Köszönöm soraidat, de nem töröltetem. Ha valakit zavar, töröltesse. Amúgy itt nem rólam van szó, igen kis pont vagyok a világban, hanem bizonyos elvekről.
Zoltán ne haragudj, de most igazat kell adnom naiv érvelésének.
Az ügyet részleteiben -természetesen én sem ismerem, de nem igazán összemosható a kitüntetés a Te ügyeddel. A Te ügyet kizárólag kettőtökre tartozik, Palkovics (nem tisztem védeni) nem résztvevője a Téged ért vegzálásnak.
A bemásolt levelet -én úgy gondolom elegáns lenne töröltetni a modikkal. Nem igazán illik a személyedhez ez az eljárás.
Palkovics komoly ember, komoly eredményekkel. Emellett az említett ügyben hibázhatott is (nem nézte meg, mi van a kitüntetés mögött) Az, hogy szembe megy az MTA-val, még pozitív is lehet.
(Az MTA számos betegséggel terhelt - átpolitizált, beltenyészet(haveri kör) stb.)
1989-ben végzett Palkovics a BME Közlekkar Járműgépész szakának Autógépész ágazatán. És ugyanekkor kezdtem ott. 1994-ben végeztem, Palkovics akkor lett a Gépjárművek tanszék vezetője dr. Lévai Zoltán (Lézó) után. Tanított minket, beszélni akkor sem tudott, ő elméleti szakember. Volt.
melegh "érdemei" (rengeteg hamis és hibás szakvélemény) elismeréseként Baross Gábor díjat kapott Palkovicstól:
"Dr. Melegh Gábor igazságügyi közlekedési szakértő kiváló színvonalú munkája elismeréseként kapta meg a Baross Gábor-díjat 2021. július 10-én. A díjat Dr. Palkovics László, akkori innovációs és technológiai miniszter adta át számára, a közlekedés érdekében végzett tevékenységéért. Melegh Gábor a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara tagja és korábbi elnöke is volt, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) igazságügyi szakértője."
dr. meleghnek ez nem tetszett, magára vett valamit:
"Re: küldöttgyűlési meghívó Dr. Melegh Gábor <melegh.gabor8@upcmail.hu> küldőtől 2016-03-01 20:45 Részletek Fejlécek Egyszerű szöveg Pintér Zoltán!
A vélemények hamisságát visszautasítom a többi érintett nevében is, ezt az ítélet sem támasztotta alá és mondta ki. (El kell olvasni!) Ha valaki nem ismer egy ügyet közelebbről, ne nyilatkozzon benne, különösen nem olyat, mellyel vádol másik szakértőt. A hivatkozott kísérletek nem azt mérték, amely az adott ügyben kérdés volt, a méréseket végző két ember nem értette meg az ügyben érintett kérdés lényegét, amiről a vélemények és a szakmai vita szólt. (Ehhez a szakvélemények tartalmát kell ismerni és nem a sajtóból)
A jelen levél miatt indítványozom, hogy a BISZK elnöke, vagy az Etikai Bizottság elnöke kezdeményezzen etikai eljárást Pintér ellen, a másik szakértő véleményének meg nem engedhető minősítése miatt.
Üdvözlettel Melegh Gábor
2016.03.01. 20:26 keltezéssel, pizo@freestart.hu írta: A Rezesova-ügyben min. két szakértő nyilvánvalóan hamis szakvéleményt adott. Ezt 3 valós idejű kísérlet bizonyítja. Ez sajnos nem hangulatkeltés, hanem jogerős ítélettel is alá van támasztva.
Pintér Zoltán"
Ellenem akkor 36 órán belül etikai eljárás indult, amit a másodfokú Rezsová ítélet alapján megszüntettek.
Ezt csak azért tettem be hogy lássuk milyen ember Palkovics, és hogy milyen embert tüntetett ki.
Zoli
Ps: Bocsánat hogy ez ide került be, de van véleményem a két illetőről.
Igen, ez nekem is furcsa volt, úgyhogy 2x is megnéztem a hivatalos gyári kiadványban. Ha elírták, akkor én is hülyeséget írtam. Abban viszont maradhatunk, hogy tapasztalatilag biztosan kisebb körön fordul meg mint a Tesla.
Szerintem elég sok pénzt szedett be a buszgyártás jelszóval. De továbbra is az a véleméynem, hogy valós haszna nincs, nem is lesz. Nagy falat ez a buszgyártás. Főleg amíg Palkovicsok és hasonlók szédelegnek a hazai ipar körül...
Ismét teljesen alaptalan. SZG-t nem az Ikarus tarja el, s nem is annak általad vélt támogatása. SZG komoly céget csinált a Videotonból, ami megmaradt magyarnak (ellentétben pl. az Orionnal, melyből távolkeleti "piti" cég lett), s sok ezer embernek ad nívós munkát, miközben az európai elektronikai bérgyártók között az elsők között van, mid volumenben, mind technológiában. Az, hogy ő ebből komoly pénzt fordított a korszerű buszgyártásra és az Ikarus feltámasztására, nem haszonlesés, hanem érdem.
Egy magyar buszgyártás esélytelen a világpiacon. A hazain is protekcionálva van esélye. Azt írod:
"Szélessel!, az ő pénzéből megy a hagyományos és E busz gyártás viszonylag kis volumenben." Előtte írtam, hogy 30 éve csak pénzt akar kivenni kevés fáradsággal. Nagy manőverező az ember. Milliárdokat húz ki a költségvetésből felmutatható eredmény a nagy semmi.
...állandóan mellé nyúlsz, mint mondtam már, az attitűd rossz (minden rossz és korrupt stb. - nem) .
Ezek a cégek mind alkarnak és csinálnak is valamit, s meg is élnek, mint ahogyan megél a disc jokey, a pincér, s a bolti eladó is, csak ők egy kicsit nehezebben és lényeges kreatívebben. Egy buszt gyártani komoly szellemi és gazdasági teljesítmény, mérnöktől, technikustól, betanított munkástól, salestől, menedzsertől.
De a piac könyörtelen dolog, s nem terítenek eléd vörös szőnyeget. Ezzel együtt minden tiszteletem azoké, akik ezeket a dolgokat művelik, amelynek a vége sok eladott, működő, szép busz. Próbáld ezeket észre venni a inzertált honlapon, s nem a padon ülő 70 éves rosszindulatú pletykás félértesült vénasszonyok stílusában kommentálni.
Sikerült magamévá tenni hosszú hétvégére egy Xpeng G6-ot. Szubjektíve az eddig tesztelt járgányok közül az első ami beérte a Teslát. Úgy 8-10 év kellett hozzá, de úgy néz ki összejött nekik. A 2025-ös kis akkus modellt kaptam (65kWh LFP), viszont jelenleg már csak a 2026-os modellt lehet rendelni, egyenlőre még Kínából, de most zajlik a Grazi gyár beüzemelése, és tavasztól már onnan jönnek az autók. Azok már új külsővel, természetesen Juniper copyval, és a nagy akkusok 81 kWh-ás LFP-vel érkeznek. Egyértelműen az MY kiváltására hozták létre, és árban is oda pozícionálták. Meglepő, vagy nem meglepő módon 3 típust lehet kapni, SR, LR és Performance. Az első 65-ös LFP, hátsó motorral 250LE, a középső ugyanez csak 81-es akkuval 300LE, az utolsó 2 motoros, nagy akkus és 480LE (660Nm). 202kmh-ra van lekorlátozva, extrák nem nagyon vannak, minden benne van az árban, csak felni méret, vonóhorog, és szín ami feláras. A Perf-nál nincs felni választék, mivel alapból 20-assal jön. Az alábbiakban felsorolás szerűen a különbségek, ahogy eszembe jut: - fogyasztás. M3LR-hez képest olyan 10%-kal jobb, Y-nál valszeg még egy kicsivel többel. - töltés elméleti max 450kW!, 10-80% 12 perc. Ionityn teszteltem akku előfűtés nélkül, és 160-at így is hozta. Na jó volt egy szánalmas debreceni Suc is 80-nal de mivel más nem állt mellettem így ezt a régi v2-es töltőnek tudtam be, illetve a helyi betáp hiányosságának. Cserében ez volt a legolcsóbb a környéken, és addig be tudtam vásárolni nyugiban az Auchanban. - a mobil app gyakorlatilag szintén Tesla copy, hasonló tudással. - sentry van, és pendrive-ra menthető a felvétel. 10 kamerát sikerült összeszámolni rajta, de valszeg van még belső is csak nem találtam. Érdekes hogy a visszapillantó egy HD monitor, mivel a hátsó ablak nem túl nagy. - led mátrix fényszóró nincs, csak automata on/off led. Viszont külön első ködfényszóró nincs, úgyhogy valami hibrid mátrixos megoldással műveli a köd zárfényt elöl, ha bekapcsolásra kerül. - jó hír a konvencionális kapcsolókat szeretőknek, hogy az ablaktörlő ki van hozva bajusz kapcsolóra, illetve van egy 10"-os kijelző a kormány mögött a 15.6"-os infotainment mellett. A kormányon természetesen további hardveres kapcsolók is vannak. - az automata ablaktörlő teljesen jól működik a Tesla idegesítő ablaktörlő megoldásával összehasonlítva. - frissítés OTA, 4G kártya integrálva, minden netes kütyü ugyanúgy működik mint a Teslában. - Akku előfűtés van, naviról töltőre tervezve automatikusan, de itt végre kézzel is bekapcsolható. - vonóhorog mint említettem van, és nem az autó alá bújva kell betenni, hanem elektromos. 1500kg-ig vontatható. - a futómű nagyon el van találva. Volvósan lágy, szinte légrugós. Ez a Teslához képest a legnagyobb truváj az autóban. - belső nekem bejött, nappa bőr, elöl-hátul fűtött-hűtött ülésekkel. Elöl plusz masszázs funkció. Kultúrált prémium kinézet. - Infotainment Tesla szerű. Fingópárna, játékok nincsenek, a többi audió alkalmazás van. Netflixet nem találtam, helyette Apple tv van. Viszont van benne Appstore amivel további appok tölthetők le. Saját Navi teljesen jó, de mellette van CarPlay és Android auto is. 2 db 50W-os hűtött NFC mobil töltő. - hifi minőség Tesla alatt van de éppen hogy. 16 hangszóró, abból 2 a vezető ülésben, illetve mélynyomó a csomagtartóban. - 570 liter csomagtartó, ami kisebb mint a Tesláé, és érthetetlen módon nincs frunk, pedig simán lehetett volna, mert elöl csak a hőszivattyú van szinte. - szélzaj határozottan kevesebb mint a Teslában. - gari 5év/120.000km a 4/80.000-hez képest. Akku 8év/160.000km 70% alatt. - nálam nagy mínusz az évi 1x-i revízió, ami tudjuk hogy csak pénzlehúzás. Hajtómű olaj csere 4 év/100.000km után. - rossz hír a Bp-en parkolóknak, hogy az autó 150kg-mal becsúszott 2 tonna fölé, ami ugye majd dupla parkolódíjat fog jelenteni. MY 1970kg, mondjuk vonóhorog nélkül, mert azzal az extrával már az is becsúszik a 2 tonnába. - AP. Alapban a Teslás terminológiával EAP van benne, ami Tesláéknál plusz 1.4 misi. Summon szintén van, bárhova, bármilyen irányból beparkol, illetve sétáltatós funkció app-ból. - érdekesség egy hardver nyomógomb, amivel teljes áramtalanítás érhető el. Külső kilincsek kiállnak, belülről nem találtam mechanikus nyitót, manuált meg nem olvastam el. - 2-es szintű önvezetés megvan, viszont nincs bünti. Nem kell nyomatékot kifejteni a kormányra 15mp-enként mint a Teslában, csak rátettem az ujjam a kormányra ha panaszkodott hogy figyeljek. - van még benne vagy 15db 3 betűs okosság, lusta voltam mindegyiket értelmezni. - a Tesla 12m-es fordulóköre Xpengéknél 6 méter. Cw 0,248.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. A végén az ár. A fullos Performance 22,7M. Juniper LR felextrázva ugyanerre a szintre 25,9M. Összefoglalva, nehezen engedném el a Tesla technikát, de ez most kimozdított. Nem tudom. Ha hasznosnak találtátok, akkor jó vásárlást. A fotón nem én vagyok hanem a kereskedő srác. :)