Keresés

Részletes keresés

rnagy8 Creative Commons License 2017.04.13 0 1 3036

Sziasztok!

Cserépfedésű tetőnkön napcsövet vezettünk át a képen látható módon. Arra kértem a tetőfedőt, hogy a cserepezéskor vezesse át csövet, a tetőidomra legyen rendesen visszatéve a cserép, a benti részeket én majd megcsinálom később. Az a kérdésem, hogy mi a szakszerű, tartós módja a fólia "rendbetételének" a cső körül, hogy újra vízzáró legyen. 

Köszi a tanácsot.

Dockworker Creative Commons License 2017.04.13 0 0 3035

De jó lenne ha minden potenciális megrendelő legalább ennyi energiát fektetne a tetőbe mint Te. 

Talán nem tekintenének rám ufóként amikor a szabványok szerint dolgoznék :) 

Előzmény: Tschaby (3034)
Tschaby Creative Commons License 2017.04.11 0 0 3034

14,7%

és ez a válasz pont olyan pontos mint a kérdésed. (de ha szeretnéd akkor 147%. Előfordul 300+% is)

Lehet találni olyan lemezt, és olyan cserepet, hogy "bármekkora" % eltérés lehet az egyik javára, és utána az ellenkezőjére is.

A lemez lehet trapéz, cserepes, Gerard, korcolt sík... kb így nő az ára.

A cserép is Azurro, Bramac, Terrán betontól a mázas Tondach, Creaton kerámiáig.

Én is tetőt építek át, végignéztem rendesen.

Szerintem ez vallási kérdés. :)

Én alapból cserép pártiként indultam. Beton, mert olcsóbb(60%),Terrán Synus, mert könnyű kell.
Aztán győzködtek, hogy jó a Creaton Balance is. Mivel az engóbozott jelenleg jó áron megy, olyan lesz.

Érdemes a négyzetméter áron hasonlítani. Nekem 190m2.

Synusszal 700k a cserép, Balanceszal 850k. Nekem jobban tetszik, és ennyi pluszt tudok rá áldozni.

Szerintem.

Előzmény: imania (3033)
imania Creative Commons License 2017.04.11 0 0 3033

Sziasztok,

Tetőcsere+házbővítés előtt állok.

A tervező megszokásból cserepet tüntetett fel a terven, viszont nekem tetszik a lemezes megoldás is.

Százalékosan mennyivel drágább vagy olcsóbb a lemez tető mint cserép?

Köszönöm.

Dockworker Creative Commons License 2017.03.31 0 0 3032

Kereszt vídiás fúrószár, lassú járat, felülről rá nehezkedve... kúp feküdjön fel teljes terjedelmében. Ennyi kb.  

Előzmény: murray (3031)
murray Creative Commons License 2017.03.30 0 0 3031

hááát. ma vízzel hűtőttem a fúrószárat erősen.. 

Előzmény: Mr.V. (3030)
Mr.V. Creative Commons License 2017.03.30 0 0 3030

van a bosch-nak olyan fúrófeje, ami sima tekerő (nem ütő) funkcióban azt csinálja, mint a normál fúrófej ütvefuróban. 2 éve tettünk fel Bramac betoncserepet, ott se volt teljesen kilyukasztva. simán átment rajta a gipszkarton csavar akkus csavarozóval

Előzmény: murray (3029)
murray Creative Commons License 2017.03.29 0 0 3029

elárulna egy mester nekem hogy Tondach kúp és sima cserepet mivel és hogyan fúrunk át csavarozás előtt? 

mert ütve nem lehet azonnal töri el, és simán a csempével használatos fúrófejjel meg f. s az egész, nem viszi csak melegszik. 

Előzmény: Friczy (3026)
Friczy Creative Commons License 2017.03.29 0 0 3028

Köszönöm. Nem akarok részletesen belemenni, úgyse érteném még a kérdéseket se :) Nekem elég, ha nem tűnik elrugaszkodottnak az ár.

Előzmény: Ép-itt-ész (3027)
Ép-itt-ész Creative Commons License 2017.03.29 0 0 3027

Hali

Szerintem reális , legalább is annak tűnik . Jobban kellene ismerni a körülményeket , a választott anyagot ...stb.

cs

Előzmény: Friczy (3026)
Friczy Creative Commons License 2017.03.28 0 0 3026

Sziasztok!

Van egy nyeregtetőm, a teljes felület kb. 120 m2, cserépfedés. Ezt szeretném újrarakatni, lécezéssel, néhány gerenda javításával (cserélni nem kell, favédelem igen), és szigeteléssel (hőszigetelés, fólia, stb). Reális ár lehet erre kb. bruttó 2,2 MFt (a cserepek nélkül, de a többi szükséges anyag benne van)?

nihill01 Creative Commons License 2017.03.24 0 0 3025

Nem tetszik a polikarbonát tető, szóval csak annyit akarok belőle ami feltétlen muszáj.

Előzmény: rnagy8 (3018)
szucsinet Creative Commons License 2017.03.23 0 0 3024

Óó én már annyit kérdeztem, de nekem csak hülyeségeket válaszolt! :D

kösz

Előzmény: Tschaby (3023)
Tschaby Creative Commons License 2017.03.23 0 0 3023
Előzmény: szucsinet (3022)
szucsinet Creative Commons License 2017.03.23 0 0 3022

Én is ilyesmire gondoltam, a meglévő lefolyócsövet "felhajtanám" a féltető oldalára és összehoznám annak az ereszcsatornájával.

Van erre valami kész termék? Amivel össze lehet illeszteni az ereszcsatornát egy lefolyóval. Esetleg oda is ereszcsatornát szerelek és akkor abba fogom csak belefolyatni a ház lefolyócsövéből a vizet.

Köszi,

Előzmény: Tschaby (3020)
szucsinet Creative Commons License 2017.03.23 0 0 3021

A lényeg hogy a ház (cserépfedés) két sarkán van most levezetve a csapadék és szeretném együtt, a féltetővel (zsindely) egy helyen levezetni.

Ilyenkor csak ár szokták vezetni a vizet? Félek "öntözni" a zsindelyt így..

Tschaby Creative Commons License 2017.03.23 0 0 3020

Szerintem nem kell a féltetőre kivezetni, hanem a féltető élén lefolyócsőben vinni, és azt bekötni a féltető lefolyójába.

Szerintem

Előzmény: szucsinet (3019)
szucsinet Creative Commons License 2017.03.23 0 0 3019

Nekem tud valaki tippet adni? ;-)

Előzmény: szucsinet (3015)
rnagy8 Creative Commons License 2017.03.22 0 0 3018

Nem gondoltál arra, hogy az egész terasztető polikarbonát legyen? Nekem a fény a nappalimban "hiánycikk" nem kis mértékben az ablakok előtt lévő hatalmas diófa miatt. Ezért polikarbonátot tettem fel, hogy legalább a tető ne árnyékoljon. Évente kétszer mosnom kell a polikarbonátot (dió virágzás után, levélhullás után) de ezzel együtt is jobb, mint ha zsindely vagy cserép lenne. 

Előzmény: nihill01 (3016)
szucsinet Creative Commons License 2017.03.22 0 0 3017

Szia,

Őszintén szólva ezen én is gondolkodtam, de miután nem vagyok profi ezért végül nem szereltem be bevilágító ablakot.

Viszont nincs is sötét a lakásban ;-)

Előzmény: nihill01 (3016)
nihill01 Creative Commons License 2017.03.22 0 0 3016

Sziasztok,

Lambériás/zsindelyes terasztetőt szeretnék csináltatni a ház oldalánál, 10*4m szélesen, K fekvésű.

A házfalon van két 170*220cm földig érő ablak egymástól 60cm oszloppal elválasztva.

Kérdés: milyen méretű polikarbonátos bevilágító kell a tetőre az ablakok elé, hogy ne legyen sötét a mögötte lévő szobában?

Köszönöm.

szucsinet Creative Commons License 2017.03.22 0 0 3015

Sziasztok,

A következőben kérnék tanácsot.

Van egy kis házikó 33-as horganyzott lemezcsatornával, az épület sarkán lefolyóval (100-as).

Épült hozzá egy kis féltető a terasz fölé és szeretném az épületről lefolyó vizet (kb 80nm felület) és a féltető (kb 40nm) csapadékvizét "összefogni" és egy helyen levezetni (gyűjteni akár).

Hogyan szokták ilyen esetben átvezetni egy féltetőre? Csak úgy kiköpővel rávezetni nem szeretném.

A féltetőre műanyag csatornát szeretném, mert házilagosan forrasztani nem fogok tudni fémet.

Köszönöm!!!

kissestoth Creative Commons License 2017.03.19 0 0 3014

Itt találod a tetőépítők egyesületének a tagjait. Kötüzük bárkit merek ajánlani:

https://www.google.hu/maps/d/embed?mid=1VVgu36PZfiQH29dkrc5GbRqyZnw&ll=47.172030723917246%2C19.575991550000026&z=8

Előzmény: otkilometer (3013)
otkilometer Creative Commons License 2017.03.19 0 0 3013

TETŐFEDŐT keresek. BALATONSZÁRSZÓN álló 60 éves házon tetőfelújítást szeretnék. Ugyanazt a cserepet tesszük vissza. Néhány lecet cserélni kell és alá fóliázni. Ereszcsatorna rendszert kialakítani. Sima nyeregtető. Két kéményt újra kell rakni. A ház alapterülete 90 négyzetméter. Tudtok valakit ajánlani? Köszönöm szépen!

kssthomas Creative Commons License 2017.03.15 0 0 3012

Igen, talán igazad van, de 6-8m3 sártapasz jött le. Statikailag szerintem a gerendáknak meg jót tehet.

A mai modern technika előrébb jár mint 50 évvel ezelőtti.

Egy 15 cm hőszigetelő súlya , nem vesz igénybe a gerendákat és a falakat sem. Ráadásul jobb a hőszigetelése a háznak.

A dübörgésről meg csak annyit, hogy ha beépítem akkor úgy is teszek le hangszigetelőt. 

A tűzvédelem szempontját meg nem nézem, mert ha egyszer tűz van, akkor a sár nem ad védelem. Ha a tűz beindul, akkor az leéget mindent. 

Persze ettől még igazad lehet, de én másként látom.

Előzmény: Korundos (3009)
kssthomas Creative Commons License 2017.03.15 0 0 3011

Én arra gondoltam, hogy a gerenda közé 15 cm hőszigetelést rakok, már csak azért is, mert 15 cm a gerendám is.

Majd szigetelése után a gerenda tetejére raknánk geotextíliát. A geotextília átengedi a nedvességet. Így tud párologni a nedvesség.

Majd ezután vissza ledeszkázom.

A geotextíliát is csak azért raknám rá, hogy a hőszigetelő ne tudjon kiporozni a deszkák alól.

Azt még nem döntöttem el, hogy az eredeti deszkát, vagy új deszkát rakja vissza rá.

Szerintem így el tud párologni a nedvességet, nem fog megállni a födémben.

De....

Amint én esetleg már említettem valamikor, ha nem akkor most teszem, szándékomba van ezt a területet beépíteni. Ehhez persze akarok egy teljesen út tetőt.

Ha beépíteném, akkor a ledeszkázott födémre tennénk élére állítva 5x10-es padlót, majd azt újra deszkáznám. Így a régi és az új deszkázás között lenne 10 cm légrés. Ez talán elég lenne a folyamatos szellőzésnek. 

De én úgy gondolom, ha a padlás tér be lenne építve, és ki lenne fűtve, akkor a födémben nem lehet párakicsapódás. Mert a pára kicsapódáshoz két viszonylag nagyban eltérő hőmérséklet különbség és párazáró felület kell. Szóljatok ha tévedek.... :)

Előzmény: Mezőföldi 2 (3006)
Korundos Creative Commons License 2017.03.15 0 0 3010

"Őszintén megmondom, már elkezdtem felszedni a sarat." Ami még fent maradt azt újra felhasználhatod.

Előzmény: kssthomas (2999)
Korundos Creative Commons License 2017.03.15 0 0 3009

Ha már felszedted az agyagot és lehordtad akkor nincs mit tenni.

Kár volt.  Nagy kár.

Én anno a következőképen csináltam : felszedtem az agyagot, a padlás egyik felébe raktam. A deszkákat, a felsőket nem szedtem fel, mivel erősen a gerendákhoz voltak szögelve.

Erre a felső borító deszkára  hullámpapír meg a hőszigetelés  az előzetesen elhelyezett távtartók / talpas deszka ill palló /  közé. A hőszigetelést lefedtem ritkított lécezéssel  és erre kentem az előzetesen kenhetővé tett agyagot. Másfél hét alatt megszárad és olyan a felület mint az eredeti.

Sokan  meggondolatlanul lehordják az agyagot. Pedig annak van fukciója... legalaább is régen volt.

Ezek :

1. nem dübörög a padlás,

2. tűzvédelem.

Az agyag borítás egyébként pára áteresztő.

Az agyag  egy  olyan anyag /reverzibilis / hogy  számtalanszor kenhetővé lehet tenni.

Előzmény: kssthomas (3008)
kssthomas Creative Commons License 2017.03.15 0 0 3008

A képek lemaradtak!

Egyébként őszintén megmondva, levödrözni a padlásról, nem egyszerű feladat.

kssthomas Creative Commons License 2017.03.15 0 0 3007

A sarat felszedtem. Az állmennyezet nem repedt meg. Az eredeti mennyezetet sajnos nem tudom ellenőrizni.

Előzmény: Dockworker (2997)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!