Jelenleg Proteco MEKO 8 kapumotorral rendelkezem, ROLL 230 vezérlővel.
Nyár óta tapasztalom, hogy egy bizonyos idő után kb: 0,5 nap, nem reagál a távirányítóra a ROLL 230 vezérlő így nem is lehet nyitni a kaput. Eddig azt hittem az infra sorompókkal van gond, ezért is cseréltem le lézeresre, de úgy néz ki, hogy nem ez a hiba forrása.
Amikor a ROLL 230 vezérlőt resetelem gyári állapotra (15 menüpont a LRN/DEL gombbal), és ebben az esetben nem törlődnek a távirányítók, ismét működik a rendszer egy darabig. Ha nem resetelem le ismét vagy nem áramtalanítom a ROLL230 panelt, addig nem is tér magához.
Ez a hiba lehet a kondenzátor vagy maga a ROLL 230 panellel lehet gond?
Beninca Kit-Bill 30 kapunyitónk van. A kapu kifelé nyílik, befelé nem csukódik. Távirányítóval. A fotocellák láthatóan rendesen működnek, alapállásban világítanak, látják egymást, ha közéjük kerül valami rendeltetésszerűen a led kialszik, a kapcsolás is hallható. A hibakód 001-es, ami fotocella hibára utal. A kaput utána kézzel kell becsukni, ezért mivel úgy érzékeli, hogy még nyitva van, csak áramtalanítás után lehet ismét gombbal nyitni. Tudnátok esetleg segíteni, hogy ki lehet-e iktatni a fotocellákat átmenetileg, vagy hogy lehetne kideríteni, hogy melyik rosszalkodik a 2 pár közül? A bezárási parancsnál egyébként a jelet megkapja, a kattanás hallatszik, de nem ad vezérlést a motoroknak. Átmenetileg az is megoldás, ha a fotocellákat kiiktatjuk, ha lehet olyat. A telepítési leírásban nem találtunk cella nélküli üzemmódot.
Abban esetleg tudnál segíteni, hogy a dugattyút ahogy tekertem vissza és ennek következtében, (mivel szét volt szedve a motor), a forgórész sikeresen kimászott a helyéről. És most az Istennek se tudom visszatenni. A kuplung fogaskerékre nem tudom visszakapatni a forgórész menetes részét. A dugattyút kiszedtem, de így sem megy.
Ill. amikor a danamid anyát kicseréltem, mögötte (a dugattyúban) volt egy műanyag gyűrű. Azzal mi a teendő?
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám hogy vettem uj távirányítókat a tolókapuhoz. Párosítottam őket. Minden jól ment aztán pár napja a kapun csak úgy kezdett működni hogy teljesen lehet csak kinyitni és becsukni. Ha csak kicsit szeretném kinyitni akkor ha megint rányomok kinyílik teljesen és nem zár vissza. Van esetleg erre megoldás valami, lehet elállítottam valamit.Csak tanitó/törlö gomb van a vezérlésen.
Szerintetek B300-as kapunyitó motor menetorsóját tisztítás után a (link alatt látható képen) spray-vel meg lehet fújni, vagy ha nem, akkor mivel kéne kenni?
Segítséget kérnék! GatePro stark távirányítóm működteti a kapunyitóimat, de van még rajta szabad gomb. A Hörmann garázskapum nyitását hozzá tudom rendelni ehhez a távirányítóhoz? Akár a működtető egységről közvetlenül vagy hörmann táviránítóról klónozva? Köszi!
Kétszárnyú kapunyitót kellene nekem. 3,5 méteres a kapum. Azt olvastam, hogy 400-es lökethossz kellaz ekkora kapuhoz. Az egyik áruházban kinéztem egy Titán 400-as kapunyitó szettet twist 230-as vezérléssel.
Esetleg valakinek van tapasztalata ezzel, vagy inkább nézzek valami komolyabbat? (Proteco-t istenítik)
Az oszlop függőlegessége és magassága inkább esztétikai szempont, a lényeg az, hogy az infra adója és vevője lássa egymást (egymással szemben legyenek). Random megnéztem 1-2 telepítésit, az egyiknél 1 fokos szórást írnak, a másiknál tizet. Az egy fokosnál azt írták, 15m esetén fél méter a sugár szóródása. Tehát ha egymással szemben van az adó és vevő, illetve max. pár centi eltéréssel egyforma magasságban, akkor tud működni. Érdemes elolvasni a kiszemelt infra telepítési útmutatóját, hogy az mennyire valósítható meg esetedben.
Szeretnék még telepíteni plusz egy intrasorompó párt két darab szabadon álló oszlopra, hogy kívül-belül is legyen egy-egy pár infrasorompó.
A kérdésem az lenne mennyire kell pontosan beállítani földbe az oszlopokat? Muszáj teljesen függőlegesnek lennie az oszlopnak minden irányból és egyforma magasnak? Vagy az adó része "nagyobb" sugárba is szórja a jelet?
Twist 230-hoz kellene okosság. Kétszárnyú kapu, távirányítóval becsukom, és magától újra kinyit, kis idő múlva becsuk és kinyit ismét.........úgy tűnik vég nélkül. Valahogy lehet resetelni, alaphelyzetbe hozni a cuccot? Persze nem biztos, hogy megoldja, de hátha (?).