Keresés

Részletes keresés

sierva Creative Commons License 2005.04.24 0 0 4932
erdeiboroka, te most szívemből szóltál! Éppen erre gondoltam, mikor az önkontrollt említettem.

Már lassan két éve, hogy jómagam nem fogyókúrázom, de a súlyomat tartani a fogyás után nem volt egyszerű egy darabig, + ráparáztam az édes dolgokra, a tésztákra, meg mindenre, amit addig megvontam magamtól, iszonyú lelkiismeretfurdalásom volt, mikor már lehetett enni. A fogyókúra alatt a cukrot a gyógyszertári édesítővel helyettesítettem, édesapámnak felírta az orvos, mert ő cukorbeteg. (Amúgy ha jól tudom, bárkinek felírják, aki túlsúlyos! Olcsóbb és jobb, mint a kereskedelemben kapható édesítőszerek, + ha van a családban, vagy ismerős olyan, akinek vagy közgyógyellátása, akkor még jobb az ára) Izre-bűzre nekem nem volt sokkal másabb vele az étel, és gyorsan megszoktam, úgyhogy ezt meghagytam, azóta is ezzel sütök-főzök.
Kenyeret alig eszek, max. tönkölyből. Tojásrántottát is kígyóuborkával eszem, pl.
A sport ami segített legtöbbet, ne gondoljatok nagy dolgokra, kézilabda pár ismerős csajjal, ping-pong pár haverral. Amit a legnehezebb volt LELKILEG megszokni, és CSINÁLNI az a futás. Reggelente még ma is futok, nem sokat, negyed óra – húsz perc, épp, hogy az anyagcserém gyorsabb legyen arra a napra.

Ismeritel a Vivil cukorkát? Én nagyon szeretem, és nem hízlalós. Barátnőm már mutatott diabetikus fehér csokit is, aki szereti, biztos örül neki.

Kérdés a nagy súlytól megszabadulni szándékozóktól, vagy akiknek sikerült: Testmozgás ide, lassú fogyás oda, a bőrkitágulás, ill., hogy a bőrötök is megfelelően vonuljon vissza mit tettetek/tesztek? Krémek? Műtét? Szegény barátnőm, már fél tovább fogyni (8 kilót adott le egy hónap alatt, még kétszer ennyit szeretne), annyira fél a lógó bőrétől... Én 9 kilót adtam le, de elég lassan, szerencsére ezzel a problémával nem találkoztam, de sajna nem tudok neki segíteni... És ti?

Nóra
erdeiboroka Creative Commons License 2005.04.22 0 0 4931

Szvsz ha az ember nagyon szívesen enne rántott csirkét, akkor egyen... de ne tizenöt darabot, ha nem egyet (kettőt). Nem hiszem, hogy egy csirkecombon elférő panírban annyi rengeteg kalória lenne. Én is arra szavazok, hogy lehet rántott csirkét enni fogyi alatt.

Persze belőlem nem szabad kiindulni, mert ha belefér még a kalória limitbe, én mindent eszem, csokifagyit mézzel is :)

H_G Creative Commons License 2005.04.22 0 0 4930
A fene, az 0 kalória :)

Előzmény: sierva (4929)
sierva Creative Commons License 2005.04.22 0 0 4929
Nem hiszem, de annál jobb, mint, hogy megfosszam magam valamitől, és már előre eltervezzem, hogy "bolognait fogok enni" (érted Horasz, ugye? nem megsérteni akarlak ezzel)
Olivaolajrol: még most olvasom át a topic utolsó pár száz hozzászólását, és nem tudom volt e róla szó, de tudomásom szerint a szűzolajat nem szabad hevíteni, a másodsajtolásból készülttel pedig főzni és sütni lehet.

Igazad van, a rántást el kell felejteni, és nem kellene, hogy itt jöjjön egy "de", pedig mégis. Az önkontroll nálam jobban bevált, mint az önsanyargatás. Ha rántotthús, akkor rántotthús, ha a fene fenét eszik is. Ez van:)

Nóra
Előzmény: H_G (4928)
H_G Creative Commons License 2005.04.22 0 0 4928
És azt hiszed, ezzel sokat tettél a fogyás érdekében?! A rozsliszt energiaszegényebb a búzánál -- na ja, kb. 20 kcal-lal /100g, miközben mindkettő bőven túl van a 300-on. Az olívaolaj kalóriatartalma meg uannyi, mint a napraforgóé v. bármely másiké, ebben nem különböznek lényegesen az étolajok, 800 körül van mind. Más szempontból egészségesebb a többi olajnál, kivéve, ha hosszasan hevíted nagy hőfokon (pl. rántasz benne vmit), mert akkor oxidálódik és károsabb lesz, mint a jobb hőállóságú olajok.

A rántást, mint módszert, a fogyókúrázónak el kell felejteni.
Előzmény: sierva (4926)
sierva Creative Commons License 2005.04.22 0 0 4927
ja, diabetikus zsemlét a cora-ból.
Előzmény: sierva (4926)
sierva Creative Commons License 2005.04.22 0 0 4926
Sziasztok!

Horasz! Rántott csirke "ügyben" a következőt tanácsolom, nálam a fogyókúra alatt bevált, vettem diabetikus zsemlét (ebből lett a zsemlemorzsa), vettem teljes kiőrlésű rozslisztet (nem tudom a 'márkát', de a sárga zacskós, ez nagyon szép fehér, nem barna és nem korpás, ízre is nagyon rendben van, sütni pedig olivaolajban.

Ebből a rozslisztből még pizzát is sütöttem.

Nóra
Előzmény: Törölt nick (4917)
jemi bigli Creative Commons License 2005.04.22 0 0 4925

meg csak readonlyzom a dietat:)tanacsokat megfogadom..most tenylge megyunk is setalni aztan jovok meg

csak ugyesen:)10 kilo minusz iszonyujo:)

Előzmény: Törölt nick (4923)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.22 0 0 4924
en meg tudok irni...sorry a helyesirasert mindenkitol:)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.22 0 0 4923
polly, igazabol a dieta egy szint utan mar nem dieat hanem eletmod valtas. Te simersz engem:)...na most azt kepzeld el h 5 evvel ezelott 80 kilosan jottem fel pestre:) Ezt a sok pluszt nem lehet, hip hop ledobni, hanem el kell hagyni a regi karos szokasokat (tuleves, nassolas, cukoros levek, stb...). Szvsz amikor az ember vissza allt az altala kivant sulyra, lehet kicsit lazabban mint a dieta alatt (en pl. napi ~1000-1500 kcalt viszek be jelenleg), de akkor sem esz nelkul, hanem odafigyelve.

Egyebkent en azt gondolom, hogy celokat kell kituzni, meghatarozott idoponttal es utemtervvel, amit figyelni kell. Persze nem onsanyargato modon, csak ugy, hogy a tudatodban ott legyen a valtozas. Nalam pl a cel. evvegere a 100 kilo, jovore pedigi a 80 kilos testsuly elerese:) Ez ahogy olvastam, realis cel..:)

Szvsz neked viszont dokival kell beszelni h mikortol kezdhetsz el dietazni, raadasul jon a joido setalhatsz orak hosszat a kicsivel:) cipelheteda babakocsit, stb:) mind extra mozgas:)

H.
Előzmény: jemi bigli (4922)
jemi bigli Creative Commons License 2005.04.22 0 0 4922
Akkor nem lehet elálmodozni később sem.Legalább tudom mire számíthatok.
Előzmény: kambekk (4919)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.22 0 0 4921
nekem az ehseggel nicsn problemam...:) hala a jo egnek..egesz jol el vagyok a fitt-lesz menu zoldseg+hus cuccaival egesz nap.:) csak ugye az ember szivesen enne 2 honmap utan mast is mint natus csirket, pulykat, vekony sertes karajt:) de ha marnem biromakkor szimplan fogok egy adag fustolt husit sovanyan es azt eszem...mas az izelmeny:)))

H.
Előzmény: erdeiboroka (4918)
drake2 Creative Commons License 2005.04.22 0 0 4920

Az én étvagyam 90%ban lelki éhség-azt a maradék 10%ot meg nem érdemes gyógyszerezem:)

Igyekszem kiegyensúlyozott lenni és a stresszt nem evéssel levezetni.

Ja. Kellemes meglepetés: ma kevesebbet mutatott a mérleg. Május elején újra mérem magam addig csak teszem a dolgom.

Előzmény: erdeiboroka (4918)
kambekk Creative Commons License 2005.04.21 0 0 4919

Sok gyaloglás. Hétvégi mozgás. Holnap pl biciklis felvonulás lesz Pesten, ha nem esik, kinézek rá.

Olyan apró trükköket is érmes megjátszani, hogy ha valahová gyalogosan is el tudsz jutni, oda mindenképp gyalog menj. Hagyd ki a lifteket, mozgólépcsőket. Büszkén sétálj. Kicsit hosszabb lesz az út, de megéri. Ezek amolyan pluszmozgások, amik észrevétlenül segitik a fogyást, vagy a szintentartást.

Meg hát light-os étrend a mindennapokban is. (Sajnos épp az imént futottam bele egy normál joghurtba a hűtőben. Kezdtem volna enni, de valami nem stimmelt, émelyítő volt. Aztán rájöttem: nem a diétásat bontottam föl.)

Lehet persze palacsintázni is, de akkor utána meg kell várni, míg leürül a szervezetből.

_szerintem_

Előzmény: drake2 (4912)
erdeiboroka Creative Commons License 2005.04.21 0 0 4918

Hogyha valakinek viszonylag sok súlyfeleslege van, nem kaphat orvostól étvágycsökkentő gyógyszert? Azzal biztos könnyebb lefogyni, nem? vagy van mellékhatása?

Nyugodtan hurrogjatok le...

Előzmény: Törölt nick (4917)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.21 0 0 4917
-15 mulva mar en is nagyon boldog lennek, es onna mar csak -20 kell:) ezert terveztem 2 evesre a fogyokurat...:) utana sem akarok vissza allni a regi modira:) Pl. amit szivesen ennek: jo kis rantott csirkecomb:)

Egyebkent vallom h nem lehet birni az allando "kinzast" igy 2 hetente egy hetvegen kicsit (!) elendegem magam. Pl. teszta eszem (bolognai:).

En hetente 2x jarnek uszni...ha lenne ra idom...:) de a jovohet biztatonak tunik a naptaramban:)

Egyebkent tegnap ettem norbi fele piskotat...egesz jo volt:)

H.
Előzmény: gicca (4915)
gicca Creative Commons License 2005.04.21 0 0 4916

Én az ilyen bűnözéseket (persze a saját esetemben) a szervezet sokkolásának hívom. Még a végén hozzászokik a kevés kalóriához, aztán nem akar tovább fogyni... szóval sokkolni kell néha :))

Nekem a hétvégék a nehezek, sokszor nem állom meg... :) vagyis: :(((((

Előzmény: Törölt nick (4910)
gicca Creative Commons License 2005.04.21 0 0 4915

Mielőtt belekezdtem a norbievésbe, kb. két hétig magamnak csináltam a kaját, salátákat, csirkemelleket, tonhalfilét meg ilyesmit. Szóval kevés kalória, sok zöldségféle, próbáltam egészségesen...

Csak ez az "update-liszt" reklám megszédített :)

amúgy úgy nagyjából elolvastam mindent (a könyvön kívül :)) ) a norbimódszerről...

egyébként meg elkezdtem járni edzésre (kardio + súlyzós edzés) heti 3x. Azt, hogy hány kilót szeretnék fogyni, igazából nem tudom...  inkább a centiket mérem most. De mondjuk -10 kg múlva már asszem nagyon örülnék.

Előzmény: Törölt nick (4914)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.21 0 0 4914
szia,

en is gastroyalozok, de nem hiszek a norbi fele dologban...
en a fitt-lesz menut eszem napi ~1000 Kcal. Ki lehet birni:) Igazabol az elso 10 kilo nekem mar leugrott, ez a konnyebbik resz...most kell folytatni. Ehhez kellene a sport de egyszeruen meghalni sincs idom..

A norbi fele modszerrol annyit tudok, hogy a szervezeted ritmusahoz kell illeszteni akajalast. Hogy ez mennyire igaz vagy muxik sajna nem tom.

H.
Előzmény: gicca (4913)
gicca Creative Commons License 2005.04.21 0 0 4913

Sziasztok,

nekikezdtem én is egy "fogyókúrának".

A Gastoryaltól a Norbi-féle kaja van most nálam terítéken, és tesztelem a "szuper", állítólagosan 5% szénhidráttartalmú liszt felhasználásával készült ételeket.

Próbáltam keresni a neten erről az izéről valamit, de nem találtam...

Abban bízom azért, hogy nem kamu az egész... bár elég hihetetlen...

Esetleg valaki tud valamit róla?

Vagy esetleg van olyan, aki Norbitól fogyott? :)

drake2 Creative Commons License 2005.04.21 0 0 4912

Köszönöm a tanácsokat.

Azt hiszem csak hosszútávon lehet sikereket elérni ezért nem siettetem a dolgot, viszont észrevettem, hogy a nadrágjaim már sokkal lazábbak, mint korábban ez fantasztikus érzes.

Te hogyan tudod tartani a 25 kiló minuszt?

Előzmény: kambekk (4909)
drake2 Creative Commons License 2005.04.21 0 0 4911

Visszatértem egy névcsere után.

Horasz: amikor járni tanul egy kisgyerek rengetegszer elesik vagy a fenekére tottyan, de utána újra feláll és megy tovább. Hajrá tovább!

Előzmény: Törölt nick (4910)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.21 0 0 4910
tegnap buznoztem este....palacsintat ettem jo sok csokikremmel...:(

Ma reggel meg kovalyog a szervezetem a tegnap esti extra cukor dozistol...
kambekk Creative Commons License 2005.04.20 0 0 4909

Üdv a fogynivágyók klubjában!

3 évvel ezelőtt én is 25 kilóval voltam nehezebb, mint kellett volnba. Sokáig tologattam a dolgot, végül belevágtam.

Először is úgy kezdtem neki a kúrának, hogy az első hetekben elhagytam az addigi fölösleges étkezéseim felét. Leszoktam a reggeli 2 kakaóstekercsről, s a fél liter kakaókról áttértem a teákra (normál teákat ittam). Azután elhagytam a napi többszöri cukros üdítők ivászatát és ráálltam a Deitre, vagy a Top Joy Fittnesre. (Ez utóbbiak kalóriaértéke csak a normál italok töredéke) Elkezdtem kefírt és zöldségeket enni, a kenyeret pedig felváltotta a Hamlet. Így már az első hónapban kb 6 kg lement. Itt vettem komolyra a dolgot, amiben nagy segítségemre volt "Nagy Margit 1400 kcal-ás Mintaétrend" füzete.
Ezt én annak idején a körzeti orvosomtól kaptam, de talán még beszerezhető a kiadónál is (Tudomány Kiadó 1146 Hermina út 57-59).
Ebből a füzetből raktam össze a napi étrendelket. Több hétre való példatár van benne, kiegészítve kalóriatáblázattal és receptekkel. (A neten is sok hasonló táblázat található)

Ezt tarottam áprilistól szeptemberig, a hétvégeken pedig kb 40-50 km-t biciklizgettem a barátaimmal (Bp-Szentendre oda-vissza). Az elején megszakadtam, aztán fokozatosan könnyebbé vált.

Véleményem szerint egyébként érdemes a fogyókúrát tavasszal elkezdeni, mert akkor az egész terminus alatt van lehetőség a mozgásra, és melegben kevésbé éhes az ember.

Így elsőre talán kissé hihetetlenül hangzik számodra, de bízvást állíthatom, hogy így működik a dolog. (
Szóval betartott étrend, kisebbfajta életmódváltás, és az eredmény nem marad el!

(Ui: Kisebb súlyfölöslegenél is működik ez a módszer. Próbaképpen újból nekiálltam, és 3 hét alatt ismét ledobtam 6-7 kilót)

Előzmény: Törölt nick (4908)
erdeiboroka Creative Commons License 2005.04.20 0 0 4907

Sziasztok!

Én már csak 3 és fél kilót szeretnék leadni, de nagyon rosszul viselem.

Éhes nem vagyok a napi 1600 kcal mellett, de pocsék a közérzetem (álmos, fáradt nyűgös és rosszkedvű)  :(((

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.20 0 0 4906
Hello,

Jelentem h ejjel nappal melozas miatt nincs nagyon odafigyeles a kajalasra. Viszont. vettem nehany 44-es inget es a rovidtavu cel az hogy, ne szoritsanak nyakban:) Mivel allandoan ezekben maszkalok ezert folyamatosan kontroll alatt tartom magam.

A heten valszeg valamikor bevettek egy csak viz napot, ugyanis megint tagult a gyomrom.

hetvegen ismet melo, de elemeltileg egy nyugisabb kornyezetben igy talan lesz idom ertelmes kajakat venni a boltban.

kitartast midnekinek,

H.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (4905)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2005.04.14 0 0 4905
Kb. 150, kifli 120.
Előzmény: Törölt nick (4904)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.14 0 0 4904

wow....az igazi topicgazda, motivator:) koszke...

Sajnos a het egy kicsit hulyen alakul melo miatta, se uszoda se nagyon odafigyeles nincs a kajalasra....:( de majd hetvegen...potolok, illetve koplalok:)

azt nem tudja megmondani valaki h a folyamatos ebrlenlet (32-38 ora hosszan) valamint az agymunka mennyi kcal-t eget? ....:)

Ize ami viszont komolyan erdekelne, egy zsomle az pl. hany kcal?

H.

Előzmény: Szvetozár (4903)
Szvetozár Creative Commons License 2005.04.13 0 0 4903
Hajrá Horasz! Csak így tovább.
Előzmény: Törölt nick (4898)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.06 0 0 4902
Szia Beebite

igen Gastroyal fitt-lesz menu. A kajo jo, megfeleloen osszeszukult gyomorral jol is lehet lakni. Jellemzo pl. reggeli 2 szelet hamlet egy kis tegelyben pl tojaskerm, vagy sonkas sovany turokrem.
Ebed: grillezet pulyka holstein modra, parolt kukoricaval
Vacsora spenot, tukortojassal.

Minimalizalt a szenhidrat tartalom, es kiegyensulyozott az ettrend. Most pl 2 napig 1000 kcal alatt volt a napi menu, erre ma kaptunk egy egesz adag rizst:)

En ugy intezem h melohelyre rendelem, es ha ugyfelnel van dolgom (ami sokxor elofordul) akkor ha lehet (pl. projekltmunkan vagyok mint a heten es egesz nap itt ulok az ugyfelnel) beugrok reggel erte es itt elfogyasztom.
ha egesz nap rohangalok akkor is probalok ugyfelnel itt ott amott dietasan etkezni (mondjuk ez nem egyszeru) es mivel este ugyis bemegyek akkor hazaviszem az aznapi adagom.
nasi nalam mostanaban: karalabe (kicsi so), alma, kivi, egy egy cerbona szelet (heti 1 alkalom). csokit edesseget ritkan eszem (1.5-2 hetente) de akkor gey tablaval:)

ping pongozni meg a varosligetben lehet...:D
javaslom neked egybkenta ping pong topikot ott biztos tudnak olyan helyet mondani ahonnan nem "neznek" ki.

H.
Előzmény: Beebite (4901)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!