"Debrecenben és Fehérváron nem akarják felfogni, hogy semmi különös nem történt/történik, csak egyszerűen végére értünk a Gyűrűk Urának, az orkok, hobbitok, buzitündék meg a vidéki lakógödrök egyéb torzonborz népeinek az ideje lejárt, és a Király visszatért. " /Nem fog lefeküdni, James/
Nem tudom eldönteni, h ennyit tudnak-e, vagy várják, hogy a Dzsozef egyszer jól ugrassa ki őket. De egyelőre azt nem hagyjuk, hogy a hibáink bemutatásra kerüljenek. Én nem sírom el magam, ha 0:0val hazamegyünk és jövő héten lerendezzük őket.
Igen Cissé nagyon fog hiányozni a védelem tengelyéből. Ez a Raemaekers egy birodalmi lépegető és Szalai sem az a fürge léptű finoman fogalmazva. Botkát azt hittem azért hozta el Robbie, hogy ő kezdjen belül. A 2 jómadárhoz képest ő Speedy Gonzalez. Maiga szerintem elkéne középre kisegíteni a védelmet. A formációra kíváncsi leszek. Hogy ez 5 védő vagy 3, illetve ezt az új 3 védőset játsszuk amit otthon a bajnokikon, illetve a Noah ellen. Ha ez utóbbi lesz szerintem nem ússzuk meg 3 kapott gól alatt és még lehet óvatos vagyok. Ha azt a zárt célfocit, amivel az utolsó meccseket behúztuk tavaly behúztuk a bajnokságban (szélsők nélkül), akkor szorosabb lesz. De az az igazság, hogy a kezdőt látva ne vagyok túl bizakodó.
Az volt a kérdés, számít-e jegyár bevétel. Matekozhatnék tovább, de szerintem ennyiből is látszik, hogy BL esetén legalább 10% a jegybevétel részesedése a költségvetésben, ami már szemmel látható.
Az meg, hogy honnan jön a többi, az nem befolyásolja a fentieket.
"nem számolva a plusz költségekkel" - pont ezért lesz ennél jóval kevesebb a reálérték / profit a jegybevételen, bérleti díj, biztosítás stb.
Hogy az a 20 milliárd mennyire áll közel a valósághoz és mennyi bújtatott állami pénz volt még amit nem kötnek az orrunkra, azt meg egyikünk se tudja....
Mondjuk bárcsak már ott tartanánk hogy a BL-csoportmeccsekről kellene gondolkodnunk....
Ha a Noah ellen a nyár közepén kimegy kb 17-18.000 szurkoló, ha a Paks ellen (oké, az kupadöntő volt) meg bő 50.000, akkor ősszel egy BL csoportkörös meccsre is számolhatunk 50k nézővel, bárki is az ellenfél.
Igen, a Puskásban kell bérleti díjat fizetni, de az Üllői úti bevétel a Sportfive-nak jut, vagy tévedek?
És a 4 x 22.000 néző még a fele sincs a 4 x 50.000-nek.
Egyértelmű, szerintem is hagyni kell a merjünk kicsik lenni hozzáállást nem kell a BL csoporttól megijedni.
5 éve sem voltunk pofozógépek, 4 közte volt a legtöbb pedig nem voltunk egy könnyű csoportban, szereztünk pontot, Torinóban játszottunk egy szoros meccset stb. úgyhogy menjünk csak a BL-be, a sansz megvan.
A jegybevétel biztos nagyobb lenne, de a költségek is. (Puskás bérleti nem kevés ) 4 hazain nem hiszem, hogy tudunk 200 ezernél nagyobb nézőszámot. Jöhet bárki is. 65 ezer jegyet eladni nem egyszerű. Ha elmegy 2x 60, akkor még mindig kell 2-40 ezer átlagban a "kicsik" ellen.
És csapjuk hozzá az izmosabb BL jegybevételt is, a meccseket biztosan a Puskásba vinnénk, a négyből kettő tuti sztárcsapat lesz, vagyis bátran számolhatunk 220-230 ezer eladott jeggyel.
"Vagy látsz valamiféle fejlődést, aminek következtében még 2-3 EL/KL-csoportkörös év, és akkor érettek leszünk a BL-re, amikor már te is elvárod, mert nem lennénk pofozógépek?"
Fejlődést nem látok.
De ettől még ez lenne az egyetlen, fenntartható módja úgy odakerülni -- ha nem is minden évben, de rendszeresen -- a BL-be, hogy ne pofozógép legyen a Fradi.
:D Épp ez a lényeg, a KL-csoportkörért nagyon nem kéne bajnoknak lenni, elég lenne egy paksi 3. hellyel kiütni a Kolozsvárt, aztán játszhatnánk a Lugano vagy ki ellen, ugyanott lennénk. S a nevek, helyezések szabadon behelyettesíthetők. Főleg, hogy el is felejtettem, a Kolozsvár az EL-ben indult. Szóval nekünk is elég lenne kiesni, aztán a Maribort meg ezeket az ukránokat, esetleg a Fiorentinát verve ott lenne a KL-csoportkör. De talán kitütöttük volna az EL-ben a Kolozsvárt, akkor meg más úton meglenne a KL-csoportkör.
én sem vagyok oda a BL miatt, pont nem kivánom a nagy zakókat, várható 0-1 pontot, és a sok reklámmargit divatot,de ha két ilyen rutinos nemzetközi résztvevőt sikerül kiverni, akkor mindenképp megérdemli a csapat, mert a Qarabag vagy a Ludogorets is el fogja érnei az EL, és egyik sem szerezne több pontot a BL mint mi valszeg, akkor már legyünk ott mi.a
az biztos hogy ez a játékosállomány oda nagyon kevés lenne, de ha úgy lenne, még pl aug végén lehetne last minute-ben igazolni egy BL-ben vitézkedni akaró jó csatárt.
egyelőre még nem tudom belőlni hol tartunk, ez most ki fog derülni, szeirntem az jut tovább aki kevesebbet hibázik hátul.
na, mindegy én izgulásmentesen nézem a meccseket, a KL csoportkör meg van, a többi ajándék.
Teljesen egyetertek. Igen, az aranyermet es a 2.korben kiemeltkent valo BL indulast arra hasznaljuk, legyen biztos csoportkor. Nem baj ez, de valoban estunk ki olyanok ellen, akik rutinosabbak es/vagy komolyabban vettèk.
Iden nagyon jo a sorsolas, ha most sem sikerul, az kivetelesen tenyleg gaz lesz.
Annak ellenere, hogy mi egy also-kozeposztalyu EL, felso-kozep KL csapat vagyunk.
Minden ami ennel tobb; BL csoport, EL tovabbjutas mar bravur.
Nehogymar ne torekedjunk a BL-re! Igenis legyunk pofozogepek inkabb 5 èvente.
Egyebkent nem vagyok biztos, hogy feltelen slovanos szintu pofonok lennènek (jatszanank 2 meccset 4.kalapossal es a 3.ban is lehetnek olyanok). A BL 4.kalapja azert nem sokban kulonbozik az EL elso feletol, akkor meg inkabb ott kapjunk ki toluk.
Raadasul elvarasok nelkul lehetne elvezni, es ha mèg egy slovanos teljesitmeny is tobbet hoz, mint az EL elso 3 csapatan kivul barmi, akkor mirol beszelunk?
Ettol ma mèg siman kikaphatunk 3-0-ra, es meg se lepodnèk. De ha vegre sikerulne tullepni azbarnyekunkon es nyerunk 1-0-ra, az is benne van. Nyilvan ugyanezt mondjak a bolgarok, nekik pont ugyanekkora a lehetoseg.
köszi szépen. nekem nem is kérdés a prioritás - eddig sem volt az.
ha csak nem egyezünk ki itt abban, hogy mindegy, hogy az állam jelenti a pénzforrást, ami adóforintokból jön létre, vagy a teljesítményed után kapod a téged illető stexet, amit BUEFÁ osztogat.
Az egy másik beszélgetés, hogy hozzánk passzoló ellenfelek lennének a másik 2 ligában. Majd átesünk onnan az EL-be, majd onnan meg a KL-be. De addig kell menni a nem közpénzért, ameddig csak lehet.
És mit kezdenek ezzel a pénzzel, ma a kazahok, illetve esetleg 2 hét múlva a Celtic ellen kiderül. Erről már van rossz tapasztalatunk. Bár a 2020-as BL-pénz se tiszta, hogy mire is mentünk vele.
A macedónok kb. tavalyi Banja Luka szint. Futnak, rúgnak, kellemetlenkednek. Focizni nem tudnak. Qarabag tegnap egy nagyon vérszegény focival is előnyt szerzett idegenben. Biztos tudnak jobban játszani a kazahok is, de náluk meg a játékosok képességei elég behatároltak. Hangsúlyozom a tegnap látottak alapján.
Osztom is, meg nem is. az 5M EUR-t be kell húzni. az a mi minimális vállalásunk kell legyen. a többi valóban ajándék, de emlékeim szerint fényévnyi kölönbségek vannak a BL csopkör pénzek és az EL/KL pénzek között.
majd IVÓ, vagy Pac pajtik kisegítenek ezekkel az infókkal, remélhetőleg
Viszont eltelt 5 év a legutóbbi BL óta. Megint azt akarjuk, hogy 25 év legyen? Vagy látsz valamiféle fejlődést, aminek következtében még 2-3 EL/KL-csoportkörös év, és akkor érettek leszünk a BL-re, amikor már te is elvárod, mert nem lennénk pofozógépek? Ugyanis ez a bizonyos szezon nem akar eljönni évek óta. Sőt, 2021 bizonyította, hogy az EL-ben is lehet nagyot zakózni (de tudom, hogy most a KL-ről beszéltek - azért a Genk/Fiorentina csoport ott is necces volt, hogy pont meglett).
Vagy akkor ismerjük el, hogy arra használjuk a BL-selejtezőt (sőt, az aranyérmet), hogy minimális céllal csoportkörözzünk lesz, ami lesz alapon. Ezzel szemben azt mondom, legyünk 5 évente pofozógépek (csak jönne már, és akkor megint nyernétek 5 évet). Ám a helyzet az, hogy 2023-ban is nagyon jó sorsolás volt (a Klaksvíknak), és már akkor meglehetett volna a BL. Szóval válasszuk szét a kettőt: van egy sokak szerint elérhetetlen BL-csoportkör, és van egy odáig vezető út, amit hol komolyan gondolunk (Rebrov, de még akár Stögert is idevenném, elvégre kiszenvedtük Prágát és a Young Boyszzal is pariban voltunk, nem volt olyan égés, mint később a Qarabag elleni 1:3 itthon), hol nem, és csak egy kicsit kellene jobban figyelni, több playoff, akár csoportkör lehetne. Tehát mire eljutnánk oda, hogy pofozógépek lennénk, érdemtelenül kiesünk, és nem azért, mert más kávéház egy Qarabag vagy Midtjylland, hanem mert nem tesszük oda magunkat.
Mellesleg egy dolog a Slovan pofozógépi mivolta tavaly, de az új rendszerben akár lehetne is pontokat csípni, főleg azért, mert nem kell attól tartani, hogy lesz visszavágó egy Barca ellen, mint volt 2020-ban. Úgyhogy sokkal árnyaltabb ez a kérdés, mint hogy pénzek, koeff, pofozógép. Ez kb. 3 árnyalat, én meg soroltam még vagy 4-et.
Szerintem is ez lenne az optimális. Csak ugye nem nagyon jönnek a BL playoff szakaszok. Látva a tegnapi Qarabagot, idén jóval nehezebb a Ludo körünk mint a playoff lenne majd.
Szerintem a Fradinak pont ez jelenleg a bevétel - eredmények optimum, amit a végén írtál: a playoff körben átesni az EL-be.
A BL-ben semmi értelme pofozógépnek lenni, az jelenleg túl magas szint még ahhoz is, hogy érdemben fejlődjön a játék.
Játékerő alapján a Konfettit látom igazából jelenleg a Fradi helyének: neves ellenfél ott is lesz az első kalapból, de összességében ott realitás a mezőny felső felében végezni.
Kösz! Végre valaki átlátja ezt a bornírtságot. Tehát van összefüggés az MLSZ és NSMI szabályok között? Lejjebb írta valaki a 7000 percet, amit én is olvastam valahol, de aztán jelentek meg más számok is. A 7000 iszonyúan soknak tűnik.
viszont a 7000 (avagy letárgyalt) fiatalpercnek össze kell jönnie, lehet ez válogatott, MK 8 között, nemzetközi kupa, nb1, ebben Gruber és Kaján is benne van.
Azt nem engedjük el, anélkül a kiemelt Akademai statuszt elvesztenénk, sutba vágva az egész UP-t. valamirevaló klub UP nélkül nulla jövőképpel rendelkezik.
viszont a BL pénzből ha úgy van, télen tudnánk venni még játékost, ha szorul a hurok.
Csak a kiemelkedő összeget jegyzem meg, franc se tudja, hogy mennyibe kerültek! Ez olyan, hogy nagy tehetségeket hozunk (pl. Gavric), oszt azok is maradnak. Örök tehetségekkel meg teletömtük a rozsdát. :-)
Nekem egyelőre olyan érzésem van, mintha az eddigi tétmeccseink is felkészülési meccsek lettek volna, legalábbis kísérleti összeállítás értelmében. Ez eddig biztosan nem rotálás, max. a hazai szabályokra teszünk, vagy nem. Amennyiben BL-főtábla lesz, szerintem az 5magyart is elengedjük. Ott sokkal több a lé, nekem viszont a sikerélmények számítanak, a pénztárcámat nem érinti közvetlenül.
csak az NSMI szabály érdekes most nekünk, (Mlsz szabály annyiból egyszerűsödött számunkra, hogy a 4+1-et elengedtük ami 500 M-t ér, az 5 magyarnak viszont pályán kell lennie, függetlenül hány évesek-325 M a jutalom.) "a fiatalpercekbe beleszámít az NB I, az NB II, a nemzetközi porond, a Magyar kupa legjobb 8 csapata közé kerülés, de úgy is lehet pontokat gyűjteni, ha egy játékost külföldi elitbajnokságba értékesítenek"
Cadu helyett O'voda akár. Cissé 3 meccset kapott azért a semmiért, ez igaz?
Stabil cseréink: Nagy B, Pesic, Gruber, Zaka, Levi, Gruber, Szalai/belga torony. És kész a keret. Sevikyan, Cirkovic, meg a hombár fejű Keita peremre. Én bízom egy normális csatár igazolásában is.
Cirkovic ennyi pénzért (csak az ára több millió euró volt, nem?) összesen nem játszott egy egész meccset. Sevikyan is hamar kukába került újra, pedig a főnök még dicsérte is. Úgy tűnik, hogy nem akar két csapatot a mester, inkább elindult a magyarosítás irányába (Botkának meg a fekszik a három védős rendszer) és kezdi partvonalra rakni a ballasztot.
Fájdalmas volt visszanézni a Qarabag elleni visszavágót 3 évvel ezelőttről. Ha a 4:3-hoz hasonlítom, akkor ugyanazok a védelmi hibák vannak. Szóval ez a leggyengébb csapat a lehetségesek közül nem nagyon vigasztal.
A 4. körben a Qarabağ volt szerintem a leggyengébb csapat a lehetséges ellenfelek közül így valóban nem panaszkodhatunk.
Ehhez viszont venni kell a mostanit ahol azért nem voltunk szerencsések a sorsolással, a Razgradnál jöhetett volna több könnyebb ellenfél is (Malmö, Kairat, Shkëndija).
Szerencsére nem megoldhatatlan a feladat, reális sansz van egy BL-csoportra ami nem rossz.
Nem úgy jöttem, hogy cseszegessek (bár a Dibusz-probléma nem róla szól, hanem a cserékről és a vezetői döntésekről), de pont megnéztem egymás után a két múlt heti összefoglalót, és: Josephnek mindkét meccsen volt egy olyan helyzete, hogy egyedül vitte szembe a kapussal, és laposan belerúgta.
Most vagy a magyar, bolgar, azeri (a makedont nem hiszem) ott lesz a fotablan.
Ennel egyszerubb es jobb sorsolas nem is lehetne, es ha ezt se sikerul megugrani, tenyleg hanyagoljuk. A nehezebb valszeg a Ludo lesz, valoban a 60-40 realis oda, nem mi vagyunk a jobbak, ez egyertelmu. Innen szèp.
Ha a Skehindija maradna az EL playoffban, az azert nem megugorhatatlan, de hat a romanok is ezt mondtak.