A moderációs topikokban tárgyszerűen közöljük problémánkat - nem bemásoljuk a jogsértő hozzászólást, hanem linket adunk rá (az URL-jét, fent a címsorból a másol-beilleszt funkciókkal is elegendő).
A topicban nem vitázhatsz, kizárólag a moderátorral folytatható érdemi társalgás.
Miután az ettől való eltérés az itteni munkát akadályozza, ezért a moderációs topikokban történő ámokfutás külön figyelmeztetés nélküli (általában elég szigorú) tiltással szokott járni. MI megjegyzése a topikban történő identitás vállalásról.
A hozzászólások törlésekor a fórumszoftver szabványlevelet küld(het), amiben egyedül "a moderátor személyes megjegyzése" rovatra van befolyásunk, a többit kár is olvasni.
A levélben említett emilcím nem működik, ne írjatok rá.
Újdonác, newbie, azaz frissen regisztrált nick ebbe a topicba nem írhat.
Milyen alapon mertétek törölni azt a hozzászólásomat, amelyikben reagáltam arra, hogy Csurkától vette MP az egyik idézetét, és leírtam, hogy mi a nóvum az ő elképzelésében? A neki dedikált topikban? Sem off nem volt benne, sem személyeskedés. Szégyen, ami megy.
Már elnézést, de pl a Fővárosi közterületfenntartó sem köteles naponta takarítani az utcát, ha a lakók szántszándékkal dobálják ki az utcára a szemetüket!
"Igen, mi már rég eljutottunk odáig, hogy felismerjük a trollokat."
Ezt én készséggel elhiszem neked. A baj mindössze annyi, hogy ezen felismerések jó részét mintha arra használnátok, hogy messzire elkerüljétek az illetőt. Vagy - ha már nem csak a lába, de a lónak még a rá megszólalásig hasonlító ikertestvére is kilóg -, akkor a tiltást olyan ügyesen lehessen alkalmazni, hogy a troll még csak véletlenül se fusson ki a nickjeiből, egy kósza percre sem.
"Már csak nektek kéne ugyanide eljutni."
"A moderátorok tevékenységüket a Szolgáltató felkérésére, társadalmi munkában végzik. Alapvető feladatuk biztosítani a folyamatos társalgás lehetőségét..."
"A Szolgáltató, ezen Moderációs alapelvek rögzítésével, a Fórum moderátoraira és adminisztrátoraira ruházza azt a jogát, hogy azokat a hozzászólásokat, amelyek megsértik a Moderációs alapelvek valamelyikét, vagy amelyek megsértik az Index Fórum felhasználási feltételeinek valamelyikét, töröljék. Szintén a moderátorokra és adminisztrátorokra ruházza azt a jogot, hogy e szabályok súlyos megszegését követően a regisztrált felhasználó hozzáférését ideiglenesen korlátozzák vagy megszüntessék ("letiltás vagy törlés")."
"Igen, mi már rég eljutottunk odáig, hogy felismerjük a trollokat. Már csak nektek kéne ugyanide eljutni. És akkor örülne a nagyérdemű publikum, lenne móka, kacagás!"
Az szuper de ha ez így van akkor miért engeditek őket garázdálkodni?
Ezt olvasva meg kiváncsi vagyok hogy ez rájuk is vonatkozik e?
Mondjuk példaul az is akibe ma is belefutottam és végül törlést kaptam utána. Tucatnyi nicken itt zizeg, vagy a folyamatosan más családját, hozzátartozóit emlegető folyamatosan személyeskedő szintén tucatnyi nicket használó. Vagy pld a sokttt-nek titulált ezer nickel nyomuló.
Valahogy ők megússzák pedig látható hogy az ő céljuk nem a normális fórumozás.