A kijelzőn minden indításkor megjelenik a "SAFEGUARD" kiírás. Mit jelent ez? Nem működik a hátsó ablak fűtés és a hátsó ablak törlő és a csomagtartó nyitó sem.
Tudna vki segíteni 2008 as combi vectra csomagtér ajtóban hogy kell izzót cserélni? kárpitot kell bontani vagy van valami trükkje a lámpatest kiszedésének?
2,2 dti motoros, 2002-es évjáratú opel c-es vectra autómnak az a baja, hogy hidegben reggel, az első beindításkor nehezen vagy egyáltalán nem indul. A szerelő szerint valószínűleg az a probléma, hogy lelevegősödik a rendszer. Tudnak e valaki segíteni abban, hogy mi lehet ennek az oka? Volt e már valakinek hasonló problémája?
Ha tudnál segíteni, hogy melyik bizi az jó lenne. Bár végigmértük az összes biztosítékot (mind a három táblában) és jónak tűntek. Olvastam, hogy relé is lehet hibás, azt hol keressem?
Talán lesz lövése valakinek,a szerelő megfeküdni látszik.
Tehát a probléma:1.9 cvectra,szívósor és dpf csere után
még mindig erőtlen a motor,de csak indulás és néhány km
megtétele után lesz az addig húz rendesen.Ha leállítom a motort -kezdődik elölről.Propeller világít,ha kitörlik a szervizkulcs ég,majd elalszik és újra propeller világít!
Eladó lett szeretett Opel Vectra C 1.6i típusú autóm (2004/06) . 260.000 km van benne, friss olajcsere és műszaki valamint termosztát és fagyálló csere volt még novemberben. 2 db gyári kulcs jár az autóhoz illetve minden dokumentáció. Klíma nem működik kb. 100.000 Ft a javítás. Fűtőmotor szakszerűen felújítva még az ősszel. FIX ÁR 750.000 Ft.
Linkelem a használtautós lapot amin a képek megtalálhatóak. Elérhetőség: +36303737782 vagy kocsis002@hotmail.com
Persze alapvetően nem nagy ügy, mégsem dobnék ki postával együtt 3000 Ft-ot ha használhatatlan. Ahogy nézem a 10 év körüli Vectra, Signumokat mindegyiken ki van töredezve/szét van nyílva ez a tömítés, gondoltam nem csak engem zavar és cserélt már valaki.
Nekem volt hasonló gondom, tettem bele másik ellenállást, azt is kilőtte, és nekem is csak 4. fokozatba ment.
A szerelőm kivette a motort, és kézzel is nehezen lehetett fordítani, mert a párától "beállt" (rozsdásodott) ezért szétkapta, kitakarította, és befújta valami kenőanyagos cuccal, utána kézzel is könnyen forgott, így beletéve az új ellenállást már tökéletesen működött, azóta is megy.
Sziasztok, P2279-11-es hibakoddal kB 160 felett letilt az autó, olyan 3-4 percre, majd helyre jön.Rá lett téve opcomra az azt írta,hogy rés van a levegő beömlő rendszeren.Valaki pontosítaná ezt a hibát,mert nem teljesen értem,Z19DTH.
Lehet gyári hibás volt. Olvastam olyat, hogy a kesztyűtartó mögött van egy kék relé és lehet az a rossz. Van tapasztalata valakinek, hogy az hol van pontosan?
Szeretném a segítségeteket kérni az alábbi problémával kapcsolatban. Van egy 2006-os faceliftes 1.8 benzines kombi vectrám. A ventilátorom csak 4-es fokozatban megy. Ugye ez típusbetegség előtét ellenállás. A bajom csak az, hogy kicseréltük újra, de így sem megy csak 4-es fokozatban. Bemértük és nem kap áramot (a szivargyújtóról kapott árammal működik minden fokozatban). Jó, akkor biztos biztosíték ment ki, de megnéztük mindet de egyik sem ment ki. Van ötletek mi lehet még?
Megtudná nekem mondani valaki, hogy vectra c 1.9 cdti kombin, hogyan lehet az első szélvédő alatti műanyagot leszedni, hogy az ablaktörlő mechanikához hozzá lehessen férni?
Szia! Elnézést, de időközben megszületett a babánk és nem volt időm vissza írni.
A diagnosztika Vateráról származik, 1800Ft-ba került és a telefonra a Torque nevű programot töltöttem le. Az Astrámnál is ezt szoktam használni és a Vectránál is mindeddig tökéletes.
Mivel nem volt időm a szüleim autójával sem foglalkozni, így apukám elvitte szervizbe (nem márkaszerviz), mivel műszakira megkellett csinálni az autót. Első válasz szerintük rossz az EGR szelep. Ők nem raknak bele utángyártottat így a gyárit kellett megvenni. Beszerelték és jött ismét a hibakód ami eddig is P1109 volt. Nos venni kellene szívósor vezérlő motort, amit én is mondtam a diagnosztika alapján és "TALÁN" megoldódik a probléma. Így végre meglett a hiba forrása. A vezérlő motor tekercselése adta meg magát.
Első kérdésem, "akkor ebben az esetben vissza szerelitek a régi EGR szelepet és nem kell kifizetni az újat" :)?? PERSZE gondolhatjátok mi a válasz!!
Tanulság: 1800Ft + telefon + kis kézügyesség és nem kell feleslegesen pénzt kidobni! Ezért nem viszem az autóimat szervizbe, senkihez. Ebben az esetben a szükség nagy úr volt!
Szereztem tartaléknak a mankókerék helyett egy 5 ágú "küllős" acélfelnit. Az a gond vele, hogy eléggé el van deformálódva, a gumis már súlyokat sem rakott rá, hanem elhajtott és mondta, hogy jó ha 30-al fogok tudni menni vele. Ismer valaki Budapest vonzáskörzetében helyet, ahol rendbe hozzák az ilyen felnit?
Gyakori kijelzo problema 10 ev felett sajnos. Probald meg megtisztitani az csatlakozojat, az esetek 80%-ban segit. Amit irtal inditasi helyzet, az CIM hiba gyanus. Ha a tisztitas nem segit es tovabb vacakol a kijelzod, az is lehet CIM problema.
Valaki találkozott már olyan hibával,hogy menet közben leesik minden nullára,értem itt vízhőfok mérő-sebbeségmérő-fordulatszám-stb..,van amikor kijelez az akkumulátor-esp-szervíz jel(aksit bemérettem,teljesen jó,és töltés is van. Van hogy fogja magát,és egyszerűen nem lehet elindítani,nem csinál semmit,utána gondol egyet 10 perc után,és simán beindul..
Érdekes jelenséget produkált az autó tegnap. Tettem bele ablakmosót és ha már nyitva a motortér, gondoltam beletöltöm a motorba a maradék olajat, kb 1/4 litert. Öntöm bele, erre fröcsköl szerte szét, mintha rántott húst sütnék :). A motor gyakorlatilag még hideg volt, egész napos állás után kb 2-3 perce járt csak. Ez mitől lehet? Mintha valamilyen gázok ütemesen "kifújták" volna az olaj egy részét. Ilyet még nem csinált.
Ezt megelőző nap meg olyat csinált, hogy a fordulatszám-mérő alapjáraton kb 500 és 1300 között pattogott, amíg be nem melegedett. Kicsit a hangja is mintha más lenne pár napja, olyasmi, mint mikor a flexicső elrohadt. EGR szelep probléma csinálhat ilyet?
Lehet több dolog jött össze, csak furcsa, hogy minden egyszerre jött elő.
Nem. Nincs ilyen opcio. A Happy Light Show nevu elektronika modul az ODB2 diag csatlakozora rakva tudja ezt meg sok mast is, de nem olcso. Olyan 60-70 £ kozott van.