Toyota 1.2-es turbós motorjába belerakhatom-e ezt az Eneos olajat, vagy maradjak az eredeti Toyota olajnál? Elég jelentős az árkülönbség, pláne úgy, hogy a Toyota olajból nincs 4 l-es, és annyi kell a motorba.
A problémám ott van, hogy ezeket a keresőket már Én is néztem, de egyik kereső sem ezeket a motorolajokat dobja ki, találatként, mint amiket én felsoroltam.
A márkaszerviz utoljára Elf Evolution RN-Tech Elite RN17 5w30 -as motorolajat öntött bele, Ök már csak tudják milyen motorolaj való bele..De ezt a típust már nem lehet kapni sehol. Bizonytalan helyről hallottam, hogy ennek a motorolajnak a mostani megfelelője az Elf Evolutin R-Tech Elite RNW-30. Ezért kérdeztem rá, mert fenntartásaim vannak.
A Castrol GTX RN17 5w-30 motorolajat pedig egy ismeretlen márkatárs javasolta, erre pedig ezért kérdeztem rá.
Annyit már sikerült megtudnom, hogy erre a gépjárműre az RN17 szabvány vonatkozik.
Sziasztok! Citroen Berlingo 2.0 HDi 90 (RHY / DW10 TD) (2004) olajkövetelményét meg tudná mondani valaki? A Total olajkeresője ACEA C2 olajat javasol, a Haynes B3-at, a gépkönyv nem ír semmit. EGR-en és katalizátoron kívül, egyéb kipufogógáz-utókezelő rendszer nincs a járműben.
Ügy érted, hogy a Mann szűrők azok lengyel gyártás? Lengyeleknél a Filtron van, ami nem rossz, de (szerintem) csak egy standard/átlagos minőség. Mann (Hengst, Purflux, Mahle...) ezek inkább már a prémium kategória. Napokban vettem fiam autójához Mann Filter olajszűrőt, levegőszűrőt, aktívszenes pollenszűrőt, mindegyik Made in Germany. Gyárilag is, anno, amivel kijött az autó, minden szűrő Mann Filter volt.
Gondolom néhány évvel ezelőtt azért szervezte ki Japánból Európába az Eneos a gyártást, mert így megspórolta a drága hajóúti szállítási költséget.
Orlent nem ismerem, nem tudom milyen minőség, bár nagyon nyomják a TV-ben a marketiget, de anno vastagon benne volt/érintett volt a Castrol hamisítási botrányban. Persze az is érdekes, hogy miért pont az Orlent választották a japánok?
Beszéltem a szerelőmmel, hó végén olajcsere lesz, viszem majd az olajat és a szűrőt, de mondta, hogy ha még nem vettem meg a Motul olajat, próbáljam ki az Eneost. Jók a tapasztalatok azzal az olajjal, bár 2023 óta már a lengyelek (orlen) gyártja és teríti európában.
Nem tudom, ez miatt, hogy nem japán gyártás már, nem romlott-e le az a híresen jó japán minőség.
Kérdésem lenne, mert hezitálok melyik olaj legyen illetve hogy váltsak-e?
FUCHSTitan Supersyn F Eco-DT 5W-30 olajat használok pár éve.
Érdemes lenne váltanom erről a Fuchs-ról a Motul8100 Eco-nergy 5W-30-ra? Ford szabványos olaj mind a kettő.
Lenne egy nagyon kedvező áron ez a Motul 4 literes kiszerelésben. (nagyker áron tudnám megvenni) De nem az olcsóbb beszerzés a szempont hanem hogy érdemes-e vagy egy próbát megérne és próbáljam ki?
Régi Swiftben (2000, 1.0 három henger) használok Eneos X Prime 5W30-at (API SP/RC ILSAC GF-6A), tényleg jó cucc, előtte a gyári Ecstar 5W30 (API SM) volt benne, ahhoz képest finomabban jár a motor, pedig ezek a három hengeresek elég nyersek tudnak lenni alapjáraton. "Német autópályán" 140-150 simán megvan (menne még de nem taposom szét). A viszkozitási indexe 235, ami brutál magas érték.
Az Eneos olaj valóban olyan jó, mint ahogy reklámozzák? Érdemes lenne talán a Ford Motorcraft A5 5W-30 motorolajról átváltani erre?
Annyi ismeretem van olaj téren, hogy nagyon fontos az alapolaj minősége. Az adalékokat, amik az előírt szabványokhoz/specifikációkhoz kellenek azt ha jól tudom 4-5 gyártó gyártja és tőlük rendelik a többiek.
Egyébként ebben az 'alapolaj minősége' lehet valami mégis, mert garázs szomszédom taxizik és félévente cseréltet olajat (dízel opel) és ő mondta, hogy próbára, mert olcsóbban jönne ki, kipróbálta a Mannol olajat. Az autóhoz való előírt olajat tettek bele, a flakonon minden idevágó paraméter rajta volt, de nagyon fura hangja lett az autónak rögtön. Kerregett, zakatolt ...amit előtte a Mobil olajjal soha sem. Nem is volt benne sokáig a mannol.
Tavaly vettem egy Zongshen GB 420as motort. Akkor megvetették velem a drága olajat az üzletbe, amiből maradt annyi, hogy a szintén polcon lévő briggs olajjal keverve elég a cseréhez. Vajon kárt tehetek-e ha keverem a Briggs SAE30 és Honda 10W30 olajakat?
Utánaolvasni, hol?! A marketinget elolvasni nem sok értelme van, mert abban természetesen azt írják le, ami a legjobb lenne + amit a vevőjelölt hallani szeretne ;-)
Én úgy tudom, hogy az a jó motorolaj, ami a leginkább megfelel a gyártó előírásainak: ezt a "gyári" olajok tudják talán a legjobban.
Hiába veszem meg a "legjobb" olajat, ami pl. egy AMG G500 V8 benyásba a legjobb, lehet, hogy az 1.5dci nem tolerálja majd olyan jól a dolgot.
Ezért én a Peugeot-ba a megfelelő Total, a Renault-ba meg a megfelelő Elf olajat veszem, olcsó, biztosan jó, ennyi.
Üdv ! Utána olvastál ? Lehet hogy kamu/marketing az egész ! De ....., az általad felsorolt kommersz olajokat ismerem ! Nekem a csúcs olaj a keresés tárgya!:-)