Keresés

Részletes keresés

Azúrlovag Creative Commons License 2009.11.01 0 0 23
Konkrétan én informatikus vagyok és közgazdász. Most az előbbi területen dolgozom Pesten, egy német cég magyarországi leányvállalatánál. Nem rajongom ezért a melóért túlzottan...
Előzmény: hobe (22)
hobe Creative Commons License 2009.11.01 0 0 22
Hat en pont 30 evesen mentem eloszor el, es akkor is kinyaltak a seggem. Egy diplomaval, semmilyen nyelvvizsgaval (angolul azert tudtam), es eleg idiotan :-)
Előzmény: Azúrlovag (21)
Azúrlovag Creative Commons License 2009.11.01 0 0 21
Hát tipikus idióta 30éves magyar gyerek vagyok. Két diplomával, két felsőfokú nyelvvizsgával. És éppen az előtt állok, hogy valami normális szakmát is megtanuljak. Hogy olyan munkám legyen, ami legalábbis nem cseszi szét az idegeimet.

Ez most a helyzet. Ehhez kell alkalmazkodni. :)
Előzmény: hobe (20)
hobe Creative Commons License 2009.11.01 0 0 20
Attol fugg, mihez ertesz. Ismerek olyat, akinek mindenhol kinyaltak a segget :-)
Előzmény: Azúrlovag (18)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.01 0 0 19
Neked keserű, másnak meg édes. A haverom fia, két éve van kinn. A múltkor találkoztunk és áradozott. Azt mondta, talán soha nem is települ végleg vissza, annyira jól érzi magát. Pedig, eredetileg az volt a terve, néhány év alatt megszedi magát és visszatelepül.
Előzmény: HollandExxonValdez (12)
Azúrlovag Creative Commons License 2009.11.01 0 0 18
Kedves Hozzászólók,

Azért azok között is vannak normálisak, akik most (1 éven belül) szeretnének kimenni. Pld. én is ilyen vagyok. :) Tisztában vagyok azzal, hogy bárhová megyek az EU-ban (mármint, ahová angol és német nyelvtudással lehet), nem fogják kinyalni a seggem. De nem is ez a cél. Én csupán több pénzt szeretnék. Nincs olyan hozzátartozóm, akitől ne tudnék legalább egy évre problémamentesen elválni. Annyit látok, hogy itthon most nagyon rossz. De még itthon is mindenki dolgozhat, aki tud dolgozni és akar dolgozni. Én így látom (voltam vidéki is, pesti is).

Üdv,
Azúrlovag

hobe Creative Commons License 2009.11.01 0 0 17
Te, ennek a topiknak igy az egvilagon semmi koze Hollandiahoz. Ezek utan neked (nektek) semmilyen masik orszag nem lenne jo, mert sehol nem lenne ott a megszokott kornyezet meg a baratok.
Előzmény: HollandExxonValdez (12)
hobe Creative Commons License 2009.11.01 0 0 16
En ezt ertem. Csak kicsit balfaszkodasnak tunik, hogy telefonon akarsz Magyarorszagra interjuzi es mar elore tartasz tole, hogy nem fog mukodni. Beulsz az autoba es hazamesz interjura. Ne mondd, hogy nem lehet, mert veletlenul pont Utrechtben voltam egyszer igy interjuzni Budapestrol. Most meg masik orszagban vagyok, ahova telefonos interju utan vettek fel.
Hajra!
Előzmény: HollandExxonValdez (13)
pappito Creative Commons License 2009.11.01 0 0 15
elnézést, hogy másik féltekéről belebeszélek, de: reménytelen vállalkozásba fogtál :)

Aki otthon a fotelből meg internetes turkálás után kieszeli, hogy neki hollandia a király, azt nem tudod lebeszélni, hiába írsz neki tényeket.

A saját tapasztalatomból kiindulva, kár minden szó, ezerből egy veszi figyelembe, hogy mit irkálsz a helyi viszonyokról, ő azt otthonról jobban tudja. Én leírtam a blogomban minden szívásunkat, hogy hat hónapig kerestünk munkát, hogy mejdnem nem jött össze, hogy nem égettünk fel minden hidat magunk mögött, (nem adtuk el a lakást, nekem volt munkám Budapesten, volt pénzünk) és egy évet tanulgattuk az országot, a kenyér árától a helyi munkaerőpiacon át a bevándorlási folyamatig és még így is majdnem nem jött össze. Leírtam mindent, feketén fehéren. Direkt csináltam bevándorlásról infokat, mert nem sok magyar nyelvű cucc van a neten eről az országról.

Ez mit sem számít, a bolond eladja a lakását, idejön a recesszióban, magas munkanélküliségben, nyelvtudás, szakma és pénz nélkül és utána csodálkozás van meg nyafogás, hogy szenetek az itteniek, meg milyen izé egy ország ez, mert nem lehet feketén dolgozni.
És innen nem lehet hazastoppolni, 300-350ezer forint egy repjegy.

Ez van, nem tudsz más helyett okos lenni, akármilyen jóindulatból modod, hogy ne most gyere, hacsak nem vagy valami hiányszakmából spíler... nem számít, ő elindul, családdal, gyerekkel, mert azt látja, hogy te jól érzed magad. (jó, tudom, te ott nem, de mi itt igen)

Nincs mit tenni.
marjori Creative Commons License 2009.11.01 0 0 14

üdítö topik, de nem ironikusan.

 

Végre jó egy öszinte, tárgyilagos beszámolót hallani H-ról. Az ott élök kifejezetten agymosottnak tünnek néha :)

HollandExxonValdez Creative Commons License 2009.11.01 0 0 13
hulyeseget kerdezel: nem az a normalis ha elokeszitem a terepet hogy hazamegyek,talaltam munkahelyet,egyik nap itt,alszok egy napot es 2nap mulva kezdek dolgozni az uj magyar munkahelyemen?
nem ertem minek kotozkodsz.ugyanabban a cipoben vagyok mint az a magyar aki kulfoldi munkat keres.most en is kulfoldi munkat keresek ami eppenseggel magyar.Hollandiaban elek es szeretnek Magyarorszagon dolgozni es elni.magyarul kulfoldi munkat keresek innen nezve.
Előzmény: hobe (11)
HollandExxonValdez Creative Commons License 2009.11.01 0 0 12
el.van munkank itt,berendezett lakasunk,amit berlunk,karacsonyra utazunk haza de nem tudjuk hogy visszajovunk e.februar ota nem voltunk otthon,en is a parom is hazavagyik,es minden nap tema hogy meg kene lepni hogy pont,es nem jovunk vissza.
oszinten: nem jo itt.minden tavol,az otthoniak,a megszokott kornyezet,a baratok,a szinek(itt minden barna,depresszioszinu),szoval akarmilyen krizis van,akkor is a Haza az Haza.es mi nem akarunk hollanda vallni,nem kerunk az allampolgarsagbol se.
szoval nagyon keseru az idegen kenyer
Előzmény: hobe (11)
hobe Creative Commons License 2009.11.01 0 0 11
Te akkor most el akarsz onnan menni vagy nem?
Előzmény: HollandExxonValdez (9)
HollandExxonValdez Creative Commons License 2009.11.01 0 0 10
nem is értem hogy tud az a sok különféle náció (arab, fekete, kínai, stb. ) ott élni.


hat ugy hogy ha az allam nekem is ad lakast meg segelyt,es dolgoznom se kell,akkor talan eldoglok egesz nap otthon meg lofralok az utcan.
figyi: vannak nagyon dolgos arab fekete vietnami kollegaim.de ahol lakok ebben a hazban el egy olyan feka,hogy miota augusztusban idekoltoztunk ez meg egy napot nem ment dolgozni.perfekt holland es angol.na nehogy mar ne talaljon melot? a lengyel lengyeltudassal dolgozik a feka meg nem akar?
ismetlem ez nem altalanos,csak kb 30-40% lehet az arany.
Előzmény: harpokratesz (7)
HollandExxonValdez Creative Commons License 2009.11.01 0 0 9
mert nem egyszeru kulfoldrol ujra magyarorszagi munkat talalni.1,5ev alatt itt felszerelkeztem es barmilyen hihetetlen nem megy ugy hogy fogom a sporttaskamat es felulok a repulore es szevasz Hollandia.mire minden kijelentkezest lerendeznek az legalabb 2het.a lakasberletet legalabb 1honappal elotte kell felmondanom.szoval hogy jol jojjon ki belole az ember,es otthon par nap pihenes utan ujra dolgozzak,annak a leszervezese minimum 6het.es a 6het onnantol ketyeg,hogy egy magyar ceg azt mondja innen a tavolbol szemelyes interju nelkul hogy oke,maga akkor nalunk kezdhet.
Előzmény: hobe (8)
hobe Creative Commons License 2009.11.01 0 0 8
1,5eve elek kinn de nagyon sokszor,szinte minden oraban visszasirom Magyarorszagot

Akkor miert nem koltozol vissza??
Előzmény: HollandExxonValdez (4)
harpokratesz Creative Commons License 2009.11.01 0 0 7
Én tavaly voltam kint Amsterdam-ban 3 napot, nekem csalódás volt. Budapest sokkal szebb város és ahogy mondod, van dinamikája, lüktető élet. A hollandok tényleg lagymatagok, nem is értem hogy tud az a sok különféle náció (arab, fekete, kínai, stb. ) ott élni.
HollandExxonValdez Creative Commons License 2009.11.01 0 0 6
hat igen:))) mas udvarolni a lanynak es mas osszekoltozni vele:))))
Előzmény: schlumberger (5)
schlumberger Creative Commons License 2009.11.01 0 0 5
Bizonyára igazad van, hiszen Te életvitelszerűen élsz kinn, én meg csak turistaként voltam ott (eddig három alkalommal), Hozzád képest rövid időt. Nem is offolok tovább.
Előzmény: HollandExxonValdez (4)
HollandExxonValdez Creative Commons License 2009.11.01 0 0 4
mas am turistakent eltolteni itt par hetet mint itt elni.1,5eve elek kinn de nagyon sokszor,szinte minden oraban visszasirom Magyarorszagot.1,5ev utan eszrevenni miben fejlettebb Hollandia es miben Magyarorszag.az en nezetem hogy Magyarorszagon minden sokkal rugalmasabb es gyorsabb. nalunk gyorsabb a tempo a mindennapi eletben,de aki ahhoz szokott hozza ahogy en is,annak rossz a hollandok lagymatag udvarias tempoja.
Előzmény: schlumberger (2)
HollandExxonValdez Creative Commons License 2009.11.01 0 0 3
nos hat akkor tomoren akkor indulj neki ha:

-beszelsz hollandul vagy angolul
-lapul a zsebedben 2000euro lakasberlesre,kaucioval,borgal
-olyan szakmad van amit keresnek:targoncas,teherautosofor(C+E),logisztika,raktarozas
-ha hentesnek jossz es nem beszelsz nyelvet szamits ra hogy maffiauitzendberaeuk kezere kerulsz akik kihasznaljak hogy nem ismered a torvenyt es atvernek
-hozz magaddal NEMZETKOZI ANYAKONYVI KIVONATOT mely angol-francia-magyar nyelvu mert 5 MUNKANAPON belul REGISZTRALNOD KELL holland lakcimre
-SOFI nummer,mely a magyar ado es TAJ szam holland megfeleloje,intezese nem 2nap
-bankszamlaszam,mely az ING-nel a leggyorsabb mert NEM KERNEK TARTOZKODASI ENGEDELYT(utlevel,SOFI nummer,lakcim kell)
-ha nem doltel be az expresszen hirdeto csaloknak
-ha korrekt ceggel veszed fel a kapcsolatot munkaugyben:
www.randstad.nl
www.manpower.nl
www.tempoteam.nl
www.timming.nl
www.olympia.nl
www.continentforce.nl

ha ezeken tulvagy,es van lakcimed,munkad akkor jon a tobbi EU ide vagy oda ugymint:
-6honap utan magyar jogsi csereje hollandra
-magyar rendszamos auto atrendszamozasa BPM befizetese utan hollandra,14 napon belul

nos,ha ezt a par aprosagot megteszed,akkor varunk a Kanaanban,hogy EU ide vagy oda ne legy illegalis ebben az orszagban
schlumberger Creative Commons License 2009.11.01 0 0 2
Én a nyáron eltöltöttem ott egy kis időt rádióamatőr barátomnál. Ahogy elnéztem Amsterdamban a palotát, akármennyi órabért kap, rámegy az ingatlanadóra a gatyája :-)
Különben nagyon szép ország, kedves emberek, mindenki beszél angolul/németül, ami nem nagy csoda, mert mint tudjuk, az ő nyelvük úgy keletkezett, hogy részeg német tengerészek angolul beszéltek (vagy az angolok németül? Már nem is tudom... Friedrichshafenben jól megértettük egymást :-) )
Királynak én is kimennék, jó nagy a palotakert, kifér a 160 m-es dipol.
Előzmény: ha6pc (1)
ha6pc Creative Commons License 2009.11.01 0 0 1

No,hát: Érdemes oda kimenni? Milyen álláslehetőségek vannak?

Mennyi órabért kap pl. egy király?

Tombolda Creative Commons License 2009.10.31 0 0 0
H0llandia.
Előzmény: HollandExxonValdez (-)
HollandExxonValdez Creative Commons License 2009.10.31 0 0 topiknyitó
hát akkor várunk minden kedves érdeklődőt aki Hollandiába akar kijönni és nem csak a szélmalmok érdeklik...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!