Keresés

Részletes keresés

blaze73 Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61520
mindenki piszkal.. igen :)
nalam egy kototu van, es azt hasznalom.

a daralo kiomlocsor ala jomagam egy shot-os poharat rakok, abba daralok majd abbol megy a szurobe az orlemeny.

a babtartalynak bele kell szorulnia rendesen, erovel nyomd be a garatba - nem lenne szabad annyira mozognia.
szikszalag inkabb ne :)
Előzmény: Dynax5 (61516)
portafi Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61519
Vannak még akik madarat akarnak fogni. Tiszta, valódi kínai gagyi antik áron.

http://blogol.vatera.hu/antik_kavedaralo_164238856.html
monyesz Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61518
De a Mikrobiban soha nem maradt semmi ! :D
Előzmény: Dynax5 (61516)
monyesz Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61517
Fél kávéskanál az semmi ! Grammok szoktak bennmaradni.
Ha kipiszkáltad, akkor indítsd el a darálót és még fog kijönni, mert üres a garat, nem akasztja meg semmi a darálékot.
Előzmény: Dynax5 (61516)
Dynax5 Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61516
Hát ez kicsit frusztráló...
Megvesz az ember egy profi darálót nem kevés pénzért és úgymond a rendszerbe van kódolva, hogy az adag sosem lesz egészen friss.

-It a fórumon mindenki "piszkál" ?

***
Na, viszajöttem a konyhából: hústűvel megnéztem, egy fél kávésknállal jött még ki belőle....

-Másik gond: a babtartály menet közben kirázódik a garatból! Van a "tölcsér" alján egy ovális lyuk, de a garatban sehol sem látok "pöcköt" ami beleillene! Sima az egész.
-Tekerjem be szigszalaggal a vadi új gépet hogy szoruljon?? :(
-A többi Ascaso daráló is ilyen?

Segítség!
Előzmény: monyesz (61515)
monyesz Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61515
Gond, mert ott döglik az őrlemény másnapig !
Előzmény: Dynax5 (61514)
Dynax5 Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61514
Hát, meglátom....
Ha a bentmaradó mennyiség állanó, akkor nem gond! :)

Jut eszembe!
Ki mit rak a kiömlő alá, hogy ne szóródjon a kávé mindenhova?
-"Barkács Bandi" vagy létezik pont oda való tálka?
Előzmény: monyesz (61513)
monyesz Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61513
Igen, ez ilyen. Sőt az összes ilyen, mert a nagydarálók kivetőjében is marad őrlemény.
Hústű horgas felével lehet kipiszkálni minden darálás után, meg kis ecsettel kipucolni ha szükséges.
Előzmény: Dynax5 (61509)
portafi Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61512
Ezért jó a kézihajtány, nincs maradék kávé, csak egy kicsit statikus töltéssel bíró őrlemény amely pár perc után megszűnik. Nem kell porszívó csak odakocogtatom az asztalhoz és már tiszta.
Előzmény: H_G (61511)
H_G Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61511
Ez a darálócsalád ilyen. Ha nem akarod gyakran szétszedni, porszívóval és vékony "reluxatisztító" csővel próbálkozhatsz.
Előzmény: Dynax5 (61509)
szőri Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61510
Üdv,
lekéstem a Covim rendelésről, vagy lesz még egy kör? Ha még lehet, vennék 2 kg Prestige-et...
Előzmény: paljoc (61418)
Dynax5 Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61509
Halihó!

Beruháztunk egy Ascaso i-minire ami "szuperül szuperál" :)
Egy vala a bökkenő:
-2 nap hsználat után gyakorlatilag egy adagra való őrlemény marad benne, hiába járatom addig míg "lehörög", hiába kocogtatom... :(

-Valamit rosszul csinálok vagy ebbe úgymond bele kell törődni?
SiD- Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61508
Kapóra jött, mert a jövő héten érkezik hozzám javításra egy szétfagyott Classic.
Előzmény: blaze73 (61504)
SiD- Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61507
most írtam választ.
Előzmény: bcsarli (61501)
SzáSa Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61506
Hát igen, ennek nagy volt a valószínűsége. :-) Bár van itt még néhány ezermester. :-D
Előzmény: blaze73 (61504)
H_G Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61505
"Létezik olyan szűrő vagy valamiféle konverter, amit használhatnék erre a célra a gépemhez?"

Olló! Én azt csinálom időnként, ha kíváncsi vagyok egy podra, hogy fölnyitom és másfél podnyit beleszórok vmelyik szűrőbe -- ki kell tapasztalni, melyikbe. A legtöbb ESE podban (pl. Manuel, Goppion) elég finom őrlemény van, a duplás szűrő a jó hozzájuk és alig kell tamperolni, de pont ma is ittam egy igen jó csokisat Barbera E. Casából, azt a szimplásba kellett tennem és átlagos erővel tamperolni. (A DL szimpla szűrőjébe max. 11g fér.)

Így még jobb is lesz, mint szabályosan, célgéppel, mert végre elég kávé jut egy főzetre és a filterpapír sem tart meg magának az aromákból.

(Persze ez a ny.-fokozótlan DL esete.)
Előzmény: makinen72 (61492)
blaze73 Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61504
en le mertem fogadni, hogy SiD fog lecsapni ra, Szasa... :)
Előzmény: SzáSa (61503)
SzáSa Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61503
Ez nagyon gyors volt! Akkor félretettem neked.
Előzmény: SiD- (61500)
luigi- Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61502
Mondom karbantartja. :-)
Előzmény: yeahhh (61491)
bcsarli Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61501
Szia SiD!

Küldtem hétközben mailt, megkaptad?
SiD- Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61500
Megvenném!!! Stipi-stopi!
Előzmény: SzáSa (61499)
SzáSa Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61499
Van egy nagyon jó állapotú Gaggia bojlerem amit eladnék 5E ft-ért. Természetesen szépen megtisztítottam.
A múltkor mintha hiány lett volna belőle ;-)
5.000- Ft
SzáSa Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61498
Ez teljesen normális, így kell működnie az OPV-nek, akár poddal, akár őrölt kávéval. Az a lényeg, hogy az idő és a mennyiség jó legyen.

Érdemes elolvasni a pod-al kapcsolatos hozzászólásokat.
http://forum.index.hu/Search/showArticleResult?topic_id=9014122&aq_ext=1&aq_text=%22pod%20%22
Előzmény: Bandus99 (61497)
Bandus99 Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61497

Gaggia Classic egyszemelyes szurobe tettem bele egy podot.
Fozes kozben sok viz ment vissza a viztartalyba ez igy termeszetes? vagy az a pod nem ehhez valo ?

 

portafi Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61496
Azt én is tapasztaltam, ha nem az a pontos méretű a pod akkor kikerüli a víz.

Az egyszemélyes kosárba a pod, ha jó méretű akkor pont illeszkedet.
Előzmény: Luigi78 (61494)
portafi Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61495
Nekem is volt Bifis Delonghim és a Dallmayerből csak a levesek levesét lehetet csapolni. Egyszer egy ismerős hozott nekem Ausztriából ilyeneket de tényleg csak az asszonynak főztem le mert ő igazi levest iszik és neki sem ízlett.
ellenben az ESE podot kiválóan lefőzte az egyszemályes szűrőkosara.

Ha neked is olyan gumigyűrűs kosarad van akkor bátram próbálj vele csapolgatni mert igazán jól fekszik bele a pod a kosárba.
Előzmény: makinen72 (61492)
Luigi78 Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61494
Igaz nem én kérdeztem, de nekem is ilyen gépem van.
Igen E.S.E. szabványú podot lehet vele etetni. Viszont nincs rá külön szűrő.

Míg a Lucaffe pod-ot korrektül lefőzi, addig a Pellini Top ihatatlan vele. Akármennyire próbálom belenyomkodni, valahol a víz mindig "kikerüli".
Előzmény: monyesz (61493)
monyesz Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61493
Amiről te kérdezel az a 'pad' (tömörítetlen kávépárna, amit de dallmayeresként emlegetsz) és az 'E.S.E pod' (tömörített kávépárna, amit manuelesnek mondasz), ha jól értem.
A podon kis fülecske van, 42mm átmérőjű. Az E.S.E podot szabvány rögzíti.
A padből mindenki gyártó saját magának alkot 'szabványt'.

Tehát azt nézd meg hogy E.S.E podot tud-e lefőzni a géped ?
Előzmény: makinen72 (61492)
makinen72 Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61492
Sziasztok!
A kereskedelem sötét bugyraiból egy kérdés erejéig hadd hozzam fel valamelyikőtöket a napi kávézás unalmas laikus/kezdő gyakorlati szintjére... :)
Egy apró problémám volna csak: Bifinettes Delonghi gépemmel (nyomásfokozós kar) a podok lapos, nagyobb átmérőjű szabványát tudom használni (pl. Dallmayr), de a másik szabvány forma podokhoz (kisebb átmérő, tömörebb, pl. Manuel) nem jó. Létezik olyan szűrő vagy valamiféle konverter, amit használhatnék erre a célra a gépemhez?
Időnként, úgy 10/2 (vagy 2/10 ahogy tetszik) alkalommal rám tör a lustaság és szívesen elkészíteném az eszpresszómat kevesebb procedúrával.

Tudom, nézzem meg a Delonghi oldalán; úgy lesz, csak gondoltam előbb ide jövök...



yeahhh Creative Commons License 2010.02.27 0 0 61491

"...Pl. akinek saját gépe van bent az üzletben, karbantartja, stb. annak ne tegyék rá az extra profitot..." Ez így OK, eddig rendben is van, de sok saját gépes üzletben is úgy elhanyagolják a technikát, hogy besz@rás! Aztán persze, jön a telefon, hogy rossz a kávé...:-( Ja, mert a daráló kései lassan tükörsimák, az őrleménymennyiség magától elállítódik, a kávégépen meg ha leszereled a zuhanyrózsát, nem látsz át rajta, stbstb...fakkk!

Igénytelen az alkalmazott, de a tulaj is, hogy nem szól/rúgja ki! Persze, gombokért dolgoztatja, annyiért meg mit is várhat...ehhh, véget nem érő történet ez, Te már csak tudod:-)

Előzmény: luigi- (61490)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!