Olvasom a csatorna honlapján, hogy 36 rész már fel is van véve. Ez igen - nem lehetett kis munka. Kíváncsi vagyok, hogy fog tetszeni. (Általában e vagy mindig. :))
Azt pedig sajnálom, hogy a druszája szemmel láthatóan nem talált ide, hogy válaszoljon az utolsóra. Egyben következtetést is levontam belőle.
Én se kattintgattam fölöslegesen, viszont erről jut eszembe: Vágó István viszont esetleg odakattinthatna az Á la Carte topikba, és megnézhetné ez a kézfogásos sztorit (1143-tól), hátha van hozzáfűzni valója. Ha nincs, persze azt is megértem. :)
Kedves Vágó István. Tegye meg, ha már ezt nyilatkozta:
"Egyáltalán az IQ mérhető? Egy időben ezt igencsak vitatták. Fogalmam sincs róla, nem vagyok szakember a kérdésben. Nekem ideadták a kérdéseket és levezettem a műsort. Azonban tudom, hogy ezt valakik kellő alapossággal kidolgozták, és úgy gondolom, hogy aszerint mérhető. Az már más kérdés, hogy mit mérünk ezzel a módszerrel. Ilyenkor jut eszembe a kedvenc témám, Egely György vitalitás mérője. Ezt eleinte 4000-ért kínálta, ma talán 20 000-et kér érte, miközben fogalma sincs arról, mi a vitalitás! Hogy miként működik, nem tudja, hogy mit mér, nem tudja, hogy mi az amit, mér, nem tudja, mindössze annyit tud, hogy 20 000 forintba kerül. Ez bírósági ügy!
Klikk a teljes Vágó István galériához!Perre vinnéd! Hogyne! Hiszen azt ígéri nekem, hogy megméri a vitalitásomat, miközben nem mondja meg, mi a vitalitás, amit mér. Valamit mér, de fogalma sincs, mit! Ez fogyasztóvédelmi bűncselekmény! Vagy amikor 10 000-ért megmérik az aurámat az aluljáróban, miközben képtelenek bebizonyítani, hogy az valóban az aura. És még következtet is belőle, abból, amit nem tud bizonyítani! Semmiféle igazolt statisztikai következtetést nem tud bemutatni arra vonatkozólag, hogy amit állít, az igaz. Vesznek egy szoftvert, ami körülrajzol szép színekkel és erre valaki azt mondja, hogy baj van a lépeddel! Az ilyen típusú ügyeket bíróságon tárgyalják!"
A „szaktopic” olvasása nem ütközik nehézségbe, de egy idő óta a hozzászólási próbálkozásaim rendre meghiúsulnak. Valami okból elveszítettem az ottani megszólalásra való jogosultságomat. Az igazat megvallva nem nagyon bánom; a süketek párbeszéde zajlik, a tudományosok hozzászólásaira általánosságban a prepotentia canis vulgaris jellemző.
Hajdú Péterre nem szoktam rákapcsolni. Tegnap valamiért nem sikerült idejében ellépni a csatornáról, így elhangzott egy fél mondat a szájából, amely arról szólt, hogy a beszélő gasztro-enterológiai vírusfertőzésen esett át. (Az idézet csak tartalmilag felel meg annak, ami elhangzott.) Ez az epizód megerősített abban, hogy nem kell nekem Hajdú Pétert beengednem az életembe. Ilyenformán aztán kimaradtam az est fénypontjából is.
Arról nem beszélve, hogy a lap végén rendszeresen ott virít a horoszkóp-rovat...!
Bizony-bizony, nekem is feltűnt. (Én egyszer vettem meg a lapot, amikor indult a rovat. Azóta sem... "Titkon" remélem, hogy a szaktopikban olvasthatjuk majd a szkeptikus rovat összes írását...:)) Először én is "megütköztem" a horoszkóp-rovaton, aztán rájöttem, hogy Vágó Istvánék célközönsége nyilván azok, akik hisznek az ilyesmikben: őket kell meggyőzni, jobb belátásra bírni. Így végül is nincs méltatlan helyen az a rovat.
Tegnap elkaptam az ATV-n az Esti Frizbi c. műsor végét, amikor Vágó István volt a vendég. Teccett Hajdú István beugratós kérdése, hogy Vágó István boldog-e. :))) (Először azt válaszolta, hogy micsoda kérdés ez, majd azt mondta, hogy igen, végül kifejtette, hogy nincs ilyen, hogy boldogság. Boldog pillanatok, legföljebb percek vannak, de boldogság, mint folyamatos állapot, nincs. Hajdú Péter csak a végén árulta el, hogy ezért kérdezte, azt akarta kihúzni belőle, hogy hisz-e a boldogságban. Ügyes volt. :) Sajnálom, hogy nem láttam a teljes műsort, csak a végét véletlenül.)
Valakitől kölcsönkaptam a Képes Újság négy legutóbbi példányát, amelyekben benne van a szkepszisrovat. Maga a rovat korrekt, a cikkek tartalmasak és szórakoztatóak, de az egyik rovat mellett Elvis Presley aranyozott fegyverét mutatja egy fotó, és a képaláírásban a pisztoly szó j-vel szerepel... (!!!) Arról nem beszélve, hogy a lap végén rendszeresen ott virít a horoszkóp-rovat...!
Ezeket az új műsorokat, mint amilyen a Milliomos volt 7 éve, vagy mint amilyen a Pókerarc most, külföldön "tanuljátok meg", vagy mindig van egy team, aki "szakért" a műsor adott országbeli bevezetésénél?