Egyre több helyen megy már ez az elektronikus forma. A Maldiv-szigeteken például már évek óta van IMUGA, ez kb. ugyanez.
Régen a sztyuvik szépen osztogatták a gépeken a kis cetliket, amiket mire leszálltál kitölthettél a kis asztalkán bénázva, vagy leszállás után a reptér érkezési csarnokában és már úgy járultál oda a határőrhöz, hogy a cetli bele volt téve az útlevélbe.
Most meg gondolom kapsz majd a telefonodra egy QR kódot (ez van a maldiv IMUGA-nál), vagy esetleg hozzárendelik az útlevélszámodhoz és amikor a határőr beolvassa az útlevelet, a rendszer csatolja a TDAC-dat a belépésedhez, kilépéskor meg ugyanígy.
De hogy nem tudtak találni neki egy normális nevet....
"Starting 1 May 2025, all non-Thai nationals entering Thailand by air, land, or sea must complete the Thailand Digital Arrival Card (TDAC) online before arrival.
This new digital system makes immigration processing faster, easier, and more secureno more paper forms!
Krabi Csabival eltöltünk egy napot a 3 sziget túrán,illetve bérelek robogót és szeretném bejárni a környéket. Főleg lazulgatni,finomakat enni-inni szeretünk,szeretjük a szép tengerpartokat.
Tudtok ajánlani olyan helyeket,ha létezik a part mentén,ahol szép az élő világ és lehet sznorkelezni?
Szeretnénk elmenni egy elefánt rezervátumba,ahol tényleg szabadon tartják őket,tudtok ilyen helyet ajánlani Krabin,Ao Nang környékén,vagy ami nicns nagyon messze onnan?
Kár mindenben az összeesküvést látni és merénylőket keresni.
A repüléshez az átlagnál többet értek (bár ettől nem gondolom magam rögtön baleseti kivizsgálónak kikiáltani). De egy lehetséges forgatókönyv, hogy madarak kerültek a hajtóműbe (sajnos viszonylag mindennapos probléma a repülésben). A tönkrement hajtómű turbinalapátjai eltörtek és szanaszét szálltak és az egyik ilyen szétszálló lapát a legszerencsétlenebbül találta el a futómű szekciót és az nem nyílt ki. A gép tök szépen hasraszállt, mint Sullenberger a Hudsonon New Yorkban. Csak a Hudsonon nem volt betonfal, itt meg igen. És ehhez nem kellett Bangkokban semmit sem csinálni a géppel.
Alternatív történet. A gép a hírek szerint csúcsra volt járatba az elmúlt napokban. Egy szerencsétlen alkatrész éppen most adta meg magát a leszálláskor és nem nyílt a futómű. És hasraszállás, betonfal.
Nos ezek a forgatókönyvek százszor valószínűbbek, mint a Te "bangkoki összeesküvésed".
És ezért nem leszel népszerű ezen a fórumon, itt senki nem szereti, ha valaki feleslegesen kiált farkast....
Hát ennek a hírnek kb. annyi köze van Thaiföldhöz, mint Makónak Jeruzsálemhez.
Igen, technikailag Bangkokból indultak, de tehették volna ezt a világ bármely városából is (és persze a tragédiának semmi köze sincs ahhoz, honnan indultak)....
Meg annyit, hogy olyan nagyvarosok mint Chiang Mai es Chiang Rai szerintem nem igazan idealis bazisok egynapos turakra.
Erre sokkal jobbak olyan kisebb helyek mint Soppong vagy Mae Salong. Ezekben a helyi vendeghazaknak volt rerkepuk a kornyezo falvakrol, ami alapjan osszeallithatjatok az utvonalakat. Az egyes falvak neveire nem emlexem, azoknak nincs is jelentoseguk. A jo bazisok fontosabbak.
Bő egy hét múlva Chiang Maiban fogok ébredni. Visszaolvasva kicsit aggályoskodok azokon a bejegyzéseken, ahol a hegyi túrázásokat helyi vezető nélkül nem tartják biztonságosnak. Feleségemmel, ketten vágnánk neki az egész napos túráknak, éjszakázni mindig visszatérnénk Chiang Maiba, illetve Raiba. Elképzelésem szerint kibuszoznánk, taxiznánk valahova, s onnan csinálnánk egy kört, vagy egy másik faluba átgyalogolva keresnénk visszfuvart. Jó erőben vagyunk, 10-20 km 1000-700 m-es szintkülönbséget oda*vissza megmászunk még így 60 felé. Retyezáton edződtünk...
Hogy eltévedünk, attól nem tartok, jószágoktól sem. Emberektől kellene félnem????
Megköszönnöm a napi túra javaslatokat is, ha valaki szánna időt a leírására. Nem teljes útleírásra gondolnék, csak arra, melyik vízeséshez, templomhoz, kilátóhoz, faluhoz kötődik kellemes és/vagy egzotikus emlék.
Nincs ilyen. A másik hozzászólásban emlegetett Rabbit kártya sem bérlet, hanem feltöltős kártya és csak BTS-re jó. BTS-re van napijegy, de csak akkor éri meg, ha az ember naponta sokszor használja a skytraint hosszabb távon, alapból annyira nem érdekes szerintem.
Éjfél után már csak a taxi marad lehetőségnek, reptéri gyorsvasút is csak éjfélig jár. De nem drága szerencsére Bangkokban a taxi, lehet sim kártyát venni és Grabet hívni a reptérre.
december 11.00:10 peckor erkezem bkk.ba pekingbol .mire kijutok lesz 01.00kb, ilyenkor jar meg az S1,vagy a limo busz,vagy taxival jutok a khaosan roadra .Gondolom nem egyedul erkezem akkor, Tudna valaki segiteni ebben? koszonom
Ritkán nézek be a fórumba, de azért úgy érzem, erre illik reagálnom. Köszi a részletes beszámolót, szerintem mindenkinek hasznos.
A Bangkok Charlie túrák programját én magam állítom össze mindig, nincs semmiféle előírás, felsőbb hatóság, aki ránk kényszerítene bármiféle megállókat. :) Egyébként én magam is nagyon utálom egyes irodáknál, amikor vásárlás miatt teljesen feleslegesen megállnak helyeken - Bangkok városnéző túráknál ez a Gems gallery szokott lenni, ami náluk természetesen sosem szerepel programban. Amúgy a vietnamiak szoktak ezzel a legjobban bosszantani, annyira felesleges és átlátszó helyeken hagyják ott az utasokat akár egy órára is, ahol a többség természetesen nem vesz semmit (pl. latex paplan shop :)).
A kókuszfarm az úszó piac közelében szerintem egy érdekes és jó hely, ezért van benne a programban. Nemcsak azt lehet látni, hogyan készül a kókuszcukor, vagy mi mindent készítenek még kókuszból, hanem bele lehet pillantani a vidéki thaiok életében. Gondolom, az idegenvezető "kislány" felvitt a lábakon álló házba, ami nekem egy mini néprajzi múzeum, annyi minden van benne és annyi történetet el lehet mesélni a thai életről, kultúráról. Mondjuk ezért is jó magyar idegenvezetéssel menni, mert sokkal több infót kap az ember. Ti angolul kértétek a túrát, ezt is tegyük hozzá a teljesség kedvéért, ez sajnos még abban az esetben is nyelvi korlátot jelent, ha a legjobb idegenvezetőm volt veletek - a thai feleségem :).
Mai bejelentés szerint július 15-től lesz 60 napos pecsét a határon. Pontosság kedvéért ez nem turistavízum, hanem vízummentes belépés, de országon belül lehet hosszabbítani egyszer 30 nappal.