Egyébként gondolom az a lényeg hogy pisikor ne menjen csak ha van kaki is.Ez esetben ha nem akartok költeni akkor egy sima késleltetős ventilátor meg 105-ös kapcsoló.
Na ja csak ez nem fér be a dobozba.De raktam már valami nem túl drágát csak nem emlékszem a tipusára.Akkora sincs mint egy gyufásdoboz,egy kiscsavarhúzóval lehet állítani.
Van amiben gyárilag ilyen van.Később indul később áll meg.Egyébként meg relé van ilyen régen azt hiszem K-relének hívták.A finder is gyárt ilyeneket.De majd Reléguru ad neked neki biztos van legalább 10 féle.
Sima késleltetés (lekapcsolás után) az persze hogy van beépítettben is. Itt a lényeg, hogy ha másfél percnél rövidebb ideig van felkapcsolva a lámpa, akkor ne induljon el az elszívás. :-)
WC-kézmosó helyiség. A feladat: Az elszívó ventillátor a villany felkapcsolása után egy-másfél perccel kapcsoljon be és ugyanennyivel később kapcsoljon ki lekapcsolás után. Nyilván valamilyen relé a megoldás, a típus lenne a kérdés.
Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, ez egy nagyon elavult technikával készült és elavult alkatrészekből készült szekrény. A megrendelő ne határozza meg, hogy miből kell csinálni, én ilyent el se vállalnék, ezért ne tartom a hátam. Azok a sorkapcsok már úgy törnek, mint a fene. A mágneskapcsolók esetleg még ma is megbízhatóan működnek, de azért már nem építenék be ilyent. Remélem a szekrény és az ajtó le lett földelve.
Ha érdekel, tudok képeket mutatni korszerű szekrényekről.
Még tovább mennék, se a fázis-nulla, se a fázis föld közöt nem folyik áram, hanem rajtuk folyik az áram. Fázis-nulla között feszültség van, aminek a hatására folyik rajtuk áram.
De! Meg oda lehet neki szegezni a választást vagy tovább tanul és kap pénzt tőled vagy ezt csinálja de egy rohadt petákot sem fog látni tőled az élete végéig.
Sziasztok!
Lenne egy kérésem a pesti kollégákhoz. A fiam Pécsre jár villamos mérnöki suliba, de most a fejébe vette, hogy egy évet kihagy, és kicsit önállósítani akarja magát. Már vett is ki lakást Pesten, és ott akar munkát keresni. 22 éves gyereket mégse pofozhatok már meg, így inkább abban próbálok segíteni neki, hogy pl. ne bolti eladónak menjen, hanem maradjon a szakma közelében. Mivel jelenleg nekünk nincs Pesten melónk, így most itt kérnék segítséget. Legjobb lenne mérnők melletti munka, de 2 év suli után erre kevés az esély, így érdekelné villanyszerelő mellet, betanított meló, segédmunka. A mélem publikus.
Hohohohó!A nulla és "föld" között ekkor sem folyik áram!Csupán a fázis-nulla és fázis-"föld" között.Jól is néznénk ki ha egy védővezető és a nulla közt áram folyna!