Már nem sokáig lesz 728, a készletet árulják ki, sp4000 vagy evo központok vannak, ezek aztán mindent tudnak, egy kis +al akár webről is tudod látni,kezelni a riasztót :)
Megoldottam "okosban", mert egymás mellett van a két érzékelő, egyik jobbra, másik balra néz, és egy 10cm-es kábellel átkötöttem, és az érintkezők vannak sorba kötve, ahol egyébként egyet vár, így van külön szabotázs és riasztás jel is, csak nem tudom, a jobb vagy a bal jelzett be.
"PC1616, leírása szerint nem tudja a duplázást, csak EOL és DEOL,"
A duplázást valóban nem tudja, de DEOL kötés esetén egy vezetékhurkon meg tud különböztetni zónát és szabotázst. Ha a hurok egyik végét rákötöd a negatívra (ha jól tudom lehet ilyet csinálni ennél a központnál is), akkor a négy eres vezetéken meg tudsz oldani két külön zónát (külön szabotázzsal).
"4 érből ha 2 táp a másik kettőn csak 2 információ küldhető, riasztás+szabotázs vagy riasztás+riasztás."
A zónaduplázós áramkörnél a riasztóközpont tulajdonképpen hurokellenállást mér folyamatosan és a mért értékből dönti el, hogy éppen mi történik a drót másik végén. Mivel végtelen mennyiségű ellenálásérték létezik, ezért elméletileg így végtelen mennyiségű elkülönített információt lehet elküldeni egyetlen hurkon/érpáron ;) persze az ellenállások értékei szórnak és a vezetékhosszok között is jelentős szórás lehet meg olykor a kötések se tökéletesek, stb. ezért az egyes ellenállás lépcsőket/fokozatokat határozottan el kell különíteni egymástól (minimum ezer ohm).
Pl az egyik Paradox család központjai a zóna bemeneteket a következőképpen érzékelik:
nulla ohm (rövidszár) = szabotázs
1 kohm = mindkét zóna zárva
1 kohm = első zóna nyitva
3,2 kohm = második zóna nyitva
4,2 kohm = mindkét zóna nyitva
nagyon magas elenállás vagy szakadás = szabotázs
Mindez az érzékelőkben megfelelően elhelyezett 2 db 1k és 1 db 2,2 k ellenállásal megoldható.
"újép." vagyis új építésű volt, szerinted volt tervrajz? szerintem volt.
"Köpjetek le , rugjatok belém, de tűzhelyhez 5x2,5-öt vittem én is
Miért vittem volna vastagabbat?"
Mondjuk mert egy fázis a bejövő, és írtam 2 fázis és 2 nulla jött be párhuzamosítva, nem 3 fázis + N +PE, érted?
A dugaljakhoz miért nem 4x0,5-ös huzalt húzunk, hanem 1x 1,5 vagy 1x2,5-öset? mert nem vagyunk hülyék, és tudunk venni 2-nél több féle vezetéket is
(múltkor egy hasonló témában kimerültem idegileg, hogy be lehet e kötni 16A bejövőre egy 7kW-os lapot és egy elektromos tűzhelyet, és én voltam a hülye, mert ellenkeztem, nem kezdem újra)
Bassza meg, hányszor jelentettem ezt a gondot, nem javitják ki
Mé az én eszem kell a kopizáson járni?
minden kötés sodrott, szigszalagozott, de legalább nincs leforrasztva"
Ez a legkisebb kifogásod? Ez a "legszabványtalanabb"
Köpjetek le , rugjatok belém, de tűzhelyhez 5x2,5-öt vittem én is
Miért vittem volna vastagabbat?
1x32A bejövő, 16A a tüzhelyhez fázisonként, ebböl csak a sütő villany
Tudom bővités csere
Én "rögzitettem" meló elöt hogy prodax szerelvények, olyan dobozokat is raktam. A szerelvény karmait meg kidobom nagy ivben és csavarral rögzitettem, mert tényleg útban vannak
Persze megadtam milyen keretekböl hányas kellett
Vettek valami jó olcsó szerelvényeket, amihez külön van a függő és külön a fekvő keret
Persze nem stimmeltek. Mindegy, nem az én gondom volt, kliens ment visszacserélni
Berajzolás, kifúrás után átrakattak velem is konektorokat, aztán kitünt pont a betonoszlopba akarták befuratni
A termosztátot én is megszivtam
Elfelejtettem én is, a kliens is és már le volt glettelve a fal
Szerencsém volt, kicsit kivéstem ahol kellett, a többi falon kivül csövezve elment, oda meg gipszkarton került ugyis
De megint az kérdezem, volt-e elektromos tervezés? Mert akkor számon lehet pontosabban kérni a dolgokat