A hátsókerékbe applikálandó lánckereket nem teljesen látom tisztán, merre "lép" a fogsor, kifelé-vagy befelé, a roncs MTB felújítása kész, bowdenek, csapágyak(kerék, közép, kormány, stb), váltók, fékek (újak), beállítások megvannak, most történik a motorizáció!! De a Párom gyanakodva tekingewt rám, gondolom, erősen tiltakozni fog, ha használni akarom! Na, meglátjuk, izgalmas a téma!
A Caprine Cherokee elajándékozva, vettem egy "trágya" használtat - persze, nem tudtam, hogy egy szemét, kívülről nem látszott - rendbehozom, felszerelem a motort és eladom, vagy ajándékozom - havernak (???)
Az említett motort nem lehet beszerelni a Caprine Cherokee -be a női vázgeometria miatt, kell keresnem egy olcsó ffi- vázas gépet. Rajta vagyok, csak a Caprine - el nem tudok mit kezdeni, sok három gép egy emeleti lakásba.😑
Hát szétszedhetem a csomagot, írtam, csak kinyitva van, kiszedve a sok alkatrész nincs, (hogy biztosan a helyükön maradjanak az alkatrészek :-) ) de ha megírod, hogy miket fotózzak, megteszem, még méreteket is adok.
Huhúúúú, elszabtam a témát, a meglévő kerékpárra nem lehet felszerelni a motort, nem néztem meg előtte (olyan a vázgeometria), úgyhogy most áralatt megpróbálom eladni. Itt lehet hirdetni?
A neten láttam ilyen témában egy átépítés videót. Azzal a géppel is olyan helyen motorozott a fickó, ahol mindegy mivel megy. Még első fékkel sem vacakolt, nem volt a gépen. Szerintem nem közlekedésre szánta a gépet, csak a követőit szórakoztatta, hogy meg lehet csinálni. Nagyobb motorral is készített bringát.
Kell egy jármű gépész mérnöktől egy részletes tervdokumentáció. A felhasználadó alkatrészekről tanusítvány, hogy megfelelő minőségűek a tervezett járműhöz. A használtan beépítendő alkatrészek csak olyanok lehetnek, amiről van tanusítvány, hogy a feladatára alkalmas. A 100ccm motor miatt ez csak motorkerékpár kategória lehet. Egy mezei MTB kerékpár vázról kéne igazolnod, hogy alkalmas motorkerékpár váznak. Esélytelen.
A véleményem, hogy egy általad elképzelt jármű legális közúti használatához engedélyeket szerezni esélytelen. Zárt pályan azzal mész amivel akarsz, tehát megépítheted úgy, ahogy a legjobbnak látod 😉
Hol kell típus jóváhagyást kérni? Egy montenbájkra szeretnék egy 100 ccm -es benzinmotort szerelni és egyebek mellett azt sem értem, hogy az elsőkereki fék hová tűnik - mert a baloldalon a kuplung kar lesz? Tipikusan az a fószer vagyok, aki előbb veszi meg a gombot, mielőtt a felvarrásról tájékozódnék! :-(
sziasztok azt szeretném tudni van egy z-tech 35 most cseréltem benne szimeringeket és mégis használat után ha leálitom egy 5-6 csepp olaj látszik a földön a gyujtásfelöli oldalon na most ennek igy kéne lennie ez olajozná a lendkerék utáni csapágyakat?
Sziasztok! Lehet ostoba kérdés, de nekem nincs ilyen kétkerekúm. Hátul is van ezeken szabadonfutó? És ha igen, minek? Nincs behajtó lánc mint a babettán.
Vásároltam egy POLYMOBIL mopedet használtan ! Az előző tulajdonos fél évig üzemeltette van benne3000 kilóméter gondolom még nem volt benne olaj csere, noha ez egy új bejáratós motor esetén hamarabb szükséges mint majd azt kell későbbet . Meg is tenném a cserét csak nem tudom milyen olaj ajánlott bele. ha van valakinek információja-ismerete kérem segítsen .