Keresés

Részletes keresés

MaciLaci68 Creative Commons License 2007.06.05 0 0 530
Azt még hozzátenném hogy az ilyen nyomdabeszüntetés nem volt szokatlan abban az időben. Az elmúlt 2 évtizedben 20-szor történt ilyen, de egyiknek sem volt ilyen negatív visszhangja. Akik mormonellenesek voltak, azok hergelték fel a többieket.
Előzmény: MaciLaci68 (529)
MaciLaci68 Creative Commons License 2007.06.05 0 0 529

1827-ben a helyi lakosok ellenszenve miatt Smith családjával a Pennsylvania állambeli Harmony városba (jelenleg Oakland része).

Meg akarták szerezni tőle az aranylemezeket. Ez volt a fő ok.

 

1844-ben Smith polgármesterként néhány hívével együtt megtámadta a helyi mormonellenes lap szerkesztőségének épületét és felgyújtotta azt. Az állami hatóságok letartóztatásba helyezték a Carthage városi börtönbe. 1844. június 27-én egy felfegyverlezett mormonellenes csoport megtámadta a börtönt, lövöldözés kezdődött, melyben maga Smith is halálos sebet kapott.


HAZUGSÁG. A pontos történet így hangzik:

 

Sajnos az Egyházon belül  megjelent a széthúzás, volt akit megfeddtek és volt akit kiközösítettek. Néhányuk a mormonok ádáz ellensége lett. Ez még olajat tett a tűzre, mert egyébként is mormonellenes hangulat volt.

 

1844 június 10-én a hat férfi kiadott egy rágalomújságot „Nauvoo Expositor” néven. Nagy feltűnést keltett mivel nyíltan rágalmazta a közösség számos kiváló polgárát.

Mivel az illinois-i törvényhozás a Nauvoo városának adott kartában garantálja a város önrendelkezését, „azt, hogy meghatározhatja mi minősül zavarkeltésnek, és megakadályozhatja és ugyanakkor megszüntetheti azt”, a városi tanács körülbelül 14 órán át ülésezett, bizonyítékokat szerzett, utánanézett a kartában és zavartkeltőnek nyilvánította a kiadványt és elrendelte, hogy a polgármester (Joseph Smith) szüntesse meg a zavar okát.

                A próféta pedig kibocsátott egy rendeletet a város békebírójának, hogy „semmisítse meg a nyomdagépet és minden utcán található újságot és rágalmazó röplapot égessenek el, melyet a fent nevezett társaság adott ki.” A békebíró végrehajtotta a rendeletet, de lerombolta az épületet is pedig arra nem volt parancsa.

                Joseph Smith-t és testvérét bevádolták az újság kiadói, hogy megsértették a sajtószabadságot, ezért letartóztatták.,kihallgatták, majd felmentették őket. A letartóztatást írók sokasága ítélte el.

                De a gyűlölet tüze melyet oly régóta szítottak, tombolva tört ki. A próféta ellenségei érintkezésbe léptek Thomas Ford kormányzóval, túlzó történeteket meséltek neki, mire a kormányzó Carthage-be kérette Josephet és Hyrumot, ahol az irántuk való ellenségeskedés különösen erős volt. Megígérte:”Garantálom a biztonságát minden olyan személynek, akiket Nauvoo-ból hoznak ide, akár bírósági tárgyalásra, akár tanúként a vádlottak padjára.”

Joseph Smith válasza:”Nem merünk jönni, bár kegyelmes uram védelmet ígér. ……Uram, nem merünk eljönni, mert életünk veszélyben lenne, és nem vagyunk vétkesek semmilyen bűntett elkövetésében.”

                A próféta tudta mit beszél. Bár 37 esetben tartóztatták le és mentették fel, az utolsó bejegyzése a naplójában így szólt:” Megmondtam Stephen Markhamnek, ha engem és Hyrumot most elvinnének, lemészárolnának bennünket, vagy ha nem így lenne, nem lennék Isten prófétája.”

                Gondolt arra hogy nyugatra szökik, de néhány barátja tanácsára mégis Carthage-ba ment. Fivérének ezt mondta:”Lemészárolnak bennünket.” Ezenkívül más figyelemre méltó megjegyzést tett:”Úgy megyek, mint bárány a vágóhídra, mégis olyan nyugodt vagyok, mint a nyári reggel. Lelkiismeretem tiszta. Nem vétkeztem sem Isten, sem ember ellen.. Ártatlanul fogok meghalni és még elmondják rólam: hidegvérrel gyilkolták meg.”

                Carthage-ba árulás miatt letartóztatták és hamis elfogatási paranccsal börtönbe vetették őket. Amikor a törvénytelenség miatt Ford kormányzónál tiltakoztak, ő azt felelte, hogy nem az ő kötelessége közbelépni, mivel a foglyok a törvény kezében vannak. Ezért az ügyet továbbította a helyi igazságügyi elöljáróhoz, aki történetesen a csőcselék egyik vezetője volt és javasolta, hogy a Carthage-i szürkeruhásokat használják fel börtönbüntetésük végrehajtására.

                Joseph Smith kieszközült egy kihallgatást a kormányzónál. Aki megígérte neki, hogy megvédi a tömegtől, amely akkorra már gyülekezett Carthage-ban. Továbbá a kormányzó biztosította Josephet, ha ő, a kormányzó az ügy kivizsgálása érdekében Nauvoo-ba megy, ahogyan azt Joseph kérte, a prófétát is magával viszi.

                Mindezek ellenére Ford kormányzó június 27-én reggel elment Nauvoo-ba, otthagyva a 4 bebörtönzött embert, miközben a csőcselék a város terén táborozott.

 

A többit tudjuk, nem mesélem tovább. (Megölték a prófétát és testvérét)

Előzmény: Törölt nick (518)
MaciLaci68 Creative Commons License 2007.06.05 0 0 528

Aha. Ezt hívják prekoncepciónak. Nekünk mindig igazunk van. Ha a tudomány igazol minket, akkor azt lobogtatjuk. Ha a tudomány cáfol minket, akkor meg a tudománnyal van baj. Ezzel a módszerrel nem érdemes vitázni, mert a "mindig nekem van igazam és kész" alapállás ellen nincs racionális érv.

A tudomány is szokott téves lenni, valamint hazudni is szokott. Hallottál már olyanről, hogy egy tudományos "tényről" később kiderült hogy nem igaz ?

 

Szerintem nem a vita a lényeg. Ha el tudjuk mondani a nézeteinket kultúrált formában, akkor már nem volt hiábavaló. A mi véleményünk lehet hogy nem fog változni, de talán másokat hozzásegíthet a véleményformáláshoz.

Előzmény: Törölt nick (517)
MaciLaci68 Creative Commons License 2007.06.05 0 0 526

Mire gondolsz? Indián kultúrájuk volt.

 

Chachapoya indiánokról film

2007 május 2.  ~20.00  m2

 

Mikor a spanyolok az amazonas mellett mentek az Andok felé, akkor találkoztak ezekkel az „indiánokkal”. Szőke, magas és 1 arasszal magasabbak voltak a spanyoloknál.

 

A film alapján a modern kutatások a következőket állapították meg:

-          Hajórajzokat találtak náluk melyek pont úgy néznek ki mint a főníciaiak árbócos hajói.

-          Ugyanolyan hatalmas téglafalakat építettek mint a főníciaiak

-          Sziklafalba vájt „polcokon” helyezték el a térdelő múmiáikat, és ugyanúgy díszítették őket, mint a főníciaiak. Dél-Amerikában ez teljesen szokatlan volt.

-          Zenéjuk még most is főníciai (egyik kézzel furulya, másik kézzel dob)

-          Ismerték a trepanációt (koponyalékelés). Viszont a főníciaiak nem ismerték. A film szerint a főníciaiak kereskedők voltak, ezért a Rómával vívott harban a kelták voltak a zsoldosaik. Mivel Róma feléjük kerekedett, talán egy csapat főníciai és kelta új haza után nézett és elindultak Amerikába. A főníciaiak hajó alkalmasak voltak erre. Ilyen hosszú utat már tettek is meg többször a Földközi-tenegeren át az afrikai partok mentén dél felé.

-          A chachapoyák ugyanolyan házat építettek mint a kelták (kör alakú, kb, 7 méter átmérőjű)

-          A chachapoyák levágták az ellenség fejét és ezzel díszítették a házaikat. Pontosan mint a kelták.

 

A chachapoyák DNA vizsgálata folyamatban van. (nem tudom mikor készült a film)

Jelenleg Peruban élnek a chachapoyák leszármazottai (gringoita/gringoitó) és nem néznek ki indiánnak. Mutattak egy 10év körüli fiúcskát: vörös hajú, szeplős, fehér bőrű, teljesen európai vonásokkal. Ha egy hasonló korú ír gyereket mellé tettek volna, senki sem mondta volna meg melyik-melyik.

 

A film nem vont le különösebb következtetést, sok mindent a néző fantáziájára bízott, de azt állapította meg hogy a chachapoyák felfedezése dél-amerika ősi népeinek történetét új alapokra helyezheti.

 

Szóval, ezt láttam a tévében és olyan érdekes volt hogy a fentieket leírtam. De sajnos nem láttam elejétől és a hasonlóságok közül biztos sokat kihagytam mert nem vagyok valami gyors az írásban. Egyébként már többször találkoztam azzal hogy európaiak jóval Columbus előtt eljutottak tengeri úton Amerikába. Ezekről egyre több tudományos bizonyíték van. Ez nyilván nem bizonyítja Léhiék utazását, de megerősíti hogy lehetséges volt.

 

A film még azt is megállapította hogy rengeteg leletet rejthet még az Amazonas, mert a népek akik a partján éltek felélve a vegetációt, távolabbra mentek és a korábbi településeiket elöntötte az Amazonas.

Előzmény: Törölt nick (515)
MaciLaci68 Creative Commons License 2007.06.05 0 0 525

"A mormonok rendkívül megbecsülték annak idején az indiánokat."
Mint Hitler a zsidókat.

??? .... A legelső időktől fogva többezer mérföldre mentek a misszionáriusok hogy prédikáljanak nekik.

Egyébként érdekes ez az indián dolog, mert én inkább azt hallottam eddig, hogy mivel a mormonok kapcsolatokat ápoltak az indiánokkal, ezért gyanúsították a mormonokat hogy összejátszanak velük, és a segítségükkel szeretnének hatalomra szert tenni, vagyis megtámadni a lakosságot.

A kritikusoknak el kellene dönteniük, hogy melyik irányban haladnak.

Előzmény: Törölt nick (524)
MaciLaci68 Creative Commons License 2007.06.04 0 0 523
Szép. Majd leírom pontosan hogy volt. Talán holnap.
Előzmény: Törölt nick (518)
MaciLaci68 Creative Commons License 2007.06.04 0 0 522

Már ne haragudj, ezek történelmi tények.

Ezeket ma már senki sem vitatja.

 

Egyébként ha indiánokat mészároltak volna le, akkor törvényesen miért kapott katonai védelmet az ottmaradt kb 1000 ember ? A törvény meg akarta védeni őket, de a csőcselék megtámadta a várost.

A mormonok rendkívül megbecsülték annak idején az indiánokat.

Előzmény: Törölt nick (520)
MaciLaci68 Creative Commons License 2007.06.04 0 0 521

A fiatal Smith a Mormon Könyvét több évi titkos fordító munka után, 1830-ban adta ki Golden Bible (Arany Biblia) címmel. Ekkor még mint szerző és tulajdonos, és nem csak mint fordító volt megjelölve. A mormonok szerint ennek kizárólag szerzői jogi okai voltak.

A lemezek 1,5-2 évig voltak a birtokában. A fordítással eltöltött tényleges idő pedig alig több minr 2 hónap volt.

Mikor ki akarták nyomtani a Mormon Könyvét először egy Grandin nevű nyomdászhoz mentek, aki vonakodott tőle. Aztán mentek másokhoz, de végül visszatértek Grandinhoz, akit rábeszéltek a nyomtatásra. Ez a Grandin becézte "Arany Bibliának".

Tehát soha nem volt "Arany Biblia", kezdettől fogva Mormon Könyve volt a neve.

A szerzői jog meg tényleg így volt, nézz utána az akkori jognak. Egyébként már a legelső kiadáson is ott volt:

        Mormon keze által, lemezekre írt beszámoló, amelyet Nefi lemezeiről vett.

 

 

Solomon Spaulding nyugdíjas tiszteletes még az 1810-es években fejezte be Manuscript Story (Kézirat történet) és Manuscript Found (A megtalált kézirat) című regényét. Ez utóbbi azért nem lett kiadva, mert amikor Spaulding Amity-be (Pennsylvania állam) költözött, a kéziratok eltűntek a nyomdából. A nyomdász az egyik alkalmazottjának a barátját, Sidney Rigdon-t gyanúsította lopással, de nem volt rá bizonyítéka. Spaulding rokonsága és baráti köre azonban 1830 után döbbenten hallotta mormon misszionáriusoktól Spaulding tiszteletes jól ismert történeteit az Amerikában letelepedő zsidókról, akik az indiánok ősei lettek. Még a Léhi, Nefi, Mormon, "Maroni", Zarahemla és más tulajdonnevek is egyeztek. Közös tanúságtételüket a mormon egyház külső bizonyíték hiányában kezdettől fogva visszautasította.

 

Spaulding írását az 1880-as években fedezték fel és nincs köze a Mormon Könyvéhez.

Sindey Rigdon egy másik egyház aktív tagja volt. Sok hónappal a Mormon Könyve megjelenése után mentek misszionáriusok a gyülekezetébe és Ő megengedte hogy prédikáljanak abban a gyülekezetben. Később Sindey megtért és ezután valamikor találkozott Joseph Smith-el.

A tanúskodások hamisak voltak, semmiféle ilyen nevek nem voltak abban a könyben. Ez ugyanolyan hamis tanúskodás volt mint a többi.

Joseph Smith-t 37-szer tartóztatták le és mentették fel.

Előzmény: Törölt nick (490)
MaciLaci68 Creative Commons License 2007.06.04 0 0 516
Egy morzsányi részlet az Egyház korai történelméből:

 

1939-ben a mormonok egy olyan mocsaras földet vásároltak Illinois-ban (elüldözték őket Missouri-ból), hogy a lovak csak nehezen tudtak rajta áthaladni. 1844-re egy olyan várost építettek ugyanazon a földön, hogy az egész amerikai határvidékan nem volt hozzá hasonló.

 

Nauvoo (héber eredetű, azt jelenti hogy gyönyörű hely)

 

1843-ban egy angol író egyik cikkében, melyet széleskörben publikáltak, a mormonok közösségét így ábrázolta:

„A város nagyszabású, gyönyörű rendben megtervezett, utcái szélesek, és derékszögben keresztezik egymást, ami nagyban hozzájárul a rendezettségéhez és nagyszerűségéhez befejezésekor. A város szelíd lankán épült, mely a Mississippi hömpölygéséből emelkedik ki, és amint megállsz a Templom mellett, megszemlélheted a festői tájat körös-körül, melletted a Templom, a világ csodája, körülötted és alant láthatsz szép boltokat, nagy kúriákat, csinos faházakat, melyek tarka változatosságban tárulnak szemed elé … Béke és harmónia uralja a várost. Ittas embert még néha sem látsz, mint más városokban, rémes átkozódás vagy durva káromkodás sem üti meg a füledet, s míg minden vihar, fergeteg és zűrzavar, ami a külvilágban összefüggésben van a mormonokkal, otthonaikban minden békés és harmonikus.”

 

1844-ben a csőcselék megölte a prófétát (Joseph Smith) és testvérét Carthage-ban, Carthage lakói elmenekültek otthonaikból attól való félelmükben, hogy a mormonok mind felkerekednek és bosszút állnak. De a mormonokban nem volt hajlandóság, hogy a gonoszságért gonosszal fizessenek.

Az üldözés tovább folytatódott, a mormonoknak el kellett menekülni otthonaikból. A csőcselék gabonatáblákat égetett fel, a marhákat elhajtották, a külvárosok házait lerombolták.

Barátságos otthonaik voltak, virágokkal ékesítve, kiváló gyümölcsfákkal gazdagítva, melyek éppen akkor kezdtek bőségesen teremni.

 

Bár a többség elmenekült 1846. május elseje előtt, néhányan nem voltak olyan szerencsések, hogy a csőcselék által meghatározott időpontra el tudták volna hagyni a várost. Augusztusra körülbelül ezer ember maradt ott, sokan közülük betegek és idősek voltak. Úgy gondolták hogy a csőcselék legalább őket megkíméli. Tévedtek.

 

Nekik is el kellett menekülni. Thomas L. Kane, kaliforniai ezredes, aki látta őket, később a pennsylvaniai Történelmi Bizottság előtt így írta le a helyzetüket:

„Valóban szörnyű volt a szenvedésük ezeknek az elhagyatott teremtményeknek. Megfélemlítve és megnyomorítva a hidegtől és a nap erejétől, vonszolták magukat, amint a kimerítő napra éj következett. Majdnem mindegyikük betegségek megnyomorított áldozata volt. Azért voltak ott, mert nem volt otthonuk, sem kórház, sem menedékhely, sem barátaik, akik bármiben segítenének nekik. Nem tudták betegségeik kínzó fájdalmait enyhíteni, nem volt kenyerük, hogy éhező gyermekeik sírását lecsendesítsék….”

 

Ilyen szorongatott helyzetben sokan kétségtelenül éhen haltak volna, ha nem repültek volna a táborba fürjek ezrei, amelyeket képesek voltak kézzel megfogni. Ezeket úgy fogadták, mint az égből hulló mannát válaszként imájukra.

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.04 0 0 515
Mire gondolsz? Indián kultúrájuk volt.
Előzmény: MaciLaci68 (514)
MaciLaci68 Creative Commons License 2007.06.04 0 0 514

A fehér bőr lehet sok minden miatt.

Például ? És a kultúrájuk, arra mit válaszolsz ? Bár lehet hogy egy okos indiánt tanulmányútra küldtek Európába ?

Ezeknek az indiánoknak az európai származása teljesen magától értetődő. Ha a DNA vizsgálat ezt nem igazolja, akkor ez bizonyíték arra hogy még nem sok mindenre jó ez a fajta vizsgálat.

Előzmény: Törölt nick (513)
MaciLaci68 Creative Commons License 2007.06.04 0 0 511

A DNS vizsgálatról már írtam hogy gyerekcipőben jár.

Egyébként a chachapoya dolog tudomásom szerint nem mormon magyarázat. Ez az én logikus következtetésem volt a tévében látottak után.

 

Tehát akkor azt mondjátok hogy ezek az "indiánok" annak ellenére hogy pontosan úgy néznek/néztek ki mint az európaiak, valamint a kultúrájuk is egyezik a főníciai/kelta-val, mégiscsak ugyanolyan indiánok mint a többi?

 

Akkor higgyetek a fehér indiánokban.

Előzmény: Törölt nick (506)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.04 0 0 510
Most már mindegy, mert mindkettőre válaszoltál :)

Az jutott eszembe, hogy őseid nyilván keveredtek egymással, mégha azok a gének meg is vannak benned, amikről írsz.
Előzmény: Törölt nick (509)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.01 0 0 507
Mi derült ki?
Előzmény: Törölt nick (506)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.01 0 0 502
Mér' tudományos vezetné? Kritikus, de kár vitatkozni a Mormon Könyvéről, tudjuk hogy azt JS írta, az van benne, ami az ő idejében volt. Ha ló, akkor ló.
Előzmény: MaciLaci68 (501)
MaciLaci68 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 501

Jákób nefita próféta pedig a francia "agyő"-vel zárja levelét "Isten veletek [adieu],

 

Itt található a magyarázat (angolul):

http://farms.byu.edu/questionday.php?id=1

 

Ezen a vádon tipikusan látszik hogy nem tudományos indokok vezetik azokat akik ezeket kitalálják. Félre akarják vezetni az embereket a mormonokkal kapcsolatban. A legtöbb vádaskodást ilyen egyszerűen meg lehet válaszolni, mint ezt.

Előzmény: Törölt nick (490)
MaciLaci68 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 500

A Mormon Könyve zsidó hősei azonban például i. e. 589-ben a vadonban ökröt, tehenet, kecskét, szamarat és a lovat találtak[24],

 

http://farms.byu.edu/display.php?table=transcripts&id=129

Itt található a magyarázat angol nyelven, főleg a lóra vonatkozóan.

Előzmény: Törölt nick (490)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.01 0 0 499
Ja tényleg, mitől vannak az emberek a Földön?
Előzmény: MaciLaci68 (498)
MaciLaci68 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 498
És az Andokba hogy kerültek ?
Előzmény: Törölt nick (495)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.01 0 0 497

Egyébként ilyen vagy olyan történelmi és kevésbé töreténelmi forrásokból annyi információ kerül nyilvánosságra,hogy Smith IRÁSAI egyre hihetőbbek.Ha Jézus leszármazottja elkerült Délfranciaországba,akkor az Alpokban keveredhettek Hannibálékkal is,és majd a Hannibál unokák társaságában kikerültek Amerikába.

(ezért kérnék egy kis dijat mormonéktól-vagy legalábbis egy kis ösztöndijat mondjuk 3 évre a Berkeley-re.)

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.01 0 0 496
De az is lehet,hogy Hannibál unokái voltak./nekem ez jobban tetszik.
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.01 0 0 495
Minden szart elhiszel? A chachapoya nép az Andokból vándorolt az Amazonas vidékére.
Előzmény: MaciLaci68 (493)
MaciLaci68 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 494

Ez így pontos, köszönöm.

Hozzátenném még hogy létrejött egy cövek nemrégen (Szeged nics benne). Valamint sok új város nyílt meg (Hódmezővásárhely, Békéscsaba, Komló, és még sok ezeken kívül ).

Előzmény: Törölt nick (491)
MaciLaci68 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 493

A Mormon Könyve szerint Léhi i. e. 600-ban, a Vörös-tenger melletti "sivatagban" vándorolva Lámánnak nevezett el egy folyót, amely a tengerbe ömlött. Semmilyen folyóról nincs írott emlék, amely a sivatagból a Vörös-tengerbe ömlött volna

Nephiproject.com

Discovering the Valley of Lemuel    (Part One)

Apologize no more. Critics say there are no "rivers of water" in Saudi Arabia. Yet Nephi wrote that they camped by a river of flowing water near to the Red Sea! There is a desert river in a Arabia and it flows in a firm, steadfast and immovable valley that opens to the Red Sea. In fact, the perennial  river we discovered is found exactly where the Book of Mormon states it should be located.

            (magyarul:felfedezték a Mormon Könyve-beli Lémuel völgyét)

 

A völgyön kívül sok mást is felfedeztek Léhiék utazásával kapcsolatban ami a Mormon Könyét bizonyítja.

 

Akik a mormonokat kritizálják, nagyon sokszor azt a ferdítést használják hogy:NINCS ÍROTT EMLÉK vagy NINCSENEK LELETEK. Jó trükk. Ha valamiről nincsenek leletek, akkor az biztosan nem is létezett. Fel sem merül senkiben hogy a leletek folyamatosan kerülnek elő ? Egyre több bizonyíték kerül elő mely igazolja a mormonizmust.

 

Tegnap volt az m2-őn 8 ra körül egy film a Dél-amerikai chachapoya "indiánokról". Magasak, szőkék vagy vörösek, semmi közük az indiánokhoz, i.sz 800 körül érkezhettek az Amazonas vidékére. Kelták és főníciaiak voltak. A film teljesen tudományos volt. Ugyanígy Léhiék is kivándorolhattak és még sokan mások.

Előzmény: Törölt nick (490)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.01 0 0 489
Félreértesz. A hitről írtam, ami nem a régészeti tényeken alapul. Vagy nem azon, a Föld gömbölyű-e vagy lapos. A hit egy belső állapot, a világra való másikfajta reflexió. Mindig együtt jár a racionális elmével, az egyik támogatja a másikat, ám nem szabad belekontárkodniuk egymás területébe. Nem azon áll a hitem, Jézus vagy Buddha tényleg elmondta-e amit tulajdonítunk nekik vagy hogy valóban megjelent-e neki angyal és így tovább. Tudom, hogy nincs "igaz" vallás. A vallás emberi találmány, és ez nem baj, magunknak csináljuk, magunkért. A felhatalmazás, a papság valódisága tőlünk származik. Mi adjuk a szentségeket, mi tesszük rá a pecsétet. A hitelesség attól függ, mennyire harmonizál a bennünk lévő szellemmel. És nem attól, X professzor ujjongva jelenti, megtalálta Jézus testvérének a karkötőjét.
Előzmény: Törölt nick (487)
MaciLaci68 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 488

Szóval maradjunk abban, hogy a történelem- és régészettduomány 99,9 %-a egyetért abban, hogy a Mormon Könyve alapja fantázia, melynek semmi köze a valós tényekhez.

 

Szerintem 49,2 %. És ez "túlordibálja" az összes többit.

Ez körülbelül olyan, hogy az orvosok 99,9% -ban egyetértenek abban hogy a rákot műtéttel kell gyógyítani és kemoterápiával. Csak a statisztikát ők maguk csinálták és véletlenül kihagyták a természetgyógyászokat.

 

Eddig majdnem minden mormonokat kritizáló állításodat megcáfoltam, és a maradékot is meg fogom cáfolni. De Te nagyon kevés konkrét dolgot írsz. A legutóbbi internetes linkemre is csak annyi volt a megjegyzésed hogy "röhejes". Én tiszeletben tartom a kérdéseidet és komolyan foglakozom velük.

Előzmény: Törölt nick (477)
MaciLaci68 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 485

Hiszed, hogy igazad van, de bebizonyítani nem tudod.

Ha nem akarsz hinni, akkor valóban nem tudom neked bebizonyítani. Szabad akaratod van.

 

A protestáns hit, ahová a mormonizmus is tartozik, eltévedt, mert azzal az alapfeltevéssel élt, hogy a hitnek a leírt szövegen kell alapulnia.

A mormonizmusnak semmi köze a protestantizmushoz (erről írtam régebben).

 

A hitünk először azon alapul hogy valakitől hallunk róla hogy miben higgyünk, vagy olvasunk róla (Biblia). Tehát nem belülről jön hanem hallomásból, olvasásból. Ez az hitnek a kezdete mindenki estetében.

 

Ezek után az a feladatunk hogy mélyebb, belülről jövő hitet szerezzünk, tehát igazad van. Mi mormonok is ezt a személyes belső hitet szeretnénk elérni.

 

De a személyes belső hitünk megszerzése után sem hanyagoljuk el a szentírásokat és mások bizonyságai is erősítenek bennünket.

Előzmény: Törölt nick (472)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.01 0 0 484
Ezért hibás a protestáns hitvilág, nem csak a mormonok, olvastam ezer echte prot. könyvet a Jézus-bizonyítékokról, Noé bárkájáról, istentuggya miről. Minek a felhajtás? Nem Jézus tanai a fontosak? Nem az, hogy mi van bennünk róla?
Előzmény: Törölt nick (483)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.01 0 0 481
Uhh, már megint a gondolatolvasás :)
Előzmény: Törölt nick (479)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.01 0 0 480
Azért a tudományos közösség véleménye eléggé megbízható támpontot nyújt. Ha van egy alternatív elméletem és támogatja 0,1%-a a tudományos világnak, akkor nem biztos hogy a végsőkig ragaszkodni kell vélt igazamhoz. Ha be tudom bizonyítani, mindjárt nem 0,1% lesz.
Előzmény: Törölt nick (477)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!