Pénteken néztem egyet a Lidl parkolóban, szép, nagy kerekekkel ,beülni ugyi nem tudtam ,hogy a Zoe -hoz képest mekkora . Kívülről kisebb ,de nem sokkal ,kellene, ha lenne rá léé::))
Üldögéltünk benne a párommal és beszéltük, hogy miért igen és miért nem.....
Egyszer csak elkezdtem picit szédelegni, zsibbadni, nem gondoltam volna, de lehet klausztrofóbiás vagyok. Olyan bezártsági érzés tört rám a magas középkonzol és a picit kissebb fejtér miatt.
Értékesítő próbált udvarolni ez rendben volt. Elmondása szerint a pletyka ellenére nem várható magánszemélyeknek vissza nem téritendő támogatás....
A niroba visszülve elmúlt a bezártsági érzésem.
Nyilván velem van a baj!!! Az autó amúgy tetszetős kívűl- belül....
Ha kicsit praktikusabb lenne, azt mondanám hogy jól használható autó. Mondjuk a 90-es évekbeli régebbi "kis" Civicek jobb autók voltak összességében. Legalábbis nekem jobban tetszettek.
Ezekben sem nyer... tényszerűen... Csak az első ülés mögötti térd hely nagyobb néhány cm-rel.
A bömös beltere a nagyobb tengelytáv ellenére eléggé szűkös az ember számára. Az ufo civic beltere ügyesebben tervezett, az embernek több jut belőle, mint a gépnek :-)
Pl egy Toyotával mindenképpen. Amennyiben minden ciklikus szervizt náluk csinálsz, a garancia egészen tíz évig évről évre hosszabbodik. De mondjuk anélkül is simán kibírják.
Ugyan még nem ültem benne, de attól azért nagyobb vasat szeretnék...
Majdnem 2 m magas vagyok nehezített mozgással. Magas építésű kell, néha 4 személyre és akkora csomagtér ahova alkalomszerűen egy kerekesszéket is be lehessen pakolni.
Ioniq 28 kompromisszumosan tudta, de kicsi hatótáv miatt lecseréltem egy első szériás e-niro-ra. Ennek keresem az utódját....
Amugy jó a niro, most már egy szemmel látható összeg után a klíma is rendben van, minden más pöpec csak szaporodik a km és előbb- utóbb eladhatatlan lesz értelmes pénzért...
Nem volt érdemben drágább pl. 2008-ben a fullos UFO CIVIC Sport mint a fulllos hasonlóan jól motorizált ASTRA vagy FOCUS. 5,6 milla kontra 5,4 milla .... mint konkrét rokonsági vételek abban az évben.
Autónak pedig sokkal jobb volt a CIVIC :-) A javítási igénye pedig a töredéke lett csak.
„A legjobb autó, az új autó.” by Henry Ford Aki az újítások és a fejlődés híve volt !
---- ...és ebben igaza volt. A kedvező Ft/km költség és a gondtalan autózás titka az új autó, közép/hosszabb távon (8-12 év). ----
A korábbi használtak után (1985-ben vettem az elsőt). 1994 óta már csak új autókat vettem és 1998 óta csak japán autókat >> NISSAN/HONDA-kat. Az európai vackok nem voltak jó vételek már sok-sok éve.
Eldőlt, hogy a villanyautó is új autó lesz végül. Alighanem koreai, bár némely kínai is versenyképes lehet.
Sajnos a japók még nem nyomulnak a villanyautó piacon, a tesla hype-ból pedig már kigyógyultam. Az európaiak most sem játszanak érdemben >> még mindig rossz az ár/érték arányuk.