A felsorolásból kifelejtetetted a 18 darab éjjel-nappal bedugva lévő mobiltöltőt és router/nyomtató/hangszóró/stb tápegységet, valamint a kikapcsolt állapotban is 25 wattot fogyasztó Thome műholdvevőt ;) Satöbbi.
úúú...ilyent láttam a villanyszerelő haveromnál...megkért, hogy nézzek meg valamit, mert nem hiszi el az értéket...mondom mennyi..aszongya annyi nem lehet szerény villamossági ismeretei szerint...műszer jó? kérdem...biztos...mondta bizonytalanul...elem? hááát...megnézte, megvolt a hiba
Ha már karácsony lesz...Öreg ház nem tudom milyen lehet a hálózat, de láttam világosban. Az a hosszabbító kábelrengeteg, T elosztó ami szanaszét van az udvaron, a levegőben, mindenütt. A fele dísz nem is látszik a képen. Tegnap esett az eső is. Nem vagyok én sem szívbajos,de ez már sok volt nekem is.
Nem nézek csúnya szemmel a sarokban álló hidegszekrényre, mert egy 2 éves Indesit kombihűtő.
A gyanúsítotti kör a következő:
- 10 éves 55cm-es Orion TV (130 adattáblén bevallott Watt)
- Ismeretlen korú Siemens Family 20 mosogatógép
- 2,4MHz-es PC
Korábban egy 800-as duron pöszörgött, azt átminősítettük mozigépnek, de az se megy napi 3 óránál többet (monitor nélkül) Ugyanakkor nyugdíjba küldtünk egy 17 collos CRT-t, helyette lomizott lapos van, a tápja szerint 65W max teljesítményfelvétellel. Konyha-étkező: 4db 14W-os Osram kompakt, közlekedő: 18W fénycső, nappali: 36W fénycső, 2 hálószoba: 40W izzó, fürdő: 60W izzó + 1200W fűtésrásegítés (gyerekfürdetéshez). Van még 900-as mikro melegítéshez, 700-as kávéfőző, 700-as teafőző, meg egy 9 éves Fagor mosógép. Melegvíz kombikazánnal.
Ja, nekünk meg kijött az elszámolóval, hogy még 55 ezret csörgessünk be. Még jó, hogy hullafáradtan este olvastam a számlalevelet, így nem volt energiám felidegesedni. Aztán elkezdtük nézegetni a napi fogyasztásunkat, és tényleg 10-11kWh. De mi a jó élet kajál ennyit??? Már mértem volna, de rádöbbentem, hogy a kis multiméter csak egyenáramot tud 10A-es méréshatáron. Mőrri krisztmössz...
Ha meg mégis így van, akkor ellenőrizni kell hogy sértetlen-e a mérő, ha az, akkor hősugárzó,villanytűzhely, reflektorok és boldogság. Ja, meg beszólni hogy nincs fogyasztás. :-)))))))))))
Szerintem meg egyszerűen rosszul lett leolvasva. Ritkán fordul elő hogy egy mérő egyszercsak elkezd 10%-on mérni. Biztos másik mérőt olvasott a szomszéd.
anyósomnál volt valami kavarodás, ott a reg. vill .szer. ügyesen úgy oldotta meg, hogy a biztik után valahová felszerelt ilyen pót, vagy mi a francnak hívják mérőket, és átvizsgált mindent...ugyanaz volt a mért eredmény, tehát nem volt gubanc...
fizettek, mindenki megnyugodott...nem kell azonnal tüzet kiabálni...ha meg gubanc van, a reg. vill. szer úgyis megmondja...
Mindenkeppen leellenorzom sajat szememmel is, de nem tunik valoszinunek. Juliusban volt 1750 korul az oraallas, most pedig 1900-at olvasott le a szomszed... Amugyis 200 korul szokott lenni a havi atlagunk.
Az ora elromlasan kivul mi okozhatja azt, hogy kevesebbet mer? Az en halozatomban lehet olyan hiba, ami ezt okozza? Csak azert kerdezem, hogy a villanyszerelo mit tud kezdeni ilyen esetben?