"Debrecenben és Fehérváron nem akarják felfogni, hogy semmi különös nem történt/történik, csak egyszerűen végére értünk a Gyűrűk Urának, az orkok, hobbitok, buzitündék meg a vidéki lakógödrök egyéb torzonborz népeinek az ideje lejárt, és a Király visszatért. " /Nem fog lefeküdni, James/
"Ádámék tizenhat perc alatt megegyeztek Hajnal Tamással és Palásthy Norberttel a percekről, ezért sem értjük a helyzetet” – jelentette ki Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár egy szerdai háttérbeszélgetésen, amikor az állami kiemelt akadémiákkal rendelkező NB I-es klubok helyzete, illetve vezetőik sajtóbeli vagy közösségi oldalon zajló üzengetése került szóba"
Szerintem erre a kritikára most nem szolgált rá, Látszik, hogy nem egy zsonglőr, de ha az lenne, miért játszana itt? 16 meccsen rúgott 8 gólt, volt közötte néhány szép és fontos is. Tegnap gól, gólpassz, szétfutott örmény védelem. Jól érkezik kapu elé, ott van ahol kell, gyors és erőszakos. Kapja a bizalmat és él vele.
2017: Ferencváros-Midtjylland 2:4, visszavágón 1:3. Szépen elrontottuk az első félidőt, de vajon a dánok bánkódtak-e azon, hogy kettőt kaptak? A visszavágón se sikerült 0-ra lehozniuk. A következő fordulóban megint gólzápor, a Gdynia ellen 3:2-es vereség, de hazai pályán 2:1-gyel több idegenben lőtt góllal továbbjutottak. Megint nem tanultak a sok kapott gólból... aztán a playoffban a Limassol ellen megint 3:2-es vereség (tehát idegenben mindig kaptak 2-3 gólt, tőlünk is), otthon már csak 1:1-re futotta, és kiestek. De a lényeg nem is ez, hanem hogy alapvetően elvoltak mindig a sok kapott góllal.
2021: Ferencváros-Young Boys. Mindkét meccsen 3:2-es svájci győzelem, összesítésben 6:4. Vajon a Young Boys szurkolói leálltak panaszkodni azon, hogy két meccsen 4-et kaptak? Mi bosszúsak voltunk, az tény, még a visszavágó első félidőjének végén is volt feszültség, mikor hosszabbításra álltunk. De ők annyira nem, mentek tovább, a csoportkörben bár negyedikek lettek, mindenki ellen minimális vereség, de amúgy győztek is, volt 5 pontjuk, meglehetett volna a 3. hely.
2025: Ferencváros-Noah, 2:1, 4:3. Ismét dupla győzelem, mint 4 és 8 éve korábbi ellenfeleinknek, de mégis csak panaszkodunk.
kettős győzelem meg van, egy jó KL csoportkörös csapat ellen, amolyan tavalyi Borac. most a gibraltáriakkal játszanak, meg is lesz nekik a csoportkör.
szerintem innentől hátra lehet dőlni, de én úgy nézem, ez a csapat valahol az EL/KL határán van, ez most nem bántás, aztán majd eldől hogy hova billen a mérleg. Ludo ellen 40-60 az esély, de nem reménytelen egyáltalán, lehet könnnyebb lenne őket megverni, mint az esetleg play-offban a Malmö/Genk/ vagy a kiesésük ellenére a Fiumét.
Érdekes módon a(z egyre növekvő) Rebrov-imádat megúszta azt a páros meccset is. Bár talán azért, mert 15 év után az első csoportkörünk volt, ezért annak is örültünk, hogy egyáltalán van. Meg mondjuk nem utolsók lettünk, sőt, majdnem továbbjutottunk. Illetve nem volt VAR az utolsó meccsen a kezezésnél.
Szóval, ja, gyakorlatilag igazad van, elméletileg pedig nem ilyen szürke a kép.
A továbbjutás amúgy igazán az Espanyol elleni hazai iksszel ment el, mikor röhögve lötyögve tartalékolva akkor egyenlítettek, amikor akartak, pont mint 4 évvel később a Fiorentina.
Ritka korrekt játékvezetést láthattunk tegnap! Legjobbak voltak a pályán.
A csapatról? Unom már az állandó rebrovozást! Dalnoki Jenő sokkal jobb volt! Vagy menjek még régebbre?
Ennek ellenére a védelem átjáróház. Egyszerűen értékelhetetlen. Józsiban is csak az a jó, hogy nem gondolja túl a focit. Nem is tudná, beveri, mint ló a lónak.
Kevesek vagyunk a BL-hez, az EL is egy nagy falat lehet, de csak összerázkódik valami egyszer.
1. Visszakereshető, megmondtam, amíg szerencsét hoz, én minden meccsen elmondom, h milyen béna.
2. Meccs embere😀
3. Egyetlen skillje, h kiszámíthatatlan. Kb olyan, mint Somalia volt. Rohan, mint az állat, váratlan helyeken tűnik fel, és valahogy bemegy róla a labda.
4. Labdát vezetni nem tud, és azokat a helyzeteket hagyta ki, amit be kellett volna rúgnia.
Rúgott egy gólt, kiharcolta a 11est. Az miért gólpassz, hogy odarúgta Pesicnek, aki háttal átvette, majd megcsinálta a cselt 2 ember ellen és jól előtte.
És aki ma tényleg jól játszott: Tóth Alex, Ötvös, Zakariassen és esetleg Pesic.
És nem kell egyetértünk😀 De amikor ennek a srácnak elfogy a mákja, akkor olyan pfújolást fog kapni, mint nem is tudom kicsoda. Hüsing mondjuk.
A legnagyobb bajunk a védelem. Ez egy gyalázat. Főleg, h Szalait nem bírja el a csapat. A Levi Zaka és a suta Maiga csere nagyjából rendberakta a fő problémákat.
Viszont ez a jv nem tudom ki volt, de ilyen jó játékvezető itt szerintem sosem járt(bár nem volt nehéz meccs).
Csoportkör megvan, de kelleni fog egy csapat és főleg egy védelem.
Akkor valószínűleg nem értetted a mondandómat. Pont ezekről a felszopókról beszélek. Szerintem nincs még egy ország, ahol ennyire magas a prolicenszes edzők/igazolt labdarúgók aránya. Itt megélhetési up képzés, up képző “szakemberek” vannak. Az irányító testületekben meg tornából felmentett, önjelölt megmondók (tsz elnökök, pártfunkcik, gazdasági “zsenik”, zuklembergnélokosabbak, stb) ülnek. Ahogy egy klasszikust idéznék: “Itt mindenki hülye? - Itt mindenki…”
Kikkel?? :D Ezt csinálják kva nagy sikerrel 1986 óta :D Majd azok teszik rendbe akik elkúrták? Vagy akik lassan 40 éve szinte semmit nem tudnak felmutatni? Szerinted kik oktatnak az edzőképzőben? Azok kitől tanultak? Akiket oktatnak mit fognak ott tanulni? Ne legyél már ennyire faék pls.
Hát ettől az örmény csapattól csak erősebbek lesznek és ezektől eddig kaptunk 2 meccsen 4 gólt. Keane-el szerintem ne is álmodjunk itt a BL-ről. Kedvelem, jó fejnek tűnik meg a játékosokkal is jól szót tud érteni, de leoktatni pontról-pontra merre mozogjanak a játékosok (ahogy mondjuk Rebrov tette) különböző szituációkban, erre valószínűleg képtelen. Iszonyat bizonytalanok vagyunk hátúl és ezt a Ludo-Rijeka meccs továbbjutója már kegyetlenűl kifogja használni.
Sajnos ez a jó ötlet (magyarosan egyedi) még sehol a világon nem lendítette elő a nemzet futballját… Az ahogy meg közben formálják, magyarázzák, alakítják, egyszerűen nevetséges. Meccsenként 2,5 magyar fiatalt játszatni csapatonként nem szakma, hanem hasraütés. Utólag meg módosítgatni, meg mindenféle kamu magyarázatokat, kiegészítéseket tenni (pld. ha bundásligában játszik egy eladott fiatal magyar az 3x-os perccel számít bele az elszámolásba, meg ha megsérül a válogatottban majd kitalálunk valamit) az egyszerűen nevetséges, amatőr és egyben szánalmas. Dilettánsok, tornából felmentettek, meg pénzéhes voltzsoldosfelszopók gyülekezete…
Ezt az egesz magyarajanlast azzal kellett volna kiegesziteni, egy mondattal, hogy az a csapat felmentest kap, aki bejut nemzetkozi csoportkorbe. Ennyi.
Akik nem, es csak a bajnoksag van, ott lehet bohockodni.
Az ötlet amúgy jó, a megvalósítás szar. El kellett volna zavarni a búcs picsába a magyar "szakmát", és hozni helyettük nem megvesztegethető szerbeket, horvátokat, hollandokat, akárkiket és monjuk 5 év múlva életbe léptetni.
Ezért jó ez a magyarszabály, meg az NSMI, mert nem tudod élesben játszatni azt a csapatot a bajnokságban, amit a kupában. Szalai megmondó ember, meg uzsorás állítja össze a csapatot. Micsoda szakma! Így könnyű összeszokni a védelemnek, meg a középpályának. Keane mondta is, hogy a mötöká ellen ki akarta próbálni a Tóth-Ötvös belső középpályát… Lehet akkor már kiderült volna számára is, hogy átjáróház… Jó lesz ez a szezon…
Akkor ez volt az ok a fura nyilatkozatra. Nem adott lenduletet a 2 csere magyar, csak igy kellett, utolag meg magyarazkodas lett belole. Egybol lejott, hogy valami nem stimmelt, mert nem szokott mellebeszelni.
Robbie Keane: „Nem egy jó helyzet ez a magyarszabállyal. Vannak olyan játékosok, akik a BL-meccseken, vannak akik a bajnokságban csalódottak, hogy nem játszhatnak. Szombaton öt magyarral játszottunk, a külföldiek voltak dühösek. Ez nem egy jó helyzet, nem is értek egyet vele, de ez van. Amikor Barnit le akartam cserélni, kettőt kellett cserélnem. Ez őrültség, nevetséges. Szombaton Ötvös Bencével és Tóth-tal álltam volna fel a középpályán, de ha megsérülnek, négyet kellett volna cserélnem, és akkor ezután nincs mit csinálni a második félidőben.”
Még nem döntöttem el, hogy tetszik-e, de annak örülök (akár tetszeni fog, akár nem), hogy vállalják a vízszintes csíkozást is, mert hogy a függőlegest preferálják 99%-ban.
Viszont azt sajnálom, hogy a tavalyi mez csak 1 évet élt, le lehetett volna szedni róla a 125-ös címert, és még egy évet adni neki sima címerrel, és jövőre jöjjön ez. Na, mindegy, így legalább büszkén fogom továbbra is hordani a tavalyit.
Kicsit pizsamás, de tetszik. A középen lévő címer szerintem nagyon menő. Talán a csíkok lehetnének vastagabbak. Majd bérletesek napján beszerzek egyet. Ez a mez sokkal inkább "Végre", mint "nemár".
Vargának bőven jobb statja van. Tavaly 56 meccs 15 gól a szlovén. 45/22 Varga, de Pesic 34/11 is hozza kb. amit ez a srác. Látva a Maribort, a szlovén labdakergetés sem gondolnám, hogy jobb mint a mennyei. Ettől még ránézhettünk volna persze.
Az már más kérdés, hogy ez anyagilag megéri-e, valaki olyat nevezni, aki lehet pályára sem fog lépni, cserébe Szappanos fizuja meg nem két fillér lenne...
Gróf jelenleg az uefa szabályai szerint (fiatal korában nem töltött el elég időt itthon) egy külföldi helyet vesz el az BL-keretből. Szappanos viszont hazai nevelésnek számít, tehát egy hely felszabadulna egy légiósnak.
Fura colt nekem Keane nyilatkozata. Eleve ez a "legalább nem kaptunk ki" eléggé necces a világverő MTK ellen, noha valóban Dibusz védései kellettek kozzá.
Aztán dícsérte a kér becserélt magyart, akik együtt nem értek hátomszor labdába, de "lendületet adtak", meg hangsúlyozta, hogy 6 magyar volt a pályán, pedoig 5 is elég lett volna. Ötvöst dícsérte még agyon, aki nem volt épp rossz, de ennyire kiemelkedő se.
Most tényleg ez lesz a mérce meg a fő csapásvonal? Másról nem lehetett volna említést tenni a mérkőzésről?
Lehet, hogy vágyakozik arra, hogy 5 év múlva benne legyen az összefoglalómban?! De akkor nem fél éves nickkel kellett volna regisztrálnia, mert az a Prónay valami is több mint 5 éves lehetett, mikor akkor írt, aztán most jövök rá, hogy mivel megvan a nickje, gyorsan megnézem, mennyit és mikor írt.