Jasszel beköszönt a másik fórumba és egy kis segítséget kért a tagoktól. Akinek van ötlete Budapest vonzáskörzetében jó és gyors kárpitosra egy motor ülésének átalakításával kapcsolatban, az légyszi írjon neki.
Végre én is idetaláltam. még nick nevet is tudtam modosítani. Igaz csak majdnem az mint a régi mert vagy én felejtettem el hogy milyen emailcímmel regisztráltam vagy lenyúlta valaki, de ha másnak is van ilyen gondja akkor elég ha csak egy pontot rak a név mögé és már el is fogadja és lehet csinálni egy új nevet.
Ha már új fórum ide is beírom, hogy van egy fehér burás LED-es hátsó lámpám 900-ra, Louis-os cucc, én kaptam a géppel, de nekem nem tetszik, ha viszont valaki ilyesmire pályázik akkor leboltolhatjuk, mert csak itt ül a polcon. A mosható K&N légszűrővel ugyanez a helyzet, azt használtam pár évig, de egyre lustább vagyok így az se kell. :-)
Ha van 3VD parts list pdf-ed (miért ne lenne), akkor hozd el, össze lehet vetni a 4TX-ével, hogy mi kompatibilis a hengerfejből, aztán viheted is, az öntvény az ugye az ominózus kókler felújítás miatt további azabályozásra szorulna vezérműtengely csapágyfészek ügyileg, az meg szerintem nem éri meg, de a többi alkatrésznek szerintem semmi baja. Lapkák nincsenek benne, ennyi. Évek óta hirdetem, de érthető okból a kutyának se kell.
Majd kiszedek egy biztosan jó szeleptől mindent és átteszem ide, és ha azokkal is ugyan ez van, akkor vagy a szelep vagy a szelepülék. Ha meg azokkal jó, akkor keresés hogy tányér vagy ék a hiba.
Távgyógyászatilag arra tippelek, hogy a szelepei jók, csak a rugótányér viszonylagos pozíciója jött felfelé. Vagy valami kutyulás van az alkatrészeknél.
Esetleg a most magasan lévő rugótányér/ék kombót át kéne lökni egy másik szelepre.
Gondolom a szelepszárak átmérője fix, nem csiszolták, szabályozták le őket kisebb átmérőre ami ezt a tünetet okozná elméletben.......
Nézd, azt gondolom, mivel az ékek pozíciója fix, ha " összeugrott" volna a két szélső kipufogószeleped, akkor azok a rugók helyzetén is látszódnának, mert elméletileg jobban összehúzná őket. ( ezen a képen is látszólag egy magasságban van minden szelep ) Mondjuk így a képeidből elég egyformán állnak, de a fax tuggya innét eldönteni, azért kéne méricskélni.
Mivel felrakáskor nem mértél hézagot, ezért azt sem tudjuk, hogy eredetileg mekkora volt a kindulási érték, csak azt, hogy most nem mértél semmit.
Mi van ha a kolléga felcserélte a tőkéidet? Most ki kéne legózni, hogy a 170-es lapkára tedd rá a 120-as tőkéjét és mérjél. Esteg a 170-es lapka is elmerül a gyanús rugótányérban?
Úgy látom az kimaradt nálad, hogy reggel összeraktam egy mérés erejéig LAPKÁK NÉLKÜL de úgy se nem nincs hézag. Ehhez képest a cserénél mire számítanál, hogy egy vastagabb lapkával előkerül a hézag vagy mi?
Az ott a képen nem az ominózus, mert azt már kivettem a helyéről, ez a másik amelyik szintén nem hézagos., faxom tuggya, majd ha kivettem egy jót is, akkor lesz mihez hasonlítani. Úgy 2 hét múlva.
Figyú! Má elég fáradt vagyok ehhez, de mi a szitu akkor, ha a két lapkát átcseréled?
Illetve méricskéljed meg a tőkék belsejét is, amin keresztül érintkezik a lapkával, nem az szopatja kendet? Valahol benézünk valamit...
A keresztbelógatást jól vágod, nem mikronokat kell most keresni, hanem egy bázist kialakítani és ahhoz kimérni a két szelep végét. Ha közel azonos értéket mérsz, akkor a lapkázás dob át minket, vagy a fax tuggya :-))))
Vazze, ha lenne rendszám a Divin, hónap már Pókházán szakérthetnénk, mert a távgyógyászat csak a TV-ben müxik! :-)))
De a rendszámra még várni kell, de már nem sokáig! Addig meg reméljük, nem kimérve végzi a Tehén! :-))
Negyed milliméteres értékről beszél kend, amit nem a hengerfej szélén, hanem a közepén kék mérni, tehát valamit keresztbe kell lógatni és ahhoz viszonyítva mérni egy kézi(nem digitális) tolómérővel, és annak a keresztbe tett izének egész biztosan nem lehet se hajlása, se göröngye, se vetemedése, se csavarodása egy hengerfejnyi szélességben még negyed milliméter se. Haggyon mán kend a hülyeségekkel...:D
Itten van a kép. Az egyiken, szerintem olvashatóan ott van hogy 170, és az kilóg a rugó síkjából felfelé. Na, ott tökéletes a hézag, nem kell hozzányúlni.
Oszt van a másik kép, a 120-as számmal, láthatóan a rugó síkja alatt. Na, ott semennyi hézag nincs.
Töltsük meg tartalommal azt az elvágott hegerfejet és nézzük meg, hogy néz ki alkatrészekkel, ezúttal egy yz450f-es modern injektoros masináét látja!
Így talán jobban megy a gondolkodás! :-))
A mérőszközpark miből áll egy jól menő vidéki gazda garázsban? Akad az állványos fúrógép, kompresszor, műszerész eszterga, hegesztőgép, stihl fűrész, hegesztőpajzs ( remélem nem hagytam ki semmit! )mellett a polcon esetleg valamilyen használható mérce?
Ha igen, vegyed ki a vezérműtengelyt, a szelepemelőtőkét ( amit kend faszán lecsészézett ) és a hengerfejről, mint bázisról mérje már meg, mekkora az érték a gyanús szelep végénél. Aztán végezze el ezt a másik kip.szelepnél is. Ha van eltérés - nem csak szemre! - hanem a mérőeszközzel is, akkor lehet okoskodni,mitől van a szelep más pozícióban, mint kéne.
Azt gondolom vágja, hogy a szeleptányér / szelepülék kapcsolat alapján a szelep nem tud feljebb menni, csak ha leszakad a tányér. Ellenkező irányba ( amit " zsugorodás"-ként, összement-ként olvastam itt tegnap ) tökéletes kompresszió mellett csak akkor tudna elmozdulni, ha a szelepülék nincs a helyén, vagy nem jól marták ki az új üléket, de ezt nem matatták, ahogy leírta. Érdekes eset, az már biztos...