A végén levőkre válaszolnék. Tetőtartót cserélni kell. Sorkapocs nem kell, földelőszonda "ostora" szekrény alá 100*100-as dobozba, onnan mérőn keresztül be a táblához kötés nélkül.
Települést megnevezhetnéd, van itt néhány regisztrált szerelő.
Mivel a ház amit vettem ott ki van kötve a villany és az EON csak átalakítás után hajlandó visszakötni.
Adott egy családi ház fa óraszekrénnyel rozsdás tetőtartóval és 180 cm magasan kezdődő óraszekrénnyel.
Regisztrált szerelőket kérdeztem de a környéken most nem nagyon érnek rá aki ráér azt pedig ismerem és nem bízok benne.
Ezért kérdezlek tikteket hogy mire figyeljek nem szeretném ha átvágnának.
Mert a kérdezett szerelők ellentmondásos válaszokat adtak.
Kérdéseim:
-Be lehet-e tenni az új eon engedélyes fogyasztásmérő szekrényt a fa szekrénybe?
-Lejebb kell-e rakni a szekrényt a fölftől 60-és 180 centi közzé?
-Ki kell -e cserélni a tetőtartót horganyzottra?
-A falban a tetőtartótól jövő csövet lehet toldani?
-A tetőtartótól jövő cső belemegy egy 100x100-as dobozba amit régen eltakart a fogyasztásmérő mi a helyes megoldás az új fogyasztásmérő szekrényhez való csatlakosáshoz?Kifurható az új szekrény alja és bevezethető ott a vezeték vagy csőadapterrel és 2 db90 fokos könyökkel (esetleg gégecsővel)kell a méretlent csatlakoztatni a doboz tetejéhez?
-A hensel szekrény amit vettem abban nincs sorkapocs csak egy kismegszakító kalapsin éa egy darab 6-os vezeték .1x 32 amper lessz vételezve kell ide sorkapocs?
-A földelőszondától jövő vezetéket legyen bevezetve a mérő szekrénybe? És onnan legyen továbbvezetve a mért fázis nulla védőföld a lakáselosztóba.
Ezt azért kérdezem mert a szerelők nem tudták eldönteni hogy az eon vagy ők a lakás elosztóba kössék össze a nullát és a földet.
Kicsit sokat kérdeztem de hidjétek el kétségbe vagyok esve hogy az eon nem fog rákötni a hálózatra ha nem megfelelő a kivitelezés ezért szeretnék egy átfogó képet az adott esetről.
Hát az lesz a legegyszerűbb. Ha pedig tényleg nem kell vakolni, csak glettelni, ahogy Lacivill írta, akkor annak csak örülni tudok! Köszönöm a segítséget!
Az még ezek után érdekelne, hogy a téglánál, hogy kell rakni a dobozokat? Ott már nem elég a falsík az tuti!
:) Idén nem lesz rajta vakolat, nincs rá pénzem... Világítani viszont kell, ráadásul a méretezéshez, kötésekhez, szerelvényezéshez értek, csak a dobozokat nem tudom, hogy-hogy szokták rakni... :D Az 1 centi ezek szerint sok az ytongnál, vajon honnan vehettem ezt? A téglánál szoktátok 1 centire rakni?
Most a hosszú hétvége miatt lesz időm becsövezni, dobozolni a garázst. Pillanatnyilag ott tartok, hogy az elosztótól, elvittem 3 csövet a garázsig. (Sose lehet tudni, hogy milyen vezetékek, kábelek kellenek még x-év múlva)
Szóval a garázsba rakok majd egy kiselosztót, áramvédőt, hatos betápot, EPH is lesz … A következő lenne a kérdésem, mennyire álljanak ki a dobozok a falból? A kötő dobozokat mélyebbre teszem, hogy ne látszanak, max majd lefényképezem őket, hogy tudjam, hogy merre vannak… Viszont a 65-ös dobozokat nem tudom, hogy mennyire lógjanak ki? Ytong fal, nincs rajta vakolat, ha kb 1cm-re lógnak ki az elég?
Sziasztok! Vettem egy olyan áramfogyasztás csökkentő szerkezetet amit a konnektorba kell bedugni. Mindegy melyik konnektorba dugom ahol egy fázis van? (panelben lakom)
Ha 3 fázisú mérőd van, akkor van rajta nagy valószínűséggel szakadás jelző, azaz egy piros LED. Ha az világít, akkor szolgáltatói hiba, ha nem, akkor keress villanyszerelőt, mert csak fizeted a szolgáltató kiszállását és nem csinálnak semmit.
"Elég sok fúrással jár, amit az éjszakás portások és biztonsági őrök nem nagyon kultiválnak és ezt a falszerkezeten, erős és gyors ököl mozdulatokkal tudomásunkra is hozzák."
Régi tanulmányaimból úgy rémlik, hogy a egyfázisú konnektoroknál a fázist mindig jobb oldalra kell kötni, ha szemből nézzük a csatlakozót. Meg tudjátok ezt erősíteni? Van ilyen előírás?
A bejövő kábelednél az óráknál szált el a vezeték. Ezt a szolgáltatóhoz kell bejelenteni, kijönnek valamit csinálnak és közlik hogy cseréltesd vagy javítsad meg egy reg. szerelővel majd.