Boldog karácsonyt! Az egy plusszod én voltam, imádtam a "tót öcsi"-t :DDD Amúgy meg nem venném ezt az olajat, csak ahogy olvastam, megálltam 2 másodpercre, hogy de ismerős ez így, hogy tót öcsi, majd beugrott és szakadtam :DDD
Egyébként nem jól írtam, nem dobom ki én se, ha nem a következő évben megkapja, csak addig se akarom tárolgatni. Végső helyzetben megy a láncfűrészbe, bár oda a fáradtat szoktam használni.
Hajómotorba semmiképp, a marine olajakban extra korrózióvédelem van. Ha van a gyártónak saját olaja (pl. Yamalube), akkor azt venném, ha nincs, akkor pl. a Motul Marine Tech olajait.
Az MA olajokban súrlódásmódosító adalék van a nedves kupplung miatt, én nem önteném be robogóba, mert esetleg az élettartam rovására megy. Inkább a fűnyíróba, azok igénytelenebbek.
A többtárcsás nedves kuplumgokhoz való JASO-MA olajak felhasználhatók-e más motorokhoz? (robogó, csónakmotor) Természetesen, ha a többi specifikáció egyezik.
Azért a kérdés, mert a motorból mindig marad fél l, amit nem szívesen dobok ki.
Szerintem el sem jutott a szoknyáig az anyag, de ha mégis, szagra-színre nagyrészt petróleumnak tűnt. Majd pár hónap múlva, ha megbontàsra kerül a motor, esetleg kiderül.
Az ègèstèrben, kezdõdõ ' kirakodàs ' van amely, tartòs, nagyobb fordulatù hasznàlatnàl ( auttòpàlyatempò ) , nos, ' àtizzik ' ès ilyenkor a kopogàsèrzekelõ,
visszavesz az elõgyùjtàsbòl...
Valami adalèkra, nincs ötleted vagy tanàcsod, ami segìtene eltàvolìtani eztba kirakòdàst ?
Mennyire lehet elfogadni a gyártói leírásban a 30.000 Km megnövelt olajcsere intervallumot is teljesítő olaj tulajdonságát? Eurol olaj, beteszem az Eurol oldaláról az eredeti angol nyelvűt és a magyarra lefordítottat is. Egyébként ez az olaj mármint az Eurol, tőlünk nyugatabbra kedvelt és széles körben használt márka.
Mivel magyarul (is) rajta van, a regionális követelményeknek megfelel. Szerintem olcsóbb az EU-n belül csinálni 4-5 variánst, mint minden egyes flakonra feltenni a komplett füzetecskét.