Igen ismert hiba, a beöntő egy fém házba ül bele ,egy o gyűrű tömítés valamint két csavar rögzíti ,célszerű kivenni ,takarít és megfelelően összerakni ...
Augusztusban vásároltam egy Renault Trafic 2 literes 114 lovas buszt. Minden napos használatban minden ok, de ha pár napig nem használom akkor gondolok a gyufára. Indításkor pöcc röff indul, de 2-5 másodperc után megáll. Jó esetben a 3. "hosszabb" indításra indul, és útánna nem mindig van gond. Ha van akkor az első kigyorsításkor az izzítás visszajelző villan fel, de újraindításkor eldobja a hibajelzést. Utolsó alkalommal nem tudtam félreállni újraindítani, a forgalom miatt, de a kocsi ezzel nem nagyon foglalkozott, és ami pirosan világithat az világított is majd megállt . Újraindítással eldobta ezt a hibát is. Legelső alakalommal felraktuk gépre, akkor azt írta ki, hogy túlmelegedés az üzemanyag rendszerben. Van valakinek használható ötlete mi lehet a gond. Esetleg nagyot kell hazudni a feleségemnek mennyibe fog kerülni. Köszönettel!
Van egy 2005-ös Vivaro Tour-om aminek a tolóajtajában levő ablakkal van problémám. Nagyobb sebességnél (70-80 km/h fölött) rettenetesen elkezd zúgni, mintha nem lenne rendesen behúzva a helyére. Elvileg a helyére van tolva (ugyanúgy mint a másik oldalon), kívülről sem látszik különösebb eltérés, be sem ázik, de mégis zúg, mintha nem lenne rendesen a helyére tolva. Gyanítom, hogy a tömítés elöregedése okozhatja, hogy mégsem zár tökéletesen, azért zúg, fütyül. Ugyanakkor a másik oldalon nem érzékelhető a jelenség. A neten nem láttam külön tömítést az oldalsó albakokhoz. Lehet ilyet valahonnan beszerezni, vagy másképpen elhárítani a hibát (a zúgó, fütyülő hangot) ? Vagy nem is az ablak, hanem maga a tolóajtó okozná a zúgást? (Nem úgy hallatszik.)
Húzzátok le a légmennyiségmérő csatlakozóját, (levegőszűrő hátuljánál) akkor 2000fordulat alatt halott lesz az autó, de a fölött mint a golyó kell hogy menjen. Na most ha így lenne, akkor valakitől kérjetek kipróbálásra egy jó légmennyiségmérőt mert lehet az a hunyó. Ha vékonyan nyomom a gázpedált, akkor már finoman 1400-tól el kell indulnia az autónak.
Segítséget kérnék pontosan hol helyezkedik el az index relé ( a kormány rúd környékén de pontosan hol ) esetleg milyen színű kábeleket kell elvágni a visszajelző beszereléséhez. Előre is kösz a segítséget.
Tud valaki bármilyen tippet adni? Tudom hogy így nehéz de bármi ami szóba jöhet?
A vivaro még mindig nem jó, annak ellenére hogy kicseréltek a Map-szenzort, valami relét, meg még egy turbó nyomás szenzort is és most már ott vagyunk hogy vezetékre gondolnak.
a kijelzőn lévő világító ikon már a map-szenzor kicserélésekor kialudt, es nem is jött vissza, de a hiba még megvan. Ha elindulunk az autóval bő 1-2 órát tud menni hibátlanul, jó erővel. Aztan ha dugós forgalmas helyekre megyünk ahol sokat kell váltani meg tötyörészni 1-2-3 sebességbe egyszer csak gondol egyet és semmi erő nincs benne, menet közben, fullra nyomott gázzal megy 10-15km/h a vivaro, van hogy 1 mp és azonnal kiugrik, visszatér az ereje, van hogy ez az állapot fennáll jó sokáig. Az autó újraindítása sem használ. Ha megállunk vele üresben fullranyomott pedallal is 2000-es a furdulat maximum...
igazából már szívesen eladnánk vagy beolvasztanánk egy lizingbe de itt angliában az autó forgalmia 4-6 hét mire megjön es meg nem kaptuk meg. Ezért kénytelenek vagyunk szenvedni velem a párom meg lassan elveszti az állását mert a vivaro többet áll a szervízbe mint a munkába...
Akkor neked nagyon jó lenne mert a 90 lóerős M9R az elég gyatra... Nekünk az összes Vivaro meg van chip-elve előtte is és utána is 7,4-és 8,5 között evett annyi volt a különbség, hogy kb 2x annyira jól ment. Mindenki írja, hogy chip-el jóval kevesebbet fog enni, ez szerintem azért nem igaz. Talán 1-2 deci minusz, de nem számottevő.
Jo reggelt! Van egy eladó Tuningboxom M9R-es motorhoz vagyis a 2.0dci-hez. Jelentősen jobban megy vele a kocsi, berakása 5 perc, 40E ft volt, 10-ért eladó
2006. decemberi 2.0 dci 115 lovas M9R kódos traficomban lassan esedékes az olajcsere, a füzet 6,6 litert, ír, de több helyen 7,7 litert olvastam. Mi az igazság? :)
5w40-es Elf Evolution 900 NF olajat tennék bele. 230 000 km van a kocsiban, kb. 10 000 km-et megyek vele évente. Inkább rövidebb távon, de téli hidegben szinte mindig használok defa motormelegítőt.
Első alkalommal írok ide, és egyből segítséget szeretnék kérni. Behozattam Németországból egy 2012-es Vivarót, mely a hirdetés szerint a programozható állófűtés miatt második akkuval is rendelkezik. A valóságban csak egy akku van benne, és én szeretném az eredeti állapotot visszaállítani. Ezért ha valaki adatot vagy képet tudna szolgáltatni, hogy hogyan is néz ez ki gyárilag, azt nagyon megköszönném.
Valam ihasonló lehet a tipp, mert a map szenzor kicserélése után most egy másik szenzort is talált a komputer és eléggé hajaz az angol neve arra amit te mondasz, valami relés-szenzor ez. pechünkre hiánycikk az országban ez az alkatrész, mára vártunk egy darabot de nem ért ide... kicsit kétségbe vagyunk esve...
Kicsit más a mienk mert nálunk mindig èg, és nem a magas fordulat hozta elő, de ettől függetlenül, mindenképpen megírom hátha mèg is segít. Nekünk is mondtak valami i- betűs dolgot a turbóban, de senki sem biztos benne csak talán sejtik... a párom azt mondja hogy egyszer úgy történt hogy az autóban előjött a hiba hogy alapjáraton járt a kocsi, ő hátra ment a csomagokhoz, amikor leállt vele még semmi baja nem volt, aztán mikor pakolt akkor hallotta hogy az autó hangja megváltozott, és mikor vissza ült és megnyomta a gázt akkor már nem ment 1000 felé a fordulat.