Az ASUS cég termékei valaha a lejobb hardver márkák közé tartoztak és a cég a legjobbak közé, sőt sokak szerint az alaplapok királya. Nos mára odáig süllyedt e vállalat, hogy LCD monitorait nem hajlandó korrekten, garanciálisan javítani, cserélni. Újonnan vettem egy 22 colos LCD-t, megjelent egy JÓL LÁTHATÓ, ZAVARÓ piros pötty (ha fekete a háttér akkor látszik) Nos a cég szerint ez így jó ahogy van, nézegessem a piros pöttyöcskét, hiszen ez még egy bizonyos pixel szabványon belül van, így erre nem vonatkozik a jótállásuk. Az hogy a termék értéktelen így és megfelelően használhatatlan, nem érdekli őket.
Fogyasztóvédelmi felejelentést tettem, az Amnesty Internationalt megkerestem, polgári és büntetőjogi pert fogok indítani és kártérítési pert. Bármeddig elmegyek, Hágába, Strassburgba akárhová, mert ez tűrhetetlen, felháborító bűncselekmény! Nem a 35 ezer forint itt a probléma, hanem az elv, hogy pofánköpik a mulitk a vásárlót. Továbbá a hetek óta tartó idegesség miatt több milliós pszichés kártérítést követelek...
E topikba az ügyek fejleményeiről mindent beírok.
Ennek az oldalnak az alsó részén olvasd el, hogy az ISO szabvány mit ír, és a különböző gyártóknak milyen egyéb előírásai vannak.
Szerintem sok esélyed nincs, mert ISO szabvány van róla, hogy ez bizonyos mértékig nem számít hibának, ennek a nem tudása pedig nem mentesít. (Sőt, ha jól olvasom, a garipapíron fel van tüntetve, így tudhattál is róla.)
Bizom benne, hogy az Amnesty Internationalt sikerül megmozdítanod, és a segítségükkel a világ LCD iparát térdre kényszerítened.
Ha nyerted a pert, majd itt értesíts, mert van egy világító kék képpont a TV-men. :)
Vegyel olyan gyartotol monitort, amely az elso harom napban 0-tol eltero pixelhiba eseten automatikusan csereli a monitort.
Amugy asszem utolag lehet asus monitorhoz pixelhiba garit venni a vasarlastol szamitott 30 napon belul, masreszt mutogathat barki barmilyen szabvanyra, ha a vasarlas helyen errol elore teged nem tajekoztattak, hogy mi szerint kezelik a pixelhibakat, akkor innentol kezdve egyetlen subpixel is hibas teljesitesnek minosul. Mas kerdes, hogy ezt nem az asus-on kell leverned (leven veluk az egvilagon semmilyen jogi kapcsolatban nem allsz), hanem azzal a bolttal, ahol vasaroltad a termeket.
Vegyel olyan gyartotol monitort, amely az elso harom napban 0-tol eltero pixelhiba eseten automatikusan csereli a monitort.
Amugy asszem utolag lehet asus monitorhoz pixelhiba garit venni a vasarlastol szamitott 30 napon belul, masreszt mutogathat barki barmilyen szabvanyra, ha a vasarlas helyen errol elore teged nem tajekoztattak, hogy mi szerint kezelik a pixelhibakat, akkor innentol kezdve egyetlen subpixel is hibas teljesitesnek minosul. Mas kerdes, hogy ezt nem az asus-on kell leverned (leven veluk az egvilagon semmilyen jogi kapcsolatban nem allsz), hanem azzal a bolttal, ahol vasaroltad a termeket.
Segítséget kérek önöktől is (a fogyasztóvédelemnél már megtettem a feljelentést), az Asus cég felháborító ügylete miatt, melyet az alábbi csatolt levelezésben lehet nyomon követni. A lényege az ügynek az, hogy vettem egy vadonatúj lcd monitort, néhány napon belül meghibásodott, a hibát nem hajlandók kijavítani, olyan szabványokra hivatkozva, amit én nem fogadok el. Nonszensz,felháborító és tűrhetetlen, hogy vesz az ember egy új márkás monitort és fekete háttéren egy NAGYON JÓL LÁTHATÓ, ZAVARÓ piros pont éktelenkedik... A cég szerint ez nem számít hibának éljek vele együtt. Kb mintha vennék egy Volvo-t lenne a szélvédőn, a látómezőben egy fél centiméteres pont és azt mondanák ez jó úgy, nem kell cserélni, szokjam meg. Döbbenetes, nevetséges és hallatlan....
Két pert szeretnék indítani, amiben segítségüket kérem. (de ha kell ügyvéden keresztül teszem meg) Az egyik a vásárló félrevezetése ill csalás vagy hasonló,a pontos vádak jogi kategóriáit megnevezéseit, az ügy ismeretében lenne jó ha szakember megállapítaná. Továbbá egy kártérítési pert szeretnék indítani, pszichés kár miatt, amit ezzel a tortúrával okoznak nekem.
Üdvözlettel Nagy Attila
-- Eredeti üzenet -- Feladó: Attila <big4@torzsasztal.hu> Címzett: <levelek@fogyasztovedelem.hu>, <levelek@fogyasztovedelem.hu>, <ugyfelszolgalat@asus.com> Elküldve: 2011. április 4. 15:46 Tárgy : feljelentés [ASUS Jótálláson belüli RMA rtesítés - CIRMA] HUB1130275
Tisztelt Fogyasztóvédelem!
Ezúton - ha ez nem elegendő, kérem tájékoztassanak és más úton is megteszem - feljelentést teszek az ASUS cég ellen. Az alábbi levelezésből kiderül, vásároltam egy készüléket ami meghibásodott. Nem hajlandók a hibát javítani. A hibás készüléket futárszolgálattal elvitték, kb egy hétig nélkülöztem, majd visszakaptam ugyanazzal a hibával. További tájékoztatásukat várom, hogy mik a teendőim. (Illetve ha a mellékelt levelezésből valami nem derül ki, valami kérdésük van)
Nagy Attila
-- Eredeti üzenet -- Feladó: Attila <big4@torzsasztal.hu> Címzett: ASUS ügyfélszolgálat <ugyfelszolgalat@asus.com>, ASUS ügyfélszolgálat <ugyfelszolgalat@asus.com>, UGYFELSZOLGALAT <ugyfelszolgalat@asus.com>, <levelek@fogyasztovedelem.hu> Elküldve: 2011. április 1. 13:8 Tárgy : Re: RE: RE: [ASUS Jótálláson belüli RMA rtesítés - CIRMA] HUB1130275
Az Ön HUB1130275 esetazonosító számú készülékének javítása lezárult, a javítást szervizünk befejezte. Amennyiben a készülék futárral került beszállításra, azt néhány napon belül a futár is fogja visszaszállítani Önnek. Személyes bevitel esetén azonban kérjük, készülékét személyesen vegye fel szervizközpontunkban.
Üdvözlettel, Asus Ügyfélszolgálat
-- Eredeti üzenet -- Feladó: ASUS ügyfélszolgálat <ugyfelszolgalat@asus.com> Címzett: Attila <big4@torzsasztal.hu>, UGYFELSZOLGALAT <ugyfelszolgalat@asus.com> Elküldve: 2011. március 30. 16:7 Tárgy : RE: RE: [ASUS Jótálláson belüli RMA értesítés - CIRMA] HUB1130275
Tisztelt Nagy Attila Úr,
A szervizszolgáltatásnak megvannak a szabályai amelyet be is tartunk. Az ASUS sehol nem ígérte meg sem a vásárlás, sem a szervizfolyamat során, hogy szervizes szakembereket küld házhoz. A háztól-házig szolgáltatás azt takarja, hogy jótálláson belül a készülék szervizbe szállítását díjmentesen biztosítjuk, majd a javítás lezárultával a visszaszállítást is. Ez egy plussz szolgáltatás, amelyet nem kötelességünk biztosítani, csupán ügyfeleink kényelmét tartva szem előtt alakítottuk ki ezt a megoldást, hiszen ez esetben az ügyfél akár otthonról elintézheti javíttatást. Ezt nem kötelező igénybe venni, kereskedőjén keresztül is eljuttathatja a készüléket a szervizbe vagy leadhatja Budapesten személyesen, ha van erre lehetősége. Ám a javítás ideje alatt minden esetben nélkülöznie kell készülékét. Az ebből kifolyóan Önt esetlegesen érő „kárral” kapcsolatban kérem engedje meg, hogy idézzem az Ön által is elfogadott szervizfeltételek egyik pontját:
„XIII. KÁRIGÉNY
Az ASUS nem tehető felelőssé semmilyen, véletlen, speciális, közvetett vagy közvetlen kárért, amely a profit elmaradásában illetve az üzletmenetben bekövetkezik, továbbá semmilyen késedelemért vagy meghibásodásért, ami az ASUS-on kívüli okokból következik be, még akkor sem, ha az ASUS-t ilyen károk lehetőségéről előzetesen tájékoztatták.”
A futárszolgálat egy tőlünk független cég, melynek megrendelésével Ön és a futárcég között jön létre szerződés, ezt lemondani nekünk nem áll módunkban, csak Önnek.
Az ASUS nem vállal 1 hetes cseregaranciát, kérjük szíveskedjen megküldeni viszontválasza alkalmával hol talált ilyen információt.
Az ASUS minden reklamációt az adott országban helyi jelleggel kezel, így az Ön ügyében én, mint az ügyfélszolgálat vezetője válaszolok Önnek a nemzetközi szabályozásaink figyelembe vételével és a Regionális Szervizmenedzserrel történt egyeztetés után. A külföldi központokba esetlegesen beérkező ügyfélpanaszok is azonnal visszautalásra kerülnek az adott ország vezetőjéhez.
Az ASUS minden esetben ugyanazt az eljárást biztosítja ügyfeleinek, amely a magyar és nemzetközi jogszabályokon alapuló belső szabályozásunk szerint működik. Amennyiben eljuttatja a szervizbe a készülékét és azt a technikusok hibásnak találják, ki fogjuk cserélni. Ha nem hibás, akkor pedig visszaküldjük Önnek. Szervizszolgáltatásunk megfelel a vonatkozó jogszabályoknak, véleményünk és ügyfeleink döntő többségének véleménye szerint korrekt, sőt korszerűnek is nevezhető, amelyen semmiféle fenyegetés hatására nem kívánunk változtatni olyan módon, hogy a hiba megállapítása nélkül biztosítunk Önnek egy másik készüléket. Ez a kérés véleményünk szerint nem reális, ennek teljesítése üzletileg nem indokolt.
A megoldás, amit kínálunk Önnek, nemzetközileg kialakított, elfogadott, összhangban áll a vonatkozó jogszabályokkal és általánosan elégedettséget vált ki ügyfeleinkből. Sajnáljuk, hogy az Ön esetében nincsen így.
Szervizszolgáltatásunk az ismertetett feltételekkel természetesen továbbra is áll rendelkezésére.
support.asus.com | www.asus.hu/rma | online technikai támogatás
From: Attila [mailto:big4@torzsasztal.hu] Sent: Tuesday, March 29, 2011 7:02 PM To: ASUS ügyfélszolgálat Cc: levelek@fogyasztovedelem.hu; shop_hu@asus.com; office@amnesty.hu Subject: Re: RE: [ASUS Jótálláson belüli RMA értesítés - CIRMA] HUB1130275
Kedves Nagy úr!
3 dolog miatt nem fogadom ezt el.
1. nem vagyok hajlandó egy 1 hete vásárolt és 5 nap után mehibásodott készülék hibája miatt hetekig várni (monitor nélkül nézni a számítógépem) a javításra! (a régi monitorom tönkrement, ezért vettem ezt, nekem a számítógép munkaeszköz, nem tudom megoldani a monitor pótlását, azokra a hetekre ami kiesésem lesz az Asus cég fizeti netán a munkabérem ill a károm?) 2. a futár nem tudja és nem is feladata megállapítani, hogy hány pixel a hibás, tehát el kell vigye, csak ezért hogy megállapítsák, majd ha hibásnak minősítik cseréljék, vagy ha nem, akkor visszaküldjék (így hárítják a felelősséget és húzzák az időt - semmi értelme így ennek pszeudo házhozjövő szervíznek! akkor lenne értelme, ha egy Asus szervízes kocsiban szakember járkálna házhoz, aki helyben diagnosztizálná a hibát és lenne nála cserekészülék és nem ez az abszurd futáros megoldás) 3. Az Asus cég egy hetes cseregaranciát vállal. Egy héten belül vagyok. Jeleztem a hibát. kötelesek cserélni.
Ha a futár cserekészülék nélkül érkezik ide nem engedem be és megteszem a feljelentést.. Tehát akkor mondják le, ide se küldjék! Ha nem hajlandók korrekten eljárni ebben az ügyben csúnya botrány és per lesz ezt garantálom! Fontos az elégedettség? Nem úgy látom. Egyre elégedetlenebb vagyok, már az előző levélben jeleztem, felháborító és abszurd ez az egész! Önök nem hajlandóak korrekt módon (sőt gyakorlatilag sehogy!) megoldani a problémámat (ami nem az én hibám)... Felszólítom, ezt a levelezést pedig haladéktalanul továbbítsa az Asus cég vezetőségének. Ne nekem kelljen odamenni, mert azt nem teszik zsebre... (garantálom hogy sajtóval megyek!) Vajon egy Asus szintű cég megengedheti magának ezt a blamázst?
Vegyük át újra! (hátha valami nem volt érthető) Vettem egy új, garanciális, márkás készüléket. A gyártó cég azt igéri hogy házhoz jönnek és így valósul meg a garancia, a készülék egy héten belül hibás lett, az Asus cég egy hét cseregaranciát vállal. Cseregarancia időn belül kötelességük a futárral küldeni a cserekészüléket! Ha nekem kell elvinnem valahová (ahol ráadásul megint hetek telnek el, mire majd választ kapok és addig nézhetem az újonnan vásárolt monitorom hűlt helyét), egy cseregaranciás készüléket, miközben a cég úgy reklámozza magát, hogy házhoz jön a garancia. Akkor KÁR ÉRT!!!! Haló! Gondolják már végig kicsit!
Én vettem egy új márkás monitort, nem azért fizettem pénzt, hogy egy hét múlva NE LEGYEN MONITOROM, HANEM EGY ÜRES ASZTAL HELYETTE HETEKIG !!!!!!! Korrekt választ várok, vagy kénytelen leszek megtenni az említett lépéseket!
Üdvözlettel Nagy Attila
-- Eredeti üzenet --
Feladó: ASUS ügyfélszolgálat <ugyfelszolgalat@asus.com>
Sajnálattal értesültünk a készülékkel kapcsolatos problémáról.
Az ASUS számára kiemelten fontos ügyfelei elégedettsége. Ezért biztosítunk 3 év jótállást a monitorokra, amely időszakon belül ellátjuk a szükséges javításokat díjmentesen, amennyiben a készülék hibásnak bizonyul.
A monitorok problémái közül a pixelhiba az egyik legfontosabb szegmens. Éppen ezért az ASUS is egy nemzetközi ISO szabványon alapuló pixelhiba meghatározást alkalmaz, amely a következő:
A kijelző akkor tekinthető pixelhibásnak, ha
• legalább 4 világos, vagy legalább 6 sötét, vagy összessen 9 világos vagy sötét hibás képpont, vagy
• 2 közvetlen egymás melletti világos vagy 2 közvetlen egymás melletti sötét hibás képpont,
• vagy 15 mm-es körön belül 3 világos vagy sötét hibás képpont található rajta.
• Javítás módja: TFT LCD panel csere.
A fentiek a készülékéhez mellékelt jótállási jegyben is megtalálhatók. Amennyiben a fentieknek megfelel a készülék hibája, akkor szerviz el fogja látni a szükséges javítást. Ha nem felel meg a hibahatárnak, akkor visszaküldik javítatlanul a készüléket. Fizetni a szállításért és a bevizsgálásért abban az esetben kellene, ha nem rendeltetésszerű felhasználás miatt hibásodott meg a készülék.
Mivel arról tájékoztatott minket, hogy nem tudja megállapítani, hogy hány hibás képpontról van szó, ezért célszerű igénybe venni szervizszolgáltatásunkat, amelynek során szakértő technikusaink megállapítják, hogy a készülék problémája megfelel-e a fenti hibahatárnak. Amennyiben megfelel, ki fogjuk cserélni a készüléket. A bevizsgálás és a javítás idejére nem tud cserekészüléket biztosítani sem az ASUS, sem pedig a futárszolgálat. A futárszolgálat megrendelésével Ön és a futárszolgálat között létrejön egy szerződés, javasoljuk ennek pontjait figyelembe venni.
support.asus.com | www.asus.hu/rma | online technikai támogatás
From: Attila [mailto:big4@torzsasztal.hu] Sent: Monday, March 28, 2011 6:26 PM To: ugyfelszolgalat@asus.com Cc: levelek@fogyasztovedelem.hu; shop_hu@asus.com; office@amnesty.hu Subject: Re: [ASUS Jótálláson belüli RMA értesítés - CIRMA] HUB1130275
Tisztelt Asus cég!
Azért esett a választásom az Asus cég termékére, mert mintegy 20 éves informatikai tapasztalataim alapján az egyik legjobb minőségű legmegbízhatóbb márkának tudtam be. Meglehet, hogy ez az alaplapok és egyéb nyáktechnológiai ill chip gyártás területén továbbra is így van, azonban már most meggyőződhettem arról, hogy a monitor részlege a cégnek, a világon a legrosszabbak közé tartozik.
Miért is?
Vettem egy magyar átlagember számára nem olcsó, komolynak tűnő - és hozzá komoly supportot feltételezve - 22 colos lcd monitort a Tesco áruházban. Mivel az Asus márka védjegy, fel sem merült bennem, hogy esetleg gond lehet ha itt veszem (és nem szakboltban), mint ahogy nem is lehetne, nem is vélelmezhető hogy emiatt lenne. Ugyan alap-alsó kategóriás a készülék, akkor is ugyebár Asus, tehát nem várható el probléma és jó támogatás várható el.
A 3 nap cseregarancia letelt, majd az 5-ik napon megjelent egy piros pont a képernyőn. Másnap, azaz ma felhívtam az Asus megfelelő szupportját, ahol kedvesen tájékoztattak, hogy nem valószínű, hogy számíthatok e probléma megoldására, mivel van egy bizonyos valamiféle kvóta (vagy micsoda), ami megengedett a pixelhibáknál és ha ez a hiba azon belül van, nem tudnak segíteni. Ilyet sem halottam soha, pedig az elmúlt tíz évben több tucat LCD monitort vásároltam már mivel, mint említettem informatikával foglalkoztam jó ideig.
Nem tudom, hogy ez a piros pötty hány pixel és megmondom őszintén: nem is érdekel. Én azt látom, hogy vettem egy vadonatúj, garanciális, jónak hitt márkájú monitort, majd pár nap után elromlott és joggal azt várom el, hogy számomra minél kényelmesebben megoldódjon a dolog. Hiszen ezért vettem egy márkás darabot nem egy névtelen olcsót. Már akkor kár ér ha cserélni kell és utazgatni emiatt plusz költségért, de ezt az ember még általában lenyeli, hiszen új eszközöknél benne van a pakliban (bár én az elmúlt 20 évben hibás Asus eszközzel nem találkoztam, pedig százas nagyságrendben ment át a kezem alatt az önök logojával fémjelzett eszköz, notebook, alaplap, videokártya, router stb)
Az említett, általam felhívott szervízes kollega tanácsára megkerestem az internetes honlapot, elküldtem a megrendelést. Megkaptam ezt a levelet, amire most valaszolok, melyekből a következő elszomorító dolgokat tudtam meg. Be kell regisztrálnom egy újabb helyre, a házhozjövő, mint kiderült futár és nem szervízes megrendelésére. Tehát a képlet az, hogy úgy tűnik egyelőre esélyem nincs csere készüléket kapni, mivel nem szervízes jön, csak egy futár, aki el fogja vinni és tán hetekig nem lesz monitorom. Már ez egy érdekes helyzet önmagában. Hiszen elköltök nem kevés pénzt egy jó minőségű eszközre. Pont azért,hogy ne érjen meglepetés, kellemetlenség ugyebár. (legalábbis minimalizáljam az esélyét) Elromlik 5 nap után a készülék és én nélkülözzem hetekig...? Na azt már nem! Kutya kötelességük ilyenkor csereeszközt biztosítani. Egyértelműen sugallják, hogy amennyiben a hiba olyan, amit nem hajlandók különféle önkényes (állítólag szabványos) apróbetűs részek miatt javítani, akkor minden költséget is én állok, tehát bevizsgálási költség és gondolom a futár díja is oda-vissza. Ja és persze a futárt megint egy másik helyen újra külön nekem kell megrendelnem, mert azt sem önök intézik. Ez lenne a színvonalas, ügyfélbarát és kényelmes Asus házhozjövő garancia?
Na mindezek után írom ezt a levelet. Ez felháborító és tűrhetetlen! Engem nem érdekel sem a futár, sem a pixel méret limit. NEM VOLT A DOBOZRA ÍRVA, hogy "ja kérem bocsánat, ha esetleg lesz kis pötty a készüléken pár nap múlva, akkor így járt kedves vásárló, használja így egészséggel"...,, Mit képzelnek?
Elejét veendő bármiféle problémának, vitának, féleértésnek, nézeteltérésnek a elmondok ezennel valamit önöknek. A következőt fogom tenni. Most elküldöm a megrendelést a futárnak, azzal a kommenttel, hogy cserekészüléket kérek, minden körülmények közt! (ellenkező esetben potyára jön a futár, mert nem adom oda neki a monitort és egy vasat sem fogok fizetni a potyaútjáért, csak szólok előre) ...
Ha és amennyiben engem bármi hátrány ér ebben a triviális garanciális ügyben - mellesleg már ért pszichés kár, mert igencsak felidegesít ez az abszurd helyzet és a hibás készülék (de még most ettől eltekintek, hogy sérelmezzem) - akár az, hogy hetekig nincs monitorom, holott pár napja vettem egy vadonatúj márkás monitort, akár az, hogy nem javítják, mert ez az éktelenkedő piros pötty önöknél még "belefér a keretbe", akár az, hogy nem jön a futár a cserekészülékkel haladéktalanul; s mindezen túl még velem bármi költséget megpróbálnak kifizetni. Eme esetekben az összes létező fogyasztóvédő és jogvédő hivatalt megkeresem és panaszt teszek önök ellen. Továbbá, az ügyvédem készen áll, és polgári pert índítok, továbbá kártérítési pert indítok. Valamint Asus- ellenes internetes antikampányba kezdek. Azazhogy pardon, nem is antikampány, csak tényfeltárás, csupán az igazság leírása, mások segítése, óvaintése egy rossz cég rossz terméke miatt, nehogy őket is ilyen kellemetlenség, kár érje, mint ami engem most ér... Minden létező hazai és külföldi szakfórumba és egyéb fórumba leírom ezt az esetet, hogy Asus monitor vásárlásával így jártam, messziről kerülendő az Asus. legalábbis a monitorai. Úgy néz ki pitiáner csalók gyülekezetévé vált a patinás Asus cég? Legfelülről legalura...?
Nem biztos hogy szükségük van minderre, ahogy nekem sem, egy ilyen pitiáner ügyben...
Tehát kérem hogy mivel mellesleg (a Tesco ugyan 3 nap cseregaranciát vállal, azonban a jótállásban olvastam, hogy az Asus cég egy hetet!), szépen a futárral máris küldjék el a megfelelő típusú tesztelt végleges cserekészüléket, bár nekem mindegy az is, ha ideiglenest is küldenek és ezt javítják, aztán még egy kört futtatnak az önök költségére a futárral...
Felháborító, abszurd, blamázs, szégyen és nonszensz ez az egész. Az Asus cégről ezt nem gondoltam, mely kiváló hardver termékeit legalább 15 éve vásárom informatikusként...
Erről a levélről már küldök másolatot a fogyasztóvédelemnek, jogvédőknek és az Asus cég vezetőségének. (azaz utóbbinak nem tudok, mert érthetetlen okból rejtőzködik. nem található elérhetőség az Asus honlapon feléjük, ezért a shop címér is elküldöm, hátha onnan feljebbjut)
Továbbá mellékelem az igénylőlap screenshot-ját is a biztonság kedvéért.
Üdvözlettel Nagy Attila
Description: Image removed by sender.
-- Eredeti üzenet --
Feladó: <ugyfelszolgalat@asus.com>
Címzett: <big4@torzsasztal.hu>
Elküldve: 2011. március 28. 15:4
Tárgy : [ASUS Jótálláson belüli RMA értesítés - CIRMA] HUB1130275
Tisztelt Ügyfelünk!
A jótállás kereteiben szervizszolgáltatásra benyújtott igényét rögzítettük. Az Ön készülékéhez szervizszolgáltatás a Cirma Hungary Kft-nél, az ASUS megbízott szervizpartnerénél vehető igénybe.
Felhívjuk figyelmét, hogy a készülék szervizbe küldése a jótállási időn belül nem jelent automatikusan jótállási javítást. Az ASUS és megbízott szervizközpontjai fenntartják a jogot a jótállás érvényességének ellenőrzésére. Jótállást kizáró ok esetén a szervizelés fizetési kötelezettséget vonhat maga után, amibe beletartozik a bevizsgálási, javítási és anyagköltség, illetve adott esetben a szervizbe szállítás díja is.
Az Ön SN: A8LMTF045148 sorozatszámú ASUS készülékének érvényes RMA hivatkozási száma: HUB1130275.
Kérjük, hogy ezt az RMA hivatkozási számot jól láthatóan tüntesse fel az eszköz csomagolásán.
A szervizszolgáltatás igénybevételéhez, kérjük, olvassa el az alábbi instrukciókat és feltételeket:
· Az LCD monitor, PDA, PDA-telefon, PND készüléket vagy EeePC-t a hozzáadott vagy vásárolt kiegészítők (táska, egér stb.), valamint dokumentumok nélkül adja fel, csak a készüléket, az adaptert (kábellel együtt) és az akkumulátort küldje el. Ettől eltérő ügyfélszolgálati tájékozatás esetén kövesse az ügyfélszolgálat utasításait.
· A jótállási jegyben található feltételekkel megegyezően a készüléken tárolt adatok biztonsága nem garantálható. Ennek megfelelően kérjük, hogy adatairól készítsen biztonsági másolatot szervizbe küldés előtt. A meghibásodás miatt vagy a javítás során elveszett adatok, programok, hordozható adattároló eszközök (memóriakártya, optikai lemezek stb.) pótlására nincs lehetőség.
· A készülék becsomagolásához lehetőség szerint használja az eredeti gyári, vagy azzal egyező minőségű és biztonságot nyújtó csomagolást. Mindenképpen ügyeljen a készülék éleinek és sarkainak kiemelt védelmére, valamint a dobozban párnázza ki a készüléket habszivaccsal vagy más rugalmas térkitöltő anyaggal. A dobozt biztonságosan zárja le. Az ASUS és megbízott szervizpartnerei nem vállalnak felelősséget a helytelen csomagolásból eredő sérülések miatt.
· Felhívjuk figyelmét, hogy a küldéshez használt csomagolást a csomag szervizbe érkezése után újrahasznosíthatják. Ilyen esetben a megjavított készülék visszaszállításkor új csomagolást kap, melyet kérjük, őrizzen meg esetleges további szállítási célokra.
A Cirma Hungary Kft. szervizszolgáltatását személyesen, vagy szerződött partnerén keresztül is igénybe lehet venni ASUS készülékek javítására.
1. A szervizszolgáltatás személyes igénybe vétele esetén is csomagolja be a készüléket!
2. Futárszolgáltatás igénybe vétele esetén az eszköz felvételéhez és elszállításához vegye fel a kapcsolatot a GLS futárszolgálattal a külön erre a célra létrehozott weboldalon keresztül: http://webserver.gls-hungary.com/echopack/cirma_add.php
· Az adatok kitöltésekor ügyeljen azok pontosságára.
· Az űrlap Kiszállítási cím mezőit nem kell kitölteni, ezek automatikusan a helyes címzettet regisztrálják.
· Az RMA hivatkozási számot mindenképpen tüntesse fel a [Név] mezőben, saját neve után.
· A készülék felvételi helyének megválasztásakor figyeljen arra, hogy készülékét javítás után ugyanerre a címre fogják kézbesíteni.
· A futárszolgálat legkorábban másnapi szállítással veszi fel a készüléket. A felvétel időpontja 8 és 17 óra között lehetséges. Javasolt olyan szállítási cím megadása, ahol ezekben az órákban munkanapokon Ön vagy megbízottja (családtag, szomszéd, munkatárs, vagy az Ön kereskedője) általában tartózkodik. Ha megbízott útján választja a szállítást, akkor kérjük, adja meg megbízottja adatait a [Kapcsolatartó] mezőben.
· A szállítás megrendelése során jegyezze fel a Csomagszámot, ezzel hivatkozhat feladott készülékére a későbbiekben.
· A jogosulatlanul igénybe vett futárszolgáltatásra érvényes a www.asus.hu/rma oldalon található használati feltételekben foglalt A szerviz- és futárszolgáltatás jogosulatlan igénybe vétele (jogosulatlan beküldés) [IX. Pont] feltételek.
· A készülék javításának végeztével az Ön által itt megadott emailcímre érkezik értesítés a visszaszállításról. Kérjük, olyan emailcímet válasszon, amihez rendszeres hozzáférése van.
Amennyiben problémája lépne fel az RMA szolgáltatás igénybevételénél, vagy további segítségnyújtásra lenne szükséges, kérjük vegye fel a kapcsolatot az ASUS szervizügyfélszolgálatával az ugyfelszolgalat@asus.com címen, vagy a +36-1-505-4561 telefonszámon.
Az jótálláson kívüli javítást (is) igénylő szervizszolgáltatás igénybevételekor érvényesek a www.asus.hu/rma oldalon található használati feltételekben foglalt Jótálláson kívül eső javítószolgáltatás [XI. Pont] feltételek.
A felhasználó által megadott személyes adatokat az ASUS harmadik fél számára nem szolgáltatja ki, és betartja a Személyes Adatok Kezelésére vonatkozó törvényi előírásokat, különös tekintettel a személyes adatok védelmérõl és a közérdekû adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényre.