Az Eneos olaj valóban olyan jó, mint ahogy reklámozzák? Érdemes lenne talán a Ford Motorcraft A5 5W-30 motorolajról átváltani erre?
Annyi ismeretem van olaj téren, hogy nagyon fontos az alapolaj minősége. Az adalékokat, amik az előírt szabványokhoz/specifikációkhoz kellenek azt ha jól tudom 4-5 gyártó gyártja és tőlük rendelik a többiek.
Egyébként ebben az 'alapolaj minősége' lehet valami mégis, mert garázs szomszédom taxizik és félévente cseréltet olajat (dízel opel) és ő mondta, hogy próbára, mert olcsóbban jönne ki, kipróbálta a Mannol olajat. Az autóhoz való előírt olajat tettek bele, a flakonon minden idevágó paraméter rajta volt, de nagyon fura hangja lett az autónak rögtön. Kerregett, zakatolt ...amit előtte a Mobil olajjal soha sem. Nem is volt benne sokáig a mannol.
Tavaly vettem egy Zongshen GB 420as motort. Akkor megvetették velem a drága olajat az üzletbe, amiből maradt annyi, hogy a szintén polcon lévő briggs olajjal keverve elég a cseréhez. Vajon kárt tehetek-e ha keverem a Briggs SAE30 és Honda 10W30 olajakat?
Utánaolvasni, hol?! A marketinget elolvasni nem sok értelme van, mert abban természetesen azt írják le, ami a legjobb lenne + amit a vevőjelölt hallani szeretne ;-)
Én úgy tudom, hogy az a jó motorolaj, ami a leginkább megfelel a gyártó előírásainak: ezt a "gyári" olajok tudják talán a legjobban.
Hiába veszem meg a "legjobb" olajat, ami pl. egy AMG G500 V8 benyásba a legjobb, lehet, hogy az 1.5dci nem tolerálja majd olyan jól a dolgot.
Ezért én a Peugeot-ba a megfelelő Total, a Renault-ba meg a megfelelő Elf olajat veszem, olcsó, biztosan jó, ennyi.
Üdv ! Utána olvastál ? Lehet hogy kamu/marketing az egész ! De ....., az általad felsorolt kommersz olajokat ismerem ! Nekem a csúcs olaj a keresés tárgya!:-)
A 306/2010. (XII. 23.) Korm. rendelet 27. § (2) foglaltakból következően a hulladékok égetésének feltételeit rögzítő jogszabályban foglaltaknak nem megfelelő berendezésben lehet égetni használt motorolajat.
A jelenleg hatályos, a levegő védelméről szóló 306/2010. (XII.23.) Korm. rendelet szerint
(...) hulladék nyílt téri, vagy a hulladékok égetésének feltételeit rögzítő jogszabályban foglaltaknak nem megfelelő berendezésben történő égetése, a háztartásban keletkező papírhulladék és veszélyesnek nem minősülő, kezeletlen fahulladék háztartási berendezésben történő égetése kivételével tilos. Nyílt téri hulladékégetésnek minősül, ha a hulladék – az elemi kár kivételével – bármilyen okból kigyullad. Lábon álló növényzet, tarló és növénytermesztéssel összefüggésben keletkezett hulladék nyílt téri égetése tilos.
Az Agrárminisztérium szerint a kezeletlen fa és a papír kivételével tilos minden hulladék elégetése, beleértve például az alábbiakat is:
úgynevezett „kezelt" fa, tehát festett, lakkozott (pl. régi ablakkeret, ajtók, raklapok stb.),