A biztosításnál úgy mondta az úr, hogy majd részletezi,hogy mit tartalmaz a házbiztosítás - amibe persze az alapdolgok benne vannak a lakásokra nézve
is : vízkár, ázás.....stb -, lehet mazsolázni, és ha valakinek egyébre is kellene biztosítás - mondjuk ingóságra -, akkor arra csak kiegészítő biztosítást
kell kötnie.
Csak nálunk is az a bibi, hogy három évre elköteleztük magunkat, mert úgy olcsóbb
volt a dolog.
A lépcsőháznál meg az a bibi, hogy hiába van lezárva, az még nem biztonságosabb. A végső megoldás egy tömör ajtó lenne nálunk, és kódolt nyitási lehetőség.
Mert ne mondja nekem senki, hogy a kerti bejárat nagyobb biztonságot jelent.
Egyébként is, ha esik az eső/hó, ha fúj a szél, csak védettebb az utcai bejáró, és
hamarabb juthatunk a lépcsőházba is.
De ha már így esett, hogy teleüveges a bejárati ajtó, lehetne kívülről rácsokat is
elhelyezni, legalább a berugástól védené az üvegeket. De szerintem a legrosszabb
megoldás az, ha van egy lépcsőház, melynek használatából a tulajdonos közösség
ki van zárva.
" Ez egy olyan valami, ami - Nektek(ünk) - nem vezet sehova.Zsákutca !"
Ez olyan nekem, mintha beépítenék az angol WC-t, aztán kint lenne egy reterát,
és fővesztés terhe mellett lehetne csak a bentit használni.
"És miért? ....Azért!.....Mert csak!.....Mert az sorminta."
Az angolosan távozás meg úgy volt, hogy éreztem, hogy a végefelé jár a dolog,
még felmentem a cuccomért, és söpörtem haza Füge kutyának enni adni.
Épp időben érkeztem haza, később megevett volna.
Meg az egész nap számomra egy kicsit hosszabbra sikeredett, elfáradtam,
mire hazaértem.
De Katyoka szép virágra mindíg vevő volnék, most megérkezett a Bakker Holland
őszi-téli katalógusa, tele szebbnél szebbekkel. Fáj a szivem, de az idén még
nem nagyon telepítünk ki semmit, tavasszal viszont nagyon szeretném, ha
Olyan gyorsan eltűntél, pedig gondoltam megmutatom a kertemet, meg váltunk még pár szót az osztályfőnöki óra után. Lent volt Tündisti egyik fele is, biztos tudtunk volna beszélgetni! :) Sebaj, majd máskor!
A biztosítás nekem teljesen új infó volt, és szöget is ütött a fejemben, csak nem kérdeztem rá, mert más sem szólt semmit, és gondoltam csak én nem hallottam még ilyenről. Nekem a bank a hitelhez kérte a biztosítást, sőt birtokbaadáshoz is rendelkezni kellett már vele. Nem tudom mennyire jó az, hogy a házzal közös biztosításunk lesz. Azt azért nagyon meg kell nézni, hogy a házbiztosítás mit fog tartalmazni, mert nekem a szokásos elemi kár, meg leázáson felül a betörés miatt kötöttem egy jó biztosítást. Szóval ha aktuális lesz (gondolom használatba vételi után), majd részletesen utána kérdezek, mi hogy van. Feleslegesen nem fogok két biztosítást fenntartani, de szívni sem akarok.
A bejárathoz nem tudok hozzászólni érdemben, csak annyit: Attól mert nektek nincs kulcsotok hozzá, illetéktelenek még bejárhatnak rajta. Vagy végleg le kell zárni, vagy felesleges eltiltani a lakókat annak használatától.
Két dolog azért szöget ütött a fejembe....Az egyik, hogy akkor miért is kellett Nektek
biztosítást kötni, ha a házbiztosítás tartalmazza az alapcsomagot is ? Vagy ha meg-
kötöttétek, akkor most le kell majd mondani, vagy lemondani és kiegészítő biztosítást kötni arra, amit a házbizt. nem tartalmaz, de szeretnétek, hogy legyen ?
....Vagy mi van ?
Mi is kötöttünk három évre a biztosítóval, úgyhogy meg van kötve a kezünk.
A másik dolog szóltam, hogy kérünk utcai bejárathoz kulcsokat, ha már ott van egy
bejárati ajtó. Az úr azt mondta, hogy biztonsági okokból talán nem kellene ott mászkálnunk (ha nem is ezekkel a szavakkal mondta, de így értette).
Arra gondoltam, hogy ha illetéktelen be akar jönni, annak az üvegajtó és ez a zár nem lehet akadály.
(Talán jobb lenne teli ajtó és kódos zár, de az nincs.)
Úgyhogy a dolog úgy áll, hogy most a "betörő" különösebb akadály nélkül járhat-kelhet ki-be, csak mi nem.
Szerintem, aki mindenáron be akar jönni, azt nem riasztja vissza a fólia takarás sem, szerintem a dolog jelenlegi állása ez, és nem ismerem a megoldást.
Más is van így vele, megnyugtatlak. Majd ma a lakógyűlésen fogod látni az arcokat, de múltkoris kevesen jöttek ám le. Volt aki ott volt a lakásban, de nem érdekelte a gyűlés, vagy nem tudom...
Ha találkozok valakivel és szóba is elegyünk, rögtön rá szoktam kérdezni, hogy fórumozik e és mi a felhasználóneve (ami sokunkon rajta is fog maradni) :-)
Kedves Banya 2c! A lépcsőházi postaládai kiírás nem mérvadó a "felmérés" szempontjából, ugyanis azoknak a neve is fel van tüntetve akik még nem laknak bent!!
Nekem szerencsére ilyenek nem voltak, bár igaz, hogy én csempéztettem.
És nem engedtem Zsuzsának, hogy küldjön munkást aki beszereli a kádamat, hanem azt is magam szereltettem be.
Csak az ablakommal volt jelentősebb gond, valami maróhatású anyag fröcskölődött rá, és kb 100 ponton meg volt marva, de ezt 2 hónap alatt sikerült kicseréltetnem :D
Az olyanokért nem szóltam mint:
- az egyik erkélyajtó műanyag részében van egy bevágás - 1-2 mart pötty van az erkélyajtón is - az ajtó felső részénél a fürdőben és a wc-ben üres hely van (a csempe magasság felett nem töltöttik ki semmivel az ajtófélfa és a fal közötti űrt, de majd nyomok ide szilopasztot) - az ajtókat ablakokat védőfóliával építették be (ezt kiszedtem és majd valami takarólécet teszek körbe a fal és a nyílászáró találkozásához, vagy valami szép sziloplasztal körbenyomom)
Miután egy 200 forintos fedőlapot sajnáltak annak a 10 cm átmérőjű csőnek a végére, ami a természetes szellőzést biztosítja a lakásban, így nem lepődök meg semmin. Kicsit kalapáccsal kerekre kellet formálni az eredetileg kerek csövet, de sikerült beraknom :D
Teljesen jogos a viselkedésed, csak sajnos nem hiszek benne, hogy lesz eredménye, vagy kell hozzá egy kis idő pár hónap mire történik valami. Onnantól kezdve nem érdekük bármit is csinálniuk, hogy átvetted a lakást
Zsebtévénmek üzenem Mielőtt átvennéd a lakásod szőrözd át miliméterröl miliméterre mert ha már ott laksz és naponta fedezed fel lakásodban a hiányokat a szakmunkánok nevezett kontár tevékenységet -késön lesz.Mindenre kapsz választ csak egyre nem, mért néznek hülyének.
Tündisinek!
Neked is köszönöm a hozzászolásodat ,.A tengerész WC-töl a viztakarékos zuhanyzón át a hullámos falig mindennel megajándékozott bennünket e kivitelezö cég. Most már csak azt nem értem mért nem tudjuk ezen szépségeket kellőképpen értékelni és elfogadni. Szerinted???????. Ezuton kérem ujra azon kedves szomszédaimat valóban csak én vaqgyok a kukacos és az értetlen amikor olyan zuhanyzót reklamálok amiben a víz nem áll, hanem természeténél fogva lefolyik. Várom sorstársaim válaszát.
Ez sem csúnya amit írtál... nekünk a wc-nk ferdén van lerakva oldalra lejt, zsuzsa(nemecsek) :-D erre azt mondta nem fiogja kicserélni, nem az ő hibája... ennyit a hozzáállásáról. Neked is azt fogja mondani ami épp az eszébe jut majd, hogy "ez az 1 liternyi víz jó, kell oda, mert gondolja végig kedves lakótárs, hogy ha az a víz nem lenne, akkor kiszáradna a zuhanyzó-kell a kenés-". Majd jön azzal, hogy neki is ez a fajta van otthon, ami víztározós (Kisköre a márkája )és ez így jobb is mert ha még cica is van a lakásban, tud belőle inni, sőt mégkisebb állatok mint pl. egér fürödhetnek benne. :-D.
Szerény véleményem szerint segíteni nem fog neked, viszont tesztelheted a Faraone kájeftét végre, írhatsz mailt ezekről a kivitelezési problémákról. Majd álítólag intézik az ilyen problémás dolgokat.
Bizonyára nem csak egyedül nekem van kivitelezési problémám a lakással.Trehány nem törődöm szakmunka ???? cigarettával kiégetett párkány a csomagoló papírral együtt beépített ablak a csempére rádobott konnektor ami nincs odaerősítve az ajtókeretet körülvevő kongó üresség az ottlevő anyaghiányra utal Mindez e kivitelező céget jellemzi.DE a legnagyobb probléma hogy olyan megbízottjuk van aki életében nem látott még jól és szakszerüen kivitelezett beépített zuhanyzót.Szerinte efajta zuhanyzónál természetzes hogy nem folyik le a víz teljesen mert ezt máshogy nem lehet megépíteni .a fennmaradó vizet -1-2l- minden fürdés után ki kell törölni.Majd további kukacoskodásom miatt közölte ,hogy itt a lakókertben is sokan kérte4k ilyet de ők ezt elfogadják tudomásul veszik.és minden fürdés után a fennmaradó liternyi vizet kitörlik.Csak én nem akarom ezt elhinni, Valóban így van??? Kérlek ha ilyen zuhanyzód van írd meg valóban ilyen a tiéd is -víztakarékos???- és valóban örömmel szeded fel a lenem folyt vizet. Várom válaszodat Köszi minden hozzászólónak.
Hanem, ha igen: akkor mégis... vagy mégsem? Vagy kicsit,
egy icipicit, icurkapicurkát igen !...Vagy nem!...Persze, ha onnan nézem, lehet hogy........vagy ne nézzem onnan, mert nem látom?..Vagy orra bukok...Nalátom!..
..De -tulképpen lóg a levegőbe az is, hogy nemigen.
Számbajöhető lehetőség...Nana! A rossz az, aki rosszra gondol ! Gyorsan becsukom, mert én hagytam nyitva........
köszi a cikket. átszámolgattam az ottani számokat, és az jött ki nekem, hogy a 250 Ft/nm ha tartalmazza a vizet, akkor jó ár lenne, de jelenleg mi 250 Ft/ tulajdoni hányadot fizetünk, ami nm-re vonatkoztatva kb 300 Ft/nm
Az első oldalon található példára ha egy 50 nm-es lakást számolok akkor a fis költség 4975 Ft illetve a nm alapú költség 6500 Ft, ez összesen 220 Ft/nm árat hoz ki és kérdés a fűtés
A második oldalon található táblázatból is számolgattam sorrendben.
1. 281 Ft/nm plusz víz hisz van vízóra és plusz fűtés hisz panel 2. 195 Ft/nm plusz víz az óra miatt, a fűtésre nem tér ki 3. 220 Ft/nm víz benne van, a fűtésre nem tér ki 4. 120 Ft/nm plusz víz, de fűtésre nem tér ki 5. 124 Ft/nm plusz víz hisz van vízóra és plusz fűtés hisz panel 6. 145 Ft/nm plusz víz hisz van vízóra és plusz fűtés hisz panel 7. 147 Ft/nm plusz víz az óra miatt, a fűtésre nem tér ki az utolsó kettőre inkább ki se térek mert azok túl magasak :D
Itt lényeges kérdés a fűtés is, szóval a cikk lehetne egy kicsit korrektebb.
speciel én jobb ötletnek tartom a fűtés átalány díjasítását mint azt, hogy télen többet nyáron kevesebbet fizessünk. Jobban tervezhető az élet, és nem egyszerre jönne ki egy 100ezres számla a fűtősről.
Egyébként meg a felújítási alapot is hasznosnak tartom idézve a cikkből:
"társasház- vagy lakópark-építkezésekre projekttársaságok alakultak, amelyek néha a befejezés után vagy alatt felszívódtak, nincs tőkéjük, így a kártérítést vagy a garanciális javítást is nehéz behajtani. Például egy 4 éves újépítésű ház födémszerkezetét kellett a minap aládúcolni, az építtető persze eltűnt. Ez a 6 lakásos háznak 7 millió forintjába került. Így nézve már nem is annyira kevés a közös költség. "
Nem tudom, hogy lesz a jövő.
Inkább lassan kicsiket, mint hirtelen teremtsek elő 1,2 milliót
Igen féljünk a nagy gonosz farkastól ki bántja a szegény bulizókat.
A gyakorlás kedvéért:
NEM a bulival van a gond.
Az egyébként úgy is az SZMSZ része kell hogy legyen, hogy mikortól meddig mennyire lehet hangoskodni, szóval az egyik közgyűlésen úgy is beszélni kell róla. Addig meg míg nem szabályozzuk az állami, illetve az önkormányzati rendelet vonatkozik rája.
A bocsot elfogadom, meglátjuk mi lesz a következő bulin, ha túl hangos lesz úgy is szólok.
kezdetben az Alapító majd a Társasház felé megfizetett fenntartási előleg (fenntartási költség átalány) és közös költség a közös és egyéni energia (víz-csatorna díj, felmelegítés, fűtés) felhasználás és a Társasház által igénybevett szolgáltatások fedezetére szolgál"