Igen tudom, már egy ideje nem így készítjük a gyenge központot, egy egyedi falonkívüli elosztót gyártunk (ha nem tudjuk rábeszélni a tulajra a rackot) általában 700*500*250-es műanyag szekrény fém szerelőlappal. körbe perforált csatornával.
Oldalt elfér benne függőlegesen egy nagyobb patch panel , fel lehet rögzíteni bele modemet, routert, switchet, még egy két vinyós kis NAS szerver és belefér az aljába, fent meg a splitterek. nagyon korrekt, majd fotózók legközelebb egyet.
Egy külön piros pont jár azért, hogy az antenna szétosztót (kábelestül, csatlakozóstul) nem akartad egy 100x100-as dobozba belegyömöszölni, mivel a koaxon közlekedő nagyfrekvencia nagyon nem szereti a túl éles kanyarokat/kábeltöréseket (gyengülhet az antennajel, nagyon kis ívű kanyarnál akár a tizedére is).
Persze ahhoz rendes tábla kell, és nem olyan kinai szutyok ami a korábbi fotón van. Én a Hagert preferálom, mert abban táncolni is lehet, sőt oldalt is a kismegszakitók mellett van bőven hely. a 24 modulos tábla kb olyan magas mint a kinai 36 modulos, + 5-8 centivel szélesebb.
A szerelők 90%-nál azt látom, hogy a vezetékeket a kismegszakítók mellett húzogatják, eleve elég káoszos lesz a dolog, de később bővíteni szinte lehetetlen. Mi alatta húzgáljuk el, gyorsabb és szebb.
Sokszor néztem másokat, a legelső mozzanat, hogy bedobálják a kismegszakítókat . Én fel se hozom a kocsiból amíg a földek, nullák el nem készülnek. :-D
Azt momentán én csináltam a doboz rögzítését, mivel kérte ha lehet mire jön legyen bent!
A dobozon körbe szélesebb fül van körbe és ott fekszik fel (tehát ki esni nem tud a lakás felé) mögé meg fel lett csavarva egy UW profil ami hátulról ellen tart!
Ez egy kisméretű hálónál még csak-csak.. de pl nappaliban én biztos nem kötném egyre a dugaljakat és a világítást. Már csak azért sem, mert ha pl kishangfal elszáll v szgéptáp amire a kismegszakító leold, akkor lehet a sötétben keresni.
A helyiségeket úgy csinálta, hogy elosztótól szobáig 2,5 vezeték ott szétosztva 1,5 vezetékkel a konektorba és a világítást is az adott helyiség elosztólyából vitte!
Akkor ezek szerint az elgondolás nem rossz (ha a szobában külön van dugalj és külön világítás"elosztó"), csak a kivitelezés minősége meg a felhasznált anyag nem stimmel :( Pl balról a második kismegszakítón már látszik amit lentebb írtak (alsón is, felsőn is).. Ha netán azt a vezetéket ki kell kötni, majd újra be, még csúnyább lesz és szerintem nem is túl biztonságos.