Keresés

Részletes keresés

angyalhentes Creative Commons License 2005.01.30 0 0 21
Es legalabb 10-et vagy 20-at kell venned. A hulyenek is megerne otthonra.

Ne probald osszehasonlitani a ceges es a magantelefonia dijait. A ceges piacon verseny van, a lakossagin nincs. Es miert nincs? Mert senkinek nem eri meg. Itt a mobil, a Skype, a kabeles telefon, ki az a hulye, aki beszall a lakossagi vezetekesbe?

Az un. alternativ telefonszolgaltatok nem tesznek ilyet. Nem hulyek ok sem. Sokkal jobb kihasitani a ceges piacbol akkora reszt, amekkorat csak tudnak, es kozben folyton rinyalni, hogy a Matav elnyomja oket a lakossagi piacon. (Persze, eszuk agaban sincs belepni arra a piacra, de igy legalabb erkolcsi toket tudnak kovacsolni belole.)

(A Tele2 ugye mas, hiszen ok az infrastruktura fenntartasanak koltsegei nelkul problanak megelni, es ahogy hallom, jol megy nekik.)
Előzmény: tomcat73 (20)
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.30 0 0 20
Ez kicsit más.

1500,-Ft a havi előfizetés ami lebeszélhető 40 db ingyen sms. A legdrágább a Vodafones hálózatot hívni az 36 Ft percenként. Na ja, Matávot is csak hétvégén hívok ennyiért, de azért nem rossz. Ügyfélszámon belül ingyenes a hívás.
Előzmény: Magdi60 (16)
HaLiK Creative Commons License 2005.01.30 0 0 19
[linkhttp://www.skype.com/products/skypeout/rates/all_rates.html?currency=HUF]
HaLiK Creative Commons License 2005.01.30 0 0 18
Ja....és persze Skype-Skype hívás "percdíja": 0,- Ft, legyen a hívott fél akár a föld másik oldalán!
A hangminőség meg jobb, mint az ISDN-é!
HaLiK Creative Commons License 2005.01.30 0 0 17
Hál' Istennek, az internet nem csak ADSL-en jön. És ha már van internet, akkor ott van az előfizetés nélküli SKYPE. Remélem majd az elintézi a matáv sorsát!
Íme a SkypeOut percdíjai:
http://www.skype.com/products/skypeout/rates/all_rates.html?currency=HUF
Tanulhatna belőle a matáv!
Magdi60 Creative Commons License 2005.01.30 0 0 16
Ha ez az, ami nálunk is van, a pgsm Üzleti partnerprogramja, akkor 2.375,-Ft/hó, és ebből 1.875,-Ft lebeszélhető, van benne 80 ingyen SMS, cégen belül ingyenes a pannon-hívás, más pannon: csúcsidőben 21 Ft/perc, kívül 16 Ft/perc, más mobil: csúcsidőben 29 Ft/perc, kívül: 23 Ft/perc, belföldi vezetékes csúcsidőben : 26Ft/perc, kívül 18 Ft/perc.
Ezek bruttó árak. De ez mégsem az, mert nem 8 Ft a vezetékes! Most már mindegy.

Az előzőekhez pedig annyit, ha egy kicsit visszaolvasol, volt egy racionálisabb indokom is az utálatra!
Előzmény: angyalhentes (15)
angyalhentes Creative Commons License 2005.01.30 0 0 15
Aham, es mit is kell perkalni a percdijakon kivul azert a ceges elofizetesert? :)

Előzmény: tomcat73 (12)
angyalhentes Creative Commons License 2005.01.30 0 0 14
Igen, ezek roppant racionalis ervek. :) Buszke lehetsz magadra, mert tudatos fogyaszto vagy. :)
Előzmény: Magdi60 (13)
Magdi60 Creative Commons License 2005.01.30 0 0 13
Most jut eszembe, hogy újabban a kutyás reklámja miatt is utálom a Matávot!
Tehát, ha valamelyik nap ingyen lehet telefonálni, akkor ne vigyük még a kutyát sem sétálni??? Nooormális??? A kutya nem szórakozásból sétál, hanem mert szüksége van rá! Hülye MATÁV.
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.30 0 0 12
384-es ADSL-es sebességet biztosítanak. Kell ennél több? Viszont nem köttettem be a MATÁV-ot mert nem fizetek neki 3e-t csak azé, hogy ott porosodjon a készülék. Az a röhej, hogy a Pannonnál olyan előfizetésem van ( céges ), hogy olcsóbban hívok vezetékest mint vezetékesről vezetékest ( 8 Ft/ perc) :)))))
Hát ennyit a Matávról.
Előzmény: rainman (11)
rainman Creative Commons License 2005.01.25 0 0 11

Ezért bekötettem a rádiós netet. Nem egy ADSL de gyorsabb mint a modem és nincs kapcsolatom a matávval.

Ha neked csak azért megéri a "nem ADSL sebesség ami viszont gyorsabb mint a modem" szóval csak azért, mert matáv-fóbiád van, hát kívánom, hogy legyen szerencséd. És kívánom, hogy idővel ne legyen fóbiád a rádiós netszolgáltatódtól....

Előzmény: tomcat73 (9)
angyalhentes Creative Commons License 2005.01.25 0 0 10
Kerdezd meg az Invitelt, ok vajon adnak-e ADSL-t telefondij nelkul :)
Előzmény: tomcat73 (9)
tomcat73 Creative Commons License 2005.01.25 0 0 9
Na pont a kedves matáv miatt nem köttettem be az ADSL-t mert drágának találom, gogy az internet költségre még ráteszi a saját telefondíját, amikor nem is akarom használni a vacak vonalát. Ezért bekötettem a rádiós netet. Nem egy ADSL de gyorsabb mint a modem és nincs kapcsolatom a matávval.
Előzmény: Fester (8)
Fester Creative Commons License 2005.01.20 0 0 8

Ez az első általam nyitott topic. Köszönöm a kezdeti lendületet.

Összefoglalnám az eddig látottakat:

- HaLik az előfizetési díjat sokalja

- Magdi60 úgy érzi többszörösen is átvágták, egyszer, hogy 7* gyorsabb, másodszor, hogy nem tarthatta meg a régi számát és újra fizetteték vele a belépési díjat

- ZE ha jól értem a járulékos ktg-eket sokalja, ha a szla végösszegét elosztja a percekkel magas összeg jön ki, valószínüleg a kapcsolási díj és az előfizetési díj miatt, valamint szerinte a mobil olcsóbb (?Fester) 

- Angyalhentes szerint (ez mondjuk nem egészen idevágó téma) az ADSL-ből is komoly sápot szed

Biztos sokan ismertek nem csak JPE (jelentős piaci erővel bíró) szolgáltatókat. Róluk is szívesen hallanánk.

Üdv: Fester

angyalhentes Creative Commons License 2005.01.20 0 0 7
Ez mas. Ez a vasarlo szimpla megtevesztese, ami torvenyellenes, es perre kellett volna vinni. Barki, aki picit is szkmabeli, megmondhatja, hogy 2*64k < 7 * 56k
Előzmény: Magdi60 (5)
angyalhentes Creative Commons License 2005.01.20 0 0 6
Viccelsz? Amit kifizetsz a netszolgaltatodnak az ADSL-ert, annak saccra talan a 70%-a a telkonal landol. Ha meg ezen felul is sarcot kernek, az szerintem tulmegy a korrekt hozzaallason. Mas kerdes, hogy amig ilyen bena szabalyozasunk van, ez teljesen torvenyes.
Előzmény: ZE (3)
Magdi60 Creative Commons License 2005.01.20 0 0 5
Jó pár évvel ezelőtt, mikor még bejött az ISDN, úgy hirdették, hogy hétszer gyorsabb lesz. Az én kisfiam, meg nagy játékos, quaker, vagy mi, és előfizettünk rá, aláírattak velünk 2 évet, a díjon felül kötelező havi 3 e Ft fogyasztással, amit, megjegyzem, sose használtunk ki. Nos, nem volt hétszer gyorsabb. A két év után pedig, úgy kellett kérvényeznem, hogy megtarthassam a régi számomat, és, legnagyobb meglepetésemre, mikor, nem kértük tovább az ISDN-t, kijöttek, leszerelték azt a kis dobozt, és: ÚJ ELŐFIZETŐ LETTEM!!! ÚJ BELÉPŐ, akivel kifizettették a belépési díjat, a sima telefonra!!! Azt, mondták, így, hogy visszamondtam az ISDN-t, nincs előfizetésem. JÓ mi???
Előzmény: schpenoth (4)
schpenoth Creative Commons License 2005.01.20 0 0 4
Mesélj, téged hogy? (engem is)
Előzmény: Magdi60 (2)
ZE Creative Commons License 2005.01.20 0 0 3
Számoltam fél évre visszamenőleg a számla összege/beszét percek hányadost, azaz a percdíjakat, amit a MATÁV beszed: 28 Ft alá nem nagyon ment az érték, és elsősorban családon belüli hívásokról van szó... Nagyon drága a helyhezkötöttségéhez képest. Tény, hogy ha ADSL-t akar az emberfia, akkor kell adóznia a telconak is, de vagy a mobiltelefonálás k. olcsó, vagy a vezetékes k. drága...
Magdi60 Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2
Soha, de SOHA nem fogom megbocsátani, hogy átvágtak az ISDN-nel, és még utána is kitoltak velem!!!
HaLiK Creative Commons License 2005.01.20 0 0 1
Hát...azt a havi 3250,- "Ft adót", azt ki nem állhatom! Enélkül is túl drága lenne, csak a percdíjaival is.
Előzmény: Fester (-)
Fester Creative Commons License 2005.01.20 0 0 0

A topic eredeti címe:

Amit ki nem állhatsz a vezetékes telefóniában

Így egy kicsit béna lett, de sebaj!

Fester Creative Commons License 2005.01.20 0 0 topiknyitó
Sokunkban ellenérzések, vélt vagy valós sérelmek alakultak ki hosszú évek alatt a vezetékes telefon iparággal szemben. Nem csak a jelentős piaci erővel bíró szolgáltatókra gondolok, hanem az alternatívokra is. Ha érdemben összeszedjük ezeket a problémákat, segíthetünk nekik szolgáltatásuk javításában, hogy nekünk is jobb legyen.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!