Amit írsz Isten, abban van az igazság! De ne keseregj, a kenyeres rekeszt nem használjuk, már csak beltérre, mert perforált az oldala. Külső mérőszekrénynek a tejes láda a tuti. Nálunk a mérőszekrény nem Hensel, hanem Ezzel dolgozunk. Régi bányász ismerőseinknél felkutatjuk a robbantó zsinórt mellyel bekábelezzük a mérőhelyet. Földelő szonda helyett pedig az esztergályosoktól vásároljuk fel a fém forgácsot, melyet összekeverünk vízzel és képlékeny állapotában kb. egy talicskányit öntünk a mérőhely közelébe, melybe belehelyezünk a már említett szigeteletlen robbantó zsinórból egy 2 méteres darabot csigára tekerve. Mérőtábla gyanánt lefutott teherautó abroncsot használunk, melyet hőlégfúvó segítségével kiegyenesítünk, majd formára hajtogatunk. Áramkorlátozó gyanánt beépítjük a kínai műanyag ruhaszárító csipeszek felhasználásával nyert késes biztosíték aljzatokba az általad említett bicikli küllőket. ( Na itt tévedtél egyedül nagyot, mert nem földelő szondának használjuk. ) Ezek után pedig plomba zsinórként az általad is használt, de a kisvakond által már ledobott kék ruha sliccénél lévő gomb felfogatását szolgáló cérnából tépünk egy darabot és lezárjuk vele a mérőhelyet. Ha netán mérőhely kiépítésre lenne szükséged, bátran szólj megyünk és kisegítünk. Azt csak megjegyzem, hogy ma van az év 58. napja, tehát nem jön ki a napi 1 mérőhely kiépítés.
Olvass! Már írtam e.on terület. Nem akarlak elkeseríteni, de az alvállalkozó szól, hogy mikor mennek kábelezni, mi is akkor visszük ki a szekrényt. A kábelt eleve olyan hosszal rendeljük, hogy rajta legyen a plusz. Ha kerítésben lesz a mérő, akkor igen, keretestől beépítik, ha ház falán, akkor pedig a keret leugrik. 4-6 hét az átfutás az igénybejelentő és a kábel fektetés között. Ennyivel előbb van beadva, mint ahogy szükség lenne az áramra és máris ott a végleges. Sajnos ebben a 9 lakásos épületben nem lesz közösségi mérő, mert lakópark jelleggel épül külön-külön külső bejáratokkal, de az épületeket összeépítve. Nem lesz semmi közös helyiség, még garázs sem, hanem nyitott udvar szabadtéri gépkocsi beállókkal. Akkor most szerinted hova és minek építsünk 10. mérőt, ha nincs rá igény és az építtető sem tart rá igényt? Az előkerti részeket teljesen bevilágítja a közvilágítás.
Elég ha benyomod az asszonyt ügyintézőnek a fogyasztói irodába ,oszt'jó napot:) Hóbort az van:) Szoktam bejárni a kirendeltségre,hát valami mindig változik,de a megrendelőt nekem kéne pontosan tájékoztatni:) Amúgy mindent lehet írni,hány mérőhelyem van,faszagyerek vagyok,....stb és? Ez csak internet,nem minden az aminek látszik:)
De már írom a feljelentést a fogyasztói iroda ellen mert, presszionálják az ügyfeleket azzal, hogy ha a cégnél dolgozó csinálja, olcsóbb lesz és jó eséllyel be lesz kötve. Rendkívül elvtelen dolognak tartom hogy ott dolgozók is megkapják a regisztrációs számot. Na de amit kiviteleznek az meg tényleg magáért beszél, az a regisztrációs vizsga gúnyolása...de hát ugye... ők veszik át saját maguktól...
:) ez jó! Köszi hogy feltűnt az égen,egy csillag!:) egy villanyszerelő fenomén:)) Lajos bá' -val mi lett?:) Lehet hogy már ő tanul tőled! Ez hatásosabb lenne.
Hát papa nem tudom honnan tolod az okosságokat,de eléggé zavaros a történet:) Tehát csinálsz egy véglegeset,és hagysz rajta 2 méter kábelt! Amikor kész a ház akkor a tartószerkezettel együtt bevésed? vagy mi? Egyébként hülyeség ,de véglegesre nem tehetsz te be kábelt,az csak az ELMŰ alvállalkozója teheti be,kb 5-6 hét múlva !:)Na és az ideiglenes meg egyből megcsinálod, másnap jön az ember és mehet! Mondjuk a Démásznál telekhatáros,gondolom ott ügyködsz:)
Kb. 30 éve dolgozott az Soproni .......men villanyszerelőként, mikor én odakerültem. Mindent tudott. Istenként tisztelték az Öreget, mert mindent meg tudott javítani 1 db. "fázisceruzával". Amíg olyan hiba volt, aminek tudta a helyét, és eredetét. Addig ! Aztán jött pár új berendezés. Fejlődött a technika. És engem küldött. Persze ezt Ő azzal magyarázta, hogy "tanulnia kell a fiatalembernek".
Kevered a szezont a fa..ommal. Én csináltam eddig ebben az évben 26 mérőhelyet nem akinek írtad. Egyébként szerdán csinálom egy 9 lakásos társasházét, tehát már 35-nél fogok tartani.
Megjegyzem, hogy e.on területen is az ideiglenes az végleges. ( ritka kivételek persze akadnak ) Ki az a hülye, aki több papírmunkát szeretne magának csinálni. Azonnal beadjuk véglegesre. Hagyunk rajta 1-2 méter földkábelt és be lehet igazítani a végleges helyére, ha elkészül a ház. Arról nem beszélve, hogy az ideiglenes mérőhely az csak alapdíjas lehetne amiért külön kellene fizetni. Plusz az újbóli szolgáltatói kiszállás is költség lenne. Ilyen felesleges költséggel nem szivatjuk a megrendelőinket. Ezért van folyamatosan munkánk.
Tényleg a google a legjobb most is, hogyan kell megvalósitan, és miért jó. Ha csővet irtam azt nem a földelésnek, hanem az átvezetéseknek gondoltam a sávalapon keresztül. pl betáp, erősáram / gyengeáram. a házból kijövő áramköröknek a kapuhoz, kerbe.
Elméletileg .van egy terv egy villamos terv.Azt kéne követni:) Neki ,a tervezőnek ki ki kéne menni a helyszínre .Általában nem megy ki,és ebből vannak a helyi érdekességek!Ezért ír baromságot a ház alap földelésre:) terintem nem téma egy normál háznál.Persze a goggle bajnokok majd cáfolnak!