A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Jut eszembe, a Classic új vízterítője úgy tudom már nálad van. Lassan mennem kell feléd, akkor majd elhoznám. Ugyan kiszedtem és feldrótkorongoztam a benne lévőt, de inkább kicserélném azért.
A TESZTET MAJD TANULMÁNYOZOM, ÚGY LÁTOM EZ AZ "ESPRESSO" KEVERÉK. EBBEN, OLVASOM ARABICA-ROBUSTA, OLASZOS PÖRKÖLÉSŰ A KÁVÉ (ÖSSZEFOGLALÓ). A GASTRO 100% ARABICA. NEKEM EZ ÍZLIK.
Én nem bízom a Pod ban, mert konzervatív volnék. A Gastro szemes egészen jó szerintem, én még kevernék hozzá valamit házilag, de ízlés kérdése a dolog, ki is fogom próbálni. Van még Espresso is , de azt még nem kóstoltam.
Értem amit mondani akarsz. Az én kérdésem , melyik készítményről gondolod, mivel a kávét minden gyártó a kávétermelőktől vásárolja, az Olaszok is, a Törökök is, a Németek is. Minden a kávébabon és a pörkölésen dől el. Talán nem kóstoltál minden terméket, és ítélsz egyféléből. Mellesleg láttam már olyan neves kávégyártót, akiket sokan fogyasztanak, pedig csak a nevűk szép.
Nem tudom bebeszélem-e csak magamnak, de mindamellett, hogy a Classic-al nagykönyben előírtaknak megfelelően, vastag cremaval, tökéletes időbeni lefolyással készülnek az "öröm nézni" kávék, addig ezzel az istenverése karos géppel, ami a két szimpla között /mert vettem mégegy egycsészés szűrőt/ megint pofáncsapott zaccal és a darálás sem volt eltalálva, mert könnyen lejött a kávé, de mégis valami teljesen más, finom ízvilággal ajándékoz meg, ami egyszerűen nekem jobban bejön, mint a Gaggia főzete....?????
A Pavoni Prof. is 1 bar alatt, 0,8 könyékén kapcsolgat, mégpedig hihetetlen fürgén és precizitással. De azért megnézem otthon a biztonság kedvéért, mert pár hete nem használtam...