Keresés

Részletes keresés

-remény- Creative Commons License 10 perce 0 0 66311

Pont ezt hívjátok Patriotizmusnak!!   

Ja!!Majd elfelejtettem! Pontyosan  ezt teszi évtizedek óta(majd') MINDEN szomszédjával a CÁR is! ;-(   

Előzmény: Fricu1 (66250)
SSG 69 Creative Commons License 15 perce -1 0 66310

Zerohedge: Trump figyelmezteti Lindsay Grahamet és Mike Pompeót, hogy vigyázzanak az ukrajnai háború további szítását okozó szavaikra

Trump elnök pénteken figyelmeztette Lindsay Grahamet (R-SC) és Mike Pompeót, hogy „nagyon vigyázzanak a szavaikra”, miután megkérdeztük őt az orosz–ukrán háború szítására irányuló erőfeszítéseikről.

„Az orosz-ukrán ügyben előrelépéseket tettek a béke megállapodás felé. Nem tudom, tudják-e, de Lindsay Graham és Mike Pompeo ott voltak Ukrajnában, és látszólag éppen az ellenkezőjét tették: provokálták az ukránokat, hogy folytassák a harcot. Mit gondol erről?” – kérdezte Liam Cosgrove, a ZeroHedge újságírója egy rövid sajtótájékoztatón New Jersey-ben.
„Az embereknek nagyon óvatosnak kell lenniük azzal, amit mondanak. Nagyon óvatosnak kell lenniük a szájukkal, mert a szájuk sok bajba sodorhatja őket” – válaszolta Trump.

Érdemes megjegyezni, hogy Pompeo – Trump volt külügyminisztere, a CIA volt igazgatója és hatalmas háborúpárti – az ukrán Odesszában tartott beszédében azt mondta, hogy „hatalmas hiba” lenne, ha a Trump-kormány elismerné a Krím-félszigetet orosz területnek.
„Megértem a frusztrációt... Nem vagyok naiv azzal kapcsolatban, hogy mi lehetséges fizikailag ebben a pillanatban, de ez nem jelenti azt, hogy azt kell mondani: »és most örökre feladjuk«” – mondta Pompeo, miközben Ukrajnában egyre inkább elfogadottá vált, hogy tűzszünetet kell kötni Oroszországgal. Kijev azonban arra ösztönzi szövetségeseit, hogy ne ismerjék el a megszállt területeket Oroszország szuverén területének.
Érdemes megjegyezni, hogy Oroszország az ország 2022 februárjában megkezdett inváziója óta az ukrán területek mintegy 20%-át tartja megszállva, és 2014-es annektálása óta a Krím-félszigetet, valamint Luhanszk és Donyeck keleti tartományait is ellenőrzése alatt tartja.

Beszédében Pompeo Lindsay Graham szenátort szoros szövetségesének és Ukrajna támogatójának nevezte, akivel szerinte Pompeo 2018-as „krími nyilatkozata” kapcsán lépett kapcsolatba, amelyben elutasította a Kremlnek a megszállt területek feletti szuverenitási igényét, mondván, hogy ez „a helyes lépés”.
Ugyanezen a héten, amikor Pompeo nyilatkozatát tette, Graham találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és Richard Blumenthal (D-CT) szenátorral, ahol hármasuk többek között „az Oroszország elleni szankciók megerősítésére irányuló amerikai törvényjavaslatot” tárgyalta.

Graham és Blumenthal azt is hangsúlyozták, hogy az orosz propaganda a harctéri sikereikről az egész világon terjed, és Ukrajna „továbbra is határozottan áll az agresszorral szemben” – áll Zelenszkij hivatalának közleményében.

Különös figyelmet fordítottak az Oroszországra nehezedő nyomás fokozására. Volodimir Zelenszkij dicsérte Lindsey Graham és Richard Blumenthal által benyújtott, Oroszország elleni új szankciókat előirányzó törvényjavaslatot, és felszólította az amerikai szenátust, hogy vegye azt fontolóra. Az államfő szerint fontos az energia- és bankszektorra irányuló szankciók megerősítése, valamint az orosz olaj árának 30 dollárra történő csökkentése. -president.gov.ua

A három fél megbeszélése során szóba került Ukrajna légvédelmének megerősítése, a befagyasztott orosz vagyonból származó források felhasználásának lehetősége, valamint az amerikai-ukrán újjáépítési befektetési alap létrehozása is.

SSG 69 Creative Commons License 30 perce -1 0 66309

Na végre karul!..😅😅☝️

A végén még Putyin fan leszel!...👌🙂

Előzmény: karul (66296)
SSG 69 Creative Commons License 45 perce -1 0 66308

🙂👌...Köszi,meglesz..

Kimegyek az Ironnal a Hajógyári sziget végére, hagy pancsoljon a Dunában!

A "Tiszába" nem vinném a világ minden kincséért se!..☝️😅😅

Előzmény: érteniakarom (66305)
SSG 69 Creative Commons License 45 perce -1 0 66307
karul Creative Commons License 45 perce 0 1 66306

"

Ez olyan mint Ukrajna.

Nem az ukikkal van a baj,hanem a rezsimmel."

Ezt írtam. Szerintem egyértelmű.

Azt sem írtam ,hogy Iránban vegzálják a zsidókat.

A térképet ismerem.

Igen,a cár megelégszik az egyszerű civilek legyilkolásával.

Milyen rendes!

Ne nyissunk vitát a ruszik dolgairól,tudod ez reménytelen.

Ez az atombomba kérdés meg ürügy a háborúra.

Többször leírtam már: azt senki nem ússza meg.

Előzmény: Fricu1 (66298)
érteniakarom Creative Commons License 1 órája -1 1 66305

Jó szórakozást kívánok!

https://www.youtube.com/watch?v=ZhaF4HTv2P8

Előzmény: SSG 69 (66304)
SSG 69 Creative Commons License 1 órája -1 0 66304
érteniakarom Creative Commons License 1 órája 0 0 66303

Valóban igazad van abban, hogy a gyümölcsfák erőteljes csonkolása más a díszfákéhoz képest. Az öreg gyümölcsfákat fiatalítási céllal úgy  csonkolunk, hogy  alacsony növekedésű fákat alakítsunk ki a termés leszedhetősége céljából.

A díszfáknál is a fiatalítás a cél. Viszont itt nem a termés , hanem az árnyékadó képesség növelése a cél. Ezért ezeknél a magas törzs kialakítása az irányadó. Nem minden fa alkalmas erre a fiatalítás célú csonkolásra. Viszont a képeken látható szil egyedek nagyon kedvelik ezt a módszert.  Természetesen csak abban az esetben ha egészséges a fa törzse.  

Én biztos vagyok abban, hogy a városok közterületein élő fákat szakképzett dísznövény kertészek felügyelik és végzik ezeket a szabályozási munkákat.

Pár éve a városunk egyik utcájában ugyanígy vágták vissza a 40-60 éves fasort. A fák törzse 40---60 cm vastagságú volt.  Az ágak, amiket levágtak, 15--25 cm vastagok. Igaz, hogy akkor én is a fejemet fogtam a "pusztítás" láttán!   Az utca két oldalán fa torzók meredeztek az ég felé. Tény, hogy a munkát kora tavasszal végezték el.  Most viszont már látható az eredmény és a haszna is a mostani kánikula szerű időjárásban. Felüdülés az árnyékos utcában sétálni a hatalmas koronájú fák alatt. És a magas felépítményű tehergépjárművek is elférnek a fák ágai alatt. :-)

Előzmény: bando53 (66294)
Váltok 2024 Creative Commons License 2 órája -5 1 66302

Látom ment a vita az ukránokról meg a nem ukrán elnökükről.

Valamelyik nap idéztem a volt ukrán miniszterelnök és egy kijevi képviselő ( aki régebben Zelenszkij táborához tartozott ) véleményét az ukrajnát irányító klikkről és a kis zöld ember összeharácsolt vagyonáról . A legfinomabb kifejezés amivel illették őket , hogy korrupt banda . 

A külföldi támogatások jó része a zsebükben landol ! A kapott nyugati fegyverek már jelen vannak a feketepiacon ! 

A kényszer sorozásokra meg azért van szükség mert a hadkötelesek egy része akiknek volt 2-3 000 dollárja a sorozók zsebébe , azok megkapták a mentességi papírt és ezek helyett vadásszák le az embereket az utcán .

bando53 Creative Commons License 2 órája -3 1 66301
bando53 Creative Commons License 3 órája -3 1 66300
bando53 Creative Commons License 3 órája -3 1 66299

Karácsony Gergely 50 éves lett... és lám, most 50 milliárd forintos hiány tátong Budapest kasszájában.

Ha ez nem a misztika  jele, akkor semmi. Csak hát sajnos a budapestiek ebből csak megszorításokat kapnak, még az őszig kapott haladék ellenére is. A számoknál maradva mérlegre tettük a főpolgármester 5 évét és összeszedtük 10 olyan ígéretét, amit nem tartott be. 

1.  Felújítja a Városházát: „Budapest méltó Városházát kap” – ígérte Karácsony. Ehhez képest inkább eladta volna az épületet, zárt ajtók mögötti tárgyalásokon. A „Városháza-ügy” azóta is emlékezetes botrány.
  2. Bérlakásépítés: „Több ezer új bérlakás épül” – hirdette 2019-n. Ehhez képest egyetlen darab új önkormányzati bérlakás sem épült. 
  3.  Klímát a 3-as metróra: „Nem utazhatnak a budapestiek nyáron szaunában!” – mondta a főpolgármester-jelölt. Az eredmény: nincs klíma, az utasok továbbra is izzadnak a felújított 3-as metrón.
  4.  Hajléktalanság visszaszorítása:  „Emberibb megoldások” – ígérte. A valóságban: soha ennyi hajléktalan nem volt közterületen, mint most.
  5.  „Budapest élhetőbb lesz, a lakhatási válságot megoldjuk.” Semmit nem tudott tenni ezzel kapcsolatban sem.
  6.  Egységes ügyfélszolgálat és új egészségházak: „Gyorsabb, modernebb ügyintézés, jobb egészségügy!” Valóság: se egységes ügyfélszolgálat, se új egészségház,  csupán egy „egészségügyi tanácsnok” kinevezése.
  7.  Drogprevenció: „Szilárd drogprevenciós program.” Helyette: a főváros inkább a „liberális drogpolitika” irányába mozdult el, valódi prevenció nélkül.
  8.  Kollégiumok építése: „A fiatalok tanulási lehetőségeit bővítjük.”A kollégiumokat végül nem a főváros, hanem az állam húzta fel.
  9.  Állatvédelem: „Komoly támogatás az állatvédőknek.” Ehhez képest a közgyűlés megszavazta az állatvédelmi támogatások elvételét.
  10.  Esélyegyenlőségi iroda, egyenlő bérek: „Valódi esélyegyenlőség lesz Budapesten.”Valóság: semmi nem változott, a bérkülönbségek és diszkrimináció továbbra is jelen vannak.

Karácsony Gergely a bécsi Pride-n  június 14-én. Ezzel tölti hosszú szabadságát. Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala Karácsony Gergely egy valamit soha nem felejt el betartani

+1 Részt vesz a Pride-on minen évben, ezt is megígérte. Nos, ezt az egyet tökéletesen teljesítette,  minden évben ott vonult, közben viszont Budapest pénzügyei romokban, az infrastruktúra lepusztult.

Fricu1 Creative Commons License 3 órája -2 1 66298

Nem Gyulám,

a baj ott van, hogy az izraeli rezsim veszi magának a bátorságot, és megtámad bárkit.

És teheti, mert a zusa tömi fegyverrel, pénzzel, és megakadályozza, hogy a nemzetközi bíróság, Ensz elítélje érte.

Téves a párhuzamod is.

Iránban SENKI nem bántja a zsidókat. (eddig...). A perzsák nem lövik tüzérséggel őket, nem gyújtják rájuk a mozit (most már nemzetközi bírósági határozat született arról, hogy zseléék MEGTETTÉK!), stb.

Putyin emberei NEM gyilkolnak le ukrán tudósokat, vezetőket.

Ugye azt sem kell mondanom, hogy Irán még csak nem is szomszédos a zsidókkal? Többszáz kilométeres távolságra vannak.

Köztük van Jordánia, Szaúd-Arábia, Irak.

Állítólag (!!!) támogatja a Hamaszt, meg a többit. Ezzel az erővel a jenkit is bombázhatta volna, mert azok is pénzeltek bárkit, aki a céljaikat segítette. (Majdan, az arab tavasz, a szivárványos felkelések).

Izrael léte, létrejötte egyik arab országnak sem tetszik, nem csak a perzsáknak.

Előzmény: karul (66297)
karul Creative Commons License 4 órája -1 1 66297

Értem .

Ez olyan mint Ukrajna.

Nem az ukikkal van a baj,hanem a rezsimmel.

A bibi csak ott van,hogy ebből háború lett.

Az atommal való fenyegetés meg csak ürügy.

Előzmény: Fricu1 (66281)
karul Creative Commons License 4 órája -1 2 66296

Ha Putyin mondta akkor ez biztosan igaz.

Neki mindent ellehet hinni.🤣🤣

Előzmény: SSG 69 (66286)
bando53 Creative Commons License 5 órája -3 1 66295
bando53 Creative Commons License 5 órája -3 1 66294

Látom, hogy nem tudsz különbséget tenni a díszfák és a gyümölcsfák között, de az betudható az egyéni szoc. problémáid közé! :-)))

Csak, hogy tudd! Mindkettő fa, csak  éppen nem azonos a rendeltetésük!:-)))

Több mint 30 db gyümölcsfám van, olyan is,  amit majd hatvan évvel ezelőtt sk. ültettem, de lex@rnám a saját kezemet, ha úgy metszeném őket, mint a  képen látható díszfák!:-)))

Előzmény: érteniakarom (66238)
martinaxe7 Creative Commons License 7 órája -1 0 66293

Trump sosem indít háborút

Béke!

Béke!!

SSG 69 Creative Commons License 7 órája -2 0 66292

SSG 69 Creative Commons License 9 órája -2 0 66291

Olaj gáz  arany gyémánt gabona nehézfegyverek stb....:))

És az energia árak emelkednek szépen!...

Előzmény: Radisson (66289)
Radisson Creative Commons License 9 órája 0 0 66290
Radisson Creative Commons License 9 órája 0 0 66289

Most már csak az a kérdés, hogy mit termelnek?

Vadász, vadász.... Creative Commons License 10 órája -1 1 66287

Bosijani, ezt sürgősen fejezd be, légy szíves.

A moderáció nem vita tárgya itt a topikban, a kommunikáció pedig szükségszerűen egyirányú.

Ha Píszméker kolléga úgy döntött, hogy egy kis baráti csipkelődést megenged, amiben ráadásul nem is vagy érintett, akkor viseld el. 

Egy napig gondolkozhatsz most ezen.

Élvezzétek a topikot és a szabadságot, a modikat pedig nem kellene basztatni, és egymást sem.

Ez SEM vitaindító volt.

Köszönöm a figyelmet.

Előzmény: bosijani (66285)
SSG 69 Creative Commons License 10 órája -3 0 66286

Balos irányúltságú topictársaimnak!...☺️

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=169851796&t=9250319

Southern3 Creative Commons License 12 órája 0 0 66284

A gravitáció 

Előzmény: -remény- (66234)
SSG 69 Creative Commons License 12 órája -3 0 66283

Megint ellenünk szavaztak a Tiszások az EU-ban!!!..

https://www.facebook.com/share/r/1Jnyw5dcqn/

Fricu1 Creative Commons License 13 órája -2 1 66282

Én olvastam. És te?

2027-ig, lépésenként helyezik érvénybe.

A tendencia teljesen egyértelmű: minden eszközzel megerősíteni az ukrán államot.

Mert ma a lakosság fele-harmada NEM beszéli az ukránt.

Ami nem csoda, mert az ország 2/3-a NEM ukrán.

Orosz, magyar, román, lengyel, rutén, ruszin, stb.

Ukrán kb. Kiev és környéke.

Előzmény: vonRotburg (66263)
Fricu1 Creative Commons License 13 órája 0 1 66281

Pontosítsunk!

Nem a zsidókkal van baja Iránnak.

A cionista rezsim szúrta a szemüket.

Annál is inkább, mert Iránban is élnek zsidók! Emlékeim szerint százezres nagyságrendben (de most nem ellenőriztem).

Előzmény: karul (66277)
SSG 69 Creative Commons License 13 órája -2 0 66280

Nem akarnak atomot bevetni,-..írtad!..

Valószínű,mert akkor a Yenkik felégetnék az egész perzsa államot!

De akkor miért nem engedik be a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség embereit azokba a földalatti objektumokba,ahol 90% feletti urándúsítás a cél!..

Erőművekhez nem kell távolról sem annyi,csak piszkos bombához!.

A perzsák többször kijelentették,hogy Izraelt eltörlik a föld színéről,remélem ezt elhiszed?

Van erről a Neten anyag a hálón!.

Nos én nem rajongok  az Izraelitákért,de mégegyszer mondom, két éve egy csomó üdülő embert gyilkoltak le a Hamász emberei!

https://telex.hu/kulfold/2024/10/07/izrael-terrortamadas-palesztina-gaza-evfordulo-foto-kepes-osszefoglalo

Előzmény: karul (66277)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!