Lámpa mellett zajos szokott lenni a videó, de most szépen bevilágított a napfény, és azért ő megérdemli hogy jó fényviszonyok közt kapják lencsevégre :)
Előre is bocsánatot kérek,ha nem ide való a kérdésem,de nem tudom hol tegyem fel. Van egy régi analog Piko BR 03-asom,és szeretném a motorját kicseréni valami csendesebbre,ebben kérnék segítséget,hogy lehetséges-e,van-e gyártó-vagy tipus ami szóba jöhet,vagy próbáljak hang modult bele szereltetni valakivel aki vállalja a digit átalakítást? A válaszokat előre is köszönöm szépen.
Ahhhh... és ráadásul többféle fénnyel egy pozícióban! :) Nekem a többfényűből ez van még a megvalósítandó projektek között (gyakorlatilag minden pozíción előfordul mindegyik szín):
Persze, hogy hol fogom felállítani, az nem tudom. A berlini S-Bahn-t csak nem építem meg, max. elviszem a Loxxx-ba. :)
"Az hiszem ennél több lámpa nincs egy jelzőn az egész világon. :)"
Azért próbálkoztak. :-))) A tieden - ha alul a számot nem számítom bele - 12 lámpa van, ennél egy jelzőlapon van 7, tehát a kettőn akár 14 is lehetne. :-))) Azért van mégis csak 12, mert a felsőnek nem kell tudnia a "balra dőlős" verziót, ezért ott lámpa sincs, tehát ezen is 12 van. Természetesen a kétlapos nem színeset kell nézni.
Van nekem egy 900mm hosszú **Praktikus** "U" profilú alumínium idomom, aminek a külső szélessége 16,5mm, ennek segítségével szabályozom a Flexi síneket.
Azért egy fontos dologra figyeljen mindenki! A kalapsín belsö széle 16,5mm, ha ennek a helyére rakjátok a sínprofilt, akkor a nyomtáv ~1mm-rel lesz szélesebb! A NEM szerinti türés 0,3mm! A legtöbb kerék ennyivel még megbírkózik, de pl. egy Lima kerék már határeset. Ezért kell a sínprofilt a sínkötések belsö feléhez szorítani.
Szia István! Látom felcsigáztam a kíváncsiságodat. Akkor a képeket, remélem sikerül feltennem. 1. Az üres talpfarács a kalapsínektől megfosztva. 2. A talpfáról el kell távolítani a megvezető csapokat. Ezt egy átalakított fúróval végeztem. A mozzanat egy marógéphez hasonlítható csak itt kézzel vezettem a munkadarabot. 3. Füleket hajlítottam, és felforrasztottam a profil sínre. A rögzítés így megegyezik a kalap sínével. 4. 5. Az átalakított kitérők. 6. Egy keresztezés.
A teljes karácsonyfa. Az hiszem ennél több lámpa nincs egy jelzőn az egész világon. :) Ezért is kellett a multiplex kapcsolás, így csak négy vezeték kell hozzá... meg egy dekóder, de az meg úgyis. :)
e94 hozzászólását annyival egészíteném ki, hogy a PECO Setrack vágánytengely-távolsága - épp a 00 miatt - 67mm, ami H0-ban túl széles. A MÁV-os állomási vt.-távolság 1:87-ben ~57mm (5m:57,47mm). A Tillig 59, a Roco 61,6, a PIKO 61,9mm. A Setrack váltók elég nagy kitérésűek, a Streamline váltók szebbek, és több verzió van belőle. A Setrackban pl. nincs angolváltó.
Sokat számít, de nem a nyomtávban. Az angol 00 a kicsivel eltérő méretarány ellenére ugyanazt a 16.5mm-es nyomtávú vágányokat használja, mint az európai H0. Az N-ben még furcsább a helyzet, mert az angol N 1:148-as méretarányt használ az európai 1:160 helyett és ott még az elnevezésben sincs az a nüansznyi különbség.