Leírom még egyszer, de többször nem, most lassabban írom, hátha érthető lesz mindenkinek.
MOST
A Westbahnon közlekedő RJ szerelvények mozdonyai nyugat felé néznek, a vezérlők kelet felé. Ugyanígy a Südbahnon közlekedő RJ szerelvények mozdonyai délnyugat felé néznek, a vezérlők északkelet felé.
MOST
A Westbahnon közlekedő RJ szerelvények a Westbahnhofra érkeznek, ami fejpályaudvar, vagyis Budapest felé, ha továbbjönnek, irányt kell váltaniuk. Vagyis ha nyugat felől jönnek, a Westbahnon hátul volt a mozdony, Budapest felé elől.
A MENETRENDVÁLTÁSTÓL
A Westbahnon közlekedő RJ szerelvények átkerülnek a Westbahnhofról a Hauptbahnhofra, ami a Westtel ellentétben átmenő pályaudvar, vagyis Budapest felé, ha továbbjönnek, MÁR NEM KELL TÖBBÉ irányt váltaniuk. A Hauptbahnhofon áthaladó ÖSSZES RJ szerelvénynek így nyugat/délnyugat felé fog nézni a mozdonya.
Így már érthető?!?
(Egyedül menetrendváltás napján fordulhat elő egy-két szerelvény, amit szerelvénymenetben meg kell majd deltázni, hogy Bécsben ne okozzon kavarodást, de ez nyílván már meg van szervezve, hogy mikor mi deltázzon)
Egyikteksem irja, h miért fognak megfordulni a szerelvények W.West kimaradása miatt. Gondoljátok végig: Bp K-ből elindul tolt üzemben /mostani szerint/ bármelyik RJ , München-ig igy megy mert nincs bécsi fordulás. Vissza elindul géppel az élen és ugyanugy megérkezik Keletibe mint most. No most mi fordul és mikor??? U.i. a szombat du és este érkező RJ-k /4 db/ itt alszik, vas.délelőtt tolt üzemben megy Münchenig. Na mégegyszer mondom, győzzön meg valaki, de nem csak ugy, h ez igy lesz...
Nem lesz semmilyen forgatás. A mostanihoz képest fordított állásban fognak közlekedni a magyar szakaszon (ugye a Westbahnhofos bejárás kimarad, így nem fordul meg a szerelvény Bécsben). Ennyi, nem több.
Figyu! Szombaton du-i RJ-k géppel az élen érkeznek keletibe. Igaz?? Namost ott éjjel felemelik és megforditják az egészet, h másnap délelőtt szintén géppel az élen induljanak Bécs felé??? No erre kérek választ, és nem csak azt, h ezután forditva lesz. Vagy netán ÖBB forditja majd? De gondolom nem nagyon izgatja őket, h hol van az eleje stb.
RJ 63, 65, 67/ szombaton du. géppel az élen/ mint érkezők, másnap /vasárnap/ tolt üzemben mennek Münchenig.. Vissza Bp-ig huzza a gép.. Na most akkor mi fordul???
RJ 41 reggel Bécsből indul, most géppel huzza, azzal hogy néz ki a fordulás?M??
Csak érdeklődöm, h mi lesz. Egyébként meg majd meglátjuk.
Elsőre én is bevettem a fordulás elméletet. Csak gondoljatok bele: Bécs fordulás nincs, /oda se-vissza se/, ergo a két végpont között / München, ill. Bp/ marad minden, ha a szerelvény esetleg nem csinál más fordát közben..
Minden éjjel 4 RJ szerelvény "alszik" Keletiben./RJ 63, 65, 67, 165/ Ezek a váltás reggel-délelőttjén tolt üzemben indulnak Bécs felé, ....... és minden marad..
Okosabbaktól kérdem, na most hogy is van ez, vagyis hogyan lesz???? Zürichi RJ-k ??
Hivatalosan mennyi járhat be nem tudom,de a következőket szoktam látni, 201, 202,203,204,205,207,208,209,210,211,214,217,219,220,221,228,230,231.Lehet h valamelyik kimaradt, de 231 fölötti szám még nem volt. Persze csak RJ szinezésüekről van szó.