Hát ja, pont akartam írni, hogy a CT létező technikákkal operál. Ha nem számítanának a költségek, akkor más is csinálná. Ahogy a CT rozsdamentes kasznija sem alkalmas másra, csak különcködésre.
48V-os fedélzeti elektronika: azzal már megszívták egyszer a komplexitás és a költségek miatt:
https://de.wikipedia.org/wiki/42V (tudtommal azóta sincs tisztán 48V-os fedélzeti hálózat sehol, 12/48V kevert hálózatok vannak, ez utóbbi a hibrid hajtáslánchoz)
Maga mondta ki a szájával a bemutatón, 'a Cybertruck-kal megástuk a saját sírunkat' - amit azóta látunk a cég körül, azt igazolja, nem túlzott. Abban a kocsiban ott van a holnap autóinak irányt mutató technológia - steer-by-wire, Ethernet, 48V-os fedélzeti elektronika stb.-, de egyre kevésbé látszik, hogyan fognak/tudnának profitalni belöle. Erösen szurkolok nekik, mert a heritage autóipar felrázásában elévülhetetlenek az érdemei, de szerintem maga az ember már rég nincs az egykori képességeinek a birtokában, hogy finoman fogalmazzak.
Mindezeknek vannak előnyei és hátrányai. Elég jól kitalálta a lényeget, jól indult a világpiacon. De az utóbbi időben mintha megtorpanni látszana. Erőforrást pazarol több dologra is (Cybertruck például), a modellválaszték szegényes.
Nekem teljesen mindegy, hogy kommunikálsz, én annak írnék ilyet, akit ostobábak tartok, és ezt közölni is akarom vele. De írtam, hogy szerintem nem emiatt volt a törlés.
A várhatóan a közeljövőben startoló új müholdról (BME és a Győri egyetem projektje { 3PQ ebből kettő BME és egy modul a győrieké) még nem került ki az ismertetés.
Mivel az ESA nem nagy költségvetésű szerv. Mivel nemrég még csak a ruszkiknál lehetett kuncsorogni űrutazásért. Mit vártál? Nem az a kérdés, hogy mibe kerül, hanem hogy mennyit hoz.
A kezdetek kezdetén volt rá remény, sikeres eladásaik is voltak külföldön, de aztán a 70-es évek végére elfogyott a lendület, vagyis elhaladt a technika mellettük..
Ganz már a 80-as években is menthetetlenül le volt maradva a KGSTn belül is ha tehervagonnál bonyolultabb szerkezetet kellett csinálni. Utolsó rettenete a Hernyó a raktáron maradt alkatrészekből lett összelegózva. Nincs két egyforma motorvonat szerelvény, ezért ha az eredetileg modulláris szerelvény szétszedték és másik szerelvényből származó tagot raktak bele, garantáltan nem működött normálisan.
Meg a pénz. Ha a Teslába nem pumpál annyi lóvét Musk, szerintem az se maradt volna fenn átlagos üzleti alapon. (persze nem tudom, egy autógyárnak hány év után illik nyereséget termelni?)
a Microsoft, a TESLA, a az AUDI, a GM, a Raytheon, a Lockhead Martin, az Apple, a Toyota, a VW, a Mercedes Benz Ag. stb. mind azoknak a pénztárcáját tölti sokkal erőteljesebben, akik kitalálták, a részvények többségét bírják, vezetik, vagy komolyabb munkákat és pozíciókat töltenek be a cégben.
Ezt hívják kapitalizmusnak, ezt választottuk vagy harmincegynehány éve.
Nem érted, vagy direkt nem akarod érteni. Nem azt kifogásolja itt senki, hogy egy tulajnak hasznot hoz a cége. Inkább azt, hogy miből lett tulaj és miből lett a haszon. Zajlott régen is egy eredeti tőkefelhalmozás kis hazánkban, abból profitált mondjuk Széles Gábor, most meg mások.
sz@r - helyette van min. 30 "rossz" jelentésű szinonima magyar nyelvünkben, javasolnám a használatukat
b@szki - kifejezést az ócskább kocsmákban használják, a primitív emberek, de ők is akkor, ha be vannak rúgva...
a Microsoft, a TESLA, a az AUDI, a GM, a Raytheon, a Lockhead Martin, az Apple, a Toyota, a VW, a Mercedes Benz Ag. stb. mind azoknak a pénztárcáját tölti sokkal erőteljesebben, akik kitalálták, a részvények többségét bírják, vezetik, vagy komolyabb munkákat és pozíciókat töltenek be a cégben.
Ezt hívják kapitalizmusnak, ezt választottuk vagy harmincegynehány éve.
A szerelők, a sziklaőrök kevesebbet tesznek hozzá a projektekhez, ezért kevesebbet is kapnak belőle, de KAPNAK, (s kapnak az országaik is), nem is mindig értik, mi miért történik, de a jobbak szeretnék érteni, s megtanulják s mennek előre - de mindenki élvezi a HiTech cégek előnyeit - a gyengébbek azok csak sírnak...
Az eredeti szakmám vasúti sziklaőr. Miért érdekes ez? Konkrét sikereket még mindig nem prezentálsz. Pedig örülne mindenki a sikereknek. Ürfejlesztés dettó. Bár ott csak hülyéket engednek a projekt közelébe, szakembert odébblökdösik :-)
Előre felé kell lépegetni, Magyarországon megújult HiTech ipar van, s az előre megy, ez fokozottan vonatkozik a járműgyártásra. A kutya ugat, a karaván halad.