10 napig 20as Gagyi lavozon naptejjel kentuk magunkat, alig barnultunk, de kicsit sem egtunk le! ma egesz nap Caribbean breez olaj 8at hasznaltunk, kint vettuk, elegge bepirosodtunk. Lehet h gagyi? Pedig direkt gyogyszertarba vettuk. Javaslat?
Én azt szoktam mondani: Óvakodj az óriástaxitól! (OFF: Vajon ki emlékszik még az Óvakodj a törpétől című filmre? :))
Hivatalosan egy tarifa létezik, de az egyterű vagy kombi taxisok előszeretettel mondják, hogy nagy taxinak fix ára van. Olyan pofátlan is akad közöttük, aki induláskor hátra nyújtja az utasnak az árlistát. Mondjuk tökös utasnak ezt kéne lefotózni a taxis arcával együtt, aztán lehet benyújtani a panaszt, a taxist pedig ki fogják tiltani a reptéri drosztról.
Elég sok Thaiföldre utazó turistával szoktam találkozni naponta, szinte minden harmadik-negyedik ember belefutott reptéri taxis átverésbe, vagyis nem akart órát kapcsolni nekik a taxis. Volt ennél durvább, amikor két páros két taxival jött be ugyanabba a hotelbe, mindkettő kapcsolt órát, az egyik mégis dupla annyit fizetett. Ez elég szomorú.
Egy zsák alatt 15 kilogrammot értenek ez szabad lesz. Ugyanakkor a 2-4 zsák lenne THB30 egy zsák, az ötödik és a hatodik táskák lenne THB50, minden cucc,azt követően THB80.
Köszi Neked is a segítséget! Majd jól körülnézek, ha ott leszek! :-) A legjobb lázcsillapítót eddig Tunéziában vettük, fityingekért! Haza is hoztunk belőle, fél óra alatt teljesen leviszi a lázat! :-)
Esetleg egy kis Phuket-PhiPhi transzfer: (reptérről. buszpályaudvarról. szállodából) oda-vissza, magyarul vagy angolul. Átmeneti szállás a phuketi érkezés napján és/vagy a visszainduláskor?
Szia! Tavaly a Lomprayah rohadt klímájától dögrováson voltam egész nyaralás alatt, vettünk pár gyógyszert Samuin tűrhető áron, mert amiket itthonról vittem (Rubophen, Neocitran), nem segítettek levinni a lázamat. Orrcseppet viszont 385 baht-ért sikerült szerezni. :/
Így igaz! Épp tegnap beszéltem telefonon velük és azt mondták sem e-ticket, sem boarding pass kinyomtatása nem szükséges Aeroflotra, elég bemutatni a foglalásról szóló e-mail-t. Bár ha jó helyen szeretnél ülni, azért mégis csak megfontolandó az online check-in!
Én az utóbbi pár évben nem száltam át Moszkvában de sokat utaztam oda-vissza. Ezért megjegyezném, hogy Budapest-Moszkva viszonylatban nem feltétlen szükséges kinyomtatni a beszálókártyát, anélkül is oda lehet menni a pogyászfeladáshoz, és ott nyomtatnak beszállókártyát. (Ez Budapestre és Moszkvára is érvényes). Sőt, amikor két éve Aeroflottal jöttünk vissza Bankokból Moszkvába, ott se volt kinyomtatott beszállókártánk, és gond nélkül felvettek sorállás nélkül.
Mi pont mellettetek leszünk Mae Nam-ban :) 22.-én csütörtök este, (hetente egyszer) Mae Nam "központjában" kb. 18-24-ig egy éjszakai piac lesz, tele egy csomó bazári dolgokkal, viszont baromi finom kajákat lehet ott kapni. A piac egy "U" alakú utcában van. Az "U" alsó sarkán van egy gyönyörű kínai templom. 21:00 és 21:05 között ott fogunk ácsorogni egy koktéllal a kezünkben.
Megtudna valaki mondani, hogy a don mueang repterrol, hogy lehet tomegkozlekedessel eljutni a sam sen road-ra, illetve, honnan indul a vonat az uszo piacra illetve a vonatos piacra?
Nekünk un. búvártáskában mindig velünk voltak, vannak az értékeink és a nyakba a szupi kisméretű fullos video-fényképező kombi. Óvatosak vagyunk. Útmentén nem az út közeli szélén kell közlekedni ill. az úthoz képest másik oldalon tartjuk a cuccot. már amikor sikerül. Soha a 15 év alatt gyakorlatilag egy bő év alatt, semmi problémánk lopásügyileg nem volt, rablásügyileg + pláne.
Sziasztok! Szerintetek félteni kell egy komolyabb fényképezőgépet nyakba akasztva? Előfordulhat, hogy levágják/lerántják, mint a táskákat? Előre is köszi a válaszokat!
üdv mindenkinek Bangkokbol, aki zugolvaso mint en voltam es azon gondolkozik hogy jöjjön e ,jöjjön ezt látni kell:) sokat segített a rengeteg hasznos info amit itt olvastam ,szuper ,csak rövid 2,5 napunk volt
lejjebb valaki kérdezte a szállást en is csak ajánlani tudom a Viengtai -t , célnak teljesen megfelelt
most indulunk tovább Samuira,szep napot mindenkinek
Az alábbi listában benne van minden olyan szállás Phi-Phi-n, ahol jauár végén-február elején van szállás. Kellemes vadászatot. Válassz ki párat, ami tetszik és írj rám. Elmondom mindegyikről mi a jó benne és azt is, ha valamiért "ellenjavalt". :-)
Koszi,a Tohko Beach Resort bungallojat neztuk a keleti parton. Ez nem draga ,es tetszik.3 gyerekkel (16,15,13) megyunk,nem tul draga szallast keresek.Itt ugy nez ki,nincs mar hely,neznunk kell mast.
Similan már a képek láttán is maga a földi paradicsom, el tudom képzelni, hogy élőben még szebb. Ezért valószínűleg élni fogok - akár 1 napra is - az ide való kiruccanás lehetőségével.
2-3 órára nem érdemes (szokás) hajót bérelni. Ha csak 1 szigetet szeretnétek meglátogatni, akkor 300 baht/fő áron elvisznek titeket Poda vagy Chicken islandre.
Moszkvában. A legjobb döntés volt ez a V-Express kapszulahotel. Korrekt, normális szobák, miénknek van ablaka.Ráadásul előbb jöttünk és fizettem rá itt a helyszínen. Szóval most ébredtünk, zuhany és megyünk tovább. Eddig le a kalappal az Aeroflot előtt. Tele volt a Bud-Svo
Holnap megyunk kora reggel PhiPhire a baratnommel 1 napra, aztan tovabb Aonangra. Lesz kint eppen valaki? Ha berlunk helyi csonakost akkor 2 vagy 3 orara erdemes? Mi az elfogadhato ar ket fo reszere? Mi ugy tapasztaltuk h Phuketen most tumultus. Ma meg az utolso napon delre robogozunk egyet phuketen. O tapasztalattal sem veszelyes, eddig...
Ph-Phi Don egyáltalán nem nagy, mindenhova kényelmesen eljutsz papucsban. Az öblök között csónakkal is. A "kötelező" kirándulásjog bérelj egy helyi csónakost. Az a legegyszerűbb és legjobb, mert sok olyan helyre is el tud vinni, amit nem lepnek el a napi hajótúrázók.
Szállások vannak kb. 600THB/éjszakától 8.000THB/éjszakáig. Milyen összegre gondolsz?
Khao Lak Phuketről, egy nap alatt busszal reménytelen, szerintem. Ha mindenképpen egyedül akarsz végigmenni rajta, az autóbérlet vagy a motorbérlet (beleértve az összes eddigi topic figyelmeztetést, hogy ne Thaiföldön akarj megismerkedni a motorozással) működik.
Összeállítottam egy részletesebb anyagot (pdf) Khao Lak-ról, amit innen tudsz letölteni:
Nem sikerült olyan rosszul, mert november óta már 1243-an töltötték le. DE Ha mégis inkább csatlakozol valamelyik Khao Lak programunkhoz, annak is tudnék örülni. :-)
Kérdés, hogy mennyi ideig tartózkodsz Bangkokban. Ha csak 1-2 napot, akkor a magam részéről a KSR helyett javasolnám, hogy a BTS vonalán keress szállást, a gyors közlekedés miatt. Nekem teljesen megfelelt az Asia Hotel Bangkok, gyakorlatilag maga a BTS megálló a Rachatewi-nál. Ezért a többi lehetőséghez képest, napszaktól függetlenül, ugyanannyi idő alatt, tervezhetően, gyorsan lehet a nemzetközi és a belföldi reptérre is eljutni. Csak alvásra használtam, egyszer befizettem az esti büfé vacsorára--- utazást követően, akkor az is nagyon megfelelt. 50 m-en belül van bolt (7eleven), 100 m-en belül van több utcai és kevésbé utcai kajálda, a csatornahajó megálló.
Krabin olyan igazán bungallós, tengerpartos szálló t én nem láttam. Nagyon tetszett a Somkiet Buri resort & spa. Őszintén sokkal jobbnak, hangulatosabbnak, intimebbnek ítélem, mint a jóval drágább partmenti nagy szállodákat. A reggeli is összevethető a sok csillagos partiakéval, helyi viszonylatban szerintem bőven átlag feletti.
Próbáltam még az Anyavee Ao Nang Bay Resortot is, szódával elmegy, de sokkal hangulatosabb volt a másik. Az orosz feliratokból ítélve, lehet olyan időszak, amikor nem a legjobb választás. A reggeli pedig alig több, mint semmi. A reptéri busz előtte halad el/áll meg. Az esti, kis kocsikról áruló utcai kajáldások talán 100 m-re vannak, mellette a rendőrség (bár erre ne legyen szükséged).
Taiföldi tapasztalatunk volt, hogy agodán keresztül jóval alacsonyabb árakakat kaptunk, mint a helyszínen, a szállodákban.
Az ázsiában máshol működő besétálós árakat sem tapasztaltunk, pedig novemberben, nem főszezonban voltunk. + a Somkietben még hosszabbítani sem tudtunk a foglaltság, vagy a inkább a bénaságuk miatt. Szóban, este 10-kor megígért hosszabítás, reggel 7-kor már nem volt lehetséges. Okításként otthagytuk őket a másik szállásért.
Ha csak le akartok telepedni a tengerpartra -ami a környező szigettúrák tárháza mellett talán fura lenne- a Railay beach melletti Tonsai öbölbeli szállásokat is érdemes átnézni. Jellemzően sziklamászókat láttunk a partemnti étkezdékben, teljesen az aonangi árakon, messze alatta, a Railay-en tapasztalható extra díjaknak. A megközelítése bonyolult lehet, Ao nangról a hajó 100 B/főért visz a Raily-re, onnan a egy erdei ösvényen fel, majd lemászva a két öblöt elválasztó sziklán cca. 20 perces gyalogtúra--- nem javasolt magas sarkúban. Lehet a hajós is kitesz ott, ha előtte lebeszélitek vele, igazán nem kitérő.
Miden beszálláshoz 2 db beszállókártya kell? Egyiket lenyelik, a másik a tied? Én eddig csak fapadossal mentem, oda mindig csak 1 db beszállókártya kellett, azt tépték le.
Egy hétig fogunk túrázgatni Chiang Mai és Chiang Rai környékén február első hetében. Aki arra jár és van kedve, csatlakozzon be! Általában egésznapos túrákat, kirándulásokat teszünk, nem éjszakázunk az erdőben, meglátogatunk pár templomot is.
Jelentem: Becsekkoltan az Aeroflotra, aki amit eddig állított nem úgy van az!
A budapesti járat indulásától számított 24 órával lehet csekkolni, a BUD-SVO és az SVO-akármi járatra is! A járat indulása előtti 45 percig és nem 45 percig összesen!
Helyet is lehet választani mindkét gépre!
Fejenként 4-4 beszállókártyát kell nyomtatni, tehát 8 db-ot 2 főre!
Sziasztok! Mi április 9.-én érkezünk Bangkokba. és az lenne a kérdésem hogy melyik hotelt ajánljátok? Központi és nem tul drága. Bocsi az ékezetekért néha, de német gépröl irok.
Aztán megyünk tovább Krabira és környéke 11 napot, aztán még 5nap Koh Samui.
Ezekre is várnék esetleg jo szállás tippeket. Inkább bungalok a tengerparton érdekelnek. Krabin a Nopparat Thara Beach környéke- Aonang környéke érdekelne a legjobban. Es hogy Milyen áron van Samui-Bangkok VIP buszjegy?
Nagyon egyszerű(-nek tűnik), a kambo határon tudod. Fénykép kell hozzá, a vízum hivatalos ára 30 dollár. Itt a fórumon keress rá, hogy fel legyél készülve a"segítők" kezelésére. Az e-víza 37 dollár volt.
Köszi! A pénz már meg volt,Őt kérem meg ha valahová el akarunk menni( nagy bevásárláshoz amihez kocsi kell) tudom,hogy drágább mint a taxi de a pénz az övé.Élni és élni hagyni!
Similan egy napra is megéri, olyan szép. Valahol az egy napos phuketi kirándulások határán van, mert Tap Lamu, a kikötő kb. 1.5 óra távolságra van.
Ezért, ha belefér az időbe és a költségvetésbe, a 2 napos kirándulást javaslom. Ráadásul, az egy naposban az egyik legszebb rész, a naplemente és az éjszaka egy igazi korallszigeten nincs benne.
Mi nagyon gondolkodtunk rajta, de nem vállaltuk be. Legfőképp azért nem, mert sajnáltuk volna hogy csak olyan kevés időt lehetünk azon a csodaszép helyen. Így majd talán valamikor máskor több napra:)
Poipet határátkelő önmagában is élmény, már ha nem esőben rohan át az ember. A fakordék, amivel a rengeteg (csempész)árut viszik át. Időnként megjelenik 1-1 rácsos teherautó, a Thaiföldről kitoloncolt koldusokkal, akik persze 1-2 héten belül újra mennek vissza. A különféle nyakbavalós vízum ügynökök, akik rendkívül meggyőzően próbálják valamiféle hivatalosságnak kiadni magukat. Na és mindezek tetejébe a kambodzsai egyenruhások, legyenek rendőrök vagy határőrök, szemrebbenés nélkül odaállnak melléd a sor végéhez és megkérdik: "express line"? 100-200 baht, eltűnik az útlevéllel és jön vissza 1-2 percen belül, bepecsételve minden. Folytatódhat az utazás Ázsiában.
Nekem is átlagosan 3 nap alatt szokott megérkezni. Volt már extrém eset, amikor egyik nap megkértem, másik nap pedig ott volt a vízum.De lehet lassabb is.
Ami a fontos: mostanában nem küldik ki emailen a kész vízumot. Ha kambodzsai e-vízumot igényelsz, akkor vagy nyomtasd ki a fizetési és a nyugtázó oldalt, vagy mentsd el printscreen segítségével az oldalt, ugyanis ezen van a szám, amivel be lehet jelentkezni az oldalon, látni a vízumkérelem státuszát, majd a végén innen lementeni pdf-ben a vízumot.
e-vizumot személyesen intézted?vagy lehet neten is és mennyibe került?Jövöhét szerdán indulnánk és gondolkozunk Kambodzsán is,szted el lehet még intézni itthon?Mi kell még hozzá?
Phu Pha Aonang Resort & Spa - kicsit messzebb a parttól, de meseszép, hangulatos, a medencéből rálátni a hegyre, a reggeli nagyon jó ebben az árkategóriában, de azért ne számíts lazacra:), viszont a free tuk tuk csak meghatarozott idoben megy, ez közelebb az esti nyüzsihez, ki lehet sétálni
2,200 THB volt
Sunda Resort - itt a tuk tuk akkor megy amikor szeretnéd, reggelit nem foglaltunk hozzá mert az elég drága volt, igazi dzsungel feeling, nyugis helyen, de ez is távolabb a parttól, ami nem tetszett, hogy a pool melletti szobánk "connected room" volt, elég zajos szomszédokat nyertünk :(, alkohol nincs a szállodában
1,350 THB
Ao Nang beach-ei nekem nem jöttek be, igazából a szigettúrákon voltunk szép helyen, nekem Hong Island és Raily (Princess) Beach jött be leginkább, Railey-re akár minden nap át lehet menni long tail boat-tal, nincs messze es nem drága
Nekem 6 db jegy volt 60.000 Ft, ülést is választottam, az kb 900 Ft volt /db. Volt olcsóbb jegy is, de nem akartam késő éjjel, vagy kora reggel utazni a gyerekekkel.
Hi! Hiaba minden, nem veszi vagy nem akarja eszre venni Magat, hogy nem ide valo! Amig foglalkozunk Vele addig nyomul. Hagyjuk hat ha megunja es abba hagyja a baromsagait es minden a regi kerekvagasba kerul. Ritka egy Pajti az tuti! de hat nagy az Isten alla...je! Jo nyaralast mindenkinek! Mi hetfon indulunk haza de nagyon nem akarunk! Ja MOTOROS TEMA: Koh Phanganon se sisak se jogsi se rendor, Phuketen sisak kell de kb 600 km megtetele alatt nem talalkoztunk ellenorzessel!😀😀 de azert csak ovatosan mert nagy a forgalom! SENKI NE THAIFOLDON TANULJON MEG MOTOROZNI!
Mennyi volt a jegy?Mostanaban akarok en is venni,de meg filozok,hogy Air Asia vagy vonatjegy?Szerinted a helyszinen is vehetek repjegyet vagy ugy dragabb?
Ha nem először jössz Bangkokba, meg van a rutinod az egyedül mászkáláshoz és esetleg csak tippekre van szükséged, mit nem láttál még akkor keress minket. https://www.facebook.com/Bangkok.Idegenvezetes
Miután 2 csodás napot töltöttünk Angkorban (majd az aktuális topikban írok róla pár szót), ugyanilyen módon utaztunk vissza Bangkokba. A határon ugyanaz az ember kísért át minket, ekkor mindenestül 1.5 óra volt a várakozás, a thai belépéshez kellett 1 órát várnunk. "Gyorsítóra" ekkor nem volt szükség:). Összegezve: a transzferszolgáltatás hibátlan volt.
Utazásunk előtt legjobban a kambodzsai átkeléstől tartottam, ezen sokat nyavalyogtam is, ha emlékeztek.
Mivel a terv az volt, hogy egyből leszállás után a Shuvarnabumiról indulunk Kambodzsába, így a szárazföldi utat tartottam a jobbnak. A kambodzsai hoteltől kértem ajánlatot, hogy mennyiért szerveznék meg a transzfert négyőnknek. 150 dollárban egyeztünk meg (csak odaút), amit majd a hotelban fogok kifizetni. A homályos pont az volt számomra, hogy a határátkelés hogyan fog lezajlani, minden rendben lesz-e, a kambo oldalon simán megtaláljuk-e aki vár? Egyáltalán tényleg várni fog-e?
Túlaggódtam a dolgot. Azt ugyanis a hotel elfelejtette közölni (igaz nem is kérdeztem rá), hogy ez a szolgáltatás a részükről egy olyan teljes asszisztenciát tartalmazott, hogy "kézről-kézre" adtak bennünket. Vagyis a thai-kambo határon a taxis átadott egy "határátkísérőnek", aki már a nevünkön szólított minket. A telefonjában ott volt az egész hotellel történt levelezésünk.
Inéttől nem is emlékszem a pontos sorrendre, annyira gyorsan történt minden.
Először bevezetett egy terembe (sok lépcső volt), ahol kb. 2 perc alatt kiléptettek Thaiföldről. Az e-vízumunkat (itthon már megcsináltattuk) betetette velünk az útlevelünkbe, hogy menjünk utána. Aztán felgyorsultak az események, ugyanis elkapott minket egy iszonyatos erős felhőszakadás. Elkezdett futni az ömlő esőben, hogy fussunk utána. Tőlem a bőröndöm húzását átvette, mert látta hogy nehezen boldogulok vele futva . Így rohantunk, de rengeteg ember rohangált össze-vissza, számomra követhetetlen volt, hogy ki hova rohan. Útközben valami piacfélén is átfutottunk, ami nagyon érdekes lehetett, olyan különleges dolgokat árultak. De sajnos körülnézni nem volt idő, és az ázott fejünktől nem is sokat láttunk. A túrabakancsom belülről is cuppogott, és nem volt rajtunk száraz ruhadarab. Meleg volt az eső és a levegő, de azért aggódtam hogy mi lesz ebből.
Leállított bennünket egy helyre, és pár percre eltűnt a vezetőnk. Amikor visszajött mondta, hogy szerinte úgy kb. 1 órás sorbanállás következne most, de ha akarjuk egy kis "gyorsító" fejében elintézi hogy soron kívül tudjunk továbbmenni. Persze hogy akartuk, így elázva nem is volt kérdés.
Ráadásul az én e-vízumom és útlevelem elázott a hátizsákomban, ahova gyorsan beletettem amikor elkezdett esni. Nézegette a fickó, hogy ezzel (az ázott vízummal) gond lesz, mi meg mondtuk hogyha már ennyit fizetünk, akkor jó lenne ha nem lenne gond vele.
Elment az útleveleinkkel valahova és a vízumokkal. Ekkor kicsit rajtam volt a frász. Kb. 10 percen belül visszajött, mondta hogy minden rendben, menjünk utána. Ezután mentünk tovább, egy hivatalféle elé kijött egy egyenruhás ember és meg kellett neki mutatni az útlevelünkben a pecsétet. Ezután a free buszhoz értünk,erre is felszállt velünk a kísérőnk.
Pár perc után átadott a taxisnak minket, aki már várt és Siem Riep-be vitt minket. Az egész határátkelés mindenestől 30 perc alatt zajlott le.
Így utólag pozitív élmény az egész, szívesen emlékszünk rá vissza, de nagyon húzós így bevállalni, hogy Budapestről egyből Siem Riep, tehát elindultunk vidékről reggel 8-kor, dec 26-án és megérkeztünk Siem Riep-be a hotelba este 19-kor 27-én. Vagyis 29 óra utazás egyfolytában.
Szia! Köszönöm az infót! Ha jól látom, a Raja Ferry-nél csak szárazföld-sziget útra lehet jegyet venni, viszont vállalnak járműszállítást is. Jó nyaralást nektek! :)
nekem új volt ez a zacsis dolog, előtte főleg 2-3 órás fapados útjaim voltak, úgyhogy max. egy telefont, zsepit meg pénztárcát iratokkal vittem a fedélzetre, a többi ment a bőröndbe.
Tegnap este fél 8-kor indult az éjszakai vonat, hálófülkés, s reggel fél 5-re értünk Chumponra. Kis busszal elvittek a kikötőbe és 7-kor indult is a komp. Songserm céggel jöttünk, nem a Lomprayah-val. Eléggé szeles volt az utunk, mondanom se kell hullámzott alattunk a tenger rendesen. A fél utazótársaság gyomra nem birta, a hajó végében könnyített magán :/
Az éjszakai vonat hálófülkével + komp nem volt 2900 B-nál több két főre!
A másik Thaiföldi topicban nem kaptam választ, itt is megpróbálom:
Orosz internet oldalon olvastam, hogy Phuketen betiltották a tengerparton a napozóágyak és a napernyők kihelyezését. Igaz ez? Ha igen, máshol is így van, vagy ez csak egy helyi ökörség?
Szia! Mi ebben a percben erkeztunk at Thong Salabol Lompyval Nathonba. kb. 5-6 motort semmi gond nelkul ott hagytak a Lompy katamaran beszallasi helyetol kb. 20 meterre. Epp akkor indult egy RAYA2 es nagy hajo amibe teherkocsik is mentek be. Nezz utana megáll e Samuin! Udv
Én csak Kata északi részéről tudok nyilatkozni. A strandon közvetlenül tényleg nem volt sem WC, sem zuhanyzó, sem kabin átöltözni.
De! Az út innétső oldalán, ahol mentünk a strandra volt , tehát kb 80 méterre. A WC 10 bath volt, a zuhanyzás is ki volt írva mennyi, ha jól emlékszem 20 volt, de ez nem biztos mert mi azt nem vettük igénybe.
Megoldás: WC-ért fizettünk, zuhanyozni és átöltözni a szálláshelyen szoktunk.
Szia! Nagyon köszönöm, teljesen kielégítő volt a válasz :) Csak a tavalyi téli olimpia körüli szigorítások jutottak eszembe, szinte semmit sem lehetett felvinni a Moszkvát érintő gépekre. De nyilván az csak akkor volt :)
Szia! Tavaly és tavalyelőtt is velük utaztunk Bangkokba. Ha nem változott semmi, akkor 100 ml alatt felvihetsz folyadékot, de nekünk minden egyes tételt (parfümöt, sminkcuccokat, mini útifogkrémet, dezodort) egy kis műanyag zárható zacsiba kellett tenni, és úgy vissza a retikülbe. (Ezt a zacsit akkor 150 forintért árulták a reptéren). Mai napig nem tudom, mi értelme.
A Sheremetyevo-n ugyanazokat a boltokat találod százával, kb. fél óráig érdekes. Ingyen wifi csak pár ponton volt elérhető.
A gépen a személyzet udvarias volt, az ellátás nekünk megfelelő, ez mondjuk igényfüggő. Erről talán mások bővebben tudnak írni.
Ami még gyakran kérdés szokott itt lenni, hogy csápra raknak vagy busszal visznek a géphez. Minket mindig csápra raktak, nem kellett fagyoskodni, de van itt ellenkező tapasztalat is.
Sziasztok Thaiföld imádók :) Január 22-én indulunk kicsit kevesebb, mint 3 hétre, immár másodszor a paradicsomba:))). Légyszi, ha valaki utazott Aeroflottal Moszkván keresztül írjon nekem pár sort. Kézibe mehet-e 100 ml-nél kisebb folyékony, milyen az ellátás a gépen stb... Köszi előre is!
Sajnos a kérdéseidre nem tudok válaszolni, mert mi febr. 14-én indulunk, viszont nagyjából ugyanez az utitervünk, mint nektek. Mi 3 hétre megyünk. Ti mennyi idő alatt akarjátok ezt bejárni? Mi félünk, h nem lesz-e túl zsúfolt ennyi hely 3 hétre. Foglaltatok szállásokat előre?
... ha jól látom, egyébként egyikkel sem. Mennyire biztonságos Thong Sala-ban, a kikötőben hagyni a bérelt robogót egy teljes napra? Akkor Samuin, a kikötőnél bérelnénk másikat arra a napra. Igazából a négyszeri taxizgatást oda vissza a kikötők és a szállások között szeretnénk kilőni, plusz mobilisak lennénk Samuin is.
Szerintetek melyik társasággal lehet Phanganról Samuira átkompozni (majd vissza) 1 db robogóval? A Raja Ferry-t néztem, de csak Donsakot adja meg indulásnak/érkezésnek, olyat nem ajánl, hogy Phangan-Samui-Phangan.
válaszd ketté a kérdést. A víz elvileg iható. Viszont nincs központi víztorony vagy hegy, mint pl pesten a Gellérthegyi víztározó. Minden háznak a tetjén vannak a víztartályok. Először oda szivattyúzzák fel, majd onnan van nyomás az épületben. A tetőn a tartályok nem ritkán nyitottak vagy csak nincs rajta a fedő. Ami ott bele esik ... Jobb esetben csak az eső. Sztem nézz meg kisebb kifőzdét. Minimum 3 lépcsős szűrő lesz a csapon. Csak úgy a csapból sztem eléggé necces. Minimum forrald fel ha van vízforraló a szobában. Az utcai víz automatákban 1 baht 1-1,5 liter víz, azt érdemes használni. Veszel egy flakon vizet a boltban 12-20 THB / flakon. Utána azt töltögeted 1-2 THB-ért.
Teljesen igazad van, ráadásul a magyar számlavezető bankoknál ez még bank, számlatípus, összeg, és kártyatípus függő is.
Mindenesetre érdekes, hogy a két irányú kártyás felvét esetén 50-70 Fillér eltérés is lehet ugyanazon napon, és nem a magyar bank javára. (Majdnem minden nap használjuk mindkét irányú kártyázást.)
Én is inkább a kp. kihozatalát javaslom, a kártya legyen csak tartalék. Itt napi árfolyamon történik a beváltás, ezért rendesen lehet gazdálkodni vele.
Pl. a Kasikorn-nál ma ez volt:
A többinél is hasonló az arány, 1-2 ezrelék az eltérés a bankok között. El tudod dönteni, mit érdemes venned otthon.
A csapvíz iható, elvileg semmi gond vele, de ne tedd!
Egyszerűen más baci készlet van benne, mint az otthoniban. Arra viszont érdekesen tud reagálni a bensőd, ha még soha sem találkozott velük. :-)
Azt javaslom, igyál palackosat, a szállodában adottal pedig intézd el a fogmosást. Jobb a békesség.
Ha lehet, napközben inkább gyümölccsel pótold a folyadékveszteséget, mint vízzel. Jobban is oltja a szomjat, mint a sima viz, mert visszapótól egy csomó elvesztett ásványi sót, egyebet is.
Szia, mi tavaly a Crystal Bay Beach Resort-ban voltunk...a szállás Lamai és Chaweng közt van, 5-6 perc robogózásra, aránylag egy csendes part (főszezon elején voltunk), kb 300-350m hosszú, a parthoz 5-6 szállás tartozik, pár bár és étterem található...
Ha kartyarol veszel fel a bank eloszor atvaltja a huf ot eur ra majd az eurt thb-ra. A rohadt nagy banki spread -et ketszer is be kell nyelni + 2 kulon koltseg a felvetelre, a banke es az automatae.
Szia, keress rá az Am Samui Resortra. Nagyon fog tetszeni Taling Ngam partja és kiváló bázis a kirándulásokra. Az Intercontinental a közvetlen szomszédja. Nem véletlenül ;)
Tudnám ajánlani a Suvarnabhumi reptértől az "Airport Rail Linket" kék, City Line. Phaya Thai végállomásig 90 B/2 fő. S ha lesétáltok a megállóból taxik sorakoznak. Egyáltalán nincs sor és kedvezőbb is az ár. Rambuttri-ig 150-ért vitt el. A 7 személyes autó 200 B.
A hetvegi program Phu Pa Po es a kornyeken levo 2 vizeses volt. 16 fok, hatalmas kod, nehany meters latotavolsaggal, gyakorlatilag gomolygo felhokben lehetett setalni a hegyteton. A "thai fuji" t igy nem sikerult latni, sem a 360 fokos kilatast (csak 5-10 meteres korzetben, aztan total feherseg), de ennek a kodos erdei utnak is megvolt a hangulata, csinaltam egypar szep fenykepet, es mar elmondhatom, hogy traktor elejen ulve is utaztam :).
Köszönöm szépen :) bár 6-an gondolom már csak kisbusz jöhet számitásba, lehet a tarifa arra már nem ugyanaz. Egy itt ajánlott magyar nyelvü linken néztem ha rendelek kisbuszt 270 Bt/fő-t irt. Az durván 1600 de akkor várnak stb. De azért az 500 - de legyen 6 főre 7-800 barátságosabb. Rambuttri-ig mennénk. Esetleg ha lesz időd le tudnád irni nekem a klongos utvonalat, hogy mit kérjünk? megköszönném
Szia. A nagy taxiban 4-en fértünk el, a csomagtere volt jóval nagyobb, mint a normálé.
40 percet álltunk sorba taxiért. Azután 30 percet vártuk, hogy legyen nagy kocsi ( 2 család állt még előttünk, és bár sok taxi volt, de mind kicsi nekünk).
Ezek után rákérdeztem az órára, mire keménykedett hogy fix az ár, 500 bath. Gyorsan mérlegeltük, hogyan járunk jobban és elfogadtuk, csak menjünk már...Don Muang-ról a Viengtai hotelig.
Klongos 1 órás hajókázás. 1000 bathért vitt el minket 1 órára. Hátha Ti ügyesebbek lesztek. Ha visszaolvasol, hozzáértő ott élő 7-800 bathot írt reálisnak 4 főre.
Köszönöm a kijavítást Szkati, tehát a Viengtaiban az 500 bathos kaució nem újkeletű. Utazásunk előtt direkt rákérdeztem (2014.09.27.), és Bérgavallér nevű topiktárs (mivel ők már többször is laktak itt) a 43589-es hozzászólásában határozottan írta, hogy nincs. Bocsi, mindenki tévedhet. Számomra már nincs jelentősége.
Igen, számolunk ezzel az idővel is és emiatt azokat a napokat csak "fél napnak" tituláljuk, de úgy gondoljuk, hogy így is megéri több szigetet felfedezni.
Ao nangból több, egynapos sziget túra is tehető. Ha jól gondolom 3 "hajó állomás" van a parton (ki állsz a víz szélére, végig siklatod a tekinteted a parton, és ahol csónak csoportosulás van, ott keresd a főút mellett a jegyárusító házikókat.) Egy-egy út 2000-3000 Bath/hajó. Mi három orosz csajszit fogtunk ki az első napon és velük feleztük a bérleti díjat. A legkedvesebb "hajós kapitány" maláj volt, igaz a gyenge bahasa nyelvismeretem is sokat lendített a szimpátia kialakulásában. A bábuskák meglepően kellemes, normális társaság volt: kultúráltak, csendesek, érdeklődők. Ezért aztán további három kirándulást is velük ejtettünk meg, így egész tűrhető volt a hajókázás költsége.
Semmi extra, EC/MC kártyához az alap biztosítás volt, talán 4000 Ft/év. Intézni, telefonálni, fizetni semmit nem kellett a helyszínen, a kártyán nem foglaltak be semmit még ideiglenesen sem. A biztosító kérte utólag a motorbérlést igazoló papírt (nagy cm3-es motorra nem érvényes ugyebár), de azt is a kórháznak adtam oda és ők faxolták el.
De alapból bemutattam a bankkártyámat és már ápoltak is.
jaj Kati semmi gond, nagyjából emlékeztem rá, csak pontosan nem. Hát azért nincs sok hátra már. Ilyenkor én már pakolási lázban égek :o))) Remélem lesz kintről bejelentkezés.
Tök jó és igazad van. Bármennyibe kerül, akkor is a te nyugalmadat szolgálja.
Mi még várakozó állásponton, mert valahogy intéződik esetleg egy korábbi jegyünk Dohából Bangkokba, csak nem akarom elkiabálni. Reménykedek, hogy nem kell 6 órát Dohában lennünk. Talán........
A Viengtai egy központi helyen lévő k... jó szálloda. Mi tavaly utca fronton voltunk. Persze hangos a zene, de ha jól kifáradsz, akkor nem érdekel és egy idő után a zene is abbamarad. Maga a hely tökéletes, módod van a kis uszodájában( Bangkok központjában) felfrissülni, akár jókat uszikázni, két lépés a KSR és az 500 bathos letét évek óta van. Legalábbis 2011 óta biztosan, mert azóta lakunk ott és mindig kérték.
Szia :) szeretném kérdezni tőled, hogy végülis mennyi lett a taxi a 4 főre a reptérről a városba? Mi 6-an leszünk bőrönd..stb. Igaz mi KL-ből jövünk, ugyhogy Don Muang-ról mennénk befelé éjfél körül. A másik a klongos hajókázás, azt mennyire sikerült lealkudni, csak picit képbe szeretnénk lenni mennyi a reális ár. Köszi
Laci köszi a tippet. Hát nem sikerült eurós fizetéssel sem :o( Aztán gondolkodtunk hogy van még egy kártyánk, ami hitelkártya, hátha arról engedi az utalást, és lám sikerült:o)))
Szóval köszi a segítséget, mert így is csak az eurós fizetést fogadta el, thai bath-ba valamiért nem engedte, drágább volt 3 ezer forinttal így, de nem baj megoldódott végül. Csak tudnám mi volt a hiba.
Kocinthatunk, de mi csak március elején leszünk Samuin. Ti?
Nem megyünk ki, mert pár órára nagyon drága a vízum, és annyit így nem ér meg. Ehhez a szálláshoz nem hagyod el a tranzitot, ez az E Terminálon van és a D ? E, F terminél utasainak találták ki.
Leírásom nincsen róla.
A link amit betettem, azon van minden info róla, térkép, ár stb.
Kata Noi beach-re átsétáltatok? Kíváncsi lennék, hogy mennyire foglalja el a két nagy hotel a tengerpartot, vagy "van elég hely" akkor is, ha nem a két hotelben laksz, de ott szeretnél beachelni? (elvileg nyilvánosak a strandok, nincs "privát", de mi a tényleges gyakorlat?) köszi !
azt azért vegyétek figyelembe, hogy ha ilyen rövid időre ilyen sok helyet terveztek, rengeteg időtök elmegy az utazással. Látszólag "csak" 1-2,5 óra / hajóút, de erre jön még a transzfer a szállodából a kikötőbe, amire szintén bőven hagynak rá időt, az esetleges késések (az Ao-Nang / Lanta komp például 2 vagy 3 helyen állt meg felvenni utasokat út közben, long tail boat-ról). Ráadásul a kompok még véletlenül sem olyan "barátságos" időben mennek utazás szempontjából mint pl. az Air Asia repülői, amire fel tudsz ülni este 10-kor és 11-re már meg is érkezik, így az utazás napját is teljesen ki lehet használni.
Phuketről Air Asiaval mentünk, ekkor már a sztyuvik mellén ott volt kitűzve a fekete rózsa.
A repéren a taxipultos sor ijesztően hosszú volt, de gyorsan haladt (40 perc). Minden úgy játszódott le a taxinál, ahogy azt Charlie előre megírta. Papírelkérés, órát nem akarok bekapcsolni, stb...Ráadásul mi nem is kaptunk egyből kocsit, mert nagy taxi kevés volt, ahova mi 4-en a 4 bőrönddel befértünk volna.
A Viengtai hotel jó választás volt, de aki teheti ragaszkodjon a hátsó részi szobához, különben fél éjszakáig ott fognak zenélni (amúgy kellemes zene) a fülébe. Az ablakok szigetelése nulla. Változás a Viengtai-ban (az eddigi leírásokhoz képest), hogy szobánként 500 bath letétet kellett fizetni, amit a kulcsok leadásakor kaptunk csak vissza elutazáskor. Csak bath volt jó nekik, más pénz nem!
Nagyon tetszett a környék, finomakat ettünk, sok vackot összevásároltunk.
Voltunk a klongokon longtai boat-tal, köszönet az előzetes tájékoztatásért, hogy mennyi a reális ára.
Ki is van írva az "ár", 700 bath/fő/1 óra. Miután közöltük, hogy ez nagyon sok, a fickó mondta hogy 500/főért elvisz, de persze csak ha most egyből megyünk vele. Hát nem mentünk. Ez a Wat Arun-nal szembeni kikötőben volt. Másnap már a feljebb levő hídnál levő kikötőnél próbálkoztunk, ahol sikerült megegyeznünk egy egyórás túrára. Nagyon jó kirándulás volt, csak ajánlani tudom!
Délután tuk-tukkal elmentünk a Kínai negyedbe, láttuk, hogy a"piacból hogy lesz kajautca", sokat csavarogtunk. Haza menetrend szerinti hajóval mentünk, na az megint egy külön élmény volt. Narancssárga zászlós volt ami hajónk, 15 batért vitt/fő a 6-os pontból a 13-ig.
Volt a bankkártyádhoz extra biztosítás vagy csak ami alapból van ezekhez? Tudom volt már itt ez is téma,hogy milyen biztosítással készüljünk pro és kontra, de a konkrét eseted érdekelne.
Végül úgy néz ki, hogy szigettúrát csapunk Phuket helyett.
Terveink szerint, mivel Phuketre érkezünk március 4-én este, ott eltöltünk egy minimális időt, 2 éjszakát, majd:
- 3 éj Phi Phi
- 3 éj Ao Nang
- 3 éj Lanta
Majd vissza Phuketre és másnap már jövünk is sajnos haza.
Talán ezeken a szigeteken kevésbé zsúfolt strandokat találunk majd és kevésbé a tömegturizmusról fog szólni a nyaralás és vélhetően ezeken a helyeken már robogót is merünk bérelni, hogy körbe járhassuk a szigetet, bár Phi Phi-n aligha lesz szükségünk, mert ha jól tudom, csak egy kicsivel nagyobb a területe, mint a Margit-sziget :)
A távolságok miatt döntöttünk egyenlőre ezen helyek mellett, mert ezek kb 1h-2h30 közötti távolságok hajóval, de ha valaki ajánlana még szigeteket, amik szintén megközelíthetőek max 2h órán belül hajóval, akkor szívesen utánanéznénk annak is, hátha...
szerintem sokkal jobb, mint a reptéren dekkolni nekünk. Nem is a reptértől félek, hanem a fentlét hosszúságától...és ugye nem pihenten indulunk útnak, hanem aznap reggel érünk haza melóból...
főleg, hogy mi itthinról késő délután elindulunk már, hogy Bp-re érjünk, a gép 23.35-kor indul Moszkvába és 2 óra repülés után ott már ugye reggel lesz... és onnan még 7 óra az indulásunk, illetve 14 óra repülés vár ránk... szóval itt tudunk aludni is.
Ez egy fogós kérdés. Viszonylag gyorsan repülővel sok csodás part elérhető :)
Busszal a legközelebbi szép part Koh Sameten van, ez egy kis sziget - busszal oda 3 óra az út. Pattaya tengerpartja egyáltalán nem csodás, de mellette a Koh Larn szigeten van szép beach. Viszont egyik hely sem említhető egy lapon a dél-thaiföldi üdülő helyekkel. Kicsit odébb van Koh Chang, 5 órai busz útra, itt és főleg mellette Koh Kut-on vannak szép beachek.
Viszont ha másik irányba indulok, akkor Koh Tao is elérhető majdnem ennyi idő alatt, reggel 6kor indul a Lomprayah busza Bangkokból és délután 3kor már a szigeten lehet az ember. Na ott, és mellette Koh Nang Yuan, az már tényleg csodás tengerpart!
Ha szeretnél csatlakozni 13-án, akkor 12-én délutánig írj kérlek. 13-án egyébként vasúti piac + úszó piac túrára megyünk. 12-én pedig városnéző túra lesz csónaktúrával a Thonburi csatornákon.
Előfordult, hogy este 10-kor írt emailt valaki, hogy másnapi túrához szeretne csatlakozni, az már kicsit késő. Bár van amikor meg tudom oldani ezt is :)
De a konkrét kérdésere is szívesen válaszolok: Attól függ mennyire későn érkeztek Bangkokba. Landolási időre általában 3 órát rá lehet számolni, mire városnézésre kész állapotban lesztek (csak a reptérről kijutni gyakran 1 óra szokott lenni). A királyi palotához legkésőbb 14.30-ig érdemes odaérni, mert korán zár, ahogy itt előttem írták. A templomok többsége is zár 17 órakor. Esti programnak jó a Khao San feltérképezése, vagy lemenni hajóval az Asiatiqe-hoz. Egy régi raktárakból kialakított, hangulatos szórakozónegyed éttermekkel, bazárral, itt van az óriáskerék, valamint a város legszínvonalasabb ladyboy show-ja, a Calypso is itt található.
Van még egy jó esti program, ami ritkán szokott szóba kerülni. Napközben érdemes megnézni a kínai negyedet, akkor főleg a piacokat és a templomokat. Este viszont az éttermekért érdemes visszatérni, mert a piac zárása után egy csomó utcai kordé étterem szokott kitelepülni.
01.12. délután érünk Bangkokba, a Rambuttriba lesz a szállásunk mit javasoltok délutánra? Azt tudom hogy a királyi Palota korán bezár és csak reggel délelőtt érdemes oda menni. 13.-án lehet hogy csatlakozunk Bcharlihoz túrára. 14.-én meg 3 kor már indulni kell a DMK reptérre. Itt valósan megnézhető prg?
Lassan már indulunk is. Quataral megyünk, és lesz egy 7 órás várakozás Dohában délutántól. Azt olvastam hogy nem túl izgalmas a reptér, itt érdemes kimenni a városba pár órára? Taxival, tömegközlekedéssel? látnivaló?
úgy néz ki, hogy megoldódott, de nem biztos, hogy ez bejön nektek is, de próbáljátok. Röviden: kb 50x próbáltam, mindenről, ahogy többen is tanácsolták. Nem ment. Időközben volt egy kártya-cserém az FHB-nál, rögtön "szűzen" próbáltam azzal, és láss csodát, második próbára, ugyanazzal a metódussal, mint eddig sikerült. ................ Sokáig nem tartott az öröm, mert még néhány foglalás előttünk volt. A sikeres kártyával is ugyanazok a hibaüzenetek jöttek fel 2 héten keresztül, napi 3 próbálkozással. Tegnap megint próbálkoztam, annyit változtattam, hogy a fizetésnél a felkínált pénznem (Thai Baht) helyett Euro-t jelöltem ki. Nem volt 2mp. "waiting ring" már jött is az SMS, hogy ok. ..... Mivel azóta új foglalást nem csináltam (pedig még 1 foglalás előttünk van, csak nem egyértelmű még a dátum), nem tudom, hogy ez most véletlen volt, vagy ez a megoldás. Próbáld ki! Ha siker, koccintunk kint :)
Air Asia gep repul Koh Samuira?Vagy inkabb Nok Air?Hogyan tudok utana eljutni Khao Sok nemzeti parkba?Esetleg ott tudtok linket kuldeni uszo bungalo szallas foglalasra?Van valakinek tapasztalata?
Full Moon Beach Resort. Kis családi vendégház, a hegyoldalnak támaszkodva, dzsungeles kerttel, kis medencével. 10 perc séta a strandig. Nagyon jól lehetett pihenni, tágas szoba, klíma. Hátránya az elavult fürdőszoba.
Én voltam az, aki a reggeli miatt aggódott itt a fórumon. Igazatok volt, úton-útfélen megoldható lett volna, de nem tudom miért a szállodában a bookingon foglalt vendégeknek (így nekünk is) ingyenesen biztosították a reggelit, ez meglepetés volt.
Étkezések: délben a strandon ettünk, vacsorázni egy kis helyi vendéglőbe jártunk, ide:
Transzferek:
A szálláshelynél rendeltük. Reptérről a hotelhez (Katára) 1500 bath volt 4 fő+ 4 bőröndre. Kisbusz volt. Ugyanez visszafelé szintén a szálláshely rendelte, 1200 bath.
Közlekedés: nem autóztunk, nem motoroztunk, nem tuk-tukoztunk, csak gyalogoltunk mert nagyon közel volt minden. A 4 darab kirándulásunkkor pedig jól bejártuk kisbusszal a szigetet, így sokat láttunk belőle.
A patongi partrészen többször átutaztunk, mindig megállapítottuk, hogy nagyon nem nekünk való lenne ez a rész. Betondzsungel, tömeg, bárok, iszonyat forgalom, jaj de jó hogy nem itt laktunk!
Kata (északi része) nagyon bejött nekünk.
Összegezve : Phuket nem vált álmaink szigetévé, de jól éreztük magunkat. Mindig szívesen fogunk visszagondolni az itt eltöltött időre. Köszönöm azoknak itt a fórumon, akik segítettek ebben, és üzenem az új odautazóknak, hogy nagyon nézzék meg melyik részére mennek, mert nagyon nem mindegy hogy Siófok vagy Fenékpuszta, a kettő között találja meg mindenki azt, amit szeretne:)
Folytatom a phuketi beszámolómat, hátha kíváncsi rá valaki.
Strand: Kata beach-en voltunk. Az északi részén, a kis Kho Pu szigethez közel telepedtünk le mindig. Mivel tetszett nekünk, így másik strandra nem is mentünk, úgyhogy csak ezt próbáltuk. Nem volt tömeg, semmi heringérzésünk nem volt. Kifejezetten tetszett, hogy nem voltak fix napágyak és ernyők. A víz kristálytiszta, árusok nem zaklattak. A strandnak ez az északi része a nyugodtabb, a déli részén nagyobb egy kicsit a nyüzsi, mivel ott lehet vízisportokra befizetni. A Ko Pu szigethez közelebbi részen a szikláknál lehet sznorizni, tengeri csillagot, színes halakat és nagytüskéjű sünöket láttunk.
Kajaárusok sem jártak, pedig az 5 éve Kho Samet szigetén nagyon tetszett nekünk. Itt egy kajautca van létrehozva, ahogy bejöttünk a strandra, az mellett. Mi szem-szájnak ingere. Nagyon jókat ettünk.
Sziasztok, Koh Laci december elején volt egy bejegyzésed: Air Asia jegyfoglalás hibaüzenettel. Képet is linkeltél, na nekünk is ugyanezt írja ki mint anno neked. Megoldódott azóta a probléma? És hogy? Mert az összes foglalásunk megvan már, előtte Bangkok Air-nél sikerült foglalni, utalni kártyáról, de Air Asianal az istennek se megy. Mit csinálunk rosszul? :o((
Passz! Nem tudom mi a neve a csaj ajánlotta,miután mondtam mit szeretnék,ő pedig kérdezte meddig maradunk?Èn mondom 21nap, erre ajánlotta ezt a megoldást. 549bath, 85bath lebeszélhető és korlátlan 30napos net.
Jelentem sikeresen megjöttünk Bangkokba! A reptéri taxis megpróbált levenni minket de nem hagytuk magunkat és végül nagy vita közepette hajlandó volt bekapcsolni az órát,így lett az általa mondott 700bath helyett 300bath a fuvar.( nem mindegy )
Sim kártyára is szert tettünk a tervezett 599bat-os hapy turs-os helyett végül 549bathtért kaptunk 30 napos korlát internet4G és 85bath lebeszélés.Eddig jól működik gyors a net.
Abban tudnátok segíteni,hogy a Chatuchak piac mettől meddig van nyitva? Esetleg egy napba belefér a Királyi palota meg a piac? Előbbihez korán érdemes menni?
Én is egyre jobban bírom Bangkokot. Első alkalommal 2. nap után (kultúr)sokkot kaptam, alig vártam, hogy odábbálljunk. Második alkalommal már éreztem, hogy még egy napot rá kell húznom, és most alig várom, hogy 3 hét múlva visszamenjünk. Bangkok nélkül már el sem tudnék képzelni egy thaiföldi utazást. Ezen még az sem változtat, hogy tavaly Khao San-on döglött patkányra léptem éhgyomorra (pont reggelizni indultunk, de kicsit várni kellett, hogy újra feltámadjon az étvágyam). Brrr! Megráztam magam, és azt mondtam, hogy egy ilyen élmény nem rombolhatja le a Bangkokról kialakított egyre pozitívabb képet.
Ebben is megoszlik az emberek véleménye. Van, aki imádja, van, aki irtózik tőle. Bangkok igazi Ázsia, a maga szép és ronda arcával, de én ki nem hagynám egyetlen alkalommal sem, mert egyrészt első alkalommal igencsak sok a látnivaló, de mi másodszor, sőt harmadszor is fogunk még szerintem találni valami érdekeset. Ami meg az estét illeti, egy séta a KSR-n, kaja az utcán lévő műanyag székes büfében, gitár virtuóz egy kis utcai bárban, egy jó masszázs hazautazás előtt, az a kavalkád, igazi élmény. Mármint nekünk:)) Nyilván ez max. 3 napot tesz ki.
Hadd mondjam el a véleményemet phuketi motorozással kapcsolatban!
Phuket nem a szívem csücske, DE tavaly bejártam motorral a szigetet és bizony ott is találni szép, nyugalmas, érdekes helyeket. Ezekre a helyekre többé-kevésbé bérautóval is el lehet jutni, de nem mindegyikre és a parkolás az gondot jelenthet. Nekem nagyon bejön a motorozás egyébként is - még egy durva baleset után is, de akinek nincs motoros tapasztalata, az szerintem ne Thaiföldön kezdje el! Valóban sok a baleset és a biztosító sem fizet, ha nincsenek rendben a papírjaid (pl. nincs jogsid). Ilyenkor jobb választás a bérautó, valószínűleg olcsóbb is lesz, mint a taxismaffiával közlkedni. :-)
Nemzetközi jogosítvány kiváltása alap biztosítás kötés még otthon és a biztosítóval előre tisztázni, hogy mire vállal felelősséget!
Teljesen biztos voltam benne, hogy a kérdésetek komoly hozzászólás lavinát indít el. Mint téma, Phuket mindig ilyen, sajnos. Van aki remekül észi magát és van, aki számára borzalmas élmény. Nemrég le is morgott egy topiktárs a hegyes-völgyes, dimbes-dombos leírásom miatt. Szóval itt egy gugli műhold kép kedvenc szigetemről. Jól látható, hogy az igazi szép helyek nem Siófokon, a nyugati parton vannak.
Siófok.
Ez így igaz, de ez csak a nyugati part néhány turistagyárára vonatkozik. (Piros jelölés). Ezekről a helyekről kiszabadulva azonban látható, hogy van mit megnézni, van hova elmenni.
Az is igaz, hogy a ténylegesen jó helyeket nem lehet összeguglizni. Egyrészt azért, mert ami fel van töltve annak a fele reklám, a másik fel néhányszor pár napra idelátogató véleménye. Egyik sem igazán autentikus. Másrészt azért mert a Google maps agy az Earth sem naprakész. Nem is lehet. Ha megnézed a fotoinformációit, a streetview 4-6 évvel ezelőtti. Milyen hitelességű az az infó a mai utcákról, partokról, ami 2009. január 21-én 11:30-kor készült? Az csak arra jó, hogy megtalálj rajta egy helyet, de másra nem. Másrészt, amíg a Google autó nem tanul meg gyalogtúrázni, el sem jot a szebb helyekre.
Motor vagy autó?
A forgalom: A turista övezetekben és a főutakon tényleg nagy, sok a baleset, amik döntő többségét a turisták okozzák. Persze, a helyiek is törik magukat rendesen. Baloldali a közlekedés, nagyon más az itteni KRESZ és a közlekedési szokások is. Kánikula van, süt a nap rendesen. Szóval elsőre káosznak tűnik, pedig nem az.
Ha először jössz és belefér a költségvetésbe, akkor autóbérlést javaslok. A páncél életet menthet a csatában. Az autóval és a motorral is bárhol megállhatsz. Ráadásul akkor kezdődnek az igazán száp helyek, amikor két lábra állsz és gyalogolni kezdesz. Az igazán szép helyekre a belépő, a néha csak pár perc gyaloglás, mert az út már korábban véget ér.
Autóbérlet. Jó sok lehetőség van, fizethetsz otthonról is, kb. dupla árat, mint helyben ugyanazért. Persze rengeteg variáció van. Általánosan nem is lehet leírni, melyik cég, mit kér. Mi kiválasztottunk egy partnert. 130 autója van, minden járgányhoz érvényes first class biztosítást ad, tételes műszaki átvétel, a szerződésen bejegyzett minden esetleges sérüléssel, hibával, csereautó szolgáltatással. Útlevélmásolatot és jogsimásolatot csinál, nem vesz el semmit. Credit vagy debit kártya kell a deposithoz. Viszont le sem foglalja a kártyán csak lehúzza a kártyagéppel és a slippet visszaadja, amikor a kocsit visszaviszed. Ezt azért tudja megcsinálni, mert a first class biztositás mindent fedez. a slipp csak azért kell, hogy ha nem teli tankkal viszed vissza, vagy van egy olyan kis sérülés aminél nem érdemes több napra kivonni a kocsit az üzletből a biztosítós ügyintézés miatt, meg tudja beszélni veled, kifizeted kp. vagy fizeted a kártyával.
Sziasztok! Bocs de nem tudom ki hagyni: Barataink tegnap erkeztek Bangkokba, elotte 7 nap Phuket. Bangkok az Ő szavaikkal le írva RAGADOSDZSUMBUJCSIKAGO. 3 napot szantak ra mar most banjak. Mi tegnap jottunk at Phuketrol Koh Panganra ahol minden ok. Ezt a szigetet nem tujuk megunni. Ajanljuk azoknak akik nem szeretik annyira a nyuzsit es szeretik a termeszet kozelseget meg a szep beacheket. Tamadasok elkerulese vegett csak a Barataim velemenyet irtam Bangkokrol!!😀
Biztos ismered: együnk tevesz..t, elvégre több miliárd légy nem tévedhet.
Csak azt mondom én azóta egész másképp gondolok erre a motorozásra, akkor, ott, túl sok volt egyszerre. Én úgy éltem, meg, hogy megúsztam. Egyébként nem gondolom pesszimistának magam. Biztos ezt is ismered: a pesszimistát az optimistától csupán az információ mennyisége különbözteti meg.
Na bocsánat, befejezem a bölcselkedést és az ész osztást, az enyém is csak egy aprócska vélemény a rengeteg között.
Örülök, hogy mosolyt csaltam a bejegyzésedre, nekem is tetszett -volna- a bögyös maca. Amúgy meg tényleg így történt, szó szerint!
Én is tömegközlekedek, vagy inkább leperkálom a soffőrös autót azóta, az ojekeket is hanyagolom. Egyszer gondolja végig az ember mi történhetett volna, a megsprólt elcseszett forintokat, legközelebb másként mérlegel.
Láttam sajnos halálos motoros balesetet is, egy nappal később amikor mentem a kórházba taxival. Helyi volt pedig a srác. Nem írnám le részletesen a horrort, de egy pillanat alatt vége lett szegénynek és még utána is sokáig remegett, ahogy ott feküdt az úton brrrrrrrrrrrrrrrrrrrzasztó. Egyszerűen nem volt mit segíteni rajta, még ha rakétával jön is egy komplett műtő, személyzettel.
Ezt az egymás utáni két napot én figyelmeztetésnek vettem motorozásilag, bár nem hiszek ezekben a transzizékben. Tudja egyébként is az ember mi a veszélyes benne, csak "velem nem történhet meg" gondolja, vagy még azt sem teszi.
Óvva intenék bárkit is a halmozott veszélyek miatt a robogó használattól:
a helyi
baloldali közlekedés,
a környezeti, időjárási tényezők,
a közlekedési szokások,
és a bacik, vírusok nem megszokottak számunkra.
+még van aki otthon sem motorozik sokat, bár az én példámból okulandó ennek ellenkezője sem jelent semmit.
Persze vigyázni kell a robogóval,de ezrek motoroznak baleset nélkül.Én is nagyokat csavarogtam,mindent megnéztem amíg az asszony dagonyázott,meg együtt is voltunk.Élveztem délben őt km-re elugrani két kebabért,mert tegnap ízlett.Kár lett volna kihagyni.Biztos más lenne a véleményem ha lett volna valami gond a mocizásból,de nem volt.
Tetszett a kórházas leírásod, különösen a bögyös maca meg a tolószék. :)
Hasonló velünk is megtörtént Krétán, sok éve, a nyaralás első napján. Erős agyrázkódás, sebek, így aztán se vízbe menni, se hajolni, emelni, semmit sem lehetett még hetekig. (Az útitársammal történt, én éppen vártam rá, hogy odaérjen, így megúsztam, de akkor eldöntöttem, hogy nincs motorozás sehol.)
Nekem is van motoros gyakorlatom, mégis megsérültem:
A meleg, vagy a Lariam miatt kiesett egy mperc (sose ájultam el életemben) és beborultam az árokba a baloldalon.
Ja, nekem egyébként a körforgalom volt a legnehezebben fogható a baloldali közlekedésben főleg, ha sok és sokféle jármű haladt át egy ilyen kereszteződésen.
Szerencsére se előttem, se utánam nem jött semmi az úton. Nem lett túl nagy bajom. Lassan, talán 20-al mentem, de a horzsolt sérülés elfertőződött, hiába locsoltam betadinnal és kentem be baktorbeannal azonnal. Az első nap a horzsolás miatt esett ki a fürdőzésből, azután még 3 nap altatásban tisztított sebbel a kórházban, majd haza repültem. Megérte? Hát nem. Az életben nem bérelek mégegyszer motort akár milyen olcsó. Kiszámoltam, hogy 3 EFt-ért üldögélek a kórházban óránként (itt az út árát számoltam vissza, a biztosító a többit fedezte) ahelyett, hogy úszkálnék és ismét -majdnem- elájultam.
A kórház egyébként tele volt fehér emberrel (kb 60! fő) Phuket városban, én voltam a legegyszerűbb eset, voltak nagyon csúnyák is.
A kórház viszont mint a Vészhelyzetben, nagyon meg voltam elégedve az ellátással. Ahogy beléptem az épületbe, egy bögyös maca belenyomott egy tolószékbe nem érdekelte tudok járni, vagy sem. A pénztárhoz tolt, ellenőrizték a bankkártyámhoz kötött biztosítást (nem tudom, ha nem lett volna okés kitolnak hátul és kiborítanak a székből :o)))?), aztán azonnal megszereltek: kb 5 percen belül orvos foglalkozott a sérülésemmel.
Jó lenne akár fele ilyen színvonalú ellátás is Magyarországon. Olyan kötszert, amit használtak, még nem is láttak itthon a klinikán: valami speckó anyaggal bevont "géz" volt, ami nem ragadt bele egyáltalán a sebbe és heggesítő gyógyszerrel volt átitatva.
Tényleg veszélyes és nem a helyiek miatt, hanem a turisták miatt. 5 éve mi is béreltünk robogót és nem is lett bajunk, de én itthon is robogóval közlekedtem, volt rutinom.
Most Balin is robogóztunk, na azt tényleg veszélyesnek tartottam.
nem akarlak befolyásolni, de ez van. Aki nem ezt írja, az nem mond igazat. Veszélyes és kész. Ha ott lesztek majd meglátjátok, esetleg kipróbáljátok....
Úgy összességében, hatalmas a forgalom, sokan vannak, sok a hülye részeg! turista... és sajnos láttunk meghalni autóban ülő németet, az árokban a kocsi összezúzta és nagyon sok hadirokkant európait robogózni.
Phuketen nagyok a távok, hatalmasak a dombok, gyorsan mennek... szóval ha most mentek először én tutira nem ajánlom, de majd a többiek is hozzászólnak biztosan.
Látják, hogy nem odavalósi vagy, de nem tudnak figyelni mindig....
A lényeg, hogy elértétek a gépet és ahogy olvasom kihozzák acsomagokat. Nekünk anno nem hozták ki és vissza kellett mennem érte másnap reggel nyakig érő hóban, hófuvásban, mert ha nem-akkor kidobják... :( Aerosvít
Mi alapvetően mindenhol, ahol eddig jártunk - európai szigetek - robogót béreltünk, sehol sem volt óriási nagy forgalom, de Thaiföldön még nem jártunk, úgyhogy emiatt érdeklődnék.
Én sokkal inkább preferálnám a robogót, hisz azzal bárhol, bármikor megtudunk állni, csak nem tudom mennyire veszélyes, ha egyáltalán annak mondható a "phuketi" robogózás.
ha van rá biztosítás lehet, de visszafelé még a légitársaság sem térít: legfeljebb igazolt tankolást, pályamatricát :( ha el kell menni érte. Ha kiszállítják, akkor nem.
1. James Bond 5 szigetes túra: nagy kiránduló hajóval + longtail boattat mentünk. Lazán elfértünk a hajón, kényelmes volt. A svédasztalos ebéd első osztályú. Jól volt a program összeállítva, tömegbe sehol nem futottunk, még a Bond szigeten sem. Csúcspontja a Bond sziget és a Ko Hong mangrovéi.
2. Khao Sok nemzeti park. Kiscsoport, 13 fővel. Csodálatos növényzet, kiváló ebéd, emberrel rajtunk kívül alig találkoztunk. A programleírástól eltérően nem volt benne a Cunami múzeum látogatás, helyette egy un. Majom templom volt ( 2 szem majommal), itt a belépőt úgy kellett pluszba megvenni.
Az út csúcspontja az elefánttúra és a bambusztutajozás a Khao Sok folyón. A tutajozás során volt egy hely a folyónál, ahol a parti fákra egy hágcsó van rögzítve, létrán kell felmászni, ahonnét isteni "tarzanosat" lehetett játszani , beleugrálni a vízbe, a családom nagy örömére.
3. Phi-Phi szigetek. Ezt a programot azoknak ajánlom, aki csak így tud eljutni ide, sokkal szerencsésebb lenne pár napot ott alvással eltölteni.
Speed bottal mentünk, heringtúrának is mondhatnám, kényelmetlen volt. Az ebéd Phi-Phi Don-on volt, egy kiábrándító menza jellegű népetetés formájában.
Ami viszont feledtette a negatívumokat, az a Pileh Lagúna és a Maya beach. Azt hiszem még sosem fürödtem ilyen szép helyen.
Amikor szerveztem a repülőjegy előbb megvolt mint a transfer. Így amit a neten találtam transfert lekéstük volna.A szigeten is jobb megoldásnak tünt az autó, mert többen megyünk, és nincs robogós tapasztalatunk.
Ez a kényszerpálya maradt. Ahogy olvastam a repülőtér-komp kb 1 órás autóút. Nem akartam erre taxit fogadni. De ha olcsó, meggondolandó. A kikötőbe a gps nem tud elnavigálni?
A másik ötletem, hogy fogunk egy taxit (úgy is öten vagyunk, csomagokkal kicsit szűkös lesz), valakik beülnek oda, a bérelt autó meg követi. :)
Busszal mentem azon avonalon elég sokszor, nem könnyű odatalálni a kikötőbe a "komphoz". Szerintem "fillérekért" akár taxival, sofőrrel, minden cicó nélkül egyszerűbb és olcsóbb az út. Ráadásul joint ticket szerűt is lehet venni, ha a repjegy vételkor a szigetet jelöljük célnak.
Pl: 2 főre oda - vissza
BOOKING SUMMARY TotalTHB 6,080.00 Bangkok - Don Mueang (DMK) to Samui (Lipa Noi Pier) DepartFD 3235 DMK URT 0815, 01 Mar 2015 0700, 01 Mar 2015 Transfer details Surat Thani(URT) to Donsak Pier Depart 1145 Arrive 1315 Donsak Pier to Samui (Lipa Noi Pier) Depart 1400 Arrive 1530 Fare2 x 644.86 THB2 Adult(s) Taxes and fees 200.00 THBAirport Tax800.00 THBOther Transport90.28 THBVATAdd-Ons (Includes VAT)660.00 THBChecked Baggage 20kg 3,040.00 THB ReturnFD 3187 NST DMK 1730, 19 Mar 2015 1610, 19 Mar 2015 Transfer details Samui (Lipa Noi Pier) to Donsak Pier Depart 1100 Arrive 1230 Donsak Pier to Nakhon Si Thammarat(NST) Depart 1300 Arrive 1430 Fare2 x 691.59 THB2 Adult(s) Taxes and fees 100.00 THBAirport Tax800.00 THBOther Transport96.82 THBVATAdd-Ons (Includes VAT)660.00 THBChecked Baggage 20kg 3,040.00 THB TotalTHB 6,080.0
Mi a Bangkokból Koh Samuira jutást oldjuk meg úgy, hogy a Nok Airrel Surat Thaniba repülünk, ott autót bérelünk a Thai Rent a Cartól. És az autóval megyünk el a kompig, át a szigetre, ott lesz mivel közlekednünk. Majd ha vége a nyaralásnak az autóval vissza a repülőtérre.
Szóval a felvétel és leadás helye ugyanaz. A bérleti díjat kifizettem kártyával a neten, és kötöttem olyan biztosítást amivel az önrészt is megtérítik. A kaucióhoz lesz szükség egy bankkártyára, aminek az első soför nevére kell szólni. És ezt nem tudom, hogy lehet e debit kártya..... de ezt ezek szerint senki sem. :(
Persze kicsit parázom a másik oldalon vezetéstől, de azért bele lehet jönni. Azt gondolom.
A biztosítással kapcsolatban érdekeseket írtál kifejtenéd bővebben? Milyen papírok kellhetnek? Útlevelet ott tartani????? És ha igazolni kell magam, akkor mit fogok adni a rendőrnek?
Amit meg még magamtól tudok, hogy körbe kell járni, fotózni az autót átvételkor, hogy nehogy visszaadáskor rám fogják azt a sérülést is, ami már megvolt.
Amekkora híre van, sokkal többet vártam tőle. Amikor beléptünk egy giccsparádéba érkeztünk, ahol másról sem szólt semmi, mint hogy "Hülye turista költs, költs, költs, nem elég hogy megvetted a borsos belépőt, dobjál célba, lőjél, a lényeg hogy hagyd itt a még meglevő batjaidat!" Műanyag búcsú.
Az all in vacsora egy igen gyenge svédasztalos étkezést jelentett, ahol az ételek egy része hideg volt (pl rántott csirkemell), és annyiban volt all in, hogy az italokat pluszban fizethetted. Egy pohár víz járt a vacsorához. Sokkal jobbakat vacsoráztunk kedvenc kis thai vendéglőnkben Kata-n.
19.45-kor kezdődött az udvari színpadon egy "előzetes" műsor. Ez mindnyájunknál kiverte a biztosítékot. Ezüstpihécskés hótündérek lejtettek a dzsingobellre, aranyszános mikulás, stb...stb
Fő előadás az Elefánt Palotában: az aréna jól ki van alakítva, monumentális, lélegzetelállító. A műsor átlagos az én fogalmaim szerint. Amiért mégsem bánom hogy elmentünk rá az az, hogy láttam a majdnem felnőtt gyerekeim arcán az áhitatot, ahogy szájtátva nézték amikor a színpadon a 15 elefánt körben táncolt, bókolt, szerepelt.
Összességében igen túlárazott a program. Feléért megérné:)
Igazad van, a minőség sokkal fontosabb volt, és jót is kaptunk. Majd részletesebben is leírom a túrákat, hogy mi tetszett, mi nem, kettő csillagos 5-ös (Bond és a Khao Sok), egy 4-es (Phi-phi), na és a Phuket Fantasee az besorolhatatlan.
Egyébként mi helyi irodáknál akartunk befizetni, de gyorsan tele lett a hócipőm a pampogásukkal, nem tudták értelmesen elmondani hogy pontosan mit is tartalmaznak az útjaik, hány fő várható. A prospektusaikon rajta volt az ár (irreálisan magas), persze csak most csak nekünk egyből felezték, de attól féltem leginkább hogy nehogy az olcsó húsnak híg legyen a leve. Végül is nem sűrűn fogunk erre járni, nem szemetet akartam venni.
Így esett a választás arra az oldalra, amit itthonról már igencsak "kitanulmányoztam". Jól jártunk, mert tényleg szórakoztató volt, és szép élmény.
Kata-n még nincsenek. Se napozóágy, se napernyő. Gagyi napernyőt lehet venni árusoktól, amit a legkisebb szél is felkap , csoda hogy nem nyársalt fel senkit amíg mi ott voltunk. A homokba terítettük a plédünket, minden nap találtunk a fák alatt (fél)árnyékban helyet az úthoz közel.
Patong strand mellett autóztunk, onnét láttam hogy matracok és napernyők is voltak. Karont nem tudom.
Nem a befizetéssel lehet gond, s nem is okvetlenül az árakkal, hanem a közvetlen szolgáltató minőségével, élmény juttatásával.
Biztos Gone2east akit ajánlasz ismeri a szolgáltató, utaztatói csapatot és jót ajánl.
Elsőre fel se tűnik, hogy mekkora a minőségbeli különbség .... én min. 5x voltam turistaként pl. a Bond szigeti túrán, ebből 3x a sea cenau -sokkal velük az utazási időben is jó ellátással és szórakoztatóan telt az idő.
Kirándulások: ha nincs kedved helyi irodákkal bíbelődni, jó szívvel ajánlom Gone2east topiktárs által kínált lehetőséget, mi nála fizettünk be 4 kirándulásra. Kényelmes, gyors megoldás, nem drágább mint a helyi irodák. E-mailt írtunk neki, másnapra a szálláshelyre jött, ahol megbeszéltük a dolgokat.
Üdv, már itthonról. Hazafelé Isztambulban papíron 1 óránk volt átszállni, a valóságban (késés miatt) 30 perc. Egy földi utaskísérő vezetésével futva elértük a gépet, de a csomagjaink nem érkeztek meg, nem pakolták át a gépre. Ez csütörtök este volt. Szombatra szállítják ki elméletileg.
Lehet hülye kérdés, de jár szerintetek ezért nekünk valami kártérítés?
Krabin Cooper a "Jani", így ismerik mindenütt. :-D És azóta leginkább videókészítéssel foglalkozik, de azért a többi említett szakmát is űzi és turistákat is kalauzol. A weboldalát nem linkelem, aki akarja, úgyis megtalálja egy perc alatt. :-)
Szia! Vásárolni Bkk-ban jobban,olcsóbban lehet,ha időztök ott is.Kirándulásokat Patongon az utcai bódéirodákban kínálják,egész nyugodtan megbízhatsz bennük,érted mennek a szállásodra.Vagy megkeresed az ottani magyarokat,pl. Robiékat.A kaja nem gond,mi az utcai halsütőknél ettük a legfinomabbakat.Robogót érdemes bérelni,autót nem próbáltuk.
gondolom elöször mész ,akkor megtaláltad azt a helyet ahol mindenre választ kapsz .
phuketen én ha véletlenül vásárolnék akkor a kilátonál tenném a pavilon soron ,de inkább Bkk ár/érték biztosan jobban jársz.
szokás meg kinek a pap...
esetleg ha viszaolvasol vagy vannak magyar nyelvű blogok akkor össze tudod rakni te is ,hogy hová hogyan miként .
egyébként vannak magyarok a szigeten akik a szárnyaid alá tudnak nyulni..
nekem kicsit meglepő ,hogy visszaolvasva pár beirást vannak akik mostanában szervezik első utjukat..
Bangkokban és környékén eltöltenék min 4-5 napot Charlival , és ha tudom hogy hamarosan nem lesz újra lehetőségem akkor bejárnék minél több helyet.
Phuketről elmennék talán phiphire ,rajára,lantára vagy akár még krabira is .ott találkozhatnál Janival Ő nagyon jó arc .gondolom mostanában már nem csak az olasz éttermes személyi trénere ,hanem disco jockei ,bicigli és helyi foci válogatót valamint hotel manager.
Samuiról biztosan elmennék phanganra és taora ,természetesen meglátogatnám koh nanguant is.
taon dumcsiznák Timivel és Atival .
bérelhetsz motort (csak ovatosan ),vagy autót biztosítás nélkül az egy orosz rulett ,vehetsz bármit amire van keret.dée légy ovatos és azok is akik elöször vetödnek e gyönyörű országba ahol ha gáz van a mosoly lehervad az arcodról.
Mennyit lehet adni 6 főnek egy órás hajókázásra Thonburi csatornákon, és ha a Királyi palota után terveznénk be, melyik kikötőben lehet ilyenre szert tenni ? :)
Sziasztok! Februárban megyünk Phuketre azon belül Pattong Beach!Szívesen várom a jó tanácsokat!Hol érdemes enni?Vásárolni?Kirándulásokat lekötni?(Phi-Phi,James Bond) az ilyenkor szokásos :) Előre is köszi!
Sziasztok!! Volt valaki mostanában Pattayan a Ravindra Beach Resortban ? Vagy valaki tudna arről a partszakaszról mondani hogy milyen a tenger stb. köszönöm!!
Amennyire kivettük domboldalon van a szálloda, de legalább edzésben maradunk:), ha érdekel,írok róla bővebben ha hazaértünk jan. végén.
Egynelőre saját szervezésben próbáljuk megoldani a bangkoki napokat, de itt az oldalon nagyon sok hasznos infót olvastam BKKCharlietól (ha visszaolvasol látni fogod és ő szervez is túrákat)
Nekünk is ez az első nagy utunk, ráadásul ez lesz a nászutunk, de ne izgulj, gyönyörű helyen csak jó lehet :)
Természetesen első dolgaim közé került a blog elolvasása. Sokat sokfelé voltam Thaiföldön és persze arra is ahol voltak a srácok. Nekem könnyű volt filmszerűen látni az egész történetet. De, aki sosem volt OTT, annak most nagyon viszkedhet a talpa :)!!!
Szenzációs és érdekes is a blog, remélem képek, videók is lesznek később talán ékzettel is ellátják.
A hangvételen lehet segíteni, kicsit "lehalkítani" olvasás közben.
Mi szintén így megyünk egy hét múlva, 3 éj Bangkok és 10 éj Koh Samui. Én nagyjából végigolvastam ezt a fórumot, így kb képbe kerültem, aztán majd élesben kiderül mennyire :) de a bangkoki programok nagy részét innen szedett információkból állítottuk össze, nagy segítség volt a fórum.
Az már most biztos hogy ha újra kezdenénk a szervezést több időt szánnánk Bangkokra, de majd talán legközelebb.
bangkoki szállásunk: Viengtai Hotel, a Khao San Road szomszédságában van, elég jó áron lehet ide foglalni
Mi is utazási irodával indítottunk, a repjegyeket és a bangkoki szállást velük is foglaltattuk, de Koh Samuin már nem, sokkal olcsóbbra jött ki máshol ugyanaz a szállás, mint amit ők ajánlottak, de első nagyobb utunk, legközelebb már minden egyénileg megy...:)
Először is duplázd meg a napokat, ha nem tudod megduplázni, akkor nagyon gyorsan eltelik. -1 nap BKK oda vissza -2 nap utazás a szigetekre és előkészületek, csomagolás.
Szállásnak Samuin a Chaweng partot javaslom. BKK-ban a Khaosan Rooad-ot.
Szigetekre (Samui) este 19 körül induló vonatot, vagy Airasia Suratthaniba göbzivel, utána busz, hajó (Lonpayah).
Férjemmel most tervezzük az első thaiföldi utazásunkat március elejére. Kértem ajánlatot utazási irodáktól, de nézegetem az egyéni szervezés lehetőségét is. A tervünk 3 éj Bangkok és 10 éj Koh Samiu vagy Koh Phangan. Ebben szeretnék tanácsot kérni már tapasztalt utazóktól. Ha valaki mostánaban utazott/utazik ide, akkor nagyon örülnék egy "minta" útitervnek, illetve szállás és idegenvezető ajánlásnak.
A kártya elfogadáson kívül érdekes lehet még - a kocsit hol adod le kérdés. Ismerősök Bangkokból indulva kocsival mentek fel északra. A több napos út során megnézve a látnivalókat. De nem akartak visszafelé is kocsival jönni, hanem repültek. Nem mindegyik kölcsönző tudja megoldani, hogy ne fizettessék ki a teljes visszautat is.
- a biztosítás. Azt kell nagyon jól körbejárni, milyen iratok kellenek ahhoz, hogy a biztosítás valóban érvényes legyen. Az, hogy a kocsit megkapod és van róla szerződésed benne a biztosítással nem garancia semmire. Ha nincs baj, tökmindegy. Ha káresemény van, akkor jön a jogi útra terelés.
- ott tartják-e az útleveled?
Érdemes nemzetközileg ismert kölcsönzővel szerződni. Ott kisebb a szívás kockázata. Autót vélhetően bárhol kapsz.
Az, hogy Thaiföldön jobb kormányos autók vannak bal oldali közlekedéssel ez gondolom tiszta.
Nagyobb autóbérlő cégek kérnek bankkártyát biztosítéknak, de a kisebbek megelégednek a nemzetközi jogsival, útlevél másolattal és némi készpénzzel. Ezek olcsóbbak is - legalább is itt Krabin.
Ha nem haragszol megnéztem a statisztikádat. Eddig az Index fórumban összesen 7 hozzászólásod van. Ebből 4 ebben a "Thaiföld hátizsákkal???2 fórumban. Mind a 4 velünk (velem) foglalkozik. 1 írásod a moderátoroknál szintén velünk (velem) foglalkozik és 2 írásod a szolnoki fórumban.
Soha egyetlen kérdést nem tettél itt fel Thaifölddel kapcsolatban és egyetlen témába vágó hozzászólásod sem volt. Legalábbis ezen a nickneveden.
Sztem ebbe a "lejárattad" meg "nooooormális" irányba kár elmenni. Én nem fogok, elnézést.
Gondolom alaposan tájékozódtál, kipróbáltál dolgokat, elolvastad az összes anyagot, kérdeztél (ja azt nem, arról tudnék) mielőtt véleményt formáltál.
Az app nem az egyedüli megoldás az áremelkedésre. Nem is ezért készült. Az áremelkedés most esett be pár napja, míg az app egy 2,5 éves munka eredménye. Ne keverjük. Az app az egyedül utazást segíti, ami a saját időbeosztás, felesleges dolgok kiszűrése és előre informálódás témakörökben lehet érdekes. Az árakat pedig szívesen megvitatom bárkivel privátban. most csak annyit, hogy igen, ennyiért idegenvezetőt lehet bérelni EGY napra - EGY programra. Miközben az appban és a kiegészítő rendszerelemekben komplex szolgáltatásként 15 napra elegendő programot adunk át. Amiből igény szerint lehet válogatni. Az azpp árának nagyságrendje megfelel a tudásszintnek. Ha valaki érdeklődik, megkapja a konkrét válaszokat. Eddig senkinek nem volt gondja. Az, hogy árakat írunk ki az a korrektség jele. Valahonnan el kell indulni. Az, hogy neked nem tetszik ... hmmm, sajnálom. Az app megoldás pl arra is, amit épp tegnapelőtt feszegetett itt a fórumban valaki. Hogy a jogosultsággal nem rendelkező idegenvezető milyen problémás. App esetében ez sincs. Az alap 15 nap pontosan elegendő egy szokásos thai túrához. Utazás előtt 10 nappal a teljes programelőkészítés megtörténhet. A bangkoki rész pedig az esetek zömében a Thaiföldre megérkezéskor következik, 1-4 nap. De most ezt hagyjuk, hosszú érvelés lenne.
Ettől teljesen függetlenül az árfolyam emelkedés sokakat kellemetlenül érint. Akinek kötött költségvetése van az útra kb egy dolgot tehet, csökkenti a kiadásokat, azaz lemond valamiről. Vélhetően nem a szálláson spórol, hiszen az már általában le van foglalva. Inkább a programokat érinti. Ebben tudunk segíteni maximálisan minden mástól függetlenül. A fizetős programoknak van egy rakás alternativája ingyen. A látnivalókat az ár szempontjából átszervezve az élményfaktor maradhat. Nem kell kevesebb látnivaló, csak másik hasonló. Ebben a körben tudunk tippeket adni Bangkokban.
na de 45/150 jurós áron 15 nap app használat??? nooooormális? ennyiért már valódi idegenvezető is bérelhető :D
számtalan egyéb app pár dolláros áron kínál komplett város kalauzokat akár magyarul is, akár hangos útbaigazítással is. a másik, hogy itt már eléggé lejárattad magad, hogy valaki "befizessen" nálad :P
Ma reggel olvastam, hogy 268 a dollár? Előfordulhat, hogy a már befizetett út jelentősen megdrágul. Tudunk segíteni az optimalizáslásban és az újratervezésben.
Idegenveztő vagy idegenvezetés nem feltétlenül ugyan az. Az idegenvezetést meg tudod csinálni magadnak is. Bármennyire hihetetlen első hallásra. A szükséges információkat előre, már az útazás tervezési szakaszban is megkapod. Online térkép, full magyar infók, útvonalak korrektül berajzolva, mi, hol hogyan mennyi ..... Tudod hol kezdődik az útvonal és egyszerűen végig sétálsz raja. Tudod hol vagy éppen, mi kövezik, merre kell menni ..... Otthon összerakod a teljes programot, majd a helyszínen "csak" lejárod.
Ha szeretsz egyedül menni a saját tempódban, ez egyfajta megoldás. Jelenleg Bangkokra 250 pont és 14 komplett útvonal van kidolgozva, magyarul. Az útvonalak 6-9 órásak. Egyszerre és előre látsz minden infót és akár magadnak tudod átszervezni menet közben.
Ezt a megoldást egyébként mindenkinek javaslom, aki online jegyet vesz, de "ügynök" oldalon keresztül. Ha megvan a jegy, egy telcsi a tényleges eladónak, azaz a légitérsaságnak. Megéri...
ha ügyesen tervezed az utatok akkor sok mindent lattok. Egyeni szervezesben el tudsz menni megnezni az uszopiacot + vonatos piacot. Nagy hiba lenne az utobbit kihagyni, mivel a ket piac nincs messze egymastol.
Itt van egy blog, olvasd at, itt minden kerdesedre valaszt kapsz.
... mivel, BKK-ban a legdragabb az idö, ... en azt javasolnam, hogy idegenvezetövel menjetek. Akkor nem csak a ket piacot latogathatod meg, hanem mas latvanyossagok is belefernek a programmba. Vannak idegenvezetö cegek akik a kigyofarmot, thai halaszokat, elefant camp-et veszik meg fel a listara.
Mi BKKCharlie'val mentünk, s nem bantuk meg. Dec.5-en volt a thai kiraly születesnapja, ezert akartunk idöben visszaerni BKK-ba. Egyeni szervezes okay's, olcso, de nagyon idöigenyes. Mindig varni kell, mig megtelik egy-egy minivan, vagy songthaew, s csak akkor indul tovabb. Kenyelmesebb es gyorsabb, ha mar csak be kell szallni a mikrobuszba.
Charlie eljött ertünk a hotelbe, ami nem magatol erthetödö. Mas turistacegeknel ezt a szolgaltatast extra kell fizetni, vagy az elöre megbeszelt helyen veszik fel a csapatot.
Charlie elöben is ugyanolyan higgadt, kompetens, relaxed, mint itt a forumon. Ezt azert irom, mert van aki ketsegbe vonja letet. Charlie BKK-ban el, s nem kell elmennie a CW-höz selfiznie a BKK Postaval. :) Azt hiszem abbol a korbol mar kinött, hogy bizonyitania kelljen. Mindenesetre nagyon jot nevettem a forumtag hozzaszolasan.
Judit, gondold meg, ... en csak azt mondhatom, ne haggyatok ki a 'train market'et, mert az egy high light. A hosszu ut oda megeri azt a husz masodpercet, mig elemegy melletted a vonat. Ha, van idötök, menjetek egyenileg, ha keves az idö akkor inkabb fizessetek be egy utra.
tegnap beszéltem a Lufthansával és megnyugtattak, hogy be fogunk tudni csekkolni Bp-en egészen Koh Samuiig és hazafelé is Koh Samuin egészen Bp-ig. Azt mondták az 1:25 perces bangkoki átszállási időnkre (hazafelé), hogy mivel 1:15 perc az előírt minimum a csatlakozásoknál, így el fogjuk érni. Már most jeleztem nekik, ha időben felszáll Koh Samuin a gépünk Bangkokba, jó lenne, ha várnának bennünket és átvinnének az LH géphez, mivel elég rövid az időnk. Azt mondta a hölgy, hogy nyugodjak meg, a föld alól is előkerítenek bennünket :) Remélem így lesz és minden rendben lesz. Majd még jelentkezem az út után, hogy mi volt a realitás.
Sajnállak téged is, de sajnos ez engem nem vigasztal. Most megpróbáljuk vagy előző napra, vagy Dohában egy korábbi csatlakozásra Bangkok felé átrakni. De nekünk még egy VIP is segítene Dohában, ahol végig lehet nyújtózkodni, mert azért Doha nem az ott hosszan várakozók paradicsoma:))
Mivel nagyon sok önzetlen és hasznos segítséget kaptunk thaiföldi utazásunk előtt a fórumon, azt hiszem, hálálkodás helyett a legjobb, ha megosztok pár általunk hasznosnak tartott infót :)
Thaiföldről vannak sokkal felkészültebbek is nálam, itt csak annyit jegyeznék meg, hogy mi tök hátizsákosan mentünk 3 hétre, egyéni szervezéssel, egyedül csak Bkk Charlie Ampawa-templom- esti dzsungelese szentjános bogár nézős túráján vettünk részt, amit szerintem aki megteheti, ne hagyjon ki, mivel ez egy olyan komplex és ottani hely/menetrendismeretet igénylő program, amit a legjobb így megélni.
Kambodzsában 3 napot töltöttünk, ami talán a legnagyobb élmény volt az egész út alatt.
A szálláshelyünk, ahol laktunk és amit nagyon jó szívvel ajánlunk azoknak, akik hangulatos (kicsit Jim Thomsonos), jó ár-érték arányú szálláson szeretnének lakni: http://www.retreatvilla.com/
5.500 Ft volt a szállás, kettőnknek együtt, éjszakánként, ebben benne volt a reggeli és az ingyenes reptéri transzfer, valamint a korlátlan internet is.
Tuktukosnak pedig Mr. Pov Dara-t: povdara94@gmail.com
jan 18-án indulunk BUD-ról éjfélkor, így valszeg csak aznap délben tudok/vagy nem- időjárás függő egyáltalán becsekkolni a nagy gépre, mivel az helyi idő szerint délben megy tovább Moszkvából.... szóval nem tudom.
2,5 órát Moszkváig meg állva is kibírok, nem hiszem, hogy tele lenne a gép.
mi mindig béreltünk autót is, de előre soha nem fizettünk, így a bankkártya sem kellett, csak egy útlevél és nemzetközi jogsi ott. Ezért ezt nem tudom.
Amúgy a világon mindenhol csak és kizárólag a credit kártyákkal lehet autót bérelni, debittel nem.
Van olyan bank Magyarországon, aki a külföldi credit kártyákkal azonos számú kártyákat bocsát ki: pl: OTP dombor nyomott MC-je ilyen...
Megfogtál, mert nem kötöttem külön, ez még bankkártyához tartozó biztosítás volt nálam. Régebben volt már, ellenőrizni kell, hogy jár-e még biztosítás a kártyához, vagy külön kell kötni. Volt olyan kártyám is, amihez alapból csak európai biztosítás járt.
Indulás előtt egyébként mindig felírtam/elmentettem telefonba a fontos számokat: hol lehet letiltani a kártyát, illetve mi az Assistance szolgálat száma. Amikor aztán gondom volt, felhívtam Bangkokból a számot - internetről skype-ról -, ami nem magyar körzetszám, de magyar call center volt. Mondta, hogy melyik kórházba mehetek, pontosabban jóváhagyta az általam választott Bumrungrad Hospitalt - egyik legjobb kórház Bangkokban. Ott pedig fizetnem sem kellett, adtak bangkoki faxszámot, ahova küldte a kórház a papírt. Egyébként általában a kórházak nem szeretik ezt a módszert, nekik az a legegyszerűbb, ha kifizeti a beteg a számlát, aztán később a biztosítótól kéri a pénzt. Viszont a biztosítási tájékoztatóban az is benne volt, hogy bizonyos összeg - asszem 180 USD fölött - hívni kell mindenképpen az assistance telszámot, különben nem garantálják hazautazás után a kifizetést.
Kösz! Azt én is tudom, hogy rosszkor vettük( júniusban), de sajnos azt is tudom, hogy kifejezetten azért választottuk 1-ét, mert akkorra volt a rövid csatlakozás. A 8 órás csatlakozásra vonatkozó jegy( tisztán emlékszem) vagy 25 ezer Ft-al olcsóbb volt más napokon. De hát ez van:((
Miután Bangkokból rögtön megyünk tovább, legalább kipróbáljuk, hogy milyen az, amikor az ember 24 órát van talpon:))
Hajt a kíváncsiság úgyhogy mindenképp elmegyünk, de megírom majd hogy mi volt a tapasztalat és ha jól értem akkor te a másik úszó piacon voltál, hátha itt pozitívabb lesz a dolog, de köszi szépen a tanácsot, néztem a vasutas piacot is de az most sajna már biztos nem fér bele az időnkbe.....:S
arra a délutánra a kínai negyedet terveztük még, másik nap lenne egy templom-néző túra, de már most úgy gondolom hogy vissza kell még mennünk máskor is Bangkokba.....:)
Ki tudja, ha bravofly-nál vettem a rep.jegyet és kötöttem no problem biztosítást, az vonatkozik a teljes kintlétem alatt felmerülő egészségügyi ellátásra is vagy csak a repülés kapcsán ill. annak idején történő problémákra nyújt megoldást?
Időközben megváltozott a menetrend, ZAG bekerült a műsorba önállóan is, nem csak BUD-dal kombóban. És azokon a napokon, amikor nem megy tovább ZAG-ba a gép, akkor rögtön fordul, így korábban indul vissza. C'est la vie, jó szórakozást Dohában ;o)
Egyébként a rövid csatlakozás nem feltétlen drágább, pláne nem nyilvánvalóan, csak rosszkor vettétek, ennyi.
Én most nagyon pipa vagyok, holott ez már a harmadik utunk lesz velük. Most kaptam egy email értesítést, miszerint 4 órával korábban indul a gép Budapestről, és ezt a négy órát pluszban, Dohában, a már meglévő kettőhöz kell csapnunk várakozásban, így összesen 6 óra lesz az átszállási idő.
Mi aszerint vettük a jegyet, hogy mikor van olyan gép, ahol rövid az átszállási idő. Nyilvánvalóan ezek a jegyek valamivel( és nem kevéssel) drágábbak azoknál a jegyeknél, ahol hosszasan kell várni a bangkoki csatlakozásra. Most fizettünk is többet, mégsem értük el azt a célt, amiért ezt tettük. Sehol sem lehet reklamálni, a fene egye meg!
Ő az Amphawa úszópiacra szeretne menni - az a másik úszópiac, csak szombat-vasárnap van nyitva, s nem annyira turistás. Pontosabban thai turistákkal szokott tele lenni :)
A Damnoen Saduakon jártál gondolom. Ünnep idején és amikor befutnak a nagy turistabuszok valóban zsúfolt és dugó van a híd alatt részen. Ezt viszont tegnap fotóztam, mondhatni üres volt a piac. Ha az ember úgy időzít, hogy elkerülje a tömegtúrákat, akkor megúszhatja a zsúfoltságot. Így ilyenkor legalább a hajóval be lehet járni a távolabbi csatornákat is a piacon. Hogy a kínálat? Hát ugyanaz mint a bangkoki turistapiacokon :) A thaiok egyébként nem ajándékot vásárolni járnak az úszópiacokra, hanem enni. Náluk minden kirándulás lényege és fénypontja az evés.
Őszintén szólva, még nem találkoztam senkivel, aki ilyet kötött volna, illetve ami ennél is fontosabb, aki használta volna már. Én a magyar biztosításokat szoktam ajánlani, nagy segítség adott esetben, ha telefonon kell hívni az Assistance szolgálatot, akkor magyarul lehet beszélni velük, így könnyebb az ügyintézés. Jópár éve volt már, amikor sajnos szükség volt rá, akkor nem is kellett fizetnem a kórházban, rendezte egymás között a biztosító és a kórház.
Logikus. A háziorvos tanácsát érdemes megfontolni. A miénk anno kikérdezett, hova megyünk, mennyi időre és a tifusz ellenit ő nem javasolta. De ez a mi esetünk. Ennyi. A biztosítás résszel abszolute egyetértek. Kell. Tavaly terv volt, hogy a határon beléptetéskor kérik felmutatni. De úgytudom, egyelőre nem lépett életbe. Sztem a higiénés problémák sokkal valószínűbbek, mint a komolyabb trópusi fertőző betegségek. De ezt is írtam az előbb.
Van még pár extrém eset, ami esetleg idetartozik. Pl a formalinnal kezelt hús és zöldség. A képen egy bangkoki pláza reklámja, hogy náluk a hiper osztályon nem kezelik formalinnal a húst - zöldséget. (tovább nézzen ki frissnek ) Nem tudom, otthon ez mennyire ismert. Engem meglepett, mikor megláttam. Eddig nem hallottam erről. A turistákat a jobbnak látszó éttermekben érheti utol. A japánok pl erősen érzékenyek erre témára. Okozhat komolyabb hasi panaszokat. Érzékenységtől és mennyiségtől függően.
félreértettél..az oltással kapcsolatban csak van hogy több oldalon feszegetik a témát..
azt hiszem képben vagyok ,történt már ez meg az..
az oltással kapcsolatban pedig az a véleményem ami a biztosítással ,ha már van arra keret hogy kimenj föleg gyerekkel akkor szánj arra is pénz hogy ha valami baj történik akkor könnyebb legyen a helyzeted.
mert eleve gáz hogy 10.000 km 35 fokban az ágyat nyomod ,vagy a kórházban fekszel úgy hogy otthonról kell pénzre várni.
tipp : Alkoholos kendő és kézfertőtlenítő folyadék mindig legyen nálatok. Használjátok sűrűn. Nem csak étkezés előtt, hanem bármit megfogtok. Érdemes áttörölni az evőeszközt. Dobozos üdítő tetejét szintén érdemes áttörölni vele, mielőtt kinyitod, mert az új dobozokon a tető egy része befordul az italba. Este látod majd az utcán a patkány és csótány populációt. Ezek a raktárakban is teszik a dolgukat. Szívószál használata javasolt, de ha közvetlenül a dobozból iszod, akkor előtte azt is töröld körbe. Tömegközlekedés, tuk-tuk, vizibusz ... használata után szintén érdemes. Meg kell szokni, hogy a köhögés az bele a másik ember arcába. Az orr turkálás a közlekedési eszközökön, majd kapaszkodás tovább ..... szóval ezek olyan forrásai a baciknak, amik otthon már nem szerepelnek a listában. Probléma forrás a medence víz. Kerülni kell, hogy a szájba kerüljön. Gyerekeknél főleg. A legelegánsabb hoteleknél is meglepő fogalmuk van a tisztaságról. Az sajnos rendszeresen előfordul, hogy a medence környékéről a felmosó vizet a medence túlfolyóba húzzák bele stb stb. Szintén probléma forrás a taposós wc. Az, hogy néha felslagozzák nem feltétlenül kezeli a bacikat. Plusz érdemes megtanulni a használatát. Papír legyen nálatok. Az alkoholos kendő itt is erősen játszik.
A fentiektől nem tifuszt vagy maláriát kapsz, inkább "csak" egy kiadós szapora fosást, ami ugyan annyira elrontja az utazási élményt. Elég egyszerűen és hatékonyan, minimális odafigyeléssel és rákészüléssel mindez elkerülhető.
Részemről nem maradt le a "milyen oltás kell". Mi 6 éve élünk a régióban. Nulla oltást adattunk be előre és azóta sem. Pedig voltunk pár extrém helyen és helyzetben. A gyerekeknek és a rokonoknak sem, akik idelátogatnak. Ez nem felelőtlenség, hanem helyismeret. Ezek az országok komoly erőket mozgatnak meg a klasszikus ázsiai betegségek ellen. Tifusz, dengue, malária. Ahogy azt korábban már leírtam, ezekre viszgálnak elsőként. Rendszeresen kiadják a statisztikákat, hol és milyen betegségek fordultak elő. Ha valahol felüti a fejét valami komolyabb, azonnal van róla hír és azonnali intézkedéseket vetnek be. Pl most Malajziában van hatalmas áradás többek között Kelantan államban. Nyakig ér a víz, ami ugya nem csak esővíz, hanem minden, amit a földből kimos. Tipikus tifusz helyzet. Ennek ellenére nincs járvány. Kóli, az van. És ilyenkor nem megyünk Kelantanba. Elkerülhetők a veszélyes helyzetek, főleg ha az ember 2 hétre jön Bangkok a turista negyedekbe. Mi betartjuk az alapvető szabályokat. Nem vagyunk kötelező oltás ellenes aktivisták, de nem vagyunk felesleges oltás pártiak sem. Sztem ebben a régióban a "kell" szót oltás esetében arra alkalmazd, amit otthon is beadatnál, csak mert lemész Szabolcsba vagy a Balatonhoz. Nem akarok hamis illúziót kelteni és temészetesen mindenki a saját egészségéért felel. Ez csak egy vélemény. Biztos vannak ellenérvek is.
Az egymásnakfeszülés rész sztem is értelmetlen. Főleg ha az álláspontok kimozdíthatatlanok. Ez pedig már kiderült. Tolja mindenki a saját infóját és az olvasók eldöntik.
Szerintem ennél jobbat Bangkokra nem találsz. A TAT biztosítással kapcsolatban nincs infóm. Én mindig azt javaslom, hogy indulás előtt otthon kell megkötni. Akkor nincs gond.
Sziasztok! 8-án érkezünk Bangkokba. Segítséget szeretnék kérni, hogy ha valaki esetleg tudna idegenvezetőt nekünk ajánlani akkor megköszönnénk. Továbbá a Thailand Travel Shield (Tat) biztosítással kapcsolatban esetleg van tapasztalatotok vagy véleményetek? A biztosítást Bangkokba meg tudjuk kötni? Mivel a thaiföldi turisztikai hivatal honlapján ezt a lehetőséget nem találtuk meg.
Szia!Mostanában voltam az úszópiacnál.Óriási csalódás volt.Jórészt a turistáknak árulják a gagyit.Óriási a füst a sok hajó miatt.Nézd meg inkább a vasútra települt piacot.Vagy a paloták, plusz vásárolgatás.Főleg ha kevés idő van.
Épp akartam írni a napokban, hogy a kambodzsai e-visa rendszer új szokása, hogy nem küldi ki emailben a vízumot. Régebben jött a jelentkezés után max. 2-3 nappal a mail és a csatolt pdf. Karácsony előtt igényeltem egyet, a két ünnep között vártam a vízumot, aztán benéztem az oldalra és kiderült, két napja készen van, letölthettem.
E-mailen kívül érdemes próbálkozni az online chattel is, jobb oldalt a lap alján van a link.
Nem kell aggódni a minibusz miatt, igazán egyszerűen el lehet jutni az Victory Monumenttől. Itt van a térkép a körtérről, a kék cikkelyből indulnak a buszok Amphawára. Amint megtelik egy, már megy is. Ráadásul népszerű célpont, nem kell sokáig várni:
Az úszópiac olyan egy órányira van Bangkoktól. Meg lehet járni egy délelőtt alatt, bár ha a városnézés templomokat, Királyi palotát jelent, akkor azért necces a dolog, mert utóbbi helyre legalább 3-ig oda kell érni. Ráadásul a Damnoen Saduakkal ellentétben Amphawa este is szokott élni, sőt, nagyonis él, mert ekkor lehet szentjánosbogár néző túrára indulni a hajókkal. Érdemes akár egy éjszakát is ott tölteni, ilyen barátságos homestay szállások vannak, közvetlen a víz mellett, mint amilyen a fotón látható.
Ez nem egészen jó hír...kíváncsian várom a válaszodat majd arra, hogy ilyenkor figyelnek-e arra, hogy az együtt utazók egymás melletti helyre kerüljenek, avagy sem.
Nekünk 24 órával az indulás (Moszkva-Bangkok járat indulása) engedte az Aeroflot a becsekkolást,akkor is csak a Moszkva-Bangkok szakaszra, a Budapest-Moszkvára nem lehetett,mert állításuk szerint az csak "ráhordó járat".
sajnos csak azt kellene észrevenni hogy ezen a forumon azok az emberek osztják meg az infokat akik vagy már utaztak vagy utazni szeretnének.
van akinek egyszerübb kérdezni ,mint visszaolvasni ,van aki azért olvasgat és irogat mert jól érezte magát thailföldön és nincs lehetősége visszamenni ezért vagy azért.
sokszor nagyon jó infokhoz lehet jutni és személyesen találkoztam olyan emberekkel akik kinn élnek és nagyon segítőkészek ,ha infora van szükség akkor is és ha kinn kell bármit intézni akkor is .
sajnálom hogy torzsálkodások miatt elvesziti azt a funkcióját amiért egyszer létrejött.
ha valaki nem beszél jól idegen nyelven akkor nagy segítség neki ,hogy itt magyarul infokat tud gyüjteni szállásokról ,hajó és komp jegyárakról ,menetrendekről,programokról.
hasznos infokat kapsz nagyon sok dologról,vannak akik az út után élménybeszámolot irnak és az lehet hogy jó támpont lesz a későbbi utazoknak.
fölösleges egymásnak feszülni,szerintem ...
vége lassan az esős évszaknak és sütni fog a nap ..remélem
Abban tudtok segíteni, hogy az Aeroflat kapcsán, mintha azt olvastam volna, hogy a repülőn lévő helyekre nem lehet becsekkolni az economy-s osztályon? Azaz ez olyan lenne, mint egy Wizzair járat ilyen tekintetben?
Most legutóbb Johannesburgban voltam KLM-mel és ott nagyon jól működött a becsekkolás, mind a 6 járatra.
Mi most voltunk decemberben Koh Lipen, az odajutás elég macerás és hosszas volt, az AirAsia kombó jegyét vettük, ami a repcsi+minivan+speedboat!Repcsi Dong Muang reptérről Hat Yai-ig, onnan minivannal Pak Bara kikötőig és kb. 1 1/4 óra speedboat!Összesgében közel fél a napunk ment rá az utazásra.
A sziget a többi más szigetekhez képest lényegesen drágább, minden tekintetben!
A szállásunk a Sunrise beachen (csendes,aránylag kevés a turista) volt, a Pattaya beachre 1x átsétáltunk és elég is volt!
Olvasd el egy ott élő srác blog bejegyzését képekkel mellékelve...
Én is x-eltem, csak múltkor amikor neomedia a 44769-ben finoman utalt rá, hogy ismét egy nagyon - finoman szólva - fura és tájékozatlanságra utaló hozzászólás volt az előzmény, akkor megnéztem - tény, megnyugtatóbb, ha kihagyja az ember. Csak az a baj, hogy a reakciókat is akkor ki kell, és tényleg lassan kisebbségben lesz itt a "régi típusú" infó...
De ok, megígérem Neked, hogy önuralmat tanusítok, és nem oldom fel az x-et:))
Sziasztok,27 en indulunk Thaifoldre (elso alkalom ) ,par nap Bangkok utan tovabb indulnank,vagy Koh Samui (es kornyeke ) vagy Koh Lipe ( es kornyeke ) .Aki jart mar mindketton,irjon velemenyt.Meg nem dontottunk,hogy vonattal vagy Air Asia,azt hiszem,mindketto nem fer bele 2 hetbe.Nem annyira szeretjuk a zsufolt helyeket,inkabb a feher homokos csendesebb partszakaszokat.3 gyerekkel (16,15,13 ) van jo otletetek Elefantolas ugyileg? Hol kedvezobb az arfekves? Szeretnenk uszo bungaloban is aludni,erre hol van lehetoseg,esetleg linkeket tudnatok kuldeni?
Eddig csak csendes olvasó voltam, szuper ez a fórum, rengeteg hasznos infót gyűjtöttem ki, viszont most a segítségeteket kérném.
Jan. 17én érkezünk Bangkokba, és 18-án rögtön egy amphawai úszópiac látogatással kezdenénk a reggelt. Olvastam hogy a Victory Monumentnél állnak minibuszok (?) és viszik a turistákat a piacra, ez valóban így működik? Egyszerűbb megoldásnak találom mint buszt/vonatot keresni, de kicsit fenntartásaim vannak.
Köszi szépen előre is :)
Ha esetleg valaki szintén 18-án délelőtt tervezi a piaclátogatást akkor akár társulnánk is, fiatal nászutas pár vagyunk:)
Szerintetek amúgy mennyire kivitelezhető terv, hogy reggel időben kezdünk az úszó piacon, és ebéd után vissza Bangkokba hogy maradjon idő egy kis városnézésre? Kicsit rohanós tudom de nem lesz sok időnk sajnos :s az úszó piacot pedig mindenképp szeretnénk látni.
Aki esetleg Koh Samuin van, megírná hogy milyen most az idő? az előrejelzésekben már nem hiszek, illetve remélem hogy nem jön be hogy a hét végétől eső várható arrafele...
Esetleg annyit tudunk tenni, hogy holnap egy vizum irodában rákérdezünk, mi lehet a gond. Ha van ötletük, akkor esetleg fog kelleni a regisztrációs számod. De azt majd privátban és csak akkor, ha mondanak valamit.
Kedves gone2east nick alatt rejtőző személy. Hát ismét összefutottunk. Kezdjük az első mondattal: Koh Phangan - Penang. Szted azonos a két szó? Az életben nem jártam Koh Phanganon. Kicsit higgadj le és akkor kevesebb félreértést irogatsz.
A többi felvetésedre: 1. van cégünk Malajziában is és Magyarországon is. 2. van üzletrészünk thai utazással foglalkozó cégben, 5M THB tőke stb, ami szükséges. Az üzlettársunkkal találkozhatsz megvitatni a felvetéseid, ha ragaszkodsz hozzá. 3. és igen, van hongkongban is egy cégünk, ami az informatikai projecthez tartozik. A webes hátteret biztosítja. Kiváló referenciákkal rendelkezik az általad vizionáltal ellentétben.
Nem, nincs nyüzsi a szobában. Egyébként a domain név vásárlási adatoknak mi köze bármihez?
A phnom penhi IP címnek nézz utána. Nem látogatjuk az oldalad. Deez a mondatod szakmai blöff is egyben. Egyébként megtisztelő, hogy mindenben ránk asszociálsz.
Jelenleg 4 ember jogosult a citygo projektek keretében reagálni. 1 Kuala Lumpurban, 1 Penangon, 1 Bangkokban és 1 Phnom Penhben. A projekt része a Bangkok.Idegenvezetés, Kambodzsa.Idegenvezetés, Malajzia.Idegenvezetés ..... most ennyi talán elég is. Bármikor össze tudsz futni Bangkokban, Kuala Lumpurban és Phnom Penhbenaz illetékessel. Ez nem egy one man show, ahogy gondolom a te céged sem az. Annyiban eltér a modell, hogy project cégeink vannak, amik egyes területekért felelnek.
És ha velem akarsz összefutni, egyestessünk időpontot. De csak valami komoly ügyben légyszi, ez a baszakodás rész itt is kínos.
Remélem segítettem.
Én értem hogy neked meg bkkcharlie nick név mögött rejtőző személynek bassza a csőrét a mi nicknevünk. Titeket konkurrenciaként érint. Ez van. Vagy sikerül ezzel megbékélnetek, vagy marad a baszakodás. Döntsetek.
Így kezdődik: 3 évig éltünk Penangon. Malajzia és Langkawi ügyben esetleg tudunk segíteni .
Jelenleg Phom Phen-i IP címről látogatod az oldalam.
Thaiföldi idegenvezetéshez nagyon sok papír kell Először is belföldiesített cég. Ennek nyoma sincs a thai cégnyilvántartásban. Így sem munkavállalási engedélyed, sem TAT engedélyed sincs (megnéztem).
Aki munkavállalási engedély nélküli személyt foglalkoztat, bérel, a helyszínen 20.000THB büntivel találkozhat.
Amire cégként hivatkozol, az egy hongkongi cégtemetőben bejegyzett offshore valami (baromi nagy nyüzsi lehet a szobában, amikor az oda bejegyzett 437 cég egyszerre bemegy dolgozni ). Igaz, később volt egy szákhely változás, de nem fizetek 120HKD-t, hogy lekérjem. Annyit ez az egész nem ér meg.
A domain nevedet saját jó magyar neveddel, saját nevedre (vezetéknév+középső név+keresztnév), a hongkongi cég címére rendelted, hongkongi címmel, thai mobilszámmal, magyar bankkártyáról. (EZ mind nyilvános adat, tehát nem ISL információ ).
Szóval, mi is van azzal a több éves (hivatásos?) bangkoki idegenvezetői referenciával és miért tök mindegy szerinted, ki hol lakik?
sztem sehogy nem kellene intézni. De ha visszaolvasol, talán feltűnik az ok-okozat. Én azt írom, amit gondolok. Egyesek azt írják, én mit ne gondoljak. Idiotizmus, majd egyszer leszoknak róla.
Nos. Sztem a ki hol lakik kérdés alapvetően úgy fasság, ahogy van. Mintha az itt írás feltétele lenne a Bangkokban lakás. De ez valamiért neked becsípődött, ezért menjünk a te logikád szerint. Sztem válaszolj a kérdésre, hogyan lehet ezt korrektül, hitelesen letisztázni, hogy végre megnyugodj. Pl lakásszerződés vagy hány nap / hó .... mi lenne neked megfelelő? Akár le is Habonyozhatjuk. Húzzál ki egy napi újsággal a Central World elé azt selfiezzél. Csak emlékeztetnélek, te nem voltál képes eljönni egy kávézásra. Nekem már akkor gyanús volt, hogy nem élsz Bangkokban. Itt a fórumban többekkel összefutottunk már. Akikkel esetleg ma nem mindenben értünk egyet, olyanokkal is. Megittuk a kávénkat és ment mindenki a dolgára. Egyedül te nem merted ezt bevállalni. :-)
Mellesleg kattinst rá légyszi az általad megadott linkre. Ki írta azt? Bangkok.Idegenvezetés? Kabátlopás? Sima vádaskodás. Röhej.
Amíg megszülöd a vélaszt, addig ha nem haragszol, ignorálom, amiket irogatsz.
Én sajnálom a legjobban, hogy sajnos kabátlopás gyanújába keveredek. Ez egy békés fórum volt, amíg a Bangkok Idegenvezetés nevű nick nem tűnt fel itt és kezdett elég agresszív nyomulásba, hadjáratba. Egy darabig nem reagáltam, de nem bírtam sokáig szótlanul, amikor engem kezdett ekézni.
A régi fórumlakók közül is szinte mindenkivel összeveszett már, akik egyszerű turisták. Szóval ez sajnos nem a külföldön élők magánjellegű harca. Érdemes visszapörgetni kicsit a fórumot, ez elég könnyen kideríthető.
"Üdv mindenkinek. Lassan 3 hónapja és még kb 1 évig nagyrészt Kambodzsában élünk. Ingázás Bangkok - Pnom Penh között. Ha valakinek tudunk segíteni, szóljon. Eddigi tapasztalatainkat facebook oldalunkon írogatjuk. "
Azon belül a 2. oldal lesz érdekes. Leírják, hogy van egy rakár hamis vizum osztó oldal, akikért nem vállalnak felelősséget. Fel is sorolják a kamu oldalakat, vagyis azoknak egy részét. Sztem kezdd innen a kutakodást. Ha szted a te linked nincs közötte, szólj.
Egy pici bajban vagyok. December 22-én megigényeltem az e-visa-t Kambodzsába. Elméletileg 3 munkanap míg elkészül, megküldik. Ez nem történt meg, pedig kaptam e-mailt, visszaigazolást. Akkor még le tudtam csekkolni a státuszom, de rá egy napra már azt írta, hogy: no record matches with this reference number.
Nem tudom hova tenni a dolgot, azóta már küldtem nekik egy e-mailt, de nem kaptam választ.... A hétvégén mennénk át Kambodzsába, szoros az idő. :(
Bízom benne, hogy valaki közületek tud érdembeli választ adni.
Szia bkkcharlie nick mögött rejtőző személy. Ugye ezt már nekem írtad, ezért szabad rá válaszolnom?
Akkor tegyük helyre a dolgokat. Miből gondolod, hogy nem élek Bangkokban? Ilyen alapon te sem élsz ott. Mégis mivel lehet ezt igazolni? Ötlet? Ez roppantul izgat, remélem válaszolsz.
2012 óta élünk Bangkokban. Előtte 9 alkalommal jártunk ott hosszabb-rövidebb ideig. Malajziából jártunk át, mert Bkk előtte ott éltünk.
Miből gondolod, hogy utálom az idegenvezetőket? Ezt légyszi fejtsd ki bővebben. 2 évig csináltunk túrákat Bangkokban, eddig csak pozitív visszajelzésekkel. Ez alatt bejártuk az egész várost, környékét és északot. Megtapasztaltuk, hogy az idegenvezetés egy ciklikus dolog. Ugyan azokra a helyekre megyün ugyan azokkal a szövegekkel. Sőt ugyan azokkal a poénokkal. Ezeket simán be lehet tenni egy szoftverbe. Alátolva a térképes megoldást egészen jól helyettesíthető az idegenvezető személye.
Az idegenvezető pénzbe kerül, amit a magyar utazók nem feltétlenül szeretnek megfizetni. Ma az idegenvezetés kb 2000 THB / nap körül reális. Ez átszámítva 15000 Ft, ami egy 10-12 órás (pl reggel 8-tól este 8-ig) túra alkalmával alig 1000 Ft / óra. Viszont annyival emeli az utazás költségét, amit már nem sokan fizetnek, meg. Pedig ha ebből levonod az idegenvezető költségét, ami marad, az nem sok. Ennek a fórumnak a címe a hátizsákos utazást idézi, azaz nem feltétlenül fér a budgetbe ez a plusz költség. Amit mi kitaláltunk, az pont ennek a rétegnek megoldás.
Igen, kitaláltunk egy terméket. Több év idegenvezetés tapasztalat alapján. De akit érdekel a valóság ezzel kapcsolatban, az követheti ezt az idegenveztős témát itt https://www.facebook.com/Bangkok.Idegenvezetes , épp ez van műsoron. Jelenleg 254 pont van Bangkokban és 14 kidolgozott útvonal. Ebből 12 az 1 napos program. Ezekből lehet kimazsolázni igény szerint. Aki először megy vagyy visszatérő mindenki talál újat.
Amit nem szeretek az a parasztvakítás. Az irányított infóáramlás, ami pl ebben a fórumban oly jellemző az ész osztó oldalon. Lásd a karenek, a dengue téma és a többi. Erről litániát tudnék írni, kérésre megteszem. De kitárgyalhatjuk a hotelfoglalás témát is. Az is megér egy misét.
Hacsak nem terveztek extrém helyekre menni sztem felesleges. Ha elolvasol nemzetközi ajánlásokat, ugyan ezeket ajánlják magyarországi utazásokhoz is.
Siem Reap - Angkor van annyira kultúr hely, hogy normál esetben nincs rá szükséged. Alap, hogy nem iszol pocsolyából, nem iszol jeget utcai árusnál, csak dobozos zárt üccsit, nem eszel olyan helyen, ahol nem tűzforró az étel ... de ezek gondolom nem új infók. Amire érdemes vigyázni a repülő rovarok, szúnyogok, legyek. Lenge hosszúújjú hosszászárú öltözék, zárt cipő a javasolt. Persze trikóban, shortban és flipflopban is végig lehet csinálni, akkor sem lesz bajod. De ha már felmerült benned a védekezés igénye akkor inkább ebbe az irányba gondolkodnék. A hosszú nadrág pl a gazos részeken a kis bogáncsoktól is megvéd. Roppant hasznos. Ja és nem feltétlenül kell kutyát- macskát simogatni. Csupa olyan tanács, amit otthon is el lehet mondani. Sztem így érdemes nézni a kérdést.
Bangkok esetében sztem fel sem merül. Krabinál is max az extrém dolgok a kérdés.
Amikor ilyen eset előfordul, arról általában van valahol hír. Dengue, malária, tífusz, hepa esetekről szokott beszámoló készülni blogokon. Dobd be a gugliba és sztem látni fogod ennek a valószínűségét.
Sziasztok. Itt (Phuketen) valami fantasztikusan finom panírba forgatják a husokat, de láttam már rákot is.Tudja valaki hogy miből van ez a panír??? Olyan darabos, zsemlyemorzsakinézetű, de nem az. És csak ebbe forgatják, nem liszt-tojás-zs.morzsa.Nem tudok rájönni.
Januárban megyünk Thaiföldre Bangkokba, Krabira és pár napra átugrunk Angkorba is. Mit javasoltok tífusz oltás ügyben? Az oltóközpont elég sok oltást javasol, a hepatitiszt már megkaptuk, de mást eddig nem. A háziorvosunk igen laza, ő nem akar mást beadni, az oltóközpontban meg sokkal drágább. Aki járt már Angkorban is, az adatott tífusz oltást? Erősködjek a dokinál? Köszi.
Én nem utasítok rendre senkit sem, csak felhívom a figyelmeteket arra, hogy Charlie is azt javasolja, hogy a témához szorosan kapcsolódó topicban folytassatok beszélgetést, mert hogy ez itt a Thaiföld topic. Ehhez meg aztán tényleg semmi köze sincs annak, hogy unalmas-e, vagy sem, mert valószinüleg a tahi információkra kíváncsi ittlévőket az egyéb dolgok untatják:))
elnézést, ha egy bugyuta kérdésemre páran válaszolnak /még ha picit elkanyarodva a témától is / :) pár hónapja olvasom a topikot tényleg sok hasznos információt gyüjtöttem thaifödi utunkkal kapcsolatban és ezt köszönöm is mindenkinek, de nem hiszem, hogy rendre kéne utasitani bennünket, elég unalmas olvasni annak a pár kint élő /vagy nem is kint élő, eldönteni nem tudom/ emberkének a magánjellegü harcát ami ugy látom eléggé uralja ezt a topikot. Mindezek ellenére ismétlem rengeteg a hasznos info. Köszönöm
A fapados (gondolom azzal érkezel KL2) és a nemzetközi reptér (KLIA) tulképp egy, de miután nem slattyoghatsz át a betonon az egyik épületből a másikba, körbe kell buszozni (fizetős: talán 5 MYR???). Számolj rá 1 órát: megtalálni a buszt, megvárni míg elindul, s bő fél óra volt az út is emlékeim szerint.
Nem neked írtam ugye, de mivel találkoztam már több fórumozóval, akit sikerült megtévesztened a nickeddel, érdemes az újak kedvéért elmondani, hogy a Bangkok Idegenvezetés nicknek mindössze két dologhoz nincs köze: Bangkokhoz és az Idegenvezetéshez. Kambodzsában él, az idegenvezetőket pedig utálja (ki tudja miért, érdekes okok lehetnek).
Komolyan, egyet nem értek. Kitaláltál egy terméket, ami pont az idegenvezetés ellentéte. Akkor miért választottad ezt a megtévesztő nicket? Valami duplacsavaros marketing trükk, amihez ezek szerint nem vagyok képzett.
Szerintem ez az ár enyhe túlzás, talán felébe kerül, persze shoppingolás nélkül.
KLIA express 35 MYR+ a KL Sentral-ról talán 5 MYR a Batu Cave-hez a vonat (nem emlékszem pontosan, de vicces ár volt az út hosszhoz képest), belépő díj nincs. Ez talán 6000 Ft/fő és az ebéd is belefér 500, max.1000 Ft-ba valamelyik pláza foodgardenében. A Batu Cave-nél is vannak kajáldák ázsiai ár- és koszszinttel. A csomagmegőrző árát persze nem tudom, feltételezem nem az adja a különbözetet.
Volt valami kedvezmény (2014 febrárban) a KLIA expres-re, csoportnak (ami 3 főtől van) talán 25 MYR/fő, de az árra nem emlékszem pontosan, és a jegyárúsító sem reklámoz nagyon, de a jegyvásárlásnál érdemes érte átböngészni a kifüggesztett díjtáblázatot.
Busszal lehetne olcsóbb, de szerintem nem érdemes az árkülönbözetért a buszon tölteni a drága időt, merthogy jóval hosszabb és a forgalom miatt nehezebben tervezhető a reptérre visszaérkezés is.
Hát igen... Néha nem figyelek oda rendesen és "megszalad" az agyam. Ilyenkor szorgalmasan szoktam szégyellni magam és igyekszem legalább elnézést kérni érte. Ha már egyszer hülyeséget írtam.
Kuala Lumpur-os repjegyünk van, igy Thaiföldi utunkról onnan indulunk hazafelé. Délelőtt érkezünk KL-be viszont a gépünk csak éjfél körül indul hazafelé. Kérdésem, hogy tudtok-e valamilyen csomagmegörzőről ahová be tudnánk tenni a cuccokat, igy be tudnánk menni a városba szinte egész napra. Phuketről érkezünk, viszont gondolom másik terminálról indul majd a Türkish hazafelé. Igy célszerü lenne ott elhelyezni a csomagokat. Köszönöm
Bocsi, valamire rosszul emlékeztem, és nem lapoztam vissza, ez az én hibám. Sajnálom az esetet. Én is mindig tiszta ideg voltam, amikor a srácaimmal bármi történt és a másik fehér köpenyes megpróbálta lazára venni a dolgot. Szóval, bocsi.
Erre emlékeztem (rosszul):
"Szingapurban nem velünk, hanem ismerőssel történt. Borneo után hasonló láz. Neki dengue pozitiv lett. A doki volt annyira rendes, hogy bár a kezelést (infuzio) megindította, de a srác kapott pár napot, hogy gyorsan kössön biztosítást (ha tud). Százezres nagyságrendű volt forintra átszámítva csak az infuzio kúra és a bent töltött napok díja."
hát ez van. Nem vagy muszáj olvasni. Oda van írva a kommentelő neve. Ugord át. Írásoddal sajnos nem tudok mit kezdeni, mivel én a saját tapasztalatokat írom meg. Egyetlen dolgot emelek ki.
"Nem pedig egy rémtörténetben, amit egy barátod mesélt pár évvel ezelőtt Malayziában. " Ez meg mi? Mégis milyen alapon jelentesz ki ilyet? Milyen barátom? Az én családommal (gyerekemmel) történt. Ott voltam végig a kórházban és előtte-utána a László kórházig. A sztori épp arról szólt, hogy a denguee gyanút hogyan kezelte a kórház, mi volt a folyamat. A labor kimutatta, nem denguee. (elolvastad egyáltalán?) Klassz, hogy mindent jobban tudsz, ami velem történt. :-) A jövőben is nyugodtan kommenteld, amiket írok (mert fogok nagy örömmel és élvezettel). El fogom olvasni, még ha nem is reagálok. Akkor el is köszönök. Szevasz.
Először néprajzkutatói tehetségedet csillogtattad meg a hegyi törzsekkel kapcsolatban, egy őt napos észak thaiföldi busztúra bőséges és hiteles tapasztalatai alapján. Egy kb. 8.900.000 tagot számláló törzsből) Képzelt! Néhány itteni háborúban még saját hadseregük is volt ). Öt perc alatt sikerült néhány száz fős, lerobbant skanzenben élő, guminyakú nőik fényképeivel házaló, a kihalás szélén álló páriákat csinálnod. Magadból pedig bolondot. Ez így rendjén van, nincs vele probléma.
Nemrégiben a dengue lázzal kapcsolatban írtál rémregényt. Mindig szívesen talulok a trópusi járványtanban járatot, tanult kollégák tapasztalataiból. Különösen Thaifölddel kapcsolatban, mert a trópusi szórványfertőzés felettébb ritka errefelé, ma már. Aztán érdeklődve figyeltem, hogyan lesz ebből kontinenseket kiirtó halálos járvány. Pedig a dengue fertőzöttjeinek (elég kevés vannak) 90%-a észre sem veszi, mert csak könnyű hőemelkedést, enyhe fejfájást érez. Ilyet pedig agár egy mosatlan epertől is lehet kapni a trópusokon. A maradék 10% bizony komolyabb, de ennek 5% esetében kell csak az embernek szurkolnia, nehogy ki kelljen töltenie azt a csomó nyomtatványt, amikor a páciens lábbal előre távozik. Hiányoltam viszont az ismertetést a kezdeti tünetekről, amik csak a denguera érvényesek, ami alapján mindenki el tud húzni orvoshoz. Ja, és Thaiföldön. Nem pedig egy rémtörténetben, amit egy barátod mesélt pár évvel ezelőtt Malayziában. Ez felettébb kevés instrukció arra, mit kell tenni ma Thaiföldön. Ez már kínosabb volt, mert még valaki komolyan vesz és esetleg belekerül az esti híradóba, mint áldozat.
Most meg kiderült, hogy nemzetközi repjegyértekesitő licenszed is van, rendes szakmai gyakorlattal. bizonyára ott ketyeg a gépeden valamelyik méregdrága értékesítési szegmens is. Nem tűnt fel az esettel kapcsolatban az, hogy odafelé egy foglalási szám van, visszafelé viszont kettő? Ezért adtam meg neki a Luthansa (nem lufi, hanem Lufthansa, mert mindig megadjuk a korrekt nevet a tévedések elkerülésére) magyarországi irodájának leérhetőségét (amikor kiderült, hogy a Bravofly nem küldött jegyet csak visszaigazoló levelet foglalási számokkal). Ott szívesen segítenek neki és ha bármit intézni kell, úgyis csak ők tudják.
Szóval kérlek:
Több tiszteletet a kommentekben azok felé, akik segítő szándékkal írnak és léthatóan tudják is, miről beszélnek.
Több felelőséget, az információkeresők felé. Itt hitelesek az információk és az újonc látogatók hajlamosak elfogadni, amit tőled olvasnak. Aztán
Vagy inkább, térj magadhoz végre és hagyd abba ezt az egyre kínosabb vergődést a topicon. Csak a tárhelyet foglalja el a fontos információk elől.
Köszi, màr nézem is, hogyan tudunk éjszai vonatot foglalni Bangkokból... Azért ma még körbenézünk Sameten, hàtha eddig csak a legrosszabb részt làttuk. Krabi,Lipe, Phagnan, Kradan utàn csalódàs ez sziget. (Pedig adottsàgai alapjàn gyönyörű lehetne....
Nem vágom a fölényeskedés részt. Saját tapasztalatok alapján írtam valamit. Semmi több. Az eddigi saját eseteink közül 3.
1. Lufi: Budapest - Frankfurt - Kuala Lumpur. Az egyik uccsó MALÉV gép késett 3 órát. Ferihegyen próbálták becsukni az ajtót eredménytelenül. Frankfurtban a reptéren nettó 9 óra várakozás. Nem 3-4, hanem 9 óra. Másik légitársaságra átbookolva.
2. Egypt: Budapest - Cairo - Kuala Lumpur. Ferihegyről nem indult a gép. 7 óra várakozás Ferihegyen (nem 3-4 óra), majd kicsekkolták a csomagokat és éjjel egykor vissza a Kálvin térre a Korona szállóba. Majd hajnali 4-kor ébresztő, irány a reptér. Másik légitársaságra átbookolva Bp - London - KL.
3. Lufi: Lisszabon - Frankfurt - Budapest. Lisszabonban 3 óra késve indulás, majd 7 óra várakozás Frankfurtban, hogy egy másik légitásraság kis légcsavaros gépével jussunk haza.
Egyik esetben sem volt automatikus a cikkely használata a légitársaság részéről. Mindhárom (és az itt fel nem sorolt többi) esetben is csak utólag került elő. Minde nesetben megkaptuk a kátrérítést valamilyen megállapodott formában. De azt sugallni, hog yez automatikusan über happy módon történik, sztem túlzott optimizmus.
Az 1. és a 2. pontban jelentős szerepe volt, hogy még a kontinentális repülés előtt voltunk. Ott nincs szarakodás. Amint át tudnak bookolni, húzás van.
Ezek a tapasztalatok gyakorlatban ellentmondanak a vázolt idilli hotel, kaja, taxi a potya nap Bangkokban modellnek. Ennyi. Az, hogy vannak ilyen tapasztalataink az vélhetően az utazási számoknak köszönhető.
Ha valaki ezt fölényeskedésnek vette, annak bocsi.
"Normál esetben aki sokat/rendszeresen repül, vagy csak simán tájékozott, az ezt ismeri magától is, nem utólag, előre." Ezt gondolom nem nekem címezted, hanem azoknak, akiknek ez nem alap. Ugyanis akik nem ismerik előre, pontosan ők szokták utólag felhasználni, ahogy azt írtam.
Közben Dél-Thaiföldre is betört a "nyár"! :-D Azaz hétágra süt a nap, Lipéről ismerős is megerősítette, hogy 2 napja már ott is verőfény, úgyhogy talán mégis érdemes leutaznotok.
Rendben, megnyugtatlak. Hallottam. :-) És az előző kommentben leírtam a gyakorlai tapasztalatot, amire alapoztam a véleményem. Normál esetben az általad meghivatkozott cikkely általában utólag, a reklamáláskor szokott előkerülni.
Egyébként abszolute jó a felvetésed. Világjáró ismerőseim kinyomtatva maguknál hordják az idevonatkozó szabályokat. Érdekes módon az ő esetükben elég hamar szokott rendeződni a dolog.
Igen, ez így korrekt. A Lufi pedig korrekt társaság. Itt ebben a konkrét esetben annyi a különbség, hogy még a kontinentális utazás előtt késel. A kontinentális gépek szezonban fullon vannak. Ezért a másnapi gépen sem biztos, hogy van annyi szabad hely, amennyi kell. A ráhordó járaton hányan vannak, akik ugyan arra a Lufi járatra startoltak? Ennyi szabad hely kell más gépeken, főleg ha családokat kell egyben tartani. Ilyenkor osztogatnak kajajegyet és átbookolnak más légitásraságok szabad helyeire. Ezért nem mehetsz el a reptérről, mert lesned kell a felajánlott helyeket és akár azonnal reagálnod kell. Ez is tartogathat jó dolgokat, mert általában szabad hely az első osztályokon szokott lenni. De előtte a reptéri váróban töltött pár óra karcos lehet.
No de szerintem nem lesz semmi gond és egy szuper nyaralásotok lesz. :-)
Köszi andras, kb tíz éve voltunk már Phanganon, Had Salad és környékén, akkor volt merszünk robogózni. Most lesz velünk egy három és féléves is, na vele - rutin hiány miatt - ezt nincs merszünk bevállalni. Ezért is választottunk tengerparti szállást, és a sziget másik felén, mert azon a részen nem jártunk még. De ahogy látom ez a Mangrowe kicsit messzebb van azért a parttól. Szóval most a ,,kényelmesebb,, megoldások részesülnek előnyben a gyerek miatt.
most írta meg a szálloda, hogy 500 THB-ért hoznak be kettőnket Samui repteréről a Lamai beach előtt lévő szállodánkba. Szerintetek ez reális? Nincs viszonyítási alapunk...
Ok, megírom majd, hogy hogyan sikerült. Egyébként 10 évvel ezelőtt voltunk utoljára ilyen hosszú úton. Akkor Baliról tartottunk haza. Szingapúrban már a Lufi gépén ültünk és csak ültünk, majd 2 óra várakozás után engedték elstartolni a gépet, na akkor már tudtuk, hogy lekéstük az utolsó Frankfurti járatot. A Lufi intézett hotelt, kaját és másnap délelőtt, hazarepített.
Én is úgy gondolom, hogy, ha lehetetlen lenne, akkor nem engedné ezt a kombót a rendszer. Mivel hazafelé leszünk már, így nem nagyon zavarna, ha lekéssük késés miatt a csatlakozást, én csak amiatt aggódom, hogy ne nekem kelljen saját zsebből új jegyet venni.
Én is megköszönnék minden hasznos információt, ugyanezzel a járattal megyünk mi is Phuketre, csak feb. közepén. És mi is Robiékkal tervezzük a kirándulásokat. Szóval jól jönne az utazással, programokkal, stb. kapcsolatos minden info.
Sziasztok, érdekes, hogy ebben a kérdésben elég eltérő véleményt mondanak a sokat tapasztalt topik-társak. Saját tapasztalataimból megosztanék néhány esetet. Eddigi hazautazásaink döntő többsége vagy Samui, vagy Phuketi indulással történt. BKK-BUD desztinációt nagyon sok légitársasággal repültük. Soha nem volt még kombinált jegyfoglalásunk. Mindig a BUD-BKK desztinációt vesszük meg a legkorábban. Két esetben nem tudtunk Bp-ig becsekkolni, de mindkettő teljesen természetes volt. Az egyik HKT-BKK, Air Asiával, pedig akkor még Suvarnabhumira érkezett, Egyértelműen közölték, hogy nekik csak a Phuket-Bangkok csomagkezelésre van jogosultságuk. A másik: 2011-ben Phuketről indultunk Bangkok Air-rel, Egyiptair-nél volt a "nagy jegyünk". Abban az évben volt Kairóban a forradalom, a Kairo - Bp járat már nem is üzemelt. A Check-in pultnál nagyon kedvesen javasolták, hogy inkább vegyük fel BKK-ban a csomagunkat és csekkoljunk be újra, mert nem is biztos, hogy Kairóba fogunk kikötni. Viszont ő csak Kairóig tud becsekkolni. Elég kalandos lett aztán a vége, de ez egy hosszabb történet. 2013-ban Austrian-nél volt a nagy jegyünk, Samuiról indultunk este. 2 óránk lett volna az átszállásra. Indulás előtt kb. 1 héttel A Bangkok Air küldött egy e-mailt, hogy változott a menetrend, a gépünk később fog indulni kb. 1 órával. Rákerestek a nevünkre, hogy ezzel nehogy lekéssünk valami csatlakozást. Mivel látták, hogy aznapra van másik foglalásunk, javasolták, hogy foglaljunk át egy korábbi gépre, mert így már nem tudják garantálni, hogy elérjük a másik gépet. Hozzáteszem, hogy nem kombinált foglalásunk volt, Airpass-unk volt belföldön. Az átfoglalás költségét a Bangkok Air állta.
A csomagokat akkor is Budapestig adtuk fel, a kiléptetés Samuin történt meg. Szóval odafigyeltek ránk. A tranzitban, mint tranzitutas kb 15 perc alatt át lehet érni, de a nagy gépek esetében már indulás előtt 45-50 perccel már "gate open" van, fél órával indulás előtt már villog a "final call". Hát így jön ki nálam az 1 óra, ami min. kell, hogy kapkodás nélkül elérd a géped, de szigorúan csak akkor, ha már Samuin kiléptettek.
Khmm, a szakértelem. Hát akiknek valóban van komoly közük a bangkoki idegenvezetéshez és a szakmához, azoknak mostanában nincs ennyi szabadidejük fórumozni :)))
a) egy olyan tagállam területén található repülőtérről induló utasokra, amely tagállamra a Szerződést alkalmazni kell;
b) utasokra, akik egy harmadik országban található repülőtérről egy olyan tagállam területén található repülőtérre indulnak, amelyre a Szerződést alkalmazni kell, kivéve, ha ebben a harmadik államban előnyökben vagy kártalanításban és segítségben részesültek, amennyiben az érintett légijárat üzemeltető légifuvarozója közösségi légifuvarozó.
Ez attól függ hány órát vársz.. Nyilván 3-4 órára nem kapsz többet, mint kaja utalványt... Nem is tudom hogy hogy szeretnél 1-2 órára hotelt :D semmi köze a helyszinhez, egyedul ahhoz melyik jaratra tudnak átrakni.
viszont 6-8 órát meghaladó késésnél kötelező ezeket a legitársaságnak felajanlani/megtéríteni...
Egyébként EU reptérről indulva 250-600 euros kártérítés is jár késés miatt...
érdemes utána nézni az eu légiutas jogszabalyoknak.
ez a Lufi elszállásol, taxit meg éttermet fizet rész izgalmasan hangzik. A mi saját tapasztalatunk ennél jóval szerényebb. Várakozás a reptéren, kaja voucherrel. Slussz. Igaz, nem ezen a járaton, de Lufi. Lehet, hogy Bangkokban így működnek.
Remélem nem kerül rá sor, de ha véletlenül valóban késik és ilyeneket kaptok, légyszi oszd majd meg velünk.
Sziasztok! Először is köszi mindenkinek a vàlaszokat gopro ügyben. Valóban nem lehet màr 3pluszt kapni Bangkokban, így 4-es lett belőle. Cooper köszi, jól hangzott az ajànlat a hasunàltra, de nem terveztúnk Krabira menni. Bàr eddig a tervből semmi nem jött össze, ki tudja.... Bangkokban az újév első napjàn arra ébredtünk, hogy a thaiok sikítva rohangàlnak fel-alà... Ez azért nem annyira jellemző ràjuk... majd kiderült, hogy kigyulladt a szomszéd hàz
.. Pakolàs, menekülés, tüzoltàs, költözés. Lipe jegyet, szàllàst hagytuk veszni az idő miatt, B terv, Samet. Ma érkeztünk. Amit eddig làttunk az elkeserìtő. Szemét, kosz, sitt mindenhol... Lehet menekülőre fogjuk, és inkàbb vàlasztjuk az esőt, mert ez eddig csalódàs. :(
Szerintem nyugodtan készülj az útra. Nem kell túlparázni.
Hidd el amit írtam. Figyelnek végig. Nem véletlenül várták a társaságot a gépből kiérve.
Egyébként ellenőrzések nélkül vittek a másik terminálba.
A hölgyek pedig a Samuira induló pultnál látnak benneteket az utaslistán, és előkerítenek a föld alól is. Ha a személyzet nem loholt volna velünk akkor is simán 30-40 percen belül átértünk volna.
Mint írtam a csomag viszont cinkes lehet. A loholás közben legalább háromszor megnyugtatott Thai barátunk, hogy minden rendben a csomaggal. Azt Samuin csak álltunk.
Ha kevésnek ítélitek az időt látva a sorokat nyugodtan csípjetek nyakon egy Thai alkalmazottat. Átvonszol mindenhol.
Szerintem egyáltalán ne izgulj és mehogy átfoglalj! Mert:
- szerintem van akkora cég mind a kettő, hogyha ez a csatlakozás lehetetlen lenne, nem árulnák.. Akkor alapból másikat ajánl a rendszer... Ha árulják akkor ez egy olyan csatlalozás ami müködik
- ha lekésed a satlakozást a Lufthansa elszállásol egy jo kis hotelben, taxi vouchert ad, éttermi vouchert ad, magyaran kapsz egy ingyen bangkoki napot Szállással,transzferrel,ellátással!
-nézd meg hogy azutasbiztositasod kártalanitson jelentőskésés eséten(amikor nekem ilyen jaratom volt, ha lekéstem volna acsatlakozást 40 ezerrel kartalalnitanak)
Vagyis a helyedben én reménykednék hogy késsen:) és élvezném a spontán programot:)
év közben többször bejelentették, hogy idén januártól ujjlenyomat ellenőrzés is lesz a thai határokon (mint pl a malájoknál). Személyesen még nem tudtuk ellenőzrizni, hogy ez megvalósult-e. Ha igen, akkor ez mindenképp időt jelent, főleg az elején, míg beáll a rendszer. Ezzel az idővel is kalkulálni kell pl átszálláskor. Személyenként bénázástól függően 10-30 másodperc. Ezt szorozd meg a sorban előtted állók számával.
Lehet, hogy egyben kezeli a jegyet és tényleg fel tudod adni a csomagot az egész útra, de igen nagy eséllyel a másfél óra nem lesz elég arra, hogy te átszállj.
Ha szerencséd van, nem kell új jegyet venni és a másnap éjjeli gépre feltesznek, te meg ott állsz a bangkoki reptéren, hogy van egy napod eltölteni. (Ha véletlen közbejön valami ünnep vagy bármi miatt teljes foglaltság, akkor lehet, hogy nem tudnak az első gépre felrakni, esetleg mehetsz valami cikkcakkos útvonalon hazafelé.)
Én a helyedben tuti átfoglaltatnám az első jegyet egy nappal korábbra, nem hiszem, hogy ne lehetne megoldani.
Bangkokban nem voltam mostanában, de Szingapurban és KL-ben igen, nagyon megszigorították a biztonsági ellenőrzést, nemcsak a bejáratnál játsszák végig az egész átvizsgálós macerát, hanem a beszálókapunál is még egyszer. Ha közben vettél vizet, megint kidobatják.
Odafelé Amszterdamban láttam működésben valami nagyon modern scannert, amibe feltett kézzel be kellett állni és szépen körbefordul. Gondolom, tüdőszűrést is végez, ha már mindenünket átvilágítja. :) Szerettük volna lefényképezni, de nem mertük.
Egyesével mindenkit belepakolnak, még a kisgyerekeket is.
Az összekötő út egy aszfaltozott elég széles ut,sétáltak ott kisgyermekkel is,akár pihenni is lehet menet közben,nem vészes!Remélem a fotók megérkeztek:)
köszi az infót, beléptem a www.lufthansa.com oldalon a vezetéknevemmel és az első PNR kóddal, ami szerintem az LH-é és ott a your flights-nál az egész utunkat hozza:
Flight on Sunday, 11.01.2015 from Budapest to Ko Samui
Flight on Wednesday, 28.01.2015 from Ko Samui to Budapest
Ezért nekem ez azt erősíti meg, hogy egy utazásként van rögzítve az egész utunk, így Koh Samuin be fogunk tudni checkolni egészen Bp-ig, azaz Bangkokban nem kell majd azzal tölteni az időt, hogy fel kell venni a feladott nagy csomagjainkat és újra becheckolni a Frankfurti járatra. De azért hétfőn majd még beszélek az LH-val és a bravofly.hu-val.
köszi a linket. Ellenőriztem a www.checkmytrip.com oldalon a repjegyünket. Beírtam a vezetéknevet és az első PNR-t (ami szerintem az LH-é) és erre az egész utazásunkat A-Z-ig kihozta, tehát nem csak a Bp-Frankfurt-Bangkok és a Bangkok-Frankfurt-Bp járatokat, amik Lufik, hanem egészen Koh Samuiig. Ez nekem azt jelenti, hogy egyben kezeli a rendszer az egész utazásunkat és nem két külön útként. Tehát ebből azt szűröm le, hogy hazafelé majd Koh Samuin be tudunk checkolni egészen Bp-ig, tehát nem kell majd újra felvennünk a nagy poggyászainkat Bangkokban, hogy újra feladjuk őket a Frankfurti járatra. De azért hétfőn beszélek majd mind az LH-val, mind a bravofly.hu-val.
***************Bocsánat az offért *****************
Szervusz Tawan!
Langkawit én kihagynám. Volt szerencsém ott is, és Krabin is járni. Össze sem hasonlítható a kettő. Langkawit magam részéről egy pénztemetőnek tartom, k..drága minden, sem szolgáltatásban, sem látnivalóban nem veszi fel a versenyt Krabi és környékével. Ha csak nem azért mész, hogy elmondhasd voltam... Valahogy az maradt meg bennem, hogy a malájoknak a shoppingolás a nyaralás, e köré van felépítve minden. Minden prospektuson az első tipp ez vegyél-egyél-igyál + gagyi vidámpark, meg az adómentessége a szigetnek (az lehet, hogy adómentes, de túrista övezete miatt, meg extra feláras, ami a végén mégiscsak átlag fölötti árakat eredményez). Szállások vagy az alja, vagy a csúcs, a kettő között gyakorlatilag semmi. A természeti környezet nem extra, a tengerbe is éppen még jó érzéssel lehet belemenni, olyannyira nem tiszta (vagy rossz évszakban, februárban voltunk???). Kajáldák ázsiához képest iszonyat drágák, bár nagynehezen meg lehet találni a helyiek által használt tényleg ázsiai árú, de nem számos(!) kifőzdét. A szigeten piszok drágán csak taxival (vagy béreltauto, erről nics árinfóm, nem kockáztatom a vezetést ázsiában) lehet megmozdulni. A taxit oda-vissza célszerű lefoglalni, várakozással (mert mások is így közlekednek, gyakorlatilag nem lehet viszfuvart szerezni a távoli uticélnál) ez önmagában 15-20 EFt kemény alku után és ahová elmész még + pénz a "látnivaló". Kultúrális látnivaló nuku, természeti látnivaló szerintem 0, pláne a további uticéljaidat is figyelembe véve. Nekem legjobban a sziget észak keleti végen lévő mangrove mocsár tetszett (gagyi Krabi utánzat néhány pamacsszigettel, a kagylótörmelékes, fehér homokos part jórésze az ottani luxus hotelnek lerekesztve, a tenger olyan mocskos volt, hogy nem láttam le az 50 centis víz aljára és nem volt kedvem még a lábam se beledugni, pedig a léghőmérséklet bőven ösztönzött volna erre.), de a behajózását már horror áron kínálják (tán 40 EFt/hajó volt, a helyi turistákat pedig nem tudtam rábeszélni a közös túrár, inkáb kipöngették a teljes összeget, mi még a felét is sokaltuk), az alapján amit gyalog, meg kajakkal bejártunk végül, feledhető: iszonyat megszervezve körömcipős nőknek (de hogy ezek hova indulnak reggel, nem beszélik meg a programot), gyakorlatilag vurstlira -vásárlásra- berendezve, illetve, ha Krabira mész utána, csak csalódás lenne, semmi extra.
Helyette javasolnám Penang szigetet szíves figyelmedbe, ha már Malájzia nyugati részén kóborolnál. "Igazi" Malájzia élményt csak ez adott az általam bejárt ázsiai országok látnvalóival összevetve (talán még KL is ide sorolható, bár kisebb súllyal). Georgetown multikultúrás város (kínai/indiai/thai/burmai/muszlim negyeddel, ami gyakorlatilag egy mini ázsia esszencia!!!), plusz viszonylag autentikus dzsungel túra és trópusi tengeri feredőzés is összehozható a nemzeti parkban. 1 hét éppen hogy elég volt, utána Langkawin azon sopánkodtam, mit is keresünk itt, miért nem maradtunk még egy hetet inkább ott. Mindazonáltal a tenger itt is koszos olyannyira, hogy belemenni sem volt kedvem a vízbe, csak a nemzeti park területén, ott is csak mert már majd megpusztultam egy kis locspocsért---valahogy az a fixa ideám, hogy a trópusokon meleg, kristálytiszta, türkizkék tenrgerben kell füdeni, lehetőleg minden nap.
****************Mégegyszer bocsánat a többiektől az offért******************
Fura mert néztem térképet a Yai-on, és ott több a szálloda, ezért azt gondoltam több az étterem, kisbolt, stb. de ezek szerint nem. Sztem ránk fog férni az a fajta nyugi, nem aggódom. Anno Samuin pl költöztünk egyik bungallóból a másikba, mert annyira hangos volt a diszkó, na itt ez fel sem fog merülni.
Amúgy a két öblöt összekötő út, az hegyi út, vagy aszfaltozott? Mennyire ,,hegymenet,, ?
Mi is pont ezért választottuk a Thong nai pai yai-t mert azt olvastuk hogy nyugis és szép. A szállásunk éttermében ettünk, reggelink nekünk sem volt. A part mentén végig voltak éttermek közepes árfekvésben. A kilátás nagyon szép egyes helyekről.
Mi a Haad Yao beachre utaztunk tovább ott volt még szállásunk. A taxi 800 bath volt alku után. Annyiban viszont tényleg jó, hogy nyugi van, még az utcán is, 1 bolt két- három étterem, egy gyógyszertár pár souvenir bolt és ennyi. A noin nagyobb volt a kínálat ezekből is.
Nem kirándultunk messzire mert ott csak két napunk volt, csak a noi-ra mentünk át.
Szia, hát fura mert azt olvastuk anno hogy az egyik legszebb öböl a Yai. Ezek szerint mégsem :o( Úgyis az a terv, hogy egy nap pihi, egy nap fakultatív, vagy másik öbölbe longtail boat-al elmegyünk, pl Bottle Beach, Chaloklum. Ti voltatok valamelyiken? Ár érdekelne legfőképp, hogy mennyi lehet egy fuvar oda? Max. ha nem jön be Yai, akkor átkirándulunk Noi-ra. Néztünk itt is szállásokat de nagyon sokaltuk, most a Dreamland Resortba leszünk, hát írnak róla jót is, rosszat is. De ár/érték arányban nem volt rossz. Reggeli nincs benne, majd azt megkell oldjuk. Ha van még olyan infód amit szívesen megosztanál, ne tartsd vissza :o)) pl jó kis kajálós helyek, látnivalók, stb. Köszi
Most a Yai-n nagyobb hullámok voltak és tele volt törmelékkel nem volt szép a part nekem. Még egy fürdeni tilos tábla is ki volt rakva. parton ha végigsétálsz van két szupermarket ami nagyon drága volt, de mi a 7/eleven-be vásároltunk ami az utcán volt. Mi is ezen a hegyi úton mentünk át a Noira. Gyerekkel is bevállalható, a forgalom nagyon gyér aszfalt volt végig kb. 1 jó km.
A szállásunk a Baan Panburiban volt sok bogárral:)
a saját e-ticket számod alapján, amit a bravoflytól kaptál. Nem a bravofly saját kódján ID Booking-NEM ez-hanem a jegyen van egy PNR szám az a foglalás szám, azzal tudsz a légitársaság honlapjára bemenni és megkeresni, hogy van-e foglalásod, és azon belül van egy e-ticket, ami viszont mindenkinek saját nevére szól.
Mind a Lufthansa, mind pedig a BA saját honlapján.
De mivel azt írod, hogy 2 PNR kódotok van, az azt jelenti 2 külön légitársaságtól vettétek külön szám alapján a jegyet.
De győzödj meg magadtól, menj bele!
Ha a Lufi BKK-ig van, akkor nincsen egyben vett jegyetek.
Köszi az infót maeve! Mi is vacilláltunk a két öböl között, de a Noi-on drágábbak voltak a szállások, és azt olvastuk hogy a Yai nyugisabb. Most nekünk a gyerkőccel jobb a nyugis rész, leszünk Samuin is majd, ott meg lesz pörgés, nyüzsi. Elmondod azért mért jött be jobban a Noi? Ti melyik szálláson laktatok?
Tervezzük hogy átmegyünk majd egy napra, láttam a térképen hogy van egy kis hegyi út, az mennyire reális gyalogosan? Azaz van-e egyáltalán? És gyerekkel bevállalható szted? Ha a többieket zavarja írhatok neked priviben is ha gondolod, de talán másnak is jól jönnek ezek a infók :o)
Igy még én sem, mert azt hittem megkaptad a komplett elektronikus jegyet. Azt máer tudnám nézni. Igy még nem. Mindenképpen beszélj vlők. De, küldj nekik mailt azonnal, a kérdéssel.
Prübáld meg a Lufthansa Budapestet is hivni.
Hotline: +361 429 2200 Service hours Monday 08:30 - 17:00 Tuesday 08:30 - 17:00 Wednesday 08:30 - 17:00 Thursday 08:30 - 17:00 Friday 08:30 - 17:00 (customer support in Hungarian and English)
Szia! Mi 10 napja mentünk át Samuiról Phanangra. Thong Sala Piert javasolták, innen mentünk taxival a Thong Nai Pai beachre. Mi a Yain voltunk, de a Noi jobban bejött.
A taxi ára 300 bath/fő. Az út elég hosszú és emelkedőkkel van tele. Ha többen mentek valószínű olcsóbb mi csak ketten mentünk. Az utcán meglepően gyér volt a forgalom a Thong Nai Pai-nal.
Szia! Persze ehhez a felálláshoz mindenképpen taxi. A 100baht csak a személyes reális tippem. Alkudozzatok amennyire csak lehet. Nektek Thong Salaba kene erkezni aztan taxi, Haad Rin az majdnem a legdélebbi pont. Mi 9 en megyunk at Phuketrol Haad Son on leszunk akkor lesz friss info. Mi 3 eve voltunk utoljara!
Egyébként a bravofly.hu-tól kapott foglalás visszaigazolás e-mail-ben 1db elektronikus jegy szám szerepel az én nevem mellett és 1 db elektronikus jegy szám a párom neve mellett, de az visszaút foglalási szám (PNR)-nál viszont két két kód van, az első a Bangkok Airways kódja, a második a Lufthansáé, viszont alatta a helyfoglalási rendszer kódnál már megint csak 1 db kód szerepel, méghozzá a Lufthansáé. Szóval még mindig nem lettem okosabb... bravofly.hu-val csak hétfőn fogok tudni beszélni.
Köszi mehesz1 a tippet. Ezek szerint nem csak Thongsalába megy hajó? Nekünk Thong Nai Pan-ra kéne eljutni, akkor melyik kikötő az ideálisabb? És ugye jól tudom hogy közvetlen hajó nem megy arrafelé? Csak hajó és utána szárazföldön taxizással lehet eljutni oda. Bocs csak tíz éve voltunk már, lehet azóta változott(?) A séta 30 perce tényleg nem sok a Big Budháig, de lesz velünk egy három és féléves, akivel ez kb másfél óráig tartana. Babakocsi már nem kell, de a hosszú sétákat még nem bírja, és kb dél felé szállunk le Samuin, nem hiszem hogy díjazná a sétát ebben a hőségben. De sztem mi sem:o) Igy marad a taxizás. 100 baht az / fő-re értendő?
A kérdés az, hogy a bravofly válogatta össze a jegyeket vagy a légitásraságok közösen adtak ki egy ilyen csomagot?
Bocsi, de ez nem kérdés... A Bravofly nem állít össze jegyeket. Nincs joga rá. Na meg, nem is bolondult meg, hogy magára rántson bármilyen repjegyirodai felelősséget. Olvasd el a honlapján a policy-t. -Onnan kiderül, hogy mit csinál.
A légitársaságok sem adnak ki közösen jegyeket. Ők sem bolondok. hogy ilyet tegyenek.
Hi! Ha a Big Budhatol akarsz atmenni a Haad Rin Queennel kb 50 perc Samui Koh Phangan es nincs sok csomagotok mi a reptertol gyalog mentunk 30 perc seta utkozben 7elevenben 1-2 chang. Szerintem 100baht kb a realis taxi ar!😀
Sziasztok, először is B.U.É.K. minden kedves topiktársamnak :o)
Aztán azt szeretném kérdezni, hátha tudja valaki, hogy Samui reptrérről mennyi lehet a taxi fuvar a kikötőig? Samuiról szeretnénk áthajózni Phanganra,Thong Nai Pan Yai-ra. Köszönöm, Liza
Ez egészen biztosan így van. A kérdés az, hogy a bravofly válogatta össze a jegyeket vagy a légitásraságokközösen adtak ki egy ilyen csomagot? Ettől függ, esetleges késéskor mi történik, kinek mi a teendője? Azt az infót, hogy a légitársaságok tudnak-e a csatlakozási igényről csak a jegyeladó tudja megmondani. Ezért sztem mindenképp érdemes jegyeladóval ezt előre tisztázni. Mivel itt neccesen rövidek az idők, ezt fokozottan érdemes előre tisztázni.
a jegy eladóval kell erről egyeztetned. A kérdés az, hogy melyik szinten kezelik csomagban a jegyeket? Ha a légitásraságok (az a legjobb), akkor a késő légitársaság intézi a korrigálást. Ha "csak" jegyeladó szinten, akkor nekik kell valamit tenniük. Ez meredek dolog.
Mi is így vettünk jegyet Samuira, Moszkván keresztül. A csomagok oda és vissza végig feladásra kerültek. Bankokban bő két óránk volt a Samui gép indulásáig.
Ennek ellenére amikor kiszálltunk a gépből már ott vártak a Samuira menő utasokra ás átnyargaltak velünk a másik terminálba. Az egy dolog, hogy ez az idő nem volt elegendő a csomagok átvitelére a kiszolgáló személyzetnek. 10 óra késéssel érkezett Samuira a szállodába.
Szerencsére a kézipoggyászban volt nyári ruhánk.Megfontolandó !
Köszönöm szépen a válaszaitokat. Mi a repülőjegyünket egyben vettük meg a bravofly.hu oldalán. Beírtuk, hogy Budapest-Koh Samui és amit kihozott legkedvezőbbet, azt vettük meg egyben a bravofly.hu-nál oda vissza. Ebből gondoltam azt, hogy ha egyben vettük meg a jegyet, akkor a hazafelé úton be tudunk csekkolni Koh Samuin egészen Budapestig és Bangkokban emiatt nem is fogjuk/kell látnunk a csomagunkat, hanem "csak" megkeresnünk azt a kaput, ahonnan az LH Frankfurtba tartó gépe megy majd, erre pedig mindenhol elég az 1:25 perc szerintem. Szóval mivel egyben vettük meg az egész oda-vissza jegyünket, ugye jól gondolom, hogy akkor Koh Samuin egészen Bp-ig be tudunk csekkolni, lévén Koh Samui nemzetközi repülőtér, ezt megerősítené vki? (köszi)
Az már más kérdés, hogy mi van akkor, ha eleve késve indul el Koh Samuiról a gépünk és emiatt nem érjük el Bangkokban a frankfurti járatot. Ilyenkor mi történik? Ugrott a repjegyünk és vennünk kell egy újat, mert az egész drága mulatság lenne... Vagy ilyen esetben kell felhívni a bravofly.hu-t, hogy lekéstük csatlakozást, az eleve későn induló első járat miatt és ők intézkednek? Vagy a Lufthansa pulthoz kell mennünk, mivel az LH Bangkok-Frankfurt járatot késtük le és ők keresnek másik járatot nekünk ingyen?
Említettétek, hogy mégiscsak van magyar idegenvezető/kirándulásszervező Koh Samuin. Adnátok kérlek e-mail címet is, hogy fel tudjam venni vele a kapcsolatot?
Bangkokból indulva késet a gépünk! De nem volt semmi gond a nagy rohanást meg az izgalmat leszámítva! És lás csodát Budapesten megvoltak a csomagjaink ( amire nem számítottunk) meg Mi is :-)
Ez szerintem rendesen vakmerő összeállítás. Nagyon nagy esélye van annak, hogy elcsúszik valamelyik csatlakozás.
Mindig ott pakolják ki a csomagodat a nemzetközi járatról, ahol belépsz egy országba és ott pakolják be a nemzetközi járatra, ahol kilépsz az országból. Ezért is van a komolyabb országoknak több nemzetközi besorolású reptere, ahol van határátlépés. Ezekről és ezekre van nemzetközi repjegy amit egyben lehet megvenni. Ez általában egy nagy légitársaság és valamelyik hely cég kombója (codeshare)
Egyben kell megvenni, ez a trükk benne. Akkor a járatkésések nem játszanak, mert a repjegy kiadója automatikusan intézi a szervezést, átirányzást felár nélkül.
Ha nem egyben veszed, akkor nem lehet feladni a csomagot a végpontig, mert a határátlépéskor van a VÁM ellenőrzés is. Ráadásul, ha helyi járattal indulsz és fel tudnád adni a csomagot, a helyi járat leszállásakor nyugodtan kisétálhatnál a reptérről és a csomagod meg felmásztna a nemzetközi járatre. Ennél gyönyörűbbet egy terrorista el sem tudna képzelni! :-)))))
A thaiföldi 26 polgári vagy vegyes használatú reptérből jó sok nemzetközi státuszú. A vegyes pl. Pattaya (UTP), ami a légi bázis reptere.
Csak ha folyamatos a repjegyetek egy légitársasággal akkor tudjátok feladni a csomagokat közvetlenül Budapestig!Gondolom külön vettetek jegyet Bud.-Frankfurt-Bangkok útvonalra,és külön Bangkok-Samuira.Ebben az esetben sajnos ahogy Coop is írta fel kel vennetek a csomagokat és újra feladni,hisz a Saumi repjegyetek Bangkokig szól nem Budapestig.
Sajnos tuti,hogy nem éritek el ezzel a felállással. :-(
Tavaly Turkish Airlines-szal jöttünk haza 1óra10perccünk volt az átszállásra Isztambulban csomag felvétel nélkül,késet a gépünk 45percet simán lekéstük volna csak azért vártak meg minket mert folyamatos volt a jegyünk.
Boldog Új Évet Kívánok Bangkokból! A 2558-as esztendő első hozzászólása innen, Újév reggele van, a város igen-igen csendes, a hajnali levegő pedig kicsit csípős.
Friss váltási árfolyamokat mindig meg lehet találni a blogom jobb oldalán, az időjárási adatok mellett, vagyis akarom mondani fölötte:
Bangkok Air járat nekünk min 3 órát késett Samuiról indulva.
Air Asian pedig csak Malajziában nem késett nekünk, pedig sokat /sokszor repültünk velük.
A csomagokat fel kell venni, úgy meg szerintem 3 óra sem elég...
A bangkoki reptér hatalmas.
Air Asia nem közvetlenül repüli Samuit, hanem Surat Thaniba repül, onnan még busz és hajó, majd onnan még jármű a szállodáig, kb 5 óra.
Nem fognak becsekkolni benneteket Samuin, fel kell venni a csomagokat és feladni újra a hazaútra, újra indulási oldal, újra ch/in...
Előző nap szokás visszamenni BKK-ba, mert nem igazán vicces dolog lekésni a nagy gépet hazafelé....
Pár hozzászólással előrébb téma volt: nincsen magyar idegenvezető Samuin..
Cukrászdát sem tudok, bár süteményt még nem vettem, mert nem láttam ilyen helyet.... bár ezt valaki lehet jobban tudja nálam, ha van , majd megcáfolnak.