Sziasztok.
Sok - sok topikot végigolvastam, de olyat nem találtam, ahol jelentős többségben a lakossági telepítésekről fényképek lennének...ezért ide elsősorban képeket várok, természetesen szükség esetén kiegészítő magyarázattal és Önreklámmal !
A topik célja, hogy a leendő klímatulajdonosok fejében kialakuljon egy kép, hogy miként tudná a berendezését mind esztétikailag, mind üzemeltetésileg a legjobb helyen elhelyeztetni.
Talán azok a szerelők is tanulhatnak a képekből, akiket a társtopikokban "fikázunk" a tudatlanságuk miatt.
a csavarosládát széttapostuk, kollega meg elment olyan helyre, ahol ki tudja használni 100%-ig a strandpapucsot...
...amúgy igen, mindig tanul az ember...
Lesz az az idő, mikor elmegy a kedvem az egésztől és akkor lehet majd megint a nyers marketinges szórólapokat nézni, hogy hogyan is néz ki egy klíma... :(
Látjuk, mostmár óvatosabban kamerázol. Ügyelve arra, hogy ne láthassuk a kollegád strandpapucsát, illetve a lomos munkakörnyezetben széthagyott csavarosládát. :D
Bárkitől jó, de nem sürgős. Mondjuk az őszi karbantartásnál ki lehetne cserélni őket. --- Viszont nagyon úgy néz ki, hogy idén nem is kell majd a klíma, legalábbis hűtésre nem...
Itt már látható, hogy az előszerelést kissé szét kellett vésni, hogy meggyőződjünk a sérülésmentes hajlításról, és a csöveket megfelelő ívben hajlítsuk meg a készülék felszereléséhez.
A kondenzvíz kiállás így sem tökéletes, hisz a flexibilis cső lenne az igazi....
Még mindig van olyan klímaszerelő, aki maga alatt vágja a fát....azaz nem tud normálisan előszerelni... bár az igyekezet látszik valamennyire, hisz viszonylag a látható kiállás majdnem jó...
Csak kár, hogy ez még kevés egy minden részletre kiterjedő profi telepítéshez.
Az előszereléshez semmi közünk, mi "csak" a készüléket helyeztük fel és üzemeltük be.
Most az új marketingen dolgozom.
Gyönyörű lányok segítik a munkánkat, csak az a baj, hogy személyenként van 10 csodálatos lábujjuk, melyen 10 csodálatos betű van... F R I G O T R A D E
A zárt cipő mindent eltakar, de még a gyönyörú hasikójuk sem látszik a zárt ruházattól...
Én kifejezetten örülök neki, ha megírod, megírátok a véleményeteket. Mindig tanul az ember:)
Jövö héten kapjuk meg a vv ruhát, már az is ki lesz pipálva.
Már annyira leszoktam a papucsról az erős nyomásra, hogy a tus alá is bakancsba álltam be az este:)
Készítek mai napról képeket, mert a klímaszerelő urak akik előszereltek egy építkezésen, szerintem életükben nem végeztek még tisztességes klímaszerelést...
Felőlem aztán reklámozhat, amennyit akar, ez engem egy kicsit sem zavar. Csak nehogymá' ne írhassuk meg a véleményünket, csak azért mert más, mint az övé, meg nem vág egybe a marketingjével.
A 3,5 kW -os Fujitsu ASYG12LECA készülék kikopott a sorból és már nem is lesz...lesz majd helyette új model.
Addig A General névre hallgató berendezés van forgalomban, mely mindenben megegyezik a Fujitsu készülékkel, hisz ugyanazon a gyártósoron készül, csak a sor végén más matricát kap.
Melyik videóra gondolsz? Mert a tietekről nem állított senki valótlant. Vagy a gumipapucs valójában Beta bakancs? A Fujitsus reklámpóló meg ? Ne már. Esetleg neked más a véleményed arról, hogy milyen a normális munkaruha. De azért ne mond, hogy bárki valótlant állított, mert az közelít a valótlan állításhoz.
Nincs itt sárdobálás. Valaki tett egyészrevételt, ami szerintem jogos volt, te ezt nem fogadtad el - egyébként üzletileg érthető szempontból. Nem lett volna ezzel a videoval semmi baj, ha nem úgy van beállítva az egész, hogy mennyire profi a csapat. Látod, még egy olyannak is szemet szúrtak a visszásságok, aki nem is klímaszerelő. Te is megkritizáltad egy cég videóját, ráadásul úgy, hogy még védekezni sem tudnak, ugyanis nem szerepelnek a fórumban. A te videód is megkapta a kritikáját, és ehhez nem kell, hogy bárki is névvel, arccal legyen itt jelen. Továbbra is érdemes figyelembe venned, hogy ez itt elsősorban egy nyilvános fórum, ahol különböző vélemények formálódhatnak ugyanarról a dologról. Az olvasóközösség meg majd leszűri magának a tanulságot.
Nos a helyzet az, hogy ez egy fórum, ahova fórumozni járok, véleményt alkotni, hozzászólni dolgokhoz, vitázni dolgokról, kedvtelésből. Nem reklámozom sem magam, sem a cégemet, és eszemben sincs innen ügyfeleket szerezni. Van nekem elég munkám a cégnél, isten őrizz, hogy még több legyen. Veled ellentétben, aki reklámozol itt, meg marketingelsz. Ha majd úgy tetszik, még fotót is rakok fel, de csak akkor, ha azt gondolom, érdekes lehet a fórumozóknak, olvasóknak, de az biztosan nem marketingcélból lesz.
Annyiszor emlegetitek, hogy "isten" vagyok, hogy lassan kezdem elhinni :) ....bár állítani soha nem állítottam magamról.
Aki úgy érzi, hogy Ő is tud igényesen és szépen dolgozni, az ne legyen rest, kattintson pár képet, megfelelő bátorság esetén video-t és ossza meg itt.
Ha visszaolvasol mindig megdícsérem mások munkáját, ha az számomra is szép és elfogadható, igényes munka.....sajnos a ti munkátokat nem láthatom akik többnyire csak kritizálni jönnek ide :(
Tudod, nem is az a baj, hogy nem tartotok be minden munkavédelmi, meg egyéb szabályt, hiszen a helyzet sokszor mást ad ki. Az a ciki, hogy úgy állítod be magatokat, mintha minden más klímás szakember felett állnátok, mintha csak ti tudnátok szépen, igényesen és szakszerűen telepíteni. Magas lóról osztod az észt, holott semmivel sem vagytok különbek, mint más normális, jó szakember. Amikor meg valaki szembesít vele, hogy mik a hiányosságok, akkor, ahelyett, hogy elismernéd, gúnyolódsz rajta. Pedig hidd el, hogy simán jobbat tetél volna magadnak, ha egyszerűen elismered, hogy ez a bermudanadrágos, strandpapucsos imidzs tényleg nem annyira helyénvaló. Ehelyett jössz az idétlen egyenzoknival, meg a óriási kiadásaiddal, amit munkaruhára költesz. Hm.
Nem Ő küldte, s nem is akarok ezzel tovább foglalkozni, mert lassan be kell fejeznem a napi munkám és ugye holnap 4 kor kelek....és kialvadtlanul is veszélyes ám dolgozni, meg felhergelve is :)
Örülök neki, hogy nagyobb baj nélkül megúsztad az eseted.
Vannak esetek, mikor azért nem te diktálsz....és ésszerű keretek között azért a megrendelő érdekeit is lehet nézni.
Egy termék dobozból való kibontásához, szétszereléséhez, annak helyének kibeszéléséhez, esetleg bútorokból való ki és elpakoláshoz milyen munkavédelmi cipő kell?
Olvassák mások is, akik megtették e nemes gesztust... Vannak durvább esetek is a múltból, de ez volt az épp napi szinten aktuális...
Amúgy meg nem fogom tovább feszegetni, mert aki dolgozik, az tudja, hogy mit és hogyan lehet, az néha hibázik, néha olyan dolgokat művel ami neki rutin, másnak halálfélelem még nézni is....
..és tudjuk, hogy a balesetek sok-sok apróság egybeesése után következik be...
Igen, ott voltam
A trafótűz is emlékezetes....de az üzemes műhelyben történt sínösszerándulás sem volt piskóta...
Azóta ha ilyen helyeken járok, mindig eszembe jut....
Van gyár ahol a trafóházba kellett klímát szerelni a trafók hűtésére.... na a 22kV-ot nem kapcsolták le, nem is szerettem ott lenni....félelmetes volt a sínek mellett nemsokkal dolgozni...
Te jó ég...! Gerisoft haverod kilistázta a hszeimet? :DDD
Néhány dolgot az embernek a saját bőrén kell megtapasztalnia, hogy megértse a miérteket.
Szemmagasságban vágtam egy 230-as koronggal, amikor szétrobbant. A homlokom 30 sebből vérzett, de a szemem megmardt, mert volt rajtam szemüveg. Azóta is felveszem a szemüveget még akkor is ha kényelmetlen.
A munkavédelem nem ellened van, hanem érted.
Gumitalpú cipő nélkül, meg akkor se dolgozok, ha megkér a megrendelő, hogy vegyem le. Megmondom neki, hogy dolgozni jöttem, nem vendégségbe. Ha jó neki így akkor okés, ha nem, akkor 10-perc és már ott is vagyok a következő megrendelőnél.
hát melle nincs....semmi érdekes látnivaló rajta :)
..."De ugyanígy be is lehet tűrve a póló alá :) Nem fogjuk soha megtudni..."
betűrve nincs, ahhoz rövid a törülköző (amúgy munkavédelmi eszköz, mert a szembe folyó izzadtság felitatására van kéznél....szemét melő 32 fokos lakásban, 85%-os páratartalom mellett dolgozni....amúgy meg lehet, hogy csak túl vastag a nyaka :)
Nincs nekem arra időm, hogy mások után olvasgassak....télen talán lenne....
Ha okosodni akarok, akkor csendben maradok és figyelek.
Ha valami nagy disznóságot látok, akkor megszólom (épp aktuális lelki és egyéb állapotomtól függően, néha bunkón, ezt elismerem :))
Ha kritizálnak, akkor még azt is bírom, ha alapja van neki.... Én ezt a papucsos és védőszemüveges és egyéb "követelményt" kicsit túlzásnak tartom, de az tény, hogy ha betűről betűre nézünk mindent, akkor akár igaza is lehet.
Napi 8-10-12-16 órás munka mellett van amikor lekívánkozik még a legjobb bakancs is az emberről...miért ne tehetné meg, ha úgy dönt, hogy nem befolyásolja a munkáját, nem veszélyezteti vele a testi épségét...
Rossz szakmát választottunnk....ülhetnék járó motorral félig lehúzott autóban a trafipax mögött aludva a szolgálunk és védünk autóban és nyugdíjba mehetnék hamarabb a stresszes életre hivatkozva :) ...
A törölköző a nyakban meg azért kell, mert a munkavédelmis sok kis tockost adott a papucsban való ténykedés miatt és kipirosodott a nyaka...namármost azt meg nem akarja megmutatni senkinek, inkább eltakarja a shelles ajándék törölközővel, mely nem a nagyságáról híres...
Többször megnéztem, nem látszik, elől mi van.
Feltételezem lóg a törölköző két vége, ami életveszélyes, igazad van
De ugyanígy be is lehet tűrve a póló alá :)
Nem fogjuk soha megtudni
Az óra alatt lévő 2 db 10A-s megszakítót veri le. Most kipróbáltam, hogy a villanyóra szekrényben lévő csatlakozóba dugtam a motor mert annak van saját kismegszakítója. Akkor is az óra alatt verte le a 2 kismegszakítót. De ez logikus is, csak a biztonság kedvéért ellenőriztem ezt.
A kismegszakító cseréjét az émásznál kell kérnem? Mennyit kell leperkálni érte?
A próbalámpa megfelelően használva hasznos. A két sorbakötött lámpa jó eséllel nem fog egyszerre eldurranni.
Persze alapszabály, hogy 3 MVA-es (esetleg nagyobb :) 20/0.4kV-os trafó szekunder gyűjtősínre nem dugdosunk másfeles dróttal bekötött, két soros E14-es izzós próbalámpá hogy megnézzük van-e villany.
A próbalámpa olykor azonban mégis hasznos vezérlések vizsgálatára. Egészen egyszerűen azon oknál fogva, hogy számottevő terhelést okoz, amit sem a fázisceruza nem tesz, sem a sok tíz MOhm ellenállású multiméter vagy a fesz kémlelő kütyü.
Ennyi, röviden, én személy szerint a helyén szeretem az ujjaimat, és nem amputálva Mert ugye zárlat védelem nincs benne, ami lakásnál talán nem gáz, de ha egy kiselosztón lámpázik, és épp eldurranni támad kedve az izzónak, vagy odaüti valahova és letestel, akkor egy késes biztosító zárlati árama nem kicsit leolvasztja a drótját
Nekem alu tokozott fedél olvadt a kezemre, mert szabálytalan módon egyel magasabb betét lett beletéve, és a késes bizti fülére szabálytalanul ráfordítottam az alu tokozott fedőt, mert csak 3 csavart vettem ki Szar ügy, hogy ez egy 1MW trafo kimenő oldali sín elosztója volt, és mák hogy a biztosíték elmenő oldala, így megúsztam egy szemüveg cserével, 3 ujjamba belefröccsent aluminiummal és hogy 5 percig egy nagy fehér foltot láttam
Nem lihegek túl semmit. Azt a furatot, zárt ruházatban, védőszemüvegben, fülvédőben, zárt cipőben, lommentes munketerületen lehet biztonságosan elvégezni.
Persze a látott módon is meg lehet csinálni 500 furatot, csak ha az 501.-nél kiveri a szemét a törmelék, akkor hogy faxba magyarázza meg a gyerekének, hogy el kell adnia az iphon-ját mert rokkantnyugdíjas lett az apja, mert font fontosabb volt a megrendelő parkettája???
Szerintem túlliheged ezt a dolgot. A mai világban szerintem az hogy ki miként dolgozik ha ő a fönök az a saját baja. A munkavédelem egy kicsit túl van lihegve. Nálunk inkább a parketta a fontos, mert a megrendelő azért fizet hogy a lakás maradjon szép és nem az érdekli mivelünk mi lessz.
Igen, te tévedtél, mert ha jobban visszaolvasol, írtam már olyat dokinak, hogy valamit nem jol csinál
A realgeri nick az új belépésegyesítéses loginkor ment a kukába, ha akarod írok azzal.
Ha te veszel a tescoban zsemlét, majd megjavítod a klímájukat, akkor ez érdekközösség? :)
Mellesleg az atc-re csak azért billentem el, mert sok cuccunkat kinyomja a kínai gagyi az értékesítésben, és az atc elemek, atc hosszabbítók, atc kompaktok versenyében benéztem az atc hiltit
Igen, én képes vagyok beismerni a tévedést, másokkal ellentétben
Nem kaptam ingyen klímaszerelést ingyen fórumreklámért.......
"...Ahhh igen....és sárga szalaggal, vagy fém kordonnal sem kerítettem el a munkaterületet az idegenek elől...de a kolléga sincs kikötve a radiátorhoz, nehogy gondoljon egyet és kiugorjon a nyitott ablakon :)..."
Erre a mondatomra gondoltál amikor a gúnyos reagálást felhoztad? ... Igen, viccesen, esetleg gúnyosnak is tekinthető, legalább annyira, mint a munkaterületet hanyagnak nevezni...
Amúgy ott a smiley a végén, gondolom tudod, hogy mikor szokták használni...
Abban igazad van, hogy a nevezett fúrókalapácsot 40mm-es furatátmérőig ajánlott használni. Mi 45mm-es szárral használjuk, s alig több mint 10-15 perc alatt megvan egy átfúrás ezzel a "gyenge kis" fúróval... Az 1 óra akkor van, ha meg is ebédelünk közben ....jajjj, megint gúnyos voltam :)) ....á dehogy, csak eszembe jutott, hogy azért van nálunk is szopás amikor vasakat fogunk, mert a falradar nem jól méri fel a helyzetet :)
Az atc akkor is működik, ha 100-as koronás marót raksz a gépbe. Hidd el, hogy nem csavarja meg.
Volt tanuló klímaszerelő kezében is, s csodálkozott, hogy nem tud fúrni, mert csak egy pillanatra indul meg a gép... a legbiztonságosabb gépek egyike, s szerintem a klímaszereléshez szükséges feladatokat maximálisan ellátja, sőt.....sok is
Akkor mielőtt írsz, érdemes utánanézni, mert egyébként csak vagdalkozás, mellényúlással.
Azt hittem azt érdekközösségnek nevezik, ha két cég oda vissza szolgáltatást nyújt egymásnak. Ja, és visszaolvasva a hozzászólásaidat (amiket még RealGeri nickneveden írtál), folyamatosan Dr.Klima hozzászólásait véded, mindegy, hogy igaza van vagy nincs az adott témában. Persze, ha ezek csak véletlen dolgok, akkor én tévedtem.
Semmiféle régi sérelem nincs, esetleg at e fejedben... Ráadásul nem is én hívtam fel a figyelmet a videón elkövetett hibáitokra, hanem más, nálam csak a gúnyos, lekicsinylő reagálásod verte ki a biztosítékot.
Igenis a vasbeton falba 50-es furatot fúrni, nehéz munkának számít, olykor egy óránál is tovább tart, pedig nem ezzel a gyenge kis fúróval szoktuk csinálni.
Igen láttam a papucsot, és továbbra is tartom a véleményem, hogy ilyenben nem szabad klímaszerelői munkát végezni. Nem is igazán hihető, amit leírsz, vagy legalábbis nem életszerű, hogy a fúráshoz bokazokni, strandpapucs, a létrához viszont már felveszed a Beta bakancsot. Ja, és az lehet, hogy van a papucson védőpánt, de hogy nincs használva az tisztán látszik a videódon.
Lehet, hogy kőkemény kiadásaitok vannak a ruházatra, de itt a videón, csak egy papucsos, bermudás, bokazoknis figurát látok, a másikon meg Columbusos reklámpóló van, amire annyira azért nagy kiadást nem kellett befeccölni, hiszen adták tavaly a partnereknek.
"Az ATC-s Hilti is meg tudja csavarni a munkás kezét, pláne, ha túl van terhelve, mint ez a kicsi 60-as gép, amelyikkel betonban maximum 40-es furatot szabadna készíteni...."
Tényleg én beszélek butaságot?
Forrás: Hilti.hu
TE-60 ATC - ø1240 mm-es dűbel- és átmenőfuratok készítése betonba kőbe, téglába és csempébe TE-Y és YX fúrószárakkal
Azt hittem ATC alatt a kínai ATC által forgalmazott cuccokra gondolsz
Nem vagyunk érdekközösségben, az általam elvégzett munkáért kőkeményen fizet doki, én meg fizetek neki a légtisztító szűrőkért. Amíg ezt nem fejted ki, hogy milyen érdekközössegben vagyunk, ez csupán vagdalkózás mellényúlással
Azt megértem, hogy nem tudhatod, hogy mikor vált cipőt a szerelő és mikor nem. Ezzel nincs semmi bajom. Az viszont akkor erős túlkapásnak vélem írásodban felfedezni, hogy a videón még csak nem is látsz létrát és már azzal jössz, hogy papucsban nem lehet létrázni...
A vita partalan lesz, mert minden áron a támadásod vélem felfedezni. Nem vaj, mert meghallgatom véleményed, sőt ha kell okulok is belőle, csak nem szeretem, mikor a víz és bor esete áll fenn.
Adott a lehetőség, készíts magatokról, munkátokról rögtönzött kisvideót és tedd fel ide. Hidd el, sokunk szívesen venné...
Persze nem a beállított, megrendezett felvételekre gondolok, hanem a tényleges, mindennapos munkavégzésre....na akkor lehetne reálisan keresgetni a fekete pontokat.
Fogalmam nincs, hogy ki mikor vált cipőt, én csak a videón látottakra tudtam reagálni, persze utólag már lehet magyarázni a bizonyítványt. Nekem is van otthon Mercedesem, csak ide jöttem Kia-val.
Mi van a Hiltivel? Ha nem vetted volna észre, nagy betűvel írtam, tehát márkanévként. Van ATC-s Hilti fúrókalapács, meg nem ATC-s. A kettő között az a különbség, hogy az ATC-s elektronikus védelemmel van ellátva, a fúrószár megszorulása esetén elveszi az erőt a gépről, hogy ne tekerje ki a dolgozó kezét. De, mint írtam mégsem olyan gyors sajnos, nekem is verte már oda a falhoz a kezemet. Mondjuk az 76-os volt, ami lényegesen erősebb, az való vasbeton falhoz, nem a kis 60-as.
Jaaaa, most nézem, hogy ti érdekközösségben vagytok, így már értem a próbálkozást ....
Valami régi sérelmet érzek felfedni az írásodban és most úgy gondolod, hogy eljött a "visszavágás" ideje...
Javaslom, hogy nézd meg a video-t, ne csak azt kritizáld mások után.
Kifejtem a gondolataim:
"...Strandpapucsban bemenni az ügyfélhez, majd ott nehéz, veszélyes fizikai munkát végezni, lomos munkaterületen, oda nem illő ruházatban, az bizony igenis kimeríti az igénytelen, hanyag munkavégzés fogalmát...."
- Munkavédelmi cipőben mennek és távoznak. Azt hiszem a legjobbak egyike, mert egy 26-28.000 Ft-os munkavédelmi cipő azért annak mondható. Mindezek mellett van egy külön szerszámos láda, melyben "strandpapucs van", tisztán tartva, szobai munkához. Bár a strandpapucs jelző eléggé lekicsinyítő, de mindegy, ha jobban megnézed, akkor láthatod, hogy boka védőpántos és azért majdnem zártnak mondható. Ha megengedi 1-1 munkafázis, akkor abban vannak. Jobb abban térdelni, kúszni-mászni, rohangálni egyéb munkafolyamatot végezni, mint a munkavédelmi cipőben...
- Nem gondolom úgy, hogy földön állva derék magasságban egy falfúrás veszélyes fizikai munka lenne. Te valóban annak gondolod?
- Nem látok lomos munkaterületet. Én azt látom, hogy a parketta le van takarva karton papírral, azt látom, hogy a háttérben van egy porszívó, és azt látom, hogy a porszívó csövön van egy 25x40cm-es csavartartó műanyag doboz. Ezt nem gondolnám lomos munkaterületnek.
- Nem látom a nem odaillő ruházatot. Kőkemyény kiadásaink van a legjobb munkavédelmi ruházatokra, képzeld, még a zokni is egységesített a szerelőknél és nem a piaci gagyi kategória, melybe belerohadna a lába! ...
- Tényleg nem látom a számodra igénytelen és hanyag munkavégzést.... megnézted a video-t?
..."Az, pedig, hogy, amikor felhívják a figyelmedet erre, gúnyolódsz, és próbálod kicsinyíteni ezek jelentőségét, hát, nem tudom, de eléggé visszás hatást kelt...."
- Olyan dolgokat mondtak, hívták fel a figyelmem, mely azért nem egészen úgy van a látottak alapján, sőt te is olyan dolgokat magyarázol bele, ami a valóságben korántsem úgy van.
..."Minket a főnököm ki sem engedne a munkaterületre bakancs nélkül (kíváncsi lennék, hogy a videon látható "mester" hogyan mászik a papucsában létrára)...."
Már leírtam, hogy munkavédelmi cipőben érkeznek és távoznak...ha tehetik, akkor a kényelmesebb, akár papucs, akár "mezítláb" viseletet választják... bár akkor meg belekötnél abba, hogy a kettősszigetelésű kéziszerszám használatánál mezítláb vagy (nem gumipapucsban)
..."Az ATC-s Hilti is meg tudja csavarni a munkás kezét, pláne, ha túl van terhelve, mint ez a kicsi 60-as gép, amelyikkel betonban maximum 40-es furatot szabadna készíteni...."
Ha már lett volna a kezedben ilyen gép, akkor nem írnál ekkora butaságot. Íme egy video a gépről
..."Hogy téged idézzelek : " Az alpvető dolgokra fittyet hánytak...a baj mégis az, hogy Ők szentül hiszik, hogy jól csinálják, sőt olyannyira erős a megnyugvásuk, hogy felteszik nyilvános oktatásnak, hogy ŐK ezt így csinálják, ez az Ő referenciájuk..."..."
Én ezt nem referenciának szánom, nem is így adom elő.....ezek a mindennapjaink, vágatlanul, megrendezetlenül vannak fent a hibákkal együtt....mert igen vannak hibák nálunk is
Érdekes hozzáállás, amit tanusítasz. Felteszel itt videókat, meg propagálod a vállalkozásodat, hogy milyen igényesen és profi módon dolgoztok, ugyanakkor alapvető dolgokban vagytok igénytelenek. Strandpapucsban bemenni az ügyfélhez, majd ott nehéz, veszélyes fizikai munkát végezni, lomos munkaterületen, oda nem illő ruházatban, az bizony igenis kimeríti az igénytelen, hanyag munkavégzés fogalmát. Az, pedig, hogy, amikor felhívják a figyelmedet erre, gúnyolódsz, és próbálod kicsinyíteni ezek jelentőségét, hát, nem tudom, de eléggé visszás hatást kelt. Minket a főnököm ki sem engedne a munkaterületre bakancs nélkül (kíváncsi lennék, hogy a videon látható "mester" hogyan mászik a papucsában létrára).
Az ATC-s Hilti is meg tudja csavarni a munkás kezét, pláne, ha túl van terhelve, mint ez a kicsi 60-as gép, amelyikkel betonban maximum 40-es furatot szabadna készíteni.
Hogy téged idézzelek : " Az alpvető dolgokra fittyet hánytak...a baj mégis az, hogy Ők szentül hiszik, hogy jól csinálják, sőt olyannyira erős a megnyugvásuk, hogy felteszik nyilvános oktatásnak, hogy ŐK ezt így csinálják, ez az Ő referenciájuk..."
Ahhh igen....és sárga szalaggal, vagy fém kordonnal sem kerítettem el a munkaterületet az idegenek elől...de a kolléga sincs kikötve a radiátorhoz, nehogy gondoljon egyet és kiugorjon a nyitott ablakon :)
Ugye viccelsz, vagy csak szimpla kötekedés???
Tudod mit jelent a felirat a HILTI logó alatt??? ....keress rá, olvass utána, s ha legközelebb 1 kézzel fogva megy a fúrás, akkor se szörnyűlködj el...
....amúgy megsúgom neked, hogy a csavaros doboz helyettesít egy embert, hogy a porszívó csöve ne mozduljon el.....eközben egy másik ember (aki épp a porszívó csövét fogná) folyamatosan figyeli a fúrás alatti területet, ha egy járókelő közelít, akkor leállítja a munkát (miközben az apró, fellazuló kavicsdarabokat is megvédi a leeséstől)...
Pontosan arra gondolok, hogy megvetted ezt a csúcskategóriás gépet, de működtetés körülményei már inkább az otthoni barkácsolás kategóriáját idézik.
- munkavédelmi bakancs helyett, kerti gumipapucs
- szemüveg nincs
- laza ruházt. -forgógépek környezetében tilos
- a munkaterült lomos. -kerülgeted a porszívó csövét meg a csavarosdobozt, így a stabil testhelyzet nem garantált, ha odébb kell lépned mert mondjuk megakadsz egy betonvasban és megránt a gép.
Az első 2 kép egy igényes munka látszata...és aki így dolgozik, az biztos vagyok benne, hogy a csatorna alatt rejlő dolgokra is odafigyel...
Az utolsó kép rémes...sajnos sokan meg is fizetik, de már kitárgyaltuk, hogy sokszor a megrendelő utólag szembesül azzal, hogy milyen munkát végeztek nála....a baj az, hogy fizet :)
Sajnos igen. Az alpvető dolgokra fittyet hánytak...a baj mégis az, hogy Ők szentül hiszik, hogy jól csinálják, sőt olyannyira erős a megnyugvásuk, hogy felteszik nyilvános oktatásnak, hogy ŐK ezt így csinálják, ez az Ő referenciájuk...
Szinte mindent! A fel jelölésnél a víz mertek helyet, a furas helyet,a csaverozásnál a Tipli hiánya, a csővezeték csatlakozója soha nincs a falban, nyomaspróba klímagázzal, 25 foknál is max 18 bár és meg környezetkárosító is. A nyomaspróba nitrogénes és 27 vagy 40 bár általában. Na ez ritka a klima szereplőknél. A kültérinél sokmindent nem látni a homlokzat meg mindegy elől vagy oldalt van.
Kedves Klímások! Felhorgad bennem a petőfis kérdés, hogy "aztán mit rontanak el"? Mesterek, tanítsatok minket, egyszerű bölcsészeket! A csövezéssel volt a baj, vagy a csavarozással? Vagy azzal, hogy nem volt homlokzatelbaszási engedély az alpintecnkikával kivitelezett kültéri-szereléshez? Tényleg érdekel, és az is valóban igaz, hogy nálam sem így szerelték fel a klímát. WindyB
Elhanyagolt penészes klíma??? ...vagy csak mostohák az üzemeltetési körülmények??? .... vagy olyan "gyilkos" gombatelep rejtőzködik a lakásban, melyről szinte fogalmunk sincs...???
Megoldásra nincs egyértelmű recept, DE vannak olyan klímaszerelők, melyek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a birtokában legyen minden ügyfelük az alapvető okosságoknak.
A Fujitsu ASYG09LUCA készülék, mely jelenleg még 2 hétig készlethiányos Európában...
A nyomvonal majdnem átlagos. Az igény az volt, hogy a szobában az ajtóval szembe legyen elhelyezve a beltéri egység, így az működés közben a folyosóra is tud fújni némi hűtött levegőt és ezáltal a lakás másik felében levő kisszoba is picit hűvösebb lesz.
Nem mindig a porfestett, egyszerű konzolra van szükség... az ugyanis a legnagyobb figyelmesség ellenéri is 1-2 év elteltével rozsdásodni fog, mely igen szépen meg tudja szinezni a homlokzati festést