Sokunkban ellenérzések, vélt vagy valós sérelmek alakultak ki hosszú évek alatt a vezetékes telefon iparággal szemben. Nem csak a jelentős piaci erővel bíró szolgáltatókra gondolok, hanem az alternatívokra is. Ha érdemben összeszedjük ezeket a problémákat, segíthetünk nekik szolgáltatásuk javításában, hogy nekünk is jobb legyen.
Es legalabb 10-et vagy 20-at kell venned. A hulyenek is megerne otthonra.
Ne probald osszehasonlitani a ceges es a magantelefonia dijait. A ceges piacon verseny van, a lakossagin nincs. Es miert nincs? Mert senkinek nem eri meg. Itt a mobil, a Skype, a kabeles telefon, ki az a hulye, aki beszall a lakossagi vezetekesbe?
Az un. alternativ telefonszolgaltatok nem tesznek ilyet. Nem hulyek ok sem. Sokkal jobb kihasitani a ceges piacbol akkora reszt, amekkorat csak tudnak, es kozben folyton rinyalni, hogy a Matav elnyomja oket a lakossagi piacon. (Persze, eszuk agaban sincs belepni arra a piacra, de igy legalabb erkolcsi toket tudnak kovacsolni belole.)
(A Tele2 ugye mas, hiszen ok az infrastruktura fenntartasanak koltsegei nelkul problanak megelni, es ahogy hallom, jol megy nekik.)
1500,-Ft a havi előfizetés ami lebeszélhető 40 db ingyen sms. A legdrágább a Vodafones hálózatot hívni az 36 Ft percenként. Na ja, Matávot is csak hétvégén hívok ennyiért, de azért nem rossz. Ügyfélszámon belül ingyenes a hívás.
Hál' Istennek, az internet nem csak ADSL-en jön. És ha már van internet, akkor ott van az előfizetés nélküli SKYPE. Remélem majd az elintézi a matáv sorsát! Íme a SkypeOut percdíjai: http://www.skype.com/products/skypeout/rates/all_rates.html?currency=HUF Tanulhatna belőle a matáv!
Ha ez az, ami nálunk is van, a pgsm Üzleti partnerprogramja, akkor 2.375,-Ft/hó, és ebből 1.875,-Ft lebeszélhető, van benne 80 ingyen SMS, cégen belül ingyenes a pannon-hívás, más pannon: csúcsidőben 21 Ft/perc, kívül 16 Ft/perc, más mobil: csúcsidőben 29 Ft/perc, kívül: 23 Ft/perc, belföldi vezetékes csúcsidőben : 26Ft/perc, kívül 18 Ft/perc. Ezek bruttó árak. De ez mégsem az, mert nem 8 Ft a vezetékes! Most már mindegy.
Az előzőekhez pedig annyit, ha egy kicsit visszaolvasol, volt egy racionálisabb indokom is az utálatra!
Most jut eszembe, hogy újabban a kutyás reklámja miatt is utálom a Matávot! Tehát, ha valamelyik nap ingyen lehet telefonálni, akkor ne vigyük még a kutyát sem sétálni??? Nooormális??? A kutya nem szórakozásból sétál, hanem mert szüksége van rá! Hülye MATÁV.
384-es ADSL-es sebességet biztosítanak. Kell ennél több? Viszont nem köttettem be a MATÁV-ot mert nem fizetek neki 3e-t csak azé, hogy ott porosodjon a készülék. Az a röhej, hogy a Pannonnál olyan előfizetésem van ( céges ), hogy olcsóbban hívok vezetékest mint vezetékesről vezetékest ( 8 Ft/ perc) :))))) Hát ennyit a Matávról.
Ezért bekötettem a rádiós netet. Nem egy ADSL de gyorsabb mint a modem és nincs kapcsolatom a matávval.
Ha neked csak azért megéri a "nem ADSL sebesség ami viszont gyorsabb mint a modem" szóval csak azért, mert matáv-fóbiád van, hát kívánom, hogy legyen szerencséd. És kívánom, hogy idővel ne legyen fóbiád a rádiós netszolgáltatódtól....
Na pont a kedves matáv miatt nem köttettem be az ADSL-t mert drágának találom, gogy az internet költségre még ráteszi a saját telefondíját, amikor nem is akarom használni a vacak vonalát. Ezért bekötettem a rádiós netet. Nem egy ADSL de gyorsabb mint a modem és nincs kapcsolatom a matávval.
Ez az első általam nyitott topic. Köszönöm a kezdeti lendületet.
Összefoglalnám az eddig látottakat:
- HaLik az előfizetési díjat sokalja
- Magdi60 úgy érzi többszörösen is átvágták, egyszer, hogy 7* gyorsabb, másodszor, hogy nem tarthatta meg a régi számát és újra fizetteték vele a belépési díjat
- ZE ha jól értem a járulékos ktg-eket sokalja, ha a szla végösszegét elosztja a percekkel magas összeg jön ki, valószínüleg a kapcsolási díj és az előfizetési díj miatt, valamint szerinte a mobil olcsóbb (?Fester)
- Angyalhentes szerint (ez mondjuk nem egészen idevágó téma) az ADSL-ből is komoly sápot szed
Biztos sokan ismertek nem csak JPE (jelentős piaci erővel bíró) szolgáltatókat. Róluk is szívesen hallanánk.
Ez mas. Ez a vasarlo szimpla megtevesztese, ami torvenyellenes, es perre kellett volna vinni. Barki, aki picit is szkmabeli, megmondhatja, hogy 2*64k < 7 * 56k
Viccelsz? Amit kifizetsz a netszolgaltatodnak az ADSL-ert, annak saccra talan a 70%-a a telkonal landol. Ha meg ezen felul is sarcot kernek, az szerintem tulmegy a korrekt hozzaallason. Mas kerdes, hogy amig ilyen bena szabalyozasunk van, ez teljesen torvenyes.
Jó pár évvel ezelőtt, mikor még bejött az ISDN, úgy hirdették, hogy hétszer gyorsabb lesz. Az én kisfiam, meg nagy játékos, quaker, vagy mi, és előfizettünk rá, aláírattak velünk 2 évet, a díjon felül kötelező havi 3 e Ft fogyasztással, amit, megjegyzem, sose használtunk ki. Nos, nem volt hétszer gyorsabb. A két év után pedig, úgy kellett kérvényeznem, hogy megtarthassam a régi számomat, és, legnagyobb meglepetésemre, mikor, nem kértük tovább az ISDN-t, kijöttek, leszerelték azt a kis dobozt, és: ÚJ ELŐFIZETŐ LETTEM!!! ÚJ BELÉPŐ, akivel kifizettették a belépési díjat, a sima telefonra!!! Azt, mondták, így, hogy visszamondtam az ISDN-t, nincs előfizetésem. JÓ mi???
Számoltam fél évre visszamenőleg a számla összege/beszét percek hányadost, azaz a percdíjakat, amit a MATÁV beszed: 28 Ft alá nem nagyon ment az érték, és elsősorban családon belüli hívásokról van szó... Nagyon drága a helyhezkötöttségéhez képest. Tény, hogy ha ADSL-t akar az emberfia, akkor kell adóznia a telconak is, de vagy a mobiltelefonálás k. olcsó, vagy a vezetékes k. drága...
Sokunkban ellenérzések, vélt vagy valós sérelmek alakultak ki hosszú évek alatt a vezetékes telefon iparággal szemben. Nem csak a jelentős piaci erővel bíró szolgáltatókra gondolok, hanem az alternatívokra is. Ha érdemben összeszedjük ezeket a problémákat, segíthetünk nekik szolgáltatásuk javításában, hogy nekünk is jobb legyen.