A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Ha már Isomac, akkor itt egy daráló, 140 euroért azonnal ! http://cgi.ebay.de/Isomac-Macinino-professionale-inox-Kaffeemuehle_W0QQitemZ370168693012QQcmdZViewItemQQptZDE_Elektronik_Computer_Haushaltsgeräte_KleingeräteKüche_PM?hash=item370168693012&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318
Vagy 150-ért egy másik: http://cgi.ebay.de/Isomac-CONO-INOX-Espressomuehle_W0QQitemZ300297749402QQcmdZViewItemQQptZDE_Elektronik_Computer_Haushaltsgeräte_KleingeräteKüche_PM?hash=item300297749402&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2%7C65%3A1%7C39%3A1%7C240%3A1318
Igen, de a feltűnő dolgokra egy-két mazsola mindig rá szokott mozdulni. ;) Ez meg olyan gép, ami után a németek csorgatják a nyálukat általában. Biztos lesz rá licit, de talán nem lesz egy feltűnő darab és az átlag alatt megy el valamivel - csak ebben lehet bízni.
A fekete dobozos illy bontás után azonnal fogyasztva nagyon finom, feltétlenül prémium minőségű ital. Hasonlít a Mokambó Argentóhoz, a friss Argentónál gyengébb, a frissen bontott, de nem frissen pörkölt Argentónál finomabb.
A minőségét viszont nagyon gyorsan veszíti, másnaposság nem jó jel.
A kollégámmal szoktam intéztetni a Bp.-i dolgaimat, szerencsére általában minden héten megy és nagyon segítőkész kolléga .....úgyhogy útba esik:):):)....de nme akarok visszaélni a segítőkészségével.
Sikerült végre kávéra hasonlító valamit főznöm a Pennys Magico-ból. Nem tetszik különösebben, valahogy nem ezt az ízvilágot szeretem, de cappuccino-nak kiválló volt, azt hiszem gyakrabban fogok mostanában készíteni:)
Más: Molinarit csak a Miramaxban lehet kapni, vagy máshol is érdemes szétnézni?Valami könnyen megközelíthető helyre gondoltam, jó parkolással, csak hogy ne szivassam plusszban az anyagbeszerző kollégát:)
Cöcöcö... A TOP a Pellini zászlóshajója. Egyáltalán nem szar, csak magadnak kell megcsinálnod ha biztosat akarsz mondani (mint általában minden fajtánál) Írtam már, hogy nyert aranydíjat 2006-ban. És nem német kólákészítőknél... :-D
Mert abban több a pénz. Ha az emberek bemondásra elhiszik, hogy ők a legjobbak, akkor nem kell valóban a legjobb alapanyagokat használni, megteszi a kevésbé jó, és több a profit... Elég szomorú, dehát tudjuk, hogy az öreg idejében még másképp volt, leginkább akkor indultak el a lejtőn lefelé, amikor a későbbi generációk vették át a kormányrudat. Gondolod, hogy az öreg szóbaállt volna a Coca Colával?
Nem a túlnyomásos-védőgázas technológia a szemfényvesztés, hanem az, hogy hiába jó a "csomagolás", ha a "becsomagolt termék" minősége nem megfelelő, vagy nem olyan, mint amit elvárunk tőle. Ami az általad felsorolt kávékat illeti, talán a Cagliaritól eltekintve (most lesz kóstolva) nálam a top tízben sincsenek benne, az Illy még a top 15-ből is kimarad... Egyik legnagyobb rejtély számomra, hogy az Illy miért ilyen gyenge, középszerű (ott van a "tömegkávék" között, a Lavazza és társai mellett), pedig nagyon sokat tett ez a cég a kávétudomány asztalára, szinte egyedülálló módon, tudományosan, laboratoriumi körülmények között vizsgálta, dokumentálta az eszpresszó-technológia szinte minden mozzanatát, az Illynek könyvtárnyi irodalma van... "Aki tanítja, nem tudja csináni?" Vagy csak makacsul ragaszkodnak bizonyos kávéfajtákhoz, keverékekhez? Tényleg nem értem...! Minden (elméleti tudás + kávé) rendelkezésükre áll ahhoz, hogy valóban a "világ legjobb kávéját" készítsék el (mint ahogy reklámozzák is magukat), és valamiért mégis ott van -- ha eltekintünk az erős PR-től -- a középmezőnyben.
Szóval szerintem nem rossz a Davidoff 57 espresso. Nem savnyú, esetleg savanykás, nekem . Viszont gyengébb cremát ad, mint az előtte próbált lavazza. Hát kísérletezgetek tovább. Megpróbálom a mediamrktos pellinit. Erről van esetleg vélemény? Ajánljátok? Lehetnének valóban inkább 25 dkg-os kiszerelések, hogy sűrűbben próbálkozhasson az ember.
Gyors mozdulattal húzva a szárat a végén, letolja a levéltöveket egy pontba.
Mert Jaszy önteményei mindig olyanok voltak, hogy a szárra szinte merőlegesen álltak a levélkék, nekem meg ilyenek. Legközelebb megpróbálom lassan húzni.
Szemfényvesztés. Cagliarit még nem ittam (gyanítom, andrew sem), de az Illy és az 5* messze nem a legaromásabb kávék, amit ismerünk. Meglepne, ha bárkinél benne lennének a top ötben. (Tízbe már belefér.)
A Molinari Cinque Stelle is valami hasonló: "The freshly roasted and air-cooled beans are immediately introduced into airtight containers wich have previously been filled with a colourless, odourless inegart gas replacing the atmospheric oxygen. the special valve seal has been calibrated to reach a safety pressure level, capable of freezing the maturating process and thereby guaranteeing at all that the product reaches the consumers at its freshest enabling them to appreciate the different flavour to their maximum." A helyesírási hibák és az elég gyatra fogalmazás is az övék, természetesen... :-))