Kedves ZP-H! De jó hogy írtad a Tango Vibrant-ot, mi oda foglaltunk, megnyugtató amit írtál. Eddig mindig a Khao San környékén laktunk, de akkor most sem nyúltunk nagyon mellé :o))
Többen kérdezték már tőlem is, hogy milyen szállások vannak a Chatuchak környékén. Szerencsére nem nagyon vannak, a közlekedés ugyanis onnan a skytraint leszámítva elég rossz. A 8-16 sávos nagy forgalmú utakon még átkelni se lehet a másik oldalra. Nem ajánlott környék turistáknak szállásra.
Mo Chit megálló, a végállomása így visszanézve. (Július közepén voltunk ott.) Kevés szállást lehetett találni arra a környékre a booking.com-on, nem is erőltettük.
chatuchakra piacra melyik magasvasuti megállonál kell leszállni?-szigetekröl 1-2 nappal korábban jövök vissza s ugy gondolom hogy ilyen környéken érdemes megszállnom---khaosan road környéke ugy jo ha beakarjuk járni látnivalokat-ezt érkezéskor lesz még szigetek elött--ráadásul innen fog indulni busz-komp igy jo
Odafelé nem csámborogtunk. Visszafelé a reptér-tranzit elején volt egy nagy (6 m magas) és ronda valami új kabala figura és egy kisebb, "eleven" dinókkal, vulkánnal, füstökkel egy sarok, ott fényképezgettünk is. Mentünk utána mozgójárdán nézelődve a kapunkhoz jó messzire. Láttam kiskocsit. A beszálló kapun belül lépcsőház és busz. Lehet hogy ez már az új reptér volt.
2014. május végén adták át a Hamad Nemzetközi repülőteret. Akkor nem tudom, hogy már az újat láttad-e vagy sem. Én nem néztem, hogy milyen gépek, és hol álltak, csak azt tudom, hogy nagyon egyszerű volt minden, a korábbi ide-oda buszozgatással szemben.
Miután mi minden esetben rövid átszállási idővel jövünk-megyünk, olyan gyorsan eltelt az idő, hogy épp csak meg tudtuk nézni a folyosókon elhelyezett virágcsodákat, de minden újdonságra nem volt időnk. Talán jövőre:))
2014. 05-06. hónapban. Kint állt az érkező A3x0 és az induló 777 gép. A beszállófolyósós részen egyéb A380-as 747-es gépek álltak. Visszafelé volt csak (2,5 óránk) értelme a reptér belső területeit nézegetni.
Nem tudom, hogy mikor voltál Dohában utoljára, de mi idén februárban. Nem kell már buszozni max. 5 percet. Gyönyörű az új reptér, kényelmes tranzit átszállóhely, rengeteg üzlettel, golfautóval- már aki igényli- lounge-al, pihenő zónákkal, számítógépes sarkokkal. A régihez képest hatalmas a változás!
Mi a Soi Ratchaprarop utcában laktunk egy szállodában (Tango Vibrant Living Place), ezt vagy ezt a környéket tudjuk ajánlani. Nem tudtuk, hogy mint hátizsákos turistáknak a Kao San Roadon kellene szállást keresnünk és ha tudjuk sem feltétlenül próbálunk a legturistásabb helyen lakni, a repülőtéri vasút közelsége pedig jó szempontnak tűnt. Be is jött: 5 percre voltunk a Ratchaprarop állomástól, oda-vissza vonatoztunk. A környék itt is nagyon nyüzsgő, a Ratchaprarop Roadon rengeteg utcai árus van, néhány száz méteren belül akad pláza, nappali piac, kis éjszakai piac, rengeteg utcai kajálda. Szóval tipikus Bangkok, megadja az alaphangulatot Délkelet Ázsiához. :-) A szálloda mellett egy nagyon jó, bár thai mértékkel egyáltalán nem olcsó Seafood restaurant volt, nagyon friss - akváriumból rendelés után kiszedett halakkal. a fő látnivalók - Nagy Palota, Wat Pro oda 120 bahtra volt taxiórával, visszafele 200 megegyezéssel - nem találtunk taxist, aki a délutáni dugóban hajlandó lett volna órával elhozni.
A Chatuchakon vasárnap délután voltunk, érdemes megnézni, enni ott. Utána a piaci forgatagot le lehet vezetni mellette a parkban illetve a Queen Sirikit botanikus kertben: ez utóbbi nyugodt hely Thaiföld mindenféle tájainak növényeivel.
Egy kis múzeumot tudok még ajánlani, ami nincs benne az útikönyvekben és ritkán is említik, nem a fő turistacsapásokon van, mi is véletlenül futottunk bele: "The Suan Pakkad Palace Museum" a Chaturatit Roadon. Van benne kiállítás Thaiföld korai történelméről, régészeti emlékeirő, másrészt - skanzenszerűen tipikus thai házak, használati tárgyak és például Ramakien legendájuk hagyományos táncos előadásában a különböző karakterek által használt maszkok megkülönböztető jegyeit is bemutatják. Ennek ismerete később Kambodzsában is hasznos volt. (Igazából Ayutthayát sunnyogtuk el az első két nap intenzív programja - Bangkok fő nevezetességei, Amphawa helyi érdekeltségű minivannal - után nem volt kedvünk kiutazni a városból, így akadtunk bele ebbe a múzeumba, miközben a Chatuchakra vivő magasvasúthoz tartottunk.)
Sziasztok! Nem tudom ki hogy van vele, de tavalyhoz képest szerintem sokkal rosszabbak a repjegyek, mind árban, mind átszállási időben, eddig amik kijöttek.
Az előzőekben írta valaki, hogy egy órás átszállási időnél nem rakták át a csomagot, hanem kiküldték neki két nap múlva. Az lenne a kérdésem, hogy 1.40-es átszállási idővel is ez történhet, mert ha másnap tovább utazom a célállomásról, akkor hova viszik?
Köszönöm szépen a tanácsokat, örülök, lassan feloszlik a köd. Természetesen a piac légköre ugyanolyan fontos, mint a shopping. Horgászni is csak akkor jó, ha fogunk is valamit. :-)
A kiírás csalóka sajnos. Én elég sokszor voltam a Chatuchak piacon és a környéken is, hétvégén, hétköznap is.
A virág és növény vásár pl. úgy néz ki, hogy kipakolnak kocsikról az árusok a belső szélesebb utakon és ennyi. Nincsen nyitva semmi a bódék, árusok közül. A nagyker napon sincs nyitva mindenki, csak egy része az árusoknak.
Az igazi piac szombat-vasárnap van, viszont nem érdemes korán menni, mert 10 órakor kezdődik az élet. Előtte tele vannak a belső utak az áruszállító kocsikkal, pickupokkal, nem is lehet jól közlekedni, nézelődni. Este 6-kor zár az árusok többsége, innentől kezdve csak a széles utakon lesz élet, ott lesznek mindenféle vándor árusok asztalokkal, kiskocsikkal.
A térképen a Main road az amiről beszélek:
Érdemes mindenképpen a piacot megnézni, nem feltétlen a vásárlás miatt, hanem a hangulata miatt, vannak étkezdék, művész negyed, na meg mellette kisállatpiac, halakkal, mókusokkal, meg mindenféle szagos állatokkal. :))
Skytrain mellett a Sukhumvit és a Silom negyedet szoktam ajánlani. A Sukhumvit soi 4-21 között rengeteg szállás van, újak is, olcsóbbak és drágábbak is vegyesen. Ráadásul este sem néptelen a környék, a főút tele van piaccal, mellékutcák étkezdékkel. Reptérről ide a taxi kb. 300 baht körül van órával.
Pattayára nem kell buszjegyet foglalni előre, csak kimenni és jegyet venni. Ekkamai BTS állomásnál kell leszállni, ha szembe állsz a buszpályaudvarral, rögtön a jobb oldali szélén, az első ablaknál kell venni a jegyet. Fontos, mert ez az első osztályú busz, ami megy direktben. Ott mindig ki van írva az ablakban az időpont, hogy mikor indul a következő járat, amire adják éppen a jegyet.
Sikerült marasztalni páromat a Chatuchak Market látogatására. A hivatalos oldalán nézegetem a nyitva tartást, pénteken esetleg már reggel 6-kor kinyit a piac? Vajon helytálló-e még ez a kiírás?:
Chatuchak Weekend Market is open
WED-THU (Plants & Flowers)6.00 am - 6.00 pm.
FRI (Wholesale day)6.00 am - 6.00 pm.
SAT-SUN (Miscellaneous)6.00 am - 6.00 pm.
Ha 2 éjszakát eltöltünk Bangkokban, és lehetőség szerint a Skytrain mellett szeretnénk megszállni, ajánlanál nekünk kerületet, hogy hol javasolt megszállni, esetleg konkrét hely javaslatot is örömmel vennénk.
Írod, hogy éjfélig jár a reptéri vonat, sajnos azt egészen biztosan elkéssük, mert 23.45-re érkezünk. Sárga taxival tudunk bejutni a hotelba, milyen tarifája lehet ennek?
Valamint írtad kb. 7 oldallal ezelőtt, hogy Ekkamai bus állomásról 20-30 percenként indulnak kék-fehér buszok Pattayára, erre foglalni kell előre jegyet, vagy elegendő ott megvenni indulás előtt az állomáson?
Köszönettel, szép napot kívánok !
UI : Hát igen, ez a nick nem feltétlenül jó itt, régi már, nézzétek el nekem :-)
Ne izgulj! Ha lesz rá minimális idő, "átfuttatnak", ezt szó szerint értsd. Már vártak minket ahogy a gépről a leszálltunk, és futnunk kellett az emberke után. A csomagjainkat ( mint utóbb kiderült, meg sem próbálták átrakni), azt két nap múlva házhoz hozták.
Hmm érdekesen működik. Amiről én fizettem az sima forint alapú számla, és nincs is deviza számlám. Eddig nem is volt rá szükségem, ebayen vásárlásnál dollárban szoktam vásárolni és simán vált az OTP. Ugyan ez volt a helyzet eddig külföldi eurós fizetéseknél. (Ezért nem is nagyon szoktam váltani sok készpénzt.)
Azt esetleg tudod-e hogyha 6-7 tranzit idöm van-érdemes?lehetséges egy gyors bemenet pekingbe legalább egy igazi pekingi kacsa elfogyasztására?Isztanbuli,madridi s bangkoki reptéren is elég 6ora hogy kilépjek egy jot ebédelni de pekingröl nincs semmi infom
Pekingben (és egy sor másik kínai városban) 72 órás tranzit vízummentesség van, aminek annyi feltétele van, hogy más országba menj tovább, mint ahonnan érkeztél. Tehát pl BKK-PEK-BUD nagyon is rendben van vízum nélkül is. Annyi még a megkötés, hogy Pekinget (vagy ahová éppen érkeztél) nem hagyhatod el.
Az új Air China járat nagyon jó(nak tűnik). Ha nem adnak stop over-t Pekingben, de érdekel Kína központja és környéke, akkor a multicity foglalás is jó. De, Ez egy új lehetőség, amit nagyon rég óta hiányolok. Régebben, amíg volt közvetlen járat, ez nagyon jó lehetőség volt azoknak, akik - ha már Thaiföldre jöttek nyaralni - többet is akartak látni Ázsiából.
Egy napos stop over-nek azonban nem sok értelmét látom, mert abba igazán nem fér bele semmi. Peking piszok nagy, kb. 25 millió lakosú mega-city (https://en.wikipedia.org/wiki/Beijing). Ezért inkább a több napos komplett csomagokat tudom ajánlani neked.
off (egy kis hirdetés)
Van 2-3-4-5-6 napos cuccunk. Van olyan 6 napos csomag, amiben benne van Xian és az agyaghadsereg is. Ezek tartalmazzák a szállást, étkezést, reptéri transzfereket, a kirándulásokat, az összes belépőt, alapból az angol nyelvű idegenvezetést. Ha éppen ott vagyunk, akkor a magyar idegenvezetést. Csinálunk
Sajnos a Chatuchaknak nincs párja, még a világon sem :( Napközben utcai piacok is megfogyatkoztak, amióta a kormányzat megtisztította a járdákat, az árusok csak 6 után pakolhatnak ki. Bevásárlási helynek én az MBK-t szoktam javasolni, ott is van szinte minden, a piac részen pedig alkudozni is lehet.
Pekingben ha nem mentek ki a reptérről, biztosan nem kell vízum.
Thaiföldről évek óta nem kell kilépési illetéket fizetni, benne van ma már a repjegyek árában. Utána néztem most, 2007 február elsején szűnt meg ez a rendszer, jó régen.
Tudomásom szerint 24 órásak a reptéri pénzváltók, minimális mennyiséget érdemes váltani, mert kb. 1 bahttal rosszabb az árfolyam, mint a városban. Vagy venni esetleg Magyarországon egy kis bahtot, néhány pénzváltónál szokott lenni.
Emlékeim szerint a reptéri gyorsvasut csak 23 óráig közlekedik...taxi tuti van...kilépési illeték tavaly (még) nem volt...pénzváltásra már a csomagokra várakozás alatt bőven van idő,a futoszalagok közt/mellett, miután hivatalosan is beléptek Thaiföldre...
Időjárás tekintetében ha jól emlékszem, akkor a január közepe és vége az Andaman részen a jobb ugye? Samui inkább február és utána.
Mivel tudom hogy ide is jár néhány Malajziat megjárt fórumtárs, a kérdésem az lenne, hogy Langkawi és környéke január közepén milyen időjárással bír?
A másik kérdés, valaki tudja-e, hogy az Air China esetében mire lehet elég a 7 órás átszállási idő és van-e lehetőség/van-e értelme 1 napos stop overben gondolkodni?
- 2-3 hónapot szeretnék eltölteni Thaiföldön majd átmenni Fülöp szigetekre aztán tovább Indonéziába.
Vízumnál olvastam hogy igényléshez be kell mutatni az oda vissza repülőjegyet. Ha viszont én Thaiföldről nem Magyarországra jövök vissza akkor nem fogok tudni csak oda jegyet mutatni, ez nem gond? Vagy már meg kell mutatni a tovább utazáshoz szükséges másik jegyemet?
- Koh Tao-ra szeretnék menni, szállást szerintetek lehet helyben találni? Kiadó apartman/bungaló 2-3 hónapra?
szkati monguznimrud bkkcharlie forint1 köszönöm szépen a segítséget.
1. A Chatuchak Market látom, hogy csak péntek : 18-24 és szombat-vasárnap 9-18-ig van nyitva. Ha nekünk sajnos csak péntek reggeltől estig van erre lehetőségünk, akkor tudtok ajánlani valami hasonloidot. Ne nevessetek ki a tv-ben láttam, és ugyan elég töménynek tűnt, de egyszer megbirkóznék vele, vagy hasonlóval. 2. Valamint a repjegy mellet felhívják a figyelmet, hogy akár átszálláskor, akár tankoláskor legyen vízumunk. Pekingben ülünk 7 órát, vízum kell hozzá? 3. Illetve hazajövetelkor fizetendő illeték szerűt nem találtam meg. A kormány.hu oldalt olvastam kétszer is, és nincs feltüntetve, hogy kilépéskor hány bahtot kell személyenként fizetni.
4. Bocsánat van még homály : éjfélkor érkezünk bkk Suwarnabhumi reptérre, nekünk taxi vagy busz-vonat bármi kell, vajon tudunk bahtot váltani a reptéren ebben az időben, mert egy piculánk sem lesz.
Dec 24-31. a csúcsszezon csúcsa Thaiföldön, mindenképpen érdemes szállást foglalni előre. Különben nem lesz semmi jó, csak a maradék, már ha marad kisebb helyeken egyáltalán.
Nagyon cikkcakkosra sikeredett az útvonal. Krabi - Phi Phi - Phuket nyerőbb lett volna.
Ha repülőtársaság oldala ajánlja a másfél órás átszállást, akkor bele lehet férni. Doha nem olyan óriási reptér. Ha lekésed, akkor pedig a légitársaságnak kell gondoskodnia rólad, kaja, szállás esetleg. :)
Ha nem akartok Bangkokba jönni, akkor direktben az Aeroflot mellett Qatar, Emirates lehet az érdekes, ezek mind irányba esnek.
Köszönöm szépen a választ 😊esetleg tudsz segíteni higy érdemes phuketba utazni. Mert amit kinéztem repülőt. 11h óràt kell Dohán vàrni az indulásig. Még soha nem foglaltam repülő jegyet. Vannak olyan utak ahol kétszer kell átszállni. Attól tartok mivel másfél óra van az átszálásra az nem elég és le késem a repülőt
Szia! SZERINTEM kicsit zsúfolt a menü! Persze, jó lenne látni mindent, de így csak rohanni fogtok egyik helyről a másikra! Én lazábbra venném! Jó pihenést!
Ez a karácsony - újév a csúcsszezon. Én nem vagyok a szállásfoglalgatás híve, de erre az időszakra elbizonytalanodnék főleg a nagyobb túristacentrumokba. (tavaly át is húztam erre az időre laoszba a biztonság kedvéért, olyan helyekre, amik a foglalós oldalak szerint nem léteznek) :-)
Sziasztok! Kialakítottuk a decemberi tervünket. Köszi, hogy segítettetek!! Pár dolgot kivágtunk. (Kambodzsa, Koh Tao) Még nem jártunk Thaiföldön, de azon kapjuk magunkat hogy ilyeneket mondunk: "nem baj, ha inkább hagyunk időt itt-ott, és nem szaladgálunk össze-vissza, mint a mérgezett egér, mert előbb egy alap ismeretséget szerzünk, aztán legközelebb...." :-)
Így alakul: dec 19-én d.u. landolás Bangkokban, ott maradunk 4 éjszakát.
Az ötödik nap este éjszakai vonattal utaznánk Koh Samuira. Ide nem foglaltam még. Ez ugye december 23 éjszaka. Szerintetek foglaljam le? Koh Samuim is 4 éj lesz.
Innentől tetriszeznem kellett a napokkal, irányokkal. Krabi lett volna előbb, de Phi Phi-n később nem lett volna elfogadható áron szállás.. (legalábbis innen nem találtam)
Így komp-busz-komppal át Phi-Phire. Ezt sem foglaltam még le. A kérdésem ugyanaz: megtegyem itthonról? Ott 2 éjszaka lesz.
Onnan Phuket 4 éj
Onnan AoNang szintén 4 éj (nem vagyunk 4éj szekták, ez véletlen:-)))
Krabiból visszarepülünk Bangkokba, és 2 éj után haza.
Ahol többet vagyun, ott néha fél-egy nap túrára mennénk, úgy nézegettük a helyszíneket, hogy lehessen ilyenből is választani.
Sziasztok meg szeretném kérdezni valaki repült már úgy, hogy Budapest Doha phúket. Dohába kell vízum. Van aki azt mondja iitthon kell intézni van aki azt mondja Dohába a reptéren kell. Akkor is kell, ha nem hadjuk el a repteret
egy kicsit azért sajnálom hogy idén is kihagyom mert azért egy éjszakát elbirnám viselni pattayát----megjegyezném hogy thai lányok valoszinüleg nagyon jok az ágyban de rud táncolni azt nem tudnak...
a kártya foglaláshoz kell tehát nem kell feltétlenül kártyával fizetni szálláson söt elég sok helyen nem is lehet csak készpénzel bahtal fizetni---megvan még elönye foglalásnál hogy sok helyen ingyen visszamondhato tehát foglalsz egy szállást de késöbb találsz jobbat vagy olcsobbat akkor törlöd foglalást s ujat kötöl--én már 3x töröltem eddig de még mindig nem fix hogy mi lesz a végsö megoldás..
Agoda, én itt szoktam foglalni, thaiföldi szállásfoglaló oldal, vagyis innen indultak és itt van a központjuk. Mindig volt szállásom foglalás után :)
Amikor valaki Pattayáról érdeklődik, ezzel a kis videóval szoktam tájékoztatni. A lényeg benne van:
Pattayán a tengerpart nem szép, de a közelben van Koh Larn sziget (kb. 20 perc hajóval), Koh Samet (kb. 1 óra minibusszal, utána 20 perc hajó). Illetve van még egy nyugis tengerpart, amit nem sokan ismernek, ez a Sai Kaew Beach, az haditengerészeti bázis mögött. Kb. 20 perc autóval Pattayától északra.
Igen, ha megjön a kártyád és lefoglalod, akkor nagy valószínűséggel lesz szállásod ott. Kifizetheted itthonról előre is.
Pattayán vagy rögtön az elején sokallsz be (ha nem holmi hálószoba-aktív pihenésre érkezel), vagy egyáltalán nem (ha kizárólag arra). A közelben van Samet(pár óra) és Chang (utóbbi 7 óta "háztól-házig") . De azzal azért számolj, ha lefoglalsz bármit is hogy az ki lesz fizetve fixen annyi napra, hiába jelentkeznél ki esetleg napokkal előtte, mert nem tetszik a város, vagy csak mert szimplán betont vésnek a szomszédban.
Megvan a repülőjegy Air China társaság, az általatok ajánlott pelikán.hu-tól. A szállásfoglalással kapcsolatban még mindig semmi, mert csak kártyával lehet bármit is foglalni. Sosem kellet eddig ilyesmi, mert utazási irodánál fizettünk mindig. Itthon sem "kártyázunk", így ez eddig kimaradt. Igényeltem ehhez a foglaláshoz Visa kártyát, /egy hét múlva lesz kész/ azt szeretném megkérdezni, hogy ha a booking.com oldalon vagy tripadvisor, agoda oldalakon keresztül foglalok, kifizetem előre, akkor nagy valószínűséggel lesz szállásunk? Itt nálatok az oldalon olvasom, hogy nem feltétlenül van ez így. Hogyan tudom ezt elkerülni. Kártyát nem szívesen használnék külföldön, ezért maradna az itthonról történő fizetés. A fenti szállásfoglalós oldalakat Ti is bátran használjátok? Próbáltam rávenni két utazási irodát, hogy én átutalom neki Ft-ban, ő utalja át /kártyázza/ a szálláshelynek, 65.000 Ft-nál kevesebbért nem hajlandóak. Így maradt a kártya kiváltása 5.300 Ft-ért. Sajnos nekünk nincsenek olyan szomszédaink, mint írtátok, / én adom forintban, te elkártyázod/
Ha Pattayán a vége felé esetleg besokallunk, akkor van a közelben hova menekülni nyugodt, szép part?
Minden tiszteletem mellett fenntartom a korábbi kijelentésemet: "Kb, ugyan annyi az esélyed mellétrafálni helyi vezetővel, mint egy magyarral". Ezt tapasztalatok és vérmérséklet alapján lehet így is, úgy is érteni.
Szerintem mindenkinek jobb, ha nem ragozzuk tovább...
"A magyarok kinntléte nem azért fontos, mert 2 hétig nem bírunk meglenni magyar szó nélkül, sőt engem pl görögben is zavart, hogy minden másdoik szó magyar volt."
Aki tud a sorok közt olvasni az úgy is használni fogja, aki nem az is élményekkel tér vissza...
"ha kell akkor egy nyugis parton tudjunk pihenni, napozni esetleg pár esküvői képet ellőni.... de az is fontos, hogy egy két este felvegyük a helyiek ritmusát és a piaci bazári forgatagban időzni, valamint egy két alkalommap kiránculni egy két szép helyre"
Ezért ajánlottam Krabit. Kis város, könnyen bejárható, mégis van ott minden, ami a Thai turista központokra jellemző. E mellett azonban a kis méret miatt könnyen lehet távozni a forgatagból, mégis van elegendő szolgáltatás (kirándulás szervezés, soffőrös kocsik, tuk-tuk). A természeti látványosságok magukért beszélnek, a másik két helyről egész napokat kell utazni azért, amit itt a szállodából sétálva elérhetsz, vagy 1/2-1 órás hajókázással láthatsz. A vizisportok szolgáltatása terén kihívásokkal küzd még a település, bocsánat, de én ennek inkább örülök: legalább reggel és 4-5 óra után nyugalom van a parton (addig a long boatok indulása, érkezése lehet zavaró időszakonként). A google map a barátod: utca- és fényképei, valamint műholdas térkép segítenek tájékozódni a környékről.
"Töb helyen ajánlották hogy Bankokok ne hagyjuk ki legalább egy két napra.... sztem az nem igazán nászutas... azt miért ajánlja mindenki ?"
Az alábbiakban válaszolókhoz csatlakozva Bangkok esszenciája Thaiföldnek. Ha még nem voltál budhista országban azért, ha meg voltál már, akkor meg a különbségek miatt érdemes legalább a főbb látványosságokat (palota, What Po, fekvő és az arany Budha, nagyobb templomok) megnézni a fővárosban. Magam részéről imádom a piacokat: ami itt sokszor tematikusan is létezik pl.: éjszakai virág piac - ahol a szentélyekbe szánt virágáldozatokat/füzéreket készítik, amulett piac, kaja piac. Meggyőződésem, hogy legjobb hely megismerni egy népet a vásártér. Sokat megérezhetsz a kultúrájukból, ami véleményem szerint pl. Phuketen esélytelen. A főbb látványosságot minden turista iroda program ajánlatában megtalálod, a finomságok pedig a többedszerre Thaiföldre látogatók idejébe fér bele csak, azokért ne aggódj. Esetleg Bangkokon kívül a viszonylag közeli Ayutthayá-ra érdemes egy napot szánni, szerintem normál vonattal az igazán autentikus első látogatónak (Biztos lesz itt mindjárt ajánlat rá, ki lehet száguldozni egy légkondis taxival is, élvezni ennek minden előnyét, de ízlés kérdése: elrekeszteni magad egy Európától teljesen más világtól (?), a helyi emberektől (?) nem ezért mész oda, ha vevő vagy arra a káoszra, ha az érdek nélkül veled utazó helyiekre vagy kíváncsi, akkor egy élménytől fosztanád meg magad). Egyébként szerintem nagyon jól működik minden, ahogyan írtam mindenki szeretne egy kis pénzt kapni a fehér embertől. Ezért az utazás, szállás, étkezés minden árkategóriában könnyen megtalálható. Nagyon becsülöm bennük a vállalkozó kedvet. Annyi ember között a legleleményesebb boldogul. No ezért érzik úgy sokan, hogy állandóan megy a lehúzás, pedig csak empátia kérdése szerintem. Ha nem úgy állsz hozzá, hogy meg akarnak vágni, hanem elfogadod, hogy naponta költesz annyit, mint a helyiek egy hónapban, akkor talán másképp nézel a próbálkozókra. Nem azt mondom ne alkudj a harmadára, csak azt, ne haragudj a próbálkozásért az emberekre... Itt a fórumon lehet tájékozódni az árakról, aztán már csak a józan eszed és a pénztárcád a határ. A helyiekre mért szolgáltatások a helyi fizetésekhez és igényekhez igazodik. A turistákra szabott szolgáltatások pedig az amerikai (mindent kifizetek mellény zsebből, csak legyen rajta Miki egér és járjon hozzá egy kóla), a német (megbírok fizetni bármit, ha van mögötte jó szolgáltatás), és az orosz (most mindegy, bármit fizetek) turistára elsősorban. Azért itt is meg lehet találni a közép utat, ha erre van igényed
A másik ok, a praktikusság:
Odafelé utazva egy éjszakás repülés után érkezel, mint a mosott rongy, trópusi melegbe a télből. Ragozzam még? Minden vágyad az lesz, hogy lefürödhess, lefekhess egy ágyba kicsit. (Megjegyzem nem szabad, estig ki kell húzni, akkor gyors lesz az időeltolódás miatti átállásod, egyébként napokig nyűglődni fogsz..) További probléma lehet a repülő csatlakozás hiánya, ami miatt mindenképp éjszakáznod kell egyet a fővárosban. Akkor már miért ne lássál is belőle egy kicsit?
Visszafelé utazásnál nem kísérelném meg lekésni az európai repülőt, az sokba fájhat. Nyugisabb, ha legalább az előző nap visszaérsz Bangkokba. Esetleg ha lekésed vagy kimarad a belföldi járat, következő géppel, vonattal, busszal taxival még lehet esélyed elérni a nagy gépet viszonylag kis véráldozattal. Persze megoldás a végig vett, drágább repülőjegy, de a felárért cserébe eltölthetsz egy napot, kényelmesen alhatsz egyet Bangkokba. Az egybe repülő pedig nagyon hosszú gyűrődős utazás lesz, akár 1,5 nap is tud lenni + az overnight, és "nyersz" vele fél napot.
Utazási irodában megrendeled és flottul megy. Mi a Chaweng Resortból a szemben levő kis irodában rendeltük meg. Megbeszélt időre egy kisbusz értünk jött és vitt a kikötőbe.
Biztosítás fontos, mert ugyan tökéletes magánkórházak vannak Thaiföldön, de nagyon drágák is lehetnek. Többnapos infúziós bennfekvés több tízezer bahtba fájhat. Olyan biztosítást érdemes kötni, ahol a biztosító közvetlen a kórházzal tudja intézni az anyagiakat. Szerintem Thaiföldön egyszerűbb ilyet kötni, magyarországi biztosítóknál az utasbiztosítás max. 60-90 napig szokott terjedni. De igaza van gone2east-nak, ez nem igazán pársoros fórum téma, annál komolyabb dolog.
Thai irodák fényképes ajánlatai sajnos gyakran félrevezetőek lehetnek. Szigetre vezető túráknál az nem szokott kiderülni, hogy éppen kikötnek minden szigetnél, vagy csak a vízből mutatnak ki a partra. Olcsó túrának itt is híg a leve. Nem mindig a szenzációs alku képességnek köszönhető az alacsony ár. Persze utána már késő, gyakran csak itt a fórumban derül ki, hogy kinek mit jelentett pontosan egy Ang Thong nemzeti parki túra Koh Samuiról.
Bangkokban nekem nagy kedvenceim az ilyen rongyos katalógusokat mutogató irodák, a száz éves fotókkal, amiknek aztán sokszor köze sincs a másnap induló túrához.
Ezt a fotót két hete készítettem, a Wat Pho, vagyisk a fekvő Buddha temploma előtt. Ez itt a Chao Phraya csatornahajó "maffia" tájékoztatója. Nagyon látványos, aki járt már Bangkokban, nagyot fog nevetni rajta.
A bal oldali képet nagyítottam ki, mert olyan úszó piacot ígérnek a Chao Phraya másik oldalára, ami Bangkoktól 100 km-re van. Elmegy az utas, majd csalódottan visszajön, ilyet ugyanis nem láthat, reklamálni pedig biztosan nem fog a thaiul beszélő hajóskapitánynak.
Nálam úgy tűnik, működik. De nem foglaltam jegyet. Mondjuk ez egy utazási iroda oldala, ahogy figyelmeztet is, csak érdeklődést tudsz leadni és utána ők intézik "gyalog" a foglalást.
A thaiok azt szokták mondani, hogy aki nem járt a bangkoki királyi palotában, az nem is járt Thaiföldön :) Bangkokot szerintem vétek kihagyni egy thaiföldi út során, itt lehet látni az ország történelmét, kultúráját, valamint közelebb kerülni a buddhizmushoz.
Világért sem a saját portékámat szeretném dicsérni - mert magyar nyelvű idegenvezető vagyok Bangkokban, csak a tisztánlátás végett -, de gyakran voltak olyan vendégeim, akik már többször jártak ugyan Thaiföldön, de egy csomó mindent akkor tudtak meg. Mert addig nem volt kitől megkérdezni. Járták az utcákat, piacokat és sok mindenről nem tudták mi az. Az idegenvezetés szerintem nem arról szól, hogy az ember felmondja az útikönyvekből a képaláírásokat, ennél jóval többet szokott jelenteni. Valahogy úgy, ahogy Cooper leírta, nem akarom megismételni.
Nekem ennél jobb van kicsit karcsúbb és 14e Ft volt.
Nagyon nem kell cipelni Thaiföldön, mert jók a csatlakozások. Cipelni kellene pl a KSR ről a Lomprayahoz ilyenkor jó a gurulós táska. Cipelni kell a kikötőben (mólókon) a hajóhoz.
Gurolóssá (nagyobb kerekű, nem 5 cm-es átmérő) alakítható utazó táska szerűséget (olyan mint egy sporttáska), ami erősített, vízálló, (vászonszerű) nem merev anyagból készült. A bőröndöket pillanatok alatt szétzúzzák.
Egy leírás (http://wikitravel.org/en/Ko_Pha_Ngan), de ajánlom a Tripadvisort is ha rákeresel elég sok infot kaphatsz. Mi is most fogunk odamenni először. :)
Air asia jegyben (Bankok-Phangnan) vettük egyben a komp jegyet, de ott van pl. a ferrysamui oldal ami segít az odajutásban. (http://www.ferrysamui.com/)
Aki már járt Koh Phangan szigeten az leírná nekem milyen módon lehet oda eljutni, ha ott is akarom hogy legyen a szállás? Kinek mi a véleménye a szigetről? Programok (nem a full moon party érdekelne első sorban) Kirándulások? Piac? Bazár?
Köszi szkati, mi nagyon bírjuk az ilyen helyeket. egy gond van, hogy most is Thong Nai pan-on leszünk, onnan nem tudom hogy tudnánk bejönni a kikötőbe, mert ugye robogózás kizárva, főleg este. A songtoi ára meg elég húzós volt...
Ti mikor mentek? Körülbelül ugyan ez a programunk BKK 3 nap + 10 nap Krabi (Ao nang) mi 11-én utazunk és 26-án jövünk! Esetleg találkozhatunk ott élménybeszámolóra! Cooper segít nekünk, ha minden igaz!
A magyarok kinntléte nem azért fontos, mert 2 hétig nem bírunk meglenni magyar szó nélkül, sőt engem pl görögben is zavart, hogy minden másdoik szó magyar volt... hanem mert első Thaiföldi utunk, igazából kb egy hete döntöttük el, hogy ez a célpont és egy két uti fórum elolvasásán kívül semmit nem tudunk róla.... sztem könnyebb felvenni a helyi stílust ha egy magyar illetékes elmondja mire figyeljünk, mit lehet mit nem...
Eddig azt kaptuk, hogy bárhova megyünk minden rész el fog varázsolni....
A szállást az könnyen tudok foglalni, ha megvan a konkrét hely,egyenlőre akkor nem hogy szűkült a hely hanem még tágult .....
Nekem fjontos, hogy a nászút kellemesen teljen, ha kell akkor egy nyugis parton tudjunk pihenni, napozni esetleg pár esküvői képet ellőni.... de az is fontos, hogy egy két este felvegyük a helyiek ritmusát és a piaci bazári forgatagban időzni, valamint egy két alkalommap kiránculni egy két szép helyre.... a párom szereti a vizi sportokat az sem utolsó szempont ha valahol azt is lehet....
Bocsi ha olyan kérdéseket rakok fel amikre itt már mindenki tudja a választ..... igyekszem vissza olvasni is és minden fajta más beszámolót is ovlasni....
Töb helyen ajánlották hogy Bankokok ne hagyjuk ki legalább egy két napra.... sztem az nem igazán nászutas... azt miért ajánlja mindenki ?? miért olyan kihagyhatatlan..... engem nagyon érdekel más emberek kultúrája és gasztronómiája de pl a párom sztem nehezen viselné a hatalmas nyüzsit....
Hosszabb távra mennék ki Thaiföldre a családommal, gyakorlatilag áttelepülnénk. A kérdésem az lenne, melyik biztosítónál érdemes szerződni? Esetleg csak rövid távra kössek itthon biztosítást és kint kössem meg a hosszú távút? Mivel van két gyermekem is, az egyik még pici 1,5 éves, a másik 5 lesz, ez elég kardinális kérdés. Tudtok ebben segíteni?
Nászútra megyünk mi is Thaiföldre, novemberben, igaz csak két hétre. Így fog kinézni a program: érkezés után 3 éjszaka Bangkokban, utána 9 éjszakát töltünk el Ao Nangon (két különböző stílusú/színvonalú szálláson), majd még egy éj Bangkokban zárásként a hazafelé indulás előtti éjjelen. Az országon belül Air Asiával repülünk (jó időpontokban mennek gépek).
Ao Nangot (Krabi) azért választottuk, amit már itt többen is leírtak, mert szeretnénk kirándulgatni, aktívan tölteni az időt, de szeretnénk szép és nyugis, kicsit még "érintetlen" helyeken/partokon romantikázni, a bulizás pedig most egyáltalán nem szerepel a terveink között. Így előzetes informálódás, és rengeteg utánaolvasást követően nekünk egyből kiesett az "ismertebb" helyek közül Phuket és Samui térsége is. A döntés meghozatalában sokat segítettek Cooper itteni hozzászólásai, valamint a honlapja, és külföldi vélemények/blogok olvasása és youtubos videók :)
Valószínűleg igénybe fogjuk venni Bangkokban és Ao Nangon is magyarok segítségét a kirándulásokhoz, de egy levélváltás mindenképp lesz velük az utazás előtt. Azért, hogy pontos képet kapjunk a választott túrákról, pontosan minden apró részletre rákérdezhessünk, és ne csak yes-yes legyen minden kérdésünkre a válasz azért, hogy nekik fizessünk a túrákért :)
Egyébként Türkishsel repülünk, Isztambuli átszállással. Odafele 3, visszafele viszont csak egy óránk lesz átszállni. Közvetítőn keresztül vettük a repjegyet. Szerintetek érdemes a Türkishsel felvenni a kapcsolatot amiatt, hogy visszafele figyeljenek ránk, esetleg kísérjenek át a másik géphez az idő rövidsége miatt?
Valamint lenne egy csajos kérdésem is:)) Szerintetek nagy hátizsákot vagy gurulós bőröndöt jobb vinni (feladandó, nagy poggyászként)? Lehet húzni a bőröndöt viszonylag könnyen úton/járdán, vagy kitörne a kereke? Sok a lépcső úgy általában?
Hadd válaszoljak én! Persze szigorúan a saját véleményem és tapasztalatom az itt eltöltött 5 év alapján.
Az idelátogató magyarok nem azért keresik az itt élő magyarok társaságát, hogy nem maradjanak magyar szó nélkül, hanem hogy egyrészt elsőkézből kapjanak átfogó képet az itteni életről, másrészt bővebb információt szeretnének kapni a programokról, túrákról. A főutcán végigsétálva sok információt begyűjthetsz a helyiektől is, de biztos, hogy csak a töredékét, mint egy helyben élő magyartól. Ez a közös nyelv hiányából is adódik, hisz még ha jól is beszélsz angolul, ők nem. :-) Csak a saját nyelveden tudsz olyan választékosan beszélni, hogy ne csak azt tudd meg, hogy kb. hánykor jönnek érted reggel, de meg tudd kérdezni, hogy zajlanakitt a hétköznapok, milyen adókat fizetnek a thaiok, hogy látják a farangokat... Valamint ők rövid távon gondolkodnak, a cél eladni a túrát, ami szentesíti az eszközt, így minden "yes-yes", aztán ha mégsem úgy alakulna, akkor is a turista hazamegy és jön majd másik, míg egy helyben élő magyarnak nagyon fontos, hogy minden részletet elmondjon és a turista elégdett legyen a szolgáltatásokkal, ismerőseinek is ajánljon. Szerintem! :-) Aztán majd a pluszok/mínuszok megmutatják, hogy más is így vélekedik-e.
Samuin nem voltam, Phuketet nem ajánlanám, ha nem az egész napos/éjszakás pörgés miatt választanád. Phuket kétségtelen előnye a kirándulás szervezésben jelentkezik, de ez más turista központokban is megtalálható. Samui elképzelésem szerint feredőzésre használható, és én is inkább gondolnám nászutas célpontnak, persze nehezebb kimozdulni messzebbre, lévén ugyebár sziget, hisz komppal kezded és zárod a túrát, ami jelentősen behatárolja a lehetőségeidet. Persze nászútra valószínűleg nem 12 órás napi túrákat terveztek...
Ha mégis nézelődős/túrázgatós nászutat szeretnétek, szerintem a környéken Krabi nyugisabb környezete kellemesebb bázis, és olcsóbb is, mint Phuket. A szárazföldön is sok látnivaló van, továbbá Phuket és a Maláj-félsziget közötti szigetek könnyebben megközelíthetőek, változatos hajótúrák kiindulási pontja lehet. Krabiról viszont hosszabb az út Phi-phi-re, Phang-nga öbölbe.
Ha nem berzenkedsz az oroszoktól, Moszkván keresztüli utat ajánlanám a repülőjárat választásnál. Hidd el 7-8 óra éjszakai üldögélés után a repülőn minden perc számít. Ezt még megtoldhatod az időátállás problematikájával... Szóval legrövidebb utazási időt az oroszok biztosítják és többnyire a legolcsóbbat is.
Némiképp árnyalhatja a képet, ha kifogsz egy "jó" orosz társaságot a gépen...
Még egy megjegyzést engedj meg: ha már ilyen távolra utazol miért szempont, hogy legyenek ott magyarok? Ha kicsit gagyogsz angolul, biztosan elboldogulsz a helyi utazás szervezők fényképes ajánlataival is. Kb, ugyan annyi az esélyed mellétrafálni helyi vezetővel, mint egy magyarrral. Egyszer végig sétálsz a főutcán és begyűjtöd az információkat merre viszik a népeket. Hidd el, "minden második" stand a főutcán utazás szervezéssel foglalkozik. Ha nem vagy gyakorlott utazó, úgy is jó lesz minden, mert csodákat látsz. Ha rutinos utazó vagy, pontos elképzelésed van mit akarsz megnézni és mennyi időt akarsz rászánni, akkor meg egy kis utánjárással szintén számtalan lehetőség közül választhatsz a helyszínen.
Szállás terén pedig nézegesd a nagy közvetítőket, helyetted senki nem fog az igényeidnek megfelelő szállást találni. A közvetlen partra nyíló szállodák Phuket nyugati partján többnyire a zajos beachre néznek, a képeslapok csendes, pálmafás, fehér homokos partjai nem itt találhatók. Javasolnám megfontolni ezért a parttól kicsit távolabb eső (100-500m), de szép trópusi kertes, medencés ajánlatokat. Valószínűleg ott meghittebb környezeteben tudjátok tölteni a mézes heteket...
Szerintem azért írta, mert az ilyen turistákra szakosodott helyen minden első thai ember vagy elemi szükségleteid kielégítésére rendezkedett be, minden második utazást szervez, szállítmányoz. Minden 50. pedig az előző két körbe nem férő szolgáltatásokat végzi...
ko lipe szép kis sziget....de phuketröl is vannak fakultativ programok szép kis szigetekre akkár 2-3naposak is--ott éjszakázva extra élmény például similian szigetek
Szia! Vannak itt nálam jóval rutinosabb Thai utazók is, biztosan segítenek ők is. Mi tavaly szintén három hetet voltunk kint fiatal párként és rendkívül aktívak vagyunk. Bejártuk mindkét szigetet, sőt még néhány nap BKK is belefért a végén. Mi Samuira vágyunk vissza, nem annyira "Siófokos". Vannak érintetlen kis helyek, a helyiek is kedvesebbek és tiszta. Mi is igénybe vettük Robiék segítségét, de már tudjuk hogy nem kellett volna. Mindent akár ott helyben meg tudtok szervezni. 3 hétbe mindkét sziget kényelmesen belefér.
Ázsiába utazásunknál az ár mellett fontos szempont, ne repüljek át kicsi hazánk felett vagy tőlünk nyugatra. Én Moszkvát választanám .
Nászutata tervezünk a férjemmel, január vagy február.
Igazából már ott elakadtam, hogy Phuket vagy Ko Samui.... Phuket mellett szól, hogy magyarok vannak kint és az általuk kínált fakultatív programok, valamint az hogy mi aktív pihenők vagyunk... onnan több lehetőséget látok. Viszont Koh Samui -ra azt mondták, hogy nászutasokank inkább az ajánlott.
Igazából magamnak szeretném szervezni, általában minden utat így szoktam, ráadásul sztem jobban is megéri. Minden információ érdekel ami thaifolddel kapcsolatos :)
Szerintetek melyik rpeülő utvonal a legjobb? Kaptam 1 átszállást vagy 2 is, Rómán át, Moszkván át különbség van?
Szállás terén mindenképpen olyan szálloda érdekelne, amiközel van, esetleg közvetlen kapcsolatban a parttal, valamint nincs messze a nyüzsgő élettől....
Sztem is igaza van Charlie-nak, én mindig egy kisebb csomag pakkot vittem, azok voltak a gyógyszereink, túlparáztam én is, főleg mikor gyerekkel mentünk. Viszont kint találsz patikát, lépten-nyomon, ha épp a fejed fáj, vagy nálunk rendszeres a férjnek a fülfájás, de mindenre van megoldás ott is. Persze az itthon rendszerességgel szedett gyógyszereket vinném a helyedben, de előre felesleges minden opcióra gyógyszert megvenni, mert ha kell, kint is megtudod venni.
Ahogy Charlie is írta, nem kell túlparázni. Én sem a normál dolgokról írtam, hanem azoknak, akik tényleg folyamatos gyógyszerezés alatt állnak. Náluk tényleg fontosnak tartom. Persze, sok a tévhit, thai "hivatalos" fordítás nem kell. Elég egy orvosi igazolás (rövid leírás a betegségről) és egy angol nyelvű vény. hogy miért, azt elírtam.
De, a kihozott házi bogyó gyűjteménnyel akkor lehet gond, ha tiltott hatóanyagokat tartalmaznak. Amire inkább vigyázni kell, azok a mellékhatások. Ezek közül is a fényérzékenység. Itt nem a nap süt, hanem a tróusi sugárfegyver lődöz az égről, az otthonival összehasonlítva. EZ JÓ, mert pont ezért jössz ide nyaralni. :-)
Viszont egy jó pár otthoni gyógyszer azért nem kapható itt (vagy a gyógyszertáros figyelmeztet rá), mert fényérzékenység lehet a mellékhatása. Otthon észre sem veszed, itt fél óra alatt megpörkölődsz. Az idén 17 ilyen esetem volt, főleg fájdalomcsillapítót, nyugtatót szedők között. volt olyan is, aki preventív céllal elkezdett antibiotikumot rágcsálni. Aztán meglepődött. A 17 nem sok egyébként, mert több mint 2000-ből volt.
Lomprayah busz Bangkokból mindig a Lomprayah iroda mögül indul. Gyülekező a Lomprayah iroda előtt, ami a Rambutrri Inn végén van a kanyarban (Khao San Road felőli végén).
Felesleges túlparázni ezt a kérdést, nem foglalkozik itt ezekkel az általános gyógyszerekkel senki, ha átlagos mennyiségben van nálad. És gondolom, nem raklappal hoztok :)
Panadol helyett pedig szerintem Thaiföldön érdemes venni Tylenolt, a hatóanyag ugyanaz (Paracetamol), 10 db 500 mg-os tabletta pedig 10 baht mindössze. Nem tudom, mennyi a magyar ára, de szerintem a többszöröse.
Amire kényesebbek Thaiföldön: nyugtatók, altatók, nagyobb mennyiségben. De nem foglalkoznak a határon gyógyszerekkel, thai fordítást pedig végképp nem kell csinálni, mert az egy vagyon, kidobott pénz.
A magyar gyógyszereken is ott van a hatóanyag, szükség esetén abból elég egyszerű kiolvasni, hogy mi van benne.
Tök jogos amit írsz így megkérdezném, hogy a nálunk recept nélkül kapható dolgokkal mi a helyzet?
Általában viszünk mindenhova magunkkal fájdalomcsillapítót, hasfogót, meg egy két ilyen alap dolgot. Eddig európán belül feladott csomagban nem volt gond ha bontatlan csomagolású volt. Vagy legalábbis sohasem volt ezt téma sehol.
Bizonyára elég sok olyan választ fogsz kapni, amiben az lesz: gyere nyugodtan, nem nézik/nekem sem volt vele problémám... (Már előre félek attól, hogy mit fogok kapni az alábbiakért. :-)
Jogi helyzet:
Nincs olyan ország, amelynek VÁM törvényeiben ne lenne hasonló passzus. Ennek jó pár oka van.
- Az első a drog kereskedelem visszaszorítása. Minden ország saját maga dönti el, hogy milyen anyagokat tekint szabadon nem forgalmazható anyagnak, pl. drognak. Ezért aztán az egyik országban az adott hatóanyag engedélyezett, a másikban nem.
- Nem regisztrált gyógyszer felhasználása az adott országban tiltott. Ez természetes.
- A megoldás az, hogy a gyógyszerezés alatt álló kedves utasnak előírják, hogy dokumentálja a betegségét és a magával hozott gyógyszereket. Ez szerintem nem kiszúrás, hanem elővigyázatosság és főleg a kedves utazó biztonságát szolgálja. Ha gond van, akkor
A józan ész:
Egy trópusi országba jössz a világ másik végéről pihenni, ezért teljesen eltérő lesz a környezet, klíma, étkezés, életmód. Ez viszont nagyon nagy "sokk" a szervezetnek, még akkor is, ha nincs valami krónikus nyavalyád. Különösen a keringési, idegrendszeri, pajzsmirigy rendellenességgel rendelkezők, bőrbántalmakban szenvedők és cukorbetegek esetén borul fel könnyen a háztartás.
- Ha valami "előjön", ne várd, hogy az itteni orvos beszél olyan egzotikus nyelvet, mint a magyar. Angolul viszont - és ebben tökéletesen biztos lehetsz - angolul tud. Ha te nem, elég nehéz lesz elmondanod neki, mi a bajod. Különösen akkor, ha éppen nem vagy beszédképes. Ne várd el, hogy akut esetben pár perc alatt rájöjjön, mit kell tennie ahhoz, hogy túléld a nyaralást.
- Milyen itt is regisztrált és alkalmazott gyógyszert adjon ami nem nyír ki azért, mert nem alkalmazható együtt a rendszeresen használt piruláiddal, aminek hatóanyagával tele van a szervezeted.
- milyen gyógyszerrel helyettesíthető a kedvenc tablettád, ami van itt is.
- Baleset esetén mit nyomhat beléd, anélkül, hogy ne csak gipszre, de új májra is szükséged legyen.
- A biztosítód nagy valószínűséggel, csak utólag fizet az ambuláns kezelésért, gyógyszerelésért. De, ez itt súlyos pénz lehet, amit valahogy ki kell termelned. (Korábban írtam egy kis hőbörgést a "csodapálesz" alkalmazásának tapasztalatairól.)
Szerintem, csináltasd meg a szükséges papírokat. Igaz, hogy pénzbe és időbe kerül, de szerintem megéri. Nem érdemes elrontani a nyaralást emiatt.
46747-ES hozzászolásnál bevan klikkelve egy oldal--busz de ne zavarjon mert a vonat is benne van--de ugy tudom hogy jobb az busz-komp de persze vonatozásnak is megvan a fellingje-én még nem döntöttem...
Mi novemberben utazunk Thaiföldre 3 hétre. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek mennyire nézik a gyógyszereket? Sajnos a párom és én is gyógyszeres kezelés alatt állunk.
Tájékoztatás a gyógyszerekkel beutazók számára:
A gyógyszerkezelés alatt álló személyek Thaiföldre való zavartalan belépése csak abban az esetben lehetséges, ha a betegségükről készült orvosi igazolással, a gyógyszerek receptjeivel, valamint azok hiteles angol ideális esetben thai nyelvű - fordításával a behozatal tényét a vámvizsgálatnál előre bejelentik. ???
elkopott salamon tura bakancsom s nike air maxom is kuka érett---bangkokban akarok venni de nem emlékszek arra hogy khaosán negyedben láttam volna turacipö illetve sportcipö boltot ahhol eredeti jo minöségü cipöt vehetnék-----van valakinek jo tippje?
Megvan a megoldás az Air Asias problémára. Telefonon is beszéltünk és személyesen is az OTP-vel. Elmondásuk szerint semmilyen limit nincs állítva és nem is lehet állítani.
A megoldás amit már javasoltak mégpedig, hogy át kell állítani a fizetés előtti lépésnél Euróra a pénznemet. Ez azért érdekes mert az elvileg csak arra hivatott, hogy a buta európai tudja kb. mennyibe kerül a jegy..
Ha átállítod akkor működik gond nélkül, a sikertelen Bhatos kísérlettel nem terheli be a kártyát. (Megnézettük..)
Végül mi úgy megyünk, hogy megérkezünk Bankokba ott 3 éjszakát töltünk majd le Samuira 5-6 hat nap után át Phangnanra majd ismét 6-7 nap után vissza Bankokba egy pihentető alvásra ás utána kényelmesen vissza Pestre. Thaiföldön Airasia mert az volt most a legolcsóbb. ( Kiválasztott helyjeggyel, kajával kb. 30 ezer HUF / 2fő / út). Így olcsóbb nem kell félni, hogy lekéssük a nagy gépet ellenben több az utazással töltött idő de kevesebb a visszaúton az egyben utazás ami nem elhanyagolható egy Dohai 9 órás dekkolást nézve.
Samui-n Lamira gondoltunk ami a leírások alapján valahol félúton van Chaweng és a nyugi között.. Phangnaon már csak pihenni szeretnénk és snorkelezni nagy nyüzsi nélkül így Ao thong nai pan vagy Mae haadon nézelődünk.
Persze ha van valakinek tippje vagy tapasztalata szívesen meghallgatnánk.
Hajlandóak lennénk nagyobb belföldi útra, mert Samui nem vonz. Krabi rejtettebb partjai emlékéből idézve nagyságrendekkel jobban éreztem magam ott, mint Samui-n.
Lipe és Ko Chang izgatja a fantáziám, csak a logisztika :)
Lehet, hogy az időt jól kihasználva, letelepednénk egy helyre a maradék 10-11 napra, de jobb lenne megbontani.
(BKK első 2 nap, utána 4 nap Siem Riep, marad 10-11 nap)
örömmel találtam vissza erre a fórumra, és látom, hogy zajlik még itt az élet.
2006-ban jártam kint (BKK, Koh Samui, Krabi) és tervezem, hogy jövő februárban ismét mennék. Olvasom visszafelé, keresem mi változott azóta. Akkor ey hátizsák, és mindennemű foglalás nélkül, kizárólag az itt és egyéb helyekről beszerzett információk birtokában vágtam neki az útnak. Most a párommal veselkednék neki, és vinném el meseszép tájakra.
Egyelőre a repjegyeket nézzük, a kínai újév miatt kicsit magasabbak, de csak február lesz jó nekünk, így ezzel kell együtt éljünk.
Ami biztos, hogy BKK-ra csak max 2 napot szánnánk, a teljes kb 20 napos kint tartózkodásunkból. Mennénk viszont 3 éjre Siem Riepbe, és mondjuk még 2 helyre, szigetre. Keresem a helyszíneket, ahol bungallós, csendes de szép parttal, természettel rendelkező helyeket találhatunk.
Ha néptelenebb, gyönyörű beacheket keresel, akkor Phuketről mehetsz még le délre: Koh Mook, Koh Kradan, Koh Laoliang (kb. így ebben a sorrendben egyre néptelenebb szigetek :)) na és persze a legszebb, Koh Lipe. Nézz rá ezekre a Google képkeresőn.
Megvan a hivatalos bejelentés, a Thai Külügyminisztérium közzétette, hogy az új többszöri belépéses turista vízumot 2015 november 13-tól lehet igényelni. Az első hírt még augusztus elején írtam meg erről a vízumról, azóta több kérdést kaptam, illetve jelezték többen, hogy a thai követségek nem tudnak róla. Most itt a hivatalos infó végre.
Ez volt az augusztus eleji hír:
"Sokaknak jó hír lehet, főleg a korábbi évek vízumszigorítási hírei után, hogy a thaiok fél éves tartamú multiply-entry turista vízum bevezetését tervezik. Ez azt jelenti, hogy fél év alatt bármennyiszer ki-be lehet lépni az országba, ha pedig valaki hosszabb időt szeretne eltölteni, akkor ezzel egészen 9 hónapig tud itt tartózkodni. A fél éves időtartam végén ugyanis belépve kap az ember még egy 60 napos pecsétet, amit egyszer meg lehet hosszabbítani 30 nappal. A vízum ára 5000 baht lesz, szemben a mostani egyszeri belépéses turista vízum csak 1000 baht."
Hozzáteszem, hogy átlagos magyar turistának nincs szüksége erre a vízumra, ugyanis a szárazföldi határon simán kap 15 napos pecsétet, reptéren pedig 30 napos pecsétet, ezeket ráadásul szükség esetén lehet hosszabbítani újabb 30 nappal Thaiföldön.
phuketen patong beach a legnyüzgöbb ott van éjszakai buli utca is---kata beach a legnyugisabb--közte lévö karon pedig köztes----ko samui-ko phangan mellett ko tao is ott van---de ha nyugati parton maradsz ott is rengeteg hely van mint például krabi vagy lejjebb lipét is sokan ajánlák
Igen voltam! A nagy büdös semmit tudtam meg :-( Közölték,hogy náluk minden rendben,de még azt sem látják,hogy próbálkoztam volna a vásárlással.Ennyire jól működik náluk minden :-)
Aztán berágtam és mivel a szomszéddal jó as viszony elkértem az Ő kártyáját ( CIB ) és lás csodát egyből sikerült a vásárlás!!! Meg ugye más kártyájával mégis csak jobb a vásárlás :-) Persze kp.-ban egyből oda adtam neki!!!
Egy szó mint száz tuti,hogy a bank rendszerével volt a gond!!!!
Nagyabol osszeallt az utiterv januarra, bar 1-2 dologban kellene segitseg. Kb 17 naprol lenne szo, Bangkok(2 ejszaka)-Phuket( Phi-Phi szigetek, Khao Sok es Chieow Lan to) Viszont nem szeretnek kb 2 hetet Phuketen lenni, ezert terveztem egy Koh phangan Full Moon partyt, es sziget latogatast. De sajnos januarba 23.- ara esik. ami nekem a visszautam datuma. Ezert szeretnek otleteket kerni, hogy hova lenne erdemes ellatogatni. Ahol gyonyoru" erintetlen" beach van es nincs annyi turista, mint Phuketen. (viszont egyedul utazom, ezert egy kis ejszakai elet se artana fiatalokkal). Ezert is gondolkodtam Koh Phanganon vagy koh Samuin.. a kepeken nagyon gyonyorunek es erintetlennek tunik a beach..
Minden otletet szivesen fogadok :)
Es +1 kerdes Phuketen, melyik beach-et ajanljatok??
bocs, igen ahogy Lizaa írta: nekem euros volt a kártyám (devizsaszámla) és ott euroben volt az AA oldalán a jegy ára, de átállítottam PHP-re(fülöp-szigeteki peso-most oda vettem jegyeket) és úgy simán kifizettem vele...
Szia penaut21, tavaly is volt ezzel sok gond, és Koh Laci irt is rá egy opciót, nekünk igy sikerült a foglalás (a thai bath helyett euróra való átállás fizetésnél):
,,úgy néz ki, hogy megoldódott, de nem biztos, hogy ez bejön nektek is, de próbáljátok. Röviden: kb 50x próbáltam, mindenről, ahogy többen is tanácsolták. Nem ment. Időközben volt egy kártya-cserém az FHB-nál, rögtön "szűzen" próbáltam azzal, és láss csodát, második próbára, ugyanazzal a metódussal, mint eddig sikerült. ................ Sokáig nem tartott az öröm, mert még néhány foglalás előttünk volt. A sikeres kártyával is ugyanazok a hibaüzenetek jöttek fel 2 héten keresztül, napi 3 próbálkozással. Tegnap megint próbálkoztam, annyit változtattam, hogy a fizetésnél a felkínált pénznem (Thai Baht) helyett Euro-t jelöltem ki. Nem volt 2mp. "waiting ring" már jött is az SMS, hogy ok.
Igen olvastam, ezért álltunk neki foglalni mert mi is OTP-s dombornyomott debit mastercardal (magyarul bakkártyával és nem hitelkártyával) rendelkezünk.
Akkor ezek szerint jövő héten van egy utunk..
Persze air asia honlapján azóta lejárt a "session" szóval remélem nem próbál ráterhelni - és azóta eldobta a foglalást, bár azt írja két óráig foglal- ha engedélyeztetem amit kell.
Lenne egy kérdésem Air asiaval kapcsolatban. Jegyet foglalnánk, Mastercardal minden kitöltöttünk rendesen viszont fizetésnél hibaüzenetet dob: "BookingNotPaidInFull" a statusz pedig Decline.
Angolul tudunk, a foglalási tutorialt megnéztük, és túl vagyunk egy tök simán ment Quataros foglaláson és fizetésen is ugyan ezzel a módszerrel. Viszont ezzel a hibaüzenettel nemigazán vagyunk előrébb a megoldáshoz vagy, hogy mi a gáz. Az jutott még eszembe hogy hétvége lévén nem tud terhelni..
szerintem sem hiányzik az izgalom hogy elérjük repülögépünket---legjobb ha 2-3ora tranzit idö van--4-8-at utálom legjobban mert ha több idö van akkor kilehet lépni reptérröl egy kis városnézésre-például roma,madrid,isztanbul jo gyorsan központban lehet lenni tömegközlekedéssel is...
A visszautunk időtartamát szerettük volna csökkenteni (Dohában így is lesz egy 8-9 órás dekkolás) és gondoltuk hazafelé igénybe vesszük a samui repteret a kompos transzferes repülős kombo helyett. Viszont onnan az olcsóbb jegyek igencsak elfogytak, így inkább az lesz hogy egy nappal hamarabb visszamegyünk Bankokba kényelmesen alszunk egyet másnap napközben szabad program (csomagokat addig parkoltatjuk a szállodában) és estére rendes időben kimegyünk a reptérre. (Pénzben is jobban kijön.) Igaz egy nappal kevesebb a szigeteken de utaztam már egyben 30 órát és ha lehet kerülöm a hasonló kalandokat :D
Nagyon szúk az idő. Ilyet akkor lehet megkockáztatni, ha a Samui-Bangkok szakasz az a nemzetközi repjegy része. Akkor Samuin fel tudod adni a csomagot végig, kiléphetsz az országból.
Más esetben minimum 3 órát javaslok a két járat között. Suvi piszok nagy, ezért sok idő kell ahhoz, hogy a leszállás után felvedd a csomagodat, majd feljuss a becsekkoláshoz. Az utasfelvételt legkésőbb 45 perccel a kiírt indulás előtt lezárják, különben el kell halasztani a gép indulását(nemzetközi norma). Így neked csak 40 perced lenne ahhoz, hogy eljuss a beszálláshoz. Ez, szerintem, csoda kategóriás esemény lenne.
Ha egyben vetted a jegyet, akkor semmi gond. Késhet a járat, akár törölhetik is. A jegykiadó légitársaságnak kötelessége gondoskodni rólad.
Lenne egy kérdésem. Bankok air-el repülnénk vissza Koh Samuiról Bankokba majd Bankokból vissza Budapestre. Mindkét járat Suvarnabhumi repteret használja.
A kérdés az, hogy ha 19:20-ra van benn Samuiról a gép akkor a 20:45-ös járatra áttudunk e szállni, magyarán elég-e 85 perc az átcheckolásra?
utolso képen angkor egyik romja láthato-------valoszinüleg nem rizikozok s hamarabb visszatérek bangkokba ko phanganrol hogy véletlenül se késem le vasárnap esti repcsit haza---de bangkokban csak khaosan negyedet ismerem s utolso szombatra valami bucsuzo bulis helyet keresek s lehetöleg gyalog is elérhetö legyen magasvasut mellyel akarok majd menni reptérre-----tudsz valami olcso de azért elfogadhato szállást valamelyik bulis hely közelében?Patbong1-2-ön voltam két éve---talán naná pláza lenne jobb?de szivesen veszek minden titkos tippet-----kérdezem azt is hogy chiang maiban láttam bulis buszokat mellyek kék alapszinüek s rajzfilm figurásak voltak--esetleg bangkokban is vannak?-----remélem monszun ha késöbb is jött azért okt.20-ig megszünnik
Nincs ilyen általános napijegy vagy bérlet Bangkokban. Minden eszközre külön kell jegyet venni (buszok, BTS, MRT, Airport link). BTS-re, vagyis skytrainre létezik napijegy (140 baht) , de ki kell számolni, hogy utazol-e eleget vele, hogy megérje.
sziasztok, Bangkoki tömegközlekedés napijegye milyen járatokra érvényes? Kell-e valami tömegközlekedési eszközre külön jegyet venni? Pl. ha a reptérnél veszünk napijegyet, akkor egész nap közlekedhetünk (SRT, MRT, BTS, buszok..)? Köszi :)
Emlékezetes fotó volt nekem is, főleg mert nem a ketrecen kívülről, vagy teleobjektívval fotóztam :)) 2 éves, 140 kilós tigris, a neve Khun Thong, ami aranyat jelent thaiul.
Bangkok - Pattaya taxival 1200-1500 között (városból és alku kérdése)
Buszt ajánlom én is, Ekkamai állomásról indul, reggeltől este 9-ig mennek a nagy kék-fehér buszok 20-30 percenként, jegy 125 baht egy irányba fejenként (Erre jön mondjuk a hotelből buszállomásra kijutás költsége, max. 150 baht 2 főre, Pattayán pedig a buszállomásról a hotelig songthaew két főre 80 baht). Busznál arra érdemes még figyelni, hogy 13 óra utáni buszok megállhatnak a Pattaya előtti kisebb településeken, így hosszabb a menetidő.
Befejeződött Pattayán a beach road felújítása, bár a beach maradt, amilyen. Nem túl szép, mostanában azzal küzdenek, hogy a homokot megtartsák, ugyanis a nagy esőzések rendszeresen elviszik a tengerbe.
Nagyon köszönöm az információt, máris tetszik Pelikán. Még kéne egy kis segítség, hol tudok hotel szobát foglalni a neten Ft átutalással? 3-4 csillagos hotel reggelivel teljesen megfelelő lenne.
Már befejeződött a csatornázás Pattayán? Arra gondolok, hogy tisztább vajon a víz? Még 8 éve éppen csatornáztak a Pattaya Beach részen. Vajon indul még a "hab" délelőtt 11 körül? Ha tudnátok ebben is segíteni az nagyon jó lenne. Bocs ha nem túl izgalmasak a kérdéseim.
Szia! Tripsta, Mortons, Mi évek óta Pelikán /korrektek és segítőkészek, eddig semmi panasz nem volt/. Mi igaz régen voltunk Pattayan, de akkor direktbe taxival mentünk Pattaya Bangkok között és nem volt vészes! Szálloda előtt felvett reptéren kirakott! Semmi plusz megálló meg apróbetűs. Én azért elgondolkodnék a helyetekben a déli szigetekek közül valamelyiken, mert ÓRIÁSI a különbség! Bangkokból fapadossal /Air Asia, Nok Air, stb./ le aztán GO!!!
Januárban szeretnénk férjemmel 12 napot pihengetni. /több idő sajnos nincsen/ Elolvastam sok oldalt itt a fórumon, de az én kérdésem nagyon egyszerű. Mit javasoltok, hogy tudnám a legkedvezőbb repülőjegyeket begyűjteni?
Mindössze Bp-Bangkok vagy esetleg ha kedvezőbb Bécs-Bangkok repjegyre lenne szükségünk. Természetesen tankolásos pihenővel félúton is nagyon jó. Valamint még egy kérdésem lenne a szakértő, jártas utazóktól :
Jelenleg hogyan a legcélszerűbb lejutni Pattayára? Távolsági busz, taxi?
Ne dobáljatok meg Pattayáért, mi már nem vagyunk fiatalok, itt voltunk 23 éve nászúton és kicsit nosztalgiáznánk, meg az sem baj, ha körülöttünk zajlik az élet, legalább tudjuk, hogy még élünk. :-)
Egy hetet töltöttem Bangkok környékén és túrázgattam is Charlieval, ezt az emlékezetes fotót is neki köszönhetem. A Damnoen Saduak Tiger Zoo a hely, ahol nem leszedált/elkábított tigrisekkel találkozhat a turista, hanem igenis élénkek (és nem félénkek) az állatok, minden rezdülésre figyelnek, így igazi adrenalinbomba volt a nagy tigris mellett lenni még pár percre is. Emlékezetes volt, amikor a ketrec mellett egy kislány elesett, a tigris már talpon is volt, a gondozók pedig arrébb tereltek :-) Soha többet! :-D
Pattayára nem buddhista templomokért szoktak menni a férfiak :)) Buddhista templomokat Bangkokban érdemes megnézni, itt vannak a legfontosabb szent helyek.
Szállásfoglalásra én az Agoda.com oldalt szoktam ajánlani és én is ezt használom általában.
Igen, mindig célszerű külön rendelni odafelé, mert úgyis megállsz pár napra BKK környékén. Ha ezt az irányt egybe veszed (multcity) akkor drágább lesz, mert a BKK-HKT-ra a Bangkok Airways vagy a Thai Airways adódik hozzá. Azok meg drágábbak.
Viszont az ott látott low fare+promo ár elég csalóka. Nincs benne csomag, nem változtatható, stb... Mire mindezt hozzáteszed, akkor már 2.506.50THB.
Visszafelé, ha a nemzetközi járat BKK, célszerű meggondolni a teljes útszakasz egyben megrendelését. Valamivel drágább, de teljesen biztonságos. Persze, ha Phuketen nem késed le az indulást. 2014-ben 9 vendégem csúszott le a hazafelé útról mert külön vett olcsót, "kombinált" egy magyarosat. Törölték a Nokair BKK-i járatát, a nagy meg elment.
Hello...sztem is vegyél egy repjegyet BKK-ig és onnan meg AirAsia-val menj tovább Phuket felé,most néztem 790THB van jegy január közepére egy irányba (ehhez még az ülés kiválasztás+poggyász költség hozzájön kb 2-300THB)...
Tervezem, hogy januarban elutazom Thaifoldre. Szeretnem kihagyni az utazasi irodakat, mert sokan azt mondjak igy olcsobban ki lehet hozni, viszont sokkal tobb szervezest igenyel.
És tudod hogy most mit csinálsz éppen? Pont az ellenkezőjét annak, amit leírtál. Persze ez egyáltalán nem probléma, sőt én is magyar idegenvezetéssel voltam kint. Első alkalomra nagyon is elkél a segítség, főleg Bangkokban. De nem vagyok benne biztos, hogy így elsőre megéri eldobni az eddigi terveidet, gondolataidat. Nem vagyok utazási iroda ellenes, mi több egy bizonyos utazási irodához még érzelmi szálak is kötnek! Természetesen el tudod dönteni mit hogyan szeretnél, de egy kis további tájékozódás még sosem ártott meg senkinek. Csodás nyaralást kívánok én is neked.
Szia! Első körben jó döntés szerintem! Aztán ha bejön függő leszel mint Mi és intézel mindent Magadnak! Ha hagyod, hogy sodorjon az élet és ki tudsz kapcsolni IMÁDNI fogod! Jó utat!!
Koszonom a gyors valaszt es a segitseget. Akkor lehet , hogy" csak" egy Bankok -Phuketi kiranduls lesz. Viszont tobb kalanddal fuserezve. Akkor lehet segitsegedet kernem a szervezesbe, ha nem gond. Nekem a manchesteri repter lenne a legmegfelelobb, innen is megy jarat Bankokba. Viszont, jo lenne egy Manchester-Bankok-Phuket. MAjd Phuket -Manchester kombo. (bar lehet ez dragabb mint Londonbol indulva, ha egyaltalan van ilyen.)
Elkepzelesem az lenne, hogy mit szeretnek, de szervezesbe kellene egy tapasztaltabb segitsege is... Elore is koszonom.
Ja és mégvalami kedves Kidobóstorta. Ha beleolvasol a topikba itt ,,régi motoros,, csapat van akik megosztják tapasztalataikat kedvesek és segítőkészek az újak felé, nagyon ritka a konfliktus. Amíg fel nem bukkanak az olyanok mint te: ,,berúgod az ajtót,, és leteremtesz mindenkit aki nem úgy vélekedik mint te. Szóval ha tanácsolhatom, kicsit szerényebben legközelebb. És mielőtt megkérdeznéd: mért kivagyok én? Senki... csak öt éve olvasom ezt a topikot napi szinten:o)))
,,Én nem hiszek abban, hogy Európa hosszúságú országokat "megnézni" képes bárki napok meg hetek alatt.,,
Ezt írtad, na ehhez csak annyit, hogy sajnos Magyarországon ha nem egyetemista, vállalkozó vagy netán nyugdíjas vagy (aki már eltud menni hónapokra) akkor esélyed sincs hónapokra elutazni (tapasztalat) sőt a három hetet is jóindulatúan de morcosan ugyan megengedi a főnök, de akkor a nyáron már nyista szabi. Szval hidd el ha tehetném én is szívesen elhúznék akár fél évre is. A hátizsákos turista nekem nem egyelő az igénytelen utazóval már bocs, amiket te leírsz az kb annyit tesz ki. Igen láttam én is Phi-Phi-n hátizsákosokat, akik olcsóbb szállásokan szálltak meg, volt ahol ablak sem volt, zuhany a kert végében és a 7Eleven-ben kajáltak reggel és este is. Nekik ott és akkor az volt jó, arra volt pénzük és igényük, nem értem mért fáj neked ha másnak meg más kell. Hidd el tudom miről beszélek, hatodszor fogok elutazni, és megvolt Kambodzsa, Laosz és Thaiföld is. Na és ezt kapd ki: régen hátizsákkal utaztunk, de mivel a férjnek gerincsérve van, letiltották a hátizsákról mert nem emelhet, úgyhogy csak húzós bőrönddel nyomjuk :o))) Én ettől mégis hátizsákosnak tartom magam, vili? :o)))
Megnéztem, erre mit tudok ajánlani London Bangkok - London, illetve másik érdekes kombináció: London Bangkok Phuket - London útvonalakra 2016. januárjában. Mindkét útvonalra van kényelmes járatokra 500GBPalatti jegy. Így kb. 1.300GBP marad. Ez kb. 2 hét kényelmes (nem hátizsákos) első thaiföldi barangolásra is elég. Ilyenkor a bangkoki érkezést és a phuketi visszaindulást szoktam javasolni.
Bangkok:
Bangkokban a Bangkoki városnézés+Közép Thaiföld csomagunkat javaslom. Ebben a javaslatban Bangkok, az úszópiac, a Kwai folyó völgye kompletten, Ayudthaya, Bang Pa In, Lopburi, Erawan vízesések is benne van, magyarul. Tudom, hogy az angol nem lehet probléma, de azért, profi magyar idegenvezetéssel azért kicsit más lehet. Ráadásul ez a csomag megspórol kér éjszakai szállást is Bangkokban.
Pattaya:
Hát Ez a hely nem a szívem csücske. Vannak persze itt is jó helyek, a Buddha hill környékének szállásai nagyon jók, de nem ez az árkategória. Inkább nem javaslok ide semmit, biztosan lesznek olyanok, akiknek kedvezőbbek a tapasztalatai. Biztosan írnak majd, javasolnak programokat ide.
Phuket:
Első látogatásra pihenési főhadiszállásként én ezt ajánlom. Sajnos, sokan esnek bele abba a hibába, hogy Phuketet azonosítják a nyugati part néhány szardíniásdoboz sűrűségű turista központjával. Itt, különösen Patong és Karon beach-eken, aztán könnyű beleválasztani a susványosba, ha az embernek nincsenek megfelelő információi, vagy egy szállodás véleményét kéri ki.
Phuket azonban nem csak Phuket szigete, hanem egy fél Magyarországnyi terület központja, Beleértve az Andaman szigetvilágot, Phang Nga tartományt és Krabit is. Innen kiindulva, csak idő és pénztárca kérdése, mit nézünk meg nyaralás közben.
A szállások is változatosak, van turista dübörgős (nyugati part közepe és déli részei), de van természetrajongós is (északnyugati és keleti partok, Koh Yao, Khao Éak, Khao Sok, stb. ).
Sőt Sok kedves vendéget zavarok el innen Szingapúrba, Hongkongba, sőt még George Town-ba is pár napra. Nem szoktak panaszkodni érte.
Általában az első pár napra egy olcsóbb, de valahol az esti programok környékén lévő szállodát javaslok, aztnán a végére egy saját tengerpartos, nyugis helyen lévő valamit.
Szia. Én Svájcból nézem a repjegyeket és itt most pont a British Airwaysnek vannak a legjobb árai. Ennek most érdemes lenne utána nézned. :) Ez a pénz azért több hétre elég ott kint, persze attól függ mekkora lábon nyaral az ember. Szállást a nagyobb oldalakon szoktunk foglalni, mint Booking és Agoda. A Tripadvisoron szoktam ellenőrizni a valós körülményeket. Én Bangkokkal kezdenék(Ayutthaya), aztán le Pattaya, de csak pár napra, mert a beach ott nem az igazi és drága is. Végül le délre, ahol már millió egy földi paradicsom várja az embert. Én még csak Phuketen, Phi Phin és Aonangon voltam. Phuket nem lett a szívem csücske, szerintem te sem azt az életérzést keresed. Akadnak igazi csodák is, mint pl: KohLipe és Khao Sok Nemzeti Park. De jönnek majd a Thaiföld 'szakik' és ők ellátnak igazi tanácsokkal is :) örömteli tervezgetést kívánok.
Tervezem, hogy januarban elutazom Thaifoldre. Szeretnem kihagyni az utazasi irodakat, mert sokan azt mondjak igy olcsobban ki lehet hozni, viszont sokkal tobb szervezest igenyel. Eleg sok kerdesem lenne, mert meg nem szerveztem utat magamnak.
pl: Az utazasra olyan 1800£ -ot szannek. Ebbol hany hetig lehetnek Thaifoldon? En nem szeretem a luxury csillogast inkabb termeszetkozeli Bungalow-s, partkozeli szallasok erdekelnenek, reggeli etkezessel.(ami tenyleg visszaadja thaifold feelingjet)
Szerertnem nehany napot eltolteni Pattayan. Viszont szeretnek meglatogatni Budhista templomokat is, amit nem tudom ,hogy merre talalok.. Talan Bangkok?
Milyen helyeket, szigeteket erdemes meglatogatni, ha valaki eloszor utazik?
Es utoljars tudnatok ajanlani olyan oldalt , ahol megbizhato szallasokat tudok foglalni?
Mivel angliaba dolgozom termeszetesen innen is tudnek repulni. (BAr nem tudom hogy innen vagy otthonrol olcsobb)
természetesen kidobostortának s ka pálnak is igaza van--nem vagyunk egyformák s lehetöségeink is mások---ezért inkább joindulattal legyünk s abba segitsünk kérdezönek amiben szüksége van tanácsra-persze lehet kritikai épitö jellegü észrevételeket is tenni de ne akarjuk saját világunkat ráeröszakolni másokra mert ugyan meglehet hogy tetszene neki nagyon is de egyszerüen nincs meg a lehetösége hozzá igy ahelyett hogy felejthetetlen kellemes élményekkel gazdagodva térne haza-keserü lesz a szájaize mert azt nézzi hogy mit nem tud átélni ahelyett hogy boldogan átadná magát annak amit kézzelfoghatoan megtud valositani-------rio de janeiroban tavasszal iszonyuan pocsékul éreztem magamat 11 nap--katasztrofa ezt hogy fogom kibirni---addig oké hogy hibáztam abban hogy anyagi okok miatt komprosszimot kötöttem s nem két-három hétre hanem 11 napra mentem ami nem lett volna baj ha még kb 60ezret rászánok s például elrepültem volna bra-arg határra iguana vizesési rendszerhez 3-4 napra-de nem tettem igy viszont hiba volt 4-5napnál több idöre menni rioba de nem ez a lényeg hanem az hogy totál hülyeség volt mindezeken rágodni---ha már ugy alakult akkor egyszerüen elfogadni s élvezni azt ami van--mert öszintén nem csodálatosan szerencsésnek kellett volna érezni magamat például munkatársaimhoz képest kik suzukis szallagon robotoltak....
Na és az ügyesség, az itt szerzett tudás az utazó társaktól pont arra kellenek, hogy az általad preferált olcsóságtól drágábban, de "félmilla/hét"-nél jóval olcsóbban, élménydús nyaralásunk legyen...
Egyetértünk. Ezért írtam, őszintén örülök, hogy neked jóval több időd van megélni ezeket a kirándulásokat, mint nekem. Én -s vagyunk még itt jónéhányan így- nem tudok ennyi időt eltölteni nyaralással. Egyrészt a munkám miatt, másrészt alkalmazkodni kell az iskolai szünidőkhöz. Jól lehet az általad jelzett összeget "ócsollom" (én ezt néhány nap alatt elégetem), de az "én koromban" már igényeim vannak, más szemlélettel utazok mint te (ettől még nem mondom, hogy elvetendő amit írsz, csak nekem -tiszteletben tartva a tiédet- más a véleményem). Ha nyaralok, nem akarom egy koszos lyukban meghúzni magam, annak ellenére, hogy nem "gubbasztok" egész nap a szálláson. Valóban ellentmondásosnak tűnhet, hogy csak aludni járok egy "drága" szállásra, de legalább az itthoni körülményeimhez közeli, vagy jobb szállásokat keresem, s ettől még nem érzem magam milliomosnak. Én igenis jól érzem magam attól és hajlandó vagyok áldozni rá, hogy egész napos izzadás után csobbanhatok a szálloda medencéjében, vagy reggel a fenekem alá rakják a bőséges, megbízható minőségű ázsiai büfé reggelit és egyáltalán jó érzéssel térek vissza a szállásra, nem meghúzni magam éjszakára.
Az általad igazi hátizsákosnak nevezett turistás korszakomon 20-25 éve túl vagyok, akkor még tető sem kellett a fejem fölé, egy háti- és egy hálózsákkal jártam utazni - igaz Európában. Szerencsére úgy alakult -valamint néhány, kellemetlennél erősebb élmény módosította az elképzelésemet az olcsóságról-, hogy ilyen kalandorságra már nem kell vállalkoznom, s láthatok így is világot, még ha esetleg kisebb szeleteket is.
Én is azt ajánlom, hogy mindenki fél évet töltsön legalább Ázsiában,
-- ha nincs ennyi ideje, akkor meg annyit, amit rá tud szánni...
A világot és ezt a részét is látni kell, ha van lehetősége valakinek rá.
Ha van ideje olcsósítani az utazását ám tegye, ha nincs ideje, akkor azt némileg lehet pénzzel, észszerű kompromisszumokkal ellensúlyozni: "gyorsan látni". Ehhez viszont kell az előszervezés, hogy a helyszínen ne a napi rutinnal kelljen foglalkozni, hanem a látnivalókkal. Hogy mit lát így? Kevesebbet, mint amit 1 hónap alatt lehetne, de ha felkészült, akkor a semminél többet, ha ügyes is, akkor meg valamit.
Viszont azt is ajánlom mindenkinek megfontolásra, hogy a spórolás az utcai kisbüdösben étkezéssel pl., nem feltétlen éri meg, ha utána 2 napig a WC-t kerülgeti az ember. Az Ázsiában székelő angol gyarmatosítóknak volt valami hasonló mondása: "Hámozd meg, főzd meg, vagy felejtsd el!".
Az általad említett kategóriás szálláson (lám nekem is volt ilyenben részem---persze nem tudjuk néhány betűből, ki milyen utazási tapasztalatokkal és attitűdökkel rendelkezik) szedtem össze rovarcsípéseket, ami az izzadós melegben, több napig keserítette a nyaralásomat. Szóval csak azt akarom mondani az olcsó, adott esetben lehet nagyon drága is. Ezt mindenkinek magának kell mérlegelnie, de az "egy igazságot" egyikünk sem tudja itt fölajánlani senkinek sem, pláne nem illik ítéletet mondani más utazási/spórolási szokásairól.
Tudod, az önjelölt inas, aki még öltönyt is varrat, meg kísér mindenhová :D
A hintó az meg a tuktuk... az is isteni pénznyelő. Mint a lusta őslakosok, nehogy meg kelljen tenni 300métert, inkább vitetik magukat tizesért-huszasért :D No de a hátukon levő hátizsák nem teszi őket valódi hátizsákos turistává :P
Csak leírtam, hogy a hátizsákos módszerek azok nem azok, amik itt kerülnek megvitatásra. Semmi több.
Az időhiányra panaszkodnak sokan, nem én gondoltam rosszul.
A thai lustaság és a pofátlan vigyorgás bárkinek fel kell, hogy tűnjön. Aki hosszabb időt eltölt és nem akar lehúzós helyekre fizetni nagy pénzeket. Aki igénybe veszi a reptéri transzfert meg a távszabályzós tévét a 10ezer km-ről foglalt szálláson, az nem találkozik mindenféle gyökérrel, akik le akarják húzni, meg alkalmas időpontban eljátsszák, hogy nem beszélnek egy szót se angolul stb. Kevés időt eltöltve Thaiföldön, jól megfizetve mindent, félmilla/hét árban simán ellennék én is úgy, hogy nulla bepróbálkozással megúszom :)
Én négyszer voltam, de a négy alkalom összesen több, mint másfél év... nem úgy okoskodom, hogy nem tudom, mi van :)
Igények nekem is lennének, csak nem fogok tízszer annyit kifizetni egy helyért, mint kellene, azért, hogy odamenjek aludni, meg zuhanyozni. Havonta egy szobáért kifizetek kint 30-40 ezer Ft-ot, van benne hűtő meg zuhanyzó, a légkondi tavasz előtt nem is kellene, de azért az is van benne, rezsivel együtt ennyi és újra és újra elképedek, hogy emberek képesek kifizetni ennek a többszörösét.
Gyerekkel utazni más tészta, az eleve nem hátizsákos móka. Bár én gyerekkel se nagyon bonyolítanám, de esete válogatja.
Én nem hiszek abban, hogy Európa hosszúságú országokat "megnézni" képes bárki napok meg hetek alatt. Én ezt meg se próbálom, főleg, hogy nem vagyok milliomos. Sok időt szánok rá, de kevesebb pénzt. Többször annyi időt tudok eltölteni ugyanannyi pénzből, ami kell is, mert elmélyülni kint, a sorok között olvasni esélye nincs annak, aki fut fölalá megállás nélkül, hogy nagyjából mindent lásson.
A hátizsákos turista szerintem nem problémázik azon, hogy tűzfalat néz a szobája ablakából, mivel a szobába - hogy magamból induljak ki - aludni megy és nem kinézni az ablakon, meg gubbasztani. 60-60 körül, meg utána, akkor már értem a dolgot, de addig én ha nem hátizsákos turista vagyok, akkor se akarok szobában gubbasztani, mert azt itthon is tudnék :)
Mindenkinek azt ajánlom, hogy 1-2 hónapra kell menni Ázsiába, mert akkor legalább VALAMIT látsz. De sokan tényleg azt gondolják, hogy 1-2 hónap alatt megnéznek 3 országot. Hát dehogy néznek meg, egy tizednyi, századnyi országot se látnak, hagyjuk már :D
Maradjunk annyiban, hogy a hátizsákos turista az nem azt nézi, van-e széf (életemben nem használtam széfet, sehol) meg szép-e kilátás, hanem keményen spórol az ilyen dolgokon. Én pl nem is tartom magam hátizsákos turistának, bár ha jól nézem, én vagyok itt az egyetlen, aki ezt elmondhatná magáról :DDD
Köszönöm szépen a választ Én bookingon néztem ki a szállást és ott hitelkártyát írnak. Felhívtam a booking magyar képviseletét, de nem igazán tudták megmondani milyen kártyát fogadnák el. Vicces volt. Ezért kértem a fórum segítségét hátha valaki fizetett már náluk nem hitelkartyával
Köszönöm a választ s valoban ugy ideális ha vagy keleti vagy nyugati parton maradnánk--ha biznék jövöben akkor mindenképp igy tennék s már most venném repjegyeket jövöre kihasználva airasia akcioját is.Még azért kérdezném azt hogy két napos szigetturát pontosan hogy nevezzik s hol lehet megrendelni s kb mennyi lehet ára.Köszönöm
Változó, korábban a magyar dombornyomott debit kártyámmal, utóbbi években pedig egy teljesen mezítlábas - nem is dombornyomott - thai debitkártyával. Egyikkel se volt soha gondom. A thai kártyánál el szokott küldeni egy Verified by Visa oldalra, ahol kell kérni a mobiltelefonra egy alkalmi kódot - ez amúgy a thai banknak az oldala.
Meg szeretném kérdezni milyen kártyával szoktál szállást fizetni, mert hitelkártyám nincsen és csak azért, hogy szállást tudjak foglalni, nem szeretnék hitelkártyát igényelni.
Nagyon szívesen. :-) A válaszod alapján most már értem a problémát. Továbbra is úgy gondolom, 12 napba mindezt belesűríteni túl sok. Én is azt javaslom, meríts egy kicsit kevesebbet és akkor sokkal több marad. Szerintem:
Vagy Bangkok és Phuket+ Andaman szigetek
Vagy Bangkok+Koh Samui+Koh Phangan
Busz jegyek:
Az ár miatt is a buszos közlekedést javaslom. Egy jó oldal, ahol mindent megtalálsz:
Bangkok-Phuket-re mindenképpen a VIP24-et javaslom, mert azon remekül lehet aludni. Én mindig ezzel járok Bangkok és Phuket között.
Phuket-Koh Phangan-ra van napi két-három reggeli indulás. Kombo jegyek, tartalmazzák a buszt és a kompot is.
Koh Phangan- Bangkok. Szintén van napi több járat is. Általában egy reggel, egy kora délután.
Andaman sziget programok:
Valóban, elsőre a Phang Nga+Phi-phi+Krabi az ütős. De, ez így három nap, de igazából a Phi-Phi és a Krabi csak 2 fél nap és a másik fele mindig pancsolós, sznorkelezős megállás, hogy kijöjjön a teljes nap.
Van azonban egy két napos út. ami mindhármat adja, csak kiszűri a felesleges lábáztatós részt, viszont beletesz egy komplett éjszakát Phi-Phin, a Ton Sai öbölben, szállodában. Ez az este/éjszaka egy nagyon jó buli.
A Bangla Road (Patong Beach) minden nap (éjszaka :-) ) üzemel. Nem kell azt szombatra ütemezni.
köszi választ--repjegy ár sajnos nekünk sok--elolvastam blogot is.Találtam is pár tippet mint például azt hogy felsétálni arany dombra s csatorna hálozati csonakozás-én ott nem voltam multkor---
köszi választ--angolul söt semilyen nyelven nem tudok de leendö utitársam fiatal s neki lesz elsö repülös utja s ö tud angolul ami nekem segitség-viszont én már többször utaztam igy thaiföldön is voltam meg angkorban igy azért remélem sokat tudok neki segiteni abban hogy müködik az utaztatási rendszer igy valoszinüleg majd elboldogul utazása második felében mert ö 30 napot lesz----most ugy gondolom hogy fiatal társamnak közel két nap alatt megtudom mutatni bangkok fö látványosságait s talán mégis érdemes lenne leruccani phuketre--péntek hajnalra ott lenni---három sziget tura---james bond szikla---phiphi szigetek illetve racha vagy krabi vagy korall szigetek----persze szombat esti éjszakai balong buli utcát sem haggyatnám ki ---kérdés hogy hétfön indulva korán hogy s mikkora tudnék ko phanganra érni-tawan irta hogy fél nap de nem szolt modjárol----persze mivel társam tud angolul igy nem különösképpen parázok---valahogy mindig kialakul,megoldodik --persze olajozottabban ment minden mikkor szervezet tapasztalt vezetö alatt---de egy év alatt három utat 160ezres fizetésböl csak egyénileg utazva tudok kihozni s persze nagyon jo akcios repjegyekkel....
terveitek elnézve kevésnek bizonyulna a 12 nap, ha ennyi helyre szeretnétek eljutni. Én javasolnám, hogy Bangkokon kívül csak egy másik desztinációt vegyetek célba. Sajnos Phanganra nem megy se vonat se busz se repülő (még). Illetve busz megy, de azzal kb olyan az eljutás, mint ha Pestről Győrbe szeretnél eljutni Baranya megkerülésével. Repülővel érdemes Samuira majd onnan komppal tovább. Az ottani mini reptéren minden intéződik ahogy "terelik" a sort, nagy sorban állás nincsen. Phuketről megy repülő Samuira, viszont csak a Bangkok valamint a Thai Airways megy közvetlen, ahogy Bangkokból is közvetlen USM-re. Ebből kifolyólag drágábbak is a jegyek. A többi fapad a szárazföldön száll le, majd onnan eljutni a szigetre ismét csak időigényes lenne. 12 napos túra esetén olvasd át a blogomat. Privát szervezésben mi ennyi időt töltöttünk el mi is Thaiföldön. Hát, ha találsz segítséget benne.
nézzegetitek airasia jövö évi akcioját?Thaiföldön belüli 100bahtos repjegyek biztos nagyon nyerök de nem vagyok képben hogy egyébként milyen árak vannak ázsiában----van különösen nagyon megérö desztinácio?--macao-bali-goa vagy más?
de kevés 12 nap--vakarom fejemet hogy mikket huzzak ki--most mégis phuketet ejtettem pedig onnan indulo turákra nagyon vágytam mint james bond szikla vagy phiphi szigetek de hát leendö utitársam fiatal,elsö repülése s utja s nagyon vágyot fullmoon partyra koh phanganon igy átfoglaltam ide három napot---bangkokbol hogy tudok legegyszerübben-de föképp olcson lejutni ide-kérném pontos nevét is buszpálya vagy vonatpálya udvarnak is----bangkokban khaosad negyedben lesz szállás erewan houseban--innen hogy jutok pályaudvarra illetve khaosan roadon egyik irodában foglaljam buszjegyeket vagy jobb buszpályaudvaron?Esetleg mégis megprobáljam betuszkolni phuketet -pár napra is érdemes?Szerda hajnalban érünk bangkokba--hétfön kell ko phanganon lennünk mert kedden lesz a telihold party--tehát lényegében a fö látványosságokat megtudom mutatni egy nap alatt is mint királyi palotát-fekvö arany buddhát s arun wattot,majd éjszakai khaosan roadot esetleg tuk-ukkal átmenve patongot--csütörtökön még lehetne átruccani folyon kinai negyedbe majd vissza poggyászért s érdemes lemenni phuketre?Éjszakai vip busszal péntek hajnalra ott lehetnénk de valoszinüleg már pénteki programrol lekésnénk ekkor csak szombat s vasárnap maradna---ez két program lehetöség de patong beachnál lévö éjszakai utca ugy tudom nem kihagyhato buli igy viszont kérdés hogy mikkor aludnánk?Másik phuketröl hogy tudnék átmenni hétfön ko phanangra hoy kora délután már ott legyünk?Vagy ez tényleg gázos kapkodás lenne s jobb ha inkább maradnék keleti parton s ko taot vagy ko samuit válasszam?ko phanangra szomszédos szigetekröl van komp mert valahol azt olvastam hogy nincs---társamnak maestro kártyája van amit booking nem fogadott el tehát akkor máshol sem fogják?
Mi általában bookingon és agodán nézegetjük a szállást és minden esetben tipadvisor felhasználók képei és tapasztalati alapján döntünk. Vagy pl. Charlie rakott fel múltkor szállodáról képeket ami szvsz. ezerszer hasznosabb bármilyen leírásnál. Én pl. hajlandó vagyok többet fizetni csak azt kapjam amit a képen látok -nem a medencékre és csilivilire gondolok... csak ne verjenek át ha egy low cost megoldásról ha egy 5*-os szállodáról van szó. (Nincs annál rosszabb amikor csalódott vagy a nyaraláson ilyenek miatt..)
Őszintén gratulálok, hogy sok időd van és elegendő pénzed, hogy eljuss Ázsiába. Sajnos van akinek nincs 3-4 hete egy-egy útra. Vagy 10 napra megy, vagy nem megy. Magam részéről imádok utazni, de ehhez igen sokat kell dolgoznom, hogy a napi betevő mellé a kedvtelésemhez szükséges összeget is összegyűjtsem. A hozzzászólásokból azt látom ebbe a csoportba tartozunk többen. Máskor is írtam már:szerintem ha van elég ideje az átlag embernek, nincs elegendő pénze és ha van elegendő pénze, úgy nincs elég ideje utazni. Nagy szervezés a magamafajta embernek az is, hogy egyáltalán 10-20 napra el tudjon menni itthonról a munkája mellett. Ebből az aspektusból, az ott eltöltött idő minden perce drága, és lehet drágább, mint annak az öröme és eredménye, hogy sikerült fél napos utánjárással néhány, de akár 30 százalékot is megspórolni a szálláson. Vagy az eltékozolt idő miatt mégegyszer "meg kell venni a repülőjegyet". Ha így vizsgálod a hozzászólásokat, talán más megvilágításba kerül a dolog. Továbbá, ismeretlen terepen nem túl vigéc az ember nagy rutinnal a háta mögött sem, ha utánfutóval (értsd: gyermek) megy, akkor meg hatványozódik a dolog. Másodszorra, mikor a gyermekemnek is meg akartam mutatni -már ahogyan ezt meg lehet tenni 10-20 nap alatt- egy-egy általam már megjárt országot, könnyebben vállalkozik az ember. Azt gondolom Thaiföld a jól utazható országok közé tartozik. Esélyed van az olcsósításra, de kényszer helyzet (pl. késő esti érkezés) akár drágább megoldásokba is belekényszeríthet, de zet hiába bizonygatod egy első utas túristának. Bő 10 éve a helyszínen foglalt szállás verhetetlenül jő áron volt. Legutóbb már magam is a szálláskeresőket használtam, mert olcsóbb volt a recepción elérhető árnál.
Szóval aki egyedül/párjával utazik és bőven van ideje javítani a nem túl jól sikerült választásokat, ismeretlen helyen is bátrabban vállalkozhat, ahogyan te.
Aki rövid időre érkezik, nehezebben boldogul új helyzetekben, nem tökéletes a nyelv tudása, nem csak magáért felel - gyerekkel van és még sorolhatnám, az meg előre szervezi amit lehet. Ezért élnek meg az utazási irodák, szállás és repjegy kereső oldalak. Művelt angol is azt mondja: Time is money". Amit nincs időd megszervezni magadnak, azt megfizeted. Hogy ez nem hátizsákosság? Talán nem, de szerintem aki maga szervezésében bele mer fogni egy ilyen távoli utazásba egy táskával, az belefér ebbe a kategóriába. Attól, hogy nem szakadt hátizsákkal, piszkosan stoppol egyik diák szállásról a másik homestay-be az utcai kitudjamitfőzdékben étkezve, a szabadság érzése meg van, a napi konfort zónájából, ha csak a rendelkezésére álló rövid időre is, de kilép. És ez önmagában becsülendő számomra!
Akarki akarmit is mond, en azert hasznalom az Agodat, mert altalaban olcsobb, mint a tobbiek. Tobbszor probalkoztam a szallodaval szemelyesen, de volt, ahol ok tanacsoltak, hogy foglaljak inkabb az Agoda-n, meft olcsobb. Aztan ramentem a laptopra es voila...
Nem értelek mért baj az ha mindenkinek más az igénye szállásügyben? Mint szkatinak... Én nem vagyok egy medencés típus, de tavaly pl fontos volt hogy legyen medence a szálláshoz a kisfiam miatt, ugyanis a tengerbe nem nagyon ment be. Nekem meg az a fontos hogy megtudjam oldani a reggelizést, ne kelljen hosszú sétákat tennem azért hogy megegyek egy rántottát, szval nekem meg az a heppem, hogy legyen reggeliző. És akkor sorolhatnám: ne a tűzfalra nézzen a szoba ha lehet, legyen légkondis, legyen kényelmes az ágy... Ezek sztem alapvető egyéni igények lehetnek vagy nem? Ettől még hátizsákosnak tartom magam :o)) És igen 18 évesen beértük kevesebbel, jó volt a sátorozás, esőben sárban a Balatonon, én most negyven felett kicsit igényesebb lettem a nyaralások alkalmával. De ne a csillivilli szállodára gondolj, (mondjuk legelőször laktunk ott is) és laktunk Laoszban 3 dolláért is a Mekong tetején. Amióta gyerkőc van, inkább gyerekbarát szállásokat nézek.
szkatinak is (aki remélem nem sértődik meg, de öreg motorosnak számít már az utazások terén, szeretnék ilyen fitt és lelkes lenni ennyi idősen) megvan az oka és lehetősége hogy az ő igényeinek megfelelő szállásokat nézzen. Mi a baj ezzel?
Neten foglalás: hát volt úgy hogy helyben olcsóbb volt, de tényleg lutri.
Nem tudom, én úgy olvastam, hogy ez valamiféle hátizsákos topic, a címe alapján legalábbis :)
Eddig nem sok hátizsákos turistát láttam, amelyik széfet, erkélyt, inast meg hintót akar.
Samui más tészta, főleg főszezonban, ugyanezt a történetet már hallottam mástól is, hogy pont így volt: ha neten foglalt, akkor olcsóbb volt. Nem tudom, mi az oka... de más helyeken pl velem ilyesmi nem fordult elő.
Őszintén örülök, hogy ilyen sok pénzetek van és részvétem amiatt, hogy egy Európa hosszúságú országot úgy akartok megnézni, hogy nincs időtök, még egy fél nap se, ilyenre... marad az, hogy le lesztek húzva, nem kicsit.
Mindenkinek azt szoktam javasolni, hogy ha nincs legalább 3-4 hete arra, hogy mászkáljon, nézelődjön, akkor egyáltalán ne is induljon el, mert nem érdemes. A lentebb említett AirAsia járatok és a többi, sőt, egész Ázsia kevéssé megbízható. Így, aki innen akarja bebiztosítani magát, hogy majd kint minden rendben menjen, jó eséllyel rákoppint. Mert nem pontosak a járatok, az egyikkel késik az ember, addigra a másik már elment... időjárás és miegyéb, lustaság (a legendás thai lustaság, pofátlan vigyorral az arcokon, vagy az, amikor a hülyét játsszák) miatt a feszesre kreált programok nagyon sok esetben halálra vannak ítélve.
Amit fél évre előre le szabad foglalni, mert nagyjából biztos, az mondjuk egy repjegy, főleg az európai repjegyek, mint pl a Luftwaffe vagy a Swiss. Azok germánok, precízen indulnak és nagyjából lehet rá számítani. Egy booking meg tripadvisor nem tud 100%ig megbízható lenni, ezt már számtalanszor láttam, de hát ti tudjátok...
Tényleg nagy a választéka, és csak olyan 30%-os depositot kell előre fizetni. Kezdek a bookingból kiábrándulni, mert igaz, hogy nem kell előre fizetni semmit se, viszont lényegesen drágább.
Azért nem mindenki gondolkozik így. Függ az igényektől, mert akinek túlzott igényei nincsenek, az könnyebben talál. Én nem biztos, mert milliónyi feltételem van a széftől a twin ágyon keresztül az erkélyig. Nekem biztonságot ad, hogy tudom, hogy hová megyek. Eszem ágában sincs egy alkalmi szálláson lenni egy éjszakát, majd egy napot arra áldozni, hogy megkeressem a nekem megfelelőt. Van tripadvisor, abból nagyjából lehet tudni, hogy az ember mire számíthat. Arról meg nem is beszélek, hogy sok esetben az online foglalás lényegesen olcsóbb, mint a helyszínen. Konkrétan Samuin - ahol nem volt foglalt szállásunk- a kinézett szálloda portása mondta, hogy ha nincs nálunk tablet, vagy okos telefon, akkor gyorsan keressünk egy internetkávézót, és onnan foglaljunk, mert úgy 25%-al olcsóbb.
azért nem semmi amilyen akciot most airasia nyitott 2016márc-oktoberre-tömve 100bahtos repjegyekkel--hihetetlen jo utiterveket lehetne erre alapozni s gyors repüléseket kihasználva három hétbe akkár 4-5 országot városállamot is beilleszteni de most igy fülöp szigeti manila is olcson elérhetö-palawirol már sok jot olvastam----benne lenne valaki-ha lenne utitárs akkor én benne lennék s mindegy hogy tavasz vagy ösz s mivel csak pár helyen voltam ázsiában igy képlékeny vagyok célpontok tekintetében is--csak gyorsan kénne dönteni s lépni--egy hét van rá---tehát kinek lenne kalandozni?
igazad van ha van idö böven de akit szorit az idö s nyelveketsem beszél annak azért jobb ha leszervez kényelmesen mindent fotelbol----jo is lenne ha pár évig csak utazgathatnák--ekkor tuti hogy semmitsem terveznék---engedném hogy minden spontánul történjen
Gyerekek, nem értem a feszültséget és a vitát, nem is értem, minek kell előre foglalni bármit is. Pangás van, nincs nagy tömeg, nem kell attól félni, hogy nem lesz hely. Kint lehet foglalni, ajánlom a módszeremet: kimegy az ember a kiválasztott városba, ott megszáll akárhol, egy napra, aztán elindul másnap és körülnéz, akkor legalább látja, mit fog majd hosszabb időre kivenni, hetekre vagy hónapokra, nincs mindenféle átverés (fél megapixeles fotók a szállóról, amikről a lényeg hiányzik, klikkelgetés során a számláról eltűnő rengeteg pénz stb.) amikor még a főszezon arról szólt Thaiföldön, hogy mentek a tömegek és tele voltak a szállások, még akkor is meg lehetett ezt játszani, na de most meg aztán főleg.
Nekem ez nem volt ennyire egyértelmű, jó ideig néztem párhuzamosan, és volt, aminél a sawadee, volt, aminél az agoda volt az olcsóbb. Volt, ami meg abszolut másutt, teljesen vegyes volt. Igaz, én nem kétágyas szobát néztem.
Köszönöm a tippet a sawadee-re. Ko Lipen és Krabin megnéztem a kínálatát. Azt állapítottam meg, hogy jórészt más szállásokat mutat, mint az Agoda, de a közös halmazban jelentős árelőny az Agoda oldalán van...
Évek óta a hotelscombined.com összehasonlító oldalt használom, tökéletesen működik! Próbálja ki mindenki, mert így is sokat lehet spórolni. A kiválasztott hotel saját foglalási oldalát is megnézem "ellen-próbaként", és utána döntök.
Én azért is szoktam az Agodát ajánlani, mert Thaiföldön alapították, itt van a központja, szóval Thaiföldön tényleg otthon van az Agoda. Több és olcsóbb szállás van rajta innen. Az európai központja egyébként meg Budapesten van. :)
Érdekesség, hogy a Booking és az Agoda tulajdonosa azonos, ez pedig a Priceline Group. Ebbe a csoportba tartozik még a Kayak is.
Ha véletlenül már így alakult, akkor nem akarom lemondani. Jó szállásnak tűnik. A bankom sem ad 10%-os kamatot, ráadásul fél évre, pedig ez a fizetési mód ezt kedvezményként adja.
Én amúgy nemrég Expedián mondtam vissza ingyenesen lemondhatót (Krabin), olyat, amit kifizettem, ott egy nap múlva jött vissza a lóvé. Pedig írták, hogy jópár nap lehet. Szóval ott ez a része elég szimpatikus volt.
Akkor ok. Én sem tapasztaltam eddig ilyet, bár meg kell, hogy mondjam, az agodával többnyire óvatos vagyok, és most be is igazolódott, hogy jogosan félek. Ezt nem tudtam kivédeni annak ellenére, hogy igazán figyelek.
Nem, abszolút nem jól érzed, nem vagyok sértett Veled szemben. Sőt, abszolút a személyedtől függetlenül írtam ezt, már úgy értem, hogy csak arra akartam reagálni a hozzászólásodra reagáló olvtársnak, hogy egy tapasztalat miatt nem érdemes be sem nézni oda - aztán ha benézett, a Te meg a mások tapasztalatait, saját olvasmányait, tájékozódását meg minden mást mérlegelve így vagy úgy dönt. Ennyi. Nem volt ebben több.
Most azt kell, hogy mondjam, hogy lényegesen olcsóbb az agoda, mint a booking thai vonatkozásban jelenleg. Konkrétan ez a szállás 17 napra 120 ezerrel volt olcsóbb az agodán, mint a bookingon.
Senki nem állított ilyet. De másnak is lehet tapasztalata, es van, hogy azt megosztja. Azt pedig egyáltalán nem írtad, hogy a tied lemondható-e, mert ugye a Te esetedben is más a helyzet ha igen, meg ha nem. de mondom, én abszolút nem értékeltem semmilyen módon a Te esetedet, nem is áll szándékomban ezután sem tenni.
Bár nem nekem írtad, azért megnézem hétfőn, hogy mit lehet csinálni, mert persze bosszant a dolog. Nem. Nem vagyok hülye, sem ostoba,sem felelőtlen és többnyire tudom, hogy mit csinálok, ráadásul nagy gyakorlattal.
Ez extra 10%-os engedményes volt. De persze sehol sem írta, hogy miért. Ugyanez a szállás - egy sorral lejjebb- magasabb áron volt. Mondjuk nem gondoltam bele, hogy miért. Ezért.
Azért csak nézz be nyugodtan. Agodán is sok van, ami ingyenesen lemondható, pontosan fel van tüntetve a lemondási feltétel. Ha meg úgy döntesz, és kifizeted az ingyenesen lemondhatót, akkor visszafizetik, ha lemondod. (De ez ugye mondjuk Expedián vagy másutt is így van, ahol előre kifizeted a lemondhatót.)
ne ijeszges mert én is beakarok nézni agodára de ha ilyet csinál maradok bookingnál ahhol szállások többségét ingyen lemondhatom ha jobbat találok---pedig én is ugy tudtam hogy ázsiában jobb az agoda kinálata
amúgy pont benne voltam.. és módosítani akartam a jegyeinket, de nem adott kedvező árat. Ha viszont csak magában rámentem akkor a fele sem volt. Így ezért gondoltam, hogy van már az akció... de ez februárra, tehát a ma délelőtti árakhoz képest a fele lett :)
Hát ma olyan történt velem, amit több évtizedes, utazós múltam alatt sem éltem meg.
Miután a bookingon nem találtam igazán ínyemre való szállást Ko Changra, hát átmásztam az agodára, ahol találtam egy tényleg olyat, ami kedvemre való volt. Ráadásul 10%-os kedvezményt is adott( később ki is derült, hogy miért) Szépen mentem a foglalás menete szerint, kitöltöttem a bankkártya adatait is, majd jött egy olyan sor, hogy "fizetés, folytatás". A folytatás csak az erre való kattintás után volt elérhető, szóval enélkül nem tudtam foglalni. Rákattintottam. Gondoltam, hogy most jön az, hogy mikor akarok fizetni stb. Nem. Csilingelés, és a telefonom jelezte, hogy a teljes összeggel az agoda azonnal megterhelt és le is vonta. EZ volt 10% kedvezmény ára. Ja. A jó pap is holtig tanul, de erre azért ittam egy pálinkát:)) Ki tudja, hogy mi lesz velünk még február 16-ig? Lehetséges, hogy a gyerekeink rosszabb esetben 300 ezer Ft-al kevesebbet örökölnek:))
Magyar idő szerint ma 18 órakor indult a tagoknak, végigvártam míg letelt a visszaszámlálás, de csak utána jöttek a részletek, hogy utazási időszak 2016 március 1-től október 29-ig, így nekem tárgytalan most, decemberre vártam valami jót :-)
Szia! Nem tűnik hosszúnak az utazási idő sem. Megnézem a többi ajánlott kombó jegyes társaságot is és valószínű ezek közül választok. A szigeteken járatos vagyok,de BKK újdonság nekem,ha felmerül kérdés,jelentkezem!
Szívesen :) Júniusban voltam Koh Samuin, visszafele végignéztem az összes járatot és lehetőséget. Nem csupán az ár volt a döntő a számomra. Fontos, hogy ne legyen nagy differencia a komp és a repülőgép indulás között - elvesztegett idő -, na meg, hogy melyik járat mikor jön vissza. Akkor éppen a Thai Smile azért is volt nyerő nekem, mert az utolsó nap csak 2 órakor kellett Samuiról elindulni, így nem volt elveszett nap az sem. Na meg ingyen küldenek buszt a hotelhez, ami kivisz a kikötőhöz, ez fejenként 150 baht árelőnyt jelent.
Kérdés - December elején utazok Lantára (vagy Lipére, még nem álmodtam meg). Airasia-n Trang-ig a repülőjegy 700BHT körül van (low fare). Létezik kombi jegy is Airasianál Bangkokból Lantára, de az még csak október végéig, későbbi dátumokra nem lehet foglalni. Most az október végi kombijegyek 2000 és 3000 BHT között mozognak (szintén low fare).
Érdemes várni, hogy megjelenjenek a december eleji kombijegyek? Vagy jobban járok, ha lefoglalom most a repjegyet, a többit meg majd intézem magamnak? (Szivem szerint nem várnék, nem látom túl nagy előnyét. Rosszul látom?)
Olcsó jegyek Koh Samuira (repjegy + busz + kompozás), fapados cégektől: AirAsia, Nok Air, Thai Smile Air, Thai Lion Air.
Meglep mindig, hogy a topicban mindenki csak az AirAsiát emlegeti. Én az elmúlt két évben repültem vagy tucatszor Thaiföldön, de soha sem AirAsiával. Egyszerűen másoknál jobb volt a jegyár, vagy a feltételek. Az AirAsia mellett a másik 3 cég pl. ad 20-25 kg-ot alapban a jegyhez. Illetve a Thai Smile Air Suvarnabhumira repül, ez hasznos lehet mondjuk visszafele, amikor kell a csatlakozás az európai járathoz és nem kell sok csomaggal két bangkoki reptér között bumlizni.
Csak megjegyzés képen:akkor pont ideje hogy most már jobb idő legyen:)A trópusokon is felborult az időjárás az utóbbi időkben.Kifejezetten monszunos időkben sincs már gyakran az a foly.esőzés!Simán lehet az évfordoló napsütéses:)
Szia! Menj rá az Airasia.com-ra DMK-Samui/kombó jegy/ 3130THB/fő return. Mi voltunk már így semmi gond nem volt vele. Régebben már írtam róla! Csak megjegyzés képen pár éve "mostoha" az időjárás dec vége jan-ban. Ha még van kérdés szívesen segítek ha tudok! Még 108nap és mi is megyünk!! Jó utat Üdv!
Akkor nem valós infók,hogy a reptéren 100-150dollár körül megkapok egy retúr jegyet.( valószínű az csak egy irányba szól...) Többször voltam már Samuin,de vagy KUL-ból repültem,vagy egyenesen mentem az Aeroflot-al és csak átszálltam Bangkokban
BKK még kimaradt,visszanézem a hozzászólásaidat Szállás ügyben.Hogy tapasztaltad,3-4nap elegendő,azért a szigetek és a tengerpart jobban vonzanak :-)
Segítségeteket kérném! Decemberre megvettem a repülőjegyet Bangkokig,viszont le repülnénk Samuira és a környező szigetekre. Jobban járok,ha a suvarnabhumi repülőtéren veszem meg a jegyeket ,vagy hasonlóan jövök ki,ha már most lefoglalom 70-80ezerért?
Bangkokban melyik kerületet javasoljátok szállás szempontjából? Cél egy kis vásárolgatás és a főbb nevezetességek.
Bangkokban a Suvarnabhumi reptéren a rendőrök szúrópróbaszerűen szokták ellenőrizni a taxikat, főleg azért, hogy bekapcsolják-e rendesen a taxiórát. Így akadtak rá erre a trükkös taxira, amit a thai szlengben Turbó Taxinak szoktak hívni. A kormány mögött cselesen el van[...] Bővebben!Tovább »
Én egyébként a késő esti thai tévéhíradóban láttam a hírt először, ott azért a riporter mondta, hogy felfüggeszthetik a taxis engedélyét 30 napra és kivághatják a reptérről örökre. Ez volna azért a minimum.
nem rossz terv csak az a baj hogy átkozottul kevés szabim maradt ..keddröl szerdára éjfél felé érek bangkokba s következö hét vasárnap este már indulnom kell vissza---igy is hétfön még melozok s gyárbol indulok majd szallag melöl igy valoszinüleg hulla féradtan érkezem majd-komoly energiaital fogyasztásom lesz majd----ugy néz ki hogy lesz egy társam ki szintén vett akcios jegyet de ö szerencsés mert teljes honapot maradhat s kérdezném is hogy tudja megoldani azt hogy 23.45kor landolunk bangkokban de visszautnál ne lépje át 30napos ingyenes vizumot?várjon utlevél ellenörzésnél 24.00-ig?de mi van ha csak 2.00-kor állitják át bélyegzöt vagy ha ugyis megy kambodzsai angkorba akkor csak 14napra kell ügyelnie?Egyébként neki elsö repülése s utja ez igy figyelnem kell majd rá hogy minden okés legyen---neki tetszene ko phanangon telihold fesztivál mig én inkább phuket felé hajlok mert james bond sziklát--phiphi sziget,krabi illetve simmilián szigetcsoportot jo lenne látni------sajnos nekem egy hét nagyon hiányzik hogy ne kelljen lemondani semmi lényegesröl.....egyelöre karon beachnál foglaltam szállást 395 bahtos napi áron mert jo értékelése volt 8-as de könnyen meglehet hogy törlöm mert nemcsak ifju utitársam hanem énis szeretnék éjszakai életbe is belemerülni ami ugy látszik patong beachnál van---mekkore a távolság a két hely között?gyalog is átlehet sétálni?phuketi taxis maffiárol már sokat olvastam s nem szeretnék többet fizetni tuk-ukra mint amennyi a szállás dija......még kérdezném azt is hogy jövöre nem tervezel egy indonézia körutat--három hétben benne lennék....
Szeretnék segítséget kérni: Bangkok melyik részén érdemes szállást keresni, ha a thaiföldi tartózkodásunk elején 4 napot leszünk a fővárosban? Ekkor szeretnénk megnézni a főbb látványosságokat, illetve esténként kicsit bóklászni; tehát fontos, hogy közlekedésileg jó helyen legyen. Khaosan road vagy Sukhumvit, esetleg más?
Üdv.Egyelöre még robotolok suzukiban.Utobbi idöben dél-amerika felé jártam---voltam három hetet venezuelában 2014-bn illetve most tavasszal braziliában kihasználva 109 ezres rio de janeiroi akcios repjegyet---maradék 9nap szabimat pedig mivel 2012-ben észak-thaiföldön illetve kambodzsai angkor mellett már nem maradt idö délre igy most bepotolom.
Bármennyire is elfogult vagyok Bangkokkal kapcsolatban, de ha szép és autentikus Loy Krathong ünnepet szeretnétek látni, akkor Chiang Maiba érdemes menni, ahol együtt ünneplik a Yee Peng fesztivállal, amikor ezerszámra engednek fel tűzlámpásokat. Így néz ki ott a fesztivál mint a képeken. Érdemes időben szállást foglalni, mert ilyenkor sokan mennek, köztük sok thai turista is.
Ha csendesebb Loy Krathong, de még mindig autentikus, akkor a Sukhothai történelmi parkot javaslom.
Szeretném kérdezni hogy phuketen patong-karon-kate beach közül melyiken érdemesebb szállást foglalni-szerencsére okt.második felére booking.comon rengeteg olcso szállást látni 8körüli pontszámmal--viszont bangkokban nem látok ideális szállást ovárosban-ami olcso az nagyon kevés pontszámos---7pont fölötti szállásokat szoktam foglalni--de itt nem látok 300-400 baht közötti árakat----tud valaki ajánlani jo ár-érték arányu kétszemélyes szállást itt?Illetve még kérdezném azt hogy én 1000baht fölött látom vip buszokat phuketre mig airasia 1400bahtért repit-(mennyi poggyász dijat számol fel?)melyik megoldás az jobb ötlet?
Sziasztok! Novemberben utazunk Thaiföldre, és nagyon érdekel a Loi Krathong fesztivál. Volt már közületek valaki? Hol a legautentikusabb a hangulata? Van-e még novemberben olyan esemény, amit nem szabad kihagyni? Köszönön szépen!
A bankod állítja ki és te magaddal viszed. Thaiföldön a bankok, de egyes pénzváltók is beváltják. Amit nem használtál fel, azt visszautazás után a bankod visszaváltja.
Azért jobb, mint a kp, mert: jobb a beváltása mint a kp.-é, biztonságos, mert egyedi sorszámozású csekk, dupla aláírással. Csak te veheted fel a pénzt az útleveleddel, tehát biztonságos is.
megkérdeztem őket, az a válasz, hogy a minimum átszállási idő IST esetében 55 perc. Nekünk 95 van, így nem gáz-szerintük. Tranzitutasok leszünk állítólag-akkor szerintem se-de nem fogom hagyni magam, mert amikor vettem a jegyet, akkor 2 óra volt átszállni, azóta változott a menetrend.
A másik amit írtak, hogy hiába ez a menetrend ami: BUD-IST viszonylat soha nem tart tovább 1 óra 45 percnél, ha pedig így lesz, akkor még több is marad, mint 2 óra.
Már mentünk így és elég volt, csak felvetetted. Azóta nem tudok aludni :)
Az nem baj hogy nem akarsz készpénzzel szaladgálni de esetleg még egy bankkártya alternativának ajánlatos lenne. Ha elveszted vagy ha az itthoni bankkal van valami gond.nekünk állandóan van gond ,pl indokolatlanul zárolják,fiam megy oldatja a zárolást de ez gondot jelenthet,és ilyen zárolás nem csak nekem volt már.Elég ha egy szolgáltató véletlenül benézi az adatokat amig nem vagy otthon.
Szia ,én ugyan mindig adok fel csomagot is de 10 kilósra megpakolt (több is férne bele csak nem akarok pofátlan lenni) túrahátizsákot viszem fel a gépre és nem szólnak nem mérik,viszont nem lehet benne folyadék csak az 5x2 dl és krém meg hasonlók ez lehet csak a gond,hogy nem minden vihető fel a gépre
nekünk bőven elég volt a turkish 2, illetve visszafele 1 órás átszállási ideje. szerencsére nem történt késés, és teljesen elégedettek voltunk velük!
idén megyünk először olyan útra, mely rögtön három országot érint (thaiföld, kambodzsa, vietnám). nem vagyok alapvetően szívbajos típus, de mit tegyek, ha
nem akarom feltétlenül az összes pénzemet mindig magammal cipelni? és csak egy mastercard-om van? tudnátok erre vonatkozóan tippet adni? :) köszönöm!
Nálunk ez úgy van, hogy a partner szállodáinkhoz csak előleget kérünk. Persze, lehet egyben is fizetni, Ilyenkor mi is kp. fizetünk a szállodának. Az árak ilyenkor jobbak, mint egy előleges foglalásnál. Kb. 36 nappal az utazás előtt szólunk, hogy hány nap van még a teljes befizetésig.
Igazából nem szokásom utolsó pillanatban visszamondani bármit is, és az előleggel sincs gondom csak fél évre előre nem fizetném ki a szállásokat teljesen ha nem muszáj.
Sziaztok meg szeretném kérdezni,hogy a bookingon lehet-e hitelkártya nélkül foglalni mert nem szeretnék ezért egy hitelkártyát. Ti hogy foglaltok szállást mondjuk phuketba
Többször járok Isztambulba, átszállni is. 2 óra elég, a legnagyobb tömegben is. Utoljára tranzitutasnak kezeltek bennünket, tehát nem kellett a szalagokig elmenni és újra fel, majd stb...
most megint ott tartok, hogy a 40 L, az mekkora? Nem mintha nem tudnám, de :
vettem egy hátizsákot és rá van írva, hogy 60 L-es. A méreteit összeszorzom, akkor meg valami 88 L-re jön ki... nem csak ez, a többi is. a bőröndök is.. hogy is kell akkor ezt számolni?
Ja a csomagodat itthon feladod Bangkokig és azzal nem kell foglalkoznod átszálláskor. Még akkor is megvolt a csomagunk mikor megvártak Minket a csatlakozáskor,pedig akkor azt hittük az le fog maradni mert nem lesz idejük átpakolni,de mégis megvolt! Nem hiába ez az egyik legjobb légitársaság Európába.
Mi is ezzel a járattal megyünk csak januárba :-) De az elmúlt két évben is ezzel mentünk. Nem volt semmi gond elértük a csatlakozást,bár az egyik évben BKK-ból későn indult a gépünk és mikor leszálltunk Isztambulban már a csatlakozásnak fel kellett volna szállnia de Minket megvártak nem volt semmi gond! Én csak ajánlani tudom őket és ha tehetem velük utazom.
Van-e itt olyan utazò-szerintem van-aki ilyen hosszú útra sem ad fel nagy csomagot. Kérdezném, hogy mekkora az a nagy hátizsák, amit fel mert eddig vinni a gépre? Feltételezem a hátizsákot...
elgondolkodtam odafelé nem feladni csomagot...sokkal könnyebb az élet nélküle
Mi két éve ugyanezzel a járattal indultunk. Azzal kezdtük, hogy Ferihegyen óriási havazás miatt késve indultunk. Az isztambuli továbbindulás előtt fél órával érkeztünk és bárhogy rohantunk, már nem engedtek a beszálláshoz. Csak a másnapi, ugyanabban az időben induló géppel mentünk.
Ne tudd meg, ez milyen érzés. Minden további program egy pillanat alatt meghiúsult. Ellenben kaptunk teljes ellátást, ötcsillagos szállodai elhelyezést, és még utána 400 Euro kártérítést. Azóta ezt a járatot kerülöm!
Különben a csomagokat Bangkokban fogjátok megkapni. Nekünk akkor nem kellett Istambulban újra becsekkolni, mert az ajtóban már várt egy kísérő, vele rohantunk, de már késő volt.
Összegezve : számítsatok arra, hogy nem éritek el, tehát a következő programot ahhoz igazítsátok!
A 15 és 30 napos tartózkodást engedélyező pecsét valójában vízummentes belépést jelent a turista számára. Vannak olyanok, akik ezzel visszaélve élnek évek óta Thaiföldön, náluk szokták a határőrök egy idő után megunni ezt a ki-be lépkedést, olyankor beütnek egy pecsétet, hogy legközelebb már csak vízummal jöhetnek. Ez a vízum lehet turista vízum is.
Két-három belépéses turista vízumra akkor lehet szükség, ha pl. az embernek nem elég ez a 15-30 nap, mert vízumnál rögtön 60 napos pecsétet kap. Illetve a fent említett, Thaiföldön hosszú ideig tartózkodó embereknek jól jön egy 3 belépéses vízum, amivel akár 9 hónapig is tud maradni.
Mi 2016 februárjában utazunk Thaiföldre, Turkish airlines-al Budapestről 20:15 indulás Istanbul 23:25 érkezés tovább 00:45-kor indul a gépünk BKK-ba. Az lenne a kérdésem a tapasztaltabbakhoz, hogy elég lesz-e ennyi idő az érkezés és indulás között (80 perc) Istanbulban átszállni? Be kell-e újra csekkolni + biztonsági átvizsgálás Istanbulban vagy egyből csak a másik beszállító kapuhoz kell majd loholni? A feladott csomagok célpontját a Budapesti check-in pultnál kell majd rendeznünk és utána majd csak Bankokban találkozunk velük? Van valakinek tapasztalata mi van ha késik az első gép? A csatlakozó bevárja?
A válszt előre is köszönjük!
Sorry ha zöld lenne a kérdés de még átszállással nem repültünk!
pl. Ha a bookingon foglalsz, akkor nincs előleg, van ingyenes lemondás, és csak a helyszínen kell fizetni. Az viszont előfordul, ( sőt mostanában szinte állandóan ez van), hogy a szállásra bejelentkezéskor azonnal kérik a pénzt. Szoktam kérni fizetés előtt, hogy megnézhessem a szobát, mert ha már fizettem, akkor nem tudok reklamálni.
Nagyon köszönöm, ezek szerint, a nagykövetségnek még csak a közelébe sem kell mennem, mert a 30 napig, ill 15 napig érvényes vízumot úgyis megkapom a reptéren, vagy az országhatáron. Már csak az lenne a kérdésem, akkor miért lehet többszöri belépésre jogosító vízumot venni a nagykövetségen, ha amúgy meg annyiszor kapom meg a reptéren a vízumot, ahányszor csak szeretném. A belépések számát tényleg nem limitálják?
Október végén repülnék Bangkokból Vietnámba, Kambodzsából Bangkokba, majd Bangkokból Burmába, végül visszarepülnék Thaiföldre. A kérdésem az lenne, ebben az esetben kell-e többszöri belépéses vízum. A korábbi hozzászólásokban olvastam, hogy annyiszor lépek be az országba, ahányszor akarok, mert a reptéren mindig megkapom a 30 napos turista vízumot. A követség honlapján nem találtam semmit erről. Van valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalata, vagy bármilyen megbízható információja?
Minden repülőjegyet megveszek előre, így igazolni tudom, hogy elhagyom az országot, és nem maradok Thaiföldön 30 napnál tovább.
Minden hasznos információt szívesen veszek. Előre is köszönöm.
Akkor működik, ha van pdq a szálláshelyen, különben bajos :)) (én nem igazán láttam sehol, mondjuk nem is figyeltem, mert a kártyát csak kp felvételre használom)
Ha változtatnál a terveiden azt is csak kb X(7-14 stb, szálláshelyfüggő) nappal az érk előtt teheted meg, különben levonják az egészet. (tehát ha valahol úgy döntenél, hogy maradnál még 2-3 napot és nem mész el holnapután, mert tetszik a hely stb, akkor vagy kényszerpályán továbbutazol mégis, vagy egy kissé (vagy inkább "kissé") többe fog kerülni az út :) )
Quatarnál nálam az OTP-s dombor nyomott master card gond nélkül ment on line, air asiát hétvégén foglalom remélem nem lesz gond.
Kinti szállásoknál mennyire működik a most lefoglalom és helyszínen fizetek kártyával című történet? (Egyrészt hátha változik a terv másrészt nem cipelnék egy "zsák" pénzt ha nem muszáj.)
Szinte biztos, hogy a magyar banknál van a laszti. Pár hete volt egy csomó kártyás lenyúlás magyar bankszámlákról, amik Malajziából, Indonéziából indultak. Ráadásul a nagyságrend is stimmel. Márpedig az AA maláj és maláj bankszámlára kér le. Beszélj a bankoddal.
erről korábban is volt szó, a titok nyitja valami engedélyezés a bankban, itthon.
De én is vettem tegnap is AA-tól. Nekem OTP-s dombornyomott kártyám van és Citibankos Arany hitelkártya. Mindegyiket gond nélkül elfogadta, pedig készültem rá, hogy nem gond lehet.....
GYORS SEGÍTSÉGET szeretnék kérni! Az Airasia-nál próbáltam foglalni jegyet 3x próbáltam kifizetni de mindig valami errort írt ki, majd felajánlotta,hogy próbáljak más fizetést,vagy új foglalást. Nekiálltam újra de most meg azt írja dupla foglalás. Na megnézem a foglalásaimat, jééé ott virít de nincs kifizetve. Na jó rámegyek a fizetésre de nem ajánl fel semmi lehetőséget. A lóvét még nem emelték le a számlámról, e-mailban sem kaptam semmit. Nem ez az első foglalásom eddig simán ment mindig. Van lóvé a számlán,a kártya is ugyan az.
Szerintetek mi lehet a gond? Lehet,hogy kel egy kis átfutási idő?
Ezeken a helyeken voltunk, de nem így összevonva. Nem érdemes össze-vissza rohangászni, mert az utazás rengeteg időt elvesz. pl. a Lanta- Lipe speedboottal, -ami húzósan drága, olyan 2000 bath körül van fejenként egy útra- 3 óra, normál hajóval pedig 6. A jegyet a speedbootra már itthon megvettük oda-vissza, mert kb. 50 ember fér el egy ilyen hajón, és nem indulnak minden percben sőt ha jól tudom, akkor 2x egy nap.
Ko Tao egy sziget, ahol sok búváriskola és búvár is van, jó snorizós helyek vannak, és nagyon jó, egynapos utakat csinálnak friss gyümölccsel, kajával, innivalóval, pipával, békatalppal és természetesen szemüveggel.
Ko Thao és Ko Phangan nagyon jó, de még ennél is jobb a környezete. Igazi sznoris helyek garmadával. Nang Yuan kihagyhatatlan( Phanganról)
Minek idegesvezető? Ha nem tudsz angolul, akkor is van két kezed, amivel mutogathatsz:))
Minden sokkal egyszerűbb, mint ahogy itthonról gondolod. A szigeteken sok kis utazási iroda féle, ki vannak táblázva árakkal a különféle kirándulások és mindenben segítenek.
Gyakorlatilag pont ez a tervünk (volt) nekünk is. Bár Ankorról lemondtunk. (Nem akarunk rohanni)
De ott a másik vonal (Phukettől féltünk a zsúfoltság miatt aztán gone2easttanácsa megingatott) pl: Phuket - Phi-phi- Ko Lanta- Koh Lipe vonal se smafu.
Ko Tao elvileg búvárközpont..ami a snorkelezést illeti.
Sziasztok Kedves fórumozók! Igyekeztem visszaolvasni szinte minden releváns információt a fórumban, amennyire lehetett, hogy ne kérdezzek duplán. Január 5-én megyünk 16 napra Thaiföldre. Tudom ez nagyon kevés idő, de sajnos többre nem tudunk elmenni feleségemmel (35 évesek vagyunk...külön-külön...). Bár 3 hete csak fórumokat bújok, mégis zöldfülű vagyok Thai témában és sikerült eljutnom oda, hogy a kezdeti biztos terv összeomlott és már fogalmam sincs, hogy mit kéne megnézni és miről kellene fájó szívvel lemondani. Ami eddig biztos, az az érkezés és a hazaindulás. (BKK-BUD-BKK) Bruttó 16 nap, ami nettó max 15 nap lesz az utazgatások miatt.
A kezdeti terv az volt, hogy Bangkok 2 nap/2 éj, Angkor 2 nap / 2 éj, Szigetek 11 nap (Koh Samui - Koh PhaNgan - Koh Tao)
Aztán első körben elbizonytalanodtam Angkort illetően, mert annyian áradoztak Khao Sok-ról, hogy jobban utánajárva vérző szívvel hagynám ki és lehet beáldoznám érte Angkort. Persze a kettőt nem igazán lehet összehasonlítani, mert mindkettő másért csodás, de a szigetekből nem igazán szeretnék alább adni. A 11 nap így sem sok 3 szigetre...sőt...
A másik pedig a szigetek. Egy rendszeresen kijáró ismerős azt javasolta, hogy a Samuis részt válasszuk, ők inkább oda járnak vissza és nem Phuket környékére. Hinnék is neki, de Samuiról és Taoról is rengeteg olyan véleményt olvastam, hogy már elvesztették a varázsukat, zsúfoltak, lehúzóssá vált az egész, a sok kellemetlen élmény elveszi azt a kevés élvezetet is, ami mára megmaradt.
Szóval első körben két kérdést bátorkodnék feltenni tisztelettel: - KHAO SOK: Tudna valaki segíteni (akár link, fórum, blog), hogy hogyan érdemes megszervezni egy jó 2-3 napos ott tartózkodást? Már itthonról foglaljak vagy Bangkokból vagy elég odamenni és lesz szállás? (Air Asia egész baráti áron reptet Surat Thaniba. Ha tehetem, akkor a BKK - URT buszutat kihagynám.) Idegenvezetőt gondolom célszerű fogadni, igaz? Azt elég ott helyben? Kinek van ebben tapasztalata? - PHUKET vs SAMUI régió: Ahogy írtam alapvetően a Samuis oldalt terveztem, mert az állítólag kevésbé zsúfolt, bár ahogy olvastam erről is megoszlanak a vélemények. Kerülnénk a bulizós, zsúfolt helyeket és nyugodt, csendes, fehérhomokos partot szeretnénk, ahol lehet sznorkelezni. Tudom vannak Phuket fanok, meg Samui fanok, nyilván nekik haza húz majd a szívük, de van olyan aki mindkettőn volt és meg tudja ítélni objektívan a különbséget? Szívesen veszek tanácsokat más szigetcsoport tekintetében ahol 11 napot aktívan el lehet tölteni hol strandolással, hol szorkelezéssel, hol környező kis sziget meglátogatásával, hol a sziget felfedezésével.
Igen, minden egyes Thaiföldre való belépésnél ki kell tölteni az Arrival Card-ot. Ez egyébként így van itt a térségben, a szomszédos országokra is jellemző.
Szingapúrba nincs semmi trükk. Érdemes induláskor időben kimenni a reptérre, hogy körbe tudj nézni egy kicsit a Changi reptéren. Nem véletlenül volt a világ legjobb reptere többször. Nekem az egyik kedvencem.
köszi az infót, akkor ezeket kéznél tartom. És akkor ez minden repcsinél így van? tehát én két nap után elhagyom az országot Szingapúrba, akkor leadom a kifelé menő papírt majd amikor jövök vissza két nap múlva Szingapúrból, akkor azon a gépen is adnak egy ilyen papírt és akkor arra is írok ilyesmit ezekszerint? Szingapúrba ki-be van valami trükk, tud valaki ilyesmiről?
Köszönöm! :) Természetesen nem is miattad vagy a régi fórumtagok miatt írtam a hozzászólásomat, mert azért itt a rutinos utazóknak messze nagyobb a tudása, mint B.I-nek :) Az új vendégek, illetve a sok fórumot olvasó, de hozzá nem szóló (read only :)) emberek kedvéért tettem meg a hozzászólásomat.
Egy kiegészítés gone2east által mondottakhoz. A Departure Cardon kérdik, hogy mi lesz a szállásod címe Thaiföldön. Ide elég természetesen egyet, az elsőt beírni. Ha foglaltál szállást Bangkokban, akkor azt. Viszont ha nem foglaltál, akkor is nézz ki előre egy hotel nevet és címet, mert rendszerint a határőrök nem fogadják el ha üres a mező. Szoktam látni okos nyugatiakat, akik ott próbálnak logikázni és megmagyarázni, hogy majd találnak egy hotelt, de még nem tudják. Ezt viszont a határőr nem szereti, van hogy visszaküldi az embert, de a sorban állók is bosszankodni szoktak azokon, akik így feltartják a sort.
A repcsin odaadják a nyomtatványt, ki kell tölteni és beletenni az útlevélbe. A pecsételésnél elveszik az Arrival Card részt, a Departure Card részt nem szabad elveszíteni, mert az kell a kilépésnél. Ezért általában bele is tűzik az útlevélbe.
Egy kis segítséget szeretnék kérni Thaiföldet jobban ismerőktől. Jövő februárban fogunk eltölteni durván két és fél hetet odakinn. Az első 2-3 napot Bankokra szánnánk a maradékban pedig felfedeznénk és pihennénk.
Első körben Bankok után Samui volt a terv és onnan szerettünk volna áthajózni a környező szigetekre egy egy napra (vagy akár többre). Amikor nem kirándulnánk akkor parton szeretnénk lazulni és snorkelezni amihez nem árt a tisztább víz. Ebből adódik a kérdés mégpedig, hogy mennyire alkalmas erre a célra Samoi illetve ha az akkor mely partszakaszok/strandok? (A brutálisan nagy tömeget általában kerüljük..)
Egyelőre még csak Bangkokig (és vissza) van meg a repjegyünk így bármilyen más felállás/sziget is szóba jöhet.
A Departure card-ról tud valaki valamit mondani, vagy kell egyáltalán tudnom róla valamit ha csak 1-2 hétre megyek? Vagy ezt mindenki kitölti, amikor leszállunk és megy az útlevélbe pecsételés?
Kedves Jurita és gone2east! Köszi a válaszokat! Sajnos a gyerkőc már nem fér el függőágyban, ezért próbáltunk más megoldáson agyalni. Köszönöm az infókat!!
A pici miatt a a szakasz válaszfalak után első sort szokták adni (a jobb légitársaságoknál), mert oda tudják felakasztani a pici függőágyát. Amikor jöttök, csúcsszezon lesz, ilyenkor a moszkvai járaton még a szárnyakon is ülnek. Jobb ezt a dolgot előre elintézni.
Phuketen a csúcsszezonban elég magasak az árak az üdülőhelyeken. Pl. egy étteremben egy egyszerű (de nagyon finom) sült rizs lehet akár 150THB is. Pár méterrel arrébb, egy kifőzdében 80THB. Ahol lakom, Kathuban pedíg 30THB. Farang kaja estében is hasonló a szórás. Egy "igazi" bécsiszelet lehet 300-400THB is, de nálunk pl. csak 90THB, és még jobb is, mint Paton Beach közepén.
Írj rám (hq@thaiald-travels.info), szívesen segítek megválaszolni minden Phukettel kapcsolatos kérdésedet, akár egy könnyed Skype beszélgetés során is.
Chaelie-nak sajnos teljesen igaza van. B.I. spamjei nem csak egyszerű spamek, hanem rendkívül megtévesztő tartalom van mögöttük. Ráadásul, ma már veszélyes is lehet. Én is megnéztem a honlapját, a Facebook bejegyzéseit. Egyszerűen borzalmasak. És ez nem csak egy magánvélemény. Egy ideig igyekeztem, előbb finoman, később már durvábban helyretenni a dolgot. Aztán, miután jött pár reakció (elbalisodik marják egymást ), abbahagytam. Most azonban, úgy érzem, ismét muszáj megszólalnom.
A gondot nem nektek, akik már tapasztalt Thaiföld járók vagytok, okozza, hanem a friss husiknak, akik először készülnek ide és ténylegesen vadásznak a jó és megbízható információkra. Őket B.I. anyagai nagyon könnyen félre tudják vezetni. Hogyan is lehetne Budapestről (pár év thai szigeti pncsolás , néhány hónap bangkoki és kambodzsai tartózkodás után), hiteles, a napi programokban eligazító tájékoztatást adni? A véleményem az, és ezt nyíltan vállalom is, nem lehet. Amit ö csinál, az egyszerűen megtévesztés, a friss husik behálózása.
Ráadásul, úgy olvastam nála, hogy már megint csoportokat szervez. Ez ma már nagyon veszélyes lehet azokra nézve is, akik beugranak neki és esetleg vele jönnek. Kb. egy éve elkezdték nagyon szigorúan venni a munkavállalás, a fekete idegenvezetés dolgait. Ez nem csak azt jelenti, hogy simán elviszik a fekete csoportvezetőt és ott marad a csoport az út szélén, hanem azt is, hogy őket is keményen büntetik.
Egy példa: Idén tavasszal 4 komplett kínai charter járatot fogtak meg felszállás előtt Phuketen. Addig nem mehetett tovább, amíg minden utas ki nem fizette a 20.000THB büntetést.
Miért? Egyszerű. Thaiföldön minden (még a karitatív, ingyenes, stb.) munkavégzéshez munkavállalási engedély kell. Aki érvényes munkavállalási engedély nélküli személyt alkalmaz bármilyen munkára, szolgáltatásra, az a helyszínen 20.000THB-ig büntethető. Na, ezt a rendelkezést kezdték betartani.
Szerintem ezért B.I.- ma már nemcsak bosszantó és félrevezető, hanem veszélyes is.
Nem lehet a földön aludni mert az menekülési útvonal. A szabad, hely függvényében tudtok majd aludni, de az biztos, hogy elölről töltik a gépet. Vannak olyan járatok ahol a 2 év alatti gyerekek elől kapnak függőágyat, és ti is automatikusan oda kaptok helyet.
Tapasztalt, sokat repült utazók véleményét, segítségét várnám. Januárban Moszkvai átszállással megyünk Phuketre. 1,5 és 5 éves gyerkőccel. Korábbi pár utazásunk alatt láttuk, hogy szerencsés vagy rutinos utasok a gép hátsó részében akár 4-5 ülésen, kényelmesen elfekve alszanak. Legutóbb, 1 gyerekkel megoldottunk, hogy felválltva állt valamelyikünk, hogy pár órát tudjon 2 ülésen aludni a gyerkőc. Viszont most 2 gyerekkel nagyon jól jönne nekünk is egy kis "kényelem", főleg mert a kisebb még ölben utazik.
Van tippetek, hogy hogyan lehet ezt megoldani? A gépre állítólag utazás előtt 24 órával lehet a helyet befoglalni. Ilyenkor hátra érdemes, mert ott valószínűleg marad hely? Vagy ne bízzuk a véletlenre, és foglaljunk a szélén az első ülést, és ott alhatnak a földön? Lehet földön aludniuk egyáltalán?
Esetleg azzal kapcsolatban vannak tapasztalatok, hogy mennyire telnek be a szállások Suratthani-ban december első hetében (ha jól látom ez a fő szállókörzet a Khao Sok túrákhoz)? Érdemes foglalás nélkül nekivágni?
Senki se vonja kétségbe a hozzáértésedet Thaiföld ügyben. Mi, nagyon sok pozitív dolgot kaptunk tőled, még az első utunk előtt. Sőt a fiam- aki nagy thai fan- is hozzád fordul, hogyha helyi kérdésről van szó.
Egyszóval nekünk a te információd tökéletes, nem vágyunk másra, mert hogy nem csalódtunk eddig benne.
Most készülünk a negyedik thai utunkra, és persze számítunk Rád!
Szia, Úgy látom, nem kaptál választ a kérdésedre, pedig vannak ilyen helyek Thaiföldön.
Hegyes, vizes, folyós, tavas, természetes témában szerintem Khao Sok dzsungele verhetetlen:
Khmer romok sokfelé vannak Thaiföldön, pl. a Kwai folyónál, Kanchanaburiban is, de azt speciel nem ajánlom. Az egyik legszebb, legnagyobb a Phimai történelmi park Korat (Nakhon Ratchasima) mellett, ez nincs is olyan nagy távolságra Bangkoktól.
De ha néptelenebb romokat szeretnél - bár Korat mellett sincs Angkor méretű tömeg, főleg hétközben! -, akkor Surin és Si Saket környékén van vagy tucatnyi khmer rom még.
Jáj, megint ez a provokáció. Elsurran az ablak alatt, bedobja a spamet, s tudható mi lesz. Bangkok Charlie reagál, hogy neki aztán semmi köze a Bangkok Idegenvezetéshez, W. L. bedörmögi erre, hogy Balisodik a topic - jelentsen ez akármit -, majd valaki jön, hogy a külföldön élő magyarok csak marják egymást. Ami természetesen marhaság, mert én speciel nagyon is jól együttműködök Thaiföldön élő magyarokkal, Bangkok Idegenvezetés topictársunk pedig egyébként is Budapesten él.
Sajnos azért vagyok kénytelen reagálni, mert többeket megtéveszt a dolog, s azt hitték, ez az én projektem, mert hogy én bangkoki idegenvezető vagyok. Nem, ha valaki valóban bangkoki idegenvezetés témában érdeklődik, akkor a következő címen megtalál: www.bangkokcharlie.com
Egyébként benéztem most is a Bangkok Idegenvezetés oldalra, hát, szokás szerint rengeteg tévedést találtam, de tudom ez az én bajom, mániám a precizitás és a friss infó, Budapestről pedig nehéz képben lenni azzal például, hogy a Airport Linknél az Express Line már 1 éve nem is létezik, vagy hogy miként lehet a sim kártyákat regisztrálni (nagyon egyszerűen, bármelyik 7 Elevenben, 1 hónapja megírtam).
Még egy megjegyzés, nálam pl. a Nasa Vegas hotel messze nincs az ajánlott kategóriában, mert így néznek ki a szobák (néhány hónapja fotóztam, saját magam, ez nem a hotel propaganda fotója). Ugyanezért az árért vannak messze jobb és új hotelek is.
A bangkoki Viengtai hotelt renoválják szinte egész jövő évben. A munkákat már elkezdték. Sajnos erre csak most jöttem rá, amikor jövő márciusra szobát akartam foglalni náluk.
Bombarobbanás történt Bangkokban , az Erawan szentély előtt hétfőn este 7 óra után pár perccel. A nagyerejű robbanásnak eddigi hírek szerint 27 halálos áldozata és több tucat sebesültje van. Az eddig azonosított halottak között 4 ázsiai turista is van. Nehéz egyébként az[...] Bővebben!Tovább »
Nézd! Innen sok információt kaphatsz, de ha ilyen dolgokra van szükséged, akkor inkább ajánlom a Marco Polo sorozatból a Thaiföld könyvet. Nem kerül sokba, és tényleg sok, aprólékos dologra kapsz választ.
Mik a legszebb erdős-dzsungeles-hegyes-völgyes helyek Thaiföldön? Esetleg vízeséssel, folyóval, tavakkal tarkítva... És ne futószalagos turizmus menjen, hanem valamennyire még természetes alaphangulat legyen.
És tudnátok ajánlani olyan khmer városromot, ami szép, hangulatos, de nem túl túristás? (bár még nem voltam sem Angkorban, sem Ayutthaya-n, de az az érzésem, hogy itt már a sok túrista, bazár, szalagkorlát stb kissé elviszi a hely hangulatát... Egy barátom barátja volt Laoszban egy gyönyörű romvárosban, ahol tök egyedül volt, és nagyon természetes volt az egész. Valami ilyesmi Thaiföldön? Vagy Thaiföldről könnyen elérhető helyen?)
Mi mentünk 1 osztályon, ez két személyes zárható hálókabin. Ha jól tudom akkor a 2 osztály teljesen nyitott, vagyis nem külön fülkék vannak hanem az egész kocsi egy fülke.
Ma már nem választanám az első osztályt, a nyitott másod osztály teljesen jó, más országban már ezen utaztunk és tökéletesen megfelelt.
Kedves fórumozók. Az "tegye fel a kezét", aki már vonatozott Thaiföldön belül. Elsősorban arra lennék kíváncsi, mi a különbség az első és másodosztály hálókabinjai között? Hova érdemes jegyet venni egy hosszú utazásra? Köszönettel
Nem feltétlenül akarok az Old Townban lakni, majd csak ott tervezek foglalni. De jó tudni, hogy ne várjak sokat tőle. :) A Ny-i parton lakni praktikusabb is.
Mi Krabin keresztül közelítettük meg( 2x2 hetet voltunk ott)
Krabi reptéren lehet venni minibusz-komp jegyet. Először bevisznek Krabi belvárosába, a minibusz pályaudvarra. Onnan kb. 60 km az első komp, majd újabb 10 km Lanta Noin, vagy Yain( mindig keverem) és újabb kompolás. Itt meg is érkeztél. Néha a kompokra várni kell.
Jól meggondoltad, hogy Lanta Old Townban akarsz lakni? Szerintem a tengeri cigányokon és aránylag ócska üzleteken kívül nincs ott semmi, illetve csak nagyon lepukkadt szállást láttunk.
Tuk-tukkal és taxival lehet a szigeten közlekedni.
Ha hajó kirándulásra akarsz menni, akkor semmiféle kikötőbe nem kell menned, mert érted mennek. Ha vízparton laksz, akkor a vizen keresztül. A legkisebb utazási irodában is- ahol lefoglalsz valami csoportos kirándulást- megkérdezik, hogy hol laksz, és megmondják, hogy hányra mennek.
Természetesen az északi kikötő a legnagyobb, de mi azt csak Lipére menet vettük igénybe, mert hogy innen indulnak messzebbre a hajók( tehát nem Lanta környékére), pl. a speed boatok .
Ha tényleg pörög az óra, az azért nem jó a taxiban :) Itt nem rohannak úgy a számok, mint a pesti taxiórákon.
A gond, amiről a fórumokban beszélnek, hogy sok taxis nem akarja bekapcsolni az órát. Általában a KSR végén várakozó taxisok nem szeretnek órával vinni senkit. Mondanak egy fix összeget, ami természetesen mindig magasabb, mint amit órával el tud érni az ember. Megoldás egy éppen érkező taxi leintése, vagy kicsit kintebb sétál az ember és ott int le taxit.
Vízum miatt nem kell aggódnod, reptéri belépésnél megkapod mindig a 30 napos pecsétet, másodjára és harmadjára is.
Suvarnabhumi - Khao San Road olyan 450 baht körül volt, pályadíjjal, drosztdíjjal, viszont Bangkokban az elmúlt félévben 2 részletben 13%-kal emelték a taxi tarifákat.
Három fővel a taxit választanám a pendliző minibusz helyett.
A kérdésedre azért nem válaszoltam élből, mert ha visszaolvasol kicsit, ezt a kérdést már nagyon sokszor érintettük itt a topicon és megvan a válasz is.
De, azért leírom. Amikor visszajössz, ismét kapsz egy 30 napos tartózkodást, mert légi úton jöttél be. Feltéve, ha: nincs olyan egyéb dolog (pl. overstay pecsét) ami felülírja a fő szabályokat.
Engem is érdekelne a taxiár bekapcsolt órával. 3 főnél akkor már inkább taxi ugyanannyiért, szerintem hamarabb kiér mint a kisbusz 1,5 órája, de gondolom hotel függő, hol szed fel éppen utasokat a busz.
Konkrétan a Kao San-ról megy mini busz a reptérre. 150 Bhat/fő a fuvarja. Bemész az első utazási irodába előző nap, és megmondod mikor megy másnap a géped. Nekünk 10:00-ás indulásunk volt, a kiscsaj berakott a 06:30-as buszra.
Persze reggel még itt-ott felvett embereket, de pont megtelt,és 08:00-ra a reptéren voltunk.
A taxi elvileg 450-500 Bhat. (Bár erről itt megoszlanak a vélemények :-) )
Attól még ugyanúgy kétszer lépek be az országba rövid időn belül, tehát a kérdésre nem válasz.
Plusz akkor 3 repjegy helyett 4-et kell vennem és egy nap plusz elmegy megint az utazással, a 4 repjegy meg biztos nem olcsóbb, mint a 3, mivel egyébként is darabja 12-16 ezer, tehát sokat nem lehet spórólni. Szóval csak hátrányát látom egyenőre a javaslatnak
én egy nappal utánatok megyek és bár tapasztalatom nincs, de ahogy így utánaolvastam, ill. ajánlások szerint Karon beach és Kata beach és ott van magyarok által szervezett utak is (bár lehet van olcsóbb megoldás), de közel a strand, robot lehet bérelni, kirándulások indulnak, szóval nekem ideálisnak tűnik, ha arra jöttök még lehet össze is futunk (14-21 között leszek Phuket-en)
Az eredeti terv az, hogy Bangkok után Szingapúrba megyek pár napot majd onnan vissza Phuket-be, de most elbizonytalanodtam, hogy az lehetséges-e vízum nélkül, hogy elhagyom az országot majd megint vissza rövid időn belül? Vagy arra már kell külön vízum (pénzes), stb-stb?
A másik, hogy kijutás a reptérre Bangkok-ból mondjuk a Khao San Road környékéről? Régen volt állítólag valami Airport busz egyből onnan, de mintha az már nem lenne. Mivel elképzelhető, hogy korán kell kimenni, mondjuk egy 6-órás indulásra (gondolom érdemes kint lenni két órával előtte), de lehet, hogy napközbe, szóval nem biztos, hogy akarnék egy többátszállásos helyi közlekedést beiktatni. Taxit bárhol találok ezen a környéken és kivisz úgy 400-ból? Sok helyen írják, hogy olyanba kell, ahol pörög az óra. Honnan tudom előre, hogy pörög-e az óra, vagy odamegyek és megkérdem, hogy pörög-e, vagy beszálláskor rászólok? Nincs árban kb ilyen vagy olcsóbb közvetlen megoldás airport shuttle vagy valami? Köszi!
Mi november 8-án indulunk először Bangkok utána pár nap Phuket. A szigeten melyik részen érdemes megszállni? (Ahonnan gyorsabb a környező kis strandokat, kirándulásokat beiktatni és esetleg még a nyüzsgős rész sincs annyira messze? :) Aki volt már ebben az időszakban,mennyire volt esős? :)
Éjfél után már csak a reptéren fogsz nyitva tartó pénzváltót találni, városban nem lesznek már. Viszont napközben szinte mindenhol fogsz találni pénzváltót. Forintot természetesen nem váltanak, euró tökéletes lesz. Kártyát sok helyen elfogadnak, bár szerintem templomokban biztosan nem. Még nem próbáltam, de szerintem nem fog menni :)
Thai Air az nem fapados, tehát benne van a poggyász az árukban. Viszont a fapados jegyeket - pl. AirAsia - én biztos, hogy a társaságok oldalán venném meg, s ott lehet látni könnyedén, van-e poggyász az alapárban vagy nincs. AirAsiánál jellemzően nincs, de néhány fapados ad 15-20 kg-ot.
Novemberben megyek majd Thaiföldre (BKK, Szingapúri kitérő és Phuket), két gyors kérdés (még biztos lesz:) 1. a pénzváltást, hogy szoktátok megoldani? Mármint kb. éfjélkor leszáll a gép Bangkokba, így gondolom rá vagyok kényszerítve, hogy ott keressek egy váltót a taxira meg a szállásra, de gondolom többet ott nem is érdemes, mint ezt a pénzt beváltani, de utána másnap találok könnyedén pénzváltót a belvárosba? Gondolom forintot nem váltanak, ezért euróval felszerelkezve mennék. Kártyát mennyire fogadják el, pl. belépők templomokba, királyi palotákba, szupermarketbe, ilyesmi? 2. Tigerair, AirAsia, JetStar, ThaiAirways társaságoknál a jegyárban, amit kiír a skyscanner már benne van a poggyász+kézipoggyász, vagy külön kell fizetni? És ha külön, akkor mennyi körülbelül és a kézipoggyászra milyen centik vonatkoznak? Ha bármelyikről van tapasztalat már az is segítség. Köszi!
Valószínűleg Phuket feltételezi, hogy az embernek legyen közlekedési járműve, és bejárhasson különféle szebbnél szebb öblöket( fényképeken láttuk). Egyébként pedig nekünk főszezonban sem okozott örömet. Hosszan elnyúló, zsúfolt strand, rengeteg ember, drágaság. Kata beachen voltunk mi is. Nem motorozunk, nem autózunk Thaiföldön. Igaz próbálkoztunk különféle programokkal, taxival mentünk természetvédelmi területre, vízeséshez stb., de ennek ellenére azt kell, hogy mondjam( ez 2o11 -ben volt, az első thai utunkon), hogy azóta még 2 thai utunk volt, és az ezalatt látottak mind szebbek voltak részünkre, mint Phuket.
Főszezonban tele volt oroszokkkal, akik hangosak voltak és a zöme piás, és annyira párás meleget, mint Phuketen, azóta soha, sehol Thaiföldön nem éreztünk, holott nagyon sok helyen jártunk.
Most voltunk 5 napot Phuketen, így monszun idején mint tengerparti üdülőhely nem győzött meg minket. Az egyik legjobb beachének mondott Kata beachen voltunk, magát a szigetet nem jártuk be, programokat nem igazán csináltunk: egyrészt nem voltunk már túl motiváltak 3 hét folyamatos kirándulás után, másrészt az időjárástól egyszerűen képtelenség volt tervezni, én nem találtam olyan előrejelzést, amelyik akár fél napra előre aránylag pontos lett volna, mikor lesz eső és mennyi. Esőben, hullámzásban pedig nem akartunk például hajós programra menni. (Esőben már voltunk a Halong öbölben, az úgy tökéletes volt, de itt nem erre vágytunk.)
Végül úgy nézett ki, hogy egy nap szakadt nagyon durván az eső, a többi napon lehetett strandolni, volt három délelőtt, amikor egész szép napos idő volt és egyszer délután is.
Ami valahogy ki szokott maradni a nyaralós marketing-anyagokból: Kata beachen a víz ilyenkor folyamatosan hullámzik, ennek két eredménye van: egyrészt rengeteg mocskot kihoz, mind a parton sok volt a szemét, mind a vízben. Egyszer volt nyoma, hogy a partról tényleg rendesebben összehúzták ezeket.
Másrészt a folyamatos hullámzás miatt ez a part ilyenkor valójában szörfözésre (úgy, mint hullámlovaglásra) alkalmas leginkább, voltak jó sokan, mi is kipróbáltuk, ez mondjuk élmény (kamasz fiúknak pláne), szórakoztató a maga kezdőként kimondottan kínlódós módján. Az oktatás egy órára 1000 baht, anélkül nincs értelme belevágni, csak összeveri magát az ember a deszkával.
Emellett ezen a részen, Kata beachnél az éttermi árak kimondottan drágának tűntek Bangkok, Vietnám, Siem Reap után: ez tisztán üdülőövezet, kicsit túl nyugatias is - kivéve a közlekedést, az pont olyan, mint bárhol máshol a tájon -, nem nagyon folynak össze a turisták és a helyiek kiszolgálására szakosodott területek, piacok. Nagyon nehéz bizonyos ételtípusra specializálódott helyet találni, a kilométer hosszú étlapon mindenhol rajta van minden thai és nyugati kaja, ami eszükbe jutott és aztán többnyire közepes szinten el is készítenek bármit. Volt hal és ráksütő-grillező kifőzde/étterem, ami jó volt, de például halból így is Bangkokban ettük a legjobbat (igaz az ott sem volt olcsó hely).
Teljesen friss tapasztalatunk alapján - ahogy Charlie is írta -, nem kell ha 30 napoknál kevesebbet vagytok egyszerre. (Örültünk, hogy az itteni tanácsok alapján nem költöttünk 2x20000 forintot Thai vízumokra.)
Köszi Mindenkinek: akkor maradunk Phuketen. Kicsit parázok az időjárás miatt, de az iskolaszünethez kell alkalmazkodnunk... A robogó jó ötlet, meglátjuk - én nem vagyok gyakorlott a vezetésében :).
Minden 2.-3. nap elég kirándulni. Egész napra is lehet Taxit bérelni, akkor végig lehet járni aPhuket szigeti látnivalóka, amit elég felkeresni és bóklászni kicsit. Elefántolni is meg lehet állni egy órácskára. Megnézni a délszigeti kilátást, gyöngypiacot Rawaion és a kimaradt helyeket.
Elvileg esős évszak, sok esővel az október Phuket térségében. Nehéz másik helyet javasolni, mert októberben már szokott esni a Koh Samui oldalon is. Persze az esős évszak nem jelenti azt, hogy minden nap, egész nap esik - de ilyen is előfordulhat, mert ez is benne van a kalapban. De szerencséje is lehet az embernek, nem esik csak néha 1-2 órát. Biztosat mondani nem lehet.
sziasztok, kíváncsi lennék a véleményetekre, milyen idő várható október második felében a Phuketi térségben? Okt. 20/30 van retúr repjegyünk BKKból/ba. Eredetileg azt terveztük, hogy 5 nap Phuket, 5 Krabi és onnan kirándulgatunk. Két nagy kamasz fiúval utazunk, életünk első, de nagyon várt thaiföldi pihenésére. Tudom, hogy ennyi idő csak arra elég, hogy belekostoljunk a jóba, és visszatérjünk később. Vagy menjünk másfelé? Még nem tudom, hogy autót bérelünk, vagy buszozunk/hajózunk.. - majd a helyszínen megnézzük az ajánlatokat. Nézegetem jóideje a fórumokat, olvasom a nagytapasztalatú hozzászólásokat - nagy segítség, köszi. :)
Ahogy leírtam korábban, én biztos nem variálnék külön busz meg kompjegyek vadászásával és időpontok számolgatásával. Legjobb a légitársaságtól egyben megvenni a kombójegyet, így biztos meglesz a csatlakozás. Szerintem drágább is, ha külön veszi az ember. Nok Air szokott rendszeresen akciózni. Egy Bangkok - Koh Samui kombójegy olyan 1000 baht körül már elég jó szerintem. Nemrég, amikor voltam, akkor 1500 bahtért vettem, de indulás előtt mindössze 2 héttel. Egy irányba ennyi az ár természetesen.
Igen, van nálunk szállodai transzfer, de kisbusszal, ezért nem is szoktam 2-3 főre ajánlani, mert drága. Csoportok miatt van igazából.
Nagyon nézem, de nem látom. Ha Samuiról szeretnék Koh Changra menni, akkor milyen lehetőségeim vannak a repülésen kívül? Hiszen ha repülünk, az csak Bangkokon keresztül lehet, ehhez pedig nagyon nincs kedvünk:))
2011-ben voltunk Thaiföldön, azóta nem jártam itt a topikban. Akkor még kellett vízum. Most azt olvastam, hogy első beutazáskor nem kell, de másodiknál már igen. Tehát, ha megérkezek Bangkokba és átruccanok Siem Reapbe, majd vissza Bangkokba, akkor már kell vízum? Ezt előre kell beszerezni itthon, vagy ott helyben (kérdés vonatkozik Siem Reapre is, mindegyik reptéri belépés lenne). Köszönöm előre is.
Sziasztok, március elején utazunk két hétre Thaiföldre (Sri Lanka volt a másik favorit, de most nem ő nyert), Frankfurtból közvetlen Phuketre repülünk. Olvastam sok mindent már a hajós sziget túrákról (itt a fórumon is), ki mit ajánl hova menjünk? Szállásunk a Karon Beach-n lesz.
Ez attól függ, hogy mennyire érsz rá. Ha nagyon ráérsz, akkor keress lehetőséget Krabi és Ko Samui között busz+ hajó kombóval. Több társaság foglalkozik vele. Ez kb. 6 óra. Ha repülsz, az pontosan 55 perc. Nyilván az ára nem ugyanaz, és Samui- Bangkokot csak a Bangkok Air repüli be, és persze az nem olcsó.
Bangkokban pedig mindenkinek a Viengtait javaslom szállásnak, hiszen a KSR szomszédságában van, és ott nagy az élet. Egyébként mi is februárban megyünk, mégpedig 1-én a Qatarral, mint mindig:))
A Prince Palace jó, nagyon. Van több medencéje, a tetőkertről nagyon szép a kilátás :)
Eléggé bonyololt benne közlekedni, több totny van, de minden egyes sarkon van egy egyenruhás, akinek a kártyát megmutatva mutatják, hogy merre, melyik lift visz a szobátokhoz .
Köszönöm szépen az infókat, ezek tényleg nagy segítségek és egy kicsit megnyugtatóak:-)
Megnéztem a megadott légitársaságokat és a Nok Air ajánlata tetszett a legjobban, mivel nekik transzferszolgáltatásuk is van a szállodához, de kicsit borsosnak tűnik nekem most az ár (kb. 200 dollár 2 főre) még februárra. Ennyiért lehet, hogy a Bangkok Air is elvisz.Egy kicsit talán érdemes várni még a foglalással, szerintem talán lesz még valamilyen akció addig....
Néztem buszos utakat is, amik ugyan olcsóbbak, de nem szívesen zötykölődnénk egy fél napot buszon.
A másik tippem, hogy találtam egy honlapot, ill. azon egy céget (www.ferrysamui.com), amelyen keresztül megoldható a Krabiról Samuira való eljutás és ők segítenek abban is, hogy elvigyenek Samuiról Shurat Thaniba, ahonnan már repülővel el lehet jutni Bangkokba. Esetleg ismeri valaki ezt a céget, megbízhatóak és érdemes náluk foglalni? Csak a kérdés, hogy ezek a buszok Thaiföldön mennyire pontosak? Egy pár órát gondolom mindenképpen érdemes ráhagyni a busz reptérre érkezése és a repülő tényleges indulása között, különben csak felesleges stressznek teszi ki magát az ember:-)
A szállásaink már megvannak a két szigetre, Krabin a 4 csillagos Deevana Plazaban , míg Samuin az Ibis Hotel Bophutban fogunk megszállni, a képek és a leírások alapján nagyon tetszett ez a két szálloda, bízom benne, hogy jó választás lesz.
Bangkoki szállások közül a Prince Palace Hotellel szemezem, esetleg valaki járt már itt?
Charlietól kérdezném, hogy a reptérről a szállodáig vállaltok-e transzfert és ha igen, akkor ezt mennyivel előtte kellene lefoglalni?:-)
A Krabi- Aonang viszonylatban találtam transzferszolgáltatást, de akkor ezek szerint busszal is megoldható a dolog:-)
Krabi reptérről Ao nangra van busz járat talán 150 Bath/fő volt. A bemondott szálloda közelében rak ki (tekiintettel arra, hogy nagyjából egy utcából áll Ao nang, nem sokat kell gyalogolni). Taxival is meg lehet próbálkozni, de hármónknak alkudozás után is többe jött ki. Nagyon nem akartak engedni 500 Bath alá se a reptérről (értsd. kiszolgáltatottab helyzet, kisebb merítés), sem Ao nangról visszafelé (ráadásul 450-re lealkudott taxink hajnal 6-kor nem jelent meg a reptérre szállítás végett, így vissza is busszal mentünk--szerencsére éppen jött a jármű. 6-kor senki és semmi nem mozdult, úgyhogy nagy volt az izgalom...)
Krabiról nem fogsz tudni hajózni Koh Samuira, ha a térképre ránézel, akkor megérted, miért. Viszont tudsz venni busz + hajó kombójegyet, amivel elvisznek Koh Samuira.
A Koh Samui - Bangkok távolságra is van olcsó és jó módszer szerencsére. A fapados légitársaságok többsége kínál kombójegyet, vagyis ebben benne van a komp - busz - repjegy.Nagyon kényelmes, mert amint leszállsz a kompról visznek a busszal a reptérre. Nem kell keresgélni a csatlakozást vagy várni.
Ne csak az AirAsia oldalát nézd meg, ajánlom a többi társaságot is: Nok Air, Thai SmileAir, Thai LionAir. Kb. másfél hónapja voltam Bangkokból Koh Samuin, odafele Nok Airrel mentem, visszafele pedig a Thai Smile adta ki a legjobb csatlakozást. Nem csak a jegyárakat érdemes nézni, hanem az időpontokat, valamint azt, hogy több társaság alapból adja a 20-25 kilós poggyászt, míg az AirAsiánál ez plusz költség.
Bangkoki magyar idegenvezetéssel kapcsolatban ajánlom az oldalam: www.bangkokcharlie.com
Jövő év februárban fogunk utazni Thaiföldre, a repjegyek már megvannak (Emirates) és jelenleg az utat tervezgetem, illetve a belső repjegyeket szeretném megvenni.
A terv a következő: Bangkok- Krabi- Koh Samui- Bangkok.
Az érkezést követően szeretnénk lemenni Krabiba, ahonnan hajóval mennénk át Koh Samuira, ill. Koh Samuiról valahogyan vissza kellene jutni Bangkokba.
A hajózással kapcsolatosan vannak kis fenntartásaim. Mennyire megbízhatóak és pontosak a kinti hajótársaságok, illetve valaki járt-e már hajóval a Krabi-Koh Samui útvonalon? Másik alternatíva a repülés lenne, de ez kicsit drágának tűnik a Bangkok Airways-szel a hajójegy árához képest.
Visszafelé Bangkokba Koh Samuiról szintén el kellene valahogyan jutni. Olvastam, hogy vannak buszjáratok is, ezek honnan indulnak és mennyire megbízhatóak? A másik alternatíva az lenne, hogy elmenni busszal Surat Thani-ig, onnan pedig elrepülni vissza Bangkokba (Air Asia) Sajnos sejtelmem sincsen, melyik lenne a legjobb megoldás és bőröndökkel felpakolva mennyire biztonságos ez az út.
Korábban Phuketen és Malajziában már jártam és ott ez egyáltalán nem volt probléma és jó tapasztalataim voltak. Nem tudom, hogy a koh samui kikötőbe ll. a krabii reptérre érkezve érdemes-e előre transzfert foglalni a szállodába vagy pedig ez megoldható ott könnyűszerrel taxival vagy busszal. Van valakinek ezzel kapcsolatosan tapasztalata?
Bangkokra a végén kb. 4-5 napot tervezünk és szeretnénk bejárni a főbb látnivalókat, esetleg magyar idegenvezetés is érdekelne. Mivel nagyon nagy város, kicsit félek tőle:-)
Esetleg van valakinek valamilyen ötlete vagy javaslata bangkoki szállásra vonatkozóan? Elsősorban egy jó minőségű 4 csillagos szálloda érdekelne:-) Előre is köszönöm a segítséget, de a legnagyobb dilemmám most ez a hajózási történet, illetve a szigetek közötti közlekedés.
De az az igazság, hogy 2 év alatt a második halál eset, miközben 24 millió turista jön Thaiföldre - ráadásul ez a mostani egy thai turista volt, ha csak a statisztikát nézem. Szóval ezért mondom, hogy azért nem szabad ettől annyira rettegni és elrontani a nyaralást. Járdáról lelépni veszélyesebb itt.
Ha délre mentek, akkor Koh Lanta, Koh Muk - nagy kedvencem -, meg az általad említett Koh Lipe is jó választás.
De Koh Changot is érdemes megnézni, főleg ha útba esik. Januárban ott már nem szokott rossz idő lenni, hasonló az időjárása, mint Bangkoknak, Pattayának. Koh Chang mellett pedig Koh Kut szigetet javaslom még, már ha a kicsi, nyugodt, csendes helyeket szeretitek. Mintha visszamenne az ember az időben Thaiföldön.
thaiföldön sok helyen jártunk az utobbi 3 évben, de lipe az eddigi legszebb partokal rendelkezö hely.
igaz hogy fürdésen és napozáson kivül sok lehetöség nem volt /nincs motorozás, nagy bevásárlás stb./ de van gyönyörü fehér homok és azurkék viz. snorklizás meg egyszerüen fenomenális.
igen, árban drága de megéri. nem hiába sorolják a legszebb helyek közé!
Akkor szerintem lemondunk róla. Csak azért szerettem volna mást mint 3 éve mert akkor Phuket Phiphi Krabit jártuk be. Most gondoltam Phuket és Koh Lipe kombinációt de Lipére az utazás is drága és a szállás is sok, habár sztem a képek alapján megéri. Vagy van valami ötletek, hogy merre menjünk? Koh Lanta semmi extra igaz?
Gondoltam északon maradunk KoMak KoChang, mivel Bangkok után Sziem Rep lesz az úti cél. Szerintetek?
nagyon nem jó időpontot választottatok Sri Lankára :( Ott is a jan közepe, feb közepe lehet a nyarő, nekünk eddig bejött.
Ko Samuin 2 x voltunk, 1 Feb közepén-akkor is jó idő volt és 2 x pedig 2 éve épp Sri Lankáról mentünk át szintén jan vége feb eleje, és szintén jó időnk volt. DE.
A legjobb idő Ko Samuira utazni a feb vége és április. Más az idő, mint pl Phuketen, illetve azt is írhatnám, hogy máskor van a legjobb idő :)
Szia! Mi január 9én mentünk át Phuketről Koh Phanganra. Elvileg 10 napot akartunk maradni de nagyon sokat esett és hideg volt. Komolyan néha fáztunk. 5 nap múlva mentünk vissza Phuketre ahol teljesen jó idő volt. Évekkel ezelőtt szuper volt az idő Samui térségben januárban de mostanság kitolódott február második felére a jó idő. Ez a mi tapasztalatunk. Szerintem rizikós január elején! De hát ember tervez természet végez!
Márciusban repültünk Budapestről Bangkokba, és a 23 óra 25 perces átszállásra Dubaiban az Emirates ingyen adott szállást, nem is akármilyen hotelben. Visszafelé a 19 óra 50 perces átszállásra már nem járt szállás.
Ha nincs lazad es sotet vonal a sebtol felfele, akkor alighanem kihuzhatod az esti hazautig.
Viszont nem artana elkezdeni abtibiotikumot szedni ra. Vegyel 500 mg-os ampicillint vagy ha nincs amoxycillint es szedj 3x1-et amig hazaersz. Ettol gyorsan javulnia kene, de akkor is szedd 5 napig. Ha megsem, irany az orvos.
Phi-phiről följöttünk Bangkokba, nagyon pozitív az elképzeléseimhez mérten, egy óriási tiszta rendes metropolisz! viszont ami gáz, hogy a tengernél begyulladt a bokámon egy kis karcolás és már méretes csúnyán gyulladt seb lett belőle - adnak itt a patikában valami antibiotikumot vagy bírjam ki estig mert akkor már repülünk haza?Betadinnal kenegetem de csak gyomorfertőzésre hoztam dolgokat ami persze nem lett 18 nap alatt pedig összeettem mindent:)))
Próbáljatok legalább 3 hétre menni. Májust javaslom (olcsóbbak a szállások), mire visszajöttök itt is kezdődik a nyár. Phuketen június elejétől eseget rendesen. Ha nem megy a 3 hét akkor a belső utazgatást egy "oldalra" érdemes tervezni, Samui / Phuket.