Sziasztok!
Ezek szerint mindenki egyet ért, hogy kellene egy színvonalas újság a vasútmodellezőknek is (nagyon örülök, hogy a makettezőknek már kettő is van)de nekünk?
Itt teszek egy felajánlást csináljunk egyet mi. Én úgy gondoltam először internetes lapot kéne csinálni és ha bejön, együtt tudunk működni, akkor szerintem nyomtatva is megjelentethetnénk, lehet, hogy fél év lehet, hogy egy év múlva de az is lehet, hogy soha...Legalább megpróbálhatnánk. Szerintetek... várom a véleményeket.
Mellesleg lehet, hogy távlatokban pénz is hozna.
Üdv: Sanci
Még valami!
Aki a 2Megawattot úgy irja , hogy 2mW aki nem értené 2 miliwatt az ne nevezze magát szakembernek maximum zongarművésznek
2 Régebben a Sisi-ről irtak nos a Sisi nem Sissy az a Lochnessi szörny neve.
Automtizálassal kapcsolatban rendben van M61 igazad van valamiben de a műszerezés kerül igazán sok pénzbe, /ugyebár egy multiméterrel nem sok mindet lehet kezdni, főleg nem azoknak akik igazán azt sem tudják ,hogy mi az a visszahajló karakterisztikájú védelem.
Más:
Közületek sokan dicsérték az új Vasút@Modell-t
Nos a véleményem: Siralmas baromságok tömkelege főleg a Taurus cikk ráadásul a terve nem magyarul van ennyi pénzért már lehhetne magyarul.
A Vasútbarát sokkal olcsobb és nem egy zongoraművész a szerkesztője, azonkívűl mért a saját szerzőjével készít riportot az ic-s cikk-nél egy sort nem lehet elolvasni, azonkívűl tele van képzavarokkal.
Nem tudom egy zongara művész mért hiszi azt , hogy ért a vasúthoz attól ,hogy van két képe a 424-ről.
Siralmas
Bocsi mindenkitől de kissé kiakadtam rá
A vasútbarátban a következök lesznek:
Nohab
V43,2
és MODELLEZÉS nem Szili modell leirás hanem tényleg Modellezés
A 6 db 6 mm-es motorral szerelt Szergej N vagy H0? Szerintem H0-ban a 6 mm-es motor pont elfér a kerékpártengelyen. Igaz, hogy teszed rá? És az áttételhez szükséges fogaskerekeket hol szedi össze az ember? És mennyibe kerülnek?
Nekem van egy olyan beépítésre váró motoros forgóvázam (0-ás méretű!), amelyik valódi Bo szerkezetű, amiben a kisméretű motorok nem a tengelyre vannak rászerelve, hanem fordulatszámcsökkentő áttétellel. Persze, tudom, a két méretarány technikai követelményei alig összehasonlíthatóak...
Milyen paraméterekkel rendelkezik egy vibrátorakku-motor? Feszültsége? Fordulatszáma? Teljesítménye, nyomatéka?
Ami a beszerzést illeti, vannak telefonszervizek, ahol sok használt készülék megfordul és az elöregedett akkumulátorokat megbontva szerintem ésszerű áron be lehet szerezni. A vibrátoros akkuk viszont szerintem nincsenek olyan nagy számban, ezért problémákba ütközhet 6 egyforma motor összegyűjtése. A motor egyébként közvetlenül hajtja a kerékpárt vagy fogaskerék-áttétellel?
Nem a külföldiekkel van baj hanem a magyar Vasut and Modell újság érdekelne....
Egyébként előfizetője vagyok 3 hónapja MRR-nek.
Viszont kösz a NagyÁs tippet.
A Nagyaba bemegy es ahol van az elelmiszerosztaly meg a bufet a ketto kozott a kirakatban van a Hungaropress botja. Lassan mar egy eve uzemelnek...
Ezen kivul Keszthelyen a setaloutcan, vmint Bp-esten a Kalvin teren (a nehai modellbolt mellett, helyen) tudok ilyen botokrol.
Az ara 2K felett van.
Egyebkent jobban jarsz, ha elofizeted, mert ugy csak 80 USD/ev.
Újságok:
érdemes a "Press" feliratú üzleteket megnézni; ezek a HungaroPress üzletei. Itt minden külföldi lapot megtalálhatsz, ha nincs, meghozzák, elő is fizethetsz. Magyarországi újságok közül bármit meg tudnak szerezni, minden felár nélkül. (Mivel ők a terjesztők, nem gond nekik csak 1 darabot szerezni.) Nagyobb városokban, szállódák közelében szokott ilyen bolt lenni. A kecskeméti üzletük is nagyon jó, korrekt kiszolgálás.
Mondjuk én sem úgy gondoltam, hogy veszek 6 mobiltelefont, aztán szétszedem... - az nagyon durva lenne! Gondolom, a mobiltelefon árának csak törtrésze lehet a motor ára, de azért 6 db... és még az egyebek...
Ha mar a tuningnal tartunk... Ebbe szerintem a motorcsere is beletartozik. Esetlegesen bobb motor beepitese...
Olvasgatom az NN3 levlistat (N-es keskeny nyomkozu vasutmnodellezok), es itt talalkoztam egy otlettel : a vibras mobiltelefon akkumlatorokban allitolag 6 mm atmeroju motor van. Elmondasok szerint volt olyan ember, aki ebbol valodi Co'Co' tengelyelrendezesu mozdonyt epitett. Gondoljatok bele, egy hatmotoros Szerjely 15-20 kocsis tehervonattal a terepasztalon... gyonyoru -lehet :-)
Az semmi, hogy milyen konyveket reklamoznak.
A MR-ben lekozolt otnezeti jellegrajzok a kiralyok...
Meg termeszetesen a kinti konyvekben alapelvaras az igenyes jellegrajz, nem ugy mint nalunk...
masik: kint a vasutmodellezes elkepeszto szinten all! Az a normalis, ha valaki tuningolni akar egy mozdonyt, akkor emegy a botba es megveszi a rezbol keszult kiegeszitoket, a kivant feliratokat stb. Olyan ez, mint nalunk a repulomakettosok, akik a Verlinden kiegeszitokkel dobjak fel a makettot.
persze a jo munkat sok jo szakkonyv segiti...
Eladnám egy kétrészes, középen csuklós H0-ás motorvonatomat, száma: VT137154b alatta ABWR8. A teteje ezüst színű, az oldala pedig piros és vaj csíkozású. Mindkét vége világít menet közben. Ára kb 12ezer HUF. Érd:manci1@freemail.hu
Még más összehasonlítás: a MIBA és az Eisenbahn Magazin egyaránt 1670 Ft, de az árarányoknál sokszorosan gazdagabb a tartalmuk.
Lehet, hogy a Pályaőr is meg a Vasút&Modell is lényegesen olcsóbbá lehetne, ha jól felfutna a példányszám (többszörösére...).
Tartós szponzorálást nehezen tudok manapság elképzelni, legfeljebb - több és jobban fizető - hirdetéseket.
Én a minap kaptam meg a Modelrailroder amerikai vasutmodell magazint. Igazán az a top. Csak kár, hogy, az európai, pláne magyar vasutmodellekről szó sem esik benne (hazudok a mostani számban volt egy 1:87-es német úthenger). Én nem igazán csípem az amerikai vasútakat (olyan egy kaptafa az egész), de amilyen terepasztalokat meg tunningokat tudnak azok csinálni....leugrik a képről, megnem mondod, hogy igazi-e. Szóval az a csúcs, igaz ott van pénz, meg már megint amerika tutdom, de... azok igazi profik. Mondjuk iszonyú sajtó anyagjuk is van olyan könyveket katalógusokat reklámoznak, hogy
- Hogyan terepesítsünk 1-2 rész H0
- Hogyan terepesítsünk Z és N
- Vasút vonal melletti terepesítés
- Vonal vezetések, vonal tervezés
- Hogyan kezdjük 1-2-3 rész H0-ban
- Hogyan kezdjük Z és N-ben
stb. stb.
Az ár amiért megrendeled? 15 és 20 USA Dollár között van.
Szerintem itthon is jól jönnének ilyen szakkönyvek szaklapok sok képpel és leírásokkal, tanácsokkal stb.
(Tényleg jelent meg könyv 1985 óta? Én lemaradtam a Linczbauer Tamás féle könyvnél -remélem jól írtam a nevét- vagy azóta semmi? Kérlek írjatok ha lehet kapni valamit, nagyon érdekel!!!)
Addig is szép álom. Nos az ár???? Ki tudja, lehet hogy, ebben kéne először fejlődnünk?
Addig is amíg meggazdagodunk... ;-))
Üdv mindenkinek.
Top Gun 350 Ft, Aero 395, terjedelemeben vaskosak (holnap megnezem, hogy hany oldalasak) Nekem az Aero jobban tetszik, mert a katonai repules mellett a polgari repulessel is ugyanolyan reszletesen foglalkozik...