A topik már régen túlmutat a címén. Sokkal több annál. Egy topik, ahol a macskák (cicák, cirmancsok, mókok, bársonytalpúak, stb.) és egymás véleményének, személyiségének tisztelete dominál. Egy topik, amely a macsekoknak köszönhetően, már-már igazi baráti közösséggé formálódott nemcsak virtuális értelemben. Egy topik, ahol szeretettel várunk mindenkit, aki szereti az állatokat, cicákat, kutyákat, de ahol persze A MACSKA a fő téma.
Szeretettel és örömmel várunk minden jószándékkal érkező topiktársat, tanácsra várót vagy olyan lelkes kiszolgáló személyzetet, aki szívesen beszélget velünk cicája mindennapjairól.
Jó szórakozást, kellemes időtöltést és macskaszőrös szép perceket kívánok a topikon minden kedves topiklakónak és -olvasónak!
szuszmok
-----------------------------------------
A topikhoz kapcsolódó lapok:
http://www.andicat.fw.hu
http://www.meoindil.extra.hu/cicak/index.html
"Jaj, nemar, hogy nem tudjatok, mi az a nyünnyögtetes?! Nohat, a nyünnyögtetes az az, amikor nem az van, hogy odamegyunk a macskahoz, gerincen harapjuk, oszt szevasz a nyünnyögtetők ennel sokkal, de sokkal kifinomultabb modszereket alkalmaznak! Plane Mankamama, aki a nyünnyögtetők kozt is nagy kiraly! Szoval figyeljetek jol, hogy ha esetleg valaha macskat akartok nyünnyögtetni, akkor tudjatok hogy kezdjetek hozza a muveletnek! Legeloszor oda kell szaporan santikalni a nyünnyögtetendő objektumhoz (a szapora santikalas is meger egyebkent egy miset). A celtol ket-ket es fel meterre meg kell allni, es felre kell forditani amugy is ferde fejunket. Hümmögni kell kettot (az egy keves, haromnal meg mar jo esellyel gyanut fog az aldozat es eliszkol, oszt lehet megint szaporan santikalni). Innentol mar csak lassan lehet tovabb santikalni, de nagyon fontos, hogy ha a celt egy meterre megkozelitettuk, kezdjunk lelkes farkcsovalasba. Ha elertuk a macskat, akkor johet egy-ket hümmögés a rend kedveert es kezdetet veheti a muvelet, maga a nyünnyögtetés. Egyebkent aki nem tud koncentralni es rosszak a reflexei, az ne is akarjon nyünnyögtetni A nyünnyögtetéshez mindig ugy kezdjunk, hogy eloszor orral megtöfködjük a macskat. Evvel egyreszt bemelegitunk, masreszt elaltatjuk az aldozat eberseget, aki ekkor meg azt hiszi, hogy egy sima, mezei töfködéssel megussza a napot. A töfködések koze be lehet tenni par hümmögést is, de ez nem alapszabaly meg ekkor. A töfködést es hümmögést addig folytatjuk egyre gyorsulo utemben, mig az aldozat meg nem unja es el nem akar szaladni. Figyelni kell nagyon, hiszen amikor az aldozat neki akar iramodni, akkor kellenek a gyors reflexek: ilyenkor ugyanis a töfködés helyett gyorsan lenyomjuk orral (de csukott szajjal!) a macskat a foldre es meghümmögjük A nyünnyögtetés tehát a töfködés es hümmögés egyideju alkalmazasa a megfelelo lelektani pillanatban! Ha a macska azt hiszi, hogy mozdulatlanna dermedve megussza a tovabbi nyünnyögtetest, akkor ne hagyjuk! Ilyenkor alaposan osszenyalazzuk (akar hümmögni is szabad kozben) es ha erre sem reagal, akkor megint megtöfködjük! Addig folytatjuk a muveletet, mig ismet meg nem iramodik, ekkor es csak ekkor lehet nekikezdeni ujra nyünnyögtetni! Fontos, hogy a farkcsovalast egy pillanatra se hagyjuk abba, az adja a ritmusat az egesz nyünnyögtetesi folyamatnak. A nyünnyögtetést aztan lehet folytatni tetszoleges ideig, de legfokepp addig, mig a gazdi eszre nem veszi, be nem idegesedik, nem vag hozzank valami nagy es sulyos targyat es azt nem kiabalja, hogy "micsinász má' megint, te ven huje, tiszta nyál ez a nyomorult macska!" Ennel a pontnal mar a nyünnyögtetés levezeto fazisa jon, amikor meg gyorsabban csovaljuk a farkunkat, meg ferdebben tartjuk a fejunket es testtartasunkbol, pillantasunkbol, egesz lenyunkbol azt sugarozzuk, hogy "neménvótam!". Batrabb nyünnyögtetők meg felrakhatjak az i-re a pontot ugy, hogy amikor a mar alaposan megnyünnyögtetett macskat a gazdi a felveszi elolunk, akkor a levegoben meg nyünnyögtetjük egy kicsit. Ez mar kifinomult techikat kovetel es nyaklevest von maga utan."
Nem tévedtem el, csak...hol volt, hol nem volt itt...
Kár, hogy csak volt...
.................................
Kiss Judit Ágnes
Macska télire
Vegyél egy macskát. Vagy fogadj örökbe. Egy félvak, koszvadt is megteszi, vagy egy tépázott fülű csatakandúr, ki éppen hitvány zsákmányát eszi egy belvárosi, sötét kapualjban, vagy egy autó alól pislog ki rád, vagy elnyúlik az őszi napsütésben csak az a fontos, hogy legyen cicád. Lehet girhes, vagy kövér, mint egy hurka, öklömnyi szőrgombóc, még kék szemű. Akár ajándékba is kérhetsz egyet, macskához jutni roppant egyszerű.
Mert tél jön mindjárt, és hideg, és mi lesz veled, ha nincs cicád? Ki bújik be, hogy melengessen,melléd a takaró alá? Ki dorombol füledbe éjjel? (mancsát arcodra fekteti) Ki kelt hajnalban nyávogással, hogy rögtön enni adj neki? Ki kaparja a bezárt ajtót, mikor hazaérsz, ki örül? Kunkorodó farkkal ki rajzol nyolcasokat bokád körül?
Legyen egy macskád. Míg kávézol reggel, öledbe mászik, éles karmai behúzva, puha tappancsokon sétál az életedben. Alig hallani. Bundájából kipattognak a szikrák, ágyadra gömbölyödik és dagaszt. Bújj mellé, tanulj dorombolni tőle, ketten könnyebb kivárni a tavaszt.
Arany életük lenne, csak Pannikát sajnálom, amiért annyira retteg a Pajtitól.
Pedig úgy igyekeztem éreztetni Pajtással, hogy nincs oka semmi féltékenységre, de nem használt.
Idebenn, a lakásban persze Pajti tudomást sem vesz a Pannikáról, mert tudja, hogy nem szabad bántani, de odakinn, amikor azt hiszi, hogy nem látom, azért időnként még megkergeti.
Pajti és Tigi is vidékről került hozzám, ahol nem ivartalanítanak, csak hagyják, hadd szaporodjanak a matskák.
A Pajtásnak lett volna gazdija, mert különleges a bundázata, de a kis Tigriskére, ha nem fogadom be Pajtival együtt, vízbefojtás várt volna - kinek kellene vidéken egy mezei cirmos kandúrka? :(
Hogy Pannika mit evett a télen, nem tudom. Volt ott néhány ház, talán bejárt, talált valamit, amit más állatoknak tettek ki.
Tavasztól meg bogarakat aztán egereket.
Nagyon jó vadász és iszonyú gyors, fára is kiválóan mászik.
Egy pillanat alatt el tud bújni, a szó-szoros értelmében melletted van, aztán köddé válik.
Meg kellett tanulnia azon a vidéken, ahol nem csak a vadkutyák, de rókák is hemzsegtek, meg akkorra madarak (talán sólymok?), hogy a vadnyulat is felkapta.
Szerintem a hátán lévő sérülést is egy ilyen madár karma okozta.
Ráadásul hófehér - nem lehetett könnyű elrejtőznie.
Egy hatalmas mezőség szélén volt az építkezés. Mindössze két ház - amolyan luxustanyák - volt ott, egymástól nagy távolságra.
A fehérke tökéletesen rendbe jött, csoda, hogy túlélte a telet. Ugyan, mit ehetett, amíg nem hordtad neki a kaját?
Ivartalanítva vannak? Legalább Pajtás, a nagy, a nyugalom érdekében, hogy ne verje el időnként a többieket. Ő egy domináns cica, és ki is használja felépítésbeli adottságait.
Nagyon szeretik egymást továbbra is, de azért vannak olyan bunyók, hogy megijedek...
Repülnek a szőrcsomók, sikoltoznak, mint a démonok, hörögnek, kaffognak sikítanak - aztán két perc múlva mosdatják egymást.
Pont két éve hoztam haza egy harmadikat, merthát matskából sosem elég...
Pannikát egy építkezésen kukáztam.
Már picinek kint élt egy szántóföldön, az építkezésen telelt át, a tulajok nem is tudják, hogy élte túl a telet egy olyan pici matska.
Etetgettem, már messziről megismerte a kocsimat, amikor kiértem az építkezésre, rohant hozzám, mindent felfalt, amit vittem neki.
Próbáltam elhelyezni helyi állatmentőknél, de hiába mondtam, hogy fizetek minden költséget, nem vették be sehol.
Egy nap 3-4 kóbor kutya kergette, aztán napokra eltűnt.
Biztosra vettem, hogy nem látom többé...
Majd ismét megjelent, akkor elhatároztam, hogy haza hozom.Ők valahogy ezt megérzik, mint anno Picurkám is: aznap, amikor érte mentem, már ugrott be a kocsiba magától.
Nagyon rossz állapotban volt - alig kilenc hónaposan viselős volt, vesebeteg, gombás a kis füle, csomókban hullott a szőre, kint volt minden kis csontja, a hátán csúnya sebek... de gyönyörűen rendbe jött.
Sokáig nagyon félős volt, idegenekkel szemben most is az, de amúgy egy játékos, bújós, végtelenül kedves kis cica.
A Tigivel összehaverkodtak, de a nagyobbik, a Pajtás ki nem állhatja.
Sajnos sokszor meg is verte, így tőle nagyon fél. Néha most is megkergeti, de azért csitult a kezdeti gyűlölete.
Mondja el a szivárványhíd legendáját, amikor a négy lábú angyalok (és minden más teremtmény, amit szerettünk) búcsút mondanak nekünk, és sóhajtva elengedték az utolsó búcsút, áthaladnak a hídon. Ennek másik oldalán vannak rétek és hegyek, ahol futhatnak, játszhatnak és élvezhetik ártatlanságukat ...
Azt mondják, hogy a Puente del Arcoíris másik oldalán elég hely, étel, víz és nap van, hogy mindenki jól érezze magát. Ezen kívül a legenda szerint mindazok, akik betegek voltak, megcsonkították vagy kegyetlenül megsérültek, egészségük helyreállt és örömmel túlcsordulnak.
A Szivárványhíd gyönyörű legendája szerint, barátaink boldogok és elégedettek, kivéve, hogy hiányoznak valakitől, akiket a Szivárványhíd másik oldalán hagyott. Ezért hirtelen, miközben mindenki fut és játszik, valaki megáll és ragyogó szemeit látja a láthatáron.
Lelkünk újraegyesítése a Puente del Arcoíris legendája szerint
A teste megremeg, és nagy érzelmekkel elválasztja magát a csoportjától, gyorsan futva. Látják minket a híd közepén, és gyorsan futnak, hogy találkozzanak velünk. Mondja el a szivárványhíd legendáját, hogy akkor az emberek és az állatok, a lélek barátai találkozunk és soha nem különülünk el.
Segít bennünket megérteni, hogy ha egy állat elhagyja ezt a világot, akkor a szívünkben marad, bár nem tudjuk fizikailag élvezni a melegét..
Igazából én nem szeretném, hogy összes hajdani közelebbi és távolabbi ismerősöm megtaláljon. Biztos lenne, akinek örülnék, de összességében inkább nem akarom.
Attól meg biztosan megőrülnék, ha a telefonom állandóan pittyegne, és folyton néznem kéne, hol mit osztottak meg éppen. De ez nem fenyeget, Nokia 3310-em van, még az eredeti régi, az ilyenekre nem pittyeg (főleg, hogy zömmel ki is van kapcsolva).
Lemonkának nagyon hangzatos neve van (Aglowcoons Lemon Blossom), de nem hallgat rá. Nagy ritkán előfordul, hogy ha a nevén szólítom, jön, de ez lehet véletlen is. Meg kell ütögetni a helyet, ahová hívom (párnát, asztalt pl.), akkor jön.
Nekem is a kedvenceim között volt ez a topik, megörültem, hogy feljebb került, manapság szinte csak a macskás kedvenceket nézem, hogy változott-e a topik helyzete:)
Az FB-ról csak annyit, hogy én még mindíg ellenállok a regisztrációnak, és hiába mondják mások, hogy mennyi új információt kaphatok, és megtalálhatok ismerősöket, de:
1. Eszembe jut a hugom, akinek a telefonja tönkrement egy időre, és rájött, hogy mennyi szabadideje van a FB nélkül, hisz rengeteg felesleges megosztás van. De azért töredelmesen bevallom, hogy naponta rá szoktam nézni a nyílt csoportokra, ahol elveszett állatokat keresnek a környékemen, vagy az állatmentők oldalaira. Nos, ez még regisztrálás nélkül is függőséget okoz.
2. Vén vagyok, nekem még a Fórumozás jelenti az érdemi kommunikációt.
3. Egy nagyon régi barátnőm mondta még anno az iwiw-ről, hogy valamelyik szomszédasszonya bejelölte ismerősként. Az az asszony, akivel igazából napi kapcsolatban sincsenek. Nem értette. Én sem értem, hogy akivel nem vagyunk napi kapcsolatban, azt miért jelöljük be? Eddig sem volt, ezután sem lesz. Nem csak FB van, feneket felemelni, és ha valóban érdekel a másik, akkor megkeresed.
4. És ha már a főcímnél tartunk, a mára már 8 éves kicsinknek nincs neve. A neve állapotfüggő: nyuszika, kicsim, nemszabad, micsinálszmármegint, meg a gyerekicsimhamivan, és a namitkapacica.... utóbbikra jön:)
VHO nem volt könnyű természetű macska. Nem ült ölbe, az idegeneket legtöbbször kerülte (néha volt egy-két érthetetlen kivétel), és hát ugye néha hugyozgatott... Időnként kikövetelte a simogatást, aztán tudtunkra adta, hogy elég, és ha tovább erőltettük, finoman harapott. A férjem elvárja egy macskától, hogy kedves legyen.
Mikor elmentünk Lemonkát megnézni, egyből a férjem ölébe telepedett, a férjem hosszasan simogatta, ő meg dorombolt. Egyből eldőlt, hogy elhozzuk (vittünk magunkkal hordozót, Lemonka tenyésztője pedig szinte kiállítási szintre készítette fel a macskát, napokig illatozott a púdertől, és összekészítette az összes papírját, szóval ő is arra számított, hogy egyből visszük is).
Eleinte ugye meg kellett hogy szokja a helyet, és egyébként is télen hoztuk el, akkor nem lehet kiköltöztetni. Aztán a férjem egyszer azzal jött haza, hogy talált neki egy jó bútort...
Még azt is megengedi neki, hogy néha bemenjen a szőnyegpadlós szobájába és felmenjen az ágyra. Nagyon szereti.
Én szeretem az Indexet, mert itt követhetőek a hozzászólások nick név szerint is, rá lehet keresni.
A Facebookon én minden állatkínzásos posztot a megosztás kezdőhelyéről tiltok. Segíteni nem tudok, így hiába tudom, hogy mi zajlik a világban, nem akarok borzadni folyamatosan.
Így is újabb esetek tűnnek elő, elfelejteni nem lehet a borzalmakat..
nekem már nincsenek macskáim, meghaltak. Egy cicám él még, Soma, akit 2002-ben mentettem Pesterzsébetről, akitől elhoztam, nem tudom, fenn van-e még valamelyik közösségi oldalon, de itt a macskaneveken sokat beszélgettünk róla, mármint a macskáról, meg akitől elhoztam.
Átköltözött a szomszédba, naponta látom és nyugtázom, hogy még mindig jó kondícióban van 17 évesen. Ő egy ivartalanított nőstény.
Nagyon sok ismerősöm lett itt a Macskaneveken, párral a mai napig ápolunk lazább kapcsolatot. Sokakra meg nick névről emlékszem, mert miután erről a topicról "elköltöztem" még sokáig visszajártam olvasó üzemmódba. :)
És ha olyan topikról van szó, ahol nem csak beszélgetünk, hanem ismereteket adunk át egymásnak, az ott lévő tudás itt visszakereshető. A F meg egy végtelen folyam, az ember csak görget, csak görget, az anyag meg csak töltődik és töltődik és soha nincs vége... És ez még a jó eset, mert nyilvános oldalról van szó. De ahol egy zárt csoportban egymást közt dünnyögve pl. rovart határoznak, abból egy kívülálló sem fog okulni. Nem úgy, mint mondjuk az itteni fórumokból.
Nem önzés. Végesek a lehetőségeink, a szörnyülködés meg nem segít semmit. Éppen elég, ha a közvetlen környezetünkben segítünk, ha tudunk. Még az is sok.
Én sose voltam fönt a Facebookon, és nem is tervezem, hogy regisztrálok. A magánügyeimet csak e-mailben tárgyalom ki azzal akire tartozik, ami közérdekű, az meg legyen nyilvános fórumon. Sajnálom, hogy mindenki átköltözött az Indexről a F-ra.
Mikor este megyek a fürdőszobába kicserélni a vizet Lemon ivóvizes edényeiben és fogat mosni, sokszor engem megelőzve a kád szélére pattan, és várja, hogy friss vizet ihasson a lábosából. Míg fogat mosok, ő iszik.
Én jobban szeretem ezt, mint a facét, ott minden összefolyik, nem lehet "beszélgetni", ritka kivétellel sem az állatkák, sem a gazdik nem válnak "ismerőssé".
Térjünk ide vissza, jöjjenek a régi gazdik és a szépséges cicókák, kutyik és egyéb szeretett állatkák!
Igen, jól van mindenki. Boldizsárról kiderült, hogy leukózisos. Valószínűleg már akkor beteg volt, amikor megvettük a házat (ő lakott itt már akkor is). Szerencsére azóta is jól van, ha leszámítjuk, hogy már csak egy foga van. Évekkel ezelőtt a 4 szemfoga kivételével ki kellett húzni az összeset, azóta a szemfogakból is elvesztett 3-at. De mondom, hála az égnek nagyon jól van, már 12 év körüli öregúr :-) A többi macsekot teszteltettük, beoltattuk. Gyönyörű mindegyik, Zsiga hatalmasra nőtte magát, olyan, mint egy oroszlán. Maugli is szépen gyarapodott, csak a feje maradt kicsi :D Liza kicsit sovány, pedig sokat bír enni, de nagyon jól van. Még mindig félős és nem engedi megfogni magát, de azt hiszem, ez már így is marad. Lucy pedig az örök királylány :) Hisztis, fúj mindenkire, ha olyanja van, és tegnap elkezdte lebontani a karácsonyfát, mert nem engedtük ki a petárdázás miatt. De egy idő után lenyugodott. Mostanában nem látjuk játszani, mert kint vezeti le az energiáit, de tegnap azért okozott pár vidám percet, ahogy a díszekkel ugrált :) És bárhol van a kertben (megvannak a titkos helyei), ha kimegyünk, pár percen belül megjelenik és rohan hozzánk :-) Úgy rezegteti a farkát, hogy majd' leesik :)))
Némó kutyus meg változatlanul egy energiabomba :) Már 3 éves múlt és ha egész nap kint lennénk és játszanánk, az sem kottyanna meg neki. Párom még jövő héten is itthon van, majd a lelkére kötöm, hogy menjen el vele hosszú sétákra és engedje el, ha lehet, hadd fussa ki magát.
Jól hangzik, amit az ólról írtál, remélem, hamarosan lakója is lesz (((-:
A mi házunk is tovább szépült, új tetőt kapott és szintet is húztak rá, mert beépítjük a tetőteret. Ami fontos volt, azzal kész vagyunk, a többit pedig szép lassan összehozzuk.
Macskánk még nincs, de talán jövőre. Az ól tovább szépült, lett ablaka és új, hőszigetelt ajtaja. A villany is földkábelen megy már át a melléképületből, csak még rá kell csatlakoztatni a hálózatra. Az már hamar megvan, csak előtte pakolni kell a melléképületben, hogy hozzáférjünk a csatlakozás helyéhez.
Nálam is! Borka, a nagy csavargó bent van bent alszik, az ölembe mászik, de a korával magyaráztam, 9 és fél éves. Sosem volt még ennyit bent mint most novemberben...
Nem tudhatom, hogy tudod-e de az a szikla, amely előtt állsz, jó régen nem így nézett ki.
Anyám állt a képen majdnem úgy mint te, -amit megtaláltam, de ott még az oroszlánnak feje is volt. Szabályszerű oroszlánfeje.
Később amikor a Guggerhegyen ennek a sziklának a közelében laktunk, vettem a fáradságot, és megkerestem a hiányzó kődarabot, a fejet, és meg is találtam.
Az oroszlán mögött van lefelé, vagy 20-25 méterre.
Mindig arra gondoltam , jó lenne összefogni néhányunknak és visszaépíteni, de aztán elköltöztem onnan, és mindez csak gondolat maradt.
Szívesen megkeresném veled ismét, az oroszlán fejét. .-))
Sziasztok, Van egy májusban befogadott, utcán talált cicánk. Az állatorvos szerint 5-6 éves, lány, ivartalanított. Dorminak neveztük el, mert kezdetektől fogva nagyon dorombolós. Alapjában hihetetlen cuki, nagyon bújós, nagyon dögönyözhető cicus, csak éppen...
Másfél hónap után kimutatta a foga fehérjét, ugyanis iszonyú hisztis tud lenni. Volt már három macskám és volt dolgom sok másikkal, de Dormi mindegyiken túltesz.
Van olyan nap, amikor - nem túlzok - ha ébren van, folyamatosan, kifejezetten idegesítően, szinte szirénaszerűen nyávog, amit csak addig hagy abba, amíg eszik, vagy ha felvesszük és simogatjuk. De ezt nem lehet bírni... Iszonyú zabagép, etetjük rendesen, száraztápot és konzervkaját is kap.
De semmi nem elég neki, lop. Mindent. Fél percre az asztalon hagyok egy kiflit zacskóban, mire visszaérek, már a földön van, félig megcsócsálva. Az elrejtett csokikat megtalálja és fóliástól megzabálja. A hátizsákomban bennhagyott tízórai maradékért kibányássza és széttépi a zacskót, amiben van. Múltkor olyan beteg volt, mivel összeevett valamit, hogy napokig hányt és nem evett, infúziózni kellett. Rendszeresen felmászik az asztalra, a konyhapultra, a tűzhelyre, de még a mosogatóba is bemegy és ott is kutat. Nem lehet tőle se főzni, se enni normálisan, mert folyamatosan ott nyolcasozik a lábunk körül, folyton rálépünk szegényre főzés közben, ha eszünk, az ölünkbe ugrik és onnan nyúlkál az asztalra. Tényleg néha a kétségbeesésbe kerget... szellőztetni nem merünk, mert a bukóra nyitott ablakon pár perc alatt kiszökik.
Ha bezárjuk a fürdőszobába, ahol az alomtálcája van, akkor egyfolytában szirénázik és közben felugrál az ajtóra, már teljesen lekaparta a szélét. Ja, és időnként belevizel a virágcserépbe meg pár másik helyre, ritkán, de előfordul, amúgy az első perctől kezdve szobatiszta. Szóval bár imádjuk, mert nagyon aranyos, de ugyanakkor kezd minket az őrületbe kergetni.
Nem tudnátok javasolni valamit, hogyan lehetne rávenni, hogy kicsit kevésbé legyen hisztis és elviselhetőbb legyen? Azt hiszem, kezdjük érteni, miért rakhatták ki... :( Pedig nagyon szeretjük.
A doki kicsit sajátosan értelmezi a jogszabályokat.
A kóbor állatokkal kapcsolatos problémák megoldása a helyi önkormányzat feladata és költsége. Kötelezően!
A 14 napos karantént befogott állat esetében jogszabály írja elő. Értelemszerűen erre az időszakra a tartási költsége az önkormányzatot terheli. Hogy a tartás mit takar az sajnos valóban erősen az önkormányzat és a gyepmester lelkiismeretén múlik. És az is, hogy utána azonnal altatnak vagy tovább tartják. Ebben valszeg jól ismeri a helyi szokásokat a doki :-(
Próbálj helyi állatvédő szervezettel kapcsolatba lépni. Hátha ők tudnak segíteni.
ma voltam Lizát oltani és megkéreztem a dokit, hogy megy ez. Azt mondta, hogy az önkormányzat fizet a gyepinek az ott eltöltött napokért, de 14 nap a max. Milyen érdekes! Nem az állatok "egészségügyi karanténja" miatt van ez, ahogy mondták, meg hogy megvizsgálják, van-e valami baja a befogott állatnak, hanem a pénz miatt. És ezért bent is tartják 14 napig. És azt is mondta, hogy 14 nap után, ha nincs meg a gazda és nem tudják menhelyre adni, mert valami okból nem fogadják, akkor altatás :(
Nyilván a címek kiadása csak egy gyenge próbálkozás volt, sejtettem, hogy nem adhatják ki, max talán a rendőrség kérésére. Meg azt is értem, hogy törvényesen jártak el, csak ezt így nehéz elhinni, hogy az állatok érdekében történik.
De az nem rossz ötlet, hogy járjak utána, hogy a mostani gazda nem akar-e lemondani róla.
Köszönöm a segítséget, reakciókat!
És megtudtam, hogy a kutyákat havonta kéne féreghajtani! Van egy élősködő, ami 109 millió petét rak évente (brit tudósok kimutatták...), és még a 3 havi féreghajtással is 67 milliót. Havi kezelés mellett tűnik csak el a szervezetből, illetve el nem tűnik, de nem szaporodik.
Lehet hogy a gazdinak is kapóra jönne. Ebben van valami. Így esetleg kihozná a kutyát aztán átadná az új gazdának. Nem kéne kibekkelnie csórinak a 14 napot. Bár ha bemegy az oltási könyvvel és lemond róla akkor se kell asszem. Viszont sok gyepin elég keményen kasszíroznak.
Sejtettem, hogy közvetlenül az önkormányzt sem adhatja ki, ezért gondoltam a közvetítésre. Ha a gazdi nem akarja a kutyát, tudjon róla, hogy van befogadó gazdi és akkor talán ő is segítene.
A gyepi és az önkormányzat teljesen törvényesen jártak el. Ezt KELLETT tenniük. Maximum ha a gyepin az illetékesre sikerül hatni azt lehet elérni, hogy 14 nap után ne adják ki másnak. Esetleg ha a helyi állatvédő szervezetnek jó a kapcsolata a gyepivel, ebben segíthetnek.
Esetleg az önkormányzattól nem lehetne megtudni a gazdi elérhetőségét, vagy a közvetítésükkel fölvenni vele a kapcsolatot? A gyepi biztosan nem adhatja ki a gazdi adatait, de ha az onkormányzat tudta, hogy hová kell a levelet küldenie, talán közvetíthetne.
Amit a gyepin mondott a nő, az komoly. Igy szól a jogszabály. A konkrét ügytől elvonatkoztatva teljesen jogos, ha valami szerencsétlen körülmény folytán egy kutyus elveszik, és bekerül a gyepire, akkor ez a két hét szolgál arra, hogy a gazdának lehetősége legyen hazavinni.
Abból, amit irtál arra következtetek, hogy a kutyusban lehetett chip és igy a gazdát tudták azonositani.
Most ebben a pillanatban nem tudsz semmit tenni, max figyelni, hogy ha lejár az idő, és örökbefogadható lesz, akkor tudjatok lépni a gazdijelölttel. /én megpróbálnék valami barátságosabb kapcsolatba keveredni a gyepisekkel, mert ugyan meg van kötve a kezük a szabályozással, de utána nem mindegy, hogy hogyan viszonyulnak hozzátok, s akkor nem fog "esetleg' más jelentkezőhöz kerülni a kutyus.
Egyébként, ha megpróbálod külső szemlélőként végiggondolni jók, hogy vannak ezek a szabályok, mert elég sok visszaélésről, bizniszelésről lehetett hallani.
Ma felhívtam a gyepit, ott a kutya, de amikor mondtam, hogy lenne gazdája, elhozhatjuk-e, akkor elég lekezelő stílusban válaszolt a nő, hogy "ez nem annak a kérdése, hogy gazdához tudjuk-e adni, hanem
s e n k i nem viheti el a kutyát 14 napig, csak az eredeti gazdája". Mintha egy hülyével beszélne. Mondom, és ha megint kirakja? Ez a törvény- volt a válasz. Most megbüntetik, és ha mégegyszer előfordul (mármint hogy "elkeveredik" a kutya), akkor másképp járnak el. Gondoltam magamban, ő is biztos máshogy jár el, ha meg akar szabadulni tőle, pl. félholtra verheti, megkínozza, éhezteti, kiteheti egy erdő szélén, ahol meghal- gratulálok..
Azt mondták, hogy kiment az önkormányzattól a hivatalos levél.. hát akkor az önkormányzat marha gyorsan dolgozik, mert pénteken délelőtt vitték el, (bár pontosan nem tudom, lehet, hogy délután) ma meg már kiment a levél a "gazdának"..
Azt már nem is kérdeztem, hogy megkaphatom-e a gazda címét.. gondolom, kioktatott volna, hogy mit képzelek..
Új. Egy barátunk megláta őt pénteken és felkeltette az érdeklődését. Amúgy is szerettek volna kutyát, hát most itt a lehetőség.
Kiderítem, tudnak-e már valami közelebbit róla, pl. chip-es-e, egészséges-e, egyáltalán látta-e már orvos. Kisgyerekek vannak a családban, így fontos, hogy jól kijöjjön velük is.
Szorítsatok nagyon, hogy minden simán menjen és holnap már gazdinál legyen a kutyus! Most csak annyit súgok, hogy eddig jól alakulnak a dolgok.
Nagyon fura lenne más topiknak tagja lenni. Nem írtam soha sehova, csak ide, mármint ez volt az egyetlen hely, amit néztem, amikor Lucy hozzánk került. Kellett segítség és ezt találtam és nem is néztem más fórumot.
De majd benézek oda is. Köszönöm az invitálást.
Én is nagyon szeretem, amikor mind a hatan bent vannak és mind minket néznek, hogy jön-e már a kaja :-) Mindenki leül a helyére és várnak és figyelnek. Aztán mennek pihenni, szintén a saját helyükre :)
Az ólfejlesztés még nem indult el. Nem tudtunk még beszélni a megszokott kőművesünkkel. Neki kellene megmondani, lehet-e ablakot vágni az ólba, és aztán jó lenne, ha meg is csinálná. Mással nem szeretnénk dolgoztatni, az bizonytalan, és őt nyugodtan magára lehet hagyni, míg mi dolgozunk.
Úgy tünik, ez a topik is olyan mint az a ház az utcátokban. Elhagyták.
De szerintem, gyere át a másik topikba /Matskák2/, ott még van élet és ugyanolyan "őrültek" járnak arra is mint mi.
A kutyusról csak remélni tudom, ha jönnek az állatvédők, találnak benne chipet, s esetleg kiderül, hogy elveszett és keresik. Persze ennél valószinűbb, hogy megszabadultak tőle.
Én mindig figyelem, jár-e erre valaki, de hát ma már "trendibb" a Fbon nyomulni.
Kár.
Mi megvagyunk, jól vagyunk. Piciló, Zsazsika és Töpsi lassan kiesznek a vagyonomból. De boldog vagyok velük.
Remélem, az eltelt két hónapban sikerült "rendezni magadban a dolgokat"!
Szerintem vársz abba az ólba valakit, ha ennyi mindent szeretnél megcsinálni rajta. :-) Tudtál már haladni vele?
Ma láttunk az utcánkban egy német juhászkutyát. Ott téblábolt egy ház előtt és többen is mondták, hogy délután óta ott van. Nem tudjuk, kié lehet, mert eddig nem láttuk ott, nem is ismerős a kutyus. Persze egyből elkezdtünk töprengeni, mit csináljunk. Hívtuk a fajtamentő egyesületet, nem tudnak segíteni, de FB-ra feltette a hölgy, akivel beszéltem. Hívtunk egy állatmentő egyesületet, ott azt mondták, hogy úgyis holnap jön erre autójuk, be kell jelenteni az önkormányzatnál és akkor befogják. Mondom, ha még itt lesz, mert nem tudjuk, honnan jött, mi lesz vele éjjel, stb. Az állatorvost is hívtuk, de ő is az önkorm.-hoz irányított.
Adtunk neki enni-inni, szegény annyira éhes volt, mindent befalt, pedig 3 adag kaját adtam neki. Nem néz ki rosszul, jó állapotban van. Nincs rajta nyakörv. Lehet, hogy valaki kitette :-(((((( Olyan szép, tényleg! Sajnos nem tudtunk többet megállapítani, pl. hogy fiú vagy lány, vagy fáj-e valamije, öreg-e vagy fiatal, mert nem mert nagyon közel jönni. Bezzeg amikor a kaját vittük! Elsőre a férjem ment, akkor még nem tudta, mit akar ez az ember, de amikor megérezte az ételt, közelebb ment. Másodszor én mentem, akkor már érdeklődött, harmadszor pedig - szintén én mentem - már meg sem akarta várni, míg minden kaját kiborítok elé, túrta félre a kezemet és falt. Ivott is sokat. Sajnos éjjelre nem tudjuk itt elhelyezni, akár az udvaron is, mert azért nem akarjuk , hogy Némónak vagy a cicáknak baja legyen, végülis nem ismerjük, nem tudjuk, mennyire kiszámíthatatlan. De barátságosnak tűnik , a harmadik etetés után már a kezemet is nyalogatta. Meg egy ideig jött is utánam, na mondom, megvan a második kutya.. de visszament. Nem értjük: fel-alá sétál egy bizonyos ház előtt, ahol nem is laknak. Vajon mit akarhat ott? Olyan, mintha meg lenne zavarodva, úgy rója az utat fel-le.. Úgy vettem észre, hogy fél is azért, mert a farkát behúzta a lába közé. Amikor etettük, akkor már volt farokcsóva.
Mindenesetre holnap bejelentem. Nagyon remélem, hogy nem döntök rosszul és nem teszek rosszat neki.
A cicák olyan aranyosak voltak! Amikor ott voltam a kutyával, akkor ők is odajöttek ahhoz a házhoz és nézték, mi történik. Zsiga a kerítésoszlopon dekkolt, Maugli a kukán, Lucy meg a kapu előtt, persze a kerítésen belül (egyszer kint volt és a kutya utánairamodott, de vissza lehetett hívni). Vigyáztak rám :)
Nem tudom, mi lesz a sorsa ennek a kutyának, de nagyon fogok érte szorítani!!!
Drága Hugyosom nagyon hiányzik, és sokszor eszembe jutnak dolgok, amiket talán másképp kellett volna csinálni. Legjobban azt sajnálom, pont a halálakor nem voltam mellette, krumplit pucoltam a konyhában. Ezeket a dolgokat először el kell magamban rendezni.
Másrészt arra is vágyom, hogy legalább egy darabig ne legyek felelős senkiért.
Ettől függetlenül további ólfejlesztést tervezek. A házban egy ablakot ki kell cserélni, akkor egyúttal az ólajtót is ki szeretném cseréltetni hőszigetelt üvegre, beépített macskaajtóval. Egy ablakot is jó lenne beépíteni. VHO biztosan szívebben tartózkodott volna bent, ha kilát, de ezt eddig nem volt lehetőség megcsináltatni, mert a tetőjavítás sürgősebb volt. Mindez még nem jár semmilyen kötelezettséggel, legföljebb használom én az ólat, ha félre akarok volnulni, és ha mégis úgy adódik, egy macskának is jobb lenne. A házba sajnos a férjem nem enged be állatot.
Ugrottunk. Pénzzel, papírelefánttal és én titokban VHO egy hosszú bajusz szálával, hátha az is hoz valamit... Hátha jön valaki, mint Szuszmókhoz Cicelle.
Mindenki a Facebookra költözött, de remélem, most néhányan benéznek, ha másért nem is, miattad. Már én is vártam a szokásos szilveszteri jelentkezésed.
Legalább olyan jó évet kívánok Neked, mint az idei volt, magamnak pedig jobbat.
Én vagyok az a macskaimádó, aki csak Szilveszterkor ír. Tavaly mintha pörgősebb lett volna a topic. Szuszmok ?
Ami engem illet, minden rendben, a cicámmal harmonikus a viszonyom. Egy esemény azonban történt. Cilindert olyan szerencsésen ütötte el (vagy inkább lökte el nagy erővel) autó, hogy nem pusztán túlélte, de a sérüléséből annak ellenére gyógyult fel 100 százalékosan, hogy az állatorvos nem ezt "prognosztizálta". Az esetet persze nem láttam, a doki valószínűsítette ezt. Szumma szummárum jó évem volt, köszönet Istennek !
Rövidesen kikapcsolom a gépet. Minden kedves cicabarátnak nagyon boldog, cicás örömökkel teli Új Évet kívánok !
Origami elephant kulcsszóval keresek a google képek között legyártható elefántot. Ha rákerestek, hatalmas kínálat tárul fel, nem linkelem be. Eddig ebből van próbadarab:
Az állatorvosi rendelő melletti gyógyszertárból javasolták, hogy vegyek. Ott pedig Hills volt. Konzervet is vettem, na abból két kávéskanálnyit megeszik, amibe még kell tennem egy kis port (kigyógyult a náthából, de azért még pár napig nyálkaoldó port kell belekevernem).
Próbálkozok majd más táppal is. Amikor beteg lett, vettem neki RC-t, de nem vesebetegnek valót, akkor még nem tudtam a vese problémájáról.
Vörösmacska: ha összekeverem a Hills-t az RC-vel, tuti, hogy az RC-t fogja kiszedegetni:) Bár az RC-ért sincs odáig. TEgnapelőtt kipróbáltam egy ONE nevűt, na az nagyon bejött neki! De most már nemmerem adni neki.
Többféle veseelégtelen cicának való táp létezik. Royal canin, Hills, Trovet, Animonda is gyárt. van száraz és konzerv. Érdemes próbálkozni hátha valamelyik bejön.
Ha végképp nem megy, akkor Ipakitin port tegyél a megszokott kajájára. Ez jobb mintha normál tápot enne. Nem az ideális, de az éhenhalásnál minden jobb.
Szeretnék tanácsot kérni, ha esetleg valaki erre jár. Az "állatorvosnál járt a macskám" c. topikban már leírtam, mennyire beteg volt volt a 11 éves cicám, már le is mondtunk róla (macskanátha). Éjjel-nappal ápoltam, fecskendőből etettem, itattam, stb.
A lényeg, hogy tegnap vért vettek tőle, a vese eredménye nagyon rossz az orvos szerint. Diétás tápot javasoltak a cicának. Egy baj van: nem akarja megenni. Most, hogy meggyógyult, most már enne, ki van éhezve szegényke, 10 napig nem evett. Annyira sajnálom szegényt. Most sütöttem ki a rántott halat, érzi, szaglászik, de nem merek adni. Mit tudnátok javasolni????? Hogy vegyem rá, hogy egye meg a neki javasolt tápot?
Borzasztó, hogy az ember hiába figyel az állata minden rezdülésére, és viszi szinte az első tüsszentésre orvoshoz, mégsem sikerül kivédeni ezeket a szörnyű betegségeket.
Romykának legalább szép, hosszú, boldog élete volt.
November 21-én mi is elengedtük Irist - daganat (Balogh doktor diagnosztizálta a Sugárbiológiai Központban). S mivel nagyon gyors lefolyásúnak ígérkezett, így elengedtük, hogy még macskaként mehessen el...
Romy- kutyától pedig december elsején vettünk végső búcsút itthon: 14 éves és nyolc hónapos volt a kis öreg...
Múlt hétfőn Kázmérral vettünk végső búcsút tőle. Sok mindenről beszélgettünk, többek között mutatott egy kenyérről szóló könyvet. Mondta, hogy ha megígérem, hogy sütök kenyeret, ad nekem egyet. Nem akartam megígérni. Aztán addig-addig beszélgettünk, míg arra jutottam, talán néha télen. Ő meg azt mondta, akkor is ad egyet, ha nem ígérem meg. Majd hétvégén elhozza, előtte este telefonál.
A férjem nem hitte, hogy ide fog szólni, én meg nem tudtam elképzelni, hogy ha Kázmér megígér valamit, azt nem tartja be. Végül nem telefonált. Vasárnap délután eljött, és elhozta a könyvet. A kenyérsütést a lelkiismeretemre bízta.
Megint hosszú időre szóló útravaló volt a vele való beszélgetés.
Szia, Nóra! Csak most olvastam, és nagyon sajnálom VHO-t. Hatalmas nagy macs, egy igazi egyéniség, különleges. Nem könnyű most neked, de nagyon sok szép dologra emlékezhetsz. Részvétem.
Nóra, Vörösmacska, fogadjátok részvétemet! 13 és 16 év! Remélem, a mieink is ennyi ideig fognak élni és úgy fogunk tudni gondoskodni róluk, ahogy ti és itt minden topiktárs.
Tizenhárom évvel ezelőtt pont azért hagytam abba a tenyésztést, mert akkor már tizenöten voltak, és nagyon nem volt mindegy hogy kinek a kezére adok macskát. Ha meg itt marad nálam, akkor mi lesz vele ha velem olyan dolog történik, hogy nem tudom ellátni őket. Merthogy már akkor elmúltam hatvan, egy macska, meg ha jól tartják akkor akár húsz évig is elélhet. És mindig azt mondtam, hogy remélem én maradok utoljára. A legfiatalabb szib tizenegy éves és már csak hárman vannak. Frigyesem lóg ki a sorból, ő még csak három éves.
Szomorú dolog átélni, ahogy megbetegszenek, elkopnak. Másrészt örülnünk kell, hogy végigkísérhetjük az egész életüket, az utolsó percig gondoskodhatunk róluk. Rosszabb lenne, ha nem sikerülne.
Ha valami veszélyes helyzetbe kerültem, vagy nem éreztem jól magam, mindig eszembe ötlött, hogy mi lesz VHO-val, ha velem történik valami. Ezentúl elég lesz a saját bajommal foglalkozni... Sajnos.
Soha nem voltam macskakiállításon így utólag is bocs a kérdésért!
Sajna sok kóbormacsekot látni. Egyszer egy ismerős egy játszótéri bokorból vitt haza két picike sziámit, így gondoltam ha ennyire mindegy az embereknek a felesleges állat, talán egy kérdést megér... De még 1x utólag is bocs! Nem akartam zavarni.
Ez most nagyon nem idevaló, de egy munkatársnőm volt tegnap a Lurdy házban a macskakiállításon, és azt mondta, hogy 100 eFt alatt nem volt cica - szerinted akkor van ajándékba?
Nem tudjátok véletlenül hogy idehaza van-e aki maincoon vagy norvég erdei macska kölyköket ajándékozna esetleg olcsón adna el? Tudom költői a kérdés de hátha... Netalán ezek + házi macska keverékét?
Úgy tűnik, béldaganat nyirokcsomó áttétekkel. Most csütörtökön voltunk szív- és hasi ultrahangon, mert vízesedett a hasa, ott derült ki.
Két hét alatt zajlott le az egész, bár viszapörgetve lehet találni előjeleket, válogatósabb lett, dehát ez előfordul, nem gondol az ember rögtön rosszra. Múlt hétfőn tűnt föl, hogy aránylag nagy a hasa, és romlott az étvágya. Megnézte a háziorvosa ultrahanggal, és látta, hogy víz van benne. A szívre gyanakodtunk, mivel a régóta fennálló pajzsmirigy túlműködése miatt már nem volt tökéletes, nyár elején a fogait sem merte rendbetenni a háziorvos, az egyetemen húzták ki neki a rosszakat (a szemfogaktól hátrafelé mindet).
Kezdett volna kicsit egyenesbe jönni, szépen eszegett így fogatlanul, kapott gyógyszert a pajzsmirigyére, erre jött ez...
Rendszeresen hordtam laborvizsgálatokra, az endokrinolódusa minden alkalommal gondosan végig is tapogatta, évek óta szedte a Vetri-DMG-t, és mégis... Mire kiderült már késő volt.
Csak az vígasztal, hogy igazán rossz napja csak egy volt, reggel még maga mászott be a szivacsházba.
De nagyon üres lesz nélküle minden, nagyon össze voltunk nőve.
Versegi H. Oszkár élete 13. évében, súlyos betegségben ma délután meghalt.
Szerencsére elég gyorsan zajlott. Csütörtökön derült ki, hogy nagy a baj, de a Depomedrol injekció hatására péneteken és tegnap reggel még jóízűen evett, tegnap este lett rosszul. Holnapra vártam az állatorvosa segítségét, de végül magától távozott, a szivacsházában fekve.
Kérem, hogy mécseseket és a szivárványhidakat mellőzzétek.
Garázsban, fürdőszobában, vagy külön szobában kéne őket tartani inkább, és az almos legyen alacsony, már egy ekkora kiscica is oda fog menni, nem is kell szoktatni.
Sziasztok! Régen jártam erre, talán van még valaki, aki emlékszik rám. Két cicusom van, Mistic a mentett házi cirmos és Evita a Selkirk Rex. Ők szerencsére jól vannak, viszont szombat óta van két újabb mentvényem: Negro a cicamama és 19 napos kisfia, Pötyi. Negro a régi házunknál egy elég rossz helyre szülte meg a pöttömöt, ott nem maradhattak, így jöttek haza velem. :) Kiscica felnevelésében jártas gazdik tanácsát szeretném kikérni! Jelenleg karanténozva vannak, Negro nagyon fél a kutyusainktól, meg kb.mindentől, de ez nem aggaszt, majd megnyugszik. A jelenlegi helyük egy nagyobb kutyabox, itt nagyon jól elvannak, esznek, alszanak, béke van. Viszont Pöttyöske ma már meglépett a helyükről (a ketrecen belül van egy bélelt doboz) és aggódok, h.a buksija esetleg még beszorulhat a ketrec rácsaiba. Ezt hogy szoktátok cicások megoldani? Mert egy pár hetes kölyök cicmónak a lakás életveszély, viszont a maminak mozognia kellene, de a picúrhoz is bejutni szoptatni segítség nélkül... Aztán közeledik az alomra szoktatás, ez hogy történik? ő még csak 30dkg, nem hiszem, hogy belemászna az almosba magától, viszont lassan nyilván önállóan is tud majd pisilni, tehát ezzel foglalkoznom kellene. Kezdetnek ennyit kérdeznék, de kellene még tanács bőven. Szuszmok! Ha vagy, adj tanácsot kérlek! :)Előre is köszönöm!
Sziasztok! Az IWIW megszűnik, de ma még figyelmeztetett, hogy Snakeins-nek ma van a születésnapja! Biztos emlékeztek még rá, bár három éve nem szólt hozzá.
Kérdezném szerintetek az miért csinálja az egyik anyamacska hogy kompletten bepakolta a három kismacskáját a másik anya macska almához, az nem is tiltakozott érdekes modon, aztán csak leült és figyelte a dolgokat a dobozzal szemben. Ha visszapakoltam a sajátjait egy darabig szoptatta aztán látom megint fogja őket és bedobozolta őket a másik alomba)) Tehát van teje meg nem is beteg,satöbbi
A lányok egyébként megvannak, Elza kicsit öregesen jár, viszont akkorát ugrott a minap, hogy elcsodálkoztam. Jó, a cél a fotel volt, tehát volt motiváció:)
Szilveszter naponta több tucatszor járkál ki és be, mi mindannyiszor aggódunk, hogy behoz valamit.
Nemrég nálunk járt a fiunk pár egyetemista barátja. Az állatoknak nagy sikerük volt, Elza még a pocakját is felkínálta simogatásra. Szilveszter csak simán felmászott az egyik lány ölébe. Egy másik lány Subával labdázott, a csincsillát is mindenki megsimogatta. Bírom az ilyen fiatalokat!
Hááát, arra kellene rájönni, hogyan lehet hasznosítani a macsekok energiáit:-) És mondjuk rombadöntés helyett az építés-jelleget kidomborítani:-)
Örülök, hogy Teonál végülis nem volt nagy a baj, drukkolok, hogy ne ismétlődjön ez az eset! +++++++++++++++++++++ A kötőhártyagyulladás nem túl jó dolog, de ha tűri a csöpögtetést, akkor biztos a siker. Ehhez is mennek a drukkok!
Igen, nagyon szépen fejlődik és imádnivaló:-) 3 és fél kiló - feltehetően októberben, doki szerint szeptemberben születhetett, tehát hét-nyolc hónapos. Most abban a stádiumban van, hogy a teste hosszú, a feje meg kicsi:-)
Róza lassan romba dönti a lakást, szerintem stikában szed valami gyorsítót. Többek közt kicsinálta a lézerüket meg az egyik telefonunkat, mindkettő a vizes táljukban lehelte ki a lelkét.
Zizu elhagyta az egyik fogát, amin igazából nem csodálkozom, tekintve, hogy inkább viselkedik kölyökkutyaként, mint macskaként.
Teo pont egy évre az első után, Húsvétkor megint elkezdett rohangálni az alomra, pisi alig, de most legalább nem volt véres, a hólyagja sem volt megtelve. Gazdi feladata, hogy helyrerázza a lelkét. Ez nála amúgy sem könnyű menet, pláne, hogy megnyert egy jó kis kötőhártya gyulladást is. De úgy néz ki, nem szivat tovább, szépen hagyja a csöpögtetést, és ma már jó kedve is van. Ja, és pisil.
Szinte biztos, hogy a bolhairtótól. Csak nagyon lassan ürült ki a szervezetéből és ahogyan a kenőccsel kentük, nagyon irritálta az összetapadt szőr, így folyamatosan vakarta, felszakította a sebet, hátráltatva a gyógyulást. abban a pillanatban, amikor csak a homeos bogyettákat kapta, és nem kentük, elkezdődött a javulás, s mostanra már tökéletes:-))
Egyébiránt, a Camino után belevágtunk Claviculával az Országos Kék Túrába. A túráinkról, itt olvashat, akit esetleg érdekel. A kutyák is túráznak ám. A macsekok nem:-)
Húsvét előtt jártam arra, hiszen a Keletiből ment a vonatom Miskolcra. Nem voltam boldog. Parkot képzeltem, fákkal, padokkal, ahová kiülhet az ember vonatra várakozás közben, de nem....
Minden nap arra járok, és valahányszor meglátom, feldühödök. Annál is inkább, mert a Keletit nagyon szeretem, és az az érzésem, hogy a felújítás tervezői meg nem. A tér különböző elemei mindenütt belerondítanak a pályaudvar épületének látványába, ahelyett, hogy kiemelnék. A szedett-vedett, összevissza alapanyagok meg a másik.
Szinte fel sem tűnik az embernek, hogy már nem OSB lapokat és kupacokat lát a téren. Gyakorlatilag mindegy.
Valahogy már ki kellett adni a dühömet, úgyhogy reggel meló előtt rászántam egy félórát a fotózásra.
Nem dobálok köveket Rád és felelőtlennek sem tartalak, de úgy tudom - lehet, hogy nem pontosan - hogy akár figyezmeztetés nélkül is lőhet a vadőr, ha vad után szabadon futó kutyát lát, mondván, hogy az kóbor és vadászik.
Én csak aggódom, és mélyen egyetértek Nyafkával.
Az biztos, hogy a kutyák boldogan rohangásznak, nagyon kell nekik a szabadság öröme.
Nem tartalak felelőtlennek. Az volna a normális, hogy egy kezelhető, behívható kutyával szabadon járhasson a gazdája. De sajnos egy csomó vadbarom mászkál szabadon fegyverrel. És ők mindig megússzák :-(
Most, hogy az osztrák szurdokvölgyben voltunk, láttunk pár kutyát sétálni az erdőben, valamennyit pórázon vezették. Lehet a köveket dobálni rám, de azt hiszem, a belgáim kicsit boldogabbnak tűnnek szabadon:-)
ÉS csak egyre szebb lesz!:-) És amilyen hangosan képes dorombolni!
Van két érdekes szokása: amikor lefekszik, mindig először a fejét teszi le és úgy fekszik le:-) A másik meg: odaáll az MC-k mellé, és a kis gizda, házimacsek-farkát hozzá simítja a dús MC-farokhoz:))
Soha nem tűntél felelőlen gazdinak. Ha túl messze van és megneszel egy másik állatot, Subát sem lehet behívni. Rohangálniuk viszont kell, nem lehet őket az erdőben pórázon vezetni.....
Amikor erdőbe megyünk, nem abból indulok ki, hogy le fogják lőni a kutyáimat - tele lennék rettegéssel, ha így indulnék neki, kár is lenne menni. Nagyon figyelek rájuk, ha látom, hogy már nem úgy áll a fülük, szemük, farkuk, már hívom is vissza őket, pórázra veszem és úgy megyünk tovább. Sétatársaim (Clavicula, Vacmarek meg tudják ezt mondani, főleg Clavicula, hiszen vele megyünk hosszabb távokat a kutyákkal).
Most fordult elő először (azt nem tudom, hogy utoljára-e, de bízom benne), hogy annyira messze volt tőlem Fanny, hogy nem tudtam rá hatni. Nem vadleses helyen voltunk, nem volt vadászat arrafelé.
Remélem, nem tűnök felelőtlen gazdinak ennek tükrében.
Cicelle nélkül úgyszólván lehetetlen ruhát selejtezni. Tudom, mert nekem is kellene, de nem történik semmi. Már teljesen felnőtt méretűnek látszik és változatlanul gyönyörű. Soha, semmi rosszaságot nem követ el? Sehol egy felborított, levert, elcsent valami? Szívem csücske.
Cicelle őnagysága nő. Egyre jobban és egyre kedvesebb, már ha lehetséges egyáltalán ilyen, mert már a kezdetekben is nagyon-nagyon kedves volt. Továbbra sem vágyódik ki, sőt - ha megneszeli, hogy aludni megyek, már jön is és simizteti magát dorombolva hozzám bújva. Topaze már mosdatja, szoktak együtt rohangászni, de a nagy szerelem Juppi óriás rozmártojás. Iris is nagy haverja, szóval mindenkivel remekül kijön.
Fotozni most nem lehet, mert igen mozgékony őkelme, de majd próbálkozom:-)
Pearly júniusban lesz 14 éves - az aloé és a Vetri csodát tesznek, gyönyörű az egész macska, szép a bundája, remekül van.
Romyka betöltötte április 6-án a 14-et, természetesen neki is nyomatjuk az aloét,
csodaszép szőre van, remekül érzi magát, szokott robogni is, hála a Trocoxylnak - szóval boldog kutya.
Boci és Fanny kéktúráznak Claviculával és velem, Fanny nemrég szökellt kicsit a szarvasokkal, de visszajött...
A Vetrin túl mi szoktunk a macsekjainknak, kutyáinknak aloe vera gélt adni. Nem tudom, te mennyire fogadod el az ún. alternatív gyógyászathoz tartozó szereket, de tény, hogy ez nagyon bejön nekünk.
Egy labor vizsgálat mindenképpen nagyon kellene, az étel elutasítása és a sok vízivás utalhat cukorbetegségre, de más bajokra is. Meg kellene tudni, hogy mi okozza a tüneteket. Az állatorvos nem mondott semmit? Azt írod, hogy idős cica, hány éves?
Egy idős kandúr macskáról van szó és voltunk már vele állatorvosnál is. 1 hétig kapott infúziót meg más gyógyszereket is. A náthája most már teljesen elmúlt csak még ez az étvágytalanság van meg neki. Látszik, hogy érdeklődik az étel iránt de még sem eszik ezért adta neki ezt a szirupot az állatorvos. Inni viszont iszik, sokat.
Nagyon ajánlom a Vetri DMG immunerősítő folyadékot, drága, de hatásos, recept nélkül kapható. Nem rossz ízű, nem köpik ki, a kis adagoló pipettájával célszerű egyenesen a szájába adni, akkor biztosan megeszi.
Írd meg, hogy alapvetően mi a probléma, mert így csak általánosságban tudunk reagálni.
Meddig lehet macskának folyamatosan adni a Calo-Pet pastat? Nagyon legyengült állapotban van és nincs semmi étvágya csak ezt hajlandó megenni ráhatással. Mennyi időn belül kellene javulást látni?
:)) Jó kis történet, akkor Elzára nem lehet számítani egérügyben :D
Fanny régen a pókoktól mentett meg engem, de most ha meglát egyet néz, majd unottan elfordul. Ő már magasabb szinten van annál, hogy jöttment pókocskákkal törődjön.
Nekem sincs túl sok időm, ha le tudok ülni valamelyik macska azonnal az ölemben terem, így max. olvasni tudok, írni nem.
Most viszont elmesélem, hogy Szilveszter milyen ügyes vadász: egyik szombaton a Mr. nagyon rutintalanul ellenőrzés nélkül engedte be a kis drágát, aki rögvest letett apagazdi lábai elé egy apró egérkét, persze élőt.
Az udvarban élő egerek kollektív tudatában mélyen gyökerezik, hogy a mi előszobánkban két remek búvóhely van, a két cipős szekrény. Egerünk legott bevágtatott az egyik alá. Mi nagy rutinnal kihúztuk a szekrényt, de addigra a kis rágcsáló már följebb mászott. Nekem öltöznöm kellet, hogy a 10-es vonattal elutazhassak, úgyhogy a Mr elkezdte kidobálni a cipőimet, csinos kupacot csinált a topánokból, csak az egér nem volt meg.
Szilveszter elunta a mókát és visszavonult. Előkaptam szegény szendergő Elzát, hogy majd ő. Hát nem, Elza közölte, hogy ő már nyugdíjas és különben sincs köze az egérhez . A vége az lett, hogy nekem kellett megfogni, az ember pedig szabadlábra helyezte egy utcával odébb.
Utólag is boldog szülinapot a topiknak. Sajnos tényleg kevesebbet írunk ide, részemről sajnos időhiányról van szó. Majdnem minden nap felnézek ide, de írni már nincs időm és hát Fannyval sem történik sok dolog. Éli a lassú kis életét, sokat meditál és ha néha rájön akkor játszik egyet. Szereti a simiket, de csak akkor, ha ő is akarja, na és persze hajnalban kelti a szüleimet kajáért. Nem jön zavarba semmitől, még a takaró alá bújt kazdihoz is oda tud férkőzni és akkor olyan tekintettel néz aminek nem lehet ellenállni. Szerencsére jól van, szeretem ha ennyire eseménytelen a helyzet körülötte :))
Nyáron viszont lehetséges, hogy nagy dolgok fognak történni az életében, felújítás lesz a lakásban (akkor volt utoljára, mikor kölyök volt és akkor nagyon élvezte). Kíváncsi vagyok, most mit fog szólni :)
Akkor az is lehet, hogy igaz lehet a sejtésem, hogy ezeket a szegény cicákat benyugtatózzák? Mert néha teljesen olyanok, mintha kábítva lennének. :(( Úgy sajnálom őket.
Mostanában a Nyugati aluljáróban van egy szervezet (?), akik pénzt gyűjtenek a kóbor (?) macskák ellátására. Többnyire vannak ott macskák is, legtöbbször vagy a kezükben tartják őket, vagy ülnek a földön, esetleg fekszenek, és bóbiskolnak. Az emberek ott járkálnak nagy tömegben körülöttük, sokan meg is állnak, megsimogatják őket, ezeknek meg szemük se rebben. Én meg azon tűnődöm, hogy lehet ez? Az én macskáimat biztos nem lehetne ilyen helyre vinni, akkor is pánikszerűen menekülnek, ha számukra idegen ember jön hozzánk.
Ugye nem arról van szó, hogy benyugtatózzák ezeket az állatokat, hogy ne szaladjanak el?
Örülök, hogy voltál, vagy és leszel, hisz neked köszönhetően sok kedves embert ismertem meg és bár a FB sodra erőteljes, nem hiszem, hogy ezt az érdemet elveheti tőled! :-)
Lehet hogy úgy tűnik elpártoltam, de a mai napig ez az első oldal amit megnyitok ha feljövök a netre. Viszont tény ami tény, a FB-on annyira zajlik az élet hogy áttolódott oda a súlypont.
Az élet változik és vele mi is. De van ami marad. Az itt kötött ismeretségek, barátságok fontosak nekem. Sokat tanultam, sokat kaptam itt.
Tehát boldog szülinapot! Még sokat. És ki tudja mit hoz a holnap. Még összejöhet az egymillió hsz.
Bocsánat, hogy szó nélkül elpártoltam Tőled. Pedig olyan sok mindent köszönhetek neked, hogy el sem tudom mondani. Barátokat, kedves ismerősöket. Nélküled nem lenne most JJ és Enzo, sőt még kutyám, Puszedli sem lenne ! :-) Nem láttam volna Erdélyt és Skóciát, nem tudnám, hogy a síkvidéki várakat jobban szeretem a hegyieknél, sőt nem enném meg a kaprot sem! :-)
Tudod a mai, modern technika, a FB volt az oka. Mert FB-t a mobilomon is tudom napközben olvasni is, meg írni is, téged meg nem mobilra optimalizáltak. De hátulütője is van, mert a sok hírben elvész a lényeg, egy-egy hozzászólást 2 óra múlva már alig találok meg.
Ne add fel, kedves topik, szükség van még rád !
Nagyon boldog 12. születésnapot kívánok és sok-sok hozzászólást, macskákról és mindenféle macskákkal kapcsolatos dolgokról !
Nálunk azt leszámítva, hogy a kismacska megint eltűnt, minden oké. Most már 4 napja nincs meg a fekete félszemű cicánk (nem bírom Zorrónak hívni, hiába ez lett a neve, inkább Matyit mondok neki, mert kistermetű, így Hüvelyk Matyi jutott eszembe:-))). Aggódni nem aggódom annyira, mert ezelőtt is kint tengette az életét, hiába volt gazdája, de azért már hazajöhetne, legalább látnám, hogy milyen állapotban van a szőre, nem fogyott-e le, stb. De hát biztos csavarog. Vagy valaki eteti, mert ha nem találna kaját, biztos hazajönne.
Hálátlan dög :)
Többiek megvannak, Liza szépen alakul, szerencsére azóta sem volt semmi baj vele, amióta írtam, hogy olyan furcsán vonszolta magát. Eszik, játszik, mászkál a pulton és a tűzhelyen, szóval abszolút otthonosan mozog a kisasszony :) Nem merem kiengedni, nehogy ne jöjjön vissza, pedig ha nyitva van az ablak vagy az ajtó (szúnyogháló persze lehúzva), akkor szokott nézelődni. Látom, hogy érdekli, de őt megsimogatni is alig lehet, nemhogy pl pórázzal kivinni. Szóval ő mostmár benti cica marad. Biztos értékeli a puha ágyat, amiben aludhat :)
Hétvégén voltunk túrázni, vittük Némót is. Csak pórázzal lehetett kutyát vinni, de nagyon jól tűrte, főleg, hogy játszópajtása is akadt egy öreg kutya személyében, akivel összeismerkedtek és elkísért minket végig. A túravezető srác mondta, hogy többször látta már ezt a kutyát, sokszor odaszegődik a túrázók mellé és megy velük :) Jó időnk volt, még jó, hogy elég vizet vittünk, igaz, hogy mi alig ittunk, de Némó és a másik kutyus kapott eleget :) Persze este nem kellett altató Némónak :)
Oszkárnak spéci tápjai vannak a soványsága miatt. Elsősorban Senior consult stage2 high calorie tápot kellene ennie, és időnként kap Hepaticot. Most a seniort nem eszi meg, a zacskóból adott hepaticot úgy-ahogy. Belekeverem a konzervbe, úgy valamennyit megeszik, de a seniort általában otthagyja. Van, hogy egész kaját finnyázza, ha van benne.
Én keverem nekik a száraztápot, Friskies, Whiskas, Purina One és egy fehér zacskós, aminek sose tudom a nevét. Kb. azonos arányban keverem és szívesen eszik. Ami már fél napot állt a tálkában azt visszakeverem a dobozba és adok frisset. A visszakevert újra fölveszi az aromát a dobozban, így nem finnyázzák.
Oszkár szerencsére nem különösebben válogatós, csak a legutóbb vásárolt száraztáp valamiért nem ízlik neki. Ugyanazt a fajtát korábban szívesen ette, ezzel a zacskóval valami nem stimmel. Frissen bontva sem ette olyan lelkesen, mint szokta, de mikor sokat hányt, és inkább csak konzervvel etettem, akkor ette volna. Közben viszont már sokat állt, veszített a zamatából. Most már a konzervből is kipiszkálja, ha belekeverem.
Szerencsénkre nálunk sem történt semmi rendkívüli, vagyunk, mint voltunk.
A kaja fronton egyre válogatósabbak, mindig beígérem, hogy nem fognak kapni semmit, erre előadják az ellenvéleményüket (jó hangosan), tettleg is jelzik (kitörlik a szememet a helyéről), és végül ki győz? Hát persze, hogy ők. Még jó, hogy van két állandó vacsoravendég (a szonszéd házakból), ők szívesen elfogyasztják a maradékokat, legalább nem vész kárba. Ugyan utálják egymást, ezért állandóan fenyegetőznöm kell, hogy ne legyen harc a vacsorából, de eddig sikerült rendet tartanom közöttük.
Nálunk meg nem történik semmi, ami nem baj, csak nem nagyon van miről írni. Legfeljebb VHO ízlésének ingadozását (konzerv-száraztáp) tárgyalhatnám, de az nem különösebben szórakoztató.
1 hetes síelésre készültünk és ősz óta új cicáink voltak (már a sokadik az utóbbi 25 évben). Mivel még 6-8 hónaposak voltak és egész télen a lakásban tartottuk őket, nem akartam a kertbe kipaterolni őket, de a szomszédokat sem szerettem, volna arra kérni, hogy napi rendszerességgel takarítsák a macskák ürülékét a perlites wc-ből. Remek ötletnek tűnt a kezelés mentesnek reklámozott Scoopfree macska wc. Elég borsos árú, de a kezelésmentesség nagy csáberő. Sajnos ez az ígéret egy hatalmas átverésnek bizonyult ... végkonklúzió, hogy ilyen macskavécét NE vegyél, mert nem csak sok pénzedbe, de rengeteg bosszúsággal is fog járni. Előzd meg ezt, tanulj a példámból.
Objektivitás kedvéért, hogy nehogy vád érhessen, leírom a szaftos részleteket is. A scoopfree macskavécének az eltakarítást szolgálni tervezett rácsára rendszeresen ráragad a macskakaki. Ha csak nyomokban akkor az a jobbik eset, bár ez esetben is onnan csak "lerobbantani" lehetséges, igazi kihívás letakarítani. A rosszabbik esetben a rácsra nem csak ráragad, hanem össze is darabolja a macskakakát és apró darabokban szétteríti (lehet kiszedegetni gumikesztyűs kézzel). És ha netán (mert hát előfordul) a macska a patentnál képlékenyebbet kakál, akkor jön a mázolás, értelemszerűen a rács szétkeni a macskakakát és iszonyatosan gusztustalan lesz, ráadásul dobhatod ki az egész 5000 forintos alomtálcát .. hányadék. A kezelésmentesség képzetét senki ne vegye be, mert az csak egy illúzió. Lehet 1-2 napig meg lehet úszni a takarítást, de abban senki ne bízzon, hogy a kedvenceit ezzel napokig magára hagyhatja. Nagy csalódás lesz belőle, mert a macskák többsége a piszkos helyre nem végzi a dolgát .. keres helyette mást .. egy szimpatikus szobanövény, esetleg perzsaszőnyeg, kanapé :D ... tehát, hogy a csalódásokat megelőzzem, véleményem szerint a scoopfree egy nagy átverés, mert azt az illúziót kelti, ami a legvonzóbb pontja LENNE, hogy hetekig kezelésmentes, ami gyakorlat alapján hamar kiderül, hogy nem. Ergo nem csak legalább annyi munka van vele mint a hagyományos perlites vécékkel, de egészen biztosan ötször annyiba kerül. És mikor erre rájössz és netán megpróbálnád 8 munkanapon belül visszaküldeni a forgalmazónak,(a törvény által rendelkezésre álló idő) akkor rájössz, hogy futhatsz a pénzed után, mert higiéniai okokra hivatkozva (amit nem tehetne) visszautasítja a visszavételt.
Volt egyszer egy szoptatós cicánk, aki nem ivott tejet, ezért kalcium hiánya lett. Pontosan így nézett ki, ahogy Liza viselkedését leírtad. Nem lehet, hogy neki is kalcium hiánya van?
Izgalomban most sem volt hiány a házunk táján.. Zsiga nagyon sántított, nem is bírt rálépni a hátsó lábára. Kiderült, hogy belelépett valamibe, de pont a lábujjai között találta el és ez fáj neki. Kapott egy szurit és egy kék kenőcsöt, amivel napi egyszer kell bekenni a sebet. Hát egy ekkora macskánál nem olyan egyszerű, de muszáj.
Aztán pénteken reggel Liza ijesztett meg minket, mert tántorogva jött ki a konyhába, mintha altatásból ébredt volna fel és a hátsó fele mintha lebénult volna, csak húzta maga után. És mintha nem is látott volna, mert amikor megpróbáltam megsimogatni, akkor ide-oda kapkodta a fejét, mintha keresné, hogy honnan jön a támadás.. Nagyon ijesztő volt. Azóta semmi baja, játszik, nézeget az ablakban. Nagyon nem szeretném, ha kiderülne, hogy valami idegrendszeri problémája is van.
Jó régen született a legutolsó bejegyzés, így gondoltam, megírom, hogy a mi életünkben volt egy kis izgalom: a kicsi macsek eltűnt 2-3 napra, majd ma reggel láttuk meg újra, de nem ám a ház környékén, hanem jópár szomszéddal lejjebb! Épp az úttest felé vette az irányt, amikor megláttuk, pont akkor és pont arra voltunk autóval. Megálltunk, ő felénk nézett, akkor már láttuk a sérült szemét. Kiszálltam, felkaptam, visszavittük, betettem a házba. Már ment is volna ki újból.. Most alszik :)
Aggódtunk, de éreztük, hogy nincs baja: ő is a környéken nőtt fel, sokat volt kint régebben, bíztunk benne, hogy vagy visszament a régi helyére, ami 2 házzal van arrébb tőlünk, vagy máshol csatangolt. Se lefogyva, se elhanyagolva nem volt, úgyhogy teljesen megnyugodtunk. Szerda este engedtük ki, és csak ma reggel fogtuk be. Nem is tudom, hazajött-e volna magától, ha nem látjuk meg és hozzuk haza.
Szóval a helyzet, hogy 5,5 macskások vagyunk, mert lehet, hogy tőle a későbbiekben is számítani kell ilyen távolmaradásokra :)
Fél év kihagyás után megvolt az első agility -edzésünk a két ifjabb ebbel!:-) Jó volt újra futni! Persze csak lightosan ment a dolog, de már nagyon kellett ez lelkileg - a futás nagyon fontos része lett az életemnek, a majdnem mozdulatlanságra való kárhoztatás rosszat tett. most itt a tavasz, itt van Cicelle, itt a futás megint:-))
Apropos, Cicelle - a leukózis oltás és egy hatalmas adag konzerv elfogyasztása után jót aludt őkelme délután.
Most, ahogy a rendelőben vártunk, jött egy kutya és mesélte a gazdija, hogy három napja a kozmetikusnál még semmi baj nem volt, ehhez képest ma meg tele van bolhával...A kóbor macsekokat okolta ő, én nem nyilvánítottam véleményt, mert bármitől és bárkitől elkaphatta, ki tudja, merre járt.
Szegény Málnu! Reméljük, elmúlik Téo szenvedélye iránta! Ilyenkor örülök nagyon, hogy Juppi ex-kandúrnak nincsenek ilyen ambíciói és békén hagyja az ex-lányokat.
Amióta Cicelle ( saját Maneki Nakom:-) nálunk van, tegnap volt a negyedik vagy ötödik kettesem a lottón, hogy a sorsjegyekről ne is beszéljek, amiket egyszer szoktam venni, a lottóval együtt:-) Ez kilenc hét alatt nem is olyan rossz arány:-)
Őkelméből ma kiszedték azt az egy varrat-bogot, amit hagyott - sebe csodásnak van minősítve, s mielőtt megkapta a leukózis oltását, a dokinéni (nem a mi dokink volt ma) össze-visszanyunyurgatta, alibiből még a szívét is meghallgatta, csak hogy addig is simizhesse:-)
Majdnem 1 kilo kilencven deka a kismacs, aki meghódította a Maine Coonok szívét:-)
Az aloe gélnek utána nézek. A dokink javasolta pl a mákolajat, de most jut szembe, hogy Bonca simán elnyalogatja az olíva olajat is. Meg szőroldót kell vennem, elkezdtek vedleni, Bubu meg most fejezte be :)
A sok vakarózás ellenére jó ideig nem találtam bolhát, már azt hittem, gombásak. A két rossz közül mégiscsak a bolhásság a jobb.
Szerencsétlen Málnu visít, mert Teo harapdálja a nyakát. Meg láttam, hogy rebegtette a seggét, mintha jelölni akarna. Tényleg nem értem, de eléggé aggaszt.
Rendszeresen adunk aloe gélt az állatoknak, kutyáknak, macsekoknak, gyönyörű puha a bundájuk - nekünk ez nagyon bejött, esetleg javaslom, próbáld ki Boncánál is, hátha. Remélem, helyrejön majd teljesen!
Egyszer volt nálunk bolha, még anno a C-alom születése után a szülődobozban, nem volt jó érzés.
Ami késik nem múlik, elvégre love is in the air:-)) Málnu hogy bírja a hódoló rohamait?
Bizony ki! Próbálkoztunk a lentebb látható csinos zöld fáslival, de azt is leszedte, s jöhettek a varartok:-) Rekordidő volt - még egy éjszaka sem tzelt el-) Különlegesen ügyes cica Cicelle:-)
Gallérnak nem vagyok híve alapjáraton, de nyilván, ha azt látjuk, hogy hatalmas gáz van, akkor teszöünk rá. Csak pontosan a nyakán lettek allergiás sebek az Advocate-bolhaírtótól (van rá nagyon nagy esély, hogy attól) és így nem akartuk a gallért rátenni, ha nem életbevágó a dolog).
Jól vagyunk a kisebb nyűgöket leszámítva. Kb másfél hónapja nagyon bebolhásodtunk, Boncának ki is hullott, vagy inkább nagyon letöredezett a bundájának egy jó része. Most már szépen nő vissza, de a bricsesze talán csak őszre nő vissza teljesen.
Teo viszont meg van bolondulva, mászik a lányokra, különösen Málnura. Pont múltkor írtam erről Svennek, erre tessék. Pedig nálunk nem is tüzel senki, nem tudom, most hogy jutott eszébe, hogy ő tulképpen kandúr...
tényleg kiszedte?? :O én meg 4 napja idegbeteg vagyok, ha csak mosakodni látom.... ilyen téren még szűz voltam hétfőig, s izgultam, mert nem tudtam rátenni semmit a macsra...
Bizony, már aznap este, mikor a műtét volt. Tettek bele neki a buli és a biztonság kedvéért még két öltést. azt is kiszedte még aznap. Már csak egy bog van a sebben, most már viszont nem piszkálja és szép.
Még egy tippem lehetne tulképpen , de szerintem tényleg az Advocate volt a ludas. Remélem, nem az oltásra volt allergiás, bár akkor más jellegű tünetek lettek volna, szerintem, vagy ki tudja persze...
Mindenesetre nem lett újabb seb rajta, ezek szépen gyógyulnak, csak azon múlik minden, mennyire nem kaparja el.
Igen, sokszor volt bent akkor is, amikor még itt topikolt. Sajnálom, hogy a betegsége sok rossznak lett okozója és azt is, hogy sajnos, nem mindig látta tisztán, hogy ki mit miért csinál, milyen érdekek mozgatják, s így otthagyott egy olyan közösséget, akiknek a tagjai elfogadták a betegségével együtt és befogadták egykor.
Nagyon sajnálom, hogy nem tudtak rajta segíteni ... Már a macskái és a kutyái társaságában van és biztosan jól érzi magát...
szuszmok! pontosan nem tudom. ha tudok valamit még megírom, de találgatni nem szeretnék. már év végén is volt kórházban légzés nehézséggel, de hogy emiatt volt-e azt nem tudom.
Kedves Vippa, szeressenek az égiek, hiszen megérdemled és légy nagyon boldog ott, ahonnan már csak lenézel ránk! Jó ember voltál, szeretettel emlékezünk Rád.
Ugye ő volt az aki időnként hosszabb időre kórházba került?
Wow, akkor nem unatkoztok és a csapattagok sem!:-)) Az jó, hogy épül a négylábúak közössége és van élet:-) Kíváncsi vagyok, mikor érkezik a következő csappattag:-)
Viszont, mióta kiszedte a varratokat, nem bántotta a sebet, ami gyönyörű. az allergiás sebek is szépen javulnak, ahogyan "megy ki" az szervezetéből az advocate és ahogyan a sok-sok homeos gyógyi, bogyetta, kenőcs, stb. hat.
sziasztok! nem tudom mennyire ismertétek Vippát, de ha jól emlékszem írt ide sokat, vagy legalábbis olvasott, mert nekem is ő ajánlotta ezt a topicot..... sajnos nemrég meghalt :'(
Örülök, hogy akikről itt olvashatunk, azok jól vannak, vagy legalábbis a gyógyulás útjára léptek! :) További sok-sok drukk nekik, meg azoknak is, akikre ráfér, illetve mindenkinek, csak úgy :)
Mi megvagyunk, csapat jól van, a vezér bajkeverő továbbra is a Fekete Kisördög. Sokkal elevenebb, mint Mau volt ennyi idős korában, tényleg az van a pofijára írva, miközben mászkál a lakásban, hogy "na kibe köthetek bele?", és rendszerint talál is valakit, akit letámad, megkerget, akár macska, akár kutya :) Némó általában jó választás, ő mindig eláll vele bunyózni. Aztán a cica a két mancsa közé kapja és nekiáll mosdatni a kutyát :)))))) Olyan édesek ilyenkor! Persze sokat kergetőznek a lakásban, ennek annyira nem örülök, de azért jó nézni őket.
Lizát ma láttuk először játszani! Áttörésként fogtam fel ezt a lépést, hiszen eddig sosem játszott előttünk, leszámítva a kicsivel való kergetőzést, de játékkal eddig még nem láttuk játszani. Most meg elvolt jó 10 percen keresztül, egészen belelendült :))))))) Simogatni még mindig csak nagyritkán lehet, már nem is remélem, hogy egyhamar megváltozik a helyzet, de hát ő ilyen, a lényeg, hogy megszokta itt, megvannak a helyei. Most itt alszik mellettem a fotelban.
Szerintem 2-3 hét múlva virágba borul a kertünk is, már szinte az összes tavaszi virág 6-8 centire kibújt a földből.
Ó, kicsi szívem! Jó, hogy már túl van rajta és szemmel láthatóan nem nagyon viselte meg a műtét. Az is jó hír, hogy gyógyulnak a sebek. Két hét múlva már ő lesz a megtestesült tökéletesség.
Cicelle hatalmasat nőtt, már majdhogynem felnőtt méretű! És változatlanul gyönyörű, pedig kissé rontja az összképet az a "betegpizsama".
Mili, Lili és Mici. Utóbbi "Cica" néven debütált 18 éve, abból lett a Mici cica, mára maradt a Mici. Apja szerint "Macska". Gondolom, rájöttetek, hogy a lányomról van szó. De tény, hogy a macskákkal egyetemben alszik. :)
Igen, tudom. Csakhogy nálunk nem olyan egyszerű ezt megvalósítani, tudod. (Sajnos senki nem tud csak úgy szabadságot kivenni.)
Az nem érdekel, hogy akciósan műttessük, illetve nem az az elsődleges szempont, viszont megmondtam a fiúknak, hogy ragaszkodom Váchoz és vagy Zsolt vagy Orsi. (Ő vizsgálta eddig Lilit.)
Amúgy pont azzal riogatom a fiúkat, hogy újra tüzelni fog Lili. Elég nehéz volt elviselniük múltkor is.
Szerintem, mi az utolsó előtti pillanatban vittük el Cicelle-t, mert hamarosan tüzelni kezdett volna, úgy vélem. Érdemes lenne megpróbálni mihamarabb elvinni a macsekotokat, hiszen mindjárt itt a a tavasz!
Hétvégén sohasem műtenek ilyen akciók során, hiszen hétköznap a délelőtti műtétek utána délutáni rendelésekkor már ki tudják adni a macsekokat, szombat-vasárnap ez nem megoldható.most meg, akciós időszakban tényleg sok-sok munkájuk van. És persze jönnek az egyébként is szokásos betegek, betegségek, kiszállások.
Szerintem jól összeszoktak már, s lesz ez még jobb is!:-))
Ettől tartottam. Sajnos nekünk hét közben nem igazán megy a dolog. Mindenki dolgozik. Nem tudom, hogy tudjuk megoldani. Ha nem lesz akciós, akkor is meg kell oldani valahogy.
Hát amennyiben a heti 2-3 megtépés annak számít. :D Bár lehet, hogy naponta összekapnak, amikor nem vagyunk itthon. :)
Erről jut eszembe: nem tudod esetleg, hogy hétvégén is vállalnak ivartalanítást?
Macskajelentés: macskák jól vannak (mi kevésbé, bár már alakulunk), már kevesebbet verekszenek, viszont cserébe reggelre átrendezik a földszintet. Lili nagyon ügyes, fel tud mászni a szekrény tetejére, ami Milánnak valahogy soha nem ment. (Vagy csak rendes macska, és nem akart felmászni.) Le is verte egyik virágomat egyik éjjel. Nagyon fürge kis cicácska. Mármint Lili, alias Kismacska. Valahogy rajta ragadt ez a név, még abból az időből, amikor nem akartunk neki nevet adni. És mivel még mindig olyan kicsi, legalábbis Milihez képest, így a név maradt.
Az ételallergiára nekem azt mondta egy allergológus (állatokkal is foglalkozó), hogy a cicáknál leggyakrabban a hal, a kutyáknál a csirke vált ki allergiás tüneteket.
Nem tudom, hogy Cicelle eszik-e halat, ha igen, meg kellene próbálni egy időre ezt kiiktatni az étrendből, aztán majd kiderül, hogy volt e köze a sebekhez.
Allergia. Csak a fejen, ebből arra következtetek, hogy az Advocate-cseppre allergiás, mert ahogy azt megkapta, jött ki rajta látványosan.
Lehet persze ételallergia is: az egyik asszisztens fehér macsekjának csak a fején voltak sebek, s kiderült, ő ételallergiás - egy év alatt rendeződtek a problémái, de azóta is kapja a gyógytápot.
Vettünk Cicelle-nek Hills z/d-t, de most kapott egy homeos zsálya-cink-oxid tartalmú kenőcsöt és erre mintha javulás mutatkozna. Nagyon bízom benne, hogy tényleg így van!
Megvolt ma Cicelle ivartalanítása - mivel már régen nem műttettem macskát, így új volt számomra a dolog, a dokim viszont már jó ideje így műt : nem a hasfalon, hanem a horpaszon ejtettek vágást. sokkal megbízhatóbbnak tartja ezt a dokim a seb gyógyulásának szempontjából.
Cicelle-t reggel vitte el Xxel a dokihoz, délben már készen is volt, most meg a hálószobában dorbézol. Semmi baja, mászkál, az ágyon szemlélődik, illetve enni kér és dorombolva bújik:-)
Már nem is tudom mikor írtam...próbálom követni az eseményeket, de ahogy látom nem csak én vagyok havazódva... Folyamatosan van valami, hol jó, hol rosszabb, de nem panaszkodom, próbálok a pozitív dolgokra koncentrálni. :) Pl Fannykára, aki nagyon jól van, nemrég volt kozmetikusnál, jó sok szőrt ott hagyott a legnagyobb örömömre, mert van amihez én is kevés vagyok :) Na nem megnyírták, csak a sok felesleget meg némi csomót sikerült eltávolítani :)
Múltkor talán írtam, hogy kezd rendeződni a hasmenős problémája,itt a teljes történet: :)
Az utóbbi időben áttértünk a HappyCat-re. Nagyon rá volt kattanva az RC-re, de akárhogy variáltuk a tápokat RC-n belül, mert mást nem igen akart enni, sosem tudtuk teljesen megoldani a hasmenés dolgot. Dokinál mindig jártunk, labor megvolt, de semmi sem derült ki, így a tápban kerestük a hibát. Olykor a dokitól kaptunk gyógytápot, na az megoldotta a problémát, de azt meg anyagilag nem lehet bírni. Aztán a rendelőben egy cicás nő említette, hogy náluk egészen véletlenül derült ki, a teljesen hasonló tünetektől szenvedő idős cicája jobban lesz a HC-től. Nem fűztünk hozzá sok reményt Fanny válogatós természete miatt, de kipróbáltuk. Imádja és ráadásul mondhatni, hogy a probléma meg is szűnt. Gondolom összetevő gond volt, allergia...talán a szójára?.
Azért kemény dolog ez a táp ügy főleg finnyásoknál. Nem lehet végigpróbálni az egész kínálatot, ráadásul bizonyos mennyiség kellene ahhoz, hogy kiderüljön, tényleg jobban beválik az új kaja. Ehhez nem elég egy vacsi.
A bátyámék cicája is kijárós, már "idomítva" van, tudja, hogy a sáros lábbal csak az előszobáig jut, ott megmossák a lábait és mehet tovább a lakásban bárhová. Teljes békességgel tűri a lábmosást, nem kell harcolni vele.
Luca cicám ugyanezt teszi, Cilike meg többnyire nem foglalkozik a szaftos kajával, szinte teljesen száraz tápon él.
Az utóbbi napokban néhányszor lefeküdtem ebéd után egy kis TV nézésre. Először jött Cilike és begömbölyödött a takaró tetején a jobb hónom alá. Néhány perc múlva érkezett Lucika, ő bebújt a takaró alá a bal hónom alatt és bőszen dorombolt. Ebből eredően - két oldalról kicövekelve - én vigyázállásban fekszem, meg se tudok mozdulni. Jól kipihenem magam:)))
mi is megvagyunk, mindenki éli - kicsit sűrű - világát. Cicák jól vannak, már egyiket sem kell orvoshoz cibálni, aminek szerintem Liza örül a legjobban. Még mindig retteg szegény, nem nagyon lehet megsimogatni. De a lényeg, hogy jó helyen van. Talán a párom is megbarátkozott vele, hogy marad, legalábbis nem hajt, hogy mikor pateroljuk már el..
Kisfeketénk még mindig nagyon eleven, sokat van kint, mindig egyre többet. Tiszta sár lesz mindig. Úgy látszik, már egyáltalán nem zavarja, hogy egy szeme van.
Többiek is jól vannak, Némo is elvan, de többet kellene sétálni vinni, mert rengeteg energiája van, csak nem mindig érünk haza úgy, hogy a kisebb-nagyobb ügyek elintézése után még elmenjünk vele másfél órára. De hétvégente igyekszünk bepótolni.
Nincs semmi különös, szorgalmasan etetem VHO-val a konzervbe kevert szőroldót és fésűvel simogatom. Egyre jobban hullik a szőre, nem akarom, hogy megint elkezdjen hányni.
Amivel újabban az őrületebe kerget: nem tudja eldönteni, hogy a tálka melyik részéből kapja be a következő falatot. Nézegeti itt, nézegeti ott, 3-4 helyet kipróbál, mire elhatározza magát. Én meg nézem az órát, hogy mennyi idő marad még elkészülni a vonat indulásáig.
"Ezek a fránya bacik már nagyon kiművelődtek, rengeteg gyógyszerre rezisztensek. Egyszer elhasaltam és lehorzsolódott a térdem. A munkahelyemen volt orvosi rendelő, kétnaponta jártam kezelésre, mindig újabb kenőccsel próbálkoztak, mire az 5. vagy 6. végre bevált, megszüntette a fertőzést.
Lehet, hogy Cicellénél is más gyógymódot kell bevetni, talán az eddigi nem volt hatásos, vagy nem eléggé."
Sajnos úgy tűnik, hogy elsőre Cicellénél sem sikerült elsőre eltalálni a megfelelő gyógymódot, de a tenyésztés eredménye alapján már biztosan sikeres lesz a kezelés.
Szerintem ez nem olyan probléma, ami veszélyeztetné a többieket, nem fogják elkapni, ahhoz nyílt seb kellene, az meg szerencsére nincs.
Nehogy az MC-k is elkapják. Persze lehet allergia is.
VHO-nál azóta sem derült ki, mi volt tavaly a fülével. Nem tenyészett ki a kaparékból semmi, nem evett akkor semmi újat, nem változott a környezete, nem volt erős a nap. Rejtély. Most ősszel is érezetm az egyik fülében egy kis pörsenést, de abból nem lett semmi.
VHO már majdnem 30 dkg szőroldót megevett (konzervbe keverve, tisztán bosszantja, úgy már nem eszi). Tegnap találtam egy friss szőrhányást. Ez úgy önmagában persze nem baj, kaját már vagy két hete nem hányt, de ha szőroldót kap, nem hátul kellene távoznia a benyalt szőrnek?
Elza mostanában tépőzáras lett. Nem tudok úgy leülni egy pillanatra sem, hogy ne nyomulna és ülne az ölembe. Nagyon morcos, ha Szilveszter megelőzi. Szilveszter meg nem bír magával, állandóan játszani hívja az öreglányt, vagy a csinire vadászik, esetleg a halra.
Bocika euforikus örömben leledzik, ha csak a sétára gondolok:-) Leginkább akkor boldog, ha úgy utazunk, hogy valaki miatt (mondjuk Clavicula ül elöl Xxel mellett) én ülök hátul a két ebbel: Boci az ölemben dekkol vagy az ölembe hajtja a fejét és mosolyog végig. Naná, az Istenhez bújhat!:-))
Romyka, ahogyan te is írod Bubunál, a maga saját kis világában él néha, azaz egyre gyakrabban - annyira sajnálom a kis öreget és olyan rossz látni, hogy öregszik, de ugyanakkor meg jó, hogy ennyi évet megélt és jó dolga volt nekünk is vele és vele is nekünk. 14 éves lesz április hatodikán...Most, hogy már hónapok óta szedi a Trocoxylt, magától közlekedik a lépcsőn, rájött, hogy ha nekifutásból akar feljönni, akkor semmi gond.
Pearly, aki júniusban lesz 14, szintén öregszik, de rajta valahogy nem látszik annyira a kor, mint Romy-n. Szuszmókon anno meg még úgy sem látszott. Gondolom, mivel sokkal kisebb testűek, mint a belgák, ezért lehet, de persze, lehet, hogy nem.
Bubu épületes látvány lehetett, ahogy ott csúszkált! Még jó, hogy élvezte a dolgot és nem lett semmi baja!:-)
Levert virág nem is lesz, tekintve , hogy bent a szobákban nincs virág - csak a konyhában, illetve itt fent a dolgozószobában vannak növények. Így a kísértés sincs meg. De nincs levert váza, megrágott könyv, semmi. A függönyök is megvannak és a fotelek sem lettek rojtosabbak:-)
Figyelni kell a szervezet jelzéseire (bagoly mondja:-))
Elég nehéz lehet a döntés, hogy hol van az a határ, amikor kockáztatod vagyis amikor még nem kockáztatod a saját macsekok mentális egészségét...
Én nagyon örülök, hogy a kis Cicelle ilyen gördülékenyen beilleszkedett a csapatba, de ott van Pearly, aki sohasem tudott és nem tud, elsősorban Iris és Topaze miatt.
Elfáradtam. Iszonyú sokat kivett belőlem az elmúlt pár év. Kaptam is komoly figyelmeztetést a szervezetemtől.
Nagyon takarékra kell állítani magamat. Ez van.
Zizike alapvetően nyugis, konfliktuskerülő. De úgy nehéz, ha mindenhol megtalálja egy izgága kis izé. És nem ő az egyetlen ilyen mentalitású. 1 nap alatt érezhetően javult otthon a légkör.
Sejtjük, hogy mely cicák lehetnek az ősei között - ők generációról generációra nagyon kedvesek, tehát alapjáraton kenyérre lehet őket kenni.
Cicelle nem fél semmitől - ezért is jutott, juthatott át hozznák egy csomó olyan udvaron át, ahol kutyák vannak és közben még egy elég forgalmas út is...
Szerintem születetten alkalmazkodó mókocska - ha már nem lenne foglalt a kifejezés, mondhatnám, hogy Cicelle a sors ajándéka:-)
Talán azért is, mert ő is természetesnek veszi, hogy emberek, más állatok vannak körülötte. Biztosan olyan helyről származik, ahol kutyák-macskák társaságában élt és ehhez szokott hozzá.
Zizike megint fájlalja az ízületeit. Kap flexivet go-t. Nála nagyon láttam, hogy sok a kicsi. Megint kopaszra nyalta a hasát. De ma reggel már orrozott Lillával.
És azt birom, hogy teljesen természetes mindannyiunknak, hogy itt van nálunk. Komolyan, mintha nálunk született volna. Semmi erőlködés, semmi villongás, semmi "jaj, istenem, hgyan lesz"!:-)
Gondoltam, hogy a Facebook elszívta a társaságot, így nem aggódtam. Aztán írtad ezt a sok biggyesztett szájú hozzászólást, megijedtem, hogy valami tragédia történt, amiről a Facebookról már Te is értesültél, csak az itt rekedt maradék nem tudja.
Nemcsak hullámoznak, de gurulnak is - ez elsősorban és szinte kizárólag Juppi rozmártojás-etalonra vonatkozik.-)
Egyébként tényleg el is felejtettem, milyen egy kiscica a háznál - mennyire el tudja magát szórakoztatni csak és kizárólag azzal, hogy rohangászik, de mindenben játékot lát és talál. Fantasztikus!
A Cicelle szó az ő szótárában továbbra is a kaját jelenti:-)
Hidd el, én sajnálom a legjobban. Viszont, ami nem megy, nem muszáj tűzzel-vassal életben tartani.
Valóban jó kis társaság volt itt, sok éven át életben maradt a topik, a közösség - aztán másként alakult.
Benne van ebben az FB hatalmas előre törése, benne vannak egyéni konfliktusok, benne van a krónikus időhiány, benne van, hogy nem mindenki tud vissazjelentkezni az indexre a változások miatt - én senkit sem fogok arra kényszeríteni, hogy itt topikoljon, ha nem akar.
Történelmet csináltunk anno a macskás topikkal hsz-számokat és a közösség által szervezett programokat illetően - ezt soha, senki, sem topik, sem személy nem veheti el tőlünk és tőlem sem, mint egy fantasztikus topik gazdájától.
Ennyi.
Továbbra is azt mondom, hogy a topik kellett ahhoz, hogy akiknek egymásra kellett találniuk, megtalálták egymást, hiszen a közösség nélkül sohasem leltek volna egymásra.
Cicelle-hírek: már majdnem 2, 40 dekás a kismacs, de nyúlik, nő és egyre bájosabb. Van, amikor egyszerre négylábon ugrálva halad előre - fantasztikus látvány:.-)
Az MC-k is teljesen megifjodtak, együtt rohangálnak a lézerpöttyre vagy a lasztikra a kicsivel.
Február 21-én lesz az ivartalanítás, izgulok nagyon, de biztosan nem lesz gond:-)
Ma 10 éves a messzi Finnországból származó Chamberlain Yuppy Zach of Heartbreaker, azaz Juppi, minden rozmártojások atyja:-) Boldog születésnapot kívánok neki!:-)
A hópelyheket fekete posztóra gyűjtve (attól szőrös az alap), párat cserszömörce terméseken a posztó elé tartava. Az új fényképezőgéppel, ezzel a vakuösszeállítással:
Wow, gyönyörű képek, gratulálok!:-) Így már mindjárt másként gondolok a holnap hajnalra, mikor állok majd a vonatra várva és nem jön a nagy hideg miatt...
Reméljük, VHO-t is ilyen remekül melegíti majd a lap! Nagyon hideget mondanak, de tartok tőle, lesz ez még rosszabb is. Tudom, hogy az időjárás van és akkor is hideg van, ha én nem szeretem, de akkor sem kedvelem.
Itt tegnap este és ma reggel is havazott, háromszor söpörtem el a havat az ólkertben.
Egy kis ízelítő az első hóból:
A többi itt van:
https://picasaweb.google.com/CBodNora/Hopelyhek#
Éjjel nagyon hideg lesz. Betettem VHO-nak az ágyra, a fal mellé egy 15 wattos állatmelegítő lapot. A héten kipróbáltam. Pár napig itthon dolgoztam, fázott a lábam. Letettem a lapot a lábamhoz a földre, nagyon kellemesen melegített, úgyhogy gondolom, VHO-nak is jó lesz.
Ja, és ahogy hazaértünk, a nagyon lemeózták a kicsit, Iris-nek meg púpozott egy csomót Cicelle, az meg dorombolt neki. Szóval, tényleg teljes jogú csapattag lett seperc alatt:-)
Nálunk fehér a kert, azaz csak volt, mert most süt a nap és borzasztó hideg van.
Megjártuk a rendelőt: Cicell sebe gyönyörűen javul, azért még kenegetjük és gyógyizzuk pár napig, de a második kombinált oltását megkapta és féreghajtót is.
megbeszéltük február közepe utánra a műtétet.
Sven: hétfőn, kedden és csütörtök-pénteken van ivartalanítás február hónapban, ha megbeszélitek az időpontot, erre számíts majd!
Látod, erről beszéltünk régebben, hogy semmi sem lehetetlen, jól felborult a természet rendje is, s nem kizárt, hogy a legnagyobb hidegben is születnek almok, illetve akkor is tüzelnek a kinti macsekok, mikor elvileg nem lenne szabad nekik.
Mi ma visszük Cicelle-t kontrollra és meg is beszéljük, mikor tudjuk műttetni. Mi valamikor február közepe-vége felé tervezzük.
Ismerve a macsekok leleményességét, nem hiszem, hogy sokra mennénk vele, viszont most kentük, nagyon szép a sebe, s szerencsére most nem vakarta!:-) Ha még egy napig nem tenné esetleg, szerintem szuper lenne!:-)
Ja, és megvolt az első mosdatás: Juppi megmosdatta a kicsi fejét és füleit!:-))
Igen, tudom, hogy nem műtik, ha tüzel. Muszáj lesz minél hamarabb megműtetni, mert ezt nem bírjuk nézni sem. Ki gondolta volna, hogy pont akkor jön rá a tüzelhetnék, amikor jön a hideg?
Először csak kenőcs volt, aztán áttértünk a tablettára és továbbra is megy a homeos bogyetta. Javul egyébként, csak az a baj, hogy elkaparja a már majdnem rendbe jött sebet. Az egyik az teljesen meggyógyult, a másik kettő a neccesebb. Sajnos, olyan helyen van, hogy hiába tennénk rá tölcsért, elérné, illetve a tölcsér még nagyobb galibát is okozhatna.
Ha látom, hogy vakarózik, rászólok, de nyilván nem lehetek ott mindig vele.
Ezek a fránya bacik már nagyon kiművelődtek, rengeteg gyógyszerre rezisztensek. Egyszer elhasaltam és lehorzsolódott a térdem. A munkahelyemen volt orvosi rendelő, kétnaponta jártam kezelésre, mindig újabb kenőccsel próbálkoztak, mire az 5. vagy 6. végre bevált, megszüntette a fertőzést.
Lehet, hogy Cicellénél is más gyógymódot kell bevetni, talán az eddigi nem volt hatásos, vagy nem eléggé.
Iris és Juppi teljesen elfogadta, Topaze-nak vannak még fenntartásai, ő nagyon királylány és eddig ő volt a főnök, nem szívesen osztozik senkivel a szereteten. A kicsi ezt maximálisan tiszteletben tartja: ha pld. Topaze fent van az ágyon , akkor ő nem jön fel hozzánk aludni.
Anyáskodni még nem igazán, de Juppi például már párszor meg akarta mosdatni a fülét (ez apáskodás:-). a kicsi viszont imád Juppi farkával játszani, húzgálja, az meg hagyja továbbra is:-)
Biztos, hogy van ebben a teóriában valami: jött Cicelle, látszólag semmi baja sem volt. Ehhez képest küzdünk ezzel a bakteriális fertőzéssel, pedig mikor érkezett, semmi baja nem volt. Jó, ő nem volt olyan rossz kondiban és szörnyű helyzetben, mint mondjuk Nyafkamacska néhány védence, de azért elég éhes volt és most, hogy itt van immáron két hete, látszik, hogy jól jött neki a kaja: két hét alatt hízott 60 dekát:-)
De mi emberek is így vagyunk sokszor: mikor menni kell, hajtani, tenni a dolgunkat, akkor nem érünk rá betegnek lenni, akkor jönnek ki a problémák, mikor elmúlik az adrenalin hatása.