed szakadás viszgálatra nem biztos,hogy jó a kábel,azért jobb inkább 21w-os izzóval végig tesztelni!!
Ezért macerás!!
Másikkra válasz a régi 2x2-es csatlakozókat lehetett kivillogtatni,és azoknál elég volt ha az aksit levetted törölte a hiba kódokat!!
Aki ért hozzá kérem segítsen! Adott egy villanyos tdi kettes golfban (az enyémben) ami egy Cordobából származik, amiben ugye tudjuk hogy a kilométeróra meghajtása elektronikusan történik.Kérdés:Használja-e ezt a jelet az ECU valahogy a programvezérlésben,(nem a Tempomatra gondolok ahhoz kéne neki , tudom ) mert konkrétan nekem bowdenes spirál van bent hogy működjön a G2 kilométeróra.Valami biztos nem kerek,mert a hibatárolóban mindig benne van hogy nincs sebességjel.Szal az érdekelne hogy esetleg a sebességjel hiányától bizonyos fordulatszám tartományban rángathat e az autó.EIK!
A VW konszern autóinál van lehetőség kilámpázni megfelelő lábakra égőt téve hibát? Esetleg törölni is a hibakódokat?
Illetve egy kérdés: Vajon A6 '95-nél van lehetőség az ABS programozására?
Nem ég a műszerfalon az ABS lámpa, ABS nem müködik de hibakód olvasásra bal első jeladó hibát ad vissza. Vajon az izzót veheték ki a nepperek az előző tulajnak a műszerfal ABS lámpájából vagy szoftveresen művelték vele?
OBD I-es az európai kocsikba nem lett téve,azt a GM használta az ALDL után,és a 16-lábas ajzatba nem a 7-es a K vonal hanem a 9-es volt!!
Vagy a 2X2-es csati van benne a biztositék táblába,vagy a müszerfalba középen,vagy már a 16-lábas de abba az idöbe elég sok helyre rakta az AUDI két elsö ülés közti könyöklöbe,vagy a müszerfal hamutartó alá,kézifék alá,de van a hátsó hamutartó alatt a középsö könyöklö végébe!!!
Azt hogy ECU-t meg immo-t nem tudok vele nem lenne akkora gond. Hiszen ezekre ritkábban van szükség. De ez OBDII-öt ir a leírásban. Nekem meg 95-ös TDI van. Dízelben ha jól emléxem 2003-tól jöttek az OBDII-esek. Enyém még régi OBDI-s lehet bár még nem kerestem meg rajta a csatit. Ma megnézem...
szaudihoz hasonlóan nekem is 95-ös A6 (C4)-om van. Ehhe zszeretnék vásárolni kábelt programmal. Egyrészt a szervízidőintervallumok kiütéséhez hibakód törléshez olvasáshoz, esetleg ha ECU-t tud irni immot programozni az is jó lenne. Mit ajánlatok?
Amit 409 irt néztem de elég húzosnak találom tehát nem szeretnék közel 40 rugót költeni rá úgy hogy másra nem fogom használni csak a saját kocsimra, mert nem térülne meg. Esetleg valaki nem fejleszt és válna meg a régi ilyen cumójától itt?
Köszi, de tegnap elfelejtettem hozzá irni, (kicsit álmos voltam már) hogy automata cimbeméréssel néztem minden vezérlőt, és sehol nemvolt eltárolt hiba, ezen az ABS hibán kivül. Illetve egy rádió hiba, de más nem. Ezért nemtudtam mit kezdeni ezzel. Mégegyszer köszi, ma küzdök vele tovább.
Jóestét, szeretnék kérni egy kis szakmai segítséget az Uraktól. Én magam is autószerelő volnék, hivatalos VCDS használó vagyok már vagy 6 éve. Eddig csak olvasó voltam, most kérnék egy kis segítséget. Adott egy VW touareg V10 TDI, van egy hiba az ABS vezérlőjében, amit nemtudok értelmezni: 02054_keresztzárás vezérlő J647 013 Kérem a hibatárolót kiolvasni-időszakos. Ezt szeretném értelmezni, ez mi. Előre is köszönöm.
Na megvan a parkolóradaros hiba oka. Nem a kábellel volt gond. az egyik szenzor beszart. Nem is értem hogy hogyan...valszeg a festőnél csinalhattak vele valamit amikor leszedték a spoilert...
17979 - Left Engine Mount Solenoid Valve (N144): Short to Plus P1571 -- 000 -- - - Intermittent Freeze Frame: RPM: 0 /min Torque: 0.0 Nm Speed: 0.0 km/h Load: 0.0 % Voltage: 12.39 V Bin. Bits: 00001100 Bin. Bits: 11000000 (no units): 1.0
16968 - SAE - Cruise Control Vacuum Control Circuit: High P0584 -- 000 -- - - Intermittent Freeze Frame: RPM: 777 /min Torque: 64.0 Nm Speed: 3.0 km/h Load: 0.0 % Voltage: 14.14 V Bin. Bits: 00101110 Torque: 152.0 Nm Bin. Bits: 0 01 1
Az első hiba megoldodott izzitó gyertya cserével, meg amúgy is szórványos hiba volt, de a második hibával az a gond hogy nem találok kapcsolási rajzon sem ilyen(n144) mágnes szelepet.A harmadikat sem nagyon értem hogy mire akar következtetni én a vákum dobozra gondolok ami balodalt van tele csővel.
Bocsi hogy egy kicsit hosszúra sikerült a mondandom :)
Azt takarja,hogy ez a kábel csak egy sima kk/l kábel!
Mert az eredeti az nem kér kódot külön csak telepités után próba mérést!!
És amit felsorol minden funkciót elér!! Gondolom a 409-es programod van meg amibe nincs még a vezérlö egységböl való valós km-er kiolvasás!!Ez egy részlegesen feltört verzio ami csak az alap funkciókat engedi használni!!
Vettem egy USB- VAG-COM kábelt. Működik, látja a kocsit vwtool és VAG-COM szoftverrel is. Eléri a motorvezérlőt stb.
kérdésem az lenne, hogy van-e rá mód, hogy megtudjam a valós km-óra állást a kocsiban, mivel szerintem vissza van tekerve az óra (1995 Audi A6, még a 2x2-es csati van rajta).
2. Klíma vezérlő lett cserélve, hogyan tudom párosítani az autóval?
3. a VAG-COM progi bizonyos menüit nem tudom elérni, mert valami reget kér, van rá módszer hogy elérhető legyen?
4. Mind a két progiban van olyan a motorvezérlőnél, hogy bejelentkezés, ahol kér egy 5jegyű kódot. Az mit takar?
soha nem jártam még itt, de visszaolvasgatva sok okos dolgot találtam. gondoltam leírom a problémámat, hátha erre is van megoldás.
2002es 1.6os audi a4 az alany. Nagyon ritkán volt használva, szép lassan le is merült az akksi, töltögetve lett de a végén csere lett, szal most új van benne. A lényeg, hogy az egyik ilyen akksi kévetel/betétel után nem mutat az óracsoporton semmi. Gyújtáson van olajnyomásvisszajelző, meg töltés, meg mutatja ha nyitva van az ajtó, de összesen ennyi. Ha beinditom, kialszik minden, semmi nem mutat semmit, csak a (P) visszajelző világít. Műszervilágítás sincs.
Egyszer helyrejött magától egy napra, illetve egyszer lehuztuk az óracsoportról a csatit meg vissza, akkor is jó volt egy rövid ideig, de azóta semmi. Vag com-al belenézve a műszerfalba, ezt írta ki:
01314-engine control module 49-00 no communications
van erre valami megoldás? vagy csere? de mit cseréljünk, óracsoportot vagy vezérlőegységet?
így elég rossz vele menni, hogy azt sem tudom mennyivel megyek...és hogy meddig :)
Sokszor az is elég, ha csak megmozgatják a vezetékeket, a héten is csináltam egy 2006-os A8-t, ott is ez volt a baj. Első lépés egy diag, és a hibás kört rajz alapján multival végigmérni.
na az megnyugtató. Mert a komfort modult kicserélték egy bontottra, és tartottam tőle h amiatt van. Aztán a kocsi ment lakatoshoz, ahol a hátső spoilert javították, de esküsznek rá, hogy a szenzorokból nem húzták ki a drótokat.
Esetleg bármi tipp, hogy merre keressem a hibát - a címen kívül ?
Mikor hátramenetbe kapcsolok a szokásos rövid csipogás helyett egy jó hosszút sípol...
Akkor lehetséges hogy hamis a programom. A codingII-ben próbáltam elindítani, de kódot kért nem hozott fel lehetőség listát. Mindegy ezt megettem. Egyébként honnan lehetne működő magyar veziót venni? Köszi
Nem bele való a PD elem! A kézi váltós és az autómata motor között az a különbség.Nincs rendes kiegyenlítő szabályzás alapjáraton. Vedd le a szelepfedelet és ha AL végű van benne akkor azt cseréld ki az eredetire
Van nálam egy 2002-es Passat 1.9PD AVF-es motorkóddal. Motorcsere volt az autóban és egy 1999-es szintén AVF-es motor került bele. A verda autómataváltós.
A hibajelenség: ha "P"-be vagy "N"-ba van a váltó akkor nagyon egyenetlenül jár a motor. Amint "R"-be vagy "D"-be van téve kisimul. Menet közben megy rendesen.
Üdv mesterek! Segítségre vagy tanácsra lenne szükségem.2006 os 2.0 tdi passat részecskeszűrő eldugult. 908 as vag com-mal meg lehet csinálni a részecskeszűrő regenerációt. Ha igen, akkor milyen lépésekben? Előre is köszi
Anyósomnak S40-es Volvo-ja van '96-os 1.8 16V, pár napja világít egy kis autó ikon a műszerfalon, ami egy X-el van áthúzva.
Össze-vissza indul, van amikor elsőre, van amikor harmadikra.
Volt hibakódkiolvasáson Volvo-éknál (sajnos én nem voltam ott), állítólag az olvasótekercs van megfáradva, de kulcsot is akarnak vele cseréltetni, mert szerintük az is rossz.
Reális ez?
Az olvasótekercs az reálisan hangzik, de a kulcs csere nekem lehúzás gyanús.
Illetve megfordult a fejemben az a megoldás is, hogy ki kéne írni az ECU-ból az immo-t.
Kérdés csak az, hogy esetleg valaki innen meg tudja ezt oldani?
Semelyikkel. Ez az interfész nem alkalmas ahhoz az Audihoz. Ez az OBD2/EOBD szabvány szerint készült autókhoz való, olyan meg csak 2001 után készült a benzinmotorosokból.
Van egy 1995-ös Audi A6-osom. Klrtem kölcsön egy ilyen OBD2 interfacet:
Van hozzá egy OBD2-2x2 átalakító is, mert nekem az audin még 2x2 interface van.
Tettem fel több diagnosztikai progit is, de egyszerűen nem jön össze a kapcsolat a kocsival. És nem csak az enyémmel, hanem próbáltam egy 2000-es A3-on is.
A Scanmaster Elm progi(meg a többi is) szépen felismeri az interfacet, de utána azt irja ki, hogy ECU Connection Fault.
Próbáltam sebességbeállítás változtatást, de mindíg ugyan az.
Valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a probléma?!
Sürgős lenne, mert csak kölcsön van nálam az interface.
Ha valaki tud segíteni, azt előre is megköszönöm!!!
Nem én rosszalkodom,hanem elözöleg is félre kezeltek és úgy adtak ki a kórházbol,most csak az jött tovább nem kivánom senkinek ami ott volt,a nagy Korányi már csak a nevéböl él!!!
De egyszer leirom ha rajtuk mulot volna akkor ott döglök meg ha nem vagyok elég erélyes és nem üvöltök az orvosal a folyosón:(((
Van egy VW Polo 1.2 16V AZQ motorkódos 2003-as 41.519km-t futott autó.
Check lámpa világított az autóban, hibakód olvasásnál (V.A.G. 1552) a következő két hiba volt kiolvasható:
16514 P0130 (SP)
16556 P0172
Hibakód törlés után, tegnap műszakira vittem az autót, ahol a zöldkártya mérésnél a CO fordulaton folyamatosan elszáll. Ott nem mutatott az OBD semmi hibát. Ma megnézve újra a hibatárolót, a 16514 P0130 (SP) hiba volt benne a hibatárolóba de maga a kontroll lámpa nem világított.
Nem lehet valamelyik mikrokapcsoló KH-s? Statikusan méregetve jó, de váltáskor prellezik párat és ad hamis impulzust. ( Nem lehet a kapcsolókat egyesével lehúzogatni és úgy tesztelni? ) A vezérlő biztosan jó?
Octavia I Kulccsal és távirányítóval nyitáskor azonnal visszazár. Első nyomásra csak kattan mind az 5 zár, de nem nyit, második nyomásra nyit, de azonnal vissza is zár. Ha a záráródás közben jó ütemben ismét megnyomom a nyitó gombot, akkor nyitva marad.
Microkapcsolók jók, mind az 5 ajtóra világít a nyitott ajtó piktogram, a 4 utastérajtóra világít a belsővilágítás. Vezetékszakadás nincs. Villanyablakos, tehát az ajtóvezérlőkön keresztül kommunikál a komfort modullal.
segitséget szeretnék kérni arra a problémámra,hogy új laptopra lett telepítve a vag és az interfészt com8-ra teszi, és a vag pedig csak 1-4ig ajánlja fel a választást, .
hogyan lehetne ezt a technikai problémát orvosolni??
Ugyerted, hogy nem villanyszervos a kocsim, es ezert nem fogom tudni beallitani, valoszinuleg a leirasom nem erre a kocsira vonatkozik, es/vagy beneztem valamit?
Mert akkor koszonom a segitsegedet es a tajekoztatast!
+01 - Bremsbelagverschleißanzeige aktiv +02 - Sicherheitsgurtwarnanzeige aktiv +04 - Wischwasserstandswarnanzeige aktiv +08 - Kontrolleuchte für Lampenausfall +16 - Kontrolleuchte für Türen auf
Jó estét Urak! Audi a4 2005-ös 2.0 T. Az autó a benne hagyott indítókulcsot magára zárja. Ha kiveszem a kulcsot akkor nem zárja be. Hogyan kellene kikapcsoljam ezt a funkciót, hogy ne zárja be magát?
Kerdesemre a valaszokat sikerult kitalalnom magam, egy kivetelevel.
Meresi egysegeket az orszag megvaltoztatasaval lehet elerni.
A figyelmezteto jelzeseket is ki lehet kapcsolni (bar hiaba van offon nekem, ugyanugy jelez a biztonsagi ov:( ).
Ami tovabbra is erdekelne, hogy
-- van mod aktivalni a kulcsrol valo ablakok le es fel emeleset? 2003-as Superb.
- van kod leirasom a kormanyrasegites beallitasahoz, meg se enged be a menube, miert?
Megnéztem, triviális hiba volt :-) Az árnyékolásban megy egy fekete vezeték, ami az árnyékolást testre köti. Ez kilógott az árnyék alól, és összeérhetett a lambda jellel. Tegnap este összekötöttem rendesen (szigszalaggal szigeteltem egyelőre, és alufóliával árnyékoltam). Ha ma estig nem ad hibakódot, és nem csíp az autó (ajtó élek csíptek, mintha elektrosztatikusan feltöltődtek volna), akkor szerintem rendben lesz. Köszönöm mégeygszer a segítséget!
Azért azt a vezetékszakaszt ki kéne bontani és helyrerakni, mert attól, hogy kiszárítottad, még a vezetékek szigetelése nem javult meg. Egy nagyobb pocsolya és megint baj lesz.
Igen ,próbáltam, de nem engedte a 00778 dtc miatt.Innentől zavarodtam bele.Az előzmény;motormosott autó hazamegy ,másnap indul ,megáll,indul megáll. Ekkor hivtak hogy segitsek .Diag : folytó valószinűtlen jel.Folytó csere ,ugyanaz . Folytó szétkap ; tiszta száraz ,innét a vezetékelés lett a gyanús. Akksi ki ,kerestük a beázott csatikat vezetékeket, A motor -hütő közt a mélyebb ponton vizes a kőteg ,szétbont, kiszárit levegővel, a lámpa alatt két csati kiszárít , összerak ,motor indul tök jó .Viszont a kis sárga kormány nem alszik el, kigyúl pirosan, átvált sárgára és ugy marad,emlitett hibakód nem törölhető,több daggal sem . És nincs rásegítés.Na de ...az öröm meglett, magyarázatot nem tudok adni, de jó lett.Egyszerűen összeraktuk az egészet ,amit adddig bontottunk , a tulajt megkértük hogy menjen vele ugy hogy jobbra-balra kopp a kormány kanyarban , és láss csodát ,az első sasszé után helyre állt minden,nincs tárolt hiba!
Sziasztok ! 2004 -es golf ötös ,elektromos kormányrásegitéssel, kormányszögjeladó hibát ad,s nem lehet törölni ,állandóra irja.Merre keressem ezt a szenzort?
A légrugós áhatosom szintszabályozásával, vagy annak vezérlésével vannak igen komoly gondjaim. Menetközben teljesen leültette az autót és a műszeren kigyulladt a szintszabályzó ikon. Amint levettem gyujtásról magától beállt a helyes szintre. "Megdugtuk" és hibaként a következőket írta ki: 1 hiba, 0578, szabályzási határ átlépés felfelé.
Tud valaki segíteni, hogy mit jelenthet ez? A szintszabályzó szenzort, ami a hátsó hídon van más leelenőriztük, az jó.
A szonda jelvezetéke felakad tápfeszre időnként. Nézd meg, hogy a madzag nem ér-e hozzá valahol más kábelekhez ahol ki van dörzsölődve esetleg a fűtőfeszültség kerül a jelvezetékre belső széthullás miatt vagy a már említett kidörzsölődés esetleg csatlakozó hiba miatt, ha nem ezek akkor az ECU lenne nekem gyanús.
Sokat segít nekem a VAG-COM, általában értem is a hibakódokat, de ehhez most kevés vagyok (addig OK, hogy lambda hiba, de pontosan mit takarhat?). Le tudja nekem fordítani valaki? Az autó Felicia 1.6 (VWIII blokkos, AEE motorkód) 2000-es évjárat. Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat.
Hibakód részletei:
VAG-COM Version: Release 311.2-N
Control Module Part Number: 032 906 030 AJ Component and/or Version: MARELLI 1AV F013 Software Coding: Work Shop Code: 1 Fault Found: 00525 - Oxygen Sensor (G39) 28-10 - Short to B+ - Intermittent
Ha a gyári bandázsolás alatt van a kábel, van hogy nincs bekötve az ecuba?! (Ha igy is lehet akkor ezt nem tudtam, kibontom az ecut megnézem!) Ezt a component sort nem értem... Az élőadatnál az egyik sorban? Most nincs itt az autó hogy kiszaladjak, holnap jön vissza, addig gyűjteném az infókat hogy mire menjek rá! Köszi =)
Most hallottam, hogy van olyan OBD2 csatlakozású kütyü, ami bluetooth-on keresztül kommunikál az okostelefonokkal és ki lehet tenni a telóra a különböző paramétereket. Pl. sebesség, turbónyomás, stb. Tud valaki erről többet?
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni tempomat ügyben, mégpedig afn 1.9tdi passsat '98-as. Karnál előkészítve a csatlakozó, csak bele kellett pattintani a karba, motorba 11463 beüt, és élő adatoknál a 6-os csatornát nézve nincs változás gra-ban ha bármit megnyomok a karon (féklámpa kapcsolót pl látja)... ez mitől lehet? mit hiányol még? nem teljes lenne a karnál az előkészítés? 4 láb van belekötve a csatiba! Remélem tud nekem valaki segíteni. Köszi mindenkinek =)
Küzdök egy 2009-es Passattal. ABS hiba van nála. Állandóan visszadja, hogy féknyomás szenzor valószínütlen jel (az első tengelyen). Élő adatokban 180 bar-on ki volt akadva az érték. A hidraulikus rész ki lett cserélve az elektronika maradt a régi. Élő adatokban most már llátszik rendesen a nyomás, ha rálépek a fékre, viszont a hibakód továbbra is bent van. Hiába törlöm ki pár másodperc után visszajön.
Doni: Ebben az óracsoportban: 6L0 920 802 belehet kapcsolni a tempomat visszajelzést VCDS-sel? Működik minden, csak a zöld ikon nem világít. A piktogram rajtavan az előlapon, de van mögötte LED is? A vas egy 2006-os Cordoba, BKY.
Annyi a bibi hogy a q.va müszerfal ordit a válto hiánya miatt.
Annyit kideritettem , hogy a Ford-ba : 7M5 920 800 cikszámu müszerfal kell és ebben 840 J végü van.
Amugy meg tulspiláztam a dolgot mert az ügyfél amikor közöltem vele miért kések azt mondta a tempomat nem érdekli mert adja le kereskedésbe és annyi a kérés ne gyujtsa a Milt.
Mondtam, hogy adok ingyen is.Csak nem tudom eljuttatni---nem jön valaki ismerősöd Rábaringre vasárnap--oda elviszem---vagy majd ha megyek átt győrbe feladom postán. Beszélek este a haverral-és kérek tőle, hagytam nála 2 garnitúa használtat.
müszerfal(17)>>07>>>00001 <<<<< itt a legutolso szám a lényeg
1 (manuális és 5 fok.aut.)
3 ( 4 fok.aut.)
Ha van parkolorendszer akkor
76>>>07>>>>00000<<<<< a 2. szám 0 manuális 1 automata
Ha van can
19>>07>>>00006<<<<<<< ha van ABS és Airbag(6) ha nincs airbag akkor csak (2)
Remélem nem hagytam ki semmit.
Nem vagyok benne igy biztos de ugy emlékszem hogy a motorvezérlöben is át kell állitani a manuális váltora.Ha bemész a motorvezérlöbe akkor irja ugyis MG vagy AG rögtön a bejelentkezö képernyön(08)
Nemsokára hazamegyek egy kis szabira. majd felhivlak.
meg tudnád mondani, hogy ezt hogyan/honnan látni? Mondjuk maradjunk ennél, az AFH-s Polo-nál. Itt mit kellene látnom az 1-es mérőcsoportban? ((( halkan jegyzem meg, hogy nekem nem vagcom -om van, tehát nekem nincsenek .lbl file-jaim, amiből esetleg látnék valamit ))) Előre is köszi.
Adott egy Ford Galaxi ami a Sharan-al egyezne elvileg szoftver ügyileg.
Az autot automata váltposrol átépitették manuálisra.
A motorvezérlő szoft kodja elvileg és gyakorlatilag megegyezett az előző válto szoft. kodjával és igy nem is hiányolja a váltot de a müszerfal az igen.
Az opnorg szerint kikeresett szoft kod és a müszerfal kodja azonos : 28121.
Mégis keresi a müszerfal a váltot.
Ennek gondolom a következménye hogy nem müködik a tempomat , hiába ki van épitve a sebességjelado és a kuplungpedál kapcsolo is.
Nem utolso sorban az ABS is át lett kodolva mivel az is visitozott a válto hiánya miatt.
Ez ügyben szetnék segitséget kérni . Akár iránymutatás vagy egy jo szoft kod.
múltkori probléma megoldódott (Golf, AHW, TBA-t nem lehetett lefuttatni, előző sikertelen TBA kísérlet után). Egy órás akkusaru levétel nem segített, de aztán levettem egy egész éjszakára és akkor szerencsére elfelejtette.
Ma viszont mennyit szívtam egy másik autón, szintén TBA-val. VW Polo, AFH. Mindenhol azt írják, hogy a TBA = 04-Basic setting és utána 098, esetleg 060. Hát egy frászt! Itt a 098 helyett a 001-n van az alapbeállítás... Most minden frankó.
A másik meg az, hogy hozzák a népek a kocsikat, hogy rángat, meg szarul megy, sokat fogyaszt, aztán mi meg találjuk ki, hogy mi a baja. Persze semmi, csak betankolta valami szarral.
A megoldást az jelentette, hogy "jó benzin kellett bele. A külföldi kutakon sok féle benzin van (ukrán), meg kellett keresni azt a kutat ahol megvan az oktánszám. Ja és nem szereti ha változik a benzin minősége! Hozzáteszem, hogy néha a magyar kutakot is elég silány minőségű üzemanyag kerül forgalomba.
Milyen olajat használsz fix (15e km) intervallumos benzines motorokhoz? konkrétan az AZD motorba mivel tölthetek utána, ha ugyanolyannal szeretném? Kezd a minimumhoz közelíteni, de még kb 4e km-em van a köv. szervízig.
Szivattok :-) Annyit nézegettem már, hogy a szakállam is kinőtt. Az elektromos csatlakozó felőli oldalt? Dehát az gyárilag van "lehegesztve", csak előre jön ki, nem?
Hogyan? Akárhogy néztem, órákon keresztül, csak az derült ki számomra, hogy a nagy fogaskerék kiszedése nélkül a motor sem jön ki. A nagyfogaskerék meg a hegesztett tengely miatt nem...
Hááát, ez az előző hsz-edből nemigen derült ki. De ha így tudod, hogy a benne lévő motor a szar, azt ki lehet bányászni anélkül, hogy bántani kéne a tengely hegesztését. Egy párat sikerült már meggyógyítani.
Igen, pont erről van szó. Köszi a linket. Bár a visszaépítésről nem ír. Megaztán amíg nincs cseredarab, addig nem mertem szétrobbantani a régit, de azonnal megteszem, amint meglesz a másik :-)
Köszi a választ. Az világos, hogy kell rá másik szelep, de annak is megvan a hibakódja (output open) és azt lehet törölni. Ezt meg nem :-( És ez nyugtalanít. Mert mi van, ha megveszem rá a másik szelepet és nem tudok alapbeállítást végezni rajta?
Amúgy egy nagy rohadék ez a pillangószelep... Szétszedtem, hátha javítható. Valami bágátell érintkezési hibája van, kocogtatásra és a motor fogaskerekének megemelésére megindul, addig süket. De a motort nem lehet kiszedni, mert előtte van egy nagy fogaskerék. Azt meg nem lehet leszedni, mert előtte van egy fogasív. Azt meg nem lehet leszedni, mert lézerrel rá van hegesztve a tengelyre egy ilyen baz. Szóval f***kivan vele. Meg Jürgennel is...
került hozzám egy Golf 4 (1.4 16V, AHW), valószínűleg úgy próbáltak rajta TBA-t csinálni, hogy előtte nem töröltek hibakódot. Most az ECU-ban 01087 van (Basic setting not performed) és nem is lehet belőle kitörölni. Az új TBA persze nem fut le. Szerintetek mit lehet vele kezdeni? Akkusaru le már volt, nem segített. Előre is köszi.
Kint vannak már a 10.6.1es verziójú klónok is amik mennek rendesen.
A 8.05az jó volt és eddig az új klónról sem hallani panaszt.
de kell venni egy eredetit és nincs többé gond.
Haver is elvitte a laptopját formáztatni. Srác megcsinálta majd rádugta az Ő eredeti kábeljét próba gyanánt.
Minden működik szépen. Haver hazavitte rászúrta a sajátját a klónt és másnap csörgött a telefonom, hogy mi lehet a baja a kábelének. Mikor világosan a fülébe rágtam, hogy tilos egy gyárit rászúrni vagy frissíteni a gépén a szoftot ha egy klónt vett. Most kidobhatja a nagynehezen szerzett kábeljét vagyis viheti javítatani.
És nem is vette olcsóért ráadásul. 2 kábel áráért kapott volna egy új eredetit.
Hiába mondtam neki, hogy eredetit vegyen-hisz minden nap használja. Most asszem megjavíttatom neki azt eladja és vesz egy eredetit.
eredeti az eredeti-nem kell rettegni, ha meg elromlik van kihez fordulni--a klónnál nem biztos, hogy megtalálja az ember a készítőt.
vettem egy vag-can commander 1.4 kábelt. Első pillanaokban még ment is, sőt az első 2 nap. 2066-os passat és 2005 jetta volt az alany. Rendben szuperáltak.
Azonban feltettem a gépre a vag908 progit. Azóta nem megy a can-commander. Sőt, a start menü/vezérlőpult/eszközkezelők ből eltűnt a com port lehetőség. Mintha nem is lenne. A programom sem emgy azóta. A gépet formáztam de semmi javulás.
Tud valaki tanácsot adni, hogy mitévő legyek? Pl. hogy tudom megoldani, hogy a gép ismét com portként lássa az usb kábelemet, ahogyan ez volt előtte.
Például mentünk vele 30km-t végig tempomat 104km/h vak végig 87-88-89-88-87 fokos volt a víz , vissza fele ugyan ugy 104km/h tempomat el kezdett melegedni 91-92-93-94 egészen fel ment 98 fokig és mély hangja volt leálltam alapjáraton is öblös mély hangja volt le állítottam és elindultam jó volt 2 km-ig utána megint mély hang és elkezdett melegedni .
Nekem TDI-im van csak akarok vennni egy külföldi papírost és találtam egy SDI-t ami megfelelne és azért kérdeztem ha idővel beépítésre kerülne a motor megoldható-e.
Vagy ne foglalkozzak vele nézzek inkább olyat amilyen az én autómba van?
Ezt most komolyan kérdezted??? :-) De ha nem tudod szívesen segítek :-) A visszavezető cső levakol, utána az autó elmegy a Zrínyi utcába, és a csippes ember kiírja a programból... :-)
Profi diagost keresek audi a6 hibafeltárására! SZolnok megye karcag+100km körzetben,vagy esetleg heves megye! MERT a környékemen csak lehuzós találgatós pancserok vannak.....
A BT kommunikáció kényelmes, de nem olyan megbízható, mint a vezetékes. Arról nem is beszélve, ha az autóba felejted az BT-os interfészt, akkor vehetsz egy új műszert. (feltéve, ha nem adják vissza) Sok gyártó az javasolja, hogy bizonyos dlgokat csak vezetékes kapcsolattal végezzünk el. Persze az esetek többségében nincs gond vele. Próbaúton érdemes a söfőr mögé beülni, ha a vezeték keresztezné a pedálokat, igy az ülés egyik oldalán el lehet vinni a kábelt.
A vas-vagcom vitához még annyit, hogy pl. az Actiával, ABRITUSsal (az Abritust csak türelmes, erős idegzetűeknek ajánlom, a gyártó supporthoz való hozzáálása miatt) is meg lehet azokat csinálni amiket a vassal vagy vagcommal, ha az ember ismeri a vag eljárásokat. A vezetett hibakód nem rossz dolog, de a vagcomban vannak a cimkék, leírások (illesztésnél lenyíló ablak, buborékok stb.) és ezekkel meg lehet csinálni ugyan azokat. A vagcom nem tud online dolgokat( pl rádió kód kérés online, online vezérlő frissítés stb., mert nem passthru képes), de a vassal (csak amelyik passthru képes) is csak akkor lehet ilyeneket csinálni, ha van online hozzáférésünk. (egyszeri regisztráció szükséges (fizetős kb 25-30 ezer Ft), ennek elbírálása alapján ka az ember vevőkódot, és ezután kell vásárolni hozzáférést. A védelmi rendszehez való hozzáférést nem köteles kiadni a gyártó, ha ki is adja nagyon szígorú feltételeknek kell megfelelni, és nagy a felelősség!
(A kínai vassal ne is próbáljunk ilyet kérni, mert saját magunkat fogjuk lebuktatni)
Azt nem árt tudni hogy az online tartalmak árai nem olcsók, egy vezérlőfrissítés akár 100 eur felett is lehet, és a kommunikációnak, valamint a hardvereknek stabilaknak kell lennie.
( És nem 2-3 perc alatt frissül egy vezérlő.....)
Tehát, ha az ár-érték arányt nézzük, a vagcom sokkal jobb, de ez nem jelenti azt, hogy a VAS rossz műszer, sőt....
De a VAS éves online hozzáférése nem olcsó dolog. 30-40 ezer/hó. A vcds-sel meg lehet csinálni a FAP szűrő regenerálását, de sajnos sokan nem tudják, hogy csak 68g-alatt. (elvileg a vas-nál is ez van) E felett cserélni kell a részecskeszűrőt. A vas is nagyon jó műszer, de a vagcom árának sokszorosába kerül, és az online hozzáférés sem olcsó. Én ilyen megközelítésből nézem a dolgokat. Nem gondolom, hogy neked kínaid lenne, de a piacon a kínaiakat úgy hirdetik, mintha az lenne a legjobb. A kinai VAS5054A ára kínában 100 dollár körül van, az itthoni ár nagyrésze a rizikót (elveszik, vagy sem) és a postaköltséget (80 ud kb. tartalmazza). De az közélébe sem ér sem a vagcomnak, sem az eredeti vasnak. Én erre gondoltam. Sokan hívnak, hogy elromlott a kínai klón VAS, hol javítható, nem tudja elérni az eladót stb. Ha valaki nem kevés pénzért és haszonnal árul valamit, akkor legalább vállalja a felelősséget, ha elromlik, akkor intézze el a vevőnek a javítást stb. A 100 ezer Ft itthon, főleg vidéken nem kevés pénz... Sok ilyen esetről hallottam sajnos. És arról nem is beszélek, amikor valaki elhiszi, hogy gyárit vett, és egy ellenőrzésnél döbben rá, hogy hamis, és még az elkobzás mellett jól meg is büntetik...
(pl. Esztergom és környéke, Tata és környéke, Szekszárd és környéke területeken fordult elő ilyen eset)
Ebben azért nem értek egyet veled!Hogy a tudás kb ugyanaz hát azt is megkérdőjelezném,mondjuk azt inkább ,hogy a VCDS-es egy nagyon kiforrott mindennapi használatra alkalmas diagnosztikai eszköz mindaddig a VAS egy akkora segítséget nyújtó műszer amivel olyan hibákra derítesz fényt amikre a hibakiolvasás alkalmával nem is gondolnál+minden kódolásnál rávezet a helyes kódra egy pillanat alatt ( pl vezetett hibakeresés, méréstechnika stb ,ez mintha hiányozna a VCDS-ből!) Egy pár hozzászólással ezelőtt a kolléga nem tudott egy részecskeszűrő cserét elvégezni mert a VCDS-nem tudja! Ma 1 ugyan ilyen problémát a VAS-al 5 perc alatt tudtam le! Minden nap használom mindkettőt és egyik sem kínai klón!
Az original kb. ugyan azt tudja, de ha van az original VAS-hoz online hozzáférés (pl. szervízek, de függetlenek is vehetnek már hozzá) akkor online tudsz kódolni pl. rádiót, navit stb. Egy ilyen ára forintban milliós nagyságrendű. A kínai vasról pedig már előttem egy hozzászoló leírta a dolgokat.... Ha egy kínai klón vasat találnak ellenőrzés során, tuti a horror büntetés.
(egy klón vagcom, és opcom, tört autodataval Esztergom térségében 1,2 millió Ft-ot "ért".
1 EUR jelenleg cca 265-270 Ft. Annyiból már Szlovákiában is visszaadnak sok helyen...:-)))))
Meg sok korlátot is le lehet gyárta(t)ni belőle....:-)))))
Sziasztok! Olyan gondom adódot a gépel (audi a6 2,5tdi v6) ha megondolja magát,föleg hideginditáskor,hogy nem reagál a gázpedálra! Csak alapjárat van,és pár másodperc mulva nehezen reagál! Ezen azt értem hogy ha tövig nyomom a gázt,akkor is vagy 3mp mire kipörög max4200 re,és vagy 3mp mire viszaáll alapjáratra! Nagyon kopog,és egyátalán nem gyorsul! Mi lehet a gond? Én adagolóra tippelek. Szerintetek?
Jó, és gyors a supportjuk! Jocó is tudja:-)))) Meg én is....:-))))) Szerencsére nem velem történt, mert nekem még nem küldték el a legújabb frissítést.... (Jó és gyors support)
Sziasztok! Elovastam a javitási utmutatót erre a motorra és egy szó sincs róla benne regenerálásról,csak cseréről.A csere után azt irja ,hogy használd a VAS 5051 vagy 5054-es müszert az újrainditáshoz. Hogyan tudom beállitani VCDS-sel ,hogy új részecskeszürő van beszerelve(ahogy schumi 1974 irta)?
Srácok-ezek a hibakódok egy 2002es BCB 105 lovas 1.6os benzin golf 4en, és nem indul a kocsi. Állítólag már 1 ideje raplizott hogy nem mindíg indult be.
Van valami konkrét megoldás vagy nézzük átt az összes vezetéket-csatlakozót korróziót esetleg rossz érintkezést keresve?
Kocsit még nem láttam-állítólag 1x csak nem indul.
Ezek voltak a hibatárolóba. Ebből 4 rögtön megoldható ha megvan a hiba forrása a 17833 meg egy külön hiba lesz úgy néz ki.
Valakinek ötlete?
U.i. A múltkori map gondal kapcsolatban úgy néz ki, hogy a vezérlő nem támogatta azt az eeprom és fles fájlt amit én szerettem volna--lecserélve megoldódott a probléma a TDI ecu esetében. Vagyis a gyáriját kapta vissza csak ki kellett lőni az immót.
SDI ecuval még nem megy-valamit átt kell építeni a vezérlőben-pár alkatrészt asszem ellenállást cserélni kell-úgy mondta a haver. Ezt én nem látom átt, majd megoldja úgy néz ki.
Köszi a választ. "Azt nem tudom ,hogy a VCDS erre alkalmas-e mert én csak szervíz nullázásra használom ,mert közel sem tud annyit mint a VAS (nem is annyiba kerül :-)"
Én is jártam már így 3.0 tdi-vel sokszor ,nekem VAS műszerem is van és hiába regeneráltam le akkor is azt írta,hogy telítődőt a szűrő. Egy tanfolyamon mondták,hogy ezt a motorvezérlő kreálja és nem valós a hiba! Mégpedig azért hogy ki kelljen cserélni a DPF-et! Én ezt úgy szoktam megoldani,hogy beírom neki azt,hogy újat raktam be (persze ez nem igaz marad a régi)és láss csodát eltűnik a hibakód és megy az autó.
Azt nem tudom ,hogy a VCDS erre alkalmas-e mert én csak szervíz nullázásra használom ,mert közel sem tud annyit mint a VAS (nem is annyiba kerül :-)
A motorvezérlő elfogadja a 10016 logint,de nem történik semmi.Akkor ezért nem indul a regenerálás. Megtudhatom az erre vonatkozó loginkódot? Előre is köszönöm.
Üdv mindenkinek! Igaz-e az,hogy a VCDS nem tud részecskeszürő vészregenerálást csinálni csak "sima" regenerálást?
Mert belefutottam egy Audi A8 06'-os 3.0TDI-be amiit nem tudok regenerálni. Hibakódok: Péntek,01,Április,2011,17:10:35:03525 Verzió: VCDS-HGJ HGJ 10.6.1 Adat verzió: 20110226
Készenlét: 1 1 0 0 0 Erről tudni kell,hogy az autóban 46000km-t ment olajcsere nélkül. A szivócsőcsappantyuban a a fogaskerék le volt rágva ,nem működött.Ezt kapott gyári újat.3 hónapig jártak városban rossz csappantyuval. A segédanyagokban leirtakat betartva nem tudom regenerálni.(kivéve a váltóbak hibát).A koromtömeg 57-es értéken áll Beszéltem egy Audi szervizben dolgozó ismerőssel aki az mondta,hogy a VCDS erre nem képes csak a VAS5051-5054.
Feliciám nem immós. Van egy motorvezérlőm, ami viszont az. Szeretném azt használni, de pár fordult után leáll és utána nem indul. Az eredetit vissza téve monden megy. Kérdésem: lehetséges-e az immós vezérlőből kikapcsolni a funkciót. Megvan hozzá a kulcsa is, de mert az én kocsim nem immós, nincs benne olvasó sem. Va valamilyen lehetőség kiiktatni ezt a funkciót a vezérlőben? Tartaléknak tenném el, ha használhatóvá lehetne tenni.
Én a bal küszöbnél vinném hátra a vezetéket a biztosítéktáblától, ha már az eredeti kábelköteg is ott megy, meg szerintem lényegesen egyszerűbb is lenne mint középen bontani. Biztosítékot akkorát, amit a vezeték keresztmetszete is megenged, meg kérdés, mennyire akarod megterhelni. 15A valószínűleg megfelelő lenne.
Az egyik ügyfél ma telefonált,hogy nem tudják mi baja van az autójának mert az autója(VW Touran 2.0TDI 04') minden ok nélkül 50-60C -os motorhőnél megemeli a motorfordulatot és bekapcsol a hütőventillátor. A szervizben most cseréltek 100 ezer ft-ért hütőventillátorokat(eddig magától néha addig mentek mig le nem meritette az akkumulátort). Visszavitte de nem tudják mi van vele.Akkumlátort és generátort akarnak vele cseréltetni. Találkozott már valaki ilyen vagy hasonló hibával?
Segítséget szeretnék ismét. A klímámba van egy hibakód miszerint a friss levegő érzékelő rossz. (Audi a4 b5, 2000évj. 1,9 tdi ahu) Tud nekem ehhez valaki cikkszámot mondani. Sehol se találom. Annyit tudok h elméletileg a pollenszűrő környéként van.
Nézd átt az összes vákumcsövet esetleg cseréld is le rögtön ha még nem volt-nem mindíg látni rajtuk a hibát.
Meg nézd meg, hogy a labda tartja e a vákumot-nem e ragad meg-nem e potyog belőle rozsda kis lyukon kersztül. Ha ezek jók akkor kérjél kölcsön egy N75öt haver kocsijáról egy két próbakör erejéig. Ha ekkor is minden változatlan akkor tényleg szétt lehet szedni a turbót és kipucolni.-de ez az utolsó aminek nekiállnék.
Előbb ki kell zárni a többi tényezőt-egyszerűbb mint rögtön turbó pucolni.
Legnagyobb valószínűséggel az N75 szivat-vagy vákumcső szerintem.
Kiderült, hogy az autó nem csippes és a turbó geometriánál a lapátokon van egy enyhe kormozódás de maga a szerkezet könnyen és lazán jár végállástól végállásig. Viszont az a szelep ami a vákuumot szabályozza, már volt cserélve. Lehet, hogy nem eredetire és megint az a baja.
- nem tudhatod, hogy melyik funkciója lesz jó, melyik nem - vásárlás előtt nem tudsz mindent kipróbálni rajta
- ha valami nem megy azzal a sw-rel, hiába lenne az újabb verzióban javítás, azzal a kábellel az újabb sw-eket nem használhatod, tehát idővel majd a kábel "elavul", és vehetsz másikat
- ha véletlenül megpróbálod újabb sw-rel, igen jó eséllyel megy a kukába a kábeled
Szeretnék vásárloni egy VAG-COM 10.6.2-t, a vaterán.
Gondolom azok ennyi pénzért nem eredetiek ezért nem lehet őket frissíteni.
Azt szeretném megkérdezni milyen hátránya van még ezeknek és hogy ezzel minden adatot ki tudok olvasni illetve beállítani pl: alapbeállítés,élőadat stb. egy Skoda Felicán is??
Tudtommal nem csippes, és a turbó is le volt róla szedve és kitakarítva, nem én csináltam de állítólag könnyen és lazán jár a geometria is. Majd megnézzük ismét. Más ötlet?
Ha csippes, akkor túl sok nyomás miatt tilt ( szar a program) ha nem csippes, akkor a geometria van lekormolódva, ezért túltölt és letilt. Ha az utóbbi akkor turbó leszedés, kitakarítás, egy darabig jó lehet, de meg kéne keresni a kormolódás okát...
Lenne egy problémám és mivel nem sok tapasztalatom van ilyen téren ezért, gondoltam megkérdezlek benneteket, hátha valamilyen gyakran előforduló és egyszerűen orvosolható hibáról van szó.
Tehát adott egy Passat (3B kasznikódú) automata váltós 1,9 TDI (115 lovas)
Olyan hibát produkál, hogy ha jobban kihúzatjuk és nagyobb fordulaton dolgozik a motor akkor egyszer csak elmegy az erő és alig akar menni. Leállítás és újraindítás után megint megjavul ez első kövér gázig.
Kiolvastam a hibakódokat és azt találtam, hogy a töltő nyomás kontroll hibát adott, pozitív eltérésre. (sajnos, hülye fejjel kitöröltem, illetve nem mentettem el a kódot)
Ezután elkezdtem figyelni a turbó nyomást és tényleg elég magasra felszökött (2600~2800mbar) azután hirtelen leesik ~1100mbar környékére és ott is marad.
Tehát, tapasztaltatok már ilyesmit? Mi lehet a bajság, miért szalad meg a turbónyomás?
Sziasztok! Van egy nem Can-Buszos autóm! Windows Xp alatt usb-s kábellal és Vag 4.09-el tökéletesen tudtam használni amire nekem kellett. Tudom hogy nem a legújabb, meg nem is nagyon értek hozzá de a hibakódok kiolvasására jó volt nekem. A laptopom tönkrement, vettem egy újat, de ezen csak win7 fut. Ezen egyszerűen leáll a vag. Esetleg valakinek van valami ötlete? Újabb vag? (kerestem, de nem találtam...) Ha már volt ez valakinek problémája, elnézést olvasgattam de nem találtam. Előre is köszönöm a segítséget! Üdv!
Én egy Off 206-os pegóval jártam hasonlóképpen, testzárlatos üléfűtés néha kivert egy biztit, ami közös volt a COM2000 fix + -ával, és emiatt nem indult be. Gyárilag ilyen ügyesen tudták megoldani.
De nálam a prímet egy E46-os BMW viszi, amit azzal hoztak be, hogy állandóan megy a tükörfűtése. Bogarászom a karosszéria, a világításmodult, semmi. A jobbos tükötől visszavezetve közvetlenül a biztitáblába ment a vezeték és egy biztin keresztül kapta a 15-öt. Télen-nyáron fűt. Okosak.
Az eném is meghalt , mármint az eredeti kábel és m-re vettem szilikonos szigetelésüt amit szépen tart az eredeti tötésgátlo , a dugot is szerelhetőt vettem.
Segítsetek hol tudnék venni a kábelemhez usb drótot, de a törésgátlóval együtt. Legalább ilyen minőségű kellene, mint amilyen az eredeti. Teljesen meghalt az eredeti drót, most egy usb hosszabbítót vágtam szét, de ahol belemegy az obd fejbe, ott nem tartja a drótot semmi, és nagyon szarul is néz ki.
Ha van egy új távirányítóm, azt számítógéppel hangolják össze a kocsival, vagy elég összepattintanom a kulcsak, gyújtásra tenni és a gombokkal be lehet kalibrálni? jah... a6 bicskakulcsról van szó 2002es!
Pár napja volt a tévében egy riport hogy nem lehet bizonyítani az óraállítást.
Nem is kell bizonyítani. Pont elég lenne az is, ha a vevő megkaphatná visszamenőlegesen az autó életútját (mikor, hol, mennyi volt az óraállás), sőt, a biztosítókat is kötelezném, hogy minden szemléről készült infót (állapot, fotók, km állás, stb.) szintén töltsenek fel a központi nyilvántartásba, sőt, a biztosítók tudomására jutott korábbi káreseteket, azok rendezésének eredményét is (pl. a számlából lehet tudni, hogy mit cseréltek az autón, és mit javítottak).
A vevőt nem érdekelné, hogy ki tekerte odébb az állást, pont elég lenne tudni, hogy mikor kb. mennyi volt benne, ebből simán meg lehet saccolni, hogy most mennyi lehet a valós szám.
Erre a hideg meleg dologra én is rájöttem de majd csak holnap tudom kiprobálni.Élöadatban minden jó volt.Liképő levegő hömérők jónak tünek ,élőadatban és rájuk vonatkozó hibakód nincs.Kösz a hozzászólást Üdv:Zoli.
Bocs a beleszólásért, de élőadatokat nézted közben? Mármint ahogy tekered a potit, van egy "elvárt" érték és egy valós. Az sem mindegy milyen az utastér hőmérséklete: ha nagyon hideg van, akkor már 18°C-ra tekerve is max kinyit, nagyon melegben meg fordítva. Nem lehet, hogy csak emiatt szórakozik? Vagy ha valamelyik belső hőmérő (3 is van: egy a vezérlőben, egy a középső szellőző rostély mögött és egy a lábtéri befúvóknál) haldoklik, az is megkavarhatja a vezérlőt...
Új motort tettél bele vagy bontottat? Én csak felújítottam az enyémet, szétszedtem és a potméter kapott kenőanyagot, hogy minden helyzetében rendesen érintkezzen. Azóta jó.
Kolegák,adott egy fabia 1 tipus .A fütésnél csak hideg és meleg állás van köztes csak nagyon ritkán. Állitó motort már cseréltem de még mindíg nem jó.Találkozott már valaki vezérlő hibával? Köszönöm.
Az állítást lehet, csak az elkövetőt nehéz azonosítani. Ha az előző vizsgán 100ezerrel több volt az órában, mint az eladáskor, azért az jelentős segítség lenne a vevőnek. Csak ez bizonyos körök érdekeivel ellentétes. :-/
Hogyan látszana? A jel a szíjkeréken van, a szenzor meg a vezműtengely végén.
"A folytó az most lett takarítva (mert néha leállt) szép tiszta.."
Ezt értem, de amikor lenyomod kézzel a teljesen zárt helyzetbe, utána visszaáll az alaphelyzetébe? Többször jártam úgy, hogy a szelep rosszul volt rögzítve a tengelyben és megszorult a teljesen zárt helyzetben. Ilyenkor beírja ezt a MAP-os hibakódot.
De akár hányszor cserélünk mapszenzort C-ésre mindíg 870 vagy még kevesebb a látott nyomás. Míg nem megy le 820 alá addig nem szokott probléma lenni.
Eddig 1x sem volt--jópár kocsiban cseréltem a tuning miatt, és több kocsiban is van ugyan ez az eeprom és fles tartalom csak ugye más más chiptuningal-kocsihoz igazítva.
Nem kellene ennyire messzire sem menni, elég lenne hozzáférhetővé tenni a műszakivizsgán rögzített óraállásokat. Persze bármelyik megoldás kijátszható.
Pont ez a bajom, hogy ha ráadom a gyújtást semmit sem lát-mintha nem volna mapszenzor.
Be kell indítani a kocsit-még ekkor sem lát mapszenzort a kocsi-mintha le volna húzva a csati 1009milobáron van
majd ha leállítom és rögtön beindíttom akkor meg lát mindent szépen. Ekkor már csak 876on van-és jól működik-nincs tiltás se semmi.
Szóval beindítt-leállítt és rögtön beindítt és megy --de itt sem minden esetben, de 90 %ban működik. Rohadt egy hiba. De meg fogom mérni jövő héten a dolgokat-aztán írok hogy mit sikerült. Addig is köszi szépen mindenkinek a hozzászólast, ötleteket.
Mérjél sima multiméterrel feszültségeket a nyomásjeladónál(+5V;sign;31) meg van-e.Amikor nem mér a szenzor akkor is ismételd meg a mérést,nézd meg hány bar-os nyomást lát a vezérlő gyújtáson ha minden jó akkor csak a légköri nyomást szabad mérnie.És mérd meg az ecu tápfesz. ellátását is(test;+30),de ne csak multiméterrel.
addig képben vgyok hogy 46 a komfort modul-10 illesztés-00 a eddigi mentet kulcsok törlése.21-en asszem nics semmi nem a 01en kell megadni hogy hány db kulcsot szeretnék illeszteni?Minden esetre kiprobálom. köszönöm nemsokára írok.
Sziasztok! Segítsetek még mindig a kulcsaimmal küszködök de már minden lehetőséget kiprobáltam és nem sikerül több géppel, kábelel, progival,fomában probáltam már feltanítani a kulcsokat, amikor a sima hagyományost csinálom akkor nem dob be semmien hibát a komfortmodulba de akkor sem ismeri fel a kulcsot, ha pedig VAG-al probálom, akkor tanítás befejeztével beírodik a 01179--01179 - Incorrect Key Programming 35-00-- es hiba ezeket is kiprobáltam de ezeknél is ez a hiba jön kivéve az ajtós tanításnál(mintha semmit nem csináltam volna). www.ross-tech.com/vag-com/cars/vw-remote-matching.html Ha valakinek van valami ötlete az szívesen kiprobálom veszteni valóm nem nagoyn van. Előre is köszönöm
Golf 4 Tdi 98as lett alakítva újabb típusra 2000flettire.
Immo off, vezérlő újabbik típus.
Minden leaállítás után nem megy a mapszenzor.-Viszont ha újraindíttom akkor meg megy.
Leállítom várok vele cca 1 pecet és már nem is megy.--ha leállítom és újraindíttom rögtön meg működik.
Mi a retek csinál ilyet?
Map-ot cseréltünk.
Amit elképzelhetőnek tartok, hogy van egy nagy ellenállású vezeték az ecunál vagy valahol el lehet oxidálódva a vezeték takán-mapszenzor csatlaozójánál tiszta.
NEm lehet ez esetleg Ecu probléma? Sdi ecu-volt gyátilag, de nem hiszem, hogy ez a gond. EEprom tartalmat és fles tartalmat is cseréltem.
Valami ötlet esetleg vagy hasonló probléma valakinek volt már?
16492 - Manifold / Barometric Pressure Sensor (G71) / (F96): Signal too High P0108 - 35-00 - - 17748 - Camshaft Position Sensor (G40) / Engine Speed Sensor (G28): Incor. Correlation P1340 - 35-00 - -
A mérő blokkban nézve alapjáraton 280-300 mbar a szívócső nyomása alapjáraton, és gázadásra szépen változik. Ki van takarítva. Beindítás után egyből bedobja a 16492.
Falsot nem szív.
A vezérműtengely jeladó kb 1 hónapja cserélve volt, és a vezérműszíj is.
A vezérlés a helyén van, a szíj kb 1 hónapos, megnyújva nem igazán lehet.
A 17748-at csak gázadás után dobja be.
Roos-Tech ajánlásait néztem.
Elfogytam az ötletekből :-(
Még ennyit hozzáteszek (mint utólag kiderült) a vezérmű szíj azért volt cserélve, mert átugrott egy "pár" fogat, akkor mértek kompressziót-jó volt-és csak szíjat cseréltek.
Szia! A 4000Ft-ost ne vedd meg mert hamar tönkremegy vagy már beszerelés után nem fog működni a kormányzár mert el van gyárta az egész .Vegyél VALEO-t az teljesen olyan mint a gyári tökéletesen működik.(Nem immos- ról beszélek)
HA lehet segítséget kérnék ismét. OCTAVIA I a bűnös.
Volt a télen egy aksi lemerülésem.
Kicseréltem, de azóta az van, hogy ha nyitom az ajtot távirányítóról nyitás után azonnal visszazárja. Villámgyorsan kell megrántanom a kilincset, hogy ki lehessen nyitni az ajtót.
HA megyek vele egy kicsit akkor helyrejön de másnap megint kezdi újra.
Adott egy Audi 80 b4-93-as 1,9tdi!Szétment a gyujtáskapcsolóm,de nem a betét hanem a zárbol tört le az a pöcök ami viszi a betétet!Kérdésem józan paraszti ésszel miböl lehet látni ,hogy imós vagy nem?Egyátalán volt már 93-as B4 ben imós?Mert holnap vennék, az imós 33000, ha nem az akkor 4000ft.Esetleg a kulcsról vagy kábelekröl?
Doni: bocs, en voltam a bena, nem megfeleloen hasznaltam a tempomatot, még uj volt nekem.
Most egy masik problemaval kuzdok: taviranyito illesztes
Tipikus tortenet: a bicska kulcs egyszer csak nem akarta vinni az ajto nyitast (nem esett), potkulcsal ok, elemcsere megvolt, viszont azota sem megy. Gondolom ujra kellene tanitani, jol gondolom?
A kezi modszer tokeletesen megfelelne, de amit talaltam neten (ket kulcsos modszer, jo kulcs ON allasra, rossz kulcsal bal elso bezar, UNLOCK megnyom,...) nem mukodott.
A4 8E-hez mi lenne a megfelelo kezi modszer? Esetleg ez: bal első ajtót kulccsal zárás pozícióban tartani + ezzel egyidőben rányomni a nyitás gombra?
Furcsa! Ha telepítés nélkül felmásolod a VCDS mappáját az eredeti helyére akkor is elindul, nem kell újratelepíteni! ( Benne vannak a driverek a mappában )
VCDS-el nem tudod kiolvasni, és max. mással, ha a motorvezérlő eltárolja, ami ennél (6N) nem biztos.... Ez már komolyabb mutatványt igényel, mot. vez tartalomból lehet kiolvasni, de ezt is lehet módosítani.... Hozzáértés hiányában nem érdemes megpróbálni, nem olcsó az okozott kár megjavítása.
letöltöd a legújabb verziót, és telepíted az usb drivereket. A régi verziókat, és az usb drivereket előbb töröld le. Ha originalt használ, akkor menni fog. Ha original, és mégsem megy, akkor próbálja ki a kábelt egy másik gépen, és, ha ott sem megy akkor javíttatni kell.
ez erdekes.amugy nem nekem van ilyen gondom,csak erdeklodott az egyik haveromnak probaltam.! telepitettem ujra a gepet win7 re es nemhajlando elindulni rajta...
Gond nélkül megy Windows 7 -en, még a "régebbi" verziók is, de csak az intelligens HEX, KEY, Micro-CAN, KII-USB csatolókkal, a sima KK/L csatolók a régi VAG_COM- mal neccesek.
Hali. Nem tudja valaki, hogyan tudom megnézni VAG COM-al, hogy eredetileg mennyi kilométer van a szekérbe(6N2 Gti)? Állítólag meg lehet nézni.Addig már eljutottam ,hogy a jelenlegit kiolvassa. Az lehetséges,hogy csak full regisztrált progival lehet megnézni?Mondjuk nekem shreware. Hogyan és mennyiért tudnám teljes változattá tenni a programot?
Valamint létezik olyan OBDII-es program amivel teljesítményt lehet mérni? Tudom az autodiag képes rá, de szerintem csak a saját interfészükkel.
Zsoltipapa !!! Gratula az unokához. Bár neked semmi közdöd nem volt hozzá , hacsak azt nem vesszük alapul , hogy sok évvel ezelött valamit elbaxtál :PPPPPPPPPPPP
Kolcsar papi ez nagyon ott volt :"De akkor is még egy szarfaxu taknyos vagy:)))" és mindezt csak azért hogy érezze a törödést. :))))))))))))))))
Remélem a HP üveg megszisszen mert én azért iszok egyett az egészségürea rejtett tartalékokból. :))))
Gratulálok az ÚJ GROSZVATER-nek!!!!! Sok örömet és egészséget, meg készülj már az unoka esküvőjére, nehogy majd lebőgjél a fiatal csajok előtt.....:-)))))))))))))
Az adott oldalon levő Táton levő cég tudomásom szerint már nem árul, egy "baleset" miatt. (Táton lakó ismerős is megerősítette). A vevőit azóta sorra látogatják a "baleset" okozói.
Erről tudnának mesélni a további résztvevők pl. Egom kertvárosban, Táton, Tatán stb.
Nem valószínű, hogy csak az adott kábel miatt, keresték meg, de azért jobb odafigyelni, hogy mit vesz az ember. (Ne vedd személyeskedésnek, nem Rád gondolok konkrétan)
Nekem a személyes véleményem az, hogy mindenki a saját autójához azt használ, amit akar. De ha valaki ebből él, és ezzel keresi a kenyerét, akkor érdemes mérlegelni, hogy egy "nemkívánatos látogatás" után milyen horrorisztikus "kiadások" jelentkezhetnek.... Egyre jobban terjednek ezek a "váratlan látogatások", mivel rájöttek, hogy ezzel könnyen jelentős bevételre lehet szert tenni. (Az, hogy ezzel emberek egzisztenciái dőlnek romokba, senki nem foglalkozik, de ehhez már nem értek, így erről inkább megtartom a véleményemet magamnak....meg az érmének 2 oldala van....)
Sok program létezik, amivel meg lehet oldani a dolgokat, csak a vag eljárások ismerete szükséges hozzá, és ez az ami nem olyan egyszerűen beszerezhető. Ha belemész a kódolásokba, illesztésekbe, előtte mindenképpen írd fel az eredeti állapotot, mert volt már szerencsém olyan esettel találkozni, amikor egy komplett autót addig kódoltak, amig el sem tudtak vele indulni, és hétvégén elég jelentős pénzt fizettek a szerelőnek, hogy mozgásba tudja hozni az autót.
Saját tapasztalatom alapján elmondom, hogy az olcsó dolgok használata után mindig többre leszel kíváncsi, és egyre jobb tudású (és általában drágább) kábeleket fogsz keresni, tehát ha belebonyolódsz a diagba számolhatsz jelentős kiadásokra.... Én is így jutottam el, hogy eredeti kábelem van (VCDS), amire a kezdetkor nem is gondoltam, és utólag sajnáltam a korábbiakban kisebb tudású dolgokba beleőlt pénzt (bár lehet, hogy ez az én egyéni hülye gondolkodásom)
Sok sikert Neked a diaghoz, és azt ajánlom olvass sokat a dolgok után a neten is, mert így lehet a legtöbbet tanulni!
Nem akarok belefolyni a vitába, de szerintem Te a 805.4-en nézed, miközben már megjelent a magyar nyelvű frissítés is. Tőltsd le az új verziót, és mivel eredeti a kábeled (Te írtad) akkor, már elvileg azt fogod látni, mint amit Jocó írt.
Sajnos nekem ne mutasd be mikor oktató voltam szki-ba és mutata az igazgató a Magyar Bálint féle ukászt,4-év alatt kell elérni a tanulóval a szakma felé való orientációt:))))
3-évesek lent voltak mühelybe jött egy kis nö és közölte 3-dikosok tánc óra van mert a szalag avatóra be kell tanulni:))
Mikor olyan srácokat akik jó kezü értelmes szerelök letek volna elkelett küldeni mert nem tudott nyelvet tanulni meg nem voltak jó jegyei magyar nyelv és irodalombol azokat sjnáltam!!
Ott maradtak olyanok akik csak bohóckodtak megkérdeztem mi akar lenni ,mobil bankár,bróker stb.rákérdeztem akkor miért itt van mert ide felvettek és valahol elkell tölteni az idöt amig muszály iskolába járni!!