ezt hamar "elrontom", kis "hegesztés" a kapcsolóval és máris elcsuszik a kettő, mert az egyik nem annyi impulzust hajt végre mint a másik
ezután egyszerre kapcsol le és fel
csak váltóérintkezőssel lehet normálisan
az sem az igazi, mert "külső", pl kismegszakító fel-le kapcsolás ugyanugy átváltja a másikra, ha éppen ég a lámpa, de legalább nem tud mindeféle külső tüskéktől széjjelesni a szinkron
tul bonyolultan írod, biztos hogy sajátmagad ÉRTED amit szeretnél?
ez azt jelenti röviden:
ha a kacspoló fel van kapcsolva, csak akkor ég egy lámpa, és minden felkapcsolással változik, hogy melyik lámpa gyullad ki
innentől egyszerű, a kapcsoló által megszakított fázist bekötöd egy váltóérintkezős impulzusrelé vezérlő bemenetére, így minden felkapcsolás impulzusa átváltja egyik lámpáról a másikra
majd az impulzusrelé közös bemenetére is a kapcsolóról jövő szálat kötöd, így a két kimeneten felváltva lesz delej, amikor a kapcsoló fel van kapcsolva
ha lekapcsolják a lámpák kialszanak, és a következő felkapcsolás azonnal átváltja a relét
nem tartom igazán jó megoldásnak ezt
inkább nyomógombot alkalmaznék a három állapot léptetésére vagy elektronikát
ugyanis ezek a relék mechanikusan váltanak, a mágnestekercsük egyfolytában gerjesztve lesz amíg ég a lámpa
Bármelyik három állású görgős kapcsolóval megcsinálhatod.Nem kell hozzá relé sem.Bár itt nem le és fel a kapcsolás hanem mindig jobbra fordítod el kapcsoló karját.A régi VGK-k ban van ilyen.A modernebbekből ki kell szedni azt a reteszt ami megakadályozza a körbetekerést.
Hello Urak!!!! Kérem minden józan és nem józan életű hozzáértő segítségét. Futottam egy-két kört a témában a "nagyoknál", de jó megoldás nem született. Tehát a megoldandó képlet: Adott két különálló helység 1-1 lámpával. A helységeken kívül van 1 db kapcsoló. Ezzel a kapcsolóval úgy kellene a lámpákat felvillanyozni, hogy: kapcsoló fel=1.lámpa világit; kapcsoló le=egyik izzó sem világít; ismét kapcsoló fel= 2.lámpa világít. Aztán megint kapcsoló le=egyik izzó sem ég, majd kapcsoló fel= 1.izzó ég; kapcsoló le=egyik sem; kapcsoló fel=2.izzó. És egy így váltakozik, ameddig élet az élet. Légyszi vki rakja össze ezt nekem relével kapcsolóval, elképzeléssel,bármivel. Köszönettel: egy motoros
Ez a dolog, nagyon érdekes! Én nem sajnálom az ösztöndíjat a tanulóktól, de egy jó eredmény mellett annyit lehet keresni ösztöndíjként, mint némelyik meglett szakember keresete... ez nem hiszem, hogy tartható és elfogadott dolog lenne. Persze az más kérdés, hogy a szakemberek nincsenek megfizetve. Ehhez képest tűnik túlfizetettnek egy tanuló.
Üdv! Szerintetek a hiányszakmák ösztöndíjazása MSZP-s kampány lehet-e? Véleményetek szerint milyen eséllyel vonhatja vissza a következő kormány ezt a rendeletet?
Ez miért baj? Mindenki ott mozog, ahol otthon van és ahol el tudja adni magát. A fő szempont szerintem egy vállalkozásnál, minél kisebb munkával a lehető legnagyobb profitot termelni. Egy mérőhely kiépítés mindig jövedelmezőbb, mint az egész napos véséssel járó munkák. Persze azt is megcsináljuk, de annak majd csak most indul a szezonja. A mérőhely kiépítések pedig most azért vannak tömegesen, mert ugyebár az első lépése az építkezések elkezdésének. Bár ilyenkor kicsit kellemetlenebb a terep, de ez van.
Ilyesmikről beszéltem a MEEI kapcsán. De természetesen engedély gondolom volt a hosszabbítóra és ezek után mindenki mossa a kezét.... Kis magyar bürokrácia.....
Tudom, hogy az itt lévők nagy része, csak minőségi dolgokkal foglalkozik, de most találtam egy (számomra) igen kirívó esetet:
Gazdaságos kapcsolós elosztó, hiba miatt ki kellett mérni. A védőföld valahol elveszett. Lefarigcsáltam a dugvillát, és ez fogadott:
A bekötött nem zöld/sárga, hanem sárga, hanem a "kék" védőföld tőben elvágva. Sosem volt beforrasztva. Életvédelem köszi, mindez egy beöntött dugvillában.
a szolgáltatók is állandóan csak siránkoznak a lopás ellen, de nem csinálnak ellene semmit. A gázos utcákban, településrészeken ki lehetne cserélni az aludrótot szigetelt kábelre. Esetleg átalakítani a rendszert 10-20 KV-ra, aztán ingatlanonként egy kis trafóval csatlakozni, mint ahogy külföldön sok helyen ilyen az alaphálózat. Ha nem fizet, akkor trafó le, aztán arra buheráljon házilag! Lesz szép nagy villanás, egy két hulla, de a többi egy életre leszokik róla. ja hogy költeni nem esik nekik jól? Egyszerűbb hálózati veszteségként besöpörni a többi fogyasztótól?
Egészen pontosan a legtöbb 4-es átmenő sorozatkapocsba, ami 6 mm2-ig készül be lehet kötni 2,5 mm2-et (WAGO, Weidmüller, Phoenix-Contact, stb.), de ezek általában TS-35/x sínre pattinthatók. Az előzőhöz: http://products.ensto.com/documents/industry/brochures/TerminalSolutions2006_ENG.pdf Ha van elég hely akkor több sorozatkapocs kell és sk. sorolóval (rövidzár) összefogni.
táplálást úgy oldottam meg, hogy a papagáj ketrecéből kivettem az automata etetőt és 8-as dübellel mellé raktam. innen már egyszerű volt, mert adtam neki egy direkt tengelyes hajtást a kakukkos óráról, amit 3x6mm sodrott alu kábellel kötöttem be. a mágnes egyensúlyban tartja a járókereket.
leválaszthatóságot meg zongorazsanérral, de előtte befújtam jól wd40-nel.
[ne haragudj kérlek abbahagyom a hülyéskedést de ez nagyon kikívánkozott :) ]
Szerintem te az aluminium zománchuzalra gondosz, ezt tényleg használták motorokbais, pl FV daráló alu Főfázis- Sárgaréz segédfázi a fáziseltolás miatt.
Most leginkáb az olcsó barkácshegeszőben, de ez nem rézzel zománcal van bevonva.
na látod akkor szépen menj vissza és vidd magaddal a szabványt is! az Ibolya mondta, hogy a Marika még el van foglalva, de majd ő átgépeli neked indigóval, hogy ott tudjál hagyni egy példányt a méh-ben. de tolómérőt vigyél, hogy meg tudd mérni a 170 mikront, tényleg annyi-e. ne azt a szar obi-s tolómérőt, hanem amit a Sanyi adott a minap. az jó lesz, 32-ben már a nagyfaterja is azt használta!