Már eltelt több mint két nap, de még nem tudom magamat túltenni a történteken.
Határon túli magyarok kértek nagyon szépen minket, könyörögtek… elolvastam a felhívásaikat, üzeneteiket, hallottam kérésüket és mindig egy csomó volt a torkomban. Olyan szépen kértek, olyan szépen szólítottak meg minket… „Drága magyar testvéreink, szeretettel kérünk titeket…” Persze gondoltam, hogy rengetegen nem mennek el szavazni, de azt legrosszabb álmomban sem, hogy több, mint egymillió ember(?) a nemet ikszeli be.
Igazából 3 oka lehetett a nemnek… vagy valaki a hazug propaganda miatt, miszerint ez nekünk ennyibe meg annyiba fog kerülni az egész, százezrek jönnek majd ide… úgy döntött, hogy nem. Volt, akit nem hatott meg a szép kérés, fujjjj és úgy döntött, csak azért is nem. S voltak, akik azért szavaztak csak nemmel, mert gyűlölik azokat, akik az igen mellett felszólaltak, s igazából mást nem is néztek, más nem érdekelte őket és ezért szavaztak nemmel. Ezek közül bármely okból is szavazott valaki nemmel, egy önző, irigy, kicsinyes, gyűlölettel teli, értékrend és hit nélküli embert takar.
Ledöbbent olyan hozzászólás, amiben arról ír büszkén az illető, hogy azért szavaz nemmel, mert nehogy örülni lássa x.y. politikust, akinek a népszerűsítésről szól az egész szavazás. Döbbenetes… egy olyan kérdésnél, ahol az összetartozásról és szeretetről szavazol, ezt az illetőt egy dolog vezeti a szavazófülkéhez, a paranoiás, mérhetetlen gyűlölete. Még haragudni sem lehet rá. Igazából sajnálatraméltó és szánalmas az ilyen üres, nyilvánvalóan ingerszegény környezetben felnőtt, gyűlölettel teli valaki.
Talán nem véletlen, hogy egy közéleti személyiség, egy énekes, egy színész, egy sportoló sem szólalt fel a nem mellett. Ekkora szégyent senki nem vállal fel. Tegnap néztem az olasz és angol nyelvű csatornákat és valamelyiken perceken keresztül a vasárnapi szavazással foglalkoztak és hitetlenkedtek. Európa és a világ szemében a legszarabb ország, a legszarabb emberek lettünk. Nincs a világnak még egyetlenegy olyan országa, ahol egy ilyen kérdésben ne ment volna el mindenki igennel szavazni.
Sebaj, 6 500 000 embernek van ennél sokkal fontosabb dolga is… lehet olvasni a bulvársajtót, lehet nézni a valóvilágokat, lehet szavazni, hogy ki nyerje a primitívek szigetét. Mennyivel jobb olyanokra szavazni, mint… Pongó, Gyugyó, Kinga, Bobóka, Leó, Feró, Robi, Elvis, Maci Laci… ilyenekre kell szavazni. Nincs pénze az embernek, hát nemmel szavaz, nehogy két forintjába is kerüljön valami..., de Matyira a GagyiVilágból szavaz vagy 50-szer. Hogy 200 Ft egy sms? Mit számít, Matyira áldoz annyit is. Mennyivel érdekesebb mondjuk ilyen hülye szavazásnál, hogy a megasztár Bubó két hét komoly kapcsolat után szakított a szintén megsztár Edinával, aki az ilyen-olyan színvonalas csatorna bemondónője. Sajnos ez a mai magyar valóság. Ingerszegény környezet, csak fogyasztói, majdnem állati szintre süllyedt, egyetlen érzést, a gyűlöletet ismerő társadalom.
Bocsánatot kérek a határon túli magyar testvérektől, bocsánatot kérek Kölcsey Ferenctől, Madách Imrétől, Arany Jánostól, történelmünk, irodalmunk, művészetünk minden nagyjától. Veletek együtt sírok én is. Sajnos ti már 6 500 000 itt levő élőlénynek semmit sem jelentetek. Nekik már fontosabb Szilvi, Leó, Panni, Ricsi, a gagyik szigete, a plazák, hogy milyen házimozijuk lesz, hogy melyik bemondónő kit kivel csalt meg… ez az ő világuk.
Idézzük: „Azok, akik nyilvánosan biztattak a nemre, akik velünk riogatták a közösséget, akiknek szavai nyomán nincstelen, hazátlan, jöttment ingyenélőknek tűnhetünk, nem számíthatnak arra, hogy alkalomadtán testvérként, szívesen látott vendégként kezeljük őket” - olvasható a testvérmegyékhez intézett nyílt levélben.
Pedig a magyar kapitalisták már arra várnak, hogy 2007-ben Romania csatlakozik, és akkor lehet menni kasszálni, lesz majd minden Erdélyben felvásárolva, az összes lerozzant, gazdaságtalanul üzemelö Erdélyi Román Üzem felvásárolva és bezárva, lebontva, munkások szélnek eresztve. És a Magyar Nyugdíjasok mehetnek Romániába eltölteni öreg napjaikat, mert ott olcsóbb lakni. Akár akarjátok akár nem az nem számít hogy ti akarnatok szíveskedni vendégként fogadnátok mert kötelezö lesz fogadni az Unió miatt szíveskedni fogadni.
ez a közvélemény a legnagyobb kamu dolog
nézd meg ha megkérdeznek valakit, h megy-e szavazni, vagy ,h volt-e
szinte mindegyik azt mondja, h igen, mert nem meri felvállalni a nemet (függetlenül, h épp milyen szavazás van)
"nem a jelenlegi magyar kormány, hanem az ellenük szavazó, illetve tartózkodó magyar állampolgárok döntöttek így. "
De miért alakult így? Egy hónapja még döntő fölényben voltak az Igenek a közvéleménykutatások szerint, aztán beindult a hazugsággyár és felhozták 50-50%-ra az eredményt.
"A szívüknek olyannyira kedves jobboldal, kormányzása idején nem szorgalmazta a kettős állampolgárságot és kiröhögte Patrubányékat. Az miért nem fáj az erdélyieknek ennyire látványosan?"
Az a kormány próbált vmit tenni, megadta nekik a magyar igazolványt, de még azEU tagság küszöbén, félve a szomszéd államok reakciójától ( gyávaságból!!! ) nem merte megadni nekik a magyar állampolgárságot. Most más szitu volt! EU tasgok vagyunk, a szomszédok EU csatlakozásra várók.
És egy egyszerű kérdésre kellett válaszolni Igennel vagy Nemmel.
Az ország döntött. Én szégyellem magam a Nem szavazók helyett. Bár akik távol maradta azok se jobbak, főleg ha Igennel szavaztak volna, csak lustaságból nem mentek el!
Aki azt kérte májusban, hogy kapjon EU-s állmpolgárságot, hozzá sok-sok támogatást, pénzt; csak mert van valami közös kultúrális-történelmi gyökere, az ne tagadja meg ezt saját honfitársaitól sem, mikor a nem létező térvény miatt még a kiadások sem lehetnek ismertek.
Aki nem mondott igent most, az mit szól Europához, az OK?! Ott 80 % igen?
Mi lenne, ha az EU is így szavaza, és kiebrudálna minket?
Szerintem a kormány aljas félrevezető, félelemkeltő kampánya az első számú felelős!
Ijesztgették az embereket milyen óriási költségeket fogokozni a KÁP. Ideözönlik 800ezer magyar, elveszi a munkád, lenyomják a béreket, te fizeted a nyugdíjukat, kórházi költségeiket satöbbi.......
Most menjen ki Gyurcsány Erdélybe, a Felvidékre vagy más hat. túli magyar területre, jól szembeköpnék. Azt kapná amit érdemel.
Én nem így látom
de az tény, h tombolt a demagógia
de sztem akkor se ezek vezettek ide
ha az mszp is az igen mellé állt volna akkor is igencsak cinkes lett volna
"Szedjük össze magunkat, űzzük el, amint lehet, a céda anya képzetét. Magyarország nem anyánk ugyan, de másfél milliónyi testvérünk és testvérnél is ragaszkodóbb barátunk van ott, akik az emberiség modern történetének legaljasabb kormány- és pártkampánya közepette is velünk vannak. Bennük bízzunk, mert ezt a gyalázatot, amit ránk kentek, csak ők tudják lekaparni.
Gyerekeink, unokáink tanuljanak nyugati nyelveket. Szülőföldünk sorsa a kezükben. Magyarországnak Európában sincs szüksége ránk, ellökött magától bennünket, de a szakadékba nem esünk bele. (…)Évszázados históriai példáink vannak arra, hogy azok a felmenőink és kortársaink, akik ma nem kapnának a Gyurcsány—Hiller-féle vállalkozásba belépést, az európai kultúra és civilizáció számára hagytak azért magyar ujjlenyomatot. Vegyék úgy, hogy Trianonban ezt is, őket is elcsatolták tőlük. Merjenek kicsik lenni."