Csak érdekesség miatt, két vízóra leolvasás között az új mosógéppel hozzávetőleg 2000 Ft vízdíj megtakarítás sikeredett úgy, hogy az előző nem hajdú volt, hanem egy 10 év környéki AEG.
Összevontam az autót a lakóval, és mikrobusz lett belőle... :-))
Nem jellemző, hogy egyik pillanatról a másikra csapágyas lenne egy Miele, pláne nem 12 évesen. Én inkább arra tippelek, hogy anya melltartójából hirtelen eltűnt az egyik acélszál, ami a lyukakon átbújva kazángyár tipusú hangokat képes hallatni.
Nyisd ki az ajtót, és egy erős zseblámpával világíts le a lyukakon keresztül, ha szerencséd van, meglátod a bűnöst, és ki tudod piszkálni. Ha mégsem, akkor alul a gumiharangot levéve tudsz hozzáférni az üst aljához, ahol a fűtőbetétbe szokott beakadni. Vagy ki kell venni a fűtőbetétet, és ott matatni...
De kár, hogy messze tevékenykedsz, de talán tudsz tanácsot adni, hogy kit keressek meg Pesten (IV. ker) MIELE Novotronic W 527 mosógépem javításának ügyében.
Tegnap hallottam meg, hogy rettenetes hangja lett cenrtifugáláskor, bár a feleségem szerint ilyen volt ez (de nem igaz).
Laikus tippem szerint csapágyas, vagy szimeringes vagy már mindkettő. 10-12 éves a gép, eddig még nem kellett hozzányúlni.
6. éves, inverteres, csendes, nagyon csendes. Csak a szivattyú hangját hallani. Akkor ez szállítással együtt 133 e. Ft-ba fájt. Ennek csavarozható az üstje, megnéztem, mikor Lala is rákérdezett. Az övé még öregebb, nem jelezte hogy baj lenne vala, pedig ott naponta megy.
De maradok az elveimnél, legközelebb ennyi pénzért csak és kizárólag használt Miele.
Nekem f1043 van 8 éve megy 30-55 (40-60 fok) perces a gyors program, szépen mos.
8 év alatt egy szivattyút (gyári hibás volt), és egy szíjat cseréltem benne.
Az ára pedig kimondottan olcsó a tudásához mérve, jó választás lenne.
Nekem biztos samsung lesz a következő, mert van benne pár dolog ami nekem kimondottan tetszik.
Elektronika nincs kiöntve vagyis javítható, kereskedelemben kapható egyszerű alkatrészekből áll, és az új elektronika is 18.000,- körül van tehát tényleg nem drága az alkatrész.
Nagyjából azért, mert svájc a legközelebbi szerviz. Ha alkatrész kell, szintén onnét, és nem olcsón, de rohadt drágán.
Beko-t vegyél bátran, ahhoz sincs szinte semmi. Ezeknek a párraklapos török csodáknak is gyorsabban változik a felépítése, mint az alkatrészgyártás/ forgalmazás.
Ma megnéztem párat. Az üzletben a Samsungot nem ajánlották.
Inverterest megéri venni? Ha jól láttam 10-20 ezerrel drágábbak. Nem gond, csak tényleg legyen jó! És óriás dob sem kell, mivel én mindent külön mosok, szín, anyag, használat(konyhait zoknival, bugyival nem pl.) így hatalmas mennyiség nem gyűlik össze, eddig picike Candyvel is megoldottam, takarót, pokrócot meg a Bubblesban. azért a Candynél lehet nagyobb! :)
Valami ötlet? vagy ezek: elektrolux, siemens, aeg mind többé kevésbé uaz?
Nézd, anno a Panasonic is, meg most a Whirlpool is csinál mosás előtt egy belerakott ruhás "mérést", és lehet hogy 2 órás a program, de megpörgetés után csak 1 órát ír ki, és kb. úgy is végez.
Nálam ez a tipikus "ha csak a fele igaz már jó" kategóra, aminél a gyakorlatban semmi sem szokott igaz lenni.
V-Zug miért problémás? A garanciát úgysem tudom itt érvényesíteni, és ha garanciában valami baja lesz, akkor úgyis megette a fene az egészet. Ha garancia lejárat után elromlik, akkor veszek egy Beko-t, amíg megjön a neten megrendelt alkatrész és megjavítod:)
klasszikus "mosógépet szeretnék venni" dilemma. Visszaolvastam 2014. márciusig. Nagyjából képbe kerültem, Beko, Miele esetleg V-Zug maradt versenyben, de lenne pár kérdésem.
Néztem a Miele weboldalán a gépeket, az energiatakarékosság miatt eléggé hosszúak a mosási idők, csodák ugye nincsenek. Van a Quick Power Washnak nevezett program, 59 perc környéke elvileg. Viszont ezt http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=136999794&t=9078600 olvasva, szerintem eléggé parasztvakításnak tűnik. Mi viszont azt használnánk valószínűleg a legtöbbet, de ha "földműves látáskorlátozás", akkor inkább megveszem az alap gépet, mert amiben Power wash van, az már 400e Ft, és annak nincs más olyan funkciója, amit kihasználnék.
Hát ja, sem a csóka sem az eszközei nem túl professzionálisak... van ónszippantója de nem takarítja ki az LM akármi levágott lábait hanem simán rá kókányolja az újat...
Meg az elején amikor a 47 ohmos ellenállást akarja kiforrasztani akkor nem ugyanannak az ellenállásnak forrasztja ki a lábait, pedig a gépi beültetés nyomaiból szépen látszik, hogy melyik lenne a párja...
Valami konkrét típusra javaslat? Félszemmel olvastam itt valamit, hogy van olyan dob ami nem csavarozva van? vagy félreértettem? AEG, Elektrolux és Boschra gondoltam egyébként. Esetleg Samsung?
Első körben cseréld ki az elektrolit kondikat és a lágyindítás ellenállását mérd ki. A vezérlőt teljesen felesleges cserélni amíg nem derül ki, hogy van-e baja ( szerintem nem lesz). Ez a videon látott SMD->DIP tákolás meg kritikán aluli!
Kiszereltük a panelt, az egyik elko kétszeresére dagadt :)
Kérdésem, hogy elvállalnád-e a paneltáp javítását, feltételezem nem elég azt az egy elko-t kicserélni. Találtam egy youtube linket, ott egy ellenállást valamint a hátoldali ic-t is cserélik. https://www.youtube.com/watch?v=7KmnizwuUE
Pici Candy gépem még megy, de már csapágyas, az ékszíj is kezd tönkremenni, valamint hamarosan várható, a dob elrepedése, ami típushiba és nálunk már így is több, mint a dupláját ment, mint szokott. (szerelői vélemény)
Ha keskenyebb mélységűt veszek, akkor arra a későbbiekben nem tudok a tetejére szárítógépet tenni ugye? Kis mélységű szárítót nem láttam.
Szia! Az ajtó zsanérokon nyílik mint egy rendes szobaajtó. :) Kettő műanyag csapot kell kitolni egy csavarhúzóval és az ajtó leemelhető. Vigyázz a csapok bele ne essenek az üstbe. Jó munkát!
Whirlpool AWT 2205 felültöltős mosógépem van.Teljesen szét van korrodálódva az ajtó lemezburkolata,amit szeretnék kicserélni.Vettem egy bontott ajtót.Hogyan álljak neki a cserének,illetve a látszólag egyforma ajtók csereszabatosak-e?
A linken lévő gépen tudod a mosási időt rövidíteni.
A mai eszemmel viszont egy használt, pár éves Miele-t állítanák a fürdőbe.
Vettem pár éve egy használt Miele szárítót és, hát mit is írjak: Az anyaghasználat, az összeszerelés minősége, maga a gombok, stb. nem egy pályán játszanak a többi gyártóval.
Nem írtam vissza, de valóban végül az Orczy-nál vettem szivattyút. Természetesen univerzálisat. Nem szereltem ki, de a bemondott adatok alapján beazonosították és még aznap el is mentem érte és beszereltem. 2800Ft volt.
Felültöltős Whirlpool mosógépünk 6 év után úgy néz ki végleg megadta magát.
Durván rozsdásodik, minden led világít rajta, meg se moccan. Biztos, hogy vízköves is, meg a szerelő szerint a panelja bepárásodik és nem bírja. Tény, hogy sokat ment, kb 8-10 adag 1 héten, ennek ellenére soha többet Whirlpool.
Amit szeretnék: felültöltős, strapabíró, 6-7kg ruhához, 100000Ft alatt.
Zanussi ZWQ61215WA de zavar a túl hosszú mosási idő. Meg a 6kg csak 1-2 programra vonatkozik.
Kellene a 6 kilós rövidebb program, mert így is van, hogy 2-3 mosás kell egymás után!
VAn tapasztalat a Zanussi gépekkel? VAn olyan más márkában, aminek jó a karosszériája és van benne pl 6kg-os 1-2 órás program?
Olyan van egyáltalán, hogy a mosási időt én találom ki, a gép meg hozzá beállít egy programot?
Célszerűbb kihúzni a konnektorból, - egyes tipusok (pl Whirl nagy része) csak úgy kapcsolhatók ki, ha reseteled a programot... akkor pedig kezdi elölről.
Lehet pl. áramszünet is, ami miatt leáll a gép, de utána ott folytatja, ahol abba hagyta. Tehát nem zavarodhat meg ettől a program. Jól is néznénk ki...
De, ha pl. kifelejt az ember egy ruhadarabot, akkor is az az eljárás, hogy kikapcsoljuk, megvárjuk amíg nyitható lesz az ajtó, és betesszük a ruhát, majd vissza kapcsoljuk.
Ezt már kérdeztem véletlenül a mosogatógépeknél ,de itt akartam kérdezni. Mert mosógépről mondták ezt.
Üdv. Ezzel mennyire étetek egyet ezt egy hölgy írta a facen a csoportomban:
" Az automata gépeknél van egy víz mérő rendszer, amivel érzékeli a víz mennyiségét és több vizet nem is enged a gépbe befogadni, mert túlcsordulna és azzal az automatikája tönkre menne és az elektromos részek is. Szerintem egyáltalán nem jó, ha menet közben, vagyis már beállított járó program közben megállítanánk rendszeresen a gépet. Van olyan típus, amelyiknek megkeveredik az automatikája és "lefagy" . Szerintem a megállítás, csak akkor jöhet szóba, ha valami gyanúsít észlelünk, mondjuk egy fém tárgy csattog a gépben, vagy ilyesmi"
Üdv mindenkinek! Siemens Siwamat XT850 lefolyó szűrője gyárilag csak egy keskeny cső, amit ki lehet csavarni a gépből, vagy kellene bent a csőben lennie egy sűrűbb szűrőnek is? Képet esetleg gyári szűrőről tudna küldeni valaki? Köszi.
Azért gyártják/ gyártották, mert a külső abszorberes gépek (energomat, minimat, midimat, lavamat, stb) igényelték. A függesztett üstös megoldáshoz teljesen felesleges, sőt még árt is.
Én is vetem 4 darab gumitalpat a lidl ben meg is bántam jobban imbolyog a mosógép ha berakom a talpai alá . de akkor miért gyártsák, na jó tudom PÉNZÉRT :)
Ha billeg a gép azt kiegyensúlyozatlanságnak érzékeli. Volt ilyen esetünk, mamika a nyugi-talpat nem dobta ki az Energomattal, rá állíttatta a modern mosógépét, ami b@szott centrizni.
Nekem ugyanezt csinálta egyensúlyozgatott de nem akart megindulni, az egyik lábnál fellazult elcsavarodott, vízszintbe tettem újra és azonnal elindul centrifugálni.
Nem szoktam teletömni, ez igaz. De a ruhák, törölközők mérete nem változott. Számomra az érthetetlen, hogy csak egy hónapja produkálja ezt a jelenséget, előtte hét hónapig jó volt.
Segítséget kérnék 8 hónapos AEG L61060TLE felültöltős gépemhez. Kb. 1 hónapja néhány mosásnál vacakol a centrifugáláskor. Próbál felpörögni, de nem sikerül neki. Van, amikor a főmosás utáni centrifugáláskor teszi ezt, van amikor az utolsó öblítésnél. Ilyenkor megállítom, kicsit átrendezem a ruhákat, utána általában hajlandó centrifugálni, de néha kétszer-háromszoor is át kell rendeznem. Ha megunom, és átkapcsolom csak centrifuga programra, ott gond nélkül működik. Ez az egész nemcsak megnöveli a mosásidőt, de ősz hajszálaim számát is szaporítja. Nem értem, hét hónapig jól pakoltam be a gépbe a ruhákat, egy hónapja viszont nem? Mi lehet a baj?
Ilyen nincsen... böngéssz kicsit az orczy weboldalán, bármelyik tipusnál horror alkatrészárak vannak... Aztán, ahogy haladunk a fogyasztói tsdban, úgy lesz egyre szerelhetetlenebb az összes szerkezet.
Igaza van iatsti kollégának: az a legolcsóbb gép, amihez nem kell alkatrész...
Meg szeretném fordítani az örökös kérdést miszerint melyik mosógépet vegyem meg, és inkább azt kérdezném hogy a mostani márkák közül melyik az amelyiket a legolcsóbban (gondolok az alkatrészek árára, főleg a főalkatrészekére) és egyáltalán lehet (nem ragasztott hanem csavarozott üstház, stb..) javítani.
Vettem egy Whirpool WTLS 66812 gépet és a garanciás regisztrációhoz kellene a modellszám és a gyári szám. De így első körbenézésre nem találom a kis címkét amin rajta kell lenni. A gép melyik részére szokták ezt rakni?
Nálunk hétköznaponta 1x megy, szombaton 2-3x, vasárnap 1-2x. Az AEG szárítógép ugyanígy (ő már volt javítva, a biztosítós garanciában).
Kivétel ha a valamelyik gyerek összekoszolja a kabátját/kezeslábasát, mert akkor megy a gépbe a ruha, aztán a szárítóba. Így másnap reggel már tisztán mehet vele oviba. Vagy ha függönymosás van, vagy ha lehányta valamelyik gyerek a a saját ágyát... stb...
Kíváncsi vagyok, a Whirlpoolom bírja-e a gyári 4 év garanciát, vagy tönkremegy ezen idő alatt? Vagy az 5. évben hal meg, mikor a biztosítós garancia él majd?
Lehet hogy normális üzem ha üzemi gépről volna szó mondjuk egy ruhatisztítóban . De az otthoni használatra tervezettek is bírják,? az újonnan vett szivattyú három mosás után annyira felforrósodott hogy égeti a kezemet . Jó tudom nem tapogatni kell :) hanem mosni de hát felgyűlt a mosnivaló hisz miután kicseréltem a szivattyút elfogyott a víz a kutamban . szóval szoptam mint a torkosborz. Most a közös patakvízre szereltem a mosógépet...mihamarabb egy szűrőrendszert kell beiktassak .
Most kipróbáltam... droid hibátlan, töröl, javít, bármi. Nem tudom elképzelni, hogy mi köze a fórummotornak a WM billentyűzetéhez, de karácsonykor kb azt is megnézem.
Ugye, viccelsz? Nehogy letörölje a fórummotor a billentyűzetemről a "backspace" gombot, mert elsírom magam... :-))
Krisztián: köszönöm. ;-)
Lehet, hogy maradi vagyok, de ha valaki ilyen írásmóddal fordul hozzám - akár privátban is - már megy is a kukába... Lehet, hogy túlzó, de tiszteljen már meg annyival, hogy magyarul, a nyelv szabályai szerint vár tőlem bármit is.
Nos csak hogy pontosítsak, ha már rólam van szó, nem a költözés miatti 3 nap alatt ment többre, ha az elmúlt hét év során a tartós ,rendszeres péntek 17:00-tól - 01:00- ig ,majd szombat reggel 8-20 óráig majd vasárnap délelőtt ha maradt mosnivalónk, általában 8:00-12:00ig tartó folyamatos megállás nélküli mosás lehetett az okozója.
Négy gyerekünk van, az utóbbi kettőnél mosható pelenkanka is volt, és abban az időben nem volt ritka a heti 14 db mosás sem. Megszolgálta a gép. Csoda hogy még így is elment eddig.
Amúgy a javítási költséget csökkenti majd a hulladek után kapott díj. 15 kg a motor önmagában, lehet kapok akár 2000 Ft-ot is érte.
És igen, ami el tud romlani el is romlik. Főleg amit használnak.
Szüleim Bosch mosogatógépe már 12 éves de csak két évet használták. azóta nem. Úgy megérii majd a 100 évet is :-)))
Amugy elmondva a szervizről, ritka pontossággal és precizitásról tettek tanubizonyságot. Kerek egy óra alatt megvolt az egész. 10 perc alatt szét kapta a gépet a szerelo.
nos Csak hogy pontositsal ha mar rólam van szó,nem a költözés miatti 3 nap alatt ment tobkre, ha az elmúlt hét év során a tartos ,rendszeres pénzek5-01:00 majd szombat reggel 8-20oraog majd vasarnap délelőtt ha maradt mosni áll 8:00-12:00ig tartó folyamatos megállás nélküli mosas lehetett az okozója.
neg gyerekünk van, az utóbbi kettőnél mosható pelenkankbis volt és abban az időben nem volt ritka a heti 14 db mosas sem. megszolgalta a gép. csoda hogy meg így is elment eddig.
amugy s javítási költséget csökkenti majd a hulladek után kapott díj. 15 kg a motor csak maga. lehet kapok akar 2000 Ft-ot is érte.
es igen, ami el tud romlani el is romlik. főleg amit használnak.
szukeim bosch mosogatogepe mar 12 éves de csak jég evet használtak. azóta nem. ugy megéri najd a 100 evet is :-)))
amugy elmondva a szerviz tol ritka pontossággal és precizitás tol tettek tanuvizonysagot. kerek egy óra alatt megvolt az egész. 10 perc alatt szét kapta a gépet a szerelo.
nem mondom jó a fogarasi is de a farkaslaki szilvapárlat fényévekkel jobb.
Le kellett fogassam gyors szárral a szivattyút a talplemezhez , az üst megereszkedett a súlytól és centrifugáláskor verte oda az aljához , annyira kopogott hogy le kellett stoppoljam a,programot.
3 napig ment reggeltől estig, költözés miatt. Nem volt ideje kihűlni, a szénkefék megadták magukat... meg valami más gebasz is volt, így nem volt célszerű csak a szénkeféket cserélni.
90 ezer Ft volt a motorcsere a Mielében, kiszállással.
Tapasztaltabb szemmel jobban látod én meg se néztem komolyabban hogy bepattintós e vagy sem . és nem mágnesmotor az eredeti hanem olyan tekercses :) de most mágnesmotrot vettem első részével meg minden, csak csatlakoztattam a csövekhez kolierrel ,felpeccentettem az üst aljára csodálkoztam nagyon hogy a villamos csatlakozó pont beletalált :)
Fogalmam sincs tavaly németországból hoztam, ott kidobták mert vettek szárítós gépet ...ez pedig olyan nehéz hogy hárman alig bírtuk feltenni az autóra . tényleg ha az agya nem adja bé az unalmast még sokáig elpöröghet .
Voltam két szervizben azt mondták ehhez nincs szivattyú . Lecsavarozva a régi se volt , két gumi buksa volt a lemezbe beledugva ..holnap lefotózom a rossz szivattyút is csak kint van a műhelyben .
Azt még vedd figyelembe, hogy a centrifugálás indításakor - ha a ruha úgy áll - akkor jelentős méretű lengésekre képes az üst. Nem árt, ha akkor sem kaszálja le a szivattyút az új helyéről...
AEG mosógépről van szó, nem írtam márkát ugyanis akármelyikkel ugyanezt meg lehet csinálni. Mikor feltölti magát vízzel akkor picit leereszkedik a súlytól ilyenkor a szivattyú alja éri az alját a kaszninak ahová betettem egy darab parafalemezt mégse a fémet súrolja . Első mosás után meg vagyok elégedve vele :) És kösz a választ.
Fogalmam sincs, hogy milyen gépről beszélsz, de ha fixen áll, nem mozog külön, és még a vizet is kiszivattyúzza, akkor nagy baj már nem lehet... az meg, hogy "jó forró" működés után, az a tulajdonsága.
Volna egy kérdésem . A vízpompát megette a rozsda , szétszedtem de mivel már nem találtam sehol pont ugyanolyat ezért mindenestől kicseréltem . Persze nem tudtam visszarakni ugyanoda ahol a régi volt ezért gyorsszárral felkötöztem a dob aljára :) Na mármost amikor csavar a mosógép erősen rázkódik , kérdésem tud e ettől meghibásodni. mosás után megtapogattam jó forró volt . ami gondolom attól is lehet hogy 40 fokosra volt állítva a hőfok.
A nagy kommunisták garantáltan milliárdokat loptak el, dollárban, gaz nyugati bankban tartva. Akinek annyi olaja van, és nem olyan gazdag mint az arabok, hanem olyan csórók mint ők, ott valakik nagyon loptak. Brutálisan nagyon.
A venezuelai választások eredményét hallva eszembe jutott Etus. Vajon eljön a Kánaán? Ha már egyszer eltakarították a semmihez sem, de mindenhez jobban értő komcsikat, és nem mellékesen a legnagyobb olajtartalékon ülnek.
Ma szétszedtem a gépet, kiszereltem belőle a zárszerkezetet, eléggé el volt oxidálva a záron belül az a rész ami a jelet adja vissza hogy be van zárva a gép ajtaja, megtakarítottam mostmár van kontakt ha bezáródik az ajtó viszont mostmár meg ha becsukom nem zár le az ajtó és ugyan úgy tovább villog a lakat szóval előrébb nem lettem..... hétfőn veszek egy új zárat remélem az segít és nem a vezérlő panellal van a baj.
Elég párás vizes helyen üzemelt pont a héten szereztünk be egy páramentesítőt, mondjuk füst az nem jött belőle. Akkor mostmar csak arra kell rá jönni hogy tudom szétszedni
bakapcsoljuk ajtó bezár, le is zárja az ajtót az interlock, viszont a kis lakat villog hogy mintha nem lenne bezárva az ajtó és nem is kezdi el szivattyúzni a vizet, pedig az interlock lezár, hol keresendő a hiba?
Nálam is felmerült a gyanú, hogy hamis Arielt vettem. Elküldeném bevizsgáltatni a P&G-hez. Zeki neked hogy sikerült elintézni? A honlapjukon nem találtam email címet, csak telefonszámot, az meg nem kapcsolható. Meg tudnád adni Németh Jitka elérhetőségét?
Így van, a Hegyalja úton, a BAH felőli harmadánál - ha minden igaz, akkor a Quelle régi üzletének helyén. Múltkor bóklásztam arra, és akkor láttam... :-)
No, ha már ígértem, itt egy hangfájl a Whirlpool felültöltős 1200-as centrifugálásáról.
Akartam egy képet is feltenni, de perpillanat az index nem engedi :(
A lényeg, hogy a hangfájlt megkurtítottam, hogy a többperces centrifugálást ne kelljen végighallgatni. Az elején van egy kicsi csend, illetve a mosógép ismétlődő hangjai, hogy a hangerő arányait érezni lehessen, aztán ahogyan a centrifuga felgyorsul szép fokozatosan, illetve ahogy leáll.
Üdv. Kaptam egy Samsung F1043-as mosógépet a nagyon régi mosógépem helyett. Mondták, hogy van némi hibája, de nem tudták elmondani, hogy mi.
Nem nyomja ki a vizet. A szivattyú motorja forog, de semmi. Kivettem belőle a szűrőt és eleddig minden mosógépemnél ott lehet látni a szivattyú lapátkerekét, de ennél nincs ott semmi, csak a szivattyú tengelyének vége, ami forog is. Hülye kérdés, de akkor ezek szerint erről korábban letört a lapátkerék, vagy ennek a szívattyújánál ez csak egy átmenő tengely lenne és a lapátkereket nem látni? Bár inkább az első a valószínű, mert a második felvetésre még nem volt példa.
Én megnyugodtam és hiszek is neked :) Az biztos, hogy nem egy használt motor került az új mosógépbe, ráadásul a motorra külön 5 év garancia van. Azt el tudom képzelni, hogy ha áll egy ideig a motor valahol, akkor a réz érintkezők oxidálódnak és látszólag egyenetlennek tűnik.
nah, ott még nem ér hozzá a kefe a kommutátorhoz. Az hogy a kommutátor fekete lesz természetes, (grafit kefe), a mély bemaródás a gond, eu itt szintben van
Nincs semmi baj azzal a kommutátorral, csak még nincs bekopva .....kenődik...és a kommutátor zsír kenődése látszik rajta. Bemaródás, felületi egyenetlenség nincs rajta. Nyugodj meg jó lesz az...
Bízz bennem villanyász vagyok...( pózna cica) ha e-on-nál dolgoznék...
Szép fényes rézszínű szegmenseket kéne látni. De ha pár mosás után konszolidálódik a helyzet (na milyen idegen szavakat használok? :-) akkor minden rendben!
Én nem vagyok sértődékeny, a probléma inkább azzal van, hogy én nem nagyon tudom, hogy mi az a kommutátor, nem tudom, hogy kellene kinéznie, stb. ilyen értelemben a ramaty sem tudom mire vonatkozik. Rossz a színe? Rossz a geometriája? Szabálytalan rajta valami?
Szóval csak a kommunikáció hiányos. De ha kell, szívesen lefotózom jobban is, csak nem tudom igazán, hogy mit lenne jó látni részletgazdagabban?
Ez egy vadi új gép, a fotó még az első használatbavétel előtt készült. Én azt sem tudom, miért néz ki rosszul a kommutátor, sajnos csak rossz, életlen képeim vannak róla a kis mélységélesség miatt, de ha kell majd újrafotózom.
Vedd ki, nem kell az semmire... meg később nem fog zörögni.
A kommutátor tényleg elég vacakul néz ki, de lehet, hogy nincs bekopva a kefe, és nem jól sikerült az előtörése. Pár mosás múlva dobhatnál egy képet róla ismét...
Még annyit a hülyeségemhez, hogy amikor megdöntöttem a gépet (gondolom, akkor) eltört a mellékelt képen látható A jelű műanyag "távtartó" a nyíllal jelölt résznél.
Ennek a műanyag csőnek valószínűleg egy szerepe van, az üzembe helyezés idejéig a dob ezen keresztül támaszkodik fel a csomagolás alján kiképzett kúpos kerek akármire. Ez az elem egyetlen csavarral és egy gyenge kis pöcök segítségével rögzül, függőleges irányban erős, de oldalirányban nagyon könnyű letörni. Szerepe nincs használat közben de én megragasztottam és visszaszereltem.
Az a helyzet, hogy először rendeltetésszerűen csináltam egy üres mosást ahol 400-ra vettem a centrifugát. Minden oké volt. Aztán csináltam egy éles mosást sötét ruhákkal, 1000-re vettem a centrifugát. Ekkor volt az, hogy meglepődtem a hangjától. Csináltam egy második mosást is 1200-as fordulatszámmal és most nem éreztem furcsának a zajt. Felvettem a hangját jó minőségben, ha valaki kéri felrakom.
Elképzelhető, hogy tönkretettem azzal egy vadiúj Whirlpool felültöltős mosógépet, hogy miután leszereltem a hátuljáról a dobrögzítő pántot, utána megdöntöttem a gépet óvatosan az oldalára? (Nem hátra, nem előre hanem oldalra, úgy 30%ig. Fordítva kellett volna, előbb megdönteni, "leoperálni" róla a csomagolás alját és csak utána leszerelni a pántot. Azért kérdezem, mert szerintem hangosabb a kelleténél a centrifugálás. De nincs összehasonlítási alapom, még az is lehet, hogy így normális? Nem rázkódik (mint a régi mosógépünk) csak van egy mély(?) frekvenciájú hangja, ami nem is akkor feltűnő amikor mellette állok, hanem a lakás más pontjain. Amikor először meghallottam, kinéztem az ablakon azt hittem, hogy valami erőgép vagy helikopter van a közelben, aztán rájöttem, hogy a mosógép csinálja.
...hát igen, azok a régi berendezések! Nekünk, még megvan valahol anyukám régi Hajdu porszívója a '70-es évekből (legalább) és még biztosan működik! ...csak a gégecsöve és a keféi hullottak atomjaira, de azok is bőven 20 év után... vagy talán kb. akkor!
Viszont az is igaz, hogy olyat mint a MIELE, még nem láttam, mármint azt, hogy a porzsák mellett egy porszem sem látható! De tényleg! ...és már azért kell kidobni a porzsákokat, mert már kezd szaguk lenni és szégyenlem tovább használni őket, pedig a telítettségjelző még nem jelez, sőt alig jelez bármit is az új porzsákhoz képest sem!
Az ominózus Hajdu után pedig volt sokféle porszívónk, szövet+papírporzsákos ETA, marha drága papírporzsákos ZELMER tornádókefével, porzsák nélküli több megoldásban is, de mindben ott volt az a finom por gyakorlatilag azonnal...
...és mind ki is nyiffant, csak a Hajdu megy azóta is ebben biztos vagyok!
Nálunk idén töltötte be a Shivaki porszívó a 20. évét és köszöni, jól van, a zIstennek nem akar megdögleni. Pedig senki nem olvasta rá annak idején, hogy 20 évig fog működni. Átlag heti 1 porszívózás, parketta és szőnyeg, a lakás uszkvecirka fél óra alatt végigporszívózható, plussz van ahol hetente többször átszaladunk, mert muszáj. Kocsikat is ezzel porszívózzuk. Akkor ez 1995 óta hány üzemóra...? Sok. Szívtam vele falcsiszolás után glettport, meg gipszport is, és nem halt bele. Ez még japán motoros. Talán azért...? :)
Szakemberek! Tudtok valamit mondani arról a legendáról, hogy az olcsó szerkezeteket nem kicsavarható, mondjuk letörő menetű csavarokkal szerelik össze? Vagy ez tényleg csak legenda?
Nem, ez csak egy ígéret, egy általunk megálmodott átlagos felhasználásra. Ha te pontosan így használod, akkor van esélyed, hogy kihúzza. Csak a porszívós topikban olvasgatva kiderül, hogy sokan egyéniségek és csak azért is eltérnek az átlagtól :-)))
Soha nem nyernél pert azzal, hogy a 890. üzemórában beszarik a Miele porszívód motorja. Nincs azaz ügyvéd aki ráveri a Mielere.
A Miele minden termékére ígér 20 évet, normál felhasználói ciklus mellett.
Miele vacuum cleaners are tested to last a minimum of 1,000 operating hours or an average of 20 years of residential use (based on 45 minutes at the highest setting once per week).
Egy másik topikban már feltettem, de ide is bedobom a kérdést:
1) van egy Electrolux 167580W mosó-szárítógépünk, ami beadta a kulcsot 5 év után. Szárítás közben leverte a biztosítékot, azóta se kép - se hang, nem lehet bekapcsolni (természetesen áramot kap!). Most várom a szerelőt, de ha addig valaki tudna valamilyen infót erről a típusról, hogy mi adhatta meg magát, egyáltalán érdemes-e javítani, akkor azt megköszönném!
2) Szakemberektől kérdezném, hogy 200eFt-ig milyen mosó-szárítógépet érdemes venni?
Senki nem ígér ilyet, csak annyit állítanak, hogy 20 éves élettartamra terveznek (a többihez képest jelentősen túlméretezettek pl a mosógépek csapágai és tényleg így is van. Láttam már autóban kisebb kerékcsapágyat, mint ami egy MIELE mosógépben a dobot tartja... nem is beszélve az egyéb dolgokról, a 20 év után is rugalmas és újszerű műanyagokról és vezetékekről, a tűzzománcozott burkolatokról, illetve a készülékvázról stb...)
Auf 20 Jahre Lebensdauer getestet Um höchsten Qualitätsanforderungen gerecht zu werden, prüft Miele seine Geräte während der Entwicklung in harten Dauertests. In diesen Tests müssen die Geräte 10.000 Stunden waschen. Dabei werden ca. 5.000 unterschiedliche Programme durchgeführt. Bezogen auf die tägliche Wäsche entspricht dies ca. 5 Programmen pro Woche mit durchschnittlich 2 Stunden Laufzeit - über 20 Jahre.
Tegnap javítottam egy indesitt-et, össze volt égve a betáp a zavarszűrőnél, ma egy kis minikonyhához rendeltek, olyan vékony vezetékelés van benne, hogy az olvasólámpát épp elbírná, de 1200W-os főzőlapokat táplál. Nem kell itt program, elég, ha alulméretezik az alkatrészeket, leég az magától! :(
Én hallottam olyat is,hogy állítólag ezeket a gépeket is már előreprogramozzák,hogy x év múlva pont a garancia lejárta után bemondja az unalmast. Igaz ez? Számítógépeknél már működik ez a rendszer sajnos...-:((
Azt veszed amelyik neked bejön. Aztán kötsz rá valami sokéves garanciát.
Nincs az a szerelő, amelyik neked megmondja, hogy vedd az x gyártó y típusát, mert az nálad 5-10 évet gond nélkül elmegy. Kivéve ha havonta 1x mosol. :)
Csak zárójelben mondom, hogy a lakásbiztosítások többségéhez ugyanígy köthető garancia biztosítás, ami összegben nem több mint pl. egy mosógépre egy 5 éves kiterjesztés, viszont pl. a mienkben a háztartásban lévő minden 30e Ft feletti 5 évnél fiatalabb készülékre szól.
Szerintem nem mindegy.
Így nem is vettem az Edigitalnál, hanem betetettük a biztosításba!
Ismerd meg a topik rutinszerű válaszát, és örök igazságát:
Azt a mosógépet veszed, amelyik tetszik.
Ezen belül amelyikhez hosszabb a gyári garancia, és tudsz még hozzá venni annyi év biztosítós garanciát, amivel összesen 5 év nyugalmad lesz, ha elromlik. Mert el fog romlani. De hogy mikor, azt senki sem mondhatja meg.
Ugyanis max 5 év garancia lehet egy ilyen nagy háztartási gépre.
Tegnap cseréltük a tesó gépét is, hát egy fél napos mutatvány lett a beüzemelés.
Régi gép el, ügyintézés, új gép vissza ez volt az egyszerű része (tényleg Magyarországhoz képest gyors és hatékony volt a papírmunka).
Új gép Electrolux, míg az LG-hez mellékeltek dob rögzítést bontó szerszámot, ezek nem. Ja érdekes volt látni ahogy szállítottuk a mosógépet, hogy nincs alja :O!
Amúgy de, deee van alja, mellékletek hozzá egy műanyag lemezt amit öntapadós ragaccsal meg műanyag patentekkel kellett rögzíteni... Fine!
Igen a friss víz vezető cső nem elég hosszú (panel lakás). Ok, erről nem biztos, hogy tehet a gyártó (közben egy kis intermezzó, szétesett a sarokszelep, új beszerzése, de ezt nem számolom bele ebbe az időbe). Víz van, leeresztés beleállítva (egyelőre) a kádba, próba, dugnám be a dugvillát.
Hogyaza... Ä€˘°˛^˘]í€|˘°^˘°Ą^°Ä][}#&@{>#][Äí[}ÄÄ^[#퀢 Az Electrolux jó büd@s ku@va.... Hogy lehet azt kitalálni, hogy a gép tetejétől a dugvilla 50 cm-re ér el??? És valamiért a gép aljában lévő dobozhoz (képen jobb oldalon látszik) van bekötve. Hiába egy méter harminc a kábel, ha az első nyolcvan centit a gép alsó és felső része között elveszítjük! Csodagép szétszed, gyári kábel gondosan eltesz, öntött dugós 3m-es hosszabbító kábel megvásárol, saruz, beköt és örül.
De most komolyan, ez nem a legolcsóbb gép. Hosszabbítót (kínait pláne) nem teszünk a fürdő szobába, most tényleg minimum 5k-ért hívok szakszervizet, hogy lecserélje a kábelt? Agyrém!
Ez csak okoskodás, de a sima Direct Drive mozog jobbra, mozog balra megfelelő sebességgel. A 6 féle dobmozgást megvalósító modell (mint pl. a mienk) Tud a jobbra balra irányon kívül olyat, hogy elindult egyik irányba, aztán hirtelen átvált a másik irányba és úgy forog tovább, csak bizonyos fordulatokat tesz meg (kb. egy negyedet) ezzel visszaejti a szennyest.
Itt egy videó róla:
Jó pofa dolog, de hogy ezzel tényleg hatékonyabb a mosás, azt nem tudom... (Bizonyos mozgásnak még látok értelmét, de a többinek...)
Amennyiben Neked a többi funkció nem lényeg akkor megteszi a sima DD is. (Pl. egy kijelzés funkció nagyon hasznos tud lenni!)
Nagyon logikus... Eddig az europai gyartasu gepekkel talalkoztam, ott mindnel a programtarcsan volt ahogy nekem logikus lenne. Minek baszogassam a centri gombot ha eddig az csak a sebesseg kivalasztasara szolgalt?
Meg ok, nem ezen szocializalodtam, talan a nyuves kezikonyvbe beirhattak volna azt, hogy te hulye ha csak centrizni akarsz a spin gombot nyomogasd...
Én is találkoztam ilyennel: felültöltős újabb fajta (amelyiken együtt nyílik a kezelő az ajtóval) megállt, benne a mosószeres víz. Tulaj kiszedte a ruhákat, majd fél év múlva elhoztam, a mosólúgot én eresztettem ki belőle... na azt ette meg így a peronosz. :-))
Milyen undorito....Lehet hogy a viz a gépemben ezzel érintkezik és utàna a ruhàkkal.....Brrrrk...Belul meg szép fényes a dob mikor benézek az ajton, azt hinni most vettem.
...egyébként ez az inkriminált gép azért jó pár éves volt és kitudja mit kapott közben... Azóta ment bele egy jó csillag (dobbal) és kímélő üzemben van 1-2 heti egy mosással...
Erre sajnos csak azok a mérnökök tudnak neked választ adni, akik a processzor memóriájába beprogramozták a különféle programok lefutását, idejét, vízszinteket, motormozgásokat, stb.
na,en az ilyen szajbaragos valaszokat szeretem.koszi.
a kovetkezo tema: vizfogyasztas.
hogyan lehetseges az,hogy 4 kg Cotton mosashoz a mosas 14 liter,3.5 kg Cotton Eco-hoz 21 liter? Merem mostanaban.Mindketto torulkozo,agynemu. A takarekos program hasznal tobb vizet?
az AEG-re is mindenki mindenhol az irja,hogy "orom".
ennek kapcsan olvastam tegnap egy jo beirast:
" A megvásárolt terméket általában mindenki dícséri. Ennek a magyarázata az a fogyasztói pszichológia, miszerint 2.a. senki nem akarja/meri magát lúzernek feltüntetni azzal, hogy publikum előtt bevallja, egy valag pénzt adott ki valamiért, ami, mint kiderült, konkrétan sz.r, illetve 2.b. így tudsz az új szerzeményeddel dicsekedni. "
Akkor szájbarágósan: vannak gépek, amelyeken állítható az öblítések száma. Ennek hiányában a gyártó által kiadott használati utasítás tanulmányozása jelenti a megoldást egyes programok jellemzőinek megállapítására.
Nagy általánosságban a gépek három vizes, és egy öblítős öblítést végeznek alapesetben, de ettől a gyártók eltérhetnek.
Maradj nyugodtan, és kérdezgessél: pörög a fórum, és te is kapsz (?) válasz(o)kat.
Ha leveszem a "fedolapjàt" a mosogépnek akkor hozzàférek rogton a lyukacsos dobhoz hogy megtisztitsam a kulso feluletét? Làtok két 6-8mm àtméroju csavartakarora hasonlo domboru valami jobtra és balra a fedél szélén?
elvegre nem off -olok,es nem ugyaznazt irom le ezerszer, meg nem is sertegetek senkit.
aszittem az a forum,hogy a temarol akarki akarhany kerdest feltehet ,amennyit csak jolesik.
a forumozas melyik szabalyat sertem meg? ez nem kotozkodes,tenyleg kivancsi vagyok.
mert szerintem semelyiket.
egyebkent az utolso valasszal nem vagyok elegedett.azert kell ennyit beirkalnom,mert nme kapok kielegito valaszt sokszor.
most mi az,hogy hany oblitest allitok be,attol fugg? automata mosogep,tehat ha benyomom a Cotton gombot,akkor automatikusan beallitja a program jellemzoit,tehat az oblitesek szamat is. na,most ez a szam nem minden mosogepnel ugyannyi?
ha gondoljatok,ignoralhatjatok,aki meg gondolja, az valaszolhat,ha akar.
Én nem mondok ilyet, 3 kölköm van, akik már reggel öltözködés közben képesek verekedni. És akkor még hol az este ugyebár.
Volt nekem is fostalicska háztartási gépe,, egy samsung porszívó, de azért nem mentem be a topikjába naponta többször sápítozni. Másfél év után sikerült lecserélni. Azóta a Miele öröm.
Az enyem tegnap csak ketszer oblitett,most volt egy kis idom alaposan megfigyelni...Csak igy tudjak hozni a z A+++-os fogyasztasi adatokat?! Vagy ezt mire veljem? 80-90 % lazan tele 66 literes dob,agynemu,torulkozo,60 fokos Cotton mosas,1 ora 57 perces program.30 percnel kezdte el az oblitest,ahogy a finommosasnal is szokta,de annal harom oblites szokott lenni.
Van rajta olyan gomb,hogy pluszban be lehet allitani 1- 5 oblitest,az "allergiasok reszere",en nem vagyok az,nem hasznalom Illetve odzkodok hasznalni,mert mi van,ha a meg tobb ideig tarto dorzsolodes eszi a ruhaimat.Eleinte egyszer-ketszer kiprobaltam.
Teljesen sehogy sem fogod tudni kitisztítani. A kegyszerek feloldanak bizonyos mennyiséget, de a dobcsillag mögött mindig marad jó vastag trutymó, amit semmilyen trükk nem old fel, csak a teljes szétszerelés, mechanikai tisztítással, dörzsivel, stb...
A triso pompás megoldás 200-250 gramm egy mosáshoz 90 fokon, illetve 2 l ecet és egy főzőmosás mindent kitakarít belőle.
A hypo, meg a hidroxydokat felejtsd el ha nem akarod károsítani a gépet, a hidroxydok elmarják a fémeket és a gumikat kikeményítik, a hypo meg csak kifehéríti a koszt de nem oldja le.
A fenti két anyag közül válassz egyet, és ecettel javasolnám még a vízkövet is leoldja, mert szerintem a sárga kis golyók vizkő darabkák.
En most ugy tettem szegeny gezaval, hogy a mososzer tartot felontottem oszt jonapot.
Egyebkent a lakatos gezanak van egy un. Dobtisztito uzemmodja, ami azt mondja, hogy tegyunk az oblito adagoloba klortartalmu haztartasi tisztitoszert, es utana inditsuk a programot, ami annyit csinal, hogy negyedeig feltolti a dobot vizzel, majd felveri a habot es ebben a habos kozegben logybol... Es ez gyari megoldas!
Azt tudni kell, hogy a gyakori trisos logybolest nem szeretik a mosogepek sipater egy egyeb hitvany anyagbol keszult dobcsillagkaik, de egy gep eleteben talan nehany trisos 95 fokos mosas nem
Több ügyfelemnek volt már ilyen gyanúja, én meg csodálkoztam miért tette tönkre a saját gépét???! Már nem csodálkozom. Megfogadtam tanácsot sem adok többet, de látod, nem vagyok következetes! :)
Probàltam nem az nem elég...az a gyanum hogy a mososzerbe levo szovetet puhatapintàsuvà tevo anyag csinàlt kivul egy ragacsot és mosàs utàn negyed-otod miliméteres sàrgàs kis golyokat talàlok a szovetre tapadva.
Màr gondoltam arra a bedugult lefolyocsovek tisztitàsàra valo anyagokra is amik kàlium hidroxidot tartalmaznak....de nem mertem még megprobàlni.
Van nekem egy elolnyitos pro line mosogépem amelyiknek az a gyanum hogy tobb év hasznàlat utàn mindenféle ragacs lehet a lyukacsos dob kulso oldalàn...mit tehetek a gépbe maro anyagot ami biztosan megtisztitja de nem eszi meg majd sem a plasztik sem az inox részeket?
Kicsomagol, horpadas nincs, ajton picike karc nem tudom mikor keletkezett.
Kezelopanel nekem jol attekintheto, idosebbek bogaraszhatnak rajta.
Dobrogzito kivesz, beszintez, bekot elso mosas kis adalekanyaggal ruha neluk indul 95fok.
A vizcsobogas hangosabb, a dobmozgas erdekes (ha minden igaz 6 fele mozgas van a repertoarban), ruha nelkul nagyon keves viz, fomosas felidejeben meg enged a vizhez kb. Megegyszer annyit.
Szivattyuzas leuruleskor kva hangos. Meg a tizen eves Aeg is pislog a sarokban.
Leengedet viz eleg mocskos.
Masodik le mar jobb, harmadik tiszta. Obliteskor ruha nekul kb az ablak negyedeig emgedi vizzel.
Centrifuga, ruha nelkul a szivattyu hangosabb mint a motor.
Holnap teszt ruhaval.
Erdekesseg 1. Nincs a programok kozott szivattyuzo uzemmod. Hm, ha veletlen valami miatt megall a program nem szivattyuzik.
Erdelesseg 2. Centrizes kozben szakaszos a lugszivattyu mukodese.
Erdekesseg 3. A centri veletlenszeru iranyba indul el, hol erre, hol arra.
Erdekesseg 4. Elsore jopofa a ki bekap, program vege zene, de most probalgatas kozben nekem mar uncsi volt.
Erdekesseg 5. Kulon centri program sincs... Nem is ertem hogy gondoltak a ferdeszemuek (pl. a programtarcsara meg fert volna funkcio.
A centri kb8 perc es nagyon lassan noveli a fordulatot.
Erdekesseg 6. Nincs folyekony mososzer tarto (bar mi a ruhakhoz tesszuk az adagolot).
Erdekesseg 7. A program elejen a mososzer adagoloba vizet adagol kis mennyisegben, kozben jol "megrangatja" a vizhalozatot, kisse idegesito feature.
Az ajtózár bele sem ér a mosótérbe, az az ajtó és a nyíllás szélén van, a gumin kívül. Úgyhogy ez az elmélet alapjaiban megbukott elöltöltős gépeknél. Felültöltősnél még akár lehet is, hisz ott az ajtó a dob szerves része. Érdemes ránézni!
Szia! Neked is hasonlót csinál a géped? Mármint, hogy rongálja a ruhákat? Engem elhajtott a szervizes ember. A fogyasztóvédelem fel sem veszi a telefont. Beszéltem egy olyan illetővel, aki ért a mosógépekhez, és azt mondja ez egy nagyon rossz gép. Ez az illető Németországból hoz be használt gépeket, és felhívta egy Wipool szervizes emberét és az mondta a következőt: az ajtózárnál éles a fém, és ez teszi tönkre a ruhákat. Egy idő után bekopik, ezt is mondta, és azt is, hogy meg kell csiszolni. Legalább csiszolná meg a szervizes, mert ha rosszabb lesz, akkor mit csinálok? Most mindent mosózsákokban mosok, ami azt jelenti, hogy tök gyűröttek a ruháim, pulóverek, pólók. Mindent vasalni kell. Ehhez nem voltam hozzászokva. Lerövidíti a ruha élettartamát a vasalás, elveszíti a formáját a kötött kelme. Most már el sem tudom adni jó pénzért, mert nálam kell a napi 3-5 menetet mosnom vele. Üdv: Éva
Talaltam meg tovabbi magyar peldakat,ezt pl. mintha en irtam volna!
Miért bolyhosodik az összes ruha jobban nálam mint másnak?
Sziasztok! Köszi mindenkinek a választ! Amiket felsoroltatok abból a kemény víz lehet a ludas, mert nagyon jó új mosógépem van, AEG elöl töltős, 6 kg-os, 40 foknál soha nem mosok magasabb hőfokon (csak törölközőt és konyharuhát), kímélő programot használom majdnem mindenhez, és jó minőségű ruhákat vásárolok (soha nem voltam még kínai üzletben és Philippe Russel-ben sem) kimondottan a babaruhák bolyhosodtak ki, pedig abból is a Scamp-et veszem, Brendonban vettem egy nagyon jó téli pizsamát (az is volt 4000 Ft) és olyan bolyhos lett már 3-4 mosás után. Azt hiszem veszek külön vízlágyítót hátha kicsit jobb lesz. Eddig úgy gondoltam, hogy az ecet vízkőtelenít, meg a Persil Plus-r aza van ráírva hogy vízlágyítót tartalmaz. Úgy tűnik nem elég.
Egy masik asszony ezt irja:
Új mosógép bolyhosra mos,6 év garanciával?Eddig is ezt a típust használtam. Felültöltős és 14 évig ment az előző. A dob miatt, van, vagy valami más hiba? Milyen típusút ajánlotok?
Privatban ezt valaszolta nekem:
Szia! Nekem Whirlpool 6. érzék mosógépem van. 9 évig használtam ugyanezt a márkát napi szinten legalább 3-5 adag mosást csináltam vele, és annak semmi baja nem volt. Ez A+++ kategóriás gép. Kint volt a szervíz embere, és azt mondta nem cserélik ki benne a dobot, mert jó. Most mit tudok csinálni? A fogyasztóvédelem fel sem veszi a telefont. Két hónap alatt több pólót, fehérneműt dobtam ki. Most már elkezdtem gyüjteni a gép által kilyukasztott holmikat. Azt nem tudom mit érek el vele. A szerelő hülyének nézett. Az én régi gépemen volt 30 perces mosás is. Ezen van 15 perces, de a szerelő szerint ehhez mosószert nem lehet tenni. Azt tapasztaltam, hogy akármilyen kicsi mosógélt tettem hozzá, az ott is maradt a ruhában öblítés nélkül. 16 percig centrifugáz. Ez alatt a ruha tönkre is megy. A régi gépem 3 percig centrizett. Van a Hoxán egy fórum, most azt tanulmányozom, hogy milyen gépet vegyek? Kézzel nem tudok mosni, mert elég nagy a család és fáj is a kezem. Hiába teszem mosózsákba a ruhát, akkor is kilyukad. A víztakarékosság is a ruha rovására megy, mert egy kicsi vízzel darálja a ruhát hosszú ideig. Most eladásra fogom hirdetni jóval olcsóbban, mint vettem. Kellemetlen, mert most nekem kell valakit becsapni vele. Köszi hogy írtál, így azt a márkát már biztosan nem veszem. Üdv: Éva
pl. 4-5 kg torulkozot,agynemut 17-18 liter vizben mos.66 liter dob tele 80 szazalekban.
sajnos minden mosasnal kezelok,gallerok rojtosodnak,kopnak, bolyhosak,lyukadnak a ruhak,szinte mindent delicaten mosok,szinte minden ruham azon kell mosni.amit meg nem,azt inkabb nem teszem koze,hanem lavorban mosom,kiveve agynemu,torulko,dehat tokmindegy.
amugy lehet,tenyleg nem a vizszint szamit mosas soran mert ketszer csak centrifugara tettem be cuccot es nemelyik ruham bolyhos,szalkihuzott lett vagy kopottas 400-ason is!
mostanaba azt meregetem,hogy a megadott aramfogyasztas is nagyon nem stimmel.
aszongya,hogy 4 kilo ruha cotton eco mosas 0.5 kW szerintuk. lemertem, es 0.5 kg ruha volt 0.7 kW!
termeszetersen a szobai 4 izzot es a hutot levontam ,mas elektromos eszkoz nem ment kozben.
meg majd megmerem a 4 kilot is! aszongya kisbetuvel mellette,hogy az adatok a bejovo viz homerseklete ,helyiseg homerseklete fuggvenyeben elterhetnek. na, de ennyivel?!
Az acel feluleten lehet,hogy nem surlodik a ruha, de mi van akkor,ha...
I have a whirlpool duet washer and it's doing the same thing...I don't believe it has anything to do with the soap...I think it's the holes in the drum. I think the enamel coating is only on the inside of the drum because I can feel rough edges along the inner edge of many of the drain holes. I think that when the spin cycle 'suctions' the clothing against them the knits are able to get sucked further back and catch on all the rough spots.
Ugy erti az illeto,hogy a nagy g-force centrifugalas soran beszivja a ruhat a kis lyukakon kisse , amik pedig a dob masik oldalan sorjasak lehetnek?
Persze nem minden cuccot kell forrazni, de pl az emlitett moshato popsitorlot en biztos nem 40 fokon logybolnem. Amugy latszik a postolon, hogy sotetzold, ami nem baj valahol...
Minden gépben nem lehet olasz dobborda. Az tény, hogy egyre kevesebb vízzel mosnak a gépek (régi AEG ÖKO_LAVAMAT reklám - "Egyszer eljön az az idő, amikor víz nélkül moshatunk!"), ami egyértelműen nem tesz jót az anyagnak. És hiába a textilkímélő dob. Egy acél felületen amúgy sem hiszem, hogy olyan nagyon súrlódna egy vizes ruha... A nagy centrifuga sebesség sem teszi tönkre a ruhát, max összegyűri. A megoldás a több víz és csökkentett intenzitású dobmozgás lenne. De ha pl kézi vagy gyapjú programon ugyan úgy bolyhosodnak a dolgok, akkor végképp passz, mert ez a két program van, ami extrém lassú és ritka dobmozgással és magas vízszinttel dolgozik. Nekem egyik gépemmel sem volt ilyen probléma, Ezelőtt LG volt, aztán nagyon rövid ideig Daewoo, most régebbi típusú AEG. Ezek mindegyike viszonylag modern gépnek számít, pamut mosásnál egyik gépben sem érte el a vízszint a dob alsó peremét, mégse volt bolyhosodási probléma.
...szerintem is kellene az ilyesminek legalább a 60°C, de azért érdemi különbség is akad az akkori pelusok és a mostani baba mosnivaló szennyezettsége között...
Én egy póór férfi vagyok ráadásul ritkán kezelem a mosógépet, de én picit problémásnak tartok bizonyos mosásra váró baba ruhaneműket, stb. 30-40 fokon mosni...
Nyilván amit nem lehet... de pl. annó a jóanyám a pl. pelusokat 90 fokon kezelte a hajdúval...
Kisertetiesen ugyanaz a problema ,de vajon mi a kozos bennuk? Esetleg az olasz dobborda es az extrem keves vizzel valo mosas?
1.My LG FL is pilling my clothesjessvb7January 4, 2012
I have looked up every resource I know to help me with this problem. I'm wondering is anyone has had the same problem. I have an LG wm3360HVAC Front Load washer. Previously I had an agitator washer. I've had clothes for 12 years that have always stayed looking pretty nice. One wash in the new FL and my clothes are pilling up so badly. I wondered if it was just old clothing, so I have washed clothes from brand new to very old, and different quality fabrics. I've tried different detergents in different amounts. I've tried different wash settings and temperatures. Also, my clothes feel terribly rough, even with fabric softener. So I read a tip to use vinegar instead. It seems to make them a little softer, but doesn't help the pilling. Has anyone else had this problem? I desperately need help, all of my clothes are being ruined!
I have the same issue with my Whirlpool Duet. It pills knits. It pulls out threads. It makes holes. It destroys the texture of wonderful towels after just one wash.
I can reduce the damage a bit by choosing the short, delicate cycles. And I ALWAYS use the lowest spin setting, even though it leaves things very wet.
I've done tons of testing and experimenting in the 2 years I've owned the machine, but this is the sad truth.
The Duet is built like a tank, with a smooth stainless tub. So I am convinced it an issue of front loaders, but SPECIFICALLY ones that use really low amounts of water. Be aware that you CANNOT compare water amounts or temps from even the same model of machine made in different years, because mfgs can and DO program them differently to reach/exceed government energy targets.
3.Thank goodness someone else is having this problem, I'm not losing my mind. I have had an LG FL for a couple years and I am having the exact same problem with pilling, even on clothing only washed 2 to 3 times. I was about to buy a water softener because I have tried everything else. My old TL gave me no problem with pilling. My new one is destroying all my clothing other than jeans and towels.
I am facing the same pilling issue with my new Samsung FL. All my clothes are coming out rough pilled and sometimes even with holes. Tried all different settings but nothing helped. Anybody got any solution to the problem?
Most talaltam.Az AEG Electrolux geppel masnak is problemaja van,pontosan ugyanaz,mint nekem:
"Segítséget kérek szépen, nagyon el vagyok keseredve
A mosógépemből rengeteg ruhát bolyhosan veszek ki! Minden cuccunk pamut, semmi műszál, és mégis minden mosásban a ruhák kb. fele bolyhos lesz, van, ami elég durván, van, ami kevésbé, de a többszöri mosástól egyre rosszabb. Mi a túrótól van??? A mosógépünk elvileg szuper energiatakarékos Electrolux, fél éves, öblítőt, mosóport sosem látott, csak ökomosószert (Sodasan, Ecover), mosószódát, szódabikarbónát, perkarbonátot, ecetet. A korábbi mosógépemmel, amiben még mosóporral+öblítővel mostam, sosem volt ilyen! Főleg a babacuccok szörnyűek, de pl. a szuper kézműves pelenkázóalátétem is (ami elvileg tuti jó minőségű) borzalmas lett egy mosás után. Használok mosóhálót a kisebb cuccokhoz (pl. nyálkendő, mosható popsitörlő), nincs különbség, abban is bolyhos. Ruhát mindig csak 40 fokon mosok (ritkábban 30-on), a legkisebb, 700-as centrivel. Azt nem hiszem, hogy a cuccok maguk rossz anyagúak, mert babacuccból pl. egy csomót örököltünk, és nem voltak bolyhosak, a mi gépünkben meg azzá váltak.
Kerestem a neten, de semmi használhatót nem találtam. A mosószódával kapcs. nem találtam ilyen hatásról infót, az ecet meg elvileg még segíti is a bolyhosodás megelőzését... Ajánlják, hogy kifordítva mossuk a pamutuccokat, de hát a gyerek ruhái ne bolyhosodjanak már belülről, az még rosszabb lenne... Azt is olvastam, hogy a mosógép dobjával való súrlódástól van, de hát azt hogy lehet megelőzni??? Ha a mosóháló nem segít... Persze vehetek boholytalanító készüléket, de minden mosás után álljak neki az összes cuccunknak??
Valakinek volt hasonló tapasztalata? Mit lehet ezzel kezdeni? Nem moshatok mindent kézzel....."
...mert mire lefut az előmosás, addigra szépen lassan kicsurog a mosószer a főmosás mosószertartályából, még akkor is ha van folyékony mosószerekhez használható terelőlap, mert abban is szokott lenni egy keskeny rés, vagy elég lazán van a helyén és nem szifonosan ürül mint az öblítő tartály.
Ennek mi a magyarázata? Whirlpool AWE 55610 kezelési utasítás: "Ne használjon folyékony mosószert a főmosáshoz amikor aktiválta az ELŐMOSÁS speciális funkciót."
Én Tőle vettem a szárítógépem, az egyik kollegám a mosógépet. Mindig telefonon beszéltünk. Én úgy vettem a szárítógépet, hogy az igényeimet elmondtam, ő olyat ajánlott, ami nem volt a honlapján.
A megrendeléstől és a kiszállítás között esetemben kb. 2 hónap telt el, de közben telefonon tartottuk a kapcsolatot. Azonnal hívott, mikor a nekem megfelelő gépet be bírta szerezni és a kb. várható leszállítási időt is megbeszéltük.
Nagyon korrekt, személyesen hozza a cuccot, fizetni csak beüzemelés után kell. A kollegám gépét is segítettem felvinni a 4.-re, ott is beüzemelte, beállította, elmagyarázta a gép programjait és fizetni csak utána kellett.
De szerintem is nagyon elszálltak az árai. De az tény, hogy egyből felveszi a telefont.
Nekem mindegy, hogy ki és mit árul... kérdezték a véleményemet, hát elmondtam. Én egyszer vásároltam tőle, akkor még emberibbek voltak az árai, persze akkor sem volt olcsó, de azt kaptam a pénzemért amit vártam és korrekt volt, hogy látatlanra kiküldte a gépet, fizetni csak a próba után kellett. Ez nekem tetszett. Ha tényleg ilyen megbízható, akkor előbb utóbb tönkre fog menni, és az is az ő baja lesz. Én mindenesetre nem tervezem, hogy a későbbiekben is használt Miele gépet vegyek magamnak, inkább megveszem majd az újat.
"le kellett vennem az ajtógumi külső, rugós bilincsét"
Sajnos Alzheimer dolgozik... :-) Mielén ilyen NINCS.
A másik: 2015- ben, ha valaki igér valamit, akkor számtalan módja van az emlékezetfrissítésnek. Nem ezer forintért adja a gépet, tehát jogosan várom el, hogy tartsa be az igéretét. Vagy ne igérjen, hanem mondja azt, hogy hívjál fel két hónap múlva...
Továbbá a honlap köszönő viszonyban sincs a valósággal. Ha venné a fáradságot, és jelölné, hogy mi van készleten, és melyik az, amelyik fél éve nincs, akkor jelentősen korrektebb lenne. Nem kéne harminc tipust szerrepeltetni, ha négy van... Ismerőst küldtem hozzá, igért, kéthónapig le se sz@rta, az én pofám égett... azóta soha, senkinek nem ajánlom, sőt.
Nekem egyszer volt egy olyan, hogy nem indult a mosógép... felhívtam (nem emlékszem, hogy milyen nap volt de egyből felvette) és adott egy tanácsot, hogy nézzem meg az ajtózár csatlakozóját. Igaz hogy le kellett vennem az ajtógumi külső, rugós bilincsét, de egyrészt szívesen nyúlok hozzá bármihez, mert ha sikerül, akkor enyém a sikerélmény, másrészt meg van szerszámom és némi affinitásom is. Egyébként az volt a gond amit mondott, megigazítottam a csatlakozót és jó is lett!
Ha van némi kritikám, az csak annyi, hogy kezd elszállni az árakkal, de amíg el tudja adni a portékát addig miért ne tenné...
Telefonáltál vele? Ismerősöd telefonon beszélt vele? Ha nem, meg kell újra próbálni, ha igen és nincs eredmény, el kell felejteni. SMS-t soha, emilt ritkán olvasok, de a telefont vasárnap is felveszem. Lehet a miele-s szaki is így van vele.
Én tőle vettem mosógépet és nagyon megvoltam vele elégedve. Rá kell szólni ha úgy véled hogy megfeledkezett rólad, ez egy teljesen átlagos tulajdonság, én is, meg gondolom, hogy te is meg szoktál feledkezni néha kisebb dolgokról. Ahogy észre vettem, ez a srác sokat dolgozik, tehát nem lehet elvárni tőle, hogy mindenre emlékezzen.
Érdemes nézni a honlapját és rákérdezni, hogy most éppen mije van. Nem ritka, hogy pont egy olyat fog ajánlani ami még nincs a weblapon. Én inkább a telefonos kapcsolatfelvételt ajánlom, sok előnye van az írásos kommunikációval szemben.
A mielegepek.hu-s Hermann Róberttel van valakinek jó tapasztalata? Mert mi tavaly akartunk venni tőle egy mosogatógépet, le is tárgyaltuk email-en, de máig nem jelentkezett. Ismerősöm most nagyjából ugyanígy áll egy hónapja: telefonos, email-es egyeztetés, megrendelés, és semmi.
Sziasztok! AEG Lavatherm T37850 -es szárítógép E63-as hibakódot dob ki, ez mit jelent? Program lefut, de csak langyos levegőt fúj. Gondolom nem fűt föl rendesen. Javítható? Nem az enyém a gép. Köszi!
Ugyan OFF itt de elárulom neked, hogy 60 °C-on nem fertőtlenítesz, esetleg a szalmonella gyengébb példányai pusztulnak. Azt viszont nehéz magyarázni, hogy a "tiszta" konyharuhát miért nem lehet mással összemosni.
Áruld el. Csak ne keverd a szezont a fazonnal. És határozd meg a generátor fajtáját, fordulatszámát előre, ne utólag magyarázz. A mosógépmotor adott...
Tudsz arról mutatni képet, hogy egy kefe méret alatt hány szelet van? És egy mosógép motorban?
Én villamos (ami városokban síneken fut és néha csenget egy picit) motorok száraz (magyarán felújítás utáni) tesztjénél voltam ott több esetben, és igen csak volt zaja a keféknek.
Mint mondottam pojjénnak szántam, nem menjetek vérre!
A generátorokon csúszógyűrűn "csúszik" a gerjesztés, míg a motorban kommutátorszeleteken (mikaárkon) fut keresztbe a kefe. Továbbá a mosógépmotor fordulatszáma maximum fordulaton 14 000...
Nem tudom....villanyász vagyok generátorokkal is foglalkoztam azoknak 5x5 cm-es kefékből voltak benne vagy 30 db hangot onnan sosem hallottam a gépzaj mindig nagyobb.
Biztos bugyuta a kérdés, de ezeknek a mosógép vezérlőknek nincs diagnosztikai csatlakozója ahol diagnosztikát lehet csinálni beavatkozó teszteket és kiolvasni a hibatárat?
Bizonyos gépeknél a szerviz tud beállítani magasabb vízszintet is, csak az más tulajdonság rovására megy. Esetleg valahogy megkörnyékezni egy márkaszervizest, hogy hátha tud neked ebben segíteni?!
Mar 97-98-ban is volt kulonbozo forumokon tulajoktol hozzaszolas, szoval a elso ertekesitesi datum megvan kb, de hasznaltan arulnak tobb ilyet is, es az egyikre a hirdeto azt irta 8-9 eves, raadasul hazai vasarlas ami csak akkor lehet ha az elso forgalomba hozatal utan 7-8 evvel is arultak meg. Ezt nem tartom valoszinunek, de nem ismerem a Miele termek eletciklusat, vagy azt, hogy esetleg itthon valami beragadt keszlet lehetett belole ha az elado allitasa nem kamu.
De izlesek es pofonok kulonbozoek,beszljunk inkabb magarol a geprol megint! Kivancsi lennek,hogy erre mit mondtok.
A hetvegen alaposabban megfigyeltem a gepem /AEG L 98699 FL2/,es leirom mit tapasztaltam:
1. 3 kilos,Delicate /max. 3 kg/ mosas,a 66 literes dob felig tele.Mosas:17-18 liter viz,oblitesek: 15 liter /boven az ablakig er a viz obliteskor/.
2. 1.5 kg Cotton Eco /max 9 kg/,konyharuha,a dob feleig ,harmadaig tele.Mosas:13 liter/ viz nem latszik a dob aljan forgas kozben,csak amit a ruhak beszivtak magukba/,oblites: 12-13 liter.
4. 4 kg Cotton Eco /max.9 kg/ ,tele dob /80 %/ ,mosas: 14 liter,49 perc utan /akkor jartam a gep fele es megjegyeztem,hogy 49 percnel jar/ a vizfogyasztas az osszes ez utani oblitesre 25 liter/!/,ez eleg hihetetlen... /nme tudom,hany oblites volt,olyan ketto-harom,negy ,ot!?/
Nem azert bolyhozza,koptatja ez a ruhakat ,mert tul keves vizzel mos?! Plusz egy kis sorja es res a bordaknal.
az en konyharuhaim nem piszkosak. csak annyira,mint egy hasznalt torulkozo,tisztara mosott,vizes kezem torlom csak bele,zsirosat ,etelmaradekosat sose. de ha ugy is lenne,engem nem zavar,hogy all egy evig ,utana 60 fokon ugyis fertotolenitem.
Köszi, kicsit megnyugtattál, a döntés meg úgyis az enyém. Azt hiszem, belevágok ebbe az érzékiségbe, ha már ugyanazér' a pénzér "jobbat" adnak. (végül is a pénz felét az állam kockáztatja :))
Még egyszer zaklatnám a nagyérdeműt a 6th sense dologgal.
Lenne két kiválasztottam, a Whirpool 55610, és az 50510, amik elérhetők az általam nézett boltokban. A dilemmám annyi, hogy a 6. érzékkel megáldott masinától (55610) tartok, hogy nagyobb (több) a hibalehetősége, és előbb lesz baja.
Jogos-e a félelmem, vagy ez úgy is egy szerencsejáték, hogy elromlik, vagy nem . Olvastam itt vissza, hogy a 200 ezres Bosch-ok is elromolhatnak 3 évesen.
Tudom, kicsit olyan a kérdésem, hogy akkor autóban sem szabad modern common rail dízelt venni, hanem a régi zőccséges Mercit, mer'az nem romlik el, de hátha mond valaki okosságot.
Van egy Candy CTA104AA típ. mosógépem és azt csinálja, hogy megy egy darabig(5-10 perc) majd megáll és a "P" jelű lámpa és a "gyors program" lámpa villog hármat. sajnos nem találtam hibakódokat ehhez a géphez-gondolom már régi darab-, így első gondolatként megvizsgáltam a szűrőt. Semmi nem volt benne.
1.5 kg konyharuha?!?!? Mire mosol te, egy étteremre?
...én egyszer lemértem egy franciaágy teljes +2db kispárna flanel (!) ágyneműgarnitúráját, tehát 2 nagy 4 kicsi párnahuzat, 2 paplanhuzat és egy 190*200-as matracra való vászon lepedőt és az volt úgy 2,3-2,4kg. ha 1,5kg-ot átkonvertálok konyharuhára, az több tucat...
Köszönöm a tippet, ezt majd megcsinálom, de 1 hónapos a gép. A Candynál csináltam ilyet, és a lefolyó szennyvíz láttán a megfelelő szót kerestem. Arra jutottam, hogy a borzasztó, és a rettenetes között lehet valahol.
Nem ugy mondja meg,hogy hany gramm mososzer kell. az enyem legalabbis.AEG l98 699 fl2.
hanem ugy,hogy kiirja,hogy a program teljes toltetehez kepest hany szazalek mososzer kell.
utana megnezed a mososzer dobozat,hogy annyi kilogramm ruhahoz mennyi mososzer kell,ha enyhen,kozepesen vagy erosen szennyezett.
pl. tegnap 9 kilos teljes toltetes Cotton Eco programon mostam 1.5 kg konyharuhat, kiirta,hogy 60 % mososzer. tehat 9* 6 = 5.4 kilo ruhahoz valo mososzer kell bele.ez lehet haromfele mennyiseg a mososzer cimkejet megnezve,attol fugg,milyen a szennyezodes foka.
mondjuk ez igy eleg sok,ohgy 1. 5 kilo ruhahoz 5.4 kilo ruhanak valo szer kell bele...
de tulhabzas nem volt. gondolom,azert kell ennyi mosszer,mert annyi vizet hasznal a mosashoz,amnenyit 5.4 kilohoz is hasznalna. de mondjuk,ezt se ertem,mert a dob aljan nem volt viz mosas kozben,az osszeset felvette a ruha...
kezdem ott,hogy eszrevettem,hogy 3 percet mutat a kijelzo,amikor vege a centrifuganak,forog utana mosasi fordulatszammal tiz masodpercig /ilyen nme szokott amugy lenni/ es mar ki is irja,hogy vege . na,igy marad le 3 perc lazitas akkor. 1.5 kg konyharuha korbe a dobra raragadva, 1000-es centrifuga utan.1600-rol levettem 1000-re kivancsisagbol.
azert nem jo a finommosas sem mar a jobb cuccaimnak,amik meg jok,mert ha lavorban mosok es utana beteszem oket 400-as centrifugara,mar azt megbanom. ketszer is volt mar ilyen.
egyik alkalommal negy jo ruhamat betettem es a ruhaszelek enyhen kibolyhosodtak,egy masik ruha felulete megkopott,megfakult,masik alkalommal a fekete csipkefehernemubol feher kis gumikat huzott ki. es csak centrifuga volt,es csak 400-as. szoval ezert lavorozok en!
neked akkor jo,sok vizzel mos,nekem meg nagyon kevessel!
a cotton econal 1.5 kg konyharuhanal nincs is viz a dob aljan,ahogy forog es neha odalatok!
ez peldaul normalis?
a tobbi megfigyelest holnap hozom,mert otthon felirtam papirra.
A viz locsogasat lehet csak hallani nalam is,amikor az esozteto el van dugulva,es nem folyik,mert ha folyik,akkor az bug elegge !
Nos, ez azért van , mert a gégecsőben a korábbi szennyek, és a berohadt víz ami a szivattyúban marad a recékben lerakódik és beleszárad.
Tölts a gépbe vizet 5 liter forró víz elegendő, tehetsz bele ecetet is, borosüveg parafa dugójával dugózd le a kifolyó cső végét, és tedd le a földre. Legyen a dugóig víz alatt a cső.
10-15 perc alatt feloldódik a szenny, óvatosan hogy a dugó ne essen ki erősen rázd meg a csövet olyan 1 percen keresztül, tedd vissza a csövet a kádra és vedd ki a dugót. Indíts el egy öblítést és csodálkozz hogy mi jön ki a csőből.
Ha akarsz csinálj róla videót és tedd ki ide.
Én szoktam olyat csinálni hogy kiszivattyúzás közben megrázom a csövet és csodálkozok.
W986-os Miele lehet 8-9 eves ? Rakeresve eleg regota is voltak tulajok hozzaszolasai ami alapjan kb. 10 evvel korabbinak gondolnam, de nem tudom mennyi ideig gyart a Miele egy tipust.
Nomeg ha itthon vasaroltak, akkor magyar a panelon a felirat ?
61941-ben írtam, hogy vettem egy ilyet:Whirlpool AWO/C60100
Azt látom hogy a fehér mosás első leengedett vize tiszta retek. Fekete lé jön le a cuccokról, pedig 5-8 órát rajtam levő fehér ingek, pólók vannak benne amik egyébként nem tűnnek koszosnak. Akkor most az eddig nem használt kiskanálnyi lidlis oxigén tartalmú fehérítő eredményezheti ezt, vagy ezek a gépek már jobban mosnak? Mondjuk jóval tovább tart, de én nem sürgetem.
Az ami más gépben is megvan. A mosás előtt megpörgeti a ruhákkal teli dobot, és abból megmondja hogy kb mennyi idő kell a mosáshoz. Aztán meg jó kevés vízzel kimossa. Az extrább meg azt is megmondja, szerinte mennyi mosószer kell a ruhákhoz. Ami hülyeség, mert ő nem tudja mennyire szennyezettek. :)
Beszereltem a dobot, nagyon tökéletes. Teljesen el vagyok telve magamtól. :) De. Gyárilag csak két- két csavarral lettek lefogatva a csapágyházak. Elég ez, vagy jobb lenne több csavart használni? Hozzád szól a kérdés : sanyooo1
A vízszint programonként és fázisonként változó. A sima pamut épp hogy ajtó szintig szívja, minden fázisban. A kézi meg bőven az üveg alsó harmadáig, már főmosásban is.
Cipzárat mindig össze kell húzni, úgy mosni, nadrágon még össze is gombolni, nehogy lehúzódjon. Az okozhat - főleg a fém - szálkihúzást, és az nem a gép hibája. Alapvetően cipzárra, lógó, főleg fém klamnikra, melltartó pántján a fém kapcsokra ügyelni kell. Lögybölődés közben ezek simán beleakadhatnak más ruhák varrataiba, gomblyukába, bárhova, ha olyan az anyag. Szintén nem a gép a ludas.
Én a helyedben nem lavóroznék. Van a gépen finom mosás, lerövidítve 30perc, végén max 1200-es 5 lépcsős rövid centri. Ezzel simán 3kg kényes ruhát ki tudsz mosni, és garantáltan nem teszi tönkre, és nem gyűri össze. Kicsit kevesebb vizet használ, mint az eleve 30perces kézi, kicsit többet lögyböl, és 40fokot is tud. (Mondjuk ezek az én gépemen így vannak, a Tiéden lehet hogy mások az idők.)
Én nagyon meg vagyok ezzel a géppel elégedve, pedig használtan vettem a Daewoo kálvária után, és hát volt vele munka... Előző gazdi szimeringet cserélt, meg tán csapágyat is, de a szimeringet nem sikerült rendesen a helyére raknia, úgyhogy bement a víz a csapágyhoz... Nyomta ki hátul a rozsdás levet... Szétkaptam az egészet, tengely tiszta rozsda... Szerencsére a csapágyak alatt még rendben volt. Új szimering, új csapágyak, azóta megy szépen. Egyetlen baja, hogy a hátsó önbeálló láb valamiért zakatol centrifugánál, úgyhogy azt majd egyszer megnézem, lehet kicserélem a fenébe fixre.
De imádjuk, hogy csak a víz csobogását hallani mikor mos, és az 1600-as centrifuga, ha rendesen kiegyensúlyozza, szinte rezzenéstelen. Ettől függetlenül, ha most kéne gépet vennem, lehet, hogy inkább egy használt, de leszervizelt Miele-t vennék.
66 literes dob,9 kilo ruha teheto bele,de a gyakorlatban tele dobbal 4-5 kilo szokott lenni nekem mindig:agynemu,torulkozo.farmerem niics annyi,hogy teledobos legyen,talan az lenne 9 kilo.
no,megmerem, mennyi vizet fogyaszt akkor most. de mar regebben meregettem en,valtozo,a program,toltet szerint.szerintem az rendben lehet. esetleg arra gondolok,ohgy a tul keves vizzel valo mosas kozosen ludas a kisse sorjas bordakkal. 10-15 liter vizzel mos csak.
a finomakat delicaton mosom,1. 19 orason,satobbi.ahogy kell.a rovid es finom mosas igenylot meg inkabb lavorban,mert abbol nincs annnyi kg ruha ,hogy megerje gepbe tenni.
az igazsag az,hogy 1.5 eve nekem hetente tobb estem lavoros mosassal telik,mert sok ruhamat mar nme teszem be a gepbe,vagy azert mert meg nem ment tonkre eddig,nehogy baja legyen,vagyis uj ruha,vagy azert mert akar egy kis cipzar,vagy femratet van rajta,biztos az a ludas,azt mondjak az okosok.
tenyleg,kerdezhetek valamit? a farmernadragon is van cipzar,ugye.akkor azt sem szabad a mosogepbe tenni? merthogy hiaba van takarva a cipzar,de ahogy forog-forog,fordulhat ugy,hogy a cipzar elojon a takarasbol es maris kesz a baj,kibolyhozza masik ruhat.
szoval hiaba van 240 ezres gepem, lavorban mosok. kiveve agynemu,torulkozo,meg maiket mar amugy is kikoptatott.
akkor nekem az 1200-as Daewoommal szerencsem volt,mert minden szempontbol meg voltam vele elegedve tiz even at. foleg,igy utolag visszagondolva mondom ezt most.akkor nem is ertekeltem,termeszetes volt,hogy minden jo,ahogy mos.
ha neha kezembe akadt egy-egy olyasmi olvasmany,hitetlenkedve olvastam ilyeneket,hogy van olyan mosogep,ami kihuzza torulkozok szalait,bolyhoz,satobbi gond van vele.
nalam mindegy,hogy melyik program,miylen ruha,hanyas centrifuga,minden a dobra van tapadva. es rettenet gyurottek.tizbol egyszer van olyan,hogy csak a fele van felragadva, nem az osszes.na,majd kiprobalom,hogy 400-as centrifuganal is dobra van-e tapadva minden:)
az a helyzet,hogy nalam nincs semmilyen forgatas a centrifuga vegen.hirtelen megall a vegcentrifugalas es azonnal nyilik az ajto minden atmenet ,akarmi nelkul.
Az enyém nem tudom, hogy pontosan hány lépcsőben, de emlékeim szerint legalább 4, de inkább 5 lépcsőben pörgeti fel és az utolsó 1 percben megy csak 1500rpm-en. ...meg méhsejt cellás a dob felülete és így azért sokkal nagyobb a felülete is amihez tapadhat a ruha...
Hány éves volt a szegény hajdú? Én is tegnap kaptam meg az mgcs támogatást, egy 28 éves Tátramat ugra-bugrálós automatát készülök lecserélni amelyet szerelő még nem látott, egy-két kisebb hibával de jelenleg is működik, ezen még a festés égetett zománc amely még nem pattogott vagy kopott le, gondolom a mostani mosógépek már nem ilyen festéssel rendelkeznek. Egy kicsit szorongva nézek a lecserélés felé hiszen olvasva a mosógép fórumokat elég rövid üzemidőre tervezik a mostani mosógépeket, én meg idáig ahoz vagyok szokva, hogy nem kellett rinyálnom, hogy mikor zakkan meg a mosógép és mennyibe fog fájni a javítás, ez csere után valószínű, hogy változni fog.
Hosszú program után nem kéne melegnek lennie a ruháknak, max 95 fokos után. És hosszú program centrije végén mindig van lazítás - de igaza van Zekinek is, ha nagyon feltapad, nem mindig jön le. A frottir türcsik néha a mi gépünkben is feltapadnak. Ez a bolyhosodás dolog... kényes anyagok akkor bolyhosodnak ki, ha vagy nem megfelelő programon vannak mosva, pl intenzív pamuton, vagy tényleg szoftver hibás a gép, és a finom, meg kézi program is kevés vízzel és intenzív dobmozgással mos. Nekem volt egy kálváriám egy 8kg-os, 1400-as centris Daewoo géppel, aminél olyan érzésem volt, hogy béta verziós szoftver futott. Gyakorlatilag mindegy milyen programot állítottam be, a vízszint és a centrifuga mindig ugyan olyan volt, ráadásul a vízszint érzékelés se működött rendesen, mert beszívott X litert, mindig ugyan annyit, aztán kész. Volt, hogy a full türölközős adagnak 10 perc mosás után még száraz volt a közepe... Ürítésnél meg kinyomott kb 1,5 liter vizet... Volt vezérlés cserén, de ugyan ez maradt a hiba, úgyhogy visszakértem az árát, mert használhatatlan volt. Ja, centrifuga 1400-ra minden előzetes balanszírozás nélkül, egyből felpörgött... mint régen a hajdú. Szinte csak az ablakon nem ugrott ki... Maga a gép egy rendes programmal valószínű jó lett volna. De így...
Tudod mi lazítja a ruhát? Ha berakod a ruhaszárítógépbe. Az.
Mert az hogy 1600-on felragad a dob belső falára a ruha, azt ugyan ki nem lazítja a mosógép soha a büdös életben. Nálunk a 9 kilós 1000-es fordulaton is feltapasztja a ruhákat. Már az apróbbakat. De a centri utáni 1-2 perces forgatás az nem lazít semmit a ruhákon. Áthajítom a szárítóba, és lőn csoda.
Na meglett a dob. Bár nem volt olcsó, de "tip-t"op állapotút akartam.
Kérdés. A Lökésgátlót hogyan tudnám kiszerelni? Az egyik oldali kijött könnyen, de abban a vasbetét már sza..á volt rozsdállva (ez cserés is). Viszont a másik oldali még nagyon jó állapotban van, de azért újrazsíroznám.
Lehet,hogy hulyeseg,de en arra gondoltam,hogy a ruha bolyhozodas,elasztikus es nem elasztikus szal es szalveg- kihuzasok,kezelo kopasok nem csak vagy egyaltalan nem a sorjas dobveto miatt fordulhatnak elo,hanem a software rossz, más dobsebesség, más ritmus, más vízszint, más idő kellene a mosasi szakaszok folyaman. Vagy ez hulyeseg?
60 fokon nem szoktam mosni roviden,hanem hosszan,amikor meleg a ruha a vegen neha.Az AEG irja,hogy fugg a toltet tomegetol es a milyensegetol is.Az is mindig ugyanaz,torolkozok es agynemuk es teljes toltet.
Szoval rendes,hosszu programrol van szo. Akkor valoszinu vezerles hiba,azt mondjatok,aha...Engem ez enm zavarna amugy,csak attol tartok,hatha valami nagyobb hiba elojele lesz. Lehet ebbol valami nagyobb gubanc?
Meg azert megiscsak uj gep,meg draga,ne jelentkezzenek mar iylen hibak rogton az elejen!
A masik ,a lazitas: szoval 1 orasnal rovidebbnel nincs lazitas? Olyat nem hasznalok,csak 1 orasnal hoszzabb programokat! Semelyik programnal nincs lazitas,az 1600-as centrifuga utan se! Az AEG-tol nem irtak, azt,hogy programfuggo,elismertek,hogy hiba,amikor e-mailben kerdeztem szervizmernokuket.
A bordak sorjasak,igen,es hezag is van mellettuk.Nem lehet lepattintani a bordakat,,mert alulrol csavarosak, az egesz dobot kell cserelni ,vagy muhelyben csavarozhatoak csak le es cserelhetok a bordak ,azt mondtak.
Amugy sok elasztikus ruhanemun a kis gumiszal vegek kihuzodasa, mas ruhakon a bolyhozodas nekem ugy tunik,mintha nme egy sorjas valami okozna,hanem a centrifuga sebesseg felfutasa vagy a mosasi fordulatszam vagy ilyesmi. Ez letezik? Mert a bolyhozodasok egyenletesek mindenhol nemelyik cuccon.A szalkihuzas meg nem olyan jellegu nemelyik,amit sorja okoz megintcsak. De masfelol meg a torulkozok szalkihuzasa,az lehet,hogy a sorja miatt van, meg a kis potty szakadasok is,meg a kezelok ,gallerok,szegelyek kikopasa is.
A reggebi es ujabb gepek is figyelik a testzarlatos futoszalat, es nem
is indulnak, igy ez az opcio nalad nem jatszik. Az mar inkabb, hogy a futes hektikusan mukodik ami lehet vezerles hiba is, de ha a szerelo nem kapja el a problemat vagy nem tomeges a hiba akkor kb sose fog rajonni mi okozza.
Szia. Ez egy elég komoly típus, nekem régebbi van, de hasonló tudású. 60 fokos mosás után max akkor lehet kicsit langyos a ruha, ha rövid programon mosol, mert ott csak két öblítés van. Az átmelegedett vastag műanyag dob kicsit visszamelegíti az öblítővizet. Ez az enyémnél is ilyen. Ha rendes hosszú programon mosok, ahol három öblítés van, ott már nem. 95 fokosnál pláne érezni. 50-nél épphogy, 40-nél egyáltalán nem.
A centrifuga végi lazítás programfüggő. Nincs minden centri végén. Pl a rövidített 40perces pamut, vagy a gyors 20perces végén nincs. Meg talán még az egy órás intenzív végén sincs. Sőt, ha jól emlékszem, a legrövidebb 30 perces finom végén se. De ezeknél eleve a max centri is csak 1200 az 1600 helyett, és rövid. Szóval több dologtól függ, ez nem feltétlenül hiba. A vasaláskönnyítős végén sokkal hosszabb a lazítás is, többször hintázik a dob.
A szálkihúzás pedig valószínű a műanyag bordákon lévő kis sorjáknak "köszönhető", ami a gondos itáliai utómunkák eredménye... Ezeket ki lehet pattintani és érdemes átnézni, lefinomítani az élét, sorjátlanítani. Ettől függetlenül, egy 240ezres gépben ilyennek nem szabadna lenni, de még egy 50ezresben sem. Ez garis.
Jovo heten jon a garancialis szerviz a fo hiba,a bolyhozodas,szalkihuzas miatt.
Felrojam azt is hibanak,hogy melegek a ruhak neha a 60 fokos mosasok vegen?
Ti azt irtatok multkor,hogy a 1.fűtés relé összeégett vagy az elektronikus alkatrésze átenged
vagy 2. testzarlatos a gep. Ez fennall akkor is,ha csak NEHA melegek a ruhak,nem MINDEN 60 fokos mosas utan?
Volt kint nalam regisztralt villanyszerelo tegnap. Azt mondja,a mosogep konnektor foldelese teljesen rendben van Fi- relet is szerelt fel a kapcsolotablara. Az AEG vevoszolgalat,aki fuggetlen a jovo heten kijovo szerviztol ,azt irja,hogy ha testzarlatos lenne a gep,akkor nem futene, s hibakodot irna ki,es azt memoriaban is tarolna.Ez ellnetmond annak,amit ti irtatok.Hogy van ez akkor?
Az AEG szervizmernoke egyebkent elismerte,hogy ha nincs lazitas minden program vegen,az hiba szinten.Mert ti azt irtatok a multkor,hogy csak a vasalaskonnyito vegen kell,hogy legyen.Amit en furcsallottam is,mert a korabbi,70 ezres gepem is csinalt lazitast mindig,pedig az csak 70 ezer volt.
Momentán nincs nekem, én is javítom, ha igény van rá. De ha veszel egy olyan roncs gépet, aminek a dobja jó, akkor megoldottad a problémát! 5 eFt körül néha kapni.
Én most Zanussit vettem mosógépből, illetve mosogatógépből is, a mosogatógép hibátlan azóta is, a mosógéppel van ez a kis bibi, hogy baszik kiszívni a mosószer adagolóból a vizet, de ez tán garanciális kérdés lesz/lehet?
Azon az oldalt ahol az ékszíj is van, teljesen szétette a lúg a dobtengelyt. Vettem dobjavító szettet, lefúrtam a szegecseket, viszont az 5-ből az egyiknél apró gond akadt. Még pedig az hogy kiszakadt az egyik szegecs, ezért ott nagyobb lyuk van, így viszont nem tudom központosítani a dobot.
Whirlpool 2274/3-ashoz keresnék jó állapotú dobot, viszont sehol sem találok. Újat nyilván nem veszek 30-ért, mert annyit nem ér az egész. Valaki esetleg nem tudna mondani egy helyet ahol használt, de jó állapotú dobokat lehetne venni?
A kettő összevetéséből azért (még mindig) a whirl jön ki győztesen, akármilyen sz@rnak tartják... Tíz whirlre esik egy candy, természetes, hogy a whirl "többet van ócsárolva".
Elektra-Bregenz gépet itt még nem láttam szidni; és nem azért, mert olyan, hanem mert kevés van belőle...
Ja még annyit, a Candy-t nem ismerem, Whirpoolból a 2.-at nyűzzük, az első ment vagy 15 évet, a mostani 5 körül lehet, csak most jött ez a fránya pályázat, és nem bírok a zasszonnyal.
Kérdésem lenne az itt lévő szakabb értőkhöz, vagy tapasztnyaltabbakhoz:
Választanom kellene egy 80 ezres Whirpool, meg egy ugyanilyen árú Candy között. (tipust, most hagy ne... (ha muszáj, megkeresem))
Úgy tudom, a Candy nagyobb múlttal rendelkezik mosógépek terén, meg talán jobb hírű is, de pont ez okozza a dilemmámat. Attól félek, hogy ugyanannyi pénzért szarabbat fog adni, mint a Whirpool. Jogos lehet-e a félelmem?
Más eszközben már megtapasztaltam hasonlót, pl. a jó hírnevű Shimano olcsó cuccai kefejezetten gyengék (nem mosógép, pecaorsó)
Mert van 3 EU szabvány program, ez bekeretezve van a programtárcsán, ezt az algoritmust tesztelik bevizsgálásnál, és itt valóban kevesebbet fogyaszt...
Átverés az egész, az EU presszionálja az összes gyártót.
Ezzel vigyázni kell, mert a több vizet a ciklusra érti és lehet, hogy pont az öblítésnél használja... de én is úgy értelmeztem, hogy a régi verzió hamarabb, kevesebb vízzel és energiával működött és ezért nem értem, hogy az új mégis miért kapott még egy "+"-t a régihez képest...
Elméletileg az EU címkén is rajta kellene lennie egy maximum zajkibocsájtási értéknek. Annak viszont utána kell nézni, hogy miként mérik, de emlékeim szerint 1m távolságból...
Az én olvasatomban az bal táblázatban szereplő az új, a jobb a régihez tartozik. Így a régi értékei "jobbak". Kevesebb víz, töményebb lúg gyorsabb mosás (elméletben).
Ez a besorolós teszt is olyan nagyjából, mint az autóknál. Köszönő viszonyban sincs a valósággal. Mérésnél hibátlan, érték alatti, aztán gyorsításnál olyat kormol, hogy nem lehet látni...
A modellválasztás dilemmájában belemerültem a miele-be is, és elcsodálkoztam, hogy egy ilyen gyártó is mit meg nem tesz az EU kedvéért, azért az egyel több + jelért az "A" betű után.
2015 szeptembertől lecserélték a WDA100/110 modelleket a WDA 101/111 jelűre. A két modellszéria teljesen ugyanaz, csak a régebbi A++ míg az új A+++.
Nekem fontos a mosási idő is, és észrevettem, hogy a régebbi modell bizonyos programjai minimum 30 perccel rövidebbek, és ugyanakkor kevesebb a vízfelhasználás is.
Érdekes pl a 40 fokos 7kg-os pamut program, ahol az új gép 0,84 kWh helyett 1,2 kWh fogyaszt, a vízfelhasználása 67l helyett 84l, és mindezt 30 perccel több mosási idővel teszi, 2h29m helyett 2h59m.
Ha a gyorsprogram opciót hozzáválasztjuk, akkor a régi kimos 1h07m alatt, míg az új 1h37m alatt. Mindezt azért, hogy az európai norma tesztprogramjában (EN 60456 1061/2010) elérje a harmadik + jelet...
"Octi, nincs már olyan, hogy tartós fogyasztási cikk, ezt Te is nagyon jól tudod."
Na ja! ...de azért a jogszabályok világában azért még csak megmaradt a kategória...
Egyébként nem keresgetek semmit, mert szerencsére nincs ilyen gondom, de a fórumtársunk hétfőn ezt hamar rövidre zárhatja egy telefonnal az NFH-hoz. Azért nem gondolom reménytelennek a dolgot, mert az hogy milyen hangos a gép, azt pont nem tudta kipróbálni az üzletben és adott esetben lehet olyan követelmény ami fontos. (...pl.: egy nyitott konyhában, vagy kisméretű panel lakásban)
Nem lehet rossz taktika felszerelkezni egy hangerősség mérővel (hangnyomás mérő?) hátha a gép nem hozza az adatlapon ígért értéket sem...
A másik dolog, ami miatt mégsem lennék optimista, az meg az, hogy a jogszabályokból mostanában mintha tudatosan irtanák az egyértelmű részeket...
Nekem Whirlpool AWE 2516 típusú mosógépem van és az ajtajáról darabokban jön le a festés. Nem tudom, hogy cserélhető-e az ajtaja és ha igen akkor kb mennyibe kerülne. Valaki tud esetleg nekem ebben segíteni?
Nem valószínű. Azon a kis tartályon keresaztül tölt fel 4 liter vizet; olyan sűrű öblítő nincs, amit ne hígítana fel. Amit még tehetsz, hogy a lefelé álló cső keresztmetszetét csökkented, hogy lassabban follyon le az öblítő, azaz a tartályba több víz kerüljön mint ami ki tud jönni belőle.
Ha kiveszed az egész fészket, akkor a lyukakat, ahol a víz jön be, kipiszkálhatnád, hátha ott van szűkület.
Mondom, hogy nem vagyok benne biztos, de valami olyasmi rémlik, hogy az ilyen tartós fogyasztási cikkeknél amiket nem lehet az üzletben kipróbálni kicsit már a helyzet... Telefonálni kell egyet az NFH-nak és mindjárt tisztább lesz a helyzet.
Változtak a szabályok és nem vagyok benne biztos, hogy ez a 72 óra még áll. De ha jól tudom akkor van lehetőség a vásárlástól való elállásra, persze bonyolítja a dolgot az állami támogatás is. Meg kell kérdezni az NFH-t! Egy telefont megér a dolog és persze nem szabad várni sokáig!