Keresés

Részletes keresés

S. Marcsi Creative Commons License 2011.03.25 0 0 1524

Szia!

 

 

Lauramarcellnek teljesen igaza van.

Nekem is azért jött megint vissza ez a sz. mert nem vagyok rendben mentálisan.

 

Tegnap voltam újra fül-orr-gégén a köhögés miatt és milyen meglepő kiderült, hogy idegi alapon van.

 

Talán ez a legnehezebb, hogy az ember rendet tegyen magában, valamikor hallottam, hogy a tüdőbetegségeket a ki nem mondott dolgok okozzák.

 

Nagyon elszánt lettem, hogy ez lesz az utolsó amikor ezzel a sz.-ral meg kell küzdenem, mindent el fogok követni, hogy végérvényesen megszabaduljak tőle!

 

Átalakítom a felfogásom a pesszimista optimistából, optimistába.

 

 

Jobbulást kívánok mindenkinek!

 

Marcsi

 

 

Előzmény: pycur75 (1522)
lauramarcell Creative Commons License 2011.03.24 0 0 1523

Szia Hajni!

 

A cigit tedd le, saját magad érdekében is. Minden egyes vizsgálaton megkérdezik, hogy dohányzol-e, és egy tüdőbetegnek viszont szerintem nem "illik" dohányozni.

Nem mindenkinek ilyen ez a betegség, mint például nekem. Ismerek olyat, akinek véletlenül vették észre, semmi tünete nem volt, steroidot sem szedett és már meg is gyógyult ráadásul. Az éves kontrollra el kell mennie és ennyivel letudta. 

Legfontosabb lenne először is megnyugodnod. Ha zaklatott az életed, akkor próbálj meg mindent elkövetni, hogy változtass rajta és ez kizárólag csak rajtad múlik. Az életedet csak Te teheted helyre! Hidd el tudom miről beszélek.

Én is padlón voltam éppen mikor tavaly előtt beteg lettem, voltam természetgyógyásznál, kineziológusnál és még pszichiáterhez is elmentem, ami rengeteget segített, hogy helyrerakjam a fejemben a dolgokat.

Szívesen segítek amiben tudok, nincs olyan amiből nem lehet kimászni, hidd el. Ide írhatsz nyugodtan ha bánt valami vagy tanácsot szeretnél, valaki biztosan reagálni fog rá.

 

Sok erőt kívánok Neked és ha valamit tudni szeretnél a sarcoidosisról, csak kérdezz bátran!

 

Timi

Előzmény: pycur75 (1522)
pycur75 Creative Commons License 2011.03.24 0 0 1522

Sziasztok Marcsi és Timi!!!

 

Én még itt elég újnak számítok,de amiket olvasok meg vagyok döbbenve és kezdek félni ettől a betegségtől annak ellenére,hogy az orvosom és mindenki azt mondja,hogy 100 évig is el lehet vele élni.Nekem semmi tünetem nincs csak egy kis mellkasi fájdalom,de nem vészes.Volt vérvétel és a lympfocita ha jól emlékszem a nevére sz volt egy kicsit alacsony,de minden más jó.Bár nem tudom,hogy ez mit jelent.Hétfőn lesz kész a ct eredményem.Attól nagyon félek mert attól függ,hogy lesz-e tükrözés,amítől iszonyatosan félek és ráadásúl pánikbeteg is vagyok.A cigit is nagyon nehezen tudom letenni mert nincs valami fényes életem.36 éves vagyok.Szóval mire készüljek fel???????????????????????

Írjatok!!!Köszi puszi Hajni

lauramarcell Creative Commons License 2011.03.24 0 0 1521

Szia Marcsi!

Én 34 vagyok. Sajnálom, hogy ilyen trauma ért januárban, biztosan közrejátszott, hogy újra aktivizálódott a sarcoidosis. Amikor nekem 2009 márciusában kiderült ez e betegségem, nagyon mélyen magam alatt voltam egy családi esemény miatt, úgyhogy nálam a pszichés ok a kialakuláshoz biztosan közrejátszott. Most viszont nyugis az életem ( viszonylag, merthogy 2 gyerkőcöm van, úgyhogy tök nyugi sohasem lesz ) és mégis valami van megint. Én is három hete köhögök, most antibiotikumot szedek, de csak nem múlik. Mindenféle vizsgálaton voltam már, a röntgenen nyirokcsomó megnagyobbodás van, de a doki szerint ez még nem az, most MRI-re küldött. Én fulladok, köhögök,de közben megállapítottak szívritmus zavart is a kivizsgálások alatt, gyógyszert kell szednem, én ettől is fulladhatok akár, mármint a szívritmuszavartó.

Azért az nem semmi, hogy 2003 óta négyszer tért vissza a betegséged :((

 

Timi

Előzmény: S. Marcsi (1520)
S. Marcsi Creative Commons License 2011.03.24 0 0 1520

Szia!

 

 

Én vagyok az orvosi csoda.

2003-ban a szokásos évi tüdőszűrésen vették észre.

Semmi panaszom nem volt, nem köhögtem, minden rendben volt, álltak felettem, hogy mi van, nincs tünet.

Fél évig vártunk, hogy mi fog történni, természetesen nem lett jobb a felvétel és indult a szteroid.

A szteroid alatt majdnem minden mellékhatást kijött. A legdurvább a depresszió volt.... még dilidokihoz is kellett járnom.

 

Az 4. szteroid kúra után 2,5 évig minden rendben volt.

 

Apukámnál tavaly decemberben rákot diasztognizáltak.

Január 20-án elment.

 

Január 16-án éjjel kihívtam a mentőt hozzá és amíg vártunk, elkezdtem hányni.

Január 20-a után elkezdett fólyni az orrom, majd vérzett, kicsit köhögtem is.

 

Háziorvos 2x: kis megfázás nem kell antibiotikum. Nem hittem neki elmentem a tüdőorvoshoz ő is azt mondta semmit nem hall, biztos megfázás, de az orvérzés miatt menjek el fül-orr-gégészhez.

 

Kaptam orrsprayt, antibiutikumot, 3x voltam nála, csak nem lett jobb.

Vissza a tüdőorvoshoz, újra azt mondta, hogy most ilyen megfázás van, hogy sokáig köhög tőle az ember. Na jó akkor menjek röntgenre. Ez volt tegnap előtt.

 

Szóval azt hiszem most okozott elöszőr tünent. Köhögés, orrdugulás, fulladás (kb két hete takarításkor észrevettem, hogy izzadok meg kapkodom a levegőt is).

 

Ja valamelyik alkalommal a négy közül mondták, hogy fibrózisom van. Akkor sem köhögtem, simán felmentem a 4. emeletre lihegés nélkül.

 

Összefoglalva: gondolom apu elvesztése miatt jött elő megint, és gondolom, hogy súlyosabb is mint valaha, hiszen most betegnek is érzem magam. November 29-én voltam koltroll röngenen akkor még minden rendben volt, Január 20-ig nagyon kevés idő teljt el...

 

Remélem jobb lesz az év hátralévő része, mert már most tele van kiscsizmám mindennel...

Ja és 35 vagyok

Király az élet!

 

Marcsi

Előzmény: lauramarcell (1519)
lauramarcell Creative Commons License 2011.03.24 0 0 1519

Szia!

 

Jó kérdés.. én is így vagyok ahogy Te, bár én még nem szedtem steroidot, mert teljesen elzárkóztam tőle, de ha most újra aktiválódna a sarcoidosis, akkor sem szeretnék. Ennek a betegségnek ugye az az egy veszélye van, hogy a gyulladások helyén hegek keletkezhetnek, átlépsz a harmadik stádiumba, ami a fibrosis és az a veszélyes, mert ezzel csökken a légzőfelület. Nem tudom, hogy mennyire szabad ezzel kísérletezni, mármint, hogy nem szeded a steroidot. Én maximálisan megértelek, pedig nekem még nincs steroidos tapasztalatom.

 

 

Természtegyógyász esetleg?

 

Minden alkalommal ugyanolyan tünetekkel jelentkezett a sarcoidosis? Nekem először erythema nodosum volt a vádlimon, most viszont nincs, csak fulladok és nehezen kapok levegőt, de még mindig vizsgálják, hogy most aktív-e a sarcoidosis. Kíváncsi lennék, hogy mindig ugyanazzal a tünettel kezdődik-e. Neked ebben már ( sajnos ) van tapasztalatod.

 

Timi

Előzmény: S. Marcsi (1518)
S. Marcsi Creative Commons License 2011.03.24 0 0 1518

Szia!

 

Köszi.

Elfelejtettem, hogy Alvesco már én is szedtem, még az elején amikor I-ben voltam, de nem használt semmit.

 

Vérképpel kapcsolatban sajnos nem tudok semmit mondani.

Nekem amikor max. dózist szedtem, 72mg Medrol, 12,5mg Methoterxan akkor is minden vérképen jó volt. A cukrom volt egy kicsit magas 5,6.

 

Nem tudom, hogy mi lesz velem. Nem akarok megin ennyi gyógyszert szedni, már 4X csináltam és nem ért semmit.

 

Mi van ha nem szedek semmit? Meghalok? Rákos leszek?

 

Jobbultást!

 

Marcsi

Előzmény: lauramarcell (1516)
Xina73 Creative Commons License 2011.03.23 0 0 1517

Sziaztok!

 

Hát ma nagyon elkeseredtem, 2 hónap után újjabb vérvétel és a koleszterin (11) szintem nem csökkent és a trigliceridem(4.5) sem.

Diétáztam, Omega 3 mat szedem. Valaki ha tudna ebben segíteni mit tegyek, mert látom hogy sokan túl vannak a szeroidon, nem tudom ti ellenőriztettétek a vérképeiteket és tapasztaltatok ilyet? Nekem előtte nem volt ilyen magas, nem volt alacsony, de ilyen magas nem volt és nem akarok még erre is gyógyszert szedni. Kérlek segítsetek?

 

Üdv.

lauramarcell Creative Commons License 2011.03.23 0 0 1516

Szia!

 

Én Alvesco sprét kaptam 2009-ben, mert nem voltam hajlandó steroidot szedni. Kettes stádiumban voltam és regrediált tőle a betegségem. Ez is steroid, de ez közvetlenül a tüdőbe kerül, mert spré és nincs mellékhatása.

Remélem tudtam segíteni.

 

Timi

Előzmény: S. Marcsi (1515)
S. Marcsi Creative Commons License 2011.03.23 0 0 1515

Sziasztok!

 

 

Segítséget szeretnék kérni tőletek!

 

2004-ben diagnosztizálták a betegséget. 4 szteroid kúrát kaptam az utolsónál Methotrexánt is. 2 évig volt regresszió, ma mondta az orvos, hogy újra kezdődött....

 

 

Tudnátok esetleg orvost, természetgyógyászt... stb valakit ajánlani aki nem szteroidot ad?

 

Szteroid helyett valami más természetes dolgot amitől már valaki jobban lett?

 

 

Visszaolvasom a fórumot is ha lesz időm rá.

 

Mindenkinek jobbultást kívánok!

Köszönöm

 

Marcsi

 

lauramarcell Creative Commons License 2011.03.23 0 0 1514

Sziasztok!

 

Én még mindig a kivizsgálásoknál tartok, hogy nem aktív-e újra a sarcoidosis...Azt szeretném kérdezni, hogy van -e valaki közületek, akit MRI-re küldtek? Én már 6 CT-n és számtalan tüdőröntgenen túlvagyok, de MRI-m  még nem volt. Nem tudom, hogy ez bevett szokás, vagy csak ez az új orvosomnak az újítása..

 

Köszi,Timi

nosteroid Creative Commons License 2011.03.23 0 0 1513

 

Hát a tükrözést megúszni valószínűleg nem fogod, a betegség egyértelmű diagnózisához az kell sajnos... Viszont ahogy már sokan leírták itt, nem egy kellemes érzés, de ki lehet bírni. Nem altatnak, nem fáj, a köhögési ingert kell leküzdeni, és kész is. Lazítani kell közben, úgy sokkal könnyebben túl van rajta az ember.

Előzmény: pycur75 (1512)
pycur75 Creative Commons License 2011.03.22 0 0 1512

Jaj az előbb elfelejtettem!!!!Írjátok meg a tüdőtükrözéses élményeiteket!!!!De őszintén!!!

Bent kell maradni a kórházban??? Köszike!!

pycur75 Creative Commons License 2011.03.22 0 0 1511

Sziasztok!!!!!

 

Ma voltam ct-n háát ez a kontraszt anyag nem volt valami jó de ahhoz képest hogy pánik beteg vagyok egész ügyi voltam.Hétfőn lesz meg az eredmény.Most azt nem tudom,hohy amit a tüdőgyögyászom kért célirányos vérképet és az jó akkor most mi van???Az jó vagy rossz?Nagyon szeretném megúszni a tüdőtükrözést mert iszonyatosan félek tőle.puszi mindenkinek

Szilvuci Creative Commons License 2011.03.22 0 0 1510

Izisz, Maidfish NAGYON KÖSZÖNÖM a választ, akkor még hurcolom egy kicsit az új bundámat:)

nosteroid Creative Commons License 2011.03.22 0 0 1509

A Vitanax PX4, vagy legalábbis a hatóanyaga már tudtommal törzskönyvezett gyógyszer japánban..

Előzmény: Mara55 (1508)
Mara55 Creative Commons License 2011.03.21 0 0 1508

Üdvözletem mindenkinek.

Szeretnék a témához hozzászólni.Egyben segíteni mindazoknak akik ezzel a betegséggel küzdenek, mint jó magam is.

Nálam a betegséget 1999.-ben diagnosztizálták, egy sima tüdőszűréskor ennek már közel 12 éve lesz.Megjártam 2x

Mátraházát, 1x a Korányi kórházat ahol egyben elvégezték a biopsziát ami igazolta az alapbetegségemet.Nekem is szteroidot kellett szednem 2x  1 ,5 évig nagyadaggal kezdtük és csak fokozatosan volt szabad elhagyni. A betegségem sajnos 2007.-ben újra kiújult.

mind a két alkalomkor amikor vége lett a kúrának 2x kaptam mélyvénás trombózist a tabletta szedése után.Ezzel csak azt akarom

jelezni ,hogy valóban nagyon sok kellemetlen mellékhatással jár ,amit akkor muszály volt elviselni.  Azóta is vissza járok rendszeresen kontrollra.Az eredményeim az előzőkhöz képest jók nem kell már szteroidot szednem. Ellenőrzések alatt a doktornőm

elcsodálkozott ,hogy egyre jobb az eredmény. Rá is kérdezett . Lehet  arra gondolt ,hogy a szteroidnak hatása alatt lett jobb, ami biztos hogy javított, mivel erre a betegségre csak a szteroid használ ez egy erős gyulladáscsökkentő. A tabletta szedése alatt hallottam a gombakivonatról amit véletlenül a TV nézés közben az egyik csatornán pont a tüdőbetegségekről esett szó. Megragadtam az alkalmat és az ott szereplő telefonszámot felhívtam, és sikerűlt azzal az illetővel személyesen beszélnem ezzel a betegséggel kapcsolatosan. Elmondtam mindent és kérdeztem , hogy erre a betegségre tud-e valamit ajánlani. Azt tudni kell , hogy rákkutatással foglalkozik. 2 féle gombakivonatot ajánlott ezúton szeretném mindenkinek ajánlani aki szintén ezzel a betegséggel küzd.Nagyon nem szeretném újra a szteroid kúrát elkezdeni ha muszály lenne, ha van rá más gyógymód mint a gombakivonat.

Igaz, hogy ezt folyamatosan kell szedni, én rá kérdeztem mégis meddig? erre azt  a választ kaptam hogy életem végéig is szedhetem ártani nem fog sőt aki szedi az csak hosszú életű lesz. Sajnos nem olcsó mint írtam 2 féle kell belőle kb 2-3 hónapra elegendő 1-1 doboz nem titkolom 20.000 ft a kettő. Szerintem az egészségnél fontosabb nincs ha tudjuk, hogy a szteroidnak milyen komoly mellékhatásai vannak, és ezt csak az tudja aki már huzamosabb ideig szedte és megtapasztalta.Köztük egynek itt vagyok Én.

Ha lehet akkor inkább ez mellett szavazok, akkor inkább lemondok olyan dolgokról ami nem lehet olyan fontos mint az EGÉSZSÉG !

A gombakivonat amit szedek      VITANAX PX 4    ebből  2x1      a  másik pedig a    CARDIANAX  ebből reggel   1   ez utóbbi    kb  1 év

alatt a vérnyomást is beállítja normális szintre, ami utólag drűlt ki ,hogy arra is jó.

 

Maradok tisztelettel   remélem lesz aki komolyan veszi és él a lehetőséggel.  Ez csak egy jó tanács Én már igen régen tapasztalom

3.-dik éve.  

                                            JOBBULÁST KÍVÁNOK MINDENKINEK ! 

 

izisz1 Creative Commons License 2011.03.20 0 0 1507

Tényleg! Most, hogy mondjátok! Nekem is van a homlokomon kétoldalt. Még jó, hogy eltakarja a frufrum! Bajusz? Természeten az is van. De, mivel azt a tanácsot kaptam, hogy hagyjam őket békén, ezért csak szőkítettem. Még jó, hogy a hátam nem látom!

3 hét múlva jubilálok. Akkor fogom 1 éve szedni a Medrolt. Azaz abbahagyni. Végre!!!!! Na, jó. Még nem voltam az orvosnál, majd 31.-én megyek. De úgyis tudom, hogy VÉGE! A fejemre azt mondják, hogy már nem olyan kerek. Hát én nem veszem észre. Persze lehet azért, mert mindennap látom.  A térdfájdalom viszont engem is elért. Na nem vészes, csak érzem, hogy van. Azért még benevezek egy 25km-es gyalogtúrára. Ha már bejáródik nincs baj.

Kitartás mindenkinek! Elmúlnak a szőrök!

Előzmény: Szilvuci (1505)
maidfish Creative Commons License 2011.03.18 0 0 1506

Szilvuci!

Ne nyúlj a szőrökhöz, el fog múlni (csak ki ne szedesd!).

Nekem volt a homlokomnál, a bajuszom is kinőtt és a hátamon is rendesen, de szépen kikopott a végén.

Türelem!

Előzmény: Szilvuci (1505)
Szilvuci Creative Commons License 2011.03.18 0 0 1505

Sziasztok!

Tudna nekem valaki segyteni ebben a szőrösödés kérdésben???

Amióta szedem a szteroidot szépen kiszőrösödtem, kicsit vicces, a hátam is..huh..Van akinek a háta is beszőrösödött?!

A dokinénim azt mondta tegnap h nem fog elmúlni...NEEEE...

Van olyan tapasztalat esetleg amikor mégis???

 

romesz Creative Commons License 2011.03.17 0 0 1504

Ez egy jo kerdes (cigi)

 

aki egyszer dohanyos volt nem feltetlen teszi le vegleg.

 

Buliban ha ugy alakul en ragyujtok es nem pruszkolok azert ha masok bagoznak korulottem. 

Viszont kepes vagyok honapokig vagy neha evekig nem foglalkozni vele, nem vagyok fuggo.

Előzmény: pycur75 (1503)
pycur75 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 1503

Még annyit kérdeznék,hogy hogy tettétek le a cigit végleg??Bár én nem fulladok sőt semmi tünetem nincs.Néha van egy kis mellkasi fájdalmam.De arra gondoltam,hogy a szívem vacakol,addig amíg a tüdőszűrésen ki nem derült a vélhető szarkózis.22-én megyek ct-re majd akkor írok hátha okosabb leszek.addig is sok sok puszi nektek.

Hajni

kjapp Creative Commons License 2011.03.17 0 0 1502

Mint írtam, én is a Korányiban voltam egy éve, és semmit,  s e m m i t   nem éreztem!

(Meg is dícsértek a végén, hogy ellazítottam magam. Ja, így azért könnyű volt ;)

Előzmény: pycur75 (1500)
romesz Creative Commons License 2011.03.17 0 0 1501

Nem csak biztatas volt amit irtam.

Nem volt leanyalom, de nem volt olyan veszes.

 

Előzmény: pycur75 (1500)
pycur75 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 1500

Sziasztok Drága Mindenki!!(Romesz,Betty7,Lauramarcell)

Bocsika ha kihagytam valakit.Nagyon köszönöm a bíztató szavakat és a tükrözésről a pontos menetet.írt az egyik ilyen fórumon egy 29 éves fiú a tükrözéses élményéről és azt írta,hogy neki hányingere volt tak...a-nyála egybe fojt és hörgött nehezen lélegzett a vizsgálat közben.Bár ez 2 éve volt a Korányiban.Ja és vért köpött.Háááát én ezt olvasván úgy össze tojtam magam,hogy aznap csak 1 irányba futottam.Most akik írtatok erről azt mondtátok nem volt olyan drasztikus.Biztos?????????:-)Úgye nem csak bátorítani akartok???Tök arik vagytok azért.Lauramarcell el ne tünj kérlek.Maradj a fórumon mert elég sokunknak szükségünk van rád.Puszi mind hármatoknak és (mindenkinek)

 

Hajni

kjapp Creative Commons License 2011.03.17 0 0 1499

elnézést, dadog a gépem  ;)

Előzmény: kjapp (1498)
kjapp Creative Commons License 2011.03.17 0 0 1498

 Szia Betti!

 

Én tavaly óta szedtem a Mdrolt, először 40 mg-ot, mert a tüneteim elég brutálisak voltak (több hétig lázam volt, a lábam feldagadt, a lábamon a bőr begyulladt és nagyon fájt, a vége felé menni is igen nehezen tudtam, közben persze vizsgálgattak, mert nem tudták mi okozza ezt. A vége felé már a szarkodiózis is képbe jött, de kellett volna egy megerősítő CT, amire még akkor három-négy hetet kellett volna várni. Akkor volt nagy mázlim, hogy egy fizetős CT vizsgálatra tudtam menni, majd a Korányiba kerültem. Ott látták a bajom és azonnal Medrolt adtak, hogy csökkenjenek a tünetek, majd pár nap múlva jött a tüdő biopszia amit igen könnyen vettem.)

A 40 mg-ot két hónap után lecsökkentette a főorvosnő 32-re (ekkor már regresszió volt, majd el is tűnt a rtg-ről a tüdőbeli folt. Biztosítottak, hogy ha el is tűnt, összesen 10 hónapig kell szednem. Ezt meg is volt egyre csökkenő adagokban majd a végén 12 mg-ról egy hónapon át fokozatosan csökkentve abbahagyhattam, megerősítő CT is csak heget mutatott ki, az első hónapban elkészített légzésfunkciót megismételték, ami tovább javult, bár már az első is jónak volt mondható.

 

Ízületi problámáim eddig nem voltak, most hogy már több hete abbahagytam a M-t, kezdett fájni a vállam a térdem, stb.  Amikor már elkezdtem a 12 mg-ról a nullára csökkentést, el kezdett a bőröm mindenhol nagyon viszketni, ez kb. egy hónapig tartott, illetve még kisebb mértékben még érzem most is, bár már elviselhető.

 

A M szedése közben az arcom teliholdszerűen kikerekedett, fokozatosan gyengültem, ami a végén azt jelentette, hogy ha legugoltam, nagyon nehezen tudtam felállni, olyan gyenge lett a combizmom. Most így utólag enyhébb kézremegésre is emlékszem úgy a 7-8 hónap szedése után, de ez nem volt zavaró mértékű. Szerencsés vagyok, mert nekem a Medrol szedése közben nem voltak súlyosabb mellékhatásaim, most így utólag sokkal kellemetlenebb. 

Előzmény: Betti7 (1490)
kjapp Creative Commons License 2011.03.17 0 0 1497

 Szia Betti!

 

Én tavaly óta szedtem a Mdrolt, először 40 mg-ot, mert a tüneteim elég brutálisak voltak (több hétig lázam volt, a lábam feldagadt, a lábamon a bőr begyulladt és nagyon fájt, a vége felé menni is igen nehezen tudtam, közben persze vizsgálgattak, mert nem tudták mi okozza ezt. A vége felé már a szarkodiózis is képbe jött, de kellett volna egy megerősítő CT, amire még akkor három-négy hetet kellett volna várni. Akkor volt nagy mázlim, hogy egy fizetős CT vizsgálatra tudtam menni, majd a Korányiba kerültem. Ott látták a bajom és azonnal Medrolt adtak, hogy csökkenjenek a tünetek, majd pár nap múlva jött a tüdő biopszia amit igen könnyen vettem.)

A 40 mg-ot két hónap után lecsökkentette a főorvosnő 32-re (ekkor már regresszió volt, majd el is tűnt a rtg-ről a tüdőbeli folt. Biztosítottak, hogy ha el is tűnt, összesen 10 hónapig kell szednem. Ezt meg is volt egyre csökkenő adagokban majd a végén 12 mg-ról egy hónapon át fokozatosan csökkentve abbahagyhattam, megerősítő CT is csak heget mutatott ki, az első hónapban elkészített légzésfunkciót megismételték, ami tovább javult, bár már az első is jónak volt mondható.

 

Ízületi problámáim eddig nem voltak, most hogy már több hete abbahagytam a M-t, kezdett fájni a vállam a térdem, stb.  Amikor már elkezdtem a 12 mg-ról a nullára csökkentést, el kezdett a bőröm mindenhol nagyon viszketni, ez kb. egy hónapig tartott, illetve még kisebb mértékben még érzem most is, bár már elviselhető.

 

A M szedése közben az arcom teliholdszerűen kikerekedett, fokozatosan gyengültem, ami a végén azt jelentette, hogy ha legugoltam, nagyon nehezen tudtam felállni, olyan gyenge lett a combizmom. Most így utólag enyhébb kézremegésre is emlékszem úgy a 7-8 hónap szedése után, de ez nem volt zavaró mértékű. Szerencsés vagyok, mert nekem a Medrol szedése közben nem voltak súlyosabb mellékhatásaim, most így utólag sokkal kellemetlenebb. 

Előzmény: Betti7 (1490)
mrblade Creative Commons License 2011.03.17 0 0 1496

Arra még várhatunk azt hiszem. Ez már kivül esik a limfómán?

Előzmény: afintha (1495)
afintha Creative Commons License 2011.03.17 0 0 1495

Jo lenne olvasni a szovettani eredmenyt.

Előzmény: mrblade (1491)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!